29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a v téže vodě vaříme do měkka a rozmačkáme.
Na pánvi si zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené tofu, rozmačkanou cizrnu, nadrobno nakrájený česnek, kostku zeleninového bujónu, majoránku, sůl, příp. směs na mletá masa. Důkladně necháme prosmažit a odstavíme, aby směs vychladla. Poté do ní přidáme 2 vejce a zasypeme trochou strouhanky.
Připravenou směsí plníme papriky, které uzavíráme stopkou a vkládáme do pečící mísy. V míse potřené olejem pečeme 15 - 20 minut na 200°C.
Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme loupaná rajčata nebo rajský protlak a necháme probublat. Poté přidáme 5 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček celého pepře, lžičku tymiánu a jeden hřebíček. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 15 minut. Podle konzistence můžeme omáčku zahustit jíškou, ale tuku už tam budeme mít dost, tak stačí zahustit záklechtkou a povařit dalších 15 minut. Takto připravený polotovar propasírujeme přes jemné síto, dáme znovu na plotnu a pustíme se do ochucování. Omáčka je většinou už kyselá dost, tak si zpravidla vystačíme s cukrem a solí, dle své chuti.
Takto připravenou omáčku vlijeme do pečící mísy s paprikami a pečeme cca 15 minut, aby omáčka chytla finální paprikový nádech.
Podáváme s rýží, nebo houskovými knedlíky.
Dobrou chuť.
Upravil(a) Alkedos (13. 4. 2015 15:28)
Není tady