21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Taky to miluju, kdy na jaře pučí lístečky...letos u je to za námi - nevadí Ale teď se mi zdají stromy, tráva nějak zvlátně unavené, nepůsobí na mě tak svěe jako předchozí jara, začátky léta. Snad je to jen můj dojem. Nic to nemění na tom, e bez těch zelených stvořeníček by se nedalo ít
Není tady
Lút, já letos sleduju stromy a přírodu od jara (vlastně intenzívně u od podzimu ) a zdá se mi, e letos je celá ta příroda velmi velmi barevná a čerstvá. A teď jak naprelo tak je to jetě intenzivnějí. Tolik barev, tolik odstínů zelené a tolik roztodivných květin, no nemůu se vynadívat, tolik ivota. A stále se to proměňuje. U jsou vidět malé plody
A do toho tolik ptáků a cvrdlikání a broučků a mravenců. No prostě ije to ijeeeeeeeee
A těch vůůůůůůůůůůůůní, ááááááachch
Není tady
mariposa napsal(a):
Lút, já letos sleduju stromy a přírodu od jara (vlastně intenzívně u od podzimu
) a zdá se mi, e letos je celá ta příroda velmi velmi barevná a čerstvá. A teď jak naprelo tak je to jetě intenzivnějí. Tolik barev, tolik odstínů zelené a tolik roztodivných květin, no nemůu se vynadívat, tolik ivota. A stále se to proměňuje. U jsou vidět malé plody
A do toho tolik ptáků a cvrdlikání a broučků a mravenců. No prostě ije to ijeeeeeeeee
A těch vůůůůůůůůůůůůní, ááááááachch
To jo, to souhlasím. A ptáčci, ti tomu opravdu dávají na frak Ale stejně, kromě toho veho krásného a ivého mi tam cosi svěejího chybí. Moná je to proto, e letoní rok je pro mě zatím tím nejúasnějím v ivotě, proto tolik nehledám berličku v přírodě a tím pádem se nesnaím tolik cítit ji, její vůni. Paradoxně ale v přírodě letos trávím íleně moc času, jinde mi to vůbec nedělá dobře, a přece tam tu únavu cítím. Moná je to těmi rychlými teplotními skoky, pak chvíli pořád prí, pak zase jenom paří sluníčko, pak kroupy zničí malá jablíčka...a stromy se tak zběsile snaí a snaí...A kdy teď přilo vedro, jakoby sklopily lístečky, ztmavly. Ale jak říkám, přesto se jim (a celé přírodě) nic nevyrovná
Není tady
Lúthien napsal(a):
To jo, to souhlasím. A ptáčci, ti tomu opravdu dávají na frak
Ale stejně, kromě toho veho krásného a ivého mi tam cosi svěejího chybí. Moná je to proto, e letoní rok je pro mě zatím tím nejúasnějím v ivotě, proto tolik nehledám berličku v přírodě a tím pádem se nesnaím tolik cítit ji, její vůni. Paradoxně ale v přírodě letos trávím íleně moc času, jinde mi to vůbec nedělá dobře, a přece tam tu únavu cítím. Moná je to těmi rychlými teplotními skoky, pak chvíli pořád prí, pak zase jenom paří sluníčko, pak kroupy zničí malá jablíčka...a stromy se tak zběsile snaí a snaí...A kdy teď přilo vedro, jakoby sklopily lístečky, ztmavly. Ale jak říkám, přesto se jim (a celé přírodě) nic nevyrovná
Já zase od dětství vyrůstala v lese a musím říct, e jak letos vidím barvy a vechno tak ivé a svěí (vidím snad víc ne trojrozměrně), tak jsem přírodu nikdy za celý předchozí ivot neviděla. Jakobych se na tu přírodu a letos podívala otevřenýma očima, tak to vnímám u sebe já. Příroda mi dělá straně moc dobře a kadý den jsem okouzlena tou nádherou. Jo a taky jsem vdycky přírodu brala jako přirozenou součást toho veho tady, byla součástí a kdykoliv jsem měla chu vyběhla jsem do lesa a sdílela tam ticho.
Mně se zdá, e teď po tom delím deti je vechno jetě víc bujnějí a zelenějí, tady to vypadá jako v tropickém pralese, tolik to roste. Je ok vidět pou a pak to co tady máme my
Není tady
mariposa napsal(a):
Lúthien napsal(a):
To jo, to souhlasím. A ptáčci, ti tomu opravdu dávají na frak
Ale stejně, kromě toho veho krásného a ivého mi tam cosi svěejího chybí. Moná je to proto, e letoní rok je pro mě zatím tím nejúasnějím v ivotě, proto tolik nehledám berličku v přírodě a tím pádem se nesnaím tolik cítit ji, její vůni. Paradoxně ale v přírodě letos trávím íleně moc času, jinde mi to vůbec nedělá dobře, a přece tam tu únavu cítím. Moná je to těmi rychlými teplotními skoky, pak chvíli pořád prí, pak zase jenom paří sluníčko, pak kroupy zničí malá jablíčka...a stromy se tak zběsile snaí a snaí...A kdy teď přilo vedro, jakoby sklopily lístečky, ztmavly. Ale jak říkám, přesto se jim (a celé přírodě) nic nevyrovná
Já zase od dětství vyrůstala v lese a musím říct, e jak letos vidím barvy a vechno tak ivé a svěí (vidím snad víc ne trojrozměrně), tak jsem přírodu nikdy za celý předchozí ivot neviděla. Jakobych se na tu přírodu a letos podívala otevřenýma očima, tak to vnímám u sebe já. Příroda mi dělá straně moc dobře a kadý den jsem okouzlena tou nádherou. Jo a taky jsem vdycky přírodu brala jako přirozenou součást toho veho tady, byla součástí a kdykoliv jsem měla chu vyběhla jsem do lesa a sdílela tam ticho.
Mně se zdá, e teď po tom delím deti je vechno jetě víc bujnějí a zelenějí, tady to vypadá jako v tropickém pralese, tolik to roste. Je ok vidět pou a pak to co tady máme my
přesně tak to mám. Beru to jako dar mít tak blizoučko k přírodě
Není tady
Mariposo, teď mě napadá, jestli jsi mě patně nepochopila, nebo jsem něco patně nepodala. Od dětství dá se říct taky vyrůstám v přírodě a beru ji jako tu nejkrásnějí a nejsamozřejmějí samozřejmost. A často i jako tu berličku, jak jsem psala. Nejen jako berličku A kdy se zamýlím, proč mi letos připadají stromy sice nádherně vypučelé a obrovské, ale jakoby unavené, tak mě to s tou berličkou napadlo jako důvod. e u si navíc k té krásné přírozenosti nevnucuju dalí a dalí klady přírody a e v přírodě je vechno tak jak má být a super a perfektní. Ale e moná zahlédnu i to, e nemá nekonečně sil atd. Ale je to jen můj pocit a moje domněnky, zamýlení se, proč to tak zvlátně letos vnímám
Tím líp, kdy to tak ostatním nepřipadá přece
Není tady
Já to dělám tak Lút, e se jen dívám
Díky tomu si to nesmírně uívám. Měj pěkný den
Není tady
mariposa napsal(a):
![]()
Díky tomu si to nesmírně uívám. Měj pěkný den
ale určitě i vnímá, nasává a zpracovává, jinak bys z toho přeci neměla ádný proitek
Není tady
Lúthien napsal(a):
mariposa napsal(a):
![]()
Díky tomu si to nesmírně uívám. Měj pěkný denale určitě i vnímá, nasává a zpracovává, jinak bys z toho přeci neměla ádný proitek
No jasneeeeee . Ale ja ten prozitek a pozitek mam prave proto, ze se "jen" divam. Tim, ze vlastne probiha jen to divani se, tim je ten zazitek nesmirne intenzivni a zahrnuje v sobe vse o cem tady mluvis. Je to stav, kdy mysl mlci a dochazi ke spojeni
A to je to nove, co jsem driv nepocitovala, tomu rikam "otevrene oci".
Není tady
mariposa napsal(a):
Lúthien napsal(a):
mariposa napsal(a):
![]()
Díky tomu si to nesmírně uívám. Měj pěkný denale určitě i vnímá, nasává a zpracovává, jinak bys z toho přeci neměla ádný proitek
No jasneeeeee
. Ale ja ten prozitek a pozitek mam prave proto, ze se "jen" divam. Tim, ze vlastne probiha jen to divani se, tim je ten zazitek nesmirne intenzivni a zahrnuje v sobe vse o cem tady mluvis. Je to stav, kdy mysl mlci a dochazi ke spojeni
A to je to nove, co jsem driv nepocitovala, tomu rikam "otevrene oci".
aha, tak to znám, u ti rozumím
Není tady
To je zvlátní, Lú, e ti připadá květena unavená...mně naopak připadá ták plná síly! Jsem nadená pokadé, jen vylezu ven, protoe mám dojem, e léta nebylo tak bujno v lesích a lukách. Tráva na těch nepokosených má snad metr dvacet...pozdě vstali, zato plny síly - tak mně to připadá. Místy jako by se ujímala vlády...no já vím, dlouho to nepotrvá, ale stejně...ale to dnení dusno bylo naprosto ílený, to je fakt. Byly jsme v lese s kamarádkou a jen se plouily.
Není tady
Lupi, nevím, proč mi to tak připadá. Na první pohled se mi to zdá jako vám a pak u mi tam cosi nehraje. To i při focení přírody, kdy se zaměřuju třeba na detail...
No to jdu pozorovat dál
Není tady
Lú, a nemůe to být tím prvním a druhým pohledem? Nejdřív Ti to příjde ok a pak ko, to je fakt zvlátní.
Není tady
Cítím to a vnímám letos podobně jako Lúthien.......a na vyjímku nedávného období, kdy docela dost a dlouho prelo. To jsem měla z přírody pocit jako by radostí zpívala, hrála a tančila a "její duch" byl svěí.
Není tady
Mariposo, ne ko, ale e mi tam něco nehraje
Ano, asi má ale pravdu, jen nevím, proč to tak je
Myholi, s tím detěm jsme na tom stejně, taky jsem měla z přírody takový pocit...
Není tady