6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a v tée vodě vaříme do měkka a rozmačkáme.
Na pánvi si zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené tofu, rozmačkanou cizrnu, nadrobno nakrájený česnek, kostku zeleninového bujónu, majoránku, sůl, příp. směs na mletá masa. Důkladně necháme prosmait a odstavíme, aby směs vychladla. Poté do ní přidáme 2 vejce a zasypeme trochou strouhanky.
Připravenou směsí plníme papriky, které uzavíráme stopkou a vkládáme do pečící mísy. V míse potřené olejem pečeme 15 - 20 minut na 200°C.
Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme loupaná rajčata nebo rajský protlak a necháme probublat. Poté přidáme 5 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček celého pepře, ličku tymiánu a jeden hřebíček. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 15 minut. Podle konzistence můeme omáčku zahustit jíkou, ale tuku u tam budeme mít dost, tak stačí zahustit záklechtkou a povařit dalích 15 minut. Takto připravený polotovar propasírujeme přes jemné síto, dáme znovu na plotnu a pustíme se do ochucování. Omáčka je větinou u kyselá dost, tak si zpravidla vystačíme s cukrem a solí, dle své chuti.
Takto připravenou omáčku vlijeme do pečící mísy s paprikami a pečeme cca 15 minut, aby omáčka chytla finální paprikový nádech.
Podáváme s rýí, nebo houskovými knedlíky.
Dobrou chu.
Upravil(a) Alkedos (13. 4. 2015 15:28)
Není tady