29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaku napsal(a):
Ahoj Carpe a Háno a další matky tady již dospělých dětí - jojo,teorie zvládáme na jedničku,jak to píše Háňa tak to je naprostý ideál,kdo to z nás tak nemáme,že
,jen si říkám,že kdyby to tak opravdu fungovalo oboustranně (tchýně-snacha)a vždy i v praxi,nebylo by takových přízvisek ani třeba,šlo by stálle jen o syny,dcery a matky,ne
Ale držme těm našim nejšikovnějším dětičkám pěsti! A i sobě!
Nevím, kdo to tak má a kdo ne, ani, jestli je to ideál, ale mně to přijde normální a mám to tak. Tedy už ne s tchyní, ta nedávno zemřela, ale s dívkami svého syna to tak mám - opravdu nemám vůči nim žádnou averzi nebo tak něco. A nemám ani potřebu řešit jejich problémy, mám svých dost. Přijdou, dostanou svíčkovou a bábovku, pokecáme o životě, a zase jdou - žít si po svém. Nerozumím tomu, proč to někomu připadá jako nějaké sci - fi, když si každý žije svůj život
Není tady
Hana...omlouvam se za absenci diakritiky, ale mam nemeckou klavesnici a jsem lina ji prepinat na CZ, doufam, ze mi to odpustis...uz nekolik dni procitam Tve odpovedi a je to, jako bys mi mluvila z duse....Mam syna a dceru a taky ZADNY problem ....mam to stejne, jako Ty. Nevidim na tom nic zvlastniho, pripada mi to normalni. Musis byt super baba, rozumna a obema nohama na zemi. SUPER!
Není tady
Ja bohuzel resim ve vztahu s moji matkou presne ten opacny problem , ona si mysli, ze jsem jeji DITE i v 56 letech! .Porad by mela rada petiletou, hodnou , neodporujici, na slovo poslouchajici holcicku, a kdyz to tak neni, MOC, MOC jsi se zmenila a nasleduje vodopad vycitek, ne -li sceny....tak bacha na to, holky....MOJE DITE! A ktera si to mysli, doporucuji nad POSTEL POVESIT A DENNE POVINNE CIST- Khalil Gibran-mluv s nami o nasich detech ..To bych zavedla jako povinnou cetbu pro matky.....
Není tady
skifa napsal(a):
Ja bohuzel resim ve vztahu s moji matkou presne ten opacny problem , ona si mysli, ze jsem jeji DITE i v 56 letech! .Porad by mela rada petiletou, hodnou , neodporujici, na slovo poslouchajici holcicku, a kdyz to tak neni, MOC, MOC jsi se zmenila a nasleduje vodopad vycitek, ne -li sceny....tak bacha na to, holky....MOJE DITE! A ktera si to mysli, doporucuji nad POSTEL POVESIT A DENNE POVINNE CIST- Khalil Gibran-mluv s nami o nasich detech ..To bych zavedla jako povinnou cetbu pro matky.....
a nejsi? to víš, že jsi...
a pokud nejsi, v co ses přeměnila?
Není tady
Aprill.....
No.....mozna jsem to ja spatne formulovala, nebo jsi mne spatne pochopila....rozhodne nejsem DITE, to SKUTECNE ne. Moje dcera je moje dite, ale NECPU JI TO POKAZDE, kdyz se vidime, nechci ji" rvat" do role ditete....chapes?
Vzhledem k tomu, ze ji je 31 let, se k ni chovam jako k dospele mlade zene, a kdyz jsme spolu, uzasne si to uzivame....a jak pise Hana, pak si jde dcera zit svuj vlastni zivot.
Upravil(a) skifa (2. 7. 2015 20:45)
Není tady
jen kratka citace....z Proroka : A žena, jež chovala na prsou své dítě, řekla, Promluv k nám o dětech.
A on pravil:
A žena, jež chovala na prsou své dítě, řekla, Promluv k nám o dětech.
A on pravil:
Vaše děti nejsou vašimi dětmi.
Jsou syny a dcerami touhy Života po sobě samém.
Procházejí vámi, ale nevycházejí z vás,
a ač jsou s vámi, přesto vám nenáleží.
Můžete jim dát svou lásku, ale nedáte jim své myšlenky,
neboť oni mají své vlastní myšlenky.
Můžete vlastnit jejich těla, ale nikoliv jejich duše,
neboť jejich duše sídlí v domě zítřku, do něhož nemažete vstoupit, dokonce ani ve svých snech ne.
Můžete se snažit být jako oni, ale zjistíte, že je tím nepřimějete k tomu, aby vás milovali.
Neboť život nekráčí vzad, ani se nezabývá včerejškem.
Vy jste luky, z nichž jsou vaše děti jako živoucí šípy vyslány vpřed.
Lukostřelec vidí značku na cestě nekonečna a ohýbá vás svou mocnou vůlí, takže Jeho šípy vyletí vpřed hbitě a daleko.
Nechť je toto ohýbání v rukou lukostřelce všem pro radost;
neboť i když miluje šíp, jenž letí, zároveň miluje i luk, jenž je stále na místě.
Není tady
skifa napsal(a):
jen kratka citace....z Proroka : A žena, jež chovala na prsou své dítě, řekla, Promluv k nám o dětech.
A on pravil:
A žena, jež chovala na prsou své dítě, řekla, Promluv k nám o dětech.
A on pravil:
Vaše děti nejsou vašimi dětmi.
Jsou syny a dcerami touhy Života po sobě samém.
Procházejí vámi, ale nevycházejí z vás,
a ač jsou s vámi, přesto vám nenáleží.
Můžete jim dát svou lásku, ale nedáte jim své myšlenky,
neboť oni mají své vlastní myšlenky.
Můžete vlastnit jejich těla, ale nikoliv jejich duše,
neboť jejich duše sídlí v domě zítřku, do něhož nemažete vstoupit, dokonce ani ve svých snech ne.
Můžete se snažit být jako oni, ale zjistíte, že je tím nepřimějete k tomu, aby vás milovali.
Neboť život nekráčí vzad, ani se nezabývá včerejškem.
Vy jste luky, z nichž jsou vaše děti jako živoucí šípy vyslány vpřed.
Lukostřelec vidí značku na cestě nekonečna a ohýbá vás svou mocnou vůlí, takže Jeho šípy vyletí vpřed hbitě a daleko.
Nechť je toto ohýbání v rukou lukostřelce všem pro radost;
neboť i když miluje šíp, jenž letí, zároveň miluje i luk, jenž je stále na místě.
Můžeš mi, prosím, podat vlastní výklad k výše vytučněnému? Díky.
Není tady
Že je máš jen jakoby půjčený. Tělo jsi jim vyrobila, ale duše je s tebou ze své vlastní vůle a neradno jí cpát vůli rodičovskou - vždycky se to vymstí.
Není tady
skifa napsal(a):
Hana...omlouvam se za absenci diakritiky, ale mam nemeckou klavesnici a jsem lina ji prepinat na CZ, doufam, ze mi to odpustis...uz nekolik dni procitam Tve odpovedi a je to, jako bys mi mluvila z duse....Mam syna a dceru a taky ZADNY problem ....mam to stejne, jako Ty. Nevidim na tom nic zvlastniho, pripada mi to normalni. Musis byt super baba, rozumna a obema nohama na zemi. SUPER!
Na zemi ... no, to zase ne, občas lítám v oblacích Ale ... prostě žiju, jak se mi to líbí, od toho jsem tady. A ostatní taky. Tak ať si také žijí, jak se jim líbí. Je spousta lidí, kteří žijí životy jiných a na ten jejich jim pak nezbývá čas. A nebo možná to může být v některých případech i tak, že se sami sebou zabývat nechtějí (bojí se podívat do tváře sami sobě) a právě proto žijí životy a řeší problémy druhých, aby nemuseli řešit ty svoje ... těžko říct. A zdůvodňují to tím, že dotyčného porodili, tak musí, protože to je jejich dítě. Je, a co má jako být ? To je snad pro něj tím pádem závazné si celý život nechat do všeho mluvit ?
.... Každopádně se tím ti, co žijí životy jiných, připravují o klid, pohodu a možnost užít si SVŮJ život. Potom často zestárnou s pocitem "Celý život jsem obětoval druhým (dětem)" a čekají nějaké zadostiučinění nebo dokonce vděčnost - a přitom se je o to nikdo neprosil, možná ta jejich přehnaná péče druhé dokonce obtěžovala
"Žít a nechat žít", to je myslím ideální varianta, aby bylo lidem spolu dobře
Upravil(a) Háňa* (3. 7. 2015 16:17)
Není tady
aprill napsal(a):
skifa napsal(a):
a pokud nejsi, v co ses přeměnila?
V dospelú ženu, samostatnú jednotku so samostatným názorom. To si teda moc dovolila! (Byť dieťa podľa mňa neznamená mať úplné totožné názory na všetko
.)
Není tady
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
skifa napsal(a):
a pokud nejsi, v co ses přeměnila?V dospelú ženu, samostatnú jednotku so samostatným názorom.
To si teda moc dovolila! (Byť dieťa podľa mňa neznamená mať úplné totožné názory na všetko
.)
a o to tady celou dobu jde ! pořád je její dítě, byť má jiné názory a dělá si co chce . a mimochodem již malé dítě má často jiné názory na všechno než jeho rodiče .
Upravil(a) aprill (4. 7. 2015 14:50)
Není tady
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
a pokud nejsi, v co ses přeměnila?V dospelú ženu, samostatnú jednotku so samostatným názorom.
To si teda moc dovolila! (Byť dieťa podľa mňa neznamená mať úplné totožné názory na všetko
.)
a o to tady celou dobu jde ! pořád je její dítě, byť má jiné názory a dělá si co chce
. a mimochodem již malé dítě má často jiné názory na všechno než jeho rodiče .
Moje řeč.
Není tady
Jo, souhlasím s Háňou, mladý se mají nechat žít a ne jim strkat nos pořád do jejich života. Když chtějí, tak přijdou, ví kam.
A taky Háňa nepsala, že není již " dítětem" své matky, ale že jí štve, že se k ní chová jako k pětiletý holce..
Proč tady vždycky někdo musí rejpat???
Není tady
mokory napsal(a):
Jo, souhlasím s Háňou, mladý se mají nechat žít a ne jim strkat nos pořád do jejich života. Když chtějí, tak přijdou, ví kam.
A taky Háňa nepsala, že není již " dítětem" své matky, ale že jí štve, že se k ní chová jako k pětiletý holce..
Proč tady vždycky někdo musí rejpat???
teď jsi popletla všechno co jsi mohla. je vidět, že jsi vůbec nic z celé diskuze nepochopila, protože ani nevíš, co kdo psal
Není tady
aprill napsal(a):
mokory napsal(a):
Proč tady vždycky někdo musí rejpat???teď jsi popletla všechno co jsi mohla. je vidět, že jsi vůbec nic z celé diskuze nepochopila, protože ani nevíš, co kdo psal
Jojo, už o vidím, omlouvám se, opravdu jsem četla jen poslední strany.
Ale nemění to nic na věčném rýpání některých zde:kapitulation:
Není tady
mokory napsal(a):
aprill napsal(a):
mokory napsal(a):
Proč tady vždycky někdo musí rejpat???teď jsi popletla všechno co jsi mohla. je vidět, že jsi vůbec nic z celé diskuze nepochopila, protože ani nevíš, co kdo psal
Jojo, už o vidím, omlouvám se, opravdu jsem četla jen poslední strany.
Ale nemění to nic na věčném rýpání některých zde:kapitulation:
Kde konkrétně?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Háňa* napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja myslim,ze me dite to bude porad ne?At je mu 5 nebo 50.To,ze bude mit partnera na tom nic nemeni.Porad budu jeho matka a on muj syn nebo dcera.Nemam potrebu s nikym soutezit a plest se jim do zivota.Jen chci ,aby moje deti byli se svym partnerem stastny,to je vse.
Tak chtěj, proč by ne - třeba to tvoje chtění bude mít na to nějaký vliv
Ale spíš bych řekla, že ne - že bude mít takovou partnerku a takovou situaci, jakou si vybuduje, bez ohledu na to, co jeho matka chce
Asi si me spatne pochopila.Co muze byt dobre pro moje dite,tak jak to citi,nemusi byt dobre pro me.Takze me se treba nemusi libit partner ditete,ale budu ho respektovat pokud moje dite je s nim stastne,to je pro me dulezite.
Ano. Je to tak. Pokud vidím, že mé dítě je šťastné (co je pro matku víc?), respektuju. Respekt považuji v tomhle směru za hodně důležitý. Protože je jednoduché si zamilovat někoho, kdo ti "sedí", ale respektovat někoho, kdo ti zrovna nesedne, to je samozřejmě těžší.
Naše děti budou vždy našimi dětmi, ale musíme jim dát volnost vlastního výběru, dopřát jim vlastní život. Ale že každá matka si přeje, aby bylo její dítě šťastné, je úplně normální. Akorát už to neovlivníme. Ale jedno ti to nikdy nebude. Nikdo nemůže své dítě natolik "pustit".
Není tady
Háňa* napsal(a):
Co si o mně myslí budoucí snacha, to mi může být fuk, stejně tak, jako jí může být fuk, co si o ní myslím já. Nemáme povinnost ze sebe být nadšené nebo se dokonce milovat. Ale pokud nejsme primitivní slepice, měly bychom se umět akceptovat.
Pokud někdo zpochybňuje výběr životního partnera svého dítěte, myslím, že tím o sobě dává světu informaci, že jako rodič selhal - vychoval idiota, který si neumí ani vybrat solidní partnerku![]()
Nerozumím těm věčným rozbrojům mezi tchyněmi a snachami - osobně je mi úplně jedno, jaká je, zajímá mě, jak se vedle ní jeví můj syn - pokud je šťastný a v pohodě, je všechno v pořádku. A pokud ne, je na něm, aby si v životě pořádek udělal.
Moje babička říkávala: "Jaká šla, takovýho našla"..... to samozřejmě platí pro obě pohlaví.
Háňo ty si chytrá jako rádio........
Celý roky píšeš přemoudřele na všechny diskuze , který pomalu existujou , svůj život dokonale zvládáš , i případný nevěry manžela a nevhodný partnerky syna.......takový lidi to maj v reálu dycky jinak co? Moudrý rady na diskuzi a v reálu je všechno jinak .
Tvůj syn má za tu dobu asi 50 tou partnerku , kolik je mu ted? 35 let? A vnoučata nikde , tak to se mu moc nedaří ty vztahy ,ale vytěžíš moudro ze všeho i z neúspěchu .
To bude teprve šrumec , až se ve 40 dočká prvního dítěte , to vrazíš mezi nás babičky a to budou teprve přemoudřelý kecy o výchově vnoučat ....
A když člověk vidí ty "kreatury" s kterýma jezdíš na výlety , tak je celkem jasný , jak bohatej máš osobní život.
Když máš všechno tak moudrý a dokonalý a přemoudřelý , proč potřebuješ s takovýma nouzákama jezdit výletovat ?
Není tady
Každopádně je to velmi nepříjemná situace a ta osoba tě bude chtit zranit za všech okolností. Bude to boj:-(
Psala jsi, že do svatby jsi to neřešila, nepujde to tak i dal?
Není tady