29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
bianka napsal(a):
...on by mel mit svuj rozum a vedet, co je dulezite a taky si to prosadit.
A tomuhle veris?
V tomhle mu duverujes?
Tak to nech na nem.
Bude ho mit v peci on, tak at sam rozhodne, jak to bude probihat...
Není tady
No,podle toho, co pises, se boji, ze ji ho ukradnes, a mozna i pravem, teda ze si az tak jista v kramflekach neni... Mozna ona zabiha di hyyterie, ale to ty zivit opravdu nemusis, tak je nech byt. Uvidis, ze kdyz se uvolni to napeti, a ona se prestane citit ohrozena, ze i tvuj ex si prosadi pro vaseho syna vice vyhod a casu...
Drzim palce, si sikovna, zvladnes to...
Není tady
Selima napsal(a):
Dorka napsal(a):
Vypadá to i na špatný hřbitov
To jo.
Pac tady uz tatinka vedmy pohrbily a zakopaly, aniz by zakladatelka nejakou takovou touhu co jen naznacila...Myslím, že toto je len TVOJ pohľad - a mmch, podľa mňa tu nejde o tatínka, ani o ich vzťah s maminkou, ale v prvom, hlavnom a možno JEIDNOM rade o dieťa. O to, čo je najlepšie preň. Funkčný tatínek - ideálne bio - je samozrejme to najlepšie, ale na to by to musel chcieť aj on sám... čo bohužiaľ nie je vždy ten prípad. Ja som síce za to, aby sa skúšal vytvoriť vzťah s bio tatínkom čo najviac, ako to len ide - ale ak to malému spôsobuje bolesť a traumu, tak by som zasa na pílu netlačila. Bez ohľadu na to, či existuje nejaký iný tatínek alebo nie. City dieťaťa sú prvoradé. Koniec koncov, nikde nie je napísané, že časom sa situácia - a ich vzťah nezlepší. Tieto veci nie sú fixne dané raz a navždy.
Ano.
Není tady
Dorka napsal(a):
Ba je. Vacsina z nich si totiz predstavuje, ze ked nebude tak, ako ony chcu, tak nebude nic.
Na to, ze decku je jedno, ci otec matke denne referuje, co spolu robia ci nerobia, vobec nemysli, mysli iba na seba. Nerespektuje, ze otec je svojpravny, dospely a jedna tak, ako uzna za najlepsie...
Alebo myslis, ze ona mu denne oznamuje, co s chlapcom robila - a ze je nutne, aby to on korigoval?
Nehovorim, ze Bianka je taka hysterka, ale vacsina mam, co dostali deti, take su. A z otcov, ktorych dost casto samy vyhnali do narucia inych zien, potom robia bezohladnych necitov, co kaslu na deti...
Niektoré. A niektoré zasa nie. Na diaľku by som si len z príspevkov na Babi asi netrúfla jednoznačne povedať, o ktorú skupinu ide. A ani to, či je Bianka nervná kvôli malému, jeho smútku a nezvyku a tak - alebo či naopak ona podpichuje inak skôr "netečné" a neriešiace dieťa, lebo JEJ sa nepáči správanie otecka/svojho bývalého. Oboje môže byť pravda, ale ja neposúdim, čo z toho tu platí.
Není tady
Dorka napsal(a):
Ba je. Vacsina z nich si totiz predstavuje, ze ked nebude tak, ako ony chcu, tak nebude nic.
Na to, ze decku je jedno, ci otec matke denne referuje, co spolu robia ci nerobia, vobec nemysli, mysli iba na seba. Nerespektuje, ze otec je svojpravny, dospely a jedna tak, ako uzna za najlepsie...
Alebo myslis, ze ona mu denne oznamuje, co s chlapcom robila - a ze je nutne, aby to on korigoval?
Nehovorim, ze Bianka je taka hysterka, ale vacsina mam, co dostali deti, take su. A z otcov, ktorych dost casto samy vyhnali do narucia inych zien, potom robia bezohladnych necitov, co kaslu na deti...
Mám kamošku, čo bola EXTRÉMNE nervná z toho, že jej manžel, ktorý išiel k svojim rodičom s ich 3-ročným synom sám, ani nenapísal SMS, že dobre dorazili... A ja ju, priznám sa, chápem. Netreba hlásiť každý prd, ale šťastný príchod po 200-kilometrovej (alebo dlhšej) ceste oznámiť je proste slušnosť. Zo zahraničia veru píšem rodičom SMS aj ja (a to mám 48 rokov a dosť cestujem).
Není tady
Dorka napsal(a):
No,podle toho, co pises, se boji, ze ji ho ukradnes, a mozna i pravem, teda ze si az tak jista v kramflekach neni... Mozna ona zabiha di hyyterie, ale to ty zivit opravdu nemusis, tak je nech byt. Uvidis, ze kdyz se uvolni to napeti, a ona se prestane citit ohrozena, ze i tvuj ex si prosadi pro vaseho syna vice vyhod a casu...
Drzim palce, si sikovna, zvladnes to...
Ak sa mu to podarí, až bude mladý v puberte alebo neskôr... tak sa môže dozvedieť, že "mu už na to serie Biely tesák" - a právom.
Upravil(a) Selima (8. 7. 2015 23:13)
Není tady
Ty si zas nejaka “ostra“.
Mne sa Bianka nezda “nervna“, len hlada riesenie veci, ktore ju znepokojuju. Podla mna ide na to velmi rozumne.
Len trocha pribrzdit v uzkostiach...
Není tady
Snazim se byt v klidu, ale je pravda, ze obcas se mi to nedari. Tak tatinek malymu na narozeniny neprijede ani ted ani pristi tyden, protoze jde na ten festak. Neprijede ani za dalsich 14 dnu, kdy prileti z Anglie dcera, kterou uz rok skoro nevidel.Prece on nevi, co bude a co si naplanuji tam. Jeho priority jsou uplne jinde a vlastni deti to nejsou. S tim bohuzel nic nenadelam, jen mi to je strasne lito.
Není tady
bianka napsal(a):
Snazim se byt v klidu, ale je pravda, ze obcas se mi to nedari. Tak tatinek malymu na narozeniny neprijede ani ted ani pristi tyden, protoze jde na ten festak. Neprijede ani za dalsich 14 dnu, kdy prileti z Anglie dcera, kterou uz rok skoro nevidel.Prece on nevi, co bude a co si naplanuji tam. Jeho priority jsou uplne jinde a vlastni deti to nejsou. S tim bohuzel nic nenadelam, jen mi to je strasne lito.
Nezbyva te nic jineho nez se s tim smirit,take jsem se s tim musela smirit.3x za 20 let dal otec detem nadeji,ze tu pro ne je.3X zklamal......je pozde priliz pozde,mozna to sam vi a pokazde kdyz se snazil detem neco dokazovat pochopil,ze selhal a nechal si utect nejlepsi roky zivota u deti.Ted si myslim,ze se uz nic takoveho konat nebude.
Není tady
Jsem určitě pro jim to oběma umožnit,nemaluj doředu čerta na zed,i když jako mámu tě chápu,ale většinou mají rodiče strach a děti to zvládnou v pohodě. Anebo dostane jeho otec takovou lekci v zahraničí na dovolené,že to bude poprvé a naposledy,kdy ho tam bral.
Není tady
bianka napsal(a):
Dorka, ten druhy priklad, co jsi napsala, tak jsem si to nejak predstavovala, i kdyz to u nas neni proveditelne diky jeho praci. Ale uz tam je videt ta ochota a vstricnost obou a tak to ma byt. V ramci klidu, jsem i souhlasila, aby ex pro maleho naposled prijel i s ni, udelala jsem kafe, normalne jsme se bavili a stejne to nepomohlo. Za par dnu mi jeho pritelkyne dala co proto, ze jsme si s ex vymenili asi 4 zpravy, protoze se me ptal, jak se mam v nove praci. Mam ho nechat zit a uvedomit si, ze on uz je uplne jinde. To ma sice pravdu, ale jsou veci, ktere nas spojuji a hlavne on take chce normalne komunikovat. Dle jeho slov, nam na sobe bude vzdycky zalezet, coz je asi po tolika spolecnych letech normalni. Takze momentalne to je tak, ze kdyz je ona mimo dosah, klidne si nekolikrat tydne napiseme, jak se mame, probereme deti a vsechno je v pohode. Jak je on doma, bavit se se mnou nesmi a ja to tedy restektuju.
Není tady
bianka napsal(a):
Ak je dcéra staršia, ona si to už ošéfuje (alebo neošéfuje, a nechá raz ockovi vyžrať) sama. Za malého to ešte pochopiteľne vybavuješ ty - ale ani tam s anedjaú robiť zázraky. Verím, že je ti to ľúto, ale hold veci sa majú, ako sa majú... Deti sú pomerne prispôsobivé a odolné a zvyknú si na nové usporiadanie. A všetko, čo človek hovorí a robí, sa mu raz vráti - takže aj tvojmu exovi sa to vráti, či už v dobrom alebo v zlom.
Není tady