Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 10. 4. 2015 14:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Být nebo nebýt s ním?

helena napsal(a):

lidi snad spolu zacnou chodit na zaklade nejakych sympatii a city by mely nasledovat ... ale byt zamilovany ve chvili, kdy s nekym zacnu chodit , co je to za kravovinu ?
City jsou potvora, Grainne... někdy chození předcházejí, někdy nenásledujou... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Říkáš, že "to nebude tak častý případ", pořadí "zamilování se-chození"... ale ono to tak většinou bejvá. Sympatickej mi může bejt kamarád, spolužák, soused - ale to pořád ještě není dostatečnej důvod k tomu začít s ním chodit (nejsem-li tedy vopuštěnka, která ze zoufalství "bere všechno").

som sa zamilovala a POTOM sme spolu začali chodi
Nebo taky ne... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Myšleno obecně, nikoli konkrétně na tebe... ale všechny tohle asi známe... "som sa zamilovala a" idolu to bylo ukradený http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Čojaviem... mne naposledy na strednej škole, odvtedy myslím asi ani nie... až na jendu komplikvoanú platoniku teda, ale to bolo od začiatku jasné, že to bude platonika (a aj ja som to tak chcela tongue - proste blbá, neriešitežná situácia, no).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#77 10. 4. 2015 14:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

lidi snad spolu zacnou chodit na zaklade nejakych sympatii a city by mely nasledovat ... ale byt zamilovany ve chvili, kdy s nekym zacnu chodit , co je to za kravovinu ?
City jsou potvora, Grainne... někdy chození předcházejí, někdy nenásledujou... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Říkáš, že "to nebude tak častý případ", pořadí "zamilování se-chození"... ale ono to tak většinou bejvá. Sympatickej mi může bejt kamarád, spolužák, soused - ale to pořád ještě není dostatečnej důvod k tomu začít s ním chodit (nejsem-li tedy vopuštěnka, která ze zoufalství "bere všechno").

Myšleno obecně, nikoli konkrétně na tebe... ale všechny tohle asi známe... "som sa zamilovala a" idolu to bylo ukradený http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Když to říkáte smile  já to mám postavené trochu jinak , ale pokud to takto funguje u jiných, tak to tak bude

No, je jasné, že keď sa s niekým dᚠdokopy cez infernet a spoznávaš ho len postupne, tak sa - prípadne- aj zamilúvaš len postupne, paralelne s tým spoznávaním (alebo aj nie).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#78 10. 4. 2015 14:36

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

Když to říkáte smile  já to mám postavené trochu jinak , ale pokud to takto funguje u jiných, tak to tak bude

No, je jasné, že keď sa s niekým dᚠdokopy cez infernet a spoznávaš ho len postupne, tak sa - prípadne- aj zamilúvaš len postupne, paralelne s tým spoznávaním (alebo aj nie).

přes net i v reálu se seznamujete postupně ... takové vztahy jaké popisuje Eva můžou asi vzniknout jedině v rámci nějakého hobby , v práci apod .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#79 10. 4. 2015 14:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

Mno za sebe musím říct, že na první schůzku bez zamilovanosti ani snad nejdu. smile To není rande. Potřebuju ty motýli v břiše k tomu.
Dočítám, asi bych se možná přikláněla k názoru Barči, ale něco mi v tom nehraje, takže souhlasím s Evou.

Mně u Barči nesedí tvrzení, že sandrea s přítelem mají vztah. Ano, nějaký vztah určitě mají. I s lidmi v práci máme nějaký vztah. Ale nemají vztah v běžném slova smyslu v tomto případě - vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují.

Aj partnerský vzah môžr ma rôzne podoby, predsa... Dokonc aj ten istý človek má trebárs s niekým iným odlišný vzah, než mal predým - a oboje je úplne OK. nymelsím, že by existoval nejaký predpis, AKO MUSÍ vyzera partnerský vzah dvoch zamilovaných. Ja vidím jediný, ale zato vežký prúser v tom, ak má každý z partnerov odlišnú predstavu  o vzahu, o jeho intenzite, o frekvencii a forme vídania sa... kapitulation hmm To je potom fakt blbé.

Brita

Není tady

#80 10. 4. 2015 14:40

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

Mno za sebe musím říct, že na první schůzku bez zamilovanosti ani snad nejdu. smile To není rande. Potřebuju ty motýli v břiše k tomu.
Dočítám, asi bych se možná přikláněla k názoru Barči, ale něco mi v tom nehraje, takže souhlasím s Evou.

Mně u Barči nesedí tvrzení, že sandrea s přítelem mají vztah. Ano, nějaký vztah určitě mají. I s lidmi v práci máme nějaký vztah. Ale nemají vztah v běžném slova smyslu v tomto případě - vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují.

Aj partnerský vzah môžr ma rôzne podoby, predsa... Dokonc aj ten istý človek má trebárs s niekým iným odlišný vzah, než mal predým - a oboje je úplne OK. nymelsím, že by existoval nejaký predpis, AKO MUSÍ vyzera partnerský vzah dvoch zamilovaných. Ja vidím jediný, ale zato vežký prúser v tom, ak má každý z partnerov odlišnú predstavu  o vzahu, o jeho intenzite, o frekvencii a forme vídania sa... kapitulation hmm To je potom fakt blbé.

To je pak od začátku předurčeno k zániku

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#81 10. 4. 2015 14:41

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

Eva. napsal(a):

carpediem napsal(a):

A vzplanuvší stodoly? lollollol

Nerozumím.
Koukám, že to tady pilně čteš a pak vyskočíš jak čertík z krabičky. smile

Není nad dojmy. stolt

A vzplanuvší staré stodoly lol
- ted už to snad evě dojde,což? lol albert

Není tady

#82 10. 4. 2015 14:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Barča napsal(a):

Eva. napsal(a):

Evo., jsi sto popsat vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují? Udělej to, prosím.
Što eto takoje: "vztah v běžném slova smyslu v tomto případě"? Není nad standardizaci?!?

Napsala jsem jasně a srozumitelně - vztah v běžném slov smyslu je vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují. Nemám potřebu popsat ti vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují. Protože to všichni včetně tebe vědí, jaký je to vztah.

Vztah medzi mužem a ženou kteří se milují môže by aj taký, že jeden žije v ČR a druhý na Severnom póle - a ten sa teda bude kua líši od vzahu dvoch milujúcich žudí, ktorí spolu bývajú. stolt Mýliš si cit samotný s jeho vonkajšími prejavmi, podža mňa. (A milova môžeš aj mŕtveho - a myslie si, že on miluje teba, to nie je nič proti ničomu... wink)

Brita

Není tady

#83 10. 4. 2015 14:42

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Nu, asi neznáte to známé "přeskočení jiskry".

přeskočení jiksry a zamilovanost není jedno a totéž

Není tady

#84 10. 4. 2015 14:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

carpediem napsal(a):

Eva. napsal(a):

Nu, asi neznáte to známé "přeskočení jiskry".

A vzplanuvší stodoly? lollollol

Nerozumím.
Koukám, že to tady pilně čteš a pak vyskočíš jak čertík z krabičky. smile

Ona zabúda, že pre Teba treba napísa ku každému takému príspevku POZOR, VTIP!

Brita

Není tady

#85 10. 4. 2015 16:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Koukám, že to tady pilně čteš a pak vyskočíš jak čertík z krabičky.
Něco mi uniklo? Nějaký nový pravidlo? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif

Ale není, Grainne... není... nebo teda ne pokaždý.
Jednak exxituje cosi jako dohoda, tolerance a podobně... a druhak hlas lidu (někdy) nekecá, když tvrdí cosi o lásce a horách...

siamsek sovjičky
Seli, to se ti povedlo... sůvata siamáčci... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#86 10. 4. 2015 19:26

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Barča napsal(a):

Eva. napsal(a):

A taky je rozdíl v trvání zamilovanosti u dospělých lidí nestudentů, kteří pracují a kteří spolu téměř od začátku bydlí a u sandrey s přítelem, ke kterému konkrétně bylo mé vyjádření, že po roce tohoto konkrétního vztahu je obvyklá velká zamilovanost u studentů,  kteří spolu nebydlí a vidí se pouze chvíli v úterý, celý den ve středu kromě tréningu, ve čtvrtek ráno a pak ještě někdy o víkendu.

Evo., zamilovanost probíhá v "průběžném" čase - i když objekt své zamilovanosti zrovna nevidíš, jsi přesto zamilovaná. Není to přece, že vidíš objekta- zapneš, nevidíš objekta - vypneš. Zůstaneš zamilovaná i v mezidobí.
Tuto svou zamilovanost průběžně konzumuješ (i když zrovna nevidíš), ...........až ji celou zkonzumuješ.

Nepsala jsem, že vidím objekt - zapnu, nevidím objekt - vypnu. Psala jsem, že sandrea s přítelem nemají možnost tak často uspokojovat jednu z velkých touh zamilovanosti - být co nejvíc spolu. Kdežto lidé, kteří spolu bydlí, tuto touho ve své zamilovanosti uspokojují celkem často. Každý den.

Ty jsi napsala nepřímou (nebo přímou, podle úhlu pohledu tongue) úměru, Evo.. Tys napsala, že čím řidšeji se pár vídá, tím delší dobutrvat zamilovanost. Podle tebe by to mělo být tak, že pokud se pár vidí a má možnost konzumovat svou vzájemnou blízkost denně, trvá zamilovanost průměrně třičtvrtě roku (to je průměr z toho půlroku až roku), pokud se vidí obden, trvá zamilovanost průměrně rok a půl, ...... a tak dále, až k celoživotní zamilovanosti, pokud se nikdy neuvidí (moje babička to tak měla s knížetem Rainierem - příkladný vztah vissla). Výsledná křivka asi nebude přímka, spíš parabola ...........
Tobě je vůbec dost jasné, jak to má být, jak to mají lidé, zvířádka a věci mít .......... a běda, když je to jinak.

Není tady

#87 10. 4. 2015 19:29

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Barča napsal(a):

Eva. napsal(a):

Evo., jsi sto popsat vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují? Udělej to, prosím.
Što eto takoje: "vztah v běžném slova smyslu v tomto případě"? Není nad standardizaci?!?

Napsala jsem jasně a srozumitelně - vztah v běžném slov smyslu je vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují. Nemám potřebu popsat ti vztah mezi mužem a ženou, kteří se milují. Protože to všichni včetně tebe vědí, jaký je to vztah.

Stačí, když napíšeš: Nejsem sto. Nebo prostě nenapíšeš nic, já to pochopím. cool

Není tady

#88 10. 4. 2015 19:32

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Nevím, co je to - nejsem sto. A co jsem chtěla, to už jsem ohledně vztahu mezi mužem a ženou, kteří se milují, napsala.
A nevím, jak to mají (mít) zvířádka. big_smilewink

Sandrea nebyla u rodičů přítele teď poprvé, jak ses mylně domnívala.

A už mi to neba. Napsala jsem svůj názor, že vztah mezi sandreou a jejím přítelem, a už je jakýkoliv, nebude mít dlouhého trvání. Tak uvidíme, až ona časem zase napíše o problémech s dalším přítelem.
Anebo se jí už příště povede najít toho správného k sobě. Což jí moc přeji. BI.

Upravil(a) Eva. (10. 4. 2015 19:34)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#89 10. 4. 2015 20:09

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Jazykové okénko:
Jsem sto=jsem schopna, nedělá mi problém...tedy ráda vysvětlím svá slova...a proč taky ne, že? lol

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#90 10. 4. 2015 20:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Když už, tak s to.
sto je homofon.

Upravil(a) Eva. (10. 4. 2015 20:13)

Není tady

#91 10. 4. 2015 23:12

Suzie
♥♥♥♥---

Sandreo, asi tě neutěším, ale tvůj přítel mi připomíná mě před hodně lety.
Tak ti napíšu, jak jsem to tehdy brala já.
Já opravdu nevím, jak dlouho má zamilovanost trvat, ale když jsem kdysi měla svého prvního dlouhodobého kluka /dneska se říká přítele/, který chtěl co nejvíc času být se mnou, tak po několika měsících jsem chtěla mít taky čas pro sebe.
Bylo mi asi 19 let a chtěla jsem vyrazit někam za zábavou, zatímco on chtěl chodit po parku a žmoulat mi ruku, případně se líbat někde v koutě.
Plánoval stavbu domku, děti, budoucnost a já jsem se pomalu děsila, že se budu muset usadit a přitom je toho tolik přede mnou. Nakonec jsem se s ním rozešla, ale zpětně si myslím, že to byl super chlap, jenom jsem ještě nebyla na takový vztah zralá. Kdyby tak netlačil, tak jsem si ho asi vzala.
Možná tvůj přítel ještě není připravený na osobu, kterou najde každé ráno vedle sebe. Já nevím, ale dala bych tomu ještě čas a šanci.

Není tady

#92 10. 4. 2015 23:33

bloncka
♥♥♥♥---

sandrea napsal(a):

Vypadá to tak, ale nikdy na sobě nedá nic vědět hmm

Bavili jsme se spíš o tom, co jemu vadí na mě, protože já to na rozdíl od něj dávám najevo vždycky, když se mi něco nelíbí.. možná i při prkotinách, bohužel si neumim pomoct.. a to vadí jemu, že jsem náladová a urážlivá. A nebudu říkat že nejsem, ale on mi kolikrát řekne, i když jsem úplně v pohodě, co ti zas přelítlo přes nos, seš nějaká nafouklá, nebo něco v tom smyslu. Asi se blbě tvářim když jsem zamyšlená, nebo už má na mě fakt nějakou averzi.

Já mu za celou dobu vztahu řekla, že mi na něm vadí jen to, jak na mě neustále vidí něco špatnýho, viz nepochopitelná výčitka co mi přelítlo přes nos

Vetsinou se chlapi neradi hadaji a neradi se citi svazovani a omezovani. Naopak oceni smysl pro humor a nadhled.

Pripada mi, ze vy dva se spolu spis trapite, nez ze byste si uzivali. Udelej, co sis predsevzala, venuj se sobe, srovnej si v hlave, co od vztahu chces (a jestli nechces nahodou prilis). Jsou dve moznosti - bud se spolu naucite vychazet a nebo ne smile Divej se na svet pozitivne a zkus premyslet nad myslenkou, jestli je takova tragedie byt sama (treba i delsi dobu, nez najdes toho praveho).

Není tady

#93 11. 4. 2015 10:34

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Nevím, co je to - nejsem sto. A co jsem chtěla, to už jsem ohledně vztahu mezi mužem a ženou, kteří se milují, napsala.
A nevím, jak to mají (mít) zvířádka. big_smilewink

Sandrea nebyla u rodičů přítele teď poprvé, jak ses mylně domnívala.

A už mi to neba. Napsala jsem svůj názor, že vztah mezi sandreou a jejím přítelem, a už je jakýkoliv, nebude mít dlouhého trvání. Tak uvidíme, až ona časem zase napíše o problémech s dalším přítelem.
Anebo se jí už příště povede najít toho správného k sobě. Což jí moc přeji. BI.

špatně zcela gramaticky - už to neba !!

Není tady

#94 11. 4. 2015 12:59

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Jaku napsal(a):

špatně zcela gramaticky - už mě to neba !!

Proc teda pises?Rada delas,co te “neba“? Why?

Upravil(a) Dorka (11. 4. 2015 16:24)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#95 11. 4. 2015 15:19

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Když už, tak s to.
sto je homofon.

Děkuji za upozornění, Evo.! Asi jsem to takhle napsané četla a některé věci bohužel nasávám jak houba (to jsem ale trouba tongue).

Není tady

#96 11. 4. 2015 18:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

A nevím, jak to mají (mít) zvířádka.

Jazykové okénko - pokračování big_smile
2. pád mn. č. - zvířátek

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#97 11. 4. 2015 18:58

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

helena napsal(a):

Eva. napsal(a):

2. pád mn. č. - zvířátek

Kulturni okenko,zvane “pleveleni“:
Uz je ti teplo?...
Ale jo,sranda muší bejt,jo-jo...hjarta

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#98 11. 4. 2015 19:53

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Eva. napsal(a):

2. pád mn. č. - zvířátek

Heleno to adresuj Barče. Já jsem to jen po ní zopakovala.

Není tady

#99 11. 4. 2015 22:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

A já s myslím (obecně), že mladí lidé by se měli poznávat - nové lásky, přátelé, studium, cestování.... Ne každý je v tomto věku připraven a ochoten mít vážný vztah, ve kterém je problém pobýt někde jinde než partner, či se někdy věnovat jen sám sobě nebo svým přátelům.
Sandrea už je někde dál než její přítel, už zřejmě touží po vážnějším vztahu. Nebo jenom není tolerantní a vstřícná (bez urážky). Podle jejího psaní bych řekla, že její přítel na vážnější vztah ještě připravený není. Nebo možná ne s ní.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#100 11. 4. 2015 22:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Koukám, že to tady pilně čteš a pak vyskočíš jak čertík z krabičky.
Něco mi uniklo? Nějaký nový pravidlo? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif

Ale není, Grainne... není... nebo teda ne pokaždý.
Jednak exxituje cosi jako dohoda, tolerance a podobně... a druhak hlas lidu (někdy) nekecá, když tvrdí cosi o lásce a horách...

siamsek sovjičky
Seli, to se ti povedlo... sůvata siamáčci... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

rodna

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí