|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Anoano, podľa mňa veľa ľudí si "užíva" tak, že škudlí na kultúre, výletoch, apod. a potom sa "rozšoupnú" v nákupných centrách... Ale - proti gustu žiaden dišputát.
Není tady

Rosieta napsal(a):
...kdybych se zeptala ve chvíli, kdy rozebírám číšniky , z čeho má radost ....myslela by si, že mi hráblo......
A mela by pravdu, ze jo?
Není tady

Selima napsal(a):
Anoano,... veľa ľudí si "užíva" tak, že škudlí na kultúre, výletoch, apod. a potom sa "rozšoupnú" v nákupných centrách... Ale - proti gustu žiaden dišputát.
Dnes jsem to komusi rikala podobne: Nekteri chodi na “rodinny vylet“ do nakupnich center. A pak to i jejich deti povazuji za “obohacujici kulturni zazitek“ (jak smutne
)
Upravil(a) Dorka (4. 2. 2016 21:16)
Není tady
No a někteří lidé třeba šetří tak, že nejdou na koncert, ale hrají na nástroj, chodí zpívat do sboru, hrají divadlo, chodí tancovat, kreslit, pěstují na zahradě, opravují boží muka, sází alej, klučí náletové stromy .... Já třeba moc do restaurací nechodím, protože jen zřídka nemám pocit, že bych to udělala líp. Tak si uvařím. Experimentuju s kvasnými procesy 
Není tady

Dorka napsal(a):
Selima napsal(a):
Anoano,... veľa ľudí si "užíva" tak, že škudlí na kultúre, výletoch, apod. a potom sa "rozšoupnú" v nákupných centrách... Ale - proti gustu žiaden dišputát.
Dnes jsem to komusi rikala podobne: Nekteri chodi na “rodinny vylet“ do nakupnich center. A pak to i jejich deti povazuji za “obohacujici kulturni zazitek“ (jak smutne
)
Ale houby. V nákupních centrech bývá taky spousta zajímavého. Třeba různé výstavy i kulturní akce, koncerty, bruslení na střeše, třeba v Harfě...
Neví, proč lidé na nákupní centra nadávají a zavrhují je. Vždyť když jsem byla třeba v Káhiře v jedné z největších tržnic arabského světa, anebo v tržnici v Jeruzalémě, to přece není nic jiného, než naše nákupní centra, jen v trošku jiném hávu. A co třeba tržnice v Londýně, či jinde. A ty existují už stovky let... A taky tam lidé chodili a chodí a nikdo tržnice ani lidi, co tam chodí, nezavrhuje.
Není tady
Eva. napsal(a):
Dorka napsal(a):
Selima napsal(a):
)
Ale houby. V nákupních centrech bývá taky spousta zajímavého. Třeba různé výstavy i kulturní akce, koncerty, bruslení na střeše, třeba v Harfě...
Neví, proč lidé na nákupní centra nadávají a zavrhují je. Vždyť když jsem byla třeba v Káhiře v jedné z největších tržnic arabského světa, anebo v tržnici v Jeruzalémě, to přece není nic jiného, než naše nákupní centra, jen v trošku jiném hávu. A co třeba tržnice v Londýně, či jinde. A ty existují už stovky let... A taky tam lidé chodili a chodí a nikdo tržnice ani lidi, co tam chodí, nezavrhuje.
No ano, chodí tam nakupovat, proč by je někdo zavrhoval. Ale tady byla řeč o kultuře a zábavě.
Není tady

Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
Neví, proč lidé na nákupní centra nadávají a zavrhují je. Vždyť když jsem byla třeba v Káhiře v jedné z největších tržnic arabského světa, anebo v tržnici v Jeruzalémě, to přece není nic jiného, než naše nákupní centra, jen v trošku jiném hávu. A co třeba tržnice v Londýně, či jinde. A ty existují už stovky let... A taky tam lidé chodili a chodí a nikdo tržnice ani lidi, co tam chodí, nezavrhuje.No ano, chodí tam nakupovat, proč by je někdo zavrhoval. Ale tady byla řeč o kultuře a zábavě.
Možná sis jen nepozorně přečetla. Tak to vytučním.
Není tady
Dorka jasně psala, že chce jet ve dvou , tak se ptám, kdy jela ve dvou k moři
Kdyby už někdy "jela ve dvou k moři", asi by psala, že zase "chce jet ve dvou", ne? 
Ale já se ptala na něco jinýho...
Já třeba moc do restaurací nechodím, protože jen zřídka nemám pocit, že bych to udělala líp.
Když už neberu v úvahu cenu. Což není o "škudlení", ale o přiměřenosti.
Krom toho já třeba nepříliš ráda jím mezi lidma - možná ještě blok z dávnejch školních jídelen 
No ano, chodí tam nakupovat, proč by je někdo zavrhoval. Ale tady byla řeč o kultuře a zábavě.
No vždyť... základní reklamní tah - "nalákáme je na nějakou (relativně - typu zákazníka odpovídající) atraktivní akci a to by bylo, aby cestou nějaký korunky nenasypali"... Všimni si, že většina těchhle záležitostí se koná v místech od vchodu co nejvzdálenějších 
Není tady
Rosieta napsal(a):
helena napsal(a):
je otázka čemu říkáš "dovolit si "
Řekla bych, že není důležitý ptá se "jak často?", ale "stačí ti to pro radost?".No právě a to je ten problém, těm lidem z malýho města stačí jednou za rok jet do Aqua a dvakrát na oběd na výletě a tomu říkají , že mají co potřebujou a užívají si. Jsou prostě vrozeně zvyklý mít ten život okleštěnej a většinu peněz strkat do štrozoku .
Ne vsichni lidi na to maji,ze mohou ject na dovolenou.Nekdo si nemuze dovolit dovolenou ani v Cechach.
Není tady
Rosieta napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Rosieta napsal(a):
No právě a to je ten problém, těm lidem z malýho města stačí jednou za rok jet do Aqua a dvakrát na oběd na výletě a tomu říkají , že mají co potřebujou a užívají si. Jsou prostě vrozeně zvyklý mít ten život okleštěnej a většinu peněz strkat do štrozoku .Rosieto, kam na to paušalizování chodíš?
Nemám pocit, že my na maloměstě jsme "zvyklý mít ten život okleštěnej". Já si třeba neumím představit, že bych se jako většina Pražáků musela trmácet koupat do Akvaparků. Ano, občas si tam zajedu, když se mi chce (Mám to tam 16 km, takže nějak podobně jako asi průměrnej Pražák ). Ale od května do září jsem naložená ve svém v bazénu. 10 minut pěšky mám koupaliště a když nasednu na kolo tak za chvíli mám prima koupání v řece nebo jinde ve volné přírodě. No a tak jednou za rok nějaké moře si taky dám....
Ale hlavně - užívání si přeci není o tom kolikrát, kde, za kolik a kdo víc.
Mám pocit, že z přítomných babinetek si života umí snad nejvíc užívat Dorka - má upřímnou radost z takových věcí jako akvárko, zahrát si šachy apod. To ne každý umí....Tak samozřejmě že je to u každýho jinak . Ale u Dorky je to z nouze ctnost ........kromě toho , já si taky všímám detailů a vychutnám si je.........jdu třeba do zasněženýho lesa a jsem tam dvě hodiny v tý nádheře .
Ale kromě toho, taky chci jít do galerie k Bínovi a tam si dát zázvorovej čaj za 55 kč a prohlídnout si obrazy , pak jít do cukrárny , kde je knihovna a dát si dobroty a koupit klobásy - jsou to i lahůdky a číst si . A potom si sednout k řece k zámku a pak jít na oběd.
To všechno s cestou vyjde minimálně na 400 kč a to by mi skutečně chybělo, kdybych nemohla .
A znám hodně lidí, kteří by prostě tohle nedali a z mýho pohledu maj ten život okleštěnej .....jít nasucho a nemít na medovník, když jdu okolo , by mě deprimovalo .
Zrovna ted jsem se ptala svojí terapeutky, jak často chodí do restaurace a úplně jsem viděla, že nikdy ........zrudla, zapařila se a začala něco blekotat .........asi nevěděla co by řekla, kdybych se ptala na detaily........
Roz,ano mas pravdu je to hezke si dat nekde caj za 55 kc k tomu predrazenej medovnik.Ale ne kazdy by to za tohle dal,kazdy ma sve za co nesmyslne utraci.Ja treba zbytecne utracim za vonavky,mam jich spoustu,ale porad je kupuju,ale drahy caj a predrazeny medovnik bych si nedala.Na obed si rada zajdu,ale ne do zadnych spicialnich restauraci,mam rada ceskou kuchyni,tak pouze tam kde me muzou nabidnout ceske hotovky.Take v praci,uz vi kdyz mame vecirek,ze kdyz vybiraji restauraci,ze me neucti zadnym testovinovym salatem,ale vybiraji restauraci kde me udelaji alespon klasicky rizek.
Není tady
kazdy ma sve za co nesmyslne utraci
Tak tak... každej máme svoje "hříchy" 
Jen nechápu, proč má někdo potíž pochopit, že ty jeho nemusí jinýho zajímat a není proto "divnej".
Není tady
helena napsal(a):
Tak tak... každej máme svoje "hříchy" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Jen nechápu, proč má někdo potíž pochopit, že ty jeho nemusí jinýho zajímat a není proto "divnej".
No je to pravda, že každej ty prachy investuje jinak , aby měl potěšení .
Ale stejně , mě to přijde divný , třeba Barča jde hrát divadlo, nebo na ten nástroj , nebo malovat ven ........a potom hladová běží domů, ohřát si starý jídlo .......to mi přijde skutečně extrémní šetrnost .
My taky děláme tyhle alternativní věci ,ale pak jdeme a dáme si jídlo v příjemným prostředí.
Celej život se bát si dát pizzu , abych pak měla v létě na moře mi přijde prostě , že ten život je okleštěnej .
Tady v Praze v době oběda jsou restaurace, obchodáky uplně narvaný a všichni jedí mimo domov .
A kapličku finančně podporuju taky a kromě toho si prostě dám jídlo , když někde jsem .
Není tady
a kromě toho si prostě dám jídlo , když někde jsem...
... a druhej si ho prostě nedá 
Co ti na tom "přijde divný"?
Někdo holky, jinej vdolky... 
Není tady

Rosieta napsal(a):
My taky děláme tyhle alternativní věci ,ale pak jdeme a dáme si jídlo v příjemným prostředí.
Celej život se bát si dát pizzu , abych pak měla v létě na moře mi přijde prostě , že ten život je okleštěnej .
Tady v Praze v době oběda jsou restaurace, obchodáky uplně narvaný a všichni jedí mimo domov .
A kapličku finančně podporuju taky a kromě toho si prostě dám jídlo , když někde jsem .
Víš, Roz, když kulturní vyžití nazýváš alternativou, vypadá to, že máš tu pizzu na vrcholu žebříčku. Já miluju dobré jídlo, které udělal někdo jiný, ale za minigolf nebo jízdu na pouťovém autíčku bych ho nevyměnila.
Mě zas tvé touhy připadají okleštěné - na vytahování se cizími tituly a vzpomínky na růžové oné...
Není tady
Rosieta napsal(a):
helena napsal(a):
Tak tak... každej máme svoje "hříchy" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Jen nechápu, proč má někdo potíž pochopit, že ty jeho nemusí jinýho zajímat a není proto "divnej".No je to pravda, že každej ty prachy investuje jinak , aby měl potěšení .
Ale stejně , mě to přijde divný , třeba Barča jde hrát divadlo, nebo na ten nástroj , nebo malovat ven ........a potom hladová běží domů, ohřát si starý jídlo .......to mi přijde skutečně extrémní šetrnost .
Až budeš v Brně zajdi do Monte Bu na steak z japonského hovězího, s přílohou a máčou za 1500,- kaček. Vynikající. A potom zajdi kousek vedle do Caffe del Saggio na cibetkovou kávu za 350,- kaček. Také vynikající. I všelijaké domácí štrůdlíky tam mají.
Není tady
helena napsal(a):
je otázka čemu říkáš "dovolit si "
Řekla bych, že není důležitý ptá se "jak často?", ale "stačí ti to pro radost?".
Tak tak.
Já mám to štěstí, že si můžu dovolit vše, na co mám "chuť". I kdyby to byl třeba měsíc někde v Thajsku. Ale když já jdu raděj do lesa.....
Není tady
Ale když já jdu raděj do lesa...
Ááá - další do klubu těch "nechápanejch" 
Není tady
Rosieta napsal(a):
helena napsal(a):
Jen nechápu, proč má někdo potíž pochopit, že ty jeho nemusí jinýho zajímat a není proto "divnej".No je to pravda, že každej ty prachy investuje jinak , aby měl potěšení .
Roz, copak starý, ale ještě zkvašený
- Experimentuju s kvasnými procesy - píše Barča.... Ale já si pod tím představuju kvas pro destilaci, nebo kvásek na dobrý chleba....super.
Ne. Já teda taky jdu ráda do restaurace. I u nás na malém městě je to běžný jev, že lidi se chodí do hospody najíst. Mám ráda to prostředí, dobroty, které si doma neuvařím. Máme s kámoškou i oblíbenou cukrárnu a pivovar. No ale na druhou stranu - když chci teď nevěstě udělat radost za to, že tak dobře zvládla zkoušky, zvu ji na DOMÁCÍ oběd dle jejího výslovného přání.
Divadlo já třeba moc nemusím, ale koncerty - to jo. Teď v nejbližší době se chystám na Tublatanku a moc se těším.
Upravil(a) Judyna (5. 2. 2016 12:48)
Není tady
helena napsal(a):
Ale když já jdu raděj do lesa...
Ááá - další do klubu těch "nechápanejch" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No a to jsem klesla tak hluboko, že si občas nemůžu pomoct a obejmu nějakej ten strom, pohladím kámen či vodu....A jsem tam sama, nikde nikdo. 
Já jsem dokonce tak zvrhlá, že jsem měla v mládí takovou docela zajímavou nabídku na práci - no dneska by se řeklo v "šoubyznysu" (samozřejmě otázkou by bylo, jestli bych se tam chytla, ale nabídka to byla zajímavá - i finančně - oproti mé práci) - jenže já tehdy trochu jezdila na vandry a představa, že bych hodně víkendů trávila pokaždé jinde a někde po hotelích mě tak vyděsila, že jsem to ani nezkusila.
Není tady

Eva. napsal(a):
Dorka napsal(a):
Selima napsal(a):
)
Pre mňa je veľký rozdiel medzi tržnicou a nákupným centrom - to druhé má málokedy dušu - aspoň u nás. Ja tam zablúdim tak max do etnoshopu, do kina (zriedka), chovproduktu... a tým som vybavená. Odkedy sú niekt. odevné a obuvné značky aj mimo OC, mám vystaráno.
Upravil(a) Selima (5. 2. 2016 13:36)
Není tady

Ad reštaurácie: chodím občas (robím v centre, tak sa tomu dá ťažko úplne vyhnúť), ale keď už, tak chcem niečo, čo si doma neurobím
Inak pokojne ostanem pri nejakom drinku alebo káve. Ja osobne mám rada exotické reštaurácie, alebo potom jednoduché, nevyfikundované slovenské jedlá. A neurazia ma ani dobrou, tenkou pizzou.
Není tady

Petr100 napsal(a):
Rosieta napsal(a):
helena napsal(a):
A kapličku finančně podporuju taky a kromě toho si prostě dám jídlo , když někde jsem .Až budeš v Brně zajdi do Monte Bu na steak z japonského hovězího, s přílohou a máčou za 1500,- kaček. Vynikající. A potom zajdi kousek vedle do Caffe del Saggio na cibetkovou kávu za 350,- kaček. Také vynikající. I všelijaké domácí štrůdlíky tam mají.
Japonské hovädzie som nemala, ale cibetkovú kávu áno - neočarila ma...
Respektíve nie úmerne cene - som rada, že som ju ochutnala, ale viackrát nemusím. Ale uznávam, že ja s mojim zvrátenými chuťami (všetko sladké - káva napr. havajská ochutená kokosom a vanilkou
) som asi exot.
Není tady

U nás bola výborná reštaurácia Neolit, kde podávali kadejaké exotické mäso - ochutnala som bizóna, krokodíla a tuším klokana - a mali aj výbornú obsluhu. Bohužiaľ sa obsluha úplne zhumpľovala, takže už mi je jedno, či mi ponúknu hoci aj labu mamuta... proste tam nechodím a ani už nemienim.
Není tady

To Petr:
Až budeš v Brně zajdi do Monte Bu na steak z japonského hovězího, s přílohou a máčou za 1500,- kaček. Vynikající. A potom zajdi kousek vedle do Caffe del Saggio na cibetkovou kávu za 350,- kaček. Také vynikající. I všelijaké domácí štrůdlíky tam mají....
Joo, ty provokatere!
Roz si mozna najde ruzoveho “oneho“, co ji tam pozve, nebo taky ne. Pak nebudes mit spriznence, co s tim udelas, Petre?
Není tady
Nebudu dělat nic. To spíš ona ho musí pozvat a také všechno zalepit.
Není tady