Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 7. 9. 2015 15:27

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: CHAT : Co nás v politice pálí 12

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

No, konečně vím, kde pracuješ. Ale lezlo to z tebe jako z chlupaté deky. A prosím Tě, pouštíš po vyčištění svého Augiášova chléva svým svěřenkyním hudbu? Teda u té první skupiny Tebou zmiňované výše, to nebude mít na dojivost nižádný vliv. Ale co by dobrý pacholek pro svá stádečka neudělal, viď? wink

Některé jalovice dokonce morfují do trollů.

Pravila parodie na chlapa, libující si v morfologické adaptaci a nezvládající morfologii. lol

No já to nesměřoval přímo na tebe, ale když už si se ohlásila... wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#77 7. 9. 2015 15:27

navi
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Kdyz se v 89. otevrely hranice, vitali nas na zapade s otevrenou naruci. Pak se v obchodech objevily napisy: Cesi, nekradte... Hodne jsem poslednich dvacet pet let cestovala, nekde se mi dokonce pokouseli vysvetlovat, jak funguje mikrovlnka a nebo internet... Nekde jsem zazila i chvilky, kdy se o respektu a zachovani nasi dustojnosti jako turistu, kteri se v zemi chovaji slusne a utraceji tam sve penize, nedalo vubec mluvit. Jak nas vnimaji dnes, to si muzeme precist v novinach... Zevseobecnovani a minimalni ochota poznavat se navzajem a ne hazet do jednoho pytle cele narody pretrvava ctvrt stoleti... Na obou stranach! Nastesti ne vseobecne 😌

Zda se byt usmevne, kdyz nezamestnany absolvent ZS na FB hovori o uprchlikovi s VS diplomem jako o verbezi.. Jenze k smichu to neni. A nedeje se to jen u nas. Neni to zadne ceske specifikum. A uz vubec to neni nic noveho.

Podobne me znepokojuje, ze zatimco jedni vnimaji SOUCASNOU situaci jako nejdulezitejsi k reseni a uz z podstaty tohoto momentalniho vnimani a souciteni nehledi dal, jini jsou naopak limitovani pohledem do BUDOUCNOSTI,  ktera je zaroven i jejich minulosti = zkusenosti... a boji se o budoucnost. Ne o svoji, ne o sve "vepro, knedlo, zelo", jak jsou generalne obvinovani. Ale o budoucnost svych deti, vnoucat...Zatim nevim o nikom, kdo by oba tyto pohledy integroval, bral vazne, pracoval s nimi..
Kdyz se pak jedni vymezuji a stavi proti druhym, je hotovo!

Nejvetsim nestestim pro souciteni je falesny soucit - jen nemit problemy, jen neublizit, jen nevypadat jako nelida a blb, jen se nelisit... jen nemuset rici NE. A to ani tehdy, kdyz uz sama nemuzu..
Tak jako prave na tohle dojede kazdy vztah, kde alespon jeden z partneru zije tento vzorec, dojede na to i nase spolecnost.
A vubec nejde o to, ze vsechny uprchliky a imigranty zachranit nemuzeme. Muzeme cokoliv, co je dovoleno. A ted nemam na mysli dovoleno lidskymi zakony a normami.

Nemuzeme brat uprchlikum jejich dustojnost at tim, ze jim nepomahame, tak tim, ze jim pomahame nehlede na jejich prani a sve moznosti.

Nikdo nezachrani sam sebe tim, ze bude zachranovat druhe, at to stoji co to stoji, at manipuluje s kym chce a jak chce.

Mᚠpravdu.
Mám jen oproti tobě asi štěstí v tom, že víc věřím v lidi. Někde jsou určitě takoví, zatím bez výkonné moci, kteří mají obdobné vidění věcí jako ty. Neztrácej naději a věř v rovnováhu, s lidmi to není tak špatné, jak by si ti, co z nějakého důvodu lidmi být přestávají, přáli.
A a u nás jdu kam chci a dám se do řeči s kýmkoliv, zjišuju, že skorobulvární fráze, které se u lidí uchytily, jsou jenom slupka - pod ní je spousta nevyužité síly, víry, moudrosti, zkušeností a dobré vůle, která potřebuje jen impuls a souznění, aby začala pracovat. Vídávám to denně.
Slovo "verbež" v rozhovorech neslyším, spíš rozpaky, úvahy a otázky. Asi mám štěstí na slušňáky smile.

Není tady

#78 7. 9. 2015 15:31

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

Některé jalovice dokonce morfují do trollů.

Pravila parodie na chlapa, libující si v morfologické adaptaci a nezvládající morfologii. lol

Mně je celkem fuk, na koho jsi co směřoval. Nic to nemění na způsobu tvého vystupování a vyjadřování, k čemuž jsem se vyjádřila, jak jsi kupodivu pochopil. smile

Upravil(a) carpediem (7. 9. 2015 15:32)

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#79 7. 9. 2015 15:35

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

[/b]

Mně je celkem fuk, na koho jsi co směřoval. Nic to nemění na způsobu tvého vystupování a vyjadřování, k čemuž jsem se vyjádřila, jak jsi kupodivu pochopil. smile

Můj způsob vystupování? Co ten tvůj? wink

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#80 7. 9. 2015 15:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Orbán vzkázal migrantům: Nechoďte, nejste uprchlíci
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa … hlici.html

„V současnosti platíme za chybnou světovou politiku. Západ se cítil morálně zmocněn k tomu, aby odstranil (Muammara) Kaddáfího z čela Libye, a pak zanechal za sebou chaos. Tím odstranil poslední překážku před běženci z Afriky. Na důsledky zasahování do vývoje v Sýrii se evropská politika rovněž nepřipravila,“

„Austrálie, Spojené státy, Izrael a řada arabských států nepřijímá žádné uprchlíky. Oni se na situaci politicky připravili, Evropa nikoli,“

„Dokud nekontrolujeme naše vnější hranice, nevíme, kolik lidí je potřeba přerozdělit. Byla řeč o čtyřiceti tisících, ale nyní to mohou být desítky miliónů,“

Není tady

#81 7. 9. 2015 15:40

taonata
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

taonata napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Jakýkoliv další prezident bude lepší než ten váš. Možná nebude nutná kritika.

Mám dojem,že už se hlásil Škromach,ten se ti bude možná líbít víc. big_smile Ale klidně našeho pana prezidenta kritizuj,seč ti budou síly stačit,možná mu to dopomůže k dalšímu zvolení.Jak jsem četla,už bylo založeno nějaké sdružení na jeho podporu.Dovedu si představit to divadlo,to by asi frustráty kleplo,ale je fakt,že já bych si už jeho zvolení nepřála. Každopádně děkuju za odpověď. smile

Frustrát je každý, kdo má k Zemanovi výhrady, nebo kdo? smile

To určitě ne,oprávněná kritika je v pořádku.No,napiš sem,třeba když tady vázne diskuze párkrát na prezidenta pochvalu a uvidíš sama. big_smile

Žádný člověk není tak chudý,aby nemohl darovat úsměv.

Není tady

#82 7. 9. 2015 15:43

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

taonata napsal(a):

carpediem napsal(a):

taonata napsal(a):

Mám dojem,že už se hlásil Škromach,ten se ti bude možná líbít víc. big_smile Ale klidně našeho pana prezidenta kritizuj,seč ti budou síly stačit,možná mu to dopomůže k dalšímu zvolení.Jak jsem četla,už bylo založeno nějaké sdružení na jeho podporu.Dovedu si představit to divadlo,to by asi frustráty kleplo,ale je fakt,že já bych si už jeho zvolení nepřála. Každopádně děkuju za odpověď. smile

To určitě ne,oprávněná kritika je v pořádku.No,napiš sem,třeba když tady vázne diskuze párkrát na prezidenta pochvalu a uvidíš sama. big_smile

No, já bych hlavně tu pochvalu nenapsala. big_smile Za žádných okolností, tedy ani v případě, že by tu vázla diskuze.
Takže, kdo je podle tebe frustrát?

Není tady

#83 7. 9. 2015 15:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

carpediem napsal(a):

taonata napsal(a):

carpediem napsal(a):

No, já bych hlavně tu pochvalu nenapsala. big_smile Za žádných okolností, tedy ani v případě, že by tu vázla diskuze.

Frustrát je ten, kdo není schopen pochválit někoho jen z důvodu vlastní nevraživosti wink

Není tady

#84 7. 9. 2015 15:57

taonata
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

taonata napsal(a):

Frustrát je ten, kdo není schopen pochválit někoho jen z důvodu vlastní nevraživosti wink

Ano a  nebo z důvodu vlastní nevraživosti přijmout fakt,že to je člověk který občas chybuje stejně jako každý z nás,případně uznat,že se zmýlil frustrát.

Upravil(a) taonata (7. 9. 2015 16:44)

Není tady

#85 7. 9. 2015 15:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

navi napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Kdyz se v 89. otevrely hranice, vitali nas na zapade s otevrenou naruci. Pak se v obchodech objevily napisy: Cesi, nekradte... Hodne jsem poslednich dvacet pet let cestovala, nekde se mi dokonce pokouseli vysvetlovat, jak funguje mikrovlnka a nebo internet... Nekde jsem zazila i chvilky, kdy se o respektu a zachovani nasi dustojnosti jako turistu, kteri se v zemi chovaji slusne a utraceji tam sve penize, nedalo vubec mluvit. Jak nas vnimaji dnes, to si muzeme precist v novinach... Zevseobecnovani a minimalni ochota poznavat se navzajem a ne hazet do jednoho pytle cele narody pretrvava ctvrt stoleti... Na obou stranach! Nastesti ne vseobecne 😌

Zda se byt usmevne, kdyz nezamestnany absolvent ZS na FB hovori o uprchlikovi s VS diplomem jako o verbezi.. Jenze k smichu to neni. A nedeje se to jen u nas. Neni to zadne ceske specifikum. A uz vubec to neni nic noveho.

Podobne me znepokojuje, ze zatimco jedni vnimaji SOUCASNOU situaci jako nejdulezitejsi k reseni a uz z podstaty tohoto momentalniho vnimani a souciteni nehledi dal, jini jsou naopak limitovani pohledem do BUDOUCNOSTI,  ktera je zaroven i jejich minulosti = zkusenosti... a boji se o budoucnost. Ne o svoji, ne o sve "vepro, knedlo, zelo", jak jsou generalne obvinovani. Ale o budoucnost svych deti, vnoucat...Zatim nevim o nikom, kdo by oba tyto pohledy integroval, bral vazne, pracoval s nimi..
Kdyz se pak jedni vymezuji a stavi proti druhym, je hotovo!

Nejvetsim nestestim pro souciteni je falesny soucit - jen nemit problemy, jen neublizit, jen nevypadat jako nelida a blb, jen se nelisit... jen nemuset rici NE. A to ani tehdy, kdyz uz sama nemuzu..
Tak jako prave na tohle dojede kazdy vztah, kde alespon jeden z partneru zije tento vzorec, dojede na to i nase spolecnost.
A vubec nejde o to, ze vsechny uprchliky a imigranty zachranit nemuzeme. Muzeme cokoliv, co je dovoleno. A ted nemam na mysli dovoleno lidskymi zakony a normami.

Nemuzeme brat uprchlikum jejich dustojnost at tim, ze jim nepomahame, tak tim, ze jim pomahame nehlede na jejich prani a sve moznosti.

Nikdo nezachrani sam sebe tim, ze bude zachranovat druhe, at to stoji co to stoji, at manipuluje s kym chce a jak chce.

Mᚠpravdu.
Mám jen oproti tobě asi štěstí v tom, že víc věřím v lidi. Někde jsou určitě takoví, zatím bez výkonné moci, kteří mají obdobné vidění věcí jako ty. Neztrácej naději a věř v rovnováhu, s lidmi to není tak špatné, jak by si ti, co z nějakého důvodu lidmi být přestávají, přáli.
A a u nás jdu kam chci a dám se do řeči s kýmkoliv, zjišuju, že skorobulvární fráze, které se u lidí uchytily, jsou jenom slupka - pod ní je spousta nevyužité síly, víry, moudrosti, zkušeností a dobré vůle, která potřebuje jen impuls a souznění, aby začala pracovat. Vídávám to denně.
Slovo "verbež" v rozhovorech neslyším, spíš rozpaky, úvahy a otázky. Asi mám štěstí na slušňáky smile.

Hm.. zajimave, co v mem textu predevsim vidis...

Nosis sovy do Athen ☺

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#86 7. 9. 2015 16:48

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

taonata napsal(a):

Když pominu, že ta nechvála z důvodů vlastní NEVRAŽIVOSTI se celkem těžko dokládá, pojem frustrát tu padl v souvislosti s prezidentem Zemanem, chtěla bych se zeptat , co by měl člověk neznalý věci chválit, nebo co by měl oprávněně kritizovat na osobě současné hlavy státu, aby nemusel být považován za frustráta. Děkuji předem za výčet položek chvályhodných i méně chvályhodných. smile

Není tady

#87 7. 9. 2015 16:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

podepsat to komunistické státní bezpečnosti mohlo jenom stvoření, které je hloupé, nebo má extrémně křivou páteř
Synku, víš o tom exkrement...
Zapla bůh, že moje děti už tu žít nebudou.
"Zapla bůh, že" se jejich "genový pool" bude rozlejvat jinde. I když záleží na zemi... možná je to soifistikovaná pomsta... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Myslíš, jako byl Wartburg, jo? coollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#88 7. 9. 2015 16:53

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

Neoháním se morfologickou adaptací, šovinistickými kecy a morfologii snad zvládám. wink

Není tady

#89 7. 9. 2015 16:55

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

taonata napsal(a):

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

Ano a  nebo z důvodu vlastní nevraživosti přijmout fakt,že to je člověk který občas chybuje stejně jako každý z nás,případně uznat,že se zmýlil frustrát.

Prezident Zeman je frustrát?

Upravil(a) carpediem (7. 9. 2015 16:56)

Není tady

#90 7. 9. 2015 16:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

Absolutní souhlas!
Kuli, přijde mi to poněkud jednostranný - aneb "bílá" strana mince, na jejíž "černý" jsou stejně jednostranný útoky na imigranty, řekla bych. Takovej pokus o implantaci "kolektivní viny", což se mi moc nelíbí.
"Zatímco stovky tisíc diváků nadšeně fandily... se udusilo jedenasedmdesát uprchlíků"
Jak vyplývá z dostupnejch informací, byla to prachsprostá vražda, protože se řidič s převaděčskejma bossama nedohodli o peníze, tak je tam prostě nechal...
Soudím, že to skutečně nelze klást za vinu těm (nám), proto, že žijeme "Tak dobře jako dnes".
"na plážích se už objevují vyplavená těla běženců"
Jojo... naposledy ty děti... mediálně veeelmi vděčný téma - a co teprve ty obrázky.
Důvod odchodu rodiny "na lepší" je taky známej - medvědí služba se tomu říká.
"Chceme mít ještě víc a mít se ještě lépe."
Jistá část imigrantů (schválně nepíšu "běženců") si přeje to samý... proč je to u nás "fuj" a u nich "oprávněnej požadavek"?
Většina lidí "se o svoje statky dokáže podělit". Rozdíl spatřuju v tom, zda je to dobrovolně nebo "befelem", zvláště pak poté, má-li to bejt náprava neschopnosti jinejch.

Aby nedošlo k omylu - patřím spíš k těm, kteří uznávají, že jsou země, kde nelze bezpečně žít a těm, kteří odtamtud prchají, je třeba pomáhat. Jen jaksi neuznávám tvrzení, že není možný rozlišit běžence od "uprchlíků" ekonomickejch, tak je holt naše "povinnost"(!) se postarat o všechny, nejlíp u nás doma. To je stejně zjednodušený a zkratkovitý, jako vrazit do děcáku dítě "problémovejch rodičů" a vodškrtnout si "splněno", namísto nějaký práce s celou rodinou.

Ekonomické běžence prý zkušení italští policajti poznají už na mrk oka - věřila bych.
V téhle souvislosti mě spíš zaujalo, co že se nehrnou migranti do Španěl a ejhle.....oni tam mají ploty.
To jen, aby řeč nestála - k tématu: mě na tomto "hnízdilovském" tónu velice irituje jedna věc - a to je naprostý nedostatek racia. Jak mám jinak k Hnízdilovo názorům blízko.
Ta absolutní potřeba "tady a teď" a zuřivé odmítání diskuze o tom, co bude potom.....
Ono je to pěkný, žít tady a teď, v létě nepracovat a v zimě tančit....jenže při takovém důsledném doržování bychom nepřežili první příští zimu, že.
Tak mi to přijde, že až doteď racio masivně převládalo, takže teď šupajdá na opačnou pozici.
Mně to nedělá dobře, tyhle supervyhrocené tábory - ale míra věcí se momentálně nějak nenosí roll

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#91 7. 9. 2015 17:24

taonata
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

Když pominu, že ta nechvála z důvodů vlastní NEVRAŽIVOSTI se celkem těžko dokládá, pojem frustrát tu padl v souvislosti s prezidentem Zemanem, chtěla bych se zeptat , co by měl člověk neznalý věci chválit, nebo co by měl oprávněně kritizovat na osobě současné hlavy státu, aby nemusel být považován za frustráta. Děkuji předem za výčet položek chvályhodných i méně chvályhodných. smile

No, já bych hlavně tu pochvalu nenapsala. big_smile Za žádných okolností, tedy ani v případě, že by tu vázla diskuze.Ztráta času.

Upravil(a) taonata (7. 9. 2015 17:36)

Není tady

#92 7. 9. 2015 17:42

navi
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Nosis sovy do Athen ☺

Tak promiň smile .

Není tady

#93 7. 9. 2015 17:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Síím... pančelko... sííím... http://www.celysvet.cz/skin/smile/s354.gif
http://archiv.lokutus.cz/522703-kdo-je- … jelita.php
(To zas bude řevu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#94 7. 9. 2015 18:19

navi
♥♥♥----

A není náhodou postiženým sám autor? Bez ironie. Je to nechutné.

Není tady

#95 7. 9. 2015 18:21

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

A to já bych zase chválila. Až jednou ta hradní okrasa vypustí něco, s čím souzním, jsem ochotna ho veřejně chválit. Zatím se mu za dobu jeho panování nic takového nepovedlo. Lhaním, lezením do putinovské zadele na střídačku se zadelí čínskou a různými dalšími formami vlezdoprdelismu a kecy o jakési pražské kavárně, které uvádějí v nadšení převážně IV. cenovou, tím mě opravdu neohromí. No a tak nechválím.  smile
Pokud v tom někdo spatřuje frustraci, je to jeho osobní problém. smile (Majka by možná přidala něco o zrcadlech big_smile )

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#96 7. 9. 2015 18:32

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

Já myslím, že jsem frustráta celkem dobře popsal. To, že se ti to moc nelíbí, není vada té definice. Leckdo se v tom může poznat, to je možná ten problém smile

Není tady

#97 7. 9. 2015 18:36

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

carpediem napsal(a):

Neoháním se morfologickou adaptací, šovinistickými kecy a morfologii snad zvládám. wink

Když myslíš, že to nějak omlouvá tvé vystupování....

Není tady

#98 7. 9. 2015 18:38

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

taonata napsal(a):

carpediem napsal(a):

KALIK napsal(a):

No, já bych hlavně tu pochvalu nenapsala. big_smile Za žádných okolností, tedy ani v případě, že by tu vázla diskuze.Ztráta času.

Tak nějak stolt

Není tady

#99 7. 9. 2015 18:48

navi
♥♥♥----

modrovous napsal(a):

A to já bych zase chválila. Až jednou ta hradní okrasa vypustí něco, s čím souzním, jsem ochotna ho veřejně chválit. Zatím se mu za dobu jeho panování nic takového nepovedlo. Lhaním, lezením do putinovské zadele na střídačku se zadelí čínskou a různými dalšími formami vlezdoprdelismu a kecy o jakési pražské kavárně, které uvádějí v nadšení převážně IV. cenovou, tím mě opravdu neohromí. No a tak nechválím.  smile
Pokud v tom někdo spatřuje frustraci, je to jeho osobní problém. smile (Majka by možná přidala něco o zrcadlech big_smile )

No nazdar.

Není tady

#100 7. 9. 2015 20:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

navi napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Nosis sovy do Athen ☺

Tak promiň smile .

Neni prece co. Opravdu jsem se nad tvymi slovy, ze mi chybi duvera v lidi, zamyslela. Ale nic jsem nenasla... Ja neverim, ja vim, ze vsechno dobre dopadne, at uz vyznam slova DOBŘE vnima kdokoliv jakkoliv.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí