Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 15. 4. 2015 12:52

ivacl
♥------

zpětvzetí vkladu do katastru

Podala jsem vklad do katastru, v přiložené smlouvě byl malý překlep, částka psaná slovy byla o 8,.Kč vyšší, než částka psaná číslicí. Z tohotu důvodu mě pracovník katastru vyzval, abych vzala návrh zpět a podala nový vklad s opravenou smlouvou.
Zarazilo mě jednak to, že nelze použít jiný opravný prostředek-třeba dodatek ke smlouvě podepsaný oběma stranami- a potom také to že jsem za vklad musela platit dvakrát. PLatím za úkon, nebo za co vlastně platím? Úkon jako takový - tedy vklad do katastru- byl proveden pouze jednou, a to na základě nového podání. Takže 1000,- Kč za první návrh je pokuta za chybu ve smlouvě ?.Ráda bych si v tom udělala jasno.

Není tady

#2 15. 4. 2015 13:18

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: zpětvzetí vkladu do katastru

Hm,úsměv,prý malý překlep - když se v ks liší ceny ,to snad není pravda.

No a za 2) - slyšela jsi něco o tom,že za chyby se platí?

Není tady

#3 15. 4. 2015 14:35

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Je to možné,  na katastru je to teď hodně přísné.

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#4 15. 4. 2015 18:12

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Opravný prostředek třeba dodatkem lze v určitých případech. Posoudí právník. Neplatíš za vklad, ale za podání návrhu na vklad. To by byl pěkný chaos, kdyby tam nosil každý smlouvu na několikrát, až se podaří. V nemovitostech se točí pořádný sumy, ale spoustě lidí je líto dát tři tisíce právníkovi za smlouvu, aby byla v pořádku

Není tady

#5 16. 4. 2015 7:45

ivacl
♥------

on ten prodej nemovitosti stojí vlastníka víc než tři tisíce právníkovi. Daň z převodu je 4 procenta ,dále daň z příjmů. Ale díky za odpověď,zeptám se právníka na ty opravné prostředky.Myslím, že stát na prodeji nemovitostí vydělává dostatečně.

Není tady

#6 16. 4. 2015 9:22

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

My jsme prodávali nemovitost. V bance nás důrazně upozornili na pořadí dokumentů, které budeme předkládat a pak jsme si ještě radši nechali smlouvu projet právničkou na katastru. Našla chybu (ks si zařizoval kupující u svého právníka), takže jsme ji opravili a teprve potom podali návrh. Jinak bychom taky platili dvakrát, protože by nám smlouvu vrátili (nešlo o cenu, ale o slovíčkaření u parcel a nemovitosti, pan právník jel podle starého zákoníku). Na katastru se radši třikrát zeptejte - ale právníka!

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#7 16. 4. 2015 9:24

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Já mám spíš strach, aby kupující řádně zaplatil daň z převodu, jak je v kupní smlouvě dohodnuto. A daň z příjmů se platí pouze pokud vlastníš nemovitost kratší dobu než (tuším) pět let a bydlíš v ní kratší dobu než tři roky.

Není tady

#8 16. 4. 2015 9:32

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

Já mám spíš strach, aby kupující řádně zaplatil daň z převodu, jak je v kupní smlouvě dohodnuto. A daň z příjmů se platí pouze pokud vlastníš nemovitost kratší dobu než (tuším) pět let a bydlíš v ní kratší dobu než tři roky.

Daň z převodu se obvykle ukládá u notáře v depozitu, nebo u právníka, společně s kupní cenou, dokud nejsou splněné podmínky.I dobré realitky přijmou i daň a pak ji uloží v depozitu a rovnou zaplatí. Chce to dohodnout ve smlouvě, je to bezpečnější, než se pak strachovat, jestli ten, kdo má platit, daň zaplatí.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#9 16. 4. 2015 9:49

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Mistr se strašně bránil depozitu (asi podle sebe soudí ostatní, je to takovej pochybnej týpek), smlouvu si pak ani nečetl a byl překvapen, že má platit daň. To je no comment. Ale barák je psán na jeho drahou, tak snad si nebudou přidělávat problémy a nám taky ne.

Není tady

#10 16. 4. 2015 11:37

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

ivacl napsal(a):

on ten prodej nemovitosti stojí vlastníka víc než tři tisíce právníkovi. Daň z převodu je 4 procenta ,dále daň z příjmů. Ale díky za odpověď,zeptám se právníka na ty opravné prostředky.Myslím, že stát na prodeji nemovitostí vydělává dostatečně.

Si evidentně nepochopila Holčinu - chtěla ti tím říct,že kdybyste si nechali sml.sepsat rovnou od právníka,platil by za chyby při vkladu do katastru on a ne vy.Takže jste si asi  smlouvu dělali sami,nebylii jste dosttečně pozorní při jejich psaní a pak opět i kontrola selhala,no tak platíte.Neprodražovala bych to dalšmi nesmyslnými konzultacemi u právníka,co o d toho čekᚠlol

Není tady

#11 16. 4. 2015 11:40

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Mistr se strašně bránil depozitu (asi podle sebe soudí ostatní, je to takovej pochybnej týpek), smlouvu si pak ani nečetl a byl překvapen, že má platit daň. To je no comment. Ale barák je psán na jeho drahou, tak snad si nebudou přidělávat problémy a nám taky ne.

tak u "týpků" bych byla 2x tak opatrnější a pokud b nechtěli jít do depozita,já bych od sml.odstoupila.

Není tady

#12 16. 4. 2015 12:04

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Když chceš prodat a mᚠjedinýho zájemce, nemůžeš si vybírat. Až na tyhle kejkle je vše ok, hypotéky jsem se zbavila, barák už mi nepatří, jsem spokojená.

Není tady

#13 16. 4. 2015 12:08

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Když chceš prodat a mᚠjedinýho zájemce, nemůžeš si vybírat. Až na tyhle kejkle je vše ok, hypotéky jsem se zbavila, barák už mi nepatří, jsem spokojená.

a dan zaplacená? Jo,spousta lidí byla jako ty nejdříve hooodně spokojená... Ale je fakt,že peníze máš,tak to při nejhorším cálneš,no tongue
Mnohem hůř pořád jsou na tom kupující,kteří pak zjistí,že vlastně nemají nic,jen obr hypošku

Upravil(a) Jaku (16. 4. 2015 12:09)

Není tady

#14 16. 4. 2015 12:40

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Peníze nemám, kde bych je vzala :-D Předpokládám, že nikdo soudnej dobrovolně nebude vystavovat sám sebe a svých pět dětí jakýmukoliv riziku, že bude dlužit finančnímu úřadu (nebo nám) za nesplnění smlouvy. Ta paní pět dětí má, ten dobrák na ní sice napsal barák, ale uvrtal ji i do hypošky, což jí nezávidím, ale taky je mi to fuk. Proti tomu, co pro mě poslední rok bylo za hrůzu splácet sama hromadu peněz měsíčně, mi tohle připadá jak pohádka.

Není tady

#15 16. 4. 2015 16:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Jaku napsal(a):

ivacl napsal(a):

Si evidentně nepochopila Holčinu - chtěla ti tím říct,že kdybyste si nechali sml.sepsat rovnou od právníka,platil by za chyby při vkladu do katastru on a ne vy.Takže jste si asi  smlouvu dělali sami,nebylii jste dosttečně pozorní při jejich psaní a pak opět i kontrola selhala,no tak platíte.Neprodražovala bych to dalšmi nesmyslnými konzultacemi u právníka,co o d toho čekᚠlol

copak to neznᚠ wink ... vys..ný tratí dvakrát,  ale jak je vidět, někteří jsou nepoučitelní.

Není tady

#16 19. 4. 2015 22:13

ivacl
♥------

ADFka2 napsal(a):

My jsme prodávali nemovitost. V bance nás důrazně upozornili na pořadí dokumentů, které budeme předkládat a pak jsme si ještě radši nechali smlouvu projet právničkou na katastru. Našla chybu (ks si zařizoval kupující u svého právníka), takže jsme ji opravili a teprve potom podali návrh. Jinak bychom taky platili dvakrát, protože by nám smlouvu vrátili (nešlo o cenu, ale o slovíčkaření u parcel a nemovitosti, pan právník jel podle starého zákoníku). Na katastru se radši třikrát zeptejte - ale právníka!

To právě u nás není možné. S právníkem na katastru vůbec nepřijdeme do styku, pouze s podatelnou.

Není tady

#17 20. 4. 2015 14:39

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

No, právník ani u nás nesedí na podatelně. Ale pochybuji, že ho na katastru nemáte. My jsme chtěli jejich služby, tak nás za ním (resp. ní) pustili a dohodli jsme se.

Není tady

#18 21. 4. 2015 8:26

ivacl
♥------

takhle bych si to taky představovala, ale u nás to funguje tak, že na přímou otázku, zda by nám to někdo nezkontroloval, jsme dostali odpověď, že to dostane právník a ten nám dá vědět. A to taky udělal, bylo z toho nové podání.Je vidět, že všude to funguje jinak.No, je to poučení pro příště. Ještě zjišuji možnost opravného prostředku.

Není tady

#19 23. 4. 2015 15:06

holcina
♥♥♥♥♥♥-

ivacl napsal(a):

takhle bych si to taky představovala, ale u nás to funguje tak, že na přímou otázku, zda by nám to někdo nezkontroloval, jsme dostali odpověď, že to dostane právník a ten nám dá vědět. A to taky udělal, bylo z toho nové podání.Je vidět, že všude to funguje jinak.No, je to poučení pro příště. Ještě zjišuji možnost opravného prostředku.

Málokterý právník katastru ti bude kontrolovat smlouvu před podáním, to by vklad netrval měsíc, ale dva. Navíc za správnost smlouvy si odpovídᚠty, to by je tam za chvíli těm lidem i psali 😃. Příště si nechej napsat smlouvu od právníka a budeš mít jistotu

Není tady

#20 23. 4. 2015 17:23

jarena
♥♥♥----

Daň z převodu nemovitosti platí obvykle prodávající a kupující je ten, na koho se FÚ obrátí, není-li povinnost splněna. Což znamená, že by to mělo platit i obráceně, ne? FÚ je jedno, kdo tu daň zaplatí. Má na to dva objekty a z někoho tu daň vyrazí a oni pak a se soudí. Nebo je nějaká změna v zákoně?

Není tady

#21 23. 4. 2015 19:59

ivacl
♥------

ne, je to přesně tak

Není tady

#22 22. 5. 2015 13:50

petrasp
♥------

Ahoj, jsem moc ráda, že tuhle a anabázi s katastrem za mě udělal developer a tak to mám všechno pěkně v suchu. Nicméně, vím, že na katastru se dějí věci a co se týká podvodů s nemovitostmi je to vážně mazec. Takže jsem si hned po zapsání do katastru zaplatila službu Hlídací pes katastru a vím, že mě o můj byt jen tak někdo nepřipraví. Mrkněte na to a buďte ve svých nemovitostech pány. http://hlidacipeskatastru.cz/proc-sledo … -katastru/

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí