Oznámení

15. října : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

15. října : Různé životní příběhy, trápení i radosti a starosti žen si s námi můžete pročítat v našem magazínu.

29. září : Uvařme si spolu dietní květákové kari.

#1 13. 4. 2015 15:26

Alkedos
♥♥-----
Registrovaný: 2. 9. 2007
Příspěvky: 77

Papriky plněné tofu a cizrnou v rajské omáčce

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a v téže vodě vaříme do měkka a rozmačkáme.
Na pánvi si zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené tofu, rozmačkanou cizrnu, nadrobno nakrájený česnek, kostku zeleninového bujónu, majoránku, sůl, příp. směs na mletá masa. Důkladně necháme prosmažit a odstavíme, aby směs vychladla. Poté do ní přidáme 2 vejce a zasypeme trochou strouhanky.
Připravenou směsí plníme papriky, které uzavíráme stopkou a vkládáme do pečící mísy. V míse potřené olejem pečeme 15 - 20 minut na 200°C.

Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme loupaná rajčata nebo rajský protlak a necháme probublat. Poté přidáme 5 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček celého pepře, lžičku tymiánu a jeden hřebíček. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 15 minut. Podle konzistence můžeme omáčku zahustit jíškou, ale tuku už tam budeme mít dost, tak stačí zahustit záklechtkou a povařit dalších 15 minut. Takto připravený polotovar propasírujeme přes jemné síto, dáme znovu na plotnu a pustíme se do ochucování. Omáčka je většinou už kyselá dost, tak si zpravidla vystačíme s cukrem a solí, dle své chuti.
Takto připravenou omáčku vlijeme do pečící mísy s paprikami a pečeme cca 15 minut, aby omáčka chytla finální paprikový nádech.

Podáváme s rýží, nebo houskovými knedlíky.

Dobrou chuť.

http://img24.cz/images/54846480190876922542.jpg

Upravil(a) Alkedos (13. 4. 2015 15:28)


Můžete stokrát dokázat nepravdivost lživého výroku, stejně se vždycky najdou lidé, kteří mu uvěří.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů