|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Barča napsal(a):
gemi napsal(a):
Barča napsal(a):
No a někteří lidé třeba šetří tak, že nejdou na koncert, ale hrají na nástroj, chodí zpívat do sboru, hrají divadlo, chodí tancovat, kreslit, pěstují na zahradě, opravují boží muka, sází alej, klučí náletové stromy .... Já třeba moc do restaurací nechodím, protože jen zřídka nemám pocit, že bych to udělala líp. Tak si uvařím. Experimentuju s kvasnými procesy
můžu se zeptat - máš vyzkoušenou kvašenou mrkev ( pickles) ? jak dlouho trvá, než vykvasíDělám mrkev se zelím a s cibulí, mám v pokoji ve skříni (tma a relativně stálá teplota), na menší kousky, trvá mi to max. týden (většinou 6 dní). Když přidávám koření, tak většinou o den déle, hlavně křen.
Já jsem se letos (vlastně už od předloňského podzimu) "soustředila" na cidre (2014 bylo hodně jablek) a zkouším mléčně zakvašené ryzce, protože jsme našli jedno "neviditelné" velmi věrné ryzcoviště.
Můžeš přesně popsat jak tu zeleninu nakládáš?
Není tady

A kurňa, Petre,... Je ti padesat, mas sklony k depresi a hledas praci? Tak to jses tady spravne.
Jinak odpoved na tvuj dotaz by me taky zajimala, ac zadnou podminku z nazvu vlakna nesplnuju... 
Není tady
...jsem to tady nechtěla plevelit se zeleninou , tak to píšu do SZ , 
...a vidím že už je nás několik, koho to zajímá 
Není tady
Díky.
Není tady
Všichni, kdo hledají práci, můžou nakládat zeleninu... 

(Nic ve zlým, Barčo
)
Není tady
Klidně si tu vařte a nakládejte zeleninu.
Vlastně je pozitivní, že se z "mého" docela vážného vlákna stal chat. 
Momentálně u mě po depresi ani stopa (ťuk, ťuk, ťuk, ťuk..), těch 50 je mi zatím pořád
a nějaké možnosti klidné práce na půl úvazku se trochu rýsují.....
Až bude něco nového, dám zas vědět, jak můj příběh pokračuje. 
Není tady

Tedaaa! Ja to taky chtela vedet, o te zelenine, a ted mam z toho depresi, ze to slo do SZ. 
Není tady

vrabčák napsal(a):
helena napsal(a):
Jak jsme se od deprese dostali k jídlu?
Když máme hlad, jsme depresivní??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pngNo, to bude ta reaktivní deprese.
Ale jak to přijde, že některý depresivní drží hladovku a jiný by spořádal snad i tu Depresi?
Holt, všelijakých nás pánbožko má... 
Není tady

aprill napsal(a):
helena napsal(a):
Ja mám väčší problém s držkami
Já taky - jsou drahý... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.pngsice jsou drahé ,ale i to mě neodradí od jejich nákupu..
přemýšlela jsem dlouho,jestli je něco, co bych s chutí nesnědla. nemohla jsem na nic přijít, ale až tady jsem si uvědomila, jediné co bych nesnědla je biskup
Ja kôpor
a asi fakt tie najvnútornejšie vnútornosti (so srdcom, pečeňou a jazykom ale nemám problém... ). Vrátane mozočku. 
Upravil(a) Selima (9. 2. 2016 12:31)
Není tady

Niky123 napsal(a):
Klidně si tu vařte a nakládejte zeleninu.
Vlastně je pozitivní, že se z "mého" docela vážného vlákna stal chat.
Momentálně u mě po depresi ani stopa (ťuk, ťuk, ťuk, ťuk..), těch 50 je mi zatím pořáda nějaké možnosti klidné práce na půl úvazku se trochu rýsují.....
Až bude něco nového, dám zas vědět, jak můj příběh pokračuje.
Dovtedy môžeš nakladať zeleninu... 
Není tady
Tak ještě jedna zpráva z bojiště ode mě, možná, že to už bude takový závěr tohoto mého vlákna, protože mám pocit (ťuk,ťuk,ťuk), že jsem se dobrala k happy-endu:
Rozhodla jsem se, že si žádnou práci na půl úvazku zatím hledat nebudu. Že povýším svého dosavadního koníčka na živnost.
Na uživení by to nebylo, ale na přiživení (počítám tak 5 tisíc měsíčně) by to být mělo. Budu si dělat na svém a po svém.
Základ financí mi dá ten částečný invalidní důchod, i většinu odvodů. Jako část.invalidní důchodce si budu platit jen 789 Kč/měsíc odvodů na sociální pojištění, aby mi tyto roky šly jako odpracované roky na důchod.
Tak asi tak po roce budu už vědět, zda mě tohle živnostničení bude finančně stačit. Kdyby ano, zkousnu v budoucnu i to otravování s EET. Kdyby to bylo na vážkách a nebo dávalo mi to míň než těch 5000 měsíčně, tak bych pak hledala něco jiného.
Budu tak mít klidnou a mě velmi milou práci, spoustu času na svého přítele, děti, zahradu, přátele, koníčky. Budu takřka neustále k ruce stárnoucím rodičům.
Už si to začínám připravovat a moc se těším. Cítím se skvěle, v duši klid a pohoda. Snad mi to díky té klidné práci co nejdéle vydrží.

Není tady
Niky mám obavy, že pokud budeš kasírovat penízky pravidelně, i utrápených 5 kapříků měsíčně, tak bez EET to asi nepůjde. Ať se daří.
Upravil(a) Petr100 (19. 2. 2016 15:12)
Není tady
Niky, to vypadá moc dobře, jak to píšeš. Tak ať to vyjde.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Niky mám :Pobavy, že pokud budeš kasírovat penízky pravidelně, i utrápených 5 kapříků měsíčně, tak bez EET to asi nepůjde. Ať se daří.
Petře, ti mí kapříci v žádném případě nebudou utrápení. Vydělám je s radostí, na svém koníčku.
A vím, že mi budou k běžnému životu s ČID stačit. A na dovču v zahraničí apod. můžu kdykoli sáhnout do úspor, proto je mám.
Právě proto si dávám takový zkušební rok, kde uvidím přesně, jaká bude realita (může být jak lepší, tak horší, než očekávání). Myslím, že u mě bude EET připadat v úvahu až v poslední řadě (hostinská tedy nebudu
, abych to EET musela mít už v listopadu).
Když to bude dobré, tak i to EET se skřípěním zubů přežiju. Ale pokud by to mělo být na vážkách, tak se na to vykašlu dřív, než ke mě otravování s EET doběhne.

Není tady
Pokud to chceš rozjet hned tak to jo. Můžeš prozradit v jakém oboru?
Není tady
Dobře jsi to vymyslela, Niky... houby deprese, kapříci 
Tak ať maj´ co nejvíc šupinek.
Není tady
Niky,
mám radost s tebou ... moc ti přeju, aby se tvůj plán podařilo uskutečnit 
Není tady
Díky.

Není tady
To je hezký, Niky! Ať se ti daří! 
Není tady

Gratulujem, to znie výborne... skúsiť to treba, podľa mňa. A ďalej uvidíš... 
Není tady
http://video.aktualne.cz/dvtv/deprese-m … 5900fea04/
Tohle patří tématem do mého příběhu, pro jeho dokreslení. Pod každé slovo Jana Korytáře bych se mohla podepsat.
Upravil(a) Niky123 (9. 5. 2016 10:01)
Není tady

Už jsem to slyšela, je to moc zajímavé. Obzvláště, když mám (bohužel) vlastní zkušenosti s těžkou depresí. Jsem tak moc vděčná, že už od roku 2007 mám klid, a bez léků. Doufám, že to tak bude i nadále.
Není tady