27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Vkládám to schválně sem, protoe u před lety jsem zde poloila otázku: Co je to vlastně nevěra a dosud jsem na ni nedostala uspokojivou odpověď...
http://www.studentpoint.cz/367-lide/188 … XfjaqHHIw-
Není tady
Co je to nevěra? To je tak subjektivní záleitost, e se to snad ani nedá definovat. Podle mého je to pro kadého něco jiného. Pro někoho i mylenka. Těch typů "nevěr" je hrozně moc. Záleí na tom, jak je kadý nastavený, na kulturním prostředí, ve kterém vyrůstá..... to, co je pro někoho nepřijatelné, vidí dalí jako úplně normální věc.
Třeba ten článek, cos´sem dala - to dle mého názoru s nevěrou vůbec nesouvisí.
Co můe být nevěra? Moná hledání? Je to otázka volby? Já věřím, e ano.
A co si o tom Pan myslí Ty?
Není tady
Také si myslím, e ten článek s nevěrou nesouvisí, proto jsem ho sem dala.
A můj názor? Nevěrný můe být člověk jen sám sobě, nikomu jinému.
Není tady
Fronéma byla nedávno i u Krause. U jsme o tom na babi psali.
Není tady
Nerozumím. Pouze jsem to konstatovala.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A můj názor? Nevěrný můe být člověk jen sám sobě, nikomu jinému.
Ano, to je zajímavé. A řekla bych, e i pravdivé.
Myslím si, e kdy iju s partnerem anebo manelem a také současně s někým jiným, koho miluji, kdy manela u nemiluji (nebo třeba taky ano), a dělám ve, co je potřeba, (např. nezanedbávám rodinu) a nemám výčitky svědomí, netrápí mě tento stav, nejsem nevěrná (sama sobě). Dělám ve podle svého nejlepího vědomí a svědomí.
Kdeto kdy mě ten stav trápí, anebo kdy mě trápí stav, kdy mám jen manela a setrvávám s ním z nějakých důvodů, ale nejsem spokojená (o těstí nemluvě), jsem nevěrná (sama sobě).
Není tady
Eva. napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A můj názor? Nevěrný můe být člověk jen sám sobě, nikomu jinému.Ano, to je zajímavé. A řekla bych, e i pravdivé.
Myslím si, e kdy iju s partnerem anebo manelem a také současně s někým jiným, koho miluji, kdy manela u nemiluji (nebo třeba taky ano), a dělám ve, co je potřeba, (např. nezanedbávám rodinu) a nemám výčitky svědomí, netrápí mě tento stav, nejsem nevěrná (sama sobě). Dělám ve podle svého nejlepího vědomí a svědomí.
Kdeto kdy mě ten stav trápí, anebo kdy mě trápí stav, kdy mám jen manela a setrvávám s ním z nějakých důvodů, ale nejsem spokojená (o těstí nemluvě), jsem nevěrná (sama sobě).
Tohle by v tom souití asi být nemělo, protoe pak je jeho součástí nevěra a to ádnému vztahu, ani monogamnímu ani polygamnímu, neprospívá.
Není tady
A Pan, Ty bys byla tzv. polyamory schopná, dokázala bys to?
Není tady
Judyna napsal(a):
To já přece nevím. Nevím, co BY KDYBY. Nejsem a nikdy jsem nebyla v té situaci.
Jediné, o čem vím, e jsem toho schopna, je tohle pochopit a nijak nehodnotit nato odsuzovat lidi, kteří takhle chtějí ít.
Konec konců na počátku věků tak ili vichni lidé.
Take to máme v genech, bez výjimky vichni
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nerozumím. Pouze jsem to konstatovala.
A?
Pro mě je to zajímavé. Přemýlím o tom. Myslím si, e zatím na to nemám. Asi jsem příli vlastnická.
Není tady
Nevera je vzdialenie sa viere, dôvere, vernosti... druhému alebo sebe samému. Má viacero rovín - a väčinou kadý funguje na inej, alebo povedzme na rôznych iných. Dobre je, keď sa aspoň partneri zhodnú na tom, čo je vernos a ne-vernos.
Není tady
Judyna napsal(a):
Ja čiastočne, za istých okolností - čo ale neviem, či ete spadá do tejto kategórie.
Není tady
Hm, myslím si, e promiskuita není jen záleitostí medicínskou a psychologickou (tudí stoprocentně podmíněnou geneticky),má i svoji sociální podmíněnost - vysokou společenskou toleranci, co se paradoxně děje více v monogamních systémech.
Za sebe: Nemám pochopení pro to, aby někdo il s dvěma ,třemi nebo více partnery na střídačku, "dlouhé vztahy" počítal dokonce na rok, a oháněl se při tom a zatioval v dnení době zprofanovanými pojmy, jako je například věrnost sám sobě. Osobně v takovém jednání vidím nevyzrálost jedince, jeho citovou plochost a sobeckost maskovanou za různé "hlubokomyslné" projevy. Uznávám, e pracovat na párovém vztahu, udret ho, smysluplně rozvíjet, to dá práci, stejně jako výběr partnera, u kterého nebudu za nějakou dobu postrádat to či ono, co mne povede k mylence, e mám být věrná sama sobě. Otázkou je, věrná vlastně čemu, kdy na začátku bylo bezpochyby i moje rozhodnutí.....
Není tady
Myslím si, e člověk má ít podle sebe. A tolerovat způsob ivota jiných a nesoudit.
Není tady
Taky si myslím,e nevěra se nedá obecně definovat.Ve vztahu se potřebujeme cítit spokojeně, bezpečně. Vědět, e táhneme za jeden provaz, e si můeme věřit atd. Řekla bych,e nevěra je jen to, co sami za nevěru povaujeme. Jen to, co překračuje hranice naeho vztahu, naí pohody.Článek není o nevěře.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jediné, o čem vím, e jsem toho schopna, je tohle pochopit a nijak nehodnotit nato odsuzovat lidi, kteří takhle chtějí ít.
Take to máme v genech, bez výjimky vichni
Dík za odpověď.
Já trochu přemýlím o jedné věci. Já jsem monogamní člověk, toto mám v sobě vyřeeno a vím to o sobě. Přesto mě téma nevěry vůbec netrápí. Jasně, moná je to tím, e teď iju sama, ale i kdy jsem partnera měla, nad nevěrou - jeho ani svojí, jsem nikdy nepřemýlela.
Tebe to moná zajímá jen teoreticky - proto klade otázku, co je vlastně nevěra. Nebo proč Tě to zajímá? Vdy (a to se opakuji) nevěra můe mít tolik podob, je to tak subjektivní záleitost....
Ve své podstatě nevěra moná vůbec neexistuje. Buď jde o vztah z Tvého článku - to není nevěra, nebo je vztah monogamní. Pokud ten není v pořádku, tak pak dojde k různým projevům toho nepořádku - např to, e si najdu jiného. Ale to vlastně končí můj původní vztah. Pro mě jako monogamního člověka zanikl. Čili také nejde o nevěru. Tedy o nevěru v souvislosti s dalí osobou.
Upravil(a) Judyna (11. 6. 2015 23:21)
Není tady
Judyno, jestli jsi monogamní, tak je logické, e jsi nad svou nevěrou nepřemýlela. To já taky ne.
Zaila jsi partnerovu "nevěru"? Jestli ano, to bys o ní musela setsakra přemýlet, obzvlátě kdybyste měli spolu dítě. Jak ve vyřeit, jestli chtěl partner odejít k jiné eně. I jestli nechtěl. Jak nalézt opět důvěru.
Upravil(a) Eva. (12. 6. 2015 7:54)
Není tady
Judyna napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Take to máme v genech, bez výjimky vichniDík za odpověď.
Já trochu přemýlím o jedné věci. Já jsem monogamní člověk, toto mám v sobě vyřeeno a vím to o sobě. Přesto mě téma nevěry vůbec netrápí. Jasně, moná je to tím, e teď iju sama, ale i kdy jsem partnera měla, nad nevěrou - jeho ani svojí, jsem nikdy nepřemýlela.
Tebe to moná zajímá jen teoreticky - proto klade otázku, co je vlastně nevěra. Nebo proč Tě to zajímá? Vdy (a to se opakuji) nevěra můe mít tolik podob, je to tak subjektivní záleitost....
Ve své podstatě nevěra moná vůbec neexistuje. Buď jde o vztah z Tvého článku - to není nevěra, nebo je vztah monogamní. Pokud ten není v pořádku, tak pak dojde k různým projevům toho nepořádku - např to, e si najdu jiného. Ale to vlastně končí můj původní vztah. Pro mě jako monogamního člověka zanikl. Čili také nejde o nevěru. Tedy o nevěru v souvislosti s dalí osobou.
Zajímá mne to proto, e se s tím stále setkávám ve své práci - s oním majetnictvím, nejistotou, strachem...představou, e pokud je partner "nevěrný" - jak správně tu větinou říkáte: podle svých vlastních představ, co to vlastně nevěra je - tak e končí vztah.... Jene to tak vůbec nemusí být. A e to můe být právě naopak
Není tady
Jene to tak vůbec nemusí být. A e to můe být právě naopak
No proč ne, stávají se velijaké věci a toto je asi dobrá cesta. Občas o tom slýchávám, ale jen v teoretické rovině, v reálu nikoho takového neznám. Ale zní to dobře, ráda bych takové lidi poznala. Pro mě je to vyí level.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vkládám to schválně sem, protoe u před lety jsem zde poloila otázku: Co je to vlastně nevěra a dosud jsem na ni nedostala uspokojivou odpověď...
http://www.studentpoint.cz/367-lide/188 … XfjaqHHIw-
Citový , fyzický a dnes u i virtuální zájem o někoho jiného ne stávajícího partnera
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Take to máme v genech, bez výjimky vichniDík za odpověď.
Ve své podstatě nevěra moná vůbec neexistuje. Buď jde o vztah z Tvého článku - to není nevěra, nebo je vztah monogamní. Pokud ten není v pořádku, tak pak dojde k různým projevům toho nepořádku - např to, e si najdu jiného. Ale to vlastně končí můj původní vztah. Pro mě jako monogamního člověka zanikl. Čili také nejde o nevěru. Tedy o nevěru v souvislosti s dalí osobou.Zajímá mne to proto, e se s tím stále setkávám ve své práci - s oním majetnictvím, nejistotou, strachem...představou, e pokud je partner "nevěrný" - jak správně tu větinou říkáte: podle svých vlastních představ, co to vlastně nevěra je - tak e končí vztah.... Jene to tak vůbec nemusí být. A e to můe být právě naopak
Protoe asi moc lidi ve vztahu nezvládne tolerovat dalí osoby , s kterými má partnersex nebo s nimi sdílí city a emoce .Hlavně eny chtějí mít ten pocit, e jsou tou jedinou, vyvolenou
Není tady
Človeče, mne ti viac vadí "vynáanie" zdiežaných tajostiev a osobných dôverností ako telesná nevera... Neviem, či som divná, ale skrátka to mám takto.
Není tady
Selima napsal(a):
Človeče, mne ti viac vadí "vynáanie" zdiežaných tajostiev a osobných dôverností ako telesná nevera... Neviem, či som divná, ale skrátka to mám takto.
Tak s tím jsem se jetě nesetkala ..nejsem svěřovací typ a ani nějaká super tajná tajemství nemám , případně si je nechám pro sebe
Není tady