Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 6. 2015 20:10

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Tchýně - co ano a co už ne???

Eva. napsal(a):

navi napsal(a):

Přesně tak, druhý ti může ublížit jen tak, kolik mu dovolíš. 
Při aplikaci je ale potřeba stát sama, nohama pevně na zemi. Pro tebe zatím nejlíp zabořená do ní aspoň po kotníky. Nemyslím tím, že jsi slabá, jen křehčí a jemnější. Proto jste se možná s tvým mužem našli smile .
To, co ti navrhovala Kalupinka, je jistě možné, ale musela bys mít takovou sílu, aby tvá slova pavlačově nevyzněla, tchyně ti uvěřila a poslechla tě. Taky se tomu říká "řídit pohledem" big_smile . Kalupinka tu sílu má, ale to zatím není tvůj případ - je dobře, žes to nezkusila, asi bys měla na tchyni vzpomínky ještě mnohem horší.
A že sis neužila svatební den, jak sis představovala? Netrap se. Když se budete mít s mužem rádi, a taky děti, a lidi, kteří umějí být vnímaví a vstřícní, užiješ si spoustu krásy.
Tvoje tchyně žije vlastní zásluhou v pekle.
A kdyby náhodou, pamatuj, že když je třeba, z nejkřehčích žen se stávají nejtvrdší bojovnice. To je stará zkušenost wink .

Vzhledem k tomu, že tady x-niki psala, že se řídí heslem - cituji: ZIVOT JE PEKNY BAHNO A JEN SVINE V NEM UMI CHODIT.
tak bych řekla, navi, že budeš vedle.
Nezastávám se tchýně. Chovala se nevhodně, na to není omluva. Ale... mince má dvě strany...

musím souhlasit.

Není tady

#27 16. 6. 2015 13:31

navi
♥♥♥----

Evo, Nechtěla bys toho žalování nechat?
Moje odpověď Niki se tě netýká.

Upravil(a) navi (16. 6. 2015 13:32)

Není tady

#28 16. 6. 2015 13:37

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

A ty, navi, než něco poradíš úplně z cesty, by sis zase mohl o tom, komu radíš, něco přečíst a nebýt líný. big_smile
x-niki bude asi taky pěkný vejlupek. A kdoví, jak to doopravdy je, když psala tak vzájemně si odporující příspěvky. A pak už se ani neozvala. Jako to nejspíš udělá i teď, když se jí dostane odpovědí, které se jí nelíbí.
Halt se každý chováme podle sebe. Ty tak, navi, já jinak a x-niki zase ještě jinak. stolt

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#29 16. 6. 2015 13:56

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Souhlasit sice nemusim, lec vzhledem k “nahodne lustraci“ nicku Niki (i diky Eve, no, kdyz me neco zaujme, davam do hledani i tak...)
Ta jizliva poznamka mozna mela opodstatneni, a mozna stala i za to oddaleni ci zruseni svadby alespon do doby, kdy zucastneni budou vedet, kdo na co ma a kdo co UNESE...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#30 17. 6. 2015 4:04

maria
♥♥♥♥---

sahleb napsal(a):

kalupinka napsal(a):

Mělas víc možností, jak reagovat. Vybrala sis tu nejhorší pro Tebe a nejžádanější pro ni. Chtěla Tě zasáhnout a Tys tím dala najevo, že se strefila. Myslím, že jsi poměrně mladá, věkově zralejší nevěsta by asi reagovala jinak.
Jako třeba:
1.Prosím? Slyšela jsem dobře? To je moje svatba a já si nepřeji, aby tu někdo pronášel na mou osobu útoky. Odejděte.Nejsem Vám ničím zavázaná a nenechám si kazit den.
2. Když na to tak koukám, ta přítomná dáma má celkem pravdu. Právě jsem zjistila, že se vdávat vlastně nechci. Takže děkuji a tímto svatbu ruším.
3. Protože je to naposledy, co se spolu vidíme, Vám chci jenom říct, že můj budoucí manžel by si mě totiž od nikoho rozmluvit nenechal. Ani od Vás, dámo, co se patrně neumíte ve společnosti chovat.

X-niki...jaké DALŠÍ SETKÁNÍ JSI MĚLA NA MYSLI? Ty se necháš dál urážet? Tohle byl začátek. Příště to vezme přes vnouče. To bylo vyhlášení války. Slabošské a ubohé. Jednou jí budeš třeba dobrá. Dávej si pozor. Příště reaguj promyšleněji. Nečekej, že se Tě někdo zastane. Je to chybný postup. Respekt si musíš vydobýt sama!

Rady celkem do ry, ale ono se to pise od komputeru.
Primo na  miste je to skoro na infarkt. Ja bych byla neschop a slova, tohle rici na svatbe je jako  vyhlaseni valky  mezi rodinami. Mam pocit , ze tahle pani bude delat vse proto, aby vas rozvedla.

Blbe je, ze se manzel neozval, ten mel neco rict nebo udelat. Mel se zachovat jako chlap.

Ono u obradu se toho moc delat nedá kto by udelal scénu v situaci kdy je pedána nevesta ženichovi...
Ale po obrade to mel manžel rešit domluvou matce skončenou rázným vykázáním ze svatby. Ale faktem je že u kompu se dobre kecá.
Ale co má delat manžel a syn v jedné osobe? Pro mnoho chlapu  e vec nerešitelná. A pro ženy dcery a maželky také. Bylo by bylo iste správné kdyby manžel vykázal v dané situaci po obradu matku z dalších svatebních aktivit pekne potichu s tím, že se cítí špatne a splečnost opouští.
Po svatbe  moh dát matce najevo že očekává že urážku sama srovná. Ale byla to mezní situace. Možná by bylo lépe vzít to ako vtip. A vybavit si to se ctenou matinkou nekolikanásobne pozdejii.
Taky to moh být nevhodný vtip..... proč ne?

Není tady

#31 17. 6. 2015 18:17

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Já nevím, jakou lustraci máte na mysli. Řešíme tu jeden dotaz. Tenhle konkrétní. Jak v nevhodné chvíli padla nevhodná poznámka. Jak reakce na ni byla možná nepřiměřená. Že někdo by nad tím třeba dovedl mávnout rukou s tím, že si to vyřeší jindy. Paní tchyně bude jednou ta slabší. Ta, co bude potřebovat pomoct. Ona si to teď neuvědomuje. Je asi ještě dost mladá. Bylo víc možností, jak situaci ustát. Jo, už jsem na svatbě viděla, že novomanželé museli jít domů, až tchyně poručila. Že díky příbuzným, sezvaným zeširoka zdáli neměli svatební noc. Dneska jsou ty poměry poněkud jiné. Mladí si sami zafinancují vše, kolikrát vydělávají víc. Mě by to v dané situaci hrozně dopálilo, že někdo, koho jsem nakonec pozvat ani nemusela, když on mě nemusí a dává mi to najevo, si dovoluje otevřít hubu na můj účet. Mé děti si domů přivedly obyčejné pracovité lidi z chudších poměrů, než je naše rodina. Radši bych si jazyk ukousla, než abych něco kvákla. A abych jim kecala do jejich věcí, co si sami zařídí a zaplatí? Neřekla bych ani ň i v tom případě, kdyby jejich partneři přišli s dítětem ve vlastní péči. Záleží, jestli je to dobrej člověk. Nezáleží, co má, kde dělá...Ty dvě si nějak nesedli. Být matkou a mít výhrady, řekla bych, jo, hochu, já na svatbu jít nechci. Necítila bych se tam dobře. Ale nechat se pozvat, hostit, nepřiložit ruku k dílu a takhle blbě a přede všemi...to se nezlobte. Vytrestá se jednou sama. A to ať je zakladatelka vlákna jakákoli, ať sem kdy psala cokoli. Tohle se při slavnostní příležitosti prostě nedělá. A nemělo by ani při jiných. V soukromí, nejlepší kamarádce, může někdo, aby to bylo mezi nimi, si ulevit...tak se ten náš kluk oženil, no já nevím, nezdá se mi to...atd. Ale takovéhle okaté nepřátelství...kdo z toho má užitek a co dobrého...nikdo.

Není tady

#32 17. 6. 2015 18:18

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Ježkovy zraky...nesedly si! Ta hrubka...

Není tady

#33 26. 6. 2015 7:03

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Co si o mně myslí budoucí snacha, to mi může být  fuk, stejně tak, jako jí může být fuk, co si o ní myslím já. Nemáme povinnost ze sebe být nadšené nebo se dokonce milovat. Ale pokud nejsme primitivní  slepice, měly bychom se umět akceptovat.
Pokud někdo zpochybňuje výběr životního partnera svého dítěte, myslím, že tím o sobě dává světu informaci, že jako rodič selhal - vychoval idiota, který si neumí ani vybrat solidní partnerku tongue

Dívka, kterou má můj syn rád, je prostě taková, jaká ho zaujala a s jakou chce být.  Tečka. Je to přece jeho život, jeho volba a bude to i jeho problém, pokud se z ní vyklube nějaká pipina big_smile  Tak co já mám k řešení ? Nic cool

Nerozumím těm věčným rozbrojům mezi tchyněmi a snachami - osobně je mi úplně jedno, jaká je, zajímá mě, jak se vedle ní jeví můj syn - pokud je šťastný a v pohodě, je všechno v pořádku. A pokud ne, je na něm, aby si v životě pořádek udělal. wink

Moje babička říkávala: "Jaká šla, takovýho našla" tummenupp ..... to samozřejmě platí pro obě pohlaví.

Upravil(a) Háňa* (26. 6. 2015 7:11)

Není tady

#34 26. 6. 2015 9:34

sarajurka
♥------

Naprostá pravda. Pokud někoho miluješ nikdo by neměl mít právo do toho kecat. Pravdou je, že s mužem si žena bere i jeho rodinu, ale vždy se do dá nějak vydržet a přetrpět. Já mám s tchýní docela dobrý vztah, na dovolenou bych s ní určitě nejela, ale jedno kafe zvládám. Na začátku jsem si nastavila pravidla a vše funguje tak, jak má smile

Není tady

#35 26. 6. 2015 14:02

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Hano,krasne a pravdive napsane.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#36 26. 6. 2015 19:58

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Háňo, i mně se to líbí.  smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#37 28. 6. 2015 7:25

Háňa*
♥♥-----

sarajurka napsal(a):

Naprostá pravda. Pokud někoho miluješ nikdo by neměl mít právo do toho kecat. Pravdou je, že s mužem si žena bere i jeho rodinu, ale vždy se do dá nějak vydržet a přetrpět. Já mám s tchýní docela dobrý vztah, na dovolenou bych s ní určitě nejela, ale jedno kafe zvládám. Na začátku jsem si nastavila pravidla a vše funguje tak, jak má smile

Bere rodinu. Takhle bych to úplně neřekla, ale pravda je, že rodina, ve které ten muž vyrostl, je taknějak v něm "obsažená". Vždycky mě zajímalo, jak je možné, že někoho zaujme muž, považuje ho za ideálního, dokonce si ho zamiluje, ale tchyni nesnáší - vždyť její vlastnosti se přece musí do toho muže promítat, když ho vychovala - tak jak je možné, že on je úžasný a ona děsná smile Možná to tak úplně není. Možná je nejvíc rozbrojů spíš kvůli nejistotě obou žen - jejich strachu, aby náhodou v jeho srdci nebyly druhé - jak matka, tak snacha.
Ale potom je od něj těžko vyžadovat nějaké zastání - on často těm "důvodům" k soutěži vůbec nerozumí, nevidí problém, se kterým by on mohl něco dělat, protože žádný takový není - problém mají v první řadě dámy - každá sama se sebou wink

Není tady

#38 28. 6. 2015 20:33

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Háňa na Hrad.
Pár vět  a trefných.
Podnětný příspěvek k diskusi. Co víc dodat.

Není tady

#39 29. 6. 2015 8:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ja si zase rikam,pokud moje dite bude stastne se svym partnerem,budu stastna i ja.A je me jedno jestli partner ma deti nebo bude s decaku,nebo bude starsi nebo mladsi,dulezite je,ze moje dite s nim bude stastne.Pak budu stastna i ja.Pokud partner bude trapit me dite budu i ja tchyne jezibaba.
Tak nejak si beru i priklad ze sve matky,za byla dobra tchyne a i muj manzel to vedel,udelala pro nej prvni posledni.Ke me se tak hezky nechovala.

Upravil(a) eremuruss (29. 6. 2015 8:14)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#40 29. 6. 2015 8:45

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Ja si zase rikam,pokud moje dite bude stastne se svym partnerem,budu stastna i ja.A je me jedno jestli partner ma deti nebo bude s decaku,nebo bude starsi nebo mladsi,dulezite je,ze moje dite s nim bude stastne.Pak budu stastna i ja.Pokud partner bude trapit me dite budu i ja tchyne jezibaba.
Tak nejak si beru i priklad ze sve matky,za byla dobra tchyne a i muj manzel to vedel,udelala pro nej prvni posledni.Ke me se tak hezky nechovala.

Důležité je, aby bylo dítě šťastné se svým partnerem podle něj a ne podle matky nebo tchýně... A i kdyby nebylo, je dospělé, je to jeho život a matka ani tchýně jim do toho nesmí nijak zasahovat.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#41 29. 6. 2015 9:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Důležité je, aby bylo dítě šťastné se svým partnerem podle něj a ne podle matky nebo tchýně... A i kdyby nebylo, je dospělé, je to jeho život a matka ani tchýně jim do toho nesmí nijak zasahovat.

Samozrejme,ze ne podle me,ale podle ditete.Nikde jsem nepsala,ze podle me

Není tady

#42 29. 6. 2015 12:54

Háňa*
♥♥-----

eremuruss napsal(a):

Mé dítě ?
Mám to trochu jinak. Mé dítě dospělo. Už žádné "mé dítě" nemám. Mám syna, ze kterého se stal dospělý muž. Připravila jsem ho kdysi dávno pro život nejlíp, jak jsem uměla, naučila ho jíst příborem, zavazovat si tkaničky a zkusila mu vštípit, že čím a kým se  obklopí, to nebo toho bude kolem sebe mít.  A hlavně,  že to je on, kdo si vybírá a že co si udělá, to bude mít. smile Víc jsem pro něj jako matka udělat nemohla.
Dneska je to dospělá osoba, krerou jsem porodila, mám ji ráda, je to můj kámoš, ale žije svůj život, podle toho, jak jemu vyhovuje. Proto jsem ho na ten svět přivedla, abych mu umožnila prožít život - svůj život wink  Tak ať žije, jak umí a jak se mu líbí, přeji mu to. Pomocná ruka je k dispozici, kdyby potřeboval a o pomoc POŽÁDAL, zrovna tak by jí podal on mně - jsme dnes na stejné úrovni - samostatní svéprávní lidé, každý zodpovědný za svůj život a své činy storstark

Pupeční šňůra už dávno uhnila, což je možná důvod, proč nemám sebemenší pohnutku soutěžit s jeho partnerkami, kdo je pro něj víc. Beru je jen jako další osoby na stejné úrovni. storstark

Možná tenhle přístup má vliv i na to, jak se cítí potencionální snachy v mojí společnosti - u žádné jsem zatím nezaregistrovala  známky soutěže, averze nebo něco podobného. Možná proto, že necítí  moje obavy, že mi ukradnou moje dítě nebo nějak ohrozí mojí pozici "matka mého dítěte" - necítí prostě ve vzduchu výzvu k souboji. A nebo proto, že případné náznaky nevnímám - nemám proč se zabývat tím, jestli nebo proč se někdo cítí nejistý, ohrožený - to je jeho neduh, se kterým já nemám nic společného smile

Upravil(a) Háňa* (29. 6. 2015 13:24)

Není tady

#43 30. 6. 2015 6:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ja myslim,ze me dite to bude porad ne?At je mu 5 nebo 50.To,ze bude mit partnera na tom nic nemeni.Porad budu jeho matka a on muj syn nebo dcera.Nemam potrebu s nikym soutezit a plest se jim do zivota.Jen chci ,aby moje deti byli se svym partnerem stastny,to je vse.

Není tady

#44 30. 6. 2015 17:01

Háňa*
♥♥-----

eremuruss napsal(a):

Ja myslim,ze me dite to bude porad ne?At je mu 5 nebo 50.To,ze bude mit partnera na tom nic nemeni.Porad budu jeho matka a on muj syn nebo dcera.Nemam potrebu s nikym soutezit a plest se jim do zivota.Jen chci ,aby moje deti byli se svym partnerem stastny,to je vse.

Tak chtěj, proč by ne - třeba to tvoje chtění bude mít na to nějaký vliv smile Ale spíš bych řekla, že ne - že bude mít takovou partnerku a takovou situaci, jakou si vybuduje, bez ohledu na to, co jeho matka chce wink

Upravil(a) Háňa* (30. 6. 2015 17:03)

Není tady

#45 30. 6. 2015 18:07

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Háňa* napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Mé dítě ?
Mám to trochu jinak. Mé dítě dospělo. Už žádné "mé dítě" nemám. Mám syna, ze kterého se stal dospělý muž. Připravila jsem ho kdysi dávno pro život nejlíp, jak jsem uměla, naučila ho jíst příborem, zavazovat si tkaničky a zkusila mu vštípit, že čím a kým se  obklopí, to nebo toho bude kolem sebe mít.  A hlavně,  že to je on, kdo si vybírá a že co si udělá, to bude mít. smile Víc jsem pro něj jako matka udělat nemohla.
Dneska je to dospělá osoba, krerou jsem porodila, mám ji ráda, je to můj kámoš, ale žije svůj život, podle toho, jak jemu vyhovuje. Proto jsem ho na ten svět přivedla, abych mu umožnila prožít život - svůj život wink  Tak ať žije, jak umí a jak se mu líbí, přeji mu to. Pomocná ruka je k dispozici, kdyby potřeboval a o pomoc POŽÁDAL, zrovna tak by jí podal on mně - jsme dnes na stejné úrovni - samostatní svéprávní lidé, každý zodpovědný za svůj život a své činy storstark

Pupeční šňůra už dávno uhnila, což je možná důvod, proč nemám sebemenší pohnutku soutěžit s jeho partnerkami, kdo je pro něj víc. Beru je jen jako další osoby na stejné úrovni. storstark

Možná tenhle přístup má vliv i na to, jak se cítí potencionální snachy v mojí společnosti - u žádné jsem zatím nezaregistrovala  známky soutěže, averze nebo něco podobného. Možná proto, že necítí  moje obavy, že mi ukradnou moje dítě nebo nějak ohrozí mojí pozici "matka mého dítěte" - necítí prostě ve vzduchu výzvu k souboji. A nebo proto, že případné náznaky nevnímám - nemám proč se zabývat tím, jestli nebo proč se někdo cítí nejistý, ohrožený - to je jeho neduh, se kterým já nemám nic společného smile

máš pořád dítě, i když už je dospělé, pořád to je tvé dítě, tak jako ty jsi dítě své matky...
to je jasné, že normální rodič nesoutěží s partnery svých dětí. protože každý je svého štěstí strůjce.. a jak si kdo ustele tak si lehne a navíc  zkušenosti jsou nepřenosné wink

Upravil(a) aprill (30. 6. 2015 18:09)

Není tady

#46 1. 7. 2015 8:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Háňa* napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Tak chtěj, proč by ne - třeba to tvoje chtění bude mít na to nějaký vliv smile Ale spíš bych řekla, že ne - že bude mít takovou partnerku a takovou situaci, jakou si vybuduje, bez ohledu na to, co jeho matka chce wink

Asi si me spatne pochopila.Co muze byt dobre pro moje dite,tak jak to citi,nemusi byt dobre pro me.Takze me se treba nemusi libit partner ditete,ale budu ho respektovat pokud moje dite je s nim stastne,to je pro me dulezite.

Není tady

#47 1. 7. 2015 8:29

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

No, když to vezmu s nadhledem: Ať se o mé dospělé děti stará zase chvilku někdo jiný. big_smile
Jinak si můžu myslet o partnerech potomků co chci, je to jejich volba. Ale musím říct, že si myslím jenom to dobré. smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#48 1. 7. 2015 14:31

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Carpe a Háno a další matky tady již dospělých dětí - jojo,teorie zvládáme na jedničku,jak to píše Háňa tak to je naprostý ideál,kdo to z nás tak nemáme,že wink,jen si říkám,že kdyby to tak opravdu fungovalo oboustranně (tchýně-snacha)a vždy i v praxi,nebylo by takových přízvisek ani třeba,šlo by stálle jen  o syny,dcery a matky,ne big_smile

Ale držme těm našim nejšikovnějším dětičkám pěsti! A i sobě!

Upravil(a) Jaku (1. 7. 2015 14:31)

Není tady

#49 1. 7. 2015 15:10

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

Ahoj Carpe a Háno a další matky tady již dospělých dětí - jojo,teorie zvládáme na jedničku,jak to píše Háňa tak to je naprostý ideál,kdo to z nás tak nemáme,že wink,jen si říkám,že kdyby to tak opravdu fungovalo oboustranně (tchýně-snacha)a vždy i v praxi,nebylo by takových přízvisek ani třeba,šlo by stálle jen  o syny,dcery a matky,ne big_smile

Šedivá je teorie, zelený je strom života. big_smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#50 1. 7. 2015 22:07

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

Jaku napsal(a):

Šedivá je teorie, zelený je strom života. big_smile

Neboli: šedivá je teorie a praxe pak jedna velká životní smršť  a tanec mezi vejci v jednom lollol

Upravil(a) Jaku (1. 7. 2015 22:08)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí