29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Radu a u Lišky se dají peníze vybrat po pěti letech? A jak je to dál, když bych si chtěla vybrat peníze a dál šetřit?
Není tady
Nikiska napsal(a):
Radu a u Lišky se dají peníze vybrat po pěti letech? A jak je to dál, když bych si chtěla vybrat peníze a dál šetřit?
Niky,jestli máš smlouvu uzavřenou do 31.12.2003,tak si to můžeš vybrat po pěti letech,od 1.1.2004 je doba spoření 6 let.Když je někdo v nouzi a ty peníze potřebuje dřív,tak příjde o státní podpory.A po vybrání peněz se uzavře následná smlouva a spoříš dál . Tu následnou smlouvu si můžeš uzavřít i před výpovědí,jak dlouho dopředu chceš.A jinak,jsem ráda,že jseš u lišky,jem totiž lišanda. :lol Tak se klidně ptej dál
Není tady
Já jsem jí uzavírala 18,12.2003. Ale právě, že jsem nevěděla jestli až si vyberu peníze po pěti letech jestli tam nějaký nemusí zůstat, aby mi to pokračovalo dál víš!
Upravil(a) Nikiska (28. 8. 2006 22:19)
Není tady
Nikiska napsal(a):
Já jsem jí uzavírala 18,12.2003. Ale právě, že jsem nevěděla jestli až si vyberu peníze po pěti letech jestli tam nějaký nemusí zůstat, aby mi to pokračovalo dál víš!
Vždycky,když vypovídáš smlouvu,tak vše,co na ní máš.A když budeš chtít,tak Ti ji přiedu udělat výpověď v prosinci 2008 s mimískem já. A naši mimísci si budou hrát spolu
Není tady
Tak já bohužel neušetřím vůbec nic a většinou mi ještě chybí . Neumím šetřit a nevím, jak se to naučit.
Není tady
Nikiska napsal(a):
Raduško to by bylo príma kdyby si naši mimískové pohráli
![]()
![]()
Není tady
Díky manželově platu nemusím šetřit, protože to prostě ani neumím. Ale máme měsíčně dohromady i s mateřskou necelých 60 000kč, z toho hypotéka a poplatky jsou necelých 10.000kč, měsíčně utratím asi 15.000kč. Takže zbývá něco málo přes 30 000kč...jsme 4.
Není tady
kornoutek napsal(a):
Díky manželově platu nemusím šetřit, protože to prostě ani neumím. Ale máme měsíčně dohromady i s mateřskou necelých 60 000kč, z toho hypotéka a poplatky jsou necelých 10.000kč, měsíčně utratím asi 15.000kč. Takže zbývá něco málo přes 30 000kč...jsme 4.
To je fajn a přeju ti to,ale šetřit se uč. Nikdy nevíš,kdy to budeš potřebovat. Ne,že bych ti to přála.
Kamarád měl s manželkou několik let měsíční příjem dohromady cca 160 000kč.Postavili barák,koupili auta, pak se jim přestalo dařit a ted mají tak 30-40tis.dohromady a hypotéku skoro 20tis. Pořád je to slušný (někdo ani tolik nemá ),ale byli zvyklí na jiný životní standard.
Není tady
Zatím nejsme svoji, máme každý svůj účet a myslím si, že ho budeme mít i jako manželé. Po roce společného bydlení jsem se rozhodla začít si jednak intenzivněji dospořovat na stavebku, jednak odkládat pár stovek měsíčně někam, kde se mi zhodnotí a budu k nim mít okamžitý přístup. Ze svých cca 16 tisíc chci tedy dávat bokem asi 5. Partner má příjem kolem 25 tisíc, děláme to tak, že on platí nájem (přes 5 tisíc) a o další výdaje se dělíme tak, že první polovinu měsíce platí on a druhou já. Jinak dovolené a podobně hradí on, auto mi koupil taky ze svého. Jsem zvědavá, jestli se někdy opravdu dopracuju k tomu "naše", já bych bez vlastního účtu žít nechtěla a přítel taky ne.