6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý večer.
Před týdnem jsem zjistila, e jsem těhotná, mám u 10tiletou dcerku a nyní bych měla porodit ve 42, kdy to vechno dobře dopadne. Partner je nadený,dcerka bude jistě také astná, protoe roky pořád brebentila o sourozenci, já jsem taky moc ráda,ale současně mám strach, jaké to bude, kdy u jsem na mimi "stará." Je mezi vámi někdo, kdo měl miminko taky takhle u skoro na sklonku reprodukčního období? :-) Děkuju za zkuenosti, názory atd.
Není tady
Nemluvím z vlastní zkuenosti, ale moje kamarádka měla dvě děti v mladím věku a třetí dítě po čtyřicítce (ve 42-43) s novým partnerem. Těhotenství i porod proběhly úplně normálně, vechno zvládá a hodně omládla.
Lenka Filipová měla svou dceru asi ve 40. Myslím, e mezi umělkyněmi je u nás takových případů víc.
Určitě je to individuální, záleí na zdravotním stavu, názoru lékařů. Moje babička rodila celý ivot...
Není tady
no tě pic !A povede dítko do koly či přijde na tř.schůzky,budou si mnozí myslet,e si babička a takye bys klidně být i mohla!
Bylo mi 48,kdy nae děti ukončily úspěně v studia a vrhli se do samost.ivota a ted si to uívám,toho lenoení a dělání jen toho,co se mi fakt chce.
Není tady
Kdy u se to stalo, nedá se nic dělat.
Má spoluačka měla první dítě ve 42 a druhé ve 44 letech, ve bez problémů. Ale... Věk člověk neoidí. Je jí 52 jako mně a je hodně unavená. To se nedá srovnat s tím, kdy jsem takhle malé děti měla já ve 22 a 25 letech.
Někdy hlídám vnučku, které budou v říjnu 3 roky a vnuka, kterému bylo v dubnu 5. Hlídám je moc ráda, ale pak je i ráda vracím. Protoe jak u jsem psala, věk člověk prostě neoidí a jsem opravdu unavená.
Nejde o to, co si kdo bude myslet. Ale spí o to, e člověk je u na malé děti starý. Pokud není tak bohatý, aby si mohl dovolit chůvu nebo nějakou pomocnici do domácnosti.
S tím omládnutím s dítětem ve vyím věku mám zkuenosti, e člověk na chvilku opravdu omládne. Ale pak se to ve zase vrátí do reálných kolejí. Věk chce halt své a ve 42 to není to, co ve 20 nebo 30.
Upravil(a) Eva. (23. 7. 2015 15:27)
Není tady
Nejsi stara, pokud se na to citis Mas idealni situaci - nadseny partner, nadsena dcerka ve veku, kdy uz Ti s miminem trosku pomuze (minimalne ho zabavi, kdyz bude potreba) a kdy uz sama nevyzaduje nejak extra moc pece
Ja jsem mela sveho zarim posledniho syna ve 40 letech, dva roky mel ted v breznu. Mam jeste syny 16 a 11 a musim napsat, ze nic lepsiho me nemohlo potkat, nez mit jeste benjaminka. A mozna neni posledni...
Drzim Ti palce, at vsechno dobre dopadne Na stiplave poznamky nehled, zle jazyky Tve dite vychovavat ani zivit nebudou
Není tady
bloncko, tvému synovi jsou teprve dva roky a tobě je teprve 42. A čas ukáe.
Není tady
Likoryko, píe, e jsi ráda, Tvůj partner je nadený a dcera touí po sourozenci. Take gratuluji a přeji, aby to ve proběhlo v pořádku - abys byla zdravá ty a malé.
Moje kamarádka rodila ve 43 letech a ve bylo v pořádku. Nyní je dítěti 6 let. Ale unavená je, to je fakt.
Není tady
Gratuluji, vzdyt je to krasny darek. Vsichni se tesi, ne ?
ja mam taky kamaradku, ktrra porodila ve 42 a vse super. Ma mimorsdne talentovane dite.
Není tady
Krásný dárek to je, bezpochyby. Ale proč si namlouvat, e to ve vyím věku nebude víc fyzicky náročné. To je prostě fakt.
Není tady
Můj táta byl taky benjamínek; jeho sourozenci byli starí o 18 a 16 let. OBA jejich rodiče se jim maximálně věnovali a vechno zvládli bez větích problémů.
Není tady
Kdy u se stalo, tak bych nechala to miminko přijít...
Jinak není vechno snadné - máma mě měla ve 36, kolem 40 jí zjistili váné onemocnění, take si coby dítě pamatuju jen hromadu strachu, máma často po nemocnicích, operacích, hodně jsem se musela starat sama o sebe...
Jasně, e se to můe stát i mladím a je to taková sázka do loterie...
Čas ukáe, myslím, e při plném zdraví se to s pomocí rodiny dá zvládnout i po 40.
Není tady
Eva. napsal(a):
Krásný dárek to je, bezpochyby. Ale proč si namlouvat, e to ve vyím věku nebude víc fyzicky náročné. To je prostě fakt.
krásný dárek, jak pro koho, já osobně bych o takový dárek nestála. znám své monosti a vím, e nehodlám celý ivot o někoho pečovat.
Není tady
Vidí aprill a já si myslím, e pečovat o někoho nebo o něco prostě k lidskému ivotu patří a je to na něm jedno z toho nejkrásnějího.Kadý jsme opravdu jiný. Nijak moc neřeím, e budu vypadat jako babička, myslím, e nebudu, u teď mi sotva kdo hádá pětatřicet a myslím, e kdy je člověk v pohodě a bere ve v klidu a s rezervou, nepřeírá se, hlídá si postavu, zdraví a taky vztahy k lidem kolem sebe, můe tu být docela dlouho. Mimochodem obě mé babičky se doily krásných 93. a 95. let. Ale já vím, nemusím mít takové těstí, můe přijít nemoc moje, partnera, dětí. Z toho mám strach, aby bylo vechno v pořádku, aby mi za pár týdnů lékař nesdělil, e je miminko postiené atd. Kdo chcete, drte mi palce a děkuju za podporu. :-)
Není tady
Liskaryska: A ve dopadne tak, jak si přeje.
Není tady
Drím ti vechny palce, co mám.
Není tady
Vrabcak ma nejake palce?
Ja taky fandim, moc.
Není tady
No tak pařátky.
Není tady
Likoryko, vagrová to má skoro stejně. Ano, byla v těch 41 dříve na konci se silami, tak to prostě řeila tak, aby si ty síly uetřila - semtam měla hlídačku, hodně pomáhal starí brácha......on pomáhal rád, měl ovem nejen práci, ale i pravomoce, to jsem vdycky obdivovala.
Dneska mají překrásnou, ikovnou a úasnou slečnu.
Sice si vdycky dělali (_:_), e jí pojedou na maturiák na vozíčcích a nic neuvidí, protoe budou mít edý zákal - ale maturita za dveřmi a prozatím to vypadá, e se tam dostaví oba hezky v gala a ve formě
Take přeju hodně těstí a umění, etřit síly!
Není tady
Vrabčák, vlčice i opička přejí lice a jejímu budoucímu mláděti hodně zdaru.
Není tady
Tak se po čase ozývám, abych napsala, e u to máme "za pár," miminko by se mělo narodit začátkem března, podle testů je vechno v pořádku a já se cítím sice jako koule, ale jako moc spokojená koule. Děkuju za podporu těm, co nám ji vyjádřily a drte nám palce do finále. Vem krásný večer.
Není tady
Gratuluju - tak to řádně dotáhněte do konce
Není tady
Liko Ryko, Ty i Ronja si zaslouíte velký obdiv.
Není tady
helena napsal(a):
Gratuluju - tak to řádně dotáhněte do konce http://fora.babinet.cz/img/smilies/dudlik.gif
To je teprve začátek. To ostatní teprve přijde, v následujících 15-20 letech... Nebo jsi to tak moná myslela, ten konec, a bude dítko dospělé, nevím.
Nezávidím, bude to náročné.
Upravil(a) Eva. (5. 2. 2016 20:44)
Není tady
No vidí, jak jsi to zatím hezky zvládla. Za chvilku bude liče na světě, tak a je zdravé a ravé. Ostatní s podporou rodiny zvládne.
U ví, jestli to bude kluk nebo holka?
Není tady
Taky gratulace.
Boze Majko, co z toho vecneho mentorovani mas? Ja mela posledni dceru ve 33 a pul, a kdyz jsem jednou s ni, ctyrletou, jela v autobuse, jedna starsi pani mi radostne rika: No to je ale krasna holcicka s babickou...
Na druhe strane ale kdyz jsem sla se dvema, trema starsima dcerama po ulici, kluci v jejich veku na nas pokrikovali: Jeee, holky, vy jsze hezkyyy, pojdte s nama na pivko...
Není tady