19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
bloncka napsal(a):
Aknella napsal(a):
Přemýlím, jak sesumírovat mylenky, které se mi u poměrně dlouho honí hlavou. Nepředpokládám, e mě moc lidí pochopí, ale i přes to to zkusím... :-)
Z mého pohledu existují dva typy nevěry. Nevěra čistě fyzická, tzn. uspokojení sexuálních potřeb, a nevěra duevní, tzn. zamilování se, vzájemné vyjadřování citů, trávení společných chvil a s tím spojené sexuální proitky.
V této diskuzi mne zajímá pouze nevěra fyzická, nebo nevěrou duevní by pro mne partner okamitě skončil.
Předem podotýkám, e jsem si vědoma toho, e na světě samozřejmě existují mui, kteří jsou svým partnerkám celoivotně věrni, a moná by ani ve svých mylenkách neuvaovali o nějakém dobrodruství.
Na toto téma mě ve své podstatě přivedl můj partner (35 let), díky němu slyím historky, které proívají jeho větinou enatí kamarádi. I kdy ve své podstatě, větinu těch historek moná proil v minulosti i on sám Stejné názory jsem slyela od známých, kolegů či kamarádů. Podstatou je, e tito mui jsou v partnerství spokojení, mají své partnerky/manelky rádi, starají se společně o děti, jezdí na dovolené, na výlety, mají s manelkami pravidelný sex atd. I přesto vám vak tito mui řeknou, e si neumějí představit mít dlouhodobě (např. po dobu manelství) sex pouze s jednou enou. A u z důvodu sexuálních praktik, které jim manelky neposkytují, nebo z důvodu potřeby enské rozmanitosti, tzn. kdy má doma hnědovlásku s malými ňadry, láká ho prsatá blondýna. V potenciálním sexuálním kontaktu tohoto typu tedy nejsou ádné city, ádné společně strávené chvíle či zamilované sms, ale jde tam pouze o sexuální akt, a u placený či se enou, která má podobné sexuální potřeby či tuby. Nejde tedy o navazování paralelního vztahu nebo něčeho takového.
Já jsem nala mue, s ním si rozumím skoro ve vem, je to pro-rodinný typ, máme větinu názorů i zálib společných, vyhovujeme si, nehádáme se, rozumíme si atd. Je pro mne zkrátka téměř dokonalý téměř. Jediný háček je ve výe popisované situaci. Po důkladné úvaze jsem dola k názoru, e vzhledem k tomu, e hodně, opravdu hodně muů smýlí tak, jako můj partner, nemá cenu hledat jiného partnera, kterému by po dobu manelství stačila pouze jedna sexuální partnerka, protoe si troufám říct, e takto vestranně kompatibilního partnera, jakého mám, bych u nenala. Z toho plyne, e ikdy to zní hrozně já jsem schopná tolerovat tento typ nevěry.
Můj dotaz zní - byly byste schopné takovýto model partnerství akceptovat? Samozřejmě, e byste o ádné konkrétní nevěře nevěděly, nicméně ily byste s vědomím, e se to stát můe a e se to pravděpodobně v průběhu manelství stane.
Děkuji za názory, popřípadě mě zajímá, co vy v partnerství tolerujete, nebo v čem vy děláte zásadnějí kompromisy :-)A muj dotaz zni - k cemu si delas tuhle statistiku? Budes tomu svemu pak argumentovat tim, ze vetsina zen tohle netoleruje? Vzdyt uz v tom mas jasno, ne?
![]()
Uvazujes o manzelstvi s nim, zda se... Na jakych zakladech bude stat? Nebude zadne: odevzdavam se Tobe..... Slibuji Ti lasku, uctu a vernost.... ??
Vas zaklad bude, ze si sem-tam odskoci a Ty to nebudes vedet? Takze nevera, neucta, lez? On Ti bude taky tolerovat neveru?
Prosim, neber to jako moralizovani, na to nemam pravo, napsala jsem to tvrde, protoze realita bude tvrda.
Hlavne láska sa nedá sžúbi - ak sa ti ete nestalo, e si sa odmilovala (trebárs po niečom, čo ON urobil), tak mne áno... A môe tisíckrát sžúbi, e ho bude milova, proste ho zrazu nemiluje, nevái si ho, mono ním pohŕda - a je to nezvratné. Vetky také sžuby sú na (_._).
Upravil(a) Selima (21. 7. 2015 0:08)
Není tady
bloncka napsal(a):
Aknella napsal(a):
Přemýlím, jak sesumírovat mylenky, které se mi u poměrně dlouho honí hlavou. Nepředpokládám, e mě moc lidí pochopí, ale i přes to to zkusím... :-)
Z mého pohledu existují dva typy nevěry. Nevěra čistě fyzická, tzn. uspokojení sexuálních potřeb, a nevěra duevní, tzn. zamilování se, vzájemné vyjadřování citů, trávení společných chvil a s tím spojené sexuální proitky.
V této diskuzi mne zajímá pouze nevěra fyzická, nebo nevěrou duevní by pro mne partner okamitě skončil.
Předem podotýkám, e jsem si vědoma toho, e na světě samozřejmě existují mui, kteří jsou svým partnerkám celoivotně věrni, a moná by ani ve svých mylenkách neuvaovali o nějakém dobrodruství.
Na toto téma mě ve své podstatě přivedl můj partner (35 let), díky němu slyím historky, které proívají jeho větinou enatí kamarádi. I kdy ve své podstatě, větinu těch historek moná proil v minulosti i on sám Stejné názory jsem slyela od známých, kolegů či kamarádů. Podstatou je, e tito mui jsou v partnerství spokojení, mají své partnerky/manelky rádi, starají se společně o děti, jezdí na dovolené, na výlety, mají s manelkami pravidelný sex atd. I přesto vám vak tito mui řeknou, e si neumějí představit mít dlouhodobě (např. po dobu manelství) sex pouze s jednou enou. A u z důvodu sexuálních praktik, které jim manelky neposkytují, nebo z důvodu potřeby enské rozmanitosti, tzn. kdy má doma hnědovlásku s malými ňadry, láká ho prsatá blondýna. V potenciálním sexuálním kontaktu tohoto typu tedy nejsou ádné city, ádné společně strávené chvíle či zamilované sms, ale jde tam pouze o sexuální akt, a u placený či se enou, která má podobné sexuální potřeby či tuby. Nejde tedy o navazování paralelního vztahu nebo něčeho takového.
Já jsem nala mue, s ním si rozumím skoro ve vem, je to pro-rodinný typ, máme větinu názorů i zálib společných, vyhovujeme si, nehádáme se, rozumíme si atd. Je pro mne zkrátka téměř dokonalý téměř. Jediný háček je ve výe popisované situaci. Po důkladné úvaze jsem dola k názoru, e vzhledem k tomu, e hodně, opravdu hodně muů smýlí tak, jako můj partner, nemá cenu hledat jiného partnera, kterému by po dobu manelství stačila pouze jedna sexuální partnerka, protoe si troufám říct, e takto vestranně kompatibilního partnera, jakého mám, bych u nenala. Z toho plyne, e ikdy to zní hrozně já jsem schopná tolerovat tento typ nevěry.
Můj dotaz zní - byly byste schopné takovýto model partnerství akceptovat? Samozřejmě, e byste o ádné konkrétní nevěře nevěděly, nicméně ily byste s vědomím, e se to stát můe a e se to pravděpodobně v průběhu manelství stane.
Děkuji za názory, popřípadě mě zajímá, co vy v partnerství tolerujete, nebo v čem vy děláte zásadnějí kompromisy :-)A muj dotaz zni - k cemu si delas tuhle statistiku? Budes tomu svemu pak argumentovat tim, ze vetsina zen tohle netoleruje? Vzdyt uz v tom mas jasno, ne?
![]()
Uvazujes o manzelstvi s nim, zda se... Na jakych zakladech bude stat? Nebude zadne: odevzdavam se Tobe..... Slibuji Ti lasku, uctu a vernost.... ??
Vas zaklad bude, ze si sem-tam odskoci a Ty to nebudes vedet? Takze nevera, neucta, lez? On Ti bude taky tolerovat neveru?
Prosim, neber to jako moralizovani, na to nemam pravo, napsala jsem to tvrde, protoze realita bude tvrda.
Nedělám si statistiku, jen mě zajímalo, jaké máte zkuenosti vy :-)
V manelství se samozřejmě slibuje věrnost, úcta, láska. Ale kolik procent lidí to dodruje? (bohuel...)
Jak jsem řekla, já nevycházím pouze z toho, co mi kdy konkrétně řekl můj partner. Na tuto tématiku jsem se bavila s mnoha mui, kamarády, kolegy... A víceméně vichni měli stejný názor jako můj partner.
Např.
Byla jsem na zahraniční sluební cestě, kde byli i dva kolegové ze Slovenska (35 a 37 let). Oba enatí, oba měli děti, oba měli fungující rodinu. A oba dva mi řekli, e prostě po čase ve vztahu přichází stereotyp a jejich ena, a je třeba sebekrásnějí a sebeupravenejí, se jim časem okouká a oni prostě mají potřebu zkusit enu jinou (čistě jen na sex). Ovem zdůraznili mi, e se samozřejmě vdy vrátí domů, protoe své manelky milují a jsou spokojení.
Také nejsem ádný příznivce nevěr, ale kdy to člověk vude kolem sebe slyí a pochopí smýlení muů, tak mu pak nezbývá, ne se nad tím zkusit zamyslet. A toto téma je právě mým zamylením, které jsem chtěla sdílet a zjistit, zda s tímto přístupem má někdo z vás také zkuenosti...
Není tady
Ahoj Aknello, kdy mi bylo něco přes 25, tak jsem měla dlouhodobého přítele, se kterým jsme se bavili celkem otevřeně a hlavně jsem věděla, e na něj holky dost letí a on má pozornost en rád. A protoe jsem se v 25ti letech cítila silná jak silnice, tak jsem mu jednou řekla, e pokud mě podvede, tak chci po něm jen jedno - aby myslel na ochranu. Koukal na mě tehdy jak puk. A já si přila straně nad věcí. No, netrvalo dlouho a podle pár náznaků a hlavně díky intuici jsem poznala, e se něco děje...Příjemný to rozhodně nebylo, kdy se mi moje domněnky potvrdily cizími dlouhými vlasy v posteli a v koupelně. Sice můj ex udělal ve pro to, abych nic nepoznala, ale nezvládnul vyluxovat ty vlasy vechny
Tím chci jen říct, e a ta situace nastane, tak tě stejně zaskočí, a jsi teď psychicky "připravená" sebevíc...
V tomhle souhlasím s Evou, e dokud nevěru nezaije a netoleruje "live", tak nemůe říct, e něco toleruje.
Přeji Ti, abys to zvládla co nejlépe, pokud ta situace nastane. Jetě víc Ti ale přeji, abys něco takového zaívat nemusela.
Pa, S.
Není tady
bloncka napsal(a):
Aknella napsal(a):
![]()
Partner mi řekl, e za x let, pokud by u např. ze zdravotních důvodů nemohl, tak by chápal, e já sex občas potřebuji, a toleroval by mi milence.
Není tady
sandra napsal(a):
Ahoj Aknello, kdy mi bylo něco přes 25, tak jsem měla dlouhodobého přítele, se kterým jsme se bavili celkem otevřeně a hlavně jsem věděla, e na něj holky dost letí a on má pozornost en rád. A protoe jsem se v 25ti letech cítila silná jak silnice, tak jsem mu jednou řekla, e pokud mě podvede, tak chci po něm jen jedno - aby myslel na ochranu. Koukal na mě tehdy jak puk. A já si přila straně nad věcí. No, netrvalo dlouho a podle pár náznaků a hlavně díky intuici jsem poznala, e se něco děje...Příjemný to rozhodně nebylo, kdy se mi moje domněnky potvrdily cizími dlouhými vlasy v posteli a v koupelně. Sice můj ex udělal ve pro to, abych nic nepoznala, ale nezvládnul vyluxovat ty vlasy vechny
Tím chci jen říct, e a ta situace nastane, tak tě stejně zaskočí, a jsi teď psychicky "připravená" sebevíc...
V tomhle souhlasím s Evou, e dokud nevěru nezaije a netoleruje "live", tak nemůe říct, e něco toleruje.
Přeji Ti, abys to zvládla co nejlépe, pokud ta situace nastane. Jetě víc Ti ale přeji, abys něco takového zaívat nemusela.
Pa, S.
Jei, to je strané. No aby mi někoho tahal do mé postele a koupelny, to bych asi netolerovala, to je fakt :-)
Není tady
Nevěra ... pojďme se podívat, co je to za slovo.
Pokud není nevěrný, je věrný. Co znamená být věrný ? Chovat se tak, jak se "sluí a patří" - tedy podle nějakého modelu, který se někde vzal - někdo jiný ho určil. A to i kdyby to mělo být jen ze "slunosti", proto, aby druhý neměl nějaké nelibé pocity nebo prostě jen z obavy z trestu.
Pokud někdo stojí o to, aby kvůli jeho chybějícímu pocitu jedinečnosti někdo potlačoval svoje touhy, nejen sexuální, ale jakékoli, nebo to dokonce vyaduje - čili určuje druhému, jak se má chovat, potom se nejedná o partnerství a u vůbec ne o lásku, ale o model rodič - dítě, éf - podřízený, majitel - majetek .... Vyadování věrnosti je jen vyadování důkazu, e mám pro partnera největí hodnotu ze vech. Nevěry se bojí ten, kdo tyto důkazy potřebuje. A kdo je potřebuje ? Ten, kdo si svojí skutečné hodnoty není vědom. Nemyslím teď hodnotou pro někoho, ale hodnotou, jako takovou. A to je neduh, ze kterého i ta nevěra vychází. Ten druhý ví, e má vedle sebe "biřice s bičem", astný v tom není, ale "dá se to, lepí, ne nic" - tak buď s ním bojuje o pozice, jeho příkazy se snaí bojkotovat , ale drí se v tomto vztahu, protoe ani on si není své hodnoty vědom - nakonec, "vrána k vráně sedá", to je známá věc. Take je rád, e má nějaký ten vztah, ale občas alespoň na chvíli utíká za trochou té svobody - do "Miroslavovy země"
https://www.youtube.com/watch?v=goEjCi5TIwo
Vztah je souvztanost - tedy souití v tom, co máme společné a v čem oba chceme ít a je nám v tom dobře. Pokud chybí to OBA, potom není důvod spolu být. Pokud nechybí, oba jsou v tom, v čem opravdu být chtějí a povaují to za pro svůj ivot ideální, nemají potřebu zkouet, jestli by to jinde nebylo lepí. Nemá důvod utíkat do Miroslavovy země, ije v ní
Svého manela povauji za zralého člověka, který cítí a ví, v čem chce ít ví, e ho do toho nikdo netlačí ani nenutí a ani by to nedopustil, tudí, pokud je se mnou, zjevně chce být se mnou. Kdyby chtěl odejít za těstím jinam, neměla bych právo mu v tom bránit nebo se na něj zlobit - kadý přece chce být astný a pokud není, je jenom dobře, kdy na tom "dělá", aby byl.
Nevěrný člověk můe být jen sám sobě - kdy si nechá linkovat, jak má ít, přijme cizí představy o svém ivotě, plní něčí očekávání, kdy svůj ivot a své těstí odevzdává někomu jinému ... ztratí sebe.
Upravil(a) Háňa* (21. 7. 2015 8:12)
Není tady
Háňa* napsal(a):
Pokud někdo stojí o to, aby kvůli jeho pocitům někdo potlačoval svoje touhy, nejen sexuální, ale jakékoli, nebo to dokonce vyaduje - čili určuje druhému, jak se má chovat, potom se nejedná o partnerství a u vůbec ne o lásku, ale o model rodič - dítě, éf - podřízený, majitel - majetek .... Vyadování věrnosti je jen vyadování důkazu, e mám pro partnera největí hodnotu ze vech. Nevěry se bojí ten, kdo tyto důkazy potřebuje. A kdo je potřebuje ? Ten, kdo si svojí skutečné hodnoty není vědom. Nemyslím teď hodnotou pro někoho, ale hodnotou, jako takovou. A to je neduh, ze kterého i ta nevěra vychází. Ten druhý ví, e má vedle sebe "biřice s bičem", tak buď s ním bojuje o pozice, jeho příkazy se snaí bojkotovat a nebo se drí v tomto vztahu, protoe ani on si není své hodnoty vědom - nakonec, "vrána k vráně sedá", to je známá věc. Take je rád, e má nějaký ten vztah, ale občas alespoň na chvíli utíká za trochou té svobody - do "Miroslavovy země"
![]()
Vztah je souvztanost - tedy souití v tom, co máme společné a v čem oba chceme ít a je nám v tom dobře. Pokud chybí to OBA, potom není důvod spolu být. Pokud nechybí, oba jsou v tom, v čem opravdu být chtějí a povaují to za pro svůj ivot ideální, nemají potřebu zkouet, jestli by to jinde nebylo lepí.
Svého manela povauji za zralého člověka, který cítí a ví, v čem chce ít ví, e ho do toho nikdo netlačí ani nenutí a ani by to nedopustil, tudí, pokud je se mnou, zjevně chce být se mnou. Kdyby chtěl odejít za těstím jinam, neměla bych právo mu v tom bránit nebo se na něj zlobit - kadý přece chce být astný a pokud není, je jenom dobře, kdy na tom "dělá", aby byl.
Nevěrný člověk můe být jen sám sobě - kdy si nechá linkovat, jak má ít, přijme cizí představy o svém ivotě, plní něčí očekávání, kdy svůj ivot a své těstí odevzdává někomu jinému ... ztratí sebe.
Proč takový pohled na vztah?
Já mám pohled jiný. Miluji svého partnera, a nemám potřebu sdílet svou nejhlubí intimitu - intimitu těla ani intimitu due - s jiným muem.
Utíká pro trochu svobody? Já nepotřebuju utíkat pro ádnou svobodu. Svobodně jsem se rozhodla s mým muem ít. Take svobodu mám a nepotřebuju si pro ni někam utíkat.
Take záleí na tom, jak se kdo na nevěru podívá. Někdo jako dráb partnera. Někdo jako milující člověk a člověk věřící v partnera. A jestli přijde čas, kdy partner chce sdílet své tělo s jiným, tak mu nebránit. Ale také neznásilňovat sám sebe tím, e bych musela ve jménu (čeho vlastně?) snáet něco, co snáet nechci.
Není tady
Eva. napsal(a):
Háňa* napsal(a):
Pokud někdo stojí o to, aby kvůli jeho pocitům někdo potlačoval svoje touhy, nejen sexuální, ale jakékoli, nebo to dokonce vyaduje - čili určuje druhému, jak se má chovat, potom se nejedná o partnerství a u vůbec ne o lásku, ale o model rodič - dítě, éf - podřízený, majitel - majetek .... Vyadování věrnosti je jen vyadování důkazu, e mám pro partnera největí hodnotu ze vech. Nevěry se bojí ten, kdo tyto důkazy potřebuje. A kdo je potřebuje ? Ten, kdo si svojí skutečné hodnoty není vědom. Nemyslím teď hodnotou pro někoho, ale hodnotou, jako takovou. A to je neduh, ze kterého i ta nevěra vychází. Ten druhý ví, e má vedle sebe "biřice s bičem", tak buď s ním bojuje o pozice, jeho příkazy se snaí bojkotovat a nebo se drí v tomto vztahu, protoe ani on si není své hodnoty vědom - nakonec, "vrána k vráně sedá", to je známá věc. Take je rád, e má nějaký ten vztah, ale občas alespoň na chvíli utíká za trochou té svobody - do "Miroslavovy země"
![]()
Vztah je souvztanost - tedy souití v tom, co máme společné a v čem oba chceme ít a je nám v tom dobře. Pokud chybí to OBA, potom není důvod spolu být. Pokud nechybí, oba jsou v tom, v čem opravdu být chtějí a povaují to za pro svůj ivot ideální, nemají potřebu zkouet, jestli by to jinde nebylo lepí.
Nevěrný člověk můe být jen sám sobě - kdy si nechá linkovat, jak má ít, přijme cizí představy o svém ivotě, plní něčí očekávání, kdy svůj ivot a své těstí odevzdává někomu jinému ... ztratí sebe.Proč takový pohled na vztah?
Já mám pohled jiný. Miluji svého partnera, a nemám potřebu sdílet svou nejhlubí intimitu - intimitu těla ani intimitu due - s jiným muem.
Utíká pro trochu svobody? Já nepotřebuju utíkat pro ádnou svobodu. Svobodně jsem se rozhodla s mým muem ít. Take svobodu mám a nepotřebuju si pro ni někam utíkat.
Take záleí na tom, jak se kdo na nevěru podívá. Někdo jako dráb partnera. Někdo jako milující člověk a člověk věřící v partnera. A jestli přijde čas, kdy partner chce sdílet své tělo s jiným, tak mu nebránit. Ale také neznásilňovat sám sebe tím, e bych musela ve jménu (čeho vlastně?) snáet něco, co snáet nechci.
Proč ? Proč bych ti měla zdůvodňovat, proč mám takový pohled na vztah ? Prostě mám. O tom to právě je - kadý má svůj pohled, své vnímání a je na něm, zařídit si ivot tak, aby v něm byl astný. Někdo k pocitu těstí potřebuje rukojmí, někdo ne, protoe umí být astný i kdy je se sebou sám Ten si můe dovolit ten luxus mít vztah bez podmínek. Vztah je pro mě ryzí dobrovolnost - ve vem. Mu to má stejně, take není co řeit. Potkat toho, kdo má tyhle věci stejně, je základ........
Ale ono to tak právě bývá, e se potkají dva, co to mají stejně - často bohuel stejně neastně
Ani já nepotřebuji utíkat do Miroslavovy země - iju v ní Kdybych v ní neila, odejdu do ní. Co tam, kde mi není dobře.
Upravil(a) Háňa* (21. 7. 2015 8:30)
Není tady
Háňo a přesně o tom jsem psala. Ale dívám se jinou optikou, ne e ne/chci mít rukojmího. Protoe mi náleí řeit jenom sama sebe.
Není tady
Eva. napsal(a):
Háňa* napsal(a):
![]()
Nevěrný člověk můe být jen sám sobě - kdy si nechá linkovat, jak má ít, přijme cizí představy o svém ivotě, plní něčí očekávání, kdy svůj ivot a své těstí odevzdává někomu jinému ... ztratí sebe.Proč takový pohled na vztah?
Iste, v jednej chvíli... a o XY rokov sa môe slobodne rozhodnú, e a, u s ním i nechce; b, e chce s ním i, ale chce si zároveň vyskúa, ako by sa ilo (aspoň čiastočne) s niekým iným; c, s ním i chce, ale INAK... Nič nie je definitívne na tomto svete, ani len tá smr nie.
Není tady
Ale je, degfinitivné - přili jsme sem kadý sám, ijeme kadý za sebe a kadý sám zase odejdeme. To je prostě skutečnost.
Čili, prvotní věc je, naučit se ít a být astný sám se sebou - v sobě. Přesněji řečeno vrátit se zpátky do bodu, kde jsme byli jako děti, ne do nás systém zmrzačil těmi různými modely, poučkami, co je správné, apod.
Kdy potom potká někoho, s kým je ti dobře, tím líp. Ale není to pro tebe nutnost - nepotřebuje hledat někoho, kdo tě udělá astným, díky tomu, e se ti bude strefovat do tvých přání a tím sebe potlačovat. Nepotřebuje někoho zotročovat svými očekáváními. A protoe to nepotřebuje, nemusí brát vechno, co se nabízí. Jsi to ty, kdo si vybírá, co mu vyhovuje a komu hezký vztah můe u tak bohatý ivot obohatit jetě víc.
V takovém vztahu není prostor ani důvod k nějakým strachům - a u z nevěry nebo čehokoli jiného. A e nemusí být na vdycky ... nemusí, no, tak co. Teď je, tak ijme teď.
Upravil(a) Háňa* (21. 7. 2015 13:09)
Není tady
Selima napsal(a):
Hlavne láska sa nedá sžúbi - ak sa ti ete nestalo, e si sa odmilovala (trebárs po niečom, čo ON urobil), tak mne áno... A môe tisíckrát sžúbi, e ho bude milova, proste ho zrazu nemiluje, nevái si ho, mono ním pohŕda - a je to nezvratné.
Vetky také sžuby sú na (_._).
Ja jsem ten manzelsky slib uvedla proto, ze vyjadruje nejaky zavazek, svobodne vyjadreni principu, na kterych oba predpokladaji, ze to manzelstvi bude fungovat. Je fuk, co si slibi (pokud jsou presvedceni, ze to dokazou splnit, jinak by to prece nerikali), pokud to zakladni a zasadni nedodrzi, zrejme ten vztah pujde do kytek. Predstavila jsem si, jak tedy tyto zakladni kameny vykomunikuje se svym partnerem autorka.
Souhlasim s tim, co pise Hana - idealni vztah je dobrovolny, motivovany pozitivnimi ne negativnimi emocemi. Jen je potreba si vyjasnit, co kdo od toho vztahu ceka (formalne to muze byt manzelsky slib). Prece kdyz vim, ze mi nevera partnera bude vadit, tak mu to reknu, obzvlast kdyz z jeho reci tusim, ze je nevera podle nej normalni. Takovy vztah nechci, budu proto hledat dal. Samozrejme, ze i v mem dalsim (zpocatku idealnim) vztahu se muze nevera prihodit - pokud ale vim, ze takovy vztah pro me neni a predem jsem to parnerovi rekla, tak holt ten vztah skonci. A neberu to tak, ze nekoho nutim plnit ma ocekavani, plnim si je sama a v idealnim pripade mam vedle sebe nekoho, kdo to vidi stejne.
Není tady
A jeste k tomu smysleni nebo "nastaveni" muzu, ktere povazuje autorka za normalni ohledne nevery - jedna vec jsou fantazie, druha vec jsou prilezitosti a jejich (ne)vyuziti. Asi vic prilezitosti ma mlady atraktivni, resp. stary bohaty (dosadte si kombinaci dle uvazeni) muz nez stary osklivy nemocny chudak, to je jasne. Ale predem svemu atraktivnimu muzi slibit, ze mu budu tolerovat neveru, to bych nedokazala. Radeji bych dal hledala jineho atraktivniho
Není tady
Partner mi řekl, e za x let, pokud by u např. ze zdravotních důvodů nemohl, tak by chápal, e já sex občas potřebuji, a toleroval by mi milence.
Aknello, toto mě zaujalo. Take podle Tvého partnera je běné, e mu prostě občas odskočí jinam, ale ena můe pouze v případě, kdy její partner je zdravotně indisponován?v Jinak by to netoleroval?
Já bych mu asi začala vykládat, jak běně zahýbají eny.
Není tady
Svého manela povauji za zralého člověka, který cítí a ví, v čem chce ít ví, e ho do toho nikdo netlačí ani nenutí a ani by to nedopustil, tudí, pokud je se mnou, zjevně chce být se mnou. Kdyby chtěl odejít za těstím jinam, neměla bych právo mu v tom bránit nebo se na něj zlobit - kadý přece chce být astný a pokud není, je jenom dobře, kdy na tom "dělá", aby by
Hano, ano s tím lze souhlasit, ale v praxi - byla bys opravdu tak vysoce tolerantní, kdybys byla doma s malými dětmi, manel by Ti s lehkým srdcem oznámil, e se zamiloval do jiné a odchází? Ty by ses na něj vůbec nezlobila, e Tě v tom nechá samotnou? A bez peněz, v případě, e bys byla na mateřské? Jenom bys sis pomyslela, e je jenom dobře, e "dělá" na tom, aby byl astný?
Já sama jsem nevěru nikdy neřeila, protoe já jsem nikdy neárlila - prostě to v sobě nemám a právě důvěra a tolerance jsou pro mě ve vztahu důleité. Ale přesto bych nikdy nemohla napsat to, co ty. Jeliko myslím, e ono to tak jednoduché není. Protoe ve vztahu, kde jsou i děti, jde i o zodpovědnost. Ne jen o svobodu a lehkost bytí.
Není tady
Háňa* napsal(a):
Co znamená být věrný ? Chovat se tak, jak se "sluí a patří" - tedy podle nějakého modelu, který se někde vzal - někdo jiný ho určil. A to i kdyby to mělo být jen ze "slunosti", proto, aby druhý neměl nějaké nelibé pocity nebo prostě jen z obavy z trestu.
Ty má tedy zvlátní výklad slova "věrný"
Selima napsal(a):
Nič nie je definitívne na tomto svete, ani len tá smr nie
Háňa* napsal(a):
Ale je, degfinitivné
Jakpak tohle ví tak nezpochybnitelně a jistě?
Není tady
Taky bych chtěla vidět Háňu, jak se dvěma-třema malými dětmi a existenčními starostmi je tak tolerantní, jak tady popsala. Jak s nevěrou a odchodem manela nemá ádný problém. Jo, to je taky takové coby kdyby, jako píe i autorka vlákna. Ale a realita nás prověří.
Není tady
Ivana napsal(a):
A do svých 45 let jsem si myslela, e nevěra je takový nějaký exces, e větina lidí je věrných. dnes jsem zas přesvědčená o opaku - naprostá větina lidí a zejména muů je nevěrných. A to je i jeden z důvodů, proč si nehledám jiný vztah - abych to nemusela řeit. Protoe vím, e mně by fyzická nevěra vadila hodně a psychická, tj. kdyby se zamiloval do jiné, tam u je to naprosto jasné, tím by vztah přece musel skončit, ne?
Ja teda jsem takto naivni nebyla", ale pro me je vernost zaklad vztahu.
Nemohu pochopit, ze se dela rozdil mezi fyzickou neverou (bohapuste schoukani) a mezi psychickou se zamilovanosti. pro me je oboje nepripustny.
Predstava, ze me necha chladnejsi a ze budu snaze odpoustet, kdyz by muj patrner chodil za prostitutkou nez zajem o nekoho jineho, to nemohu. Zda se mi, ze je to takovy alibismus na vlastni psychiku. Vzdyt to jako nic neznamena, tak se menusime zlobit.
Kupodivu jsem slysela takto mluvit jen zeny. Muzi v tom podle me rozdil nedelaji, tim myslim neveru partnerky. vsilo by jim i to, ze si bez lasky k nekomu chodi pro sex.
Vymluvy povazuji za trapne, to ze jako manzelka nechce nektere praktiky...apod...prote jen vymluvy a svadeni viny na druheho.
Není tady
Háňa* napsal(a):
Pokud není nevěrný, je věrný. Co znamená být věrný ? Chovat se tak, jak se "sluí a patří" - tedy podle nějakého modelu, který se někde vzal - někdo jiný ho určil. A to i kdyby to mělo být jen ze "slunosti", proto, aby druhý neměl nějaké nelibé pocity nebo prostě jen z obavy z trestu.
Pokud někdo stojí o to, aby kvůli jeho chybějícímu pocitu jedinečnosti někdo potlačoval svoje touhy, nejen sexuální, ale jakékoli, nebo to dokonce vyaduje - čili určuje druhému, jak se má chovat, potom se nejedná o partnerství a u vůbec ne o lásku, [/b]
BLBOST
Není tady
bloncka napsal(a):
Selima napsal(a):
Hlavne láska sa nedá sžúbi - ak sa ti ete nestalo, e si sa odmilovala (trebárs po niečom, čo ON urobil), tak mne áno... A môe tisíckrát sžúbi, e ho bude milova, proste ho zrazu nemiluje, nevái si ho, mono ním pohŕda - a je to nezvratné.
Ja jsem ten manzelsky slib uvedla proto, ze vyjadruje nejaky zavazek, svobodne vyjadreni principu, na kterych oba predpokladaji, ze to manzelstvi bude fungovat. Je fuk, co si slibi (pokud jsou presvedceni, ze to dokazou splnit, jinak by to prece nerikali), pokud to zakladni a zasadni nedodrzi, zrejme ten vztah pujde do kytek. Predstavila jsem si, jak tedy tyto zakladni kameny vykomunikuje se svym partnerem autorka.
Souhlasim s tim, co pise Hana - idealni vztah je dobrovolny, motivovany pozitivnimi ne negativnimi emocemi. Jen je potreba si vyjasnit, co kdo od toho vztahu ceka (formalne to muze byt manzelsky slib). Prece kdyz vim, ze mi nevera partnera bude vadit, tak mu to reknu, obzvlast kdyz z jeho reci tusim, ze je nevera podle nej normalni. Takovy vztah nechci, budu proto hledat dal. Samozrejme, ze i v mem dalsim (zpocatku idealnim) vztahu se muze nevera prihodit - pokud ale vim, ze takovy vztah pro me neni a predem jsem to parnerovi rekla, tak holt ten vztah skonci. A neberu to tak, ze nekoho nutim plnit ma ocekavani, plnim si je sama a v idealnim pripade mam vedle sebe nekoho, kdo to vidi stejne.
Podža mňa je manelský sžub jeden z najvčích oj... oblbovákov žudstva. Človek môe by presvedčený, o čom chce - fakt je, e ani NETUÍ, čo mu ivot nakladie za skúky, testy, pokuenia, krízy, apod., take to je podža mňa niečo na úrovni sžubu, e nikdy nezomriem. Jasné, môem manela potei tým, e mu sžúbim i večne a nikdy nezomrie, ale... ALE splnenie je druhá vec. A výpovedná hodnota toho sžubu je 0,000000 ho :-). Je to proste rituál na úrovni rozbíjania tanierov alebo kŕmenia novomanelov, iaden väčí význam by som mu nepripisovala.
Bloud, kto ho berie doslova a smrtežne váne.
Není tady
bloncka napsal(a):
Selima napsal(a):
Á propos - žudia, hlavne v partnerskom vahu, málokedy hovoria 100% pravde - niekedy ju ani nevedia a niekedy vedia, ale tuia, e je lepie neprizna.
Není tady
Judyna napsal(a):
Svého manela povauji za zralého člověka, který cítí a ví, v čem chce ít ví, e ho do toho nikdo netlačí ani nenutí a ani by to nedopustil, tudí, pokud je se mnou, zjevně chce být se mnou. Kdyby chtěl odejít za těstím jinam, neměla bych právo mu v tom bránit nebo se na něj zlobit - kadý přece chce být astný a pokud není, je jenom dobře, kdy na tom "dělá", aby by
Hano, ano s tím lze souhlasit, ale v praxi - byla bys opravdu tak vysoce tolerantní, kdybys byla doma s malými dětmi, manel by Ti s lehkým srdcem oznámil, e se zamiloval do jiné a odchází? Ty by ses na něj vůbec nezlobila, e Tě v tom nechá samotnou? A bez peněz, v případě, e bys byla na mateřské? Jenom bys sis pomyslela, e je jenom dobře, e "dělá" na tom, aby byl astný?
Já sama jsem nevěru nikdy neřeila, protoe já jsem nikdy neárlila - prostě to v sobě nemám a právě důvěra a tolerance jsou pro mě ve vztahu důleité. Ale přesto bych nikdy nemohla napsat to, co ty. Jeliko myslím, e ono to tak jednoduché není. Protoe ve vztahu, kde jsou i děti, jde i o zodpovědnost. Ne jen o svobodu a lehkost bytí.
Rodičovstvo je ale zasa iná vec ako partnerstvo - a má iné pravidlá a zásady, podža mňa. Je iné nájs si "zálonú verziu" maelky a odskakova si k nej od rodiny a je iné opusti rodinu, vrátane detí, kvôli inej ene. Aj keď - zostáva len kvôli deom je podža mňa rozkladné a vo finále smrtiace pre vetkých zúčastnených, ak sa u rodičia nemajú radi.
Není tady
sahleb napsal(a):
Háňa* napsal(a):
Pokud někdo stojí o to, aby kvůli jeho chybějícímu pocitu jedinečnosti někdo potlačoval svoje touhy, nejen sexuální, ale jakékoli, nebo to dokonce vyaduje - čili určuje druhému, jak se má chovat, potom se nejedná o partnerství a u vůbec ne o lásku, [/b]BLBOST
Poburuje a, e by si partneri nemali navzájom diktova?
Není tady
Selima napsal(a):
Podža mňa je manelský sžub jeden z najvčích oj... oblbovákov žudstva. Človek môe by presvedčený, o čom chce - fakt je, e ani NETUÍ, čo mu ivot nakladie za skúky, testy, pokuenia, krízy, apod., take to je podža mňa niečo na úrovni sžubu, e nikdy nezomriem.
Jasné, môem manela potei tým, e mu sžúbim i večne a nikdy nezomrie, ale... ALE splnenie je druhá vec. A výpovedná hodnota toho sžubu je 0,000000 ho :-). Je to proste rituál na úrovni rozbíjania tanierov alebo kŕmenia novomanelov, iaden väčí význam by som mu nepripisovala.
Bloud, kto ho berie doslova a smrtežne váne.
Pro mě je manelství nejvíc, co můe mezi muem a enou být. O tom to právě je, Selimo. O vnitřní pokoře, o sdílení, o vědomí, e co slibuji, to i dodrím. V dobrém i ve zlém. O tom to právě je. O tom splnění. O takové síle slibu, která je navdy.
To, co píe ty a někteří jiní, píí lidé, kteří jetě nepochopili.
Upravil(a) Eva. (22. 7. 2015 10:32)
Není tady
Uvaha nad potencionalnim prubehem potencialni nevery:
M: Draha, vcera na sluzebni ceste se vyskytla takova ochotna pipka, tak jsem si s ni zaspasoval. Nic vazneho, jen sex... Tobe se nevyrovna, miluju te...
Z: To je v poho, ja jsem na firemnim vecirku take podrzela sefovi, tolik me svadel, ..bylo to fajn, ale na tebe, milacku, nema...
Není tady