1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Podala jsem vklad do katastru, v přiloené smlouvě byl malý překlep, částka psaná slovy byla o 8,.Kč vyí, ne částka psaná číslicí. Z tohotu důvodu mě pracovník katastru vyzval, abych vzala návrh zpět a podala nový vklad s opravenou smlouvou.
Zarazilo mě jednak to, e nelze pouít jiný opravný prostředek-třeba dodatek ke smlouvě podepsaný oběma stranami- a potom také to e jsem za vklad musela platit dvakrát. PLatím za úkon, nebo za co vlastně platím? Úkon jako takový - tedy vklad do katastru- byl proveden pouze jednou, a to na základě nového podání. Take 1000,- Kč za první návrh je pokuta za chybu ve smlouvě ?.Ráda bych si v tom udělala jasno.
Není tady
Hm,úsměv,prý malý překlep - kdy se v ks lií ceny ,to snad není pravda.
No a za 2) - slyela jsi něco o tom,e za chyby se platí?
Není tady
Je to moné, na katastru je to teď hodně přísné.
Není tady
Opravný prostředek třeba dodatkem lze v určitých případech. Posoudí právník. Neplatí za vklad, ale za podání návrhu na vklad. To by byl pěkný chaos, kdyby tam nosil kadý smlouvu na několikrát, a se podaří. V nemovitostech se točí pořádný sumy, ale spoustě lidí je líto dát tři tisíce právníkovi za smlouvu, aby byla v pořádku
Není tady
on ten prodej nemovitosti stojí vlastníka víc ne tři tisíce právníkovi. Daň z převodu je 4 procenta ,dále daň z příjmů. Ale díky za odpověď,zeptám se právníka na ty opravné prostředky.Myslím, e stát na prodeji nemovitostí vydělává dostatečně.
Není tady
My jsme prodávali nemovitost. V bance nás důrazně upozornili na pořadí dokumentů, které budeme předkládat a pak jsme si jetě radi nechali smlouvu projet právničkou na katastru. Nala chybu (ks si zařizoval kupující u svého právníka), take jsme ji opravili a teprve potom podali návrh. Jinak bychom taky platili dvakrát, protoe by nám smlouvu vrátili (nelo o cenu, ale o slovíčkaření u parcel a nemovitosti, pan právník jel podle starého zákoníku). Na katastru se radi třikrát zeptejte - ale právníka!
Není tady
Já mám spí strach, aby kupující řádně zaplatil daň z převodu, jak je v kupní smlouvě dohodnuto. A daň z příjmů se platí pouze pokud vlastní nemovitost kratí dobu ne (tuím) pět let a bydlí v ní kratí dobu ne tři roky.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Já mám spí strach, aby kupující řádně zaplatil daň z převodu, jak je v kupní smlouvě dohodnuto. A daň z příjmů se platí pouze pokud vlastní nemovitost kratí dobu ne (tuím) pět let a bydlí v ní kratí dobu ne tři roky.
Daň z převodu se obvykle ukládá u notáře v depozitu, nebo u právníka, společně s kupní cenou, dokud nejsou splněné podmínky.I dobré realitky přijmou i daň a pak ji uloí v depozitu a rovnou zaplatí. Chce to dohodnout ve smlouvě, je to bezpečnějí, ne se pak strachovat, jestli ten, kdo má platit, daň zaplatí.
Není tady
Mistr se straně bránil depozitu (asi podle sebe soudí ostatní, je to takovej pochybnej týpek), smlouvu si pak ani nečetl a byl překvapen, e má platit daň. To je no comment. Ale barák je psán na jeho drahou, tak snad si nebudou přidělávat problémy a nám taky ne.
Není tady
ivacl napsal(a):
on ten prodej nemovitosti stojí vlastníka víc ne tři tisíce právníkovi. Daň z převodu je 4 procenta ,dále daň z příjmů. Ale díky za odpověď,zeptám se právníka na ty opravné prostředky.Myslím, e stát na prodeji nemovitostí vydělává dostatečně.
Si evidentně nepochopila Holčinu - chtěla ti tím říct,e kdybyste si nechali sml.sepsat rovnou od právníka,platil by za chyby při vkladu do katastru on a ne vy.Take jste si asi smlouvu dělali sami,nebylii jste dosttečně pozorní při jejich psaní a pak opět i kontrola selhala,no tak platíte.Neprodraovala bych to dalmi nesmyslnými konzultacemi u právníka,co o d toho čeká
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Mistr se straně bránil depozitu (asi podle sebe soudí ostatní, je to takovej pochybnej týpek), smlouvu si pak ani nečetl a byl překvapen, e má platit daň. To je no comment. Ale barák je psán na jeho drahou, tak snad si nebudou přidělávat problémy a nám taky ne.
tak u "týpků" bych byla 2x tak opatrnějí a pokud b nechtěli jít do depozita,já bych od sml.odstoupila.
Není tady
Kdy chce prodat a má jedinýho zájemce, nemůe si vybírat. A na tyhle kejkle je ve ok, hypotéky jsem se zbavila, barák u mi nepatří, jsem spokojená.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Kdy chce prodat a má jedinýho zájemce, nemůe si vybírat. A na tyhle kejkle je ve ok, hypotéky jsem se zbavila, barák u mi nepatří, jsem spokojená.
a dan zaplacená? Jo,spousta lidí byla jako ty nejdříve hooodně spokojená... Ale je fakt,e peníze má,tak to při nejhorím cálne,no
Mnohem hůř pořád jsou na tom kupující,kteří pak zjistí,e vlastně nemají nic,jen obr hypoku
Upravil(a) Jaku (16. 4. 2015 12:09)
Není tady
Peníze nemám, kde bych je vzala :-D Předpokládám, e nikdo soudnej dobrovolně nebude vystavovat sám sebe a svých pět dětí jakýmukoliv riziku, e bude dluit finančnímu úřadu (nebo nám) za nesplnění smlouvy. Ta paní pět dětí má, ten dobrák na ní sice napsal barák, ale uvrtal ji i do hypoky, co jí nezávidím, ale taky je mi to fuk. Proti tomu, co pro mě poslední rok bylo za hrůzu splácet sama hromadu peněz měsíčně, mi tohle připadá jak pohádka.
Není tady
Jaku napsal(a):
ivacl napsal(a):
Si evidentně nepochopila Holčinu - chtěla ti tím říct,e kdybyste si nechali sml.sepsat rovnou od právníka,platil by za chyby při vkladu do katastru on a ne vy.Take jste si asi smlouvu dělali sami,nebylii jste dosttečně pozorní při jejich psaní a pak opět i kontrola selhala,no tak platíte.Neprodraovala bych to dalmi nesmyslnými konzultacemi u právníka,co o d toho čeká
copak to nezná ... vys..ný tratí dvakrát, ale jak je vidět, někteří jsou nepoučitelní.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
My jsme prodávali nemovitost. V bance nás důrazně upozornili na pořadí dokumentů, které budeme předkládat a pak jsme si jetě radi nechali smlouvu projet právničkou na katastru. Nala chybu (ks si zařizoval kupující u svého právníka), take jsme ji opravili a teprve potom podali návrh. Jinak bychom taky platili dvakrát, protoe by nám smlouvu vrátili (nelo o cenu, ale o slovíčkaření u parcel a nemovitosti, pan právník jel podle starého zákoníku). Na katastru se radi třikrát zeptejte - ale právníka!
To právě u nás není moné. S právníkem na katastru vůbec nepřijdeme do styku, pouze s podatelnou.
Není tady
No, právník ani u nás nesedí na podatelně. Ale pochybuji, e ho na katastru nemáte. My jsme chtěli jejich sluby, tak nás za ním (resp. ní) pustili a dohodli jsme se.
Není tady
takhle bych si to taky představovala, ale u nás to funguje tak, e na přímou otázku, zda by nám to někdo nezkontroloval, jsme dostali odpověď, e to dostane právník a ten nám dá vědět. A to taky udělal, bylo z toho nové podání.Je vidět, e vude to funguje jinak.No, je to poučení pro přítě. Jetě zjiuji monost opravného prostředku.
Není tady
ivacl napsal(a):
takhle bych si to taky představovala, ale u nás to funguje tak, e na přímou otázku, zda by nám to někdo nezkontroloval, jsme dostali odpověď, e to dostane právník a ten nám dá vědět. A to taky udělal, bylo z toho nové podání.Je vidět, e vude to funguje jinak.No, je to poučení pro přítě. Jetě zjiuji monost opravného prostředku.
Málokterý právník katastru ti bude kontrolovat smlouvu před podáním, to by vklad netrval měsíc, ale dva. Navíc za správnost smlouvy si odpovídá ty, to by je tam za chvíli těm lidem i psali 😃. Přítě si nechej napsat smlouvu od právníka a bude mít jistotu
Není tady
Daň z převodu nemovitosti platí obvykle prodávající a kupující je ten, na koho se FÚ obrátí, není-li povinnost splněna. Co znamená, e by to mělo platit i obráceně, ne? FÚ je jedno, kdo tu daň zaplatí. Má na to dva objekty a z někoho tu daň vyrazí a oni pak a se soudí. Nebo je nějaká změna v zákoně?
Není tady
ne, je to přesně tak
Není tady
Ahoj, jsem moc ráda, e tuhle a anabázi s katastrem za mě udělal developer a tak to mám vechno pěkně v suchu. Nicméně, vím, e na katastru se dějí věci a co se týká podvodů s nemovitostmi je to váně mazec. Take jsem si hned po zapsání do katastru zaplatila slubu Hlídací pes katastru a vím, e mě o můj byt jen tak někdo nepřipraví. Mrkněte na to a buďte ve svých nemovitostech pány. http://hlidacipeskatastru.cz/proc-sledo … -katastru/
Není tady