Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 4. 2015 22:32

sandrea
♥------

Být nebo nebýt s ním?

Ahoj babinetky,
kdybych měla popsat všechno, musela bych napsat román, proto se to pokusím smrsknout a půjdu rovnou k věci.

Po roce chození vyrukoval přítel, že spolu trávíme na jeho gusto moc času a že se chce vídat míň. Dle mého je to jen pár hodin týdně. Chvíli v úterý, většinou pak celou středu (s vyjímkou večera, kdy chodí na tréninky) a kdy jsem u něj přespávala a čtvrtek ráno. Pak se občas vídáme sobotu a neděli, když zrovna nejsem v práci, což je tak jednou, vyjímečně dvakrát do měsíce. S tím, že jako studenti (on bydlí na koleji) nejsme ani sami. Není to málo, ale ani přehnaně moc, jak tvrdí on.

Ok, byla jsem z toho smutná, ptala jsem se i jestli je v tom někdo jiný, odpověděl že ne, že chce čas i jen sám pro sebe. Týden na to, kdy jsem byla pořád ukřivděná z toho, že jsem si kvůli němu v práci zařídila volný víkend a nakonec jsem seděla sama doma, protože on měl svůj volný čas jsem vybouchla a vyčetla mu, že se nechová jak člověk který by miloval (v tu chvíli nešlo jen o zmiňovaný víkend ale celkově o jeho chování). Na to mi odpověděl, že někomu trvá déle než se zamiluje. To pro mě byla další rána. Uklidňoval mě tím, že když řekl "miluji tě" naposledy, litoval toho a že jsme spolu krátce na to, aby mi to mohl říct. Že mě má moc rád a chce se mnou i tak být. Opět jsem zkousla zuby, i když jsem si neuměla představit, co ke mě vlastně cítí a co s touhle situací mám dělat.

Tento víkend mě pozval k němu a rodičům domů, za tu dobu co jsme tam byli se nic mimořádného neodehrálo, ale když jsme přijeli, dolil do vínka mojí trpělivosti poslední kapku. Opět nestál o mou společnost a místo toho, abychom strávily zbytek dne spolu, když jsme ani jeden neměli plány a venku bylo krásně, mě poslal domů, že nechce abych jela na kolej s ním. V tu chvíli jsem se zmohla jen otočit na patě, říct tak čau a vzít čáru daleko, daleko od něj. Když byl z dohledu, poslala jsem mu jen sms, že na tohle už dál asi nemam.

Do teď neodpověděl, takže nad námi visí rozchod. Řekla jsem si sice, že o něj budu bojovat, že mi za to stojí a že po dlouhé době zase k někomu cítím lásku, ale po dnešku začínám o všem pochybovat.

Trápí mě to, protože je to člověk na kterém mi moc záleží a věřím že jemu záleží svým způsobem i na mě, ale je tak uzavřený. Nechci být bez něj, ale asi ani nedokážu být s ním, za takové situace. Nechce se mnou trávit čas a nemiluje mě.  kapitulation

Jen bych chtěla ještě zmínit tu ironii, když si vzpomenu, když jsme mu dala do peněženky tak před měsícem lísteček, na kterém stálo "Ráda s tebou trávím čas". Kdyby jste viděli jeho výraz když ho našel. Usmíval se jak měsíček na hnoji, pořád ho vytahoval a chlubil se s ním. dumbom

Není tady

#2 7. 4. 2015 23:18

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: Být nebo nebýt s ním?

snažila bych se mít tedy čas i na sebe a jela dle sebe;nikoli za ním hned přiběhnout jako pejsek na zavolání.Je fakt, že takhle jako on se milující osoba nechová,asi bych se začala vyrovnávat s tím,že tady to končí a když něco končí,tak může začít něco nového...v moři je ryb dost přeeci!

Není tady

#3 8. 4. 2015 7:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že chce čas i jen sám pro sebe
No... možná, že ani nekecá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
"Po roce chození" už pomalu opadává ta touha bejt do sebe zakousnutý od rána do večera sedm dní v tejdnu a každý odloučení pociovat úkorně (což není nic špatnýho, ale normální proces)... jen to u něj holt přišlo dřív.
Jenže, jak tak čtu - "smutná... ukřivděná... vybouchla a vyčetla mu" - tak dělᚠvšechno pro to, abys mu to usnadnila. A čím víc si budeš opakovat "Nechce se mnou trávit čas a nemiluje mě.", tím spíš se podle svýho "přesvědčení" budeš chovat... výsledek si umíš spočíst sama, viď?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#4 8. 4. 2015 7:25

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mám odlišný názor, než helena. Po roce vztahu mladých lidí je to, co popisuješ, opravdu neobvyklé. Obvyklá je velká zamilovanost. Myslím si, že ten mladík o tebe nestojí.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#5 8. 4. 2015 7:36

Lamatko
♥♥♥♥---

Ano po roce vztahu by měl být do tebe zamilovaný a neodhánět tě od sebe. Pokud by chtěl jak říká čas pro sebe choval by se jinak. Času pro sebe má dost a pokud by chtěl víc tak by ti jen třeba řekl mám nový koníček tak se ve středu neuvidíme, ale budu se na tebe těšit. Ale to jak se chová on je vidět, že tě nemiluje a možná je i slaboch, aby se sám s tebou rozešel tak to dělá takhle. Netrap se, organizuj si svůj čas a buď seběvědomá. Neponižuj se.

Není tady

#6 8. 4. 2015 7:37

Lamatko
♥♥♥♥---

Jo a to že se chlubil tím lístkem od tebe je jen pouhá ješitnost v jeho případě...

Není tady

#7 8. 4. 2015 7:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mám odlišný názor, než helena.
Mňo... on není jen můj...
Neustále se vedou diskuze, jak dlouho nám takový stav zamilovanosti vydrží. Jak podle vás?
Akutní zamilovanost, která se podobá stresu, řádově trvá měsíce, řekněme do půl roku. Pak už je trošku udržovaná vzájemnou komunikací, což je již víc racionálnější.

http://taborsky.denik.cz/zpravy_region/ … 50217.html

Není tady

#8 8. 4. 2015 7:49

Lamatko
♥♥♥♥---

Je úplně jedno jak dlouho zamilovanost trvá, ten muž se nechová, že chce se Sandrou být....

Není tady

#9 8. 4. 2015 7:50

Lamatko
♥♥♥♥---

A akutní. Zamilovanost může trvat do půl roku, ale to je akutní zamilovanost, jistě ty lidi pokud se milují spolu chtějí být i nadále....

Není tady

#10 8. 4. 2015 7:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Na to, v jakém jste věku, odhaduji studenti VŠ, jste spolu opravdu málo. V tomto věku a v prvním roce je obvykle velká zamilovanost, touha být spolu co nejvíc a taky touha po častém milování.
To, co popisuješ, je spíš nějaký druh kamarádství, než vztah s tím, že se opravdu milujete. Je to takové vlažné.

Není tady

#11 8. 4. 2015 8:18

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

sandrea napsal(a):

Ok, byla jsem z toho smutná, ptala jsem se i jestli je v tom někdo jiný, odpověděl že ne, že chce čas i jen sám pro sebe. Týden na to, kdy jsem byla pořád ukřivděná z toho, že jsem si kvůli němu v práci zařídila volný víkend a nakonec jsem seděla sama doma, protože on měl svůj volný čas jsem vybouchla a vyčetla mu, že se nechová jak člověk který by miloval (v tu chvíli nešlo jen o zmiňovaný víkend ale celkově o jeho chování). Na to mi odpověděl, že někomu trvá déle než se zamiluje. To pro mě byla další rána. Uklidňoval mě tím, že když řekl "miluji tě" naposledy, litoval toho a že jsme spolu krátce na to, aby mi to mohl říct. Že mě má moc rád a chce se mnou i tak být. Opět jsem zkousla zuby, i když jsem si neuměla představit, co ke mě vlastně cítí a co s touhle situací mám dělat. :

Myslím, že to, co jsem vytučnila, vyjádřuje vše. Jestli se do tebe ani po roce známosti nezamiloval, tak to je o ničem.

Není tady

#12 8. 4. 2015 10:11

annie
♥♥♥♥♥♥-

Třeba vidí, že jsi do něj zamilovaná a začíná mu to vadit. Prostě lepší mít někoho, než být sám...
Nebojovala bych - myslím, že není oč bojovat. Jen čeká na příležitost.
První tě pozve k nim a pak tě pošle pryč, že s tebou nechce být? To by udělal jen jednou.
No, v tvém případě ví, že zavolá a ty přiběhneš, když se mu hračka nelíbí, tak jí odkopne...
Možná jsem pesimista, ale nevidím vᚠ"vztah" vůbec dobře. Jak to tak čtu, tak v něm nejste spokojeni ani jeden...

Není tady

#13 8. 4. 2015 10:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Mám odlišný názor, než helena. Po roce vztahu mladých lidí je to, co popisuješ, opravdu neobvyklé. Obvyklá je velká zamilovanost. Myslím si, že ten mladík o tebe nestojí.

Take si myslim to co Eva.Tenhle vztah vubec nema cenu.Jen me udivuje,ze tak vzdelany clovek nevi,ze tenhle vztah neni,uz davno vztahem.Spis bych ocekavala,ze se na tohle bude ptat divka se zakladky.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#14 8. 4. 2015 12:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

annie napsal(a):

Třeba vidí, že jsi do něj zamilovaná a začíná mu to vadit. Prostě lepší mít někoho, než být sám...
Nebojovala bych - myslím, že není oč bojovat. Jen čeká na příležitost.
První tě pozve k nim a pak tě pošle pryč, že s tebou nechce být? To by udělal jen jednou.
No, v tvém případě ví, že zavolá a ty přiběhneš, když se mu hračka nelíbí, tak jí odkopne...
Možná jsem pesimista, ale nevidím vᚠ"vztah" vůbec dobře. Jak to tak čtu, tak v něm nejste spokojeni ani jeden...

On išiel preč po návrate od rodičov - keď mali ís ešte spolu ďalej na intrák... Ja sa priznám, že ho čiastočne chápem - hlavne ide o to, či chlapec nie je introvert, ktorý má vežkú potrebu by sám, bez ohžadu na to, či má vzah alebo nemá. Ja nie som typický introvert, ale mám dos vežkú potrebu samoty a občas ma po vežmi intenzívne prežívaných chvížach/dňoch spolu tiež napadlo, že som až mierne unavená z neustálej blízkosti a že potrebujem viac priestoru, vzduchu na dýchanie... Bez ohžadu na to, že som dotyčného mala hlboko a intenzívne rada. Milujem bryndzové halušky, ale ani tie nemôžem jes denne celý život... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#15 8. 4. 2015 15:48

sandrea
♥------

Já to řeším z důvodu toho, že já zamilovaná jsem.. a to po dlouhé době. Jinak bych ho kopla do zadku už dávno a nesvěřovala se tady.

Není lehké dát člověku sbohem, když ho milujete. Nechci toho později litovat, protože raději uslyším slovíčko "miluji tě" po dvou letech vztahu než po dvou týdnech.. to mi jako názor holky ze základky nepřipadá wink

Není tady

#16 8. 4. 2015 16:00

Lamatko
♥♥♥♥---

Sandreo na co čekᚠvždy už nějakou dobu jste spolu a tvůj přítel se k tobě chová tak, že tě má jistou. Nezlob se, ale tady to na dlouhé trvání nevypadá. Chápu, že je těžké si toto uvědomit právě proto, že zamilovaná jseš.

Není tady

#17 8. 4. 2015 16:00

sandrea
♥------

Ještě by mě tedy zajímalo, proč se mnou zůstává?? Vím, že není tip člověka, co by čekal až rupnou nervy mě a ukončím to první, aby to nemusel dělat on. Říká lidem pravdu na plnou hubu, až se někdy nestačím divit a snažím se ho krotit, protože ne každý jeho upřímnost rozdýchá. Jiný kluk by se vymlouval na kamarády, nový koníček jak píše Lamatko, on to ale řekne, jak to je..

Není tady

#18 8. 4. 2015 16:01

Lamatko
♥♥♥♥---

To že ti neodpověděl na sms mluví zato, že je mu to jedno. A nebo tě má jistou....

Není tady

#19 8. 4. 2015 16:03

Lamatko
♥♥♥♥---

Tak to nevím.. Ale určitě mu nepíš a to trvá třeba dlouho. Tentokrát se musí ozvat on. Nezapomeň že muži chtějí dobývat. Tak vyčkej....

Není tady

#20 8. 4. 2015 16:06

Lamatko
♥♥♥♥---

Já být tebou tak se zkusím chovat tak, aby si myslel že tě jistou nemá. Aby nevěděl, že na něm visíš. Vím z vlastní zkušenosti, že to funguje... Bude mít potřebu tě najednou dobývat když pocítí že tě ztrácí....

Není tady

#21 8. 4. 2015 16:22

sandrea
♥------

Děkuju, tohle jsem potřebovala - možná i chtěla slyšet, než udělám nějaké větší rozhodnutí.

Rozumově vím, že bych to měla ukončit, protože se s vysokou pravděpodobností nic nezmění, ale ty city!!!

Není tady

#22 8. 4. 2015 16:30

Lamatko
♥♥♥♥---

Vím že je to těžké ale zachovej si důstojnost a počkej až se ozve, jednak i kdyby nějaký zájem měl tak se to jen pokazí a pokud už zájem nemá tak alespoň nebudeš za ,, blbce"

Není tady

#23 8. 4. 2015 18:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

občas ma po vežmi intenzívne prežívaných chvížach/dňoch spolu tiež napadlo, že som až mierne unavená z neustálej blízkosti
Ono to nesouvisí jen zdánlivě... ale dneska chápu moji nebožku tchyni, která říkávala "Děti, já vás tak ráda vidím... ale když odjíždíte, tak se těším, jak si odpočinu"... a to fakt nemusela dělat nic, než se věnovat mrňousům a skutečně ji nebylo lze podezírat z toho, že by svý vnoučata nemilovala...wink

tak se zkusím chovat tak, aby si myslel že tě jistou nemá. Aby nevěděl, že na něm visíš.
Lamatko, na tuhle "dobrou radu" už pěknejch pár vztahů zařvalo...

Upravil(a) helena (8. 4. 2015 18:47)

Není tady

#24 8. 4. 2015 19:01

annie
♥♥♥♥♥♥-

Helo - a bez ironie - myslíš, že když bude dělat jako dosud, že bude vidět, že ji má jistou, a bude na něm viset - že na tom ten vztah nezařve?
Není nic dobré hnát do extrémů...
Neběžet na zapísknutí, ale zas nedělat velké ofuky a gesta, jak mě nezajímá a mám program s kolegou z práce...
Ale vůbec - jak už je to nějaké "hraní" na sílu, tak to nestojí za moc - z dlouhodobého hlediska.

Není tady

#25 8. 4. 2015 19:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

myslíš, že když bude dělat jako dosud
Nemyslím... a jak sis jistě všimla, ani neříkám http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ovšem sandrei jsem psala cosi o jejím chování vůči jejímu příteli - soudím, že dívenka, která je schopná (nikoli pořád a zcela dle jeho požadavků, ale v rozumnejch mezích, na nichž by se měli umět domluvit) akceptovat partnerův požadavek na "osobní volno", mu bude příjemnější, než slečna "smutná... ukřivděná"... vybuchující a vyčítající.
Netroufnu si s neotřesitelnou jistotou tvrdit, co že ho k podobnýmu jednání vede... ale pokud se skutečně jen "chce vídat míň" - tedy chce jen omezit čas, ne zrušit vztah, asi bych mu na čas - dejme tomu měsíc, dva - vyšla vstříc... bez dalšího vyzvídání, vyčítání a pátrání. To je, myslím, dostatečná doba k tomu, aby paak bylo možný se rozhodnout, co dál.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí