Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 16. 12. 2015 11:12

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: uprchlíci. co s nimi ....

helena napsal(a):

Konečně? Podivný způsob uvažování..........
Třeba se těší... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
"Svědkové Jehovovi... věří, že Bible učí o celosvětové Armagedonské bitvě, v níž má dojít k nahrazení současného světového systému Božím Královstvím, což je skutečná vláda 144 tisíc (malé stádo) duchem pomazaných křesťanů ... velký zástup spravedlivých pod jejich vládou má v budoucnu naději na věčný život v obnoveném pozemském ráji"
říká Wiki...

Ano. Dik, ze tam obcas zabrouzdas... I kdyz ja nejsem zrovna nejvzornejsi... sad...
Jen tomu VERIM.
Lepsi je ale zajit primo na stranky SJ... Treba budete prekvapeni, klidnejsi a vice chapajici, nez “odsuzujici a zavrhujici“...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#27 16. 12. 2015 11:27

Dorka
Zablokovaný

Daphné napsal(a):

helena napsal(a):

Konečně? Podivný způsob uvažování..........
Třeba se těší... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
"Svědkové Jehovovi... věří, že Bible učí o celosvětové Armagedonské bitvě, v níž má dojít k nahrazení současného světového systému Božím Královstvím, což je skutečná vláda 144 tisíc (malé stádo) duchem pomazaných křesťanů ... velký zástup spravedlivých pod jejich vládou má v budoucnu naději na věčný život v obnoveném pozemském ráji"
říká Wiki...

To by naznačovalo, že Viki se tak trochu počítá mezi ono malé stádo, nebo dokonce se na to těší smile
K tomu bych jen chtěla připomenout starou, osvědčenou pravdu: když chceš rozesmát Boha, plánuj si budoucnost. smile

Omyl.
Male stado jsou SVATI...
Ja chci byt mezi tema ostatnima oveckama, co 'budou vlastnit zemi a prebyvat na ni navvzdy“...

A ze jsem “hrisna“, tak beru Bozi soud. Ten jediny spravedlivy...

Není tady

#28 16. 12. 2015 11:28

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Ano. Dik, ze tam obcas zabrouzdas... I kdyz ja nejsem zrovna nejvzornejsi... sad...
Jen tomu VERIM.
Lepsi je ale zajit primo na stranky SJ... Treba budete prekvapeni, klidnejsi a vice chapajici, nez “odsuzujici a zavrhujici“...

Já jsem zašla přímo na stránky zašla. Dokonce jedna z mých nejlepších kamarádek se k nim bohužel přidala. Než ji vyhnali i s jejím mužem, protože si dovolili projevit svůj názor, který byl odlišný od názoru nařízeného. A pak je i jejich dítě SJ pronásledovali tak, že volili raději odstěhování do USA.
Takže jsem ještě více zavrhující, po zkušenostech.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#29 16. 12. 2015 11:36

Dorka
Zablokovaný

helena napsal(a):

že Viki se tak trochu počítá mezi ono malé stádo, nebo dokonce se na to těší
To by ti řekla jen a jen ona... pokud se jí teda bude chtít.
Ale napadá mě i druhá možnost - těšit se lze i na to, že "neposlušní" budou zničeni... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Ano. Jestli tam patrim, tesim se na ten nasledujici KLID.
Ptz. muj soucasny NEKLID uz me unavuje a vycerpava...

PS: Chci upresnit  mezi “male stadi“, co bude vladnout zemi, tedy rozhodne ne...
Ale mezi ty, co na ni budou pobyvat navzdy, toz tam bych chtela...
wink
Stihnout vsechno, a mnohem vic!!!, nez TADY...

Upravil(a) Dorka (16. 12. 2015 11:48)

Není tady

#30 16. 12. 2015 11:40

Dorka
Zablokovaný

Eva. napsal(a):

Dorka napsal(a):

Jen tomu VERIM.

Já jsem zašla přímo na stránky zašla. Dokonce jedna z mých nejlepších kamarádek se k nim bohužel přidala. Než ji vyhnali i s jejím mužem, protože si dovolili projevit svůj názor, který byl odlišný od názoru nařízeného. A pak je i jejich dítě SJ pronásledovali tak, že volili raději odstěhování do USA.
Takže jsem ještě více zavrhující, po zkušenostech.

Nejsou TVE VLASTNI, ale zprostredkovane...
Neberu ti tve zavrzeni, mej si jej...

Není tady

#31 16. 12. 2015 11:43

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mám spoustu osobních zkušeností s otravností SJ, s jejich slepotou a papouškováním sezhora nařízeného, po zákazu používat vlastní mozek. offtopic

Upravil(a) Eva. (16. 12. 2015 11:44)

Není tady

#32 16. 12. 2015 11:49

Dorka
Zablokovaný

Osobnich?
Nebo JPP...

Není tady

#33 16. 12. 2015 11:52

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Selimo, já si myslím, že by tam, kam je zahrnuješ ty, všichni zahrnout nešli.
Podle mého názoru je rozdíl mezi ekonomickými vychcánky, kteří mají v plánu vysosat štědré sociální systémy, na které nepřispěli ani vindrou, užíváním sociálních dávek, a mezi lidmi, kteří šli do zahraničí pracovat, třeba i na pozice, na kterých domácí pracovat nechtějí. A kteří v tom státě platí zdravotní a sociální pojištění a daně řádně podle jeho zákonů.

Ano, je to tak, Selima srovnává nesrovnatelné. Tvůj syn pracuje a stará se o sebe sám. Neočekává, že ho tam někdo ubytuje, postytne mu prostředky na živobytí a pak mu najde i práci.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#34 16. 12. 2015 11:52

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dorko, když jsem napsala osobních, co je na tom nesrozumitelného, že se znovu ptáš?

Není tady

#35 16. 12. 2015 11:53

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ke Svědům Jehovovým se dala jediná dcera mých příbuzných. Byla to docela tragédie. Takže taky zprostředkovaná zkušenost., ale cenná.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#36 16. 12. 2015 12:18

Dorka
Zablokovaný

Osobni je cennejsi...
I kdyz negativni, relativne, nebo realne...
OT: Mela jsem “zprostredkovanou“, od blizkeho cloveka, zkusenost o ZARUCENEM UCINKU neceho/jedno, ceho. Verim, ze byl.

Ale U NAS! zpusobil velke, nevratitelne problemy...
Jo. Zkusili jsme osobne, a selhalo to...
Jeden nikdy nevi, dokud nezkusi sam...

Upravil(a) Dorka (16. 12. 2015 12:21)

Není tady

#37 16. 12. 2015 12:43

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Určitě. Ale ke SJ bych opravdu nikdy jít nechtěla.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#38 16. 12. 2015 13:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Eva. napsal(a):

Selimo, já si myslím, že by tam, kam je zahrnuješ ty, všichni zahrnout nešli.
Podle mého názoru je rozdíl mezi ekonomickými vychcánky, kteří mají v plánu vysosat štědré sociální systémy, na které nepřispěli ani vindrou, užíváním sociálních dávek, a mezi lidmi, kteří šli do zahraničí pracovat, třeba i na pozice, na kterých domácí pracovat nechtějí. A kteří v tom státě platí zdravotní a sociální pojištění a daně řádně podle jeho zákonů.

No,  aja poznám niekoľko Čechov, Slovákov a Poliakov, ktorí napr. v Británii cca 2-3 roky pracovali a potom vegetovali/vegetujú z dávok... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#39 16. 12. 2015 13:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

IŠTAR napsal(a):

Souhlasím s Evou. Navíc Selimo, správně si použila výraz "pracujú". Abych nedělala neoprávněné soudy, shlédla jsem na youtube mnoho zajímavých snímků a imigrantech a to ne z těch posledních vln, ale o těch, kteří žijí v Evropě delší dobu. Je dobré si uvědomit základní fakta: tito lidé se neintegrují a integrovat se nehodlají, pouze vytvářejí paralelní islámský svět včetně vlastních právních pravidel (ať už šaríja či cokoliv jiného), nemají zájem se ani učit jazyk příslušné země, tudíž předpoklad získání kvalifikované práce je nula od nuly pojde. Všichni Češi a Slováci, kteří odešli do zahraničí nejen že se učí jazyk dané země, ale snaží se uplatnit co nejdříve na trhu práce a získat kvalifikovanou a dobře placenou práci. Celkem mě "pobavil" krátký snímek jednoho Eritrejce, kterému byla vnuknuta tato vidina "lepšího života" - dostanu zadarmo bydlení, budu mít zadarmo zdravotní péči a ještě mi budou platit každý měsíc peníze. S touto vidinou si myslím Češi a Slováci do zahraničí neodchází.

No a to je práve ten rozdiel - tí predtým buď prišli z koloniálnej krajiny (do Francúzska, VB), alebo proste boli ekonomickí migranti, ktorí postupne dotiahli svoje rodiny... Tí terajší utekajú pred vojnou. A ak sa vojna skončí v rozumnom čase, verím ,že sa radi domov vrátia (čo tí prví nikdy neplánovali). Ak, samozrejme, to potrvá, 10-15 rokov, tak vznikne otázka KAM a PREČO by sa vracali... grater kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#40 16. 12. 2015 13:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

IŠTAR, myslím, žes to napsala přesně.
Snad jen - s touto vidinou odchází do zahraničí někteří čeští a slovenští Cikáni. Ale řekla bych, že je tam rychle vyléčí, podle mých zkušeností.

JJ, Selima tam správně použila pracovat. Ale nedomyslela to. Ti, co pracují, legálně, jak už jsem psala, nesosají sociální systémy.

Fakt je, že tím, že můj syn žije už třetí rok v Anglii (a uvažuje o získání občanství), se na imigranty dívám jinak. Na ty, co se chtějí integrovat a chtějí pracovat a pracují. Protože si vždy vzpomenu na mého syna, že ho anglický systém přijal vlídně a umožnil mu tam pracovat i studovat angličtinu (studium si sám platí). Dal mu šanci začít, věřil mu, a pak už to bylo jenom na něm, jak tu šanci využije. O všechno ostatní, včetně nalezení práce atd. se samozřejmě musel syn postarat sám a nebylo a není to leckdy lehké. Nikde nepadají pečené holuby samy do huby, teda aspoň by neměly.
Jak se říká - pomoz si, pak ti i bůh pomůže.

A tvoj syn uteká pred vojnou alebo je ekonomický imigrant? A odkiaľ vieš, že ekonomickí imigranti, čo chcú ísť do Európy, nie sú ochotní pracovať? Lebo to nie sú bieli kresťania, ale tmaví muslimi/animisti - a nakoniec možno aj kresťania? Len sa proste nenarodili do TVOJEJ rodiny/krajiny/náboženstva/komunity? wink

Brita

Není tady

#41 16. 12. 2015 13:30

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

No,  aja poznám niekoľko Čechov, Slovákov a Poliakov, ktorí napr. v Británii cca 2-3 roky pracovali a potom vegetovali/vegetujú z dávok... stolt

To tě nijak neopravňuje zmiňovat v podobných souvislostech zrovna mého syna, nevíš o tom téměř zhola nic. Vynech mě a mého syna, prosím. Určitě není jediné dítě zdejších babinetek, které pracuje v zahraničí. Nechápu, proč máš potřebu zmiňovat právě nás konkrétně.

Není tady

#42 16. 12. 2015 13:36

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Eva. napsal(a):

IŠTAR, myslím, žes to napsala přesně.
Snad jen - s touto vidinou odchází do zahraničí někteří čeští a slovenští Cikáni. Ale řekla bych, že je tam rychle vyléčí, podle mých zkušeností.

JJ, Selima tam správně použila pracovat. Ale nedomyslela to. Ti, co pracují, legálně, jak už jsem psala, nesosají sociální systémy.

Fakt je, že tím, že můj syn žije už třetí rok v Anglii (a uvažuje o získání občanství), se na imigranty dívám jinak. Na ty, co se chtějí integrovat a chtějí pracovat a pracují. Protože si vždy vzpomenu na mého syna, že ho anglický systém přijal vlídně a umožnil mu tam pracovat i studovat angličtinu (studium si sám platí). Dal mu šanci začít, věřil mu, a pak už to bylo jenom na něm, jak tu šanci využije. O všechno ostatní, včetně nalezení práce atd. se samozřejmě musel syn postarat sám a nebylo a není to leckdy lehké. Nikde nepadají pečené holuby samy do huby, teda aspoň by neměly.
Jak se říká - pomoz si, pak ti i bůh pomůže.

A tvoj syn uteká pred vojnou alebo je ekonomický imigrant? A odkiaľ vieš, že ekonomickí imigranti, čo chcú ísť do Európy, nie sú ochotní pracovať? Lebo to nie sú bieli kresťania, ale tmaví muslimi/animisti - a nakoniec možno aj kresťania? Len sa proste nenarodili do TVOJEJ rodiny/krajiny/náboženstva/komunity? wink

Selimo, než budeš plácat nesmysly, tak nejdříve pozorně čti. Už nejméně podruhé jsem napsala, že nemám nic proti ekonomickým imigrantům, kteří jdou do Evropy s tím, že chtějí pracovat a pracují, s tím, že se chtějí integrovat a integrují se.
Zklidni se a nejdříve čti s jasnou myslí a ne mozkem zamlženým jakýmsi tvým rozhořčením, netuším z jakého důvodu.
A ještě jedna věc. Že je člověk ochotný pracovat, ještě neznamená, že pracovat  bude. Máš zmatené pojmy.

Upravil(a) Eva. (16. 12. 2015 13:49)

Není tady

#43 16. 12. 2015 14:15

IŠTAR
♥♥♥♥---

Selimo, nechci ti brát iluze, ale statistiky hovoří jasně a počty imigrantů, kteří jsou vraceni zpět do zemí původu, které jsou označeny jako bezpečné také. V celé řadě případů se NEJEDNÁ o válečné uprchlíky, samotní Syřané říkají, že je to tak jeden z pěti. Takže z valné většiny se jedná o ekonomické migranty. Pokud vezmu v úvahu tvoji metaforu ekonomičtí migranti dříve a dnes, pak mi zřejmě cosi uniklo, jelikož jsem si nevšimla valících se tisíců Čechů a Slováků potažmo jiných národů přes hranice. Samozřejmě bylo období, kdy romští spoluobčané s vizí lepších zítřků zdarma vycestovávali do VB, Francie a poté, co se po čase zvedla kriminalita šupem vraceni zpět.... Samozřejmě se najdou i čestné výjimky, jako ostatně všude, kteří pracuji a zařadí se. Potrvá to 10-15 let? Hm, osobně si netroufám tvrdit nic z toho, protože nejsem věštec, statistik ani prognostik.
Ano, upřímně soucítím se Syřany - obyčejnými lidmi. Na druhou stranu bohužel musím konstatovat jeden základní fakt a to ten, že země byla zničena politickými záměry té či oné země ať už arabského či evrospského světa příhřívající si polívčičku na jedné či druhé straně a dodávajíc zbraně té či oné straně, sledujíc vlastní politické a vojenské cíle. Pokud by tam nikdo jiný nezasahoval, konflikt by se tak či onak nějak vyřešil a rozhodně by to neskončilo totální likvidací jednoho státu.

Není tady

#44 16. 12. 2015 14:30

Dorka
Zablokovaný

Selima napsal(a):

...

Mno, Sel, zas mi to prijde jako ze ti nekdo brnka na city...!
Pojem “ekonomicky migrant“ vznikl snad TED, v souvislosti s aktualnim denim. Lidi, co “odesli“ predtim, jimi byli take, nastesti, byli temi, kteri uz nechtej svoji praci a schopnosti vydavat jen tak, jako “perly svinim“..., coz tady mnozi dalsi nadale a neuvedomele/nebo z jinych zavaznych duvodu delaji...

Ti, co DNES chteji byt povazovani za ekonomicke migranty, jdou s krizkem po funuse se “infiltrovat“ mezi opravdove uprchliky BOHUZEL  v e d l e   teroristu, majicich JINE CILE, nez je mir a ekonomicke zabezpeceni zoufalych uprchliku... sad

Není tady

#45 16. 12. 2015 22:16

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Tuhle jsem četla nasprejované na jedné vlakové zastávce: Islám je návod na genocidu křesťanů.
Myslím si, že autor měl pravdu. Jak pojali islám muslimové, je to bohužel tak.

N,o taková 50. léta v Čechách, to bylo také dost slušné hubení křesťanů a o musulmana nezavadilas.

Není tady

#46 17. 12. 2015 7:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

To tě nijak neopravňuje zmiňovat v podobných souvislostech zrovna mého syna, nevíš o tom téměř zhola nic. Vynech mě a mého syna, prosím. Určitě není jediné dítě zdejších babinetek, které pracuje v zahraničí. Nechápu, proč máš potřebu zmiňovat právě nás konkrétně.

Lebo diskutujem s tebou a o tvojom synovi s istotou VIEM. Sama si to písala... O iných tuná proste neviem.

Brita

Není tady

#47 17. 12. 2015 7:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Lebo diskutujem s tebou a o tvojom synovi s istotou VIEM. Sama si to písala... O iných tuná proste neviem.

Ale houby, přečti si to pořádně. Když jsi použila mého syna, v tu chvíli jsi se mnou vůbec nediskutovala. Vytáhlas to v reakci na IŠTAR. To neokecáš.

Upravil(a) Eva. (17. 12. 2015 7:35)

Není tady

#48 17. 12. 2015 7:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

IŠTAR napsal(a):

Selimo, nechci ti brát iluze, ale statistiky hovoří jasně a počty imigrantů, kteří jsou vraceni zpět do zemí původu, které jsou označeny jako bezpečné také. V celé řadě případů se NEJEDNÁ o válečné uprchlíky, samotní Syřané říkají, že je to tak jeden z pěti. Takže z valné většiny se jedná o ekonomické migranty. Pokud vezmu v úvahu tvoji metaforu ekonomičtí migranti dříve a dnes, pak mi zřejmě cosi uniklo, jelikož jsem si nevšimla valících se tisíců Čechů a Slováků potažmo jiných národů přes hranice. Samozřejmě bylo období, kdy romští spoluobčané s vizí lepších zítřků zdarma vycestovávali do VB, Francie a poté, co se po čase zvedla kriminalita šupem vraceni zpět.... Samozřejmě se najdou i čestné výjimky, jako ostatně všude, kteří pracuji a zařadí se. Potrvá to 10-15 let? Hm, osobně si netroufám tvrdit nic z toho, protože nejsem věštec, statistik ani prognostik.
Ano, upřímně soucítím se Syřany - obyčejnými lidmi. Na druhou stranu bohužel musím konstatovat jeden základní fakt a to ten, že země byla zničena politickými záměry té či oné země ať už arabského či evrospského světa příhřívající si polívčičku na jedné či druhé straně a dodávajíc zbraně té či oné straně, sledujíc vlastní politické a vojenské cíle. Pokud by tam nikdo jiný nezasahoval, konflikt by se tak či onak nějak vyřešil a rozhodně by to neskončilo totální likvidací jednoho státu.

Neviem, ako z českej časti ČSR, ale zo Slovenska sa migrovalo hojne - ekonomicky - hádam od 19. storočia. Určite počas celého komunizmu (a to tiež neboli všetci len politicky prenasledovaní utečenci wink )... Vezmi si, že v USA a Kanade sú celé české a slovenské komunity - čo je vzhľadom na naše počty pozoruhodné. A po revolúcii je to taká nenápadná postupná migrácia, od vstupu do EÚ prakticky neodsledovateľná - ale je, existuje a pribúda.

Brita

Není tady

#49 17. 12. 2015 8:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

IŠTAR napsal(a):

Neviem, ako z českej časti ČSR, ale zo Slovenska sa migrovalo hojne - ekonomicky - hádam od 19. storočia. Určite počas celého komunizmu (a to tiež neboli všetci len politicky prenasledovaní utečenci wink )... Vezmi si, že v USA a Kanade sú celé české a slovenské komunity - čo je vzhľadom na naše počty pozoruhodné. A po revolúcii je to taká nenápadná postupná migrácia, od vstupu do EÚ prakticky neodsledovateľná - ale je, existuje a pribúda.

Brita

Není tady

#50 17. 12. 2015 12:25

IŠTAR
♥♥♥♥---

Ono ani tak nejdo o migraci, nýbrž o nepřizpůsobivosti a jiné kultuře. Např. celkem dobře se integovali Ukrajinci a Vietnamci. Nikdo si myslím nemá problém s lidmi, kteří se chtějí začlenit, naučit se jazyk a pracovat. Ideologii středověku prostě už máme za sebou a jít lze pouze dopředu, ne dozadu.... Ale pokud se chceš vrátit do středověku a být opět považována za méněcennou, tak tě plně chápu. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí