Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 6. 2015 14:42

Makinka
♥------

Připadám si sama

Ahoj, často do diskusí nepřispívám, většinou mi stačí si pročíst příspěvky ostatních a odpověď najdu. Dneska jsem se ale rozhodla trochu jinak. Prostě mi přijde, že jsem uplně marná, osamělá, nudná a tak. Moje situace je aktuálně taková, že mám hypotéku v cizím městě, které nemám ráda (ano, tak jsem si to zvolila, takže tuto situaci jistě změním, ale nejde to ze dne na den.), problémové sousedy, dělají bordel...aktuálně nemám ani vztah-ani teda na nikoho náladu, přijde mi, že z každého chlapa se vyklube nějaký pitomec...moje rodina (mí rodiče a ségra) taky nefunguje uplně ideálně...ne, že bysme se hádali, ale prostě se moc nekontaktujeme...naši jsou zvláštní, jen sedí doma a řeší sousedy a kraviny. Když tam jedu, nemáme si v podstatě co říct. S tátou mám kontakt nula, on je v podstatě zvláštní osoba, co pamatuju, tak vždycky dokázal akorát člověka shodit nějakou poznámkou, nikdy jsem od něj neslyšela "jsi dobrá, tohle se ti povedlo, apod". Postupem času jsem pochopila, že tohle plyne z jeho nízkého sebevědomí, ale stejně mě s tím štve. Bojím se hlavně, že díky tomu mám problém s chlapama, asi to s nima neumím...a že si budu vždy prosazovat názor stejně blbě jako můj otec, který absolutně nerespektuje názor někoho jiného. Pracuju na tom a učím se, že můj názor nemusí být vždy jediný správný. Ke všemu mám práci a tři brigády, jelikož chci srovnat svoji finanční situaci (splácím peníze mamce), už nechci nic dlužit, kromě splácení hypotéky. Já nevím, co chci slyšet...možná názor, možná něco, co mě nakopne...občas si říkám, že je to na psychologa...já opravdu nemám ani s kým si popovídat...kapitulation

Není tady

#2 18. 6. 2015 16:34

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Připadám si sama

Zeptala bych se, jak zijes jinam. Jakou mas praci,jestli te naplnuje, co te bavi, co mas rada... a tam bych pak hledala tvou silu a moznosti. Muzes si najit lidi, kteri maji radi to co ty. Budete si mit o cem povidat, budes pro nekoho dulezita,apod. Taky me napada,jestli mas treba vztah ke zviratum, mohla by ses o nej starat, to je krasny zpusob seberealizace... ale to jen tipuji naprazdno. V prve rade si musis sama najit sve potreby a zacit je uspokojovat.

Jak dlouho takovy tvuj stav nespokojenosti trva?

Není tady

#3 18. 6. 2015 16:57

Makinka
♥------

Práce mě nenaplňuje právě vůbec...sleduju v rámci firmy nabidky, ale zatím to nevyšlo, pokud si mě už pozvali k pohovoru (asi dvakrát). Do nové firmy se ted bojim, protoze nemam financni rezervu a zkusebka je nejista doba...Mám ještě brigády a školu (letos státnicuju). Co mě baví a co mám ráda? Mi vlastně přijde, že nic (já vím, vše teď vidím pesimisticky)...ale přijde mi, že jsem neschopná ve všem prostě. Vztah ke zvířatům právě nemám, dlouho přemýšlím si pořídit pejska, ale zase na druhou stranu bych do budoucna chtěla více cestovat a to by s pejskem moc neslučovalo...navíc teda momentálně mám co dělat s uživením sebe :-) Ten stav trvá už cca 4 roky, co žiju sama v tom šíleném městě plném bláznů. Počítám, že tak za cca 2 roky bych se mohla vrátit zpět do Prahy. Zatím to není reálné, je potřeba našetřit a zrekonstruovat jádro a pak pronajmout.

Upravil(a) Makinka (18. 6. 2015 17:02)

Není tady

#4 18. 6. 2015 18:53

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Makinka napsal(a):

Práce mě nenaplňuje právě vůbec...sleduju v rámci firmy nabidky, ale zatím to nevyšlo, pokud si mě už pozvali k pohovoru (asi dvakrát). Do nové firmy se ted bojim, protoze nemam financni rezervu a zkusebka je nejista doba...Mám ještě brigády a školu (letos státnicuju). Co mě baví a co mám ráda? Mi vlastně přijde, že nic (já vím, vše teď vidím pesimisticky)...ale přijde mi, že jsem neschopná ve všem prostě. Vztah ke zvířatům právě nemám, dlouho přemýšlím si pořídit pejska, ale zase na druhou stranu bych do budoucna chtěla více cestovat a to by s pejskem moc neslučovalo...navíc teda momentálně mám co dělat s uživením sebe :-) Ten stav trvá už cca 4 roky, co žiju sama v tom šíleném městě plném bláznů. Počítám, že tak za cca 2 roky bych se mohla vrátit zpět do Prahy. Zatím to není reálné, je potřeba našetřit a zrekonstruovat jádro a pak pronajmout.

Teď státnicuješ?
Tak to bych se nezaobírala samotou a pořádně ji využila pro to, abych měla hotovo. Pak na to bude času dost. Vždyť musíš mít plnou hlavu učení, překvapuje mě, že zrovna během státnic řešíš věc co se táhne roky.

Udělala bych si asi pořadník. Co je důležité teď a co potom. A snažila se v tom pak nějak zorientovat. Co že to vlastně chci (chceš)...

Není tady

#5 18. 6. 2015 19:08

Makinka
♥------

Státnicuju v září, takže zatím mám prostor přemýšlet o jiných věcech :-) Vím, že musím být v pohodě, abych dala státnice a pak se uvidí...časový plán tak nějak mám, ale vše se strašně táhne a připadá mi, že zahodím nejlepší roky života někde, kde žít nechci a není mi tam vůbec dobře. No, bojuju, jak se dá...

Není tady

#6 18. 6. 2015 19:23

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Makinko,vypadá to,že žiješ minim.2 životy,normální člověk by nevěděl kde mu hlava stojí.

Do pejska bych na tvém místě určitě nešla,není to jen o výdajích,i když ty taky nebývají malé a co teprve kdy něco psu je,ale kolik bys na něj měla času?Když si věčně po brigádách,ve škole;to by byl pes chudák,nakonec by v bytě dělal bengál a kůlničku na dříví a ještě bys mohla mít problém se sousedy,že pes když je sám tak vije či štěká.

Udělalas velkou chybu,když ses upsala hypoškou na nemovitost v městě,které nenávidíš - můžeš byt zrekonsstruovat a já nevím co všechno,ale lokalitu prostě nezměníš.S pronajímáním si to maluješ taky hodně narůžovo,ale třeba budeš mít štěstí hned napoprvé na dobré nájemníky,opak ale bývá většnou faktem - spousta lidí se do toho hrne,aniž o tom pořádně něco ví a každý si myslí,jak to není snadný a bezpracný zdroj výdělku.Ale to procitnutí potom!
Jinak co člověk to názor,proč by měl být zrovna ten tvůj špatný,stůj si vždy za svými názory,jen tak budeš  respektována a uznávána jinými-mám dojem,že máš tendenci samu sebe podcenovat,přitom seš zřejmě šikovná ženská,která se ve světě neztratí, seš schopná se nejen uživit ale i splácet hypošku a máš zájem na splacení dluhů.Směr máš vynikající,to že nemáš vztah nyní - no a co,nejsi jediná,nechej tomu volný průběh,netlač na pilu a on se nějaký ten princ objeví,uvidíš.

Není tady

#7 18. 6. 2015 19:24

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Makinka napsal(a):

Státnicuju v září, takže zatím mám prostor přemýšlet o jiných věcech :-) Vím, že musím být v pohodě, abych dala státnice a pak se uvidí...časový plán tak nějak mám, ale vše se strašně táhne a připadá mi, že zahodím nejlepší roky života někde, kde žít nechci a není mi tam vůbec dobře. No, bojuju, jak se dá...

však život je boj,o tom žádná,musíme bojovat všichni,v tomhle nás jedo miliony,tak bud v klidu.

Není tady

#8 18. 6. 2015 19:41

Makinka
♥------

Jaku napsal(a):

Makinko,vypadá to,že žiješ minim.2 životy,normální člověk by nevěděl kde mu hlava stojí.

Do pejska bych na tvém místě určitě nešla,není to jen o výdajích,i když ty taky nebývají malé a co teprve kdy něco psu je,ale kolik bys na něj měla času?Když si věčně po brigádách,ve škole;to by byl pes chudák,nakonec by v bytě dělal bengál a kůlničku na dříví a ještě bys mohla mít problém se sousedy,že pes když je sám tak vije či štěká.

Udělalas velkou chybu,když ses upsala hypoškou na nemovitost v městě,které nenávidíš - můžeš byt zrekonsstruovat a já nevím co všechno,ale lokalitu prostě nezměníš.S pronajímáním si to maluješ taky hodně narůžovo,ale třeba budeš mít štěstí hned napoprvé na dobré nájemníky,opak ale bývá většnou faktem - spousta lidí se do toho hrne,aniž o tom pořádně něco ví a každý si myslí,jak to není snadný a bezpracný zdroj výdělku.Ale to procitnutí potom!
Jinak co člověk to názor,proč by měl být zrovna ten tvůj špatný,stůj si vždy za svými názory,jen tak budeš  respektována a uznávána jinými-mám dojem,že máš tendenci samu sebe podcenovat,přitom seš zřejmě šikovná ženská,která se ve světě neztratí, seš schopná se nejen uživit ale i splácet hypošku a máš zájem na splacení dluhů.Směr máš vynikající,to že nemáš vztah nyní - no a co,nejsi jediná,nechej tomu volný průběh,netlač na pilu a on se nějaký ten princ objeví,uvidíš.

Jaku, díky za podporu...je pravda, že jedu pořád na 150%, ale jsem fakt raději kdekoliv jinde, než v tom našem zapadákově s divnejma lidma na každým kroku.
Jinak s tím podnájmem je to tak, že já chci svůj byt pronajmout a jít zpět do Prahy a nájem mi bude slácet můj nájem...alespoň částečně. Jiné řešení aktuálně nevidím, na prodeji bytu bych teď prodělala, to nevypadá reálně. Jinak, rozhodně si to nebudu malovat už teď špatně, chci to vidět, že to dopadne dobře, snad ti nájemníci budou aspon trochu slusní, chce to mit dobrou smlouvu a znicit tu taky není moc co...akorát to jádro teda nějakou levnější rekonstrukci potřebuje, hlavně abych měla jistotu, že to tu bude bezpečné.
S tím podceňováním to bude pravda, to si nesu z rodiny, nikdy jsem nebyla dost dobrá a se svým vlastním názorem taky dost nesnesitelná ("nikdo s tebou nevydrží apod")...
Jinak děkuju za milá slova, potěšily hjarta

Není tady

#9 21. 6. 2015 0:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Makinka napsal(a):

Ahoj, často do diskusí nepřispívám, většinou mi stačí si pročíst příspěvky ostatních a odpověď najdu. Dneska jsem se ale rozhodla trochu jinak. Prostě mi přijde, že jsem uplně marná, osamělá, nudná a tak. Moje situace je aktuálně taková, že mám hypotéku v cizím městě, které nemám ráda (ano, tak jsem si to zvolila, takže tuto situaci jistě změním, ale nejde to ze dne na den.), problémové sousedy, dělají bordel...aktuálně nemám ani vztah-ani teda na nikoho náladu, přijde mi, že z každého chlapa se vyklube nějaký pitomec...moje rodina (mí rodiče a ségra) taky nefunguje uplně ideálně...ne, že bysme se hádali, ale prostě se moc nekontaktujeme...naši jsou zvláštní, jen sedí doma a řeší sousedy a kraviny. Když tam jedu, nemáme si v podstatě co říct. S tátou mám kontakt nula, on je v podstatě zvláštní osoba, co pamatuju, tak vždycky dokázal akorát člověka shodit nějakou poznámkou, nikdy jsem od něj neslyšela "jsi dobrá, tohle se ti povedlo, apod". Postupem času jsem pochopila, že tohle plyne z jeho nízkého sebevědomí, ale stejně mě s tím štve. Bojím se hlavně, že díky tomu mám problém s chlapama, asi to s nima neumím...a že si budu vždy prosazovat názor stejně blbě jako můj otec, který absolutně nerespektuje názor někoho jiného. Pracuju na tom a učím se, že můj názor nemusí být vždy jediný správný. Ke všemu mám práci a tři brigády, jelikož chci srovnat svoji finanční situaci (splácím peníze mamce), už nechci nic dlužit, kromě splácení hypotéky. Já nevím, co chci slyšet...možná názor, možná něco, co mě nakopne...občas si říkám, že je to na psychologa...já opravdu nemám ani s kým si popovídat...kapitulation

Neviem, či ti to pomôže - ale JE to dočasné.  Časom sa niečo zlepší, niečo zhorší - proste zmení. stolt Skús sa zamerať sa zlepšenie alebo vyriešenie toho najjednoduchšieho, čo sa momentálne dá... Trebárs splatiť tie prachy mamke a začať si robiť malé radosti, nájsť čas na koníčka, ísť niekam, zoznámiť sa s novými ľuďmi...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#10 22. 6. 2015 22:43

martinka0089
♥------

Ahoj Maki! Nezoufej, podle toho co píčeš jsi určitě inteligentní osoba a cítím že máš i krásnou duši. To že jsi v současném okamžiku osamocena, neznamená že bys byla špatný člověk. Prostě to tak je, přátelé přichází a odchází, životní partneři taktéž. Neboj, za chvíli určitě nalezneš toho pravého

Není tady

#11 28. 6. 2015 7:51

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Připadáš si sama, protože radost, štěstí a harmonii hledáš venku. Poradím ti jediné - zkus si vážit svojí společnosti - nejsi sama, jsi sama se sebou. Ty jsi svůj nejlepší přítel, na kterého se můžeš za všech okolností spolehnout, který tě nikdy nezradí a věrně a v lásce s tebou bude až do konce života - zaslouží si tvoji úctu, pozornost a péči. Věnuj se mu - věnuj se sobě. Chraň "ho" a nenech "mu" ubližovat. Pokud to tak budeš mít, přestaneš lpět na pozornosti a pochvale ostatních - jejich přítomnost nebo účast ti bude milá, příjemná, ale nebudeš na ní závislá, nebudeš potřebovat hodnocení druhých - to, co chceš od nich, si budeš umět dát sama. wink

Divní lidé - lidé jsou ve své podstatě všichni stejní. Všichni bez rozdílu chtějí jediné - být šťastni a milováni. Většina z nich ale dělá to, co ty - hledá štěstí a lásku venku, čeká, že k nim přijde nebo si ho nějak vyslouží, přitáhnou, zaslouží, vybudují ... tak v rámci té své snahy dělají různé věci, podle toho, jak si myslí, že ho dosáhnou. Někdo honí peníze, aby byl zámožný a tím pádem vážený, někdo pomlouvá sousedy, aby vedle nich vypadal lepší, někdo krade, protože myslí, že když získá něco bez práce, dokáže, jak na druhých vyzrál, někdo se třeba pere, aby si dokázal svoji sílu ....  dělají prostě to, co si myslí, že je nějak ubezpečí,  že za něco stojí - neváží si sebe takových, jací jsou, nemilují se tak. Myslí si, že lásku a štěstí si musí vysloužit nějakými činy, o svých kvalitách někoho i sebe přesvědčit, potom teprve přijde. Nepřijde nic, protož takhle to prostě nefunguje a oni budou čím dál zahořklejší - budou to považovat za nespravedlivé - vždyť oni se tak snažili, a ONO pořád nic.

Láska je bez podmínek a štěstí je vnitřní stav. Kdyby se člověk rozkrájel, zvenku mu nepřijde, pokud je nebude cítit první uvnitř sebe smile Až budeš cítit lásku v sobě, najednou začneš automaticky milovat i divné lidi - láska je jen jedna a když ji v sobě probudíš, budeš jako znovuzrozená ... a budeš i šťastná - už ze samotného bytí.

Upravil(a) Háňa* (28. 6. 2015 8:39)

Není tady

#12 28. 6. 2015 8:23

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Osobně si myslím, že příliš pracuješ a ocitla jsi se v sociální izolaci. To ti navozuje pocity vyčerpání, osamění, možná frustrace? Nešlo by ubrat práce, najít si v "cizím" městě přátele, věnovat se třeba společně nějakému koníčku, občas si odpočinout, relaxovat? Je toho na tebe opravdu moc. :)Obdivuju, co všechno zvládáš. Ale taky za to platíš daň........

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí