18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj babinetky,
kdybych měla popsat vechno, musela bych napsat román, proto se to pokusím smrsknout a půjdu rovnou k věci.
Po roce chození vyrukoval přítel, e spolu trávíme na jeho gusto moc času a e se chce vídat míň. Dle mého je to jen pár hodin týdně. Chvíli v úterý, větinou pak celou středu (s vyjímkou večera, kdy chodí na tréninky) a kdy jsem u něj přespávala a čtvrtek ráno. Pak se občas vídáme sobotu a neděli, kdy zrovna nejsem v práci, co je tak jednou, vyjímečně dvakrát do měsíce. S tím, e jako studenti (on bydlí na koleji) nejsme ani sami. Není to málo, ale ani přehnaně moc, jak tvrdí on.
Ok, byla jsem z toho smutná, ptala jsem se i jestli je v tom někdo jiný, odpověděl e ne, e chce čas i jen sám pro sebe. Týden na to, kdy jsem byla pořád ukřivděná z toho, e jsem si kvůli němu v práci zařídila volný víkend a nakonec jsem seděla sama doma, protoe on měl svůj volný čas jsem vybouchla a vyčetla mu, e se nechová jak člověk který by miloval (v tu chvíli nelo jen o zmiňovaný víkend ale celkově o jeho chování). Na to mi odpověděl, e někomu trvá déle ne se zamiluje. To pro mě byla dalí rána. Uklidňoval mě tím, e kdy řekl "miluji tě" naposledy, litoval toho a e jsme spolu krátce na to, aby mi to mohl říct. e mě má moc rád a chce se mnou i tak být. Opět jsem zkousla zuby, i kdy jsem si neuměla představit, co ke mě vlastně cítí a co s touhle situací mám dělat.
Tento víkend mě pozval k němu a rodičům domů, za tu dobu co jsme tam byli se nic mimořádného neodehrálo, ale kdy jsme přijeli, dolil do vínka mojí trpělivosti poslední kapku. Opět nestál o mou společnost a místo toho, abychom strávily zbytek dne spolu, kdy jsme ani jeden neměli plány a venku bylo krásně, mě poslal domů, e nechce abych jela na kolej s ním. V tu chvíli jsem se zmohla jen otočit na patě, říct tak čau a vzít čáru daleko, daleko od něj. Kdy byl z dohledu, poslala jsem mu jen sms, e na tohle u dál asi nemam.
Do teď neodpověděl, take nad námi visí rozchod. Řekla jsem si sice, e o něj budu bojovat, e mi za to stojí a e po dlouhé době zase k někomu cítím lásku, ale po dneku začínám o vem pochybovat.
Trápí mě to, protoe je to člověk na kterém mi moc záleí a věřím e jemu záleí svým způsobem i na mě, ale je tak uzavřený. Nechci být bez něj, ale asi ani nedokáu být s ním, za takové situace. Nechce se mnou trávit čas a nemiluje mě.
Jen bych chtěla jetě zmínit tu ironii, kdy si vzpomenu, kdy jsme mu dala do peněenky tak před měsícem lísteček, na kterém stálo "Ráda s tebou trávím čas". Kdyby jste viděli jeho výraz kdy ho nael. Usmíval se jak měsíček na hnoji, pořád ho vytahoval a chlubil se s ním.
Není tady
snaila bych se mít tedy čas i na sebe a jela dle sebe;nikoli za ním hned přiběhnout jako pejsek na zavolání.Je fakt, e takhle jako on se milující osoba nechová,asi bych se začala vyrovnávat s tím,e tady to končí a kdy něco končí,tak můe začít něco nového...v moři je ryb dost přeeci!
Není tady
e chce čas i jen sám pro sebe
No... moná, e ani nekecá...
"Po roce chození" u pomalu opadává ta touha bejt do sebe zakousnutý od rána do večera sedm dní v tejdnu a kadý odloučení pociovat úkorně (co není nic patnýho, ale normální proces)... jen to u něj holt přilo dřív.
Jene, jak tak čtu - "smutná... ukřivděná... vybouchla a vyčetla mu" - tak dělá vechno pro to, abys mu to usnadnila. A čím víc si bude opakovat "Nechce se mnou trávit čas a nemiluje mě.", tím spí se podle svýho "přesvědčení" bude chovat... výsledek si umí spočíst sama, viď?
Není tady
Mám odliný názor, ne helena. Po roce vztahu mladých lidí je to, co popisuje, opravdu neobvyklé. Obvyklá je velká zamilovanost. Myslím si, e ten mladík o tebe nestojí.
Není tady
Ano po roce vztahu by měl být do tebe zamilovaný a neodhánět tě od sebe. Pokud by chtěl jak říká čas pro sebe choval by se jinak. Času pro sebe má dost a pokud by chtěl víc tak by ti jen třeba řekl mám nový koníček tak se ve středu neuvidíme, ale budu se na tebe těit. Ale to jak se chová on je vidět, e tě nemiluje a moná je i slaboch, aby se sám s tebou rozeel tak to dělá takhle. Netrap se, organizuj si svůj čas a buď seběvědomá. Neponiuj se.
Není tady
Jo a to e se chlubil tím lístkem od tebe je jen pouhá jeitnost v jeho případě...
Není tady
Mám odliný názor, ne helena.
Mňo... on není jen můj...
Neustále se vedou diskuze, jak dlouho nám takový stav zamilovanosti vydrí. Jak podle vás?
Akutní zamilovanost, která se podobá stresu, řádově trvá měsíce, řekněme do půl roku. Pak u je troku udrovaná vzájemnou komunikací, co je ji víc racionálnějí.
http://taborsky.denik.cz/zpravy_region/ … 50217.html
Není tady
Je úplně jedno jak dlouho zamilovanost trvá, ten mu se nechová, e chce se Sandrou být....
Není tady
A akutní. Zamilovanost můe trvat do půl roku, ale to je akutní zamilovanost, jistě ty lidi pokud se milují spolu chtějí být i nadále....
Není tady
Na to, v jakém jste věku, odhaduji studenti V, jste spolu opravdu málo. V tomto věku a v prvním roce je obvykle velká zamilovanost, touha být spolu co nejvíc a taky touha po častém milování.
To, co popisuje, je spí nějaký druh kamarádství, ne vztah s tím, e se opravdu milujete. Je to takové vlané.
Není tady
sandrea napsal(a):
Ok, byla jsem z toho smutná, ptala jsem se i jestli je v tom někdo jiný, odpověděl e ne, e chce čas i jen sám pro sebe. Týden na to, kdy jsem byla pořád ukřivděná z toho, e jsem si kvůli němu v práci zařídila volný víkend a nakonec jsem seděla sama doma, protoe on měl svůj volný čas jsem vybouchla a vyčetla mu, e se nechová jak člověk který by miloval (v tu chvíli nelo jen o zmiňovaný víkend ale celkově o jeho chování). Na to mi odpověděl, e někomu trvá déle ne se zamiluje. To pro mě byla dalí rána. Uklidňoval mě tím, e kdy řekl "miluji tě" naposledy, litoval toho a e jsme spolu krátce na to, aby mi to mohl říct. e mě má moc rád a chce se mnou i tak být. Opět jsem zkousla zuby, i kdy jsem si neuměla představit, co ke mě vlastně cítí a co s touhle situací mám dělat. :
Myslím, e to, co jsem vytučnila, vyjádřuje ve. Jestli se do tebe ani po roce známosti nezamiloval, tak to je o ničem.
Není tady
Třeba vidí, e jsi do něj zamilovaná a začíná mu to vadit. Prostě lepí mít někoho, ne být sám...
Nebojovala bych - myslím, e není oč bojovat. Jen čeká na příleitost.
První tě pozve k nim a pak tě pole pryč, e s tebou nechce být? To by udělal jen jednou.
No, v tvém případě ví, e zavolá a ty přiběhne, kdy se mu hračka nelíbí, tak jí odkopne...
Moná jsem pesimista, ale nevidím vá "vztah" vůbec dobře. Jak to tak čtu, tak v něm nejste spokojeni ani jeden...
Není tady
Eva. napsal(a):
Mám odliný názor, ne helena. Po roce vztahu mladých lidí je to, co popisuje, opravdu neobvyklé. Obvyklá je velká zamilovanost. Myslím si, e ten mladík o tebe nestojí.
Take si myslim to co Eva.Tenhle vztah vubec nema cenu.Jen me udivuje,ze tak vzdelany clovek nevi,ze tenhle vztah neni,uz davno vztahem.Spis bych ocekavala,ze se na tohle bude ptat divka se zakladky.
Není tady
annie napsal(a):
Třeba vidí, e jsi do něj zamilovaná a začíná mu to vadit. Prostě lepí mít někoho, ne být sám...
Nebojovala bych - myslím, e není oč bojovat. Jen čeká na příleitost.
První tě pozve k nim a pak tě pole pryč, e s tebou nechce být? To by udělal jen jednou.
No, v tvém případě ví, e zavolá a ty přiběhne, kdy se mu hračka nelíbí, tak jí odkopne...
Moná jsem pesimista, ale nevidím vá "vztah" vůbec dobře. Jak to tak čtu, tak v něm nejste spokojeni ani jeden...
On iiel preč po návrate od rodičov - keď mali ís ete spolu ďalej na intrák... Ja sa priznám, e ho čiastočne chápem - hlavne ide o to, či chlapec nie je introvert, ktorý má vežkú potrebu by sám, bez ohžadu na to, či má vzah alebo nemá. Ja nie som typický introvert, ale mám dos vežkú potrebu samoty a občas ma po vežmi intenzívne preívaných chvížach/dňoch spolu tie napadlo, e som a mierne unavená z neustálej blízkosti a e potrebujem viac priestoru, vzduchu na dýchanie... Bez ohžadu na to, e som dotyčného mala hlboko a intenzívne rada. Milujem bryndzové haluky, ale ani tie nemôem jes denne celý ivot...
Není tady
Já to řeím z důvodu toho, e já zamilovaná jsem.. a to po dlouhé době. Jinak bych ho kopla do zadku u dávno a nesvěřovala se tady.
Není lehké dát člověku sbohem, kdy ho milujete. Nechci toho později litovat, protoe raději uslyím slovíčko "miluji tě" po dvou letech vztahu ne po dvou týdnech.. to mi jako názor holky ze základky nepřipadá
Není tady
Sandreo na co čeká vdy u nějakou dobu jste spolu a tvůj přítel se k tobě chová tak, e tě má jistou. Nezlob se, ale tady to na dlouhé trvání nevypadá. Chápu, e je těké si toto uvědomit právě proto, e zamilovaná jse.
Není tady
Jetě by mě tedy zajímalo, proč se mnou zůstává?? Vím, e není tip člověka, co by čekal a rupnou nervy mě a ukončím to první, aby to nemusel dělat on. Říká lidem pravdu na plnou hubu, a se někdy nestačím divit a snaím se ho krotit, protoe ne kadý jeho upřímnost rozdýchá. Jiný kluk by se vymlouval na kamarády, nový koníček jak píe Lamatko, on to ale řekne, jak to je..
Není tady
To e ti neodpověděl na sms mluví zato, e je mu to jedno. A nebo tě má jistou....
Není tady
Tak to nevím.. Ale určitě mu nepí a to trvá třeba dlouho. Tentokrát se musí ozvat on. Nezapomeň e mui chtějí dobývat. Tak vyčkej....
Není tady
Já být tebou tak se zkusím chovat tak, aby si myslel e tě jistou nemá. Aby nevěděl, e na něm visí. Vím z vlastní zkuenosti, e to funguje... Bude mít potřebu tě najednou dobývat kdy pocítí e tě ztrácí....
Není tady
Děkuju, tohle jsem potřebovala - moná i chtěla slyet, ne udělám nějaké větí rozhodnutí.
Rozumově vím, e bych to měla ukončit, protoe se s vysokou pravděpodobností nic nezmění, ale ty city!!!
Není tady
Vím e je to těké ale zachovej si důstojnost a počkej a se ozve, jednak i kdyby nějaký zájem měl tak se to jen pokazí a pokud u zájem nemá tak alespoň nebude za ,, blbce"
Není tady
občas ma po vežmi intenzívne preívaných chvížach/dňoch spolu tie napadlo, e som a mierne unavená z neustálej blízkosti
Ono to nesouvisí jen zdánlivě... ale dneska chápu moji neboku tchyni, která říkávala "Děti, já vás tak ráda vidím... ale kdy odjídíte, tak se těím, jak si odpočinu"... a to fakt nemusela dělat nic, ne se věnovat mrňousům a skutečně ji nebylo lze podezírat z toho, e by svý vnoučata nemilovala...
tak se zkusím chovat tak, aby si myslel e tě jistou nemá. Aby nevěděl, e na něm visí.
Lamatko, na tuhle "dobrou radu" u pěknejch pár vztahů zařvalo...
Upravil(a) helena (8. 4. 2015 18:47)
Není tady
Helo - a bez ironie - myslí, e kdy bude dělat jako dosud, e bude vidět, e ji má jistou, a bude na něm viset - e na tom ten vztah nezařve?
Není nic dobré hnát do extrémů...
Neběet na zapísknutí, ale zas nedělat velké ofuky a gesta, jak mě nezajímá a mám program s kolegou z práce...
Ale vůbec - jak u je to nějaké "hraní" na sílu, tak to nestojí za moc - z dlouhodobého hlediska.
Není tady
myslí, e kdy bude dělat jako dosud
Nemyslím... a jak sis jistě vimla, ani neříkám
Ovem sandrei jsem psala cosi o jejím chování vůči jejímu příteli - soudím, e dívenka, která je schopná (nikoli pořád a zcela dle jeho poadavků, ale v rozumnejch mezích, na nich by se měli umět domluvit) akceptovat partnerův poadavek na "osobní volno", mu bude příjemnějí, ne slečna "smutná... ukřivděná"... vybuchující a vyčítající.
Netroufnu si s neotřesitelnou jistotou tvrdit, co e ho k podobnýmu jednání vede... ale pokud se skutečně jen "chce vídat míň" - tedy chce jen omezit čas, ne zruit vztah, asi bych mu na čas - dejme tomu měsíc, dva - vyla vstříc... bez dalího vyzvídání, vyčítání a pátrání. To je, myslím, dostatečná doba k tomu, aby paak bylo moný se rozhodnout, co dál.
Není tady