Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 23. 3. 2015 12:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Přítelkyně je stále vdaná

choysia napsal(a):

Slovíčkaření .....taky říkám i po 15 letech, že bydlíme s přítelem u mně ...on má svůj byt, já svůj, ale prostě bydlíme u mně.....Nevím, proč vás to tak žere.......nikdy jsem nenarazila na někoho, kdo mi tohle slovní spojení hned vmete. roll

Co kdybys měla přítele, který by svůj byt neměl? ... Jak by to bylo, kdybys ty bydlela se svým přítelem v bytě, který měl před tebou a ty bys svůj byt neměla?

Upravil(a) Eva. (23. 3. 2015 12:51)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#152 23. 3. 2015 12:54

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Pokud bych žila se svým přítelem, určitě bych to nějak zařídila, aby měl i on svou jistotu.
Přítel je přece úplně stejný partner, jako byl ten první - manžel, se kterým jsme měli děti. A možná lepší, protože manžel odešel. Ty jsi také rozvedený, tak nerozumím tomu, proč každou další případnou partnerku, přítelkyni, nebo i manželku pasuješ do role, že už je to jen takové něco na uspokojení VŠECH TVÝCH požadavků, bez jakýchkoliv práv?

big_smilebig_smile jistotu máme každý jen jednu na tomto světě. A jedou-li partneři již druhé kolo nebo jsou jen starší a ne zrovna absolnveti školy,každý už tu svou jistotu alespon v zajištěném svém bydlení by měl mít,ne?Pokud ne přímo ve formě bytu či domu,tak po rozvodu dochází k majektovému vyrovnán í,kdy když v rd zůstane exka,tak musí vyplatit manžela,takže tady evo asi už píšeš z hladu spíše,ne?

Není tady

#153 23. 3. 2015 12:56

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

choysia napsal(a):

Slovíčkaření .....taky říkám i po 15 letech, že bydlíme s přítelem u mně ...on má svůj byt, já svůj, ale prostě bydlíme u mně.....Nevím, proč vás to tak žere.......nikdy jsem nenarazila na někoho, kdo mi tohle slovní spojení hned vmete. roll

Co kdybys měla přítele, který by svůj byt neměl? ... Jak by to bylo, kdybys ty bydlela se svým přítelem v bytě, který měl před tebou a ty bys svůj byt neměla?

Zrovna jako já sama bych nechtěla být v tomto věku jen s holým zadkem,tak zrovna tak bych nechtěla i takového přítele,holt přesně dle přísloví: kdo s kým zachází,s tím také schází.

Není tady

#154 23. 3. 2015 12:58

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

Eva. napsal(a):

choysia napsal(a):

Zrovna jako já sama bych nechtěla být v tomto věku jen s holým zadkem,tak zrovna tak bych nechtěla i takového přítele,holt přesně dle přísloví: kdo s kým zachází,s tím také schází.

Kdyby...Evo, já nejsem tazatelka, ani žádně KDYBY u mně není.

Není tady

#155 23. 3. 2015 13:01

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Barča napsal(a):

Eva. napsal(a):

Někde je navždy a zákonem dáno, že se s přítelem nemůžu rozejít já?
Stejně jako že se s přítelkyní nemůže rozejít marian, když tak uzná za vhodné?

To určitě můžete. A možná by to nebylo od věci, protože vaše priority se zdají být komplementární a mohli byste se dát dohromady a šťastně spolu v porozumění žít (pokud je Mariann dostatečně bohat, aby se vám život na takové úrovni líbil). Myslím si, že už jsi toho asi prožila dost různého a náročného, aby sis zasloužila a užila odpočinek a spočinutí a nadechnutí. stolt

Nezapomen, ze by byla v postaveni, kdy te muze kdykoliv z domu jaksi vyhodit. A privest si dalsi kandidatku.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#156 23. 3. 2015 13:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Evo, v tomto má Marian pravdu. Nevidím jediný důvod k nějakému právnímu úkonu. Jeho přítelkyně má svoje bydlení, takže má kde být. A i kdyby neměla - já teda kdybych si domů někoho teď ve svém věku nastěhovala, tak bych mu v žádném případě nedala půlku bytu ani to věcné břemeno. Nejsem zaopatřovací ústav.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#157 23. 3. 2015 13:04

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

choysia napsal(a):

Aha. To pak mluví za vše.
Přítelkyně pana Mariana svůj byt nemá. Musela by vyplatit manžela. A možná má i sourozence, takže kdoví, jestli by dům po rodičích, ze kterého už musela vyplatit i manžela, zdědila.
Zřejmě paní "za vodou" není, když se bojí odejít od manžela, dokud děti studují, protože by pak měla finanční problémy. A zřejmě se zcela logicky bojí i toho, že pokud bude u mariana pouze bydlet a nebude jí tam patřit vůbec nic, změní kvůli němu práci, aby to od něj měla blíž, a pak se nedejbože rozejdou, bude mít opět problém. A to už jí nebude 20, jako když začínala vztah poprvé.

Není tady

#158 23. 3. 2015 13:05

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

.Aha. To pak mluví za vše. ????????  ¨¨

Ano? Tak mi to prosím vysvětli  smile

Není tady

#159 23. 3. 2015 13:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Evo, v tomto má Marian pravdu. Nevidím jediný důvod k nějakému právnímu úkonu. Jeho přítelkyně má svoje bydlení, takže má kde být. A i kdyby neměla - já teda kdybych si domů někoho teď ve svém věku nastěhovala, tak bych mu v žádném případě nedala půlku bytu ani to věcné břemeno. Nejsem zaopatřovací ústav.

Kdyby sis nastěhovala? On by byl nesvéprávný? To by se snad musel chtít k tobě stěhovat i on a bydlet s tebou. A logicky domluvit nějaká pravidla po stránce materiální.

Není tady

#160 23. 3. 2015 13:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

choysia napsal(a):

.Aha. To pak mluví za vše. ????????  ¨¨

Ano? Tak mi to prosím vysvětli  smile

Na tom není nic k vysvětlování. Tys mi na mou otázku neodpověděla a zahrálas to do autu s tím, že ty nejsi tazatelka.

Není tady

#161 23. 3. 2015 13:09

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

choysia napsal(a):

Aha. To pak mluví za vše.
Přítelkyně pana Mariana svůj byt nemá. Musela by vyplatit manžela. A možná má i sourozence, takže kdoví, jestli by dům po rodičích, ze kterého už musela vyplatit i manžela, zdědila.
Zřejmě paní "za vodou" není, když se bojí odejít od manžela, dokud děti studují, protože by pak měla finanční problémy. A zřejmě se zcela logicky bojí i toho, že pokud bude u mariana pouze bydlet a nebude jí tam patřit vůbec nic, změní kvůli němu práci, aby to od něj měla blíž, a pak se nedejbože rozejdou, bude mít opět problém. A to už jí nebude 20, jako když začínala vztah poprvé.

Paní se bojí velmi správně a navíc by ji i tak neminulo věčné pendlování mezi oběma rd,kde by asi musela pomáhat rodičům a v tom druhém zase Marianovi,zkrátka samá práce a pruda jen.

Není tady

#162 23. 3. 2015 13:09

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

mariann napsal(a):

Vždycky jsem si myslel,jak bude jednoduché najít nový vztah,teď jsem osm roků po rozvodu a pořád sám.Vy ženy si pořád stěžujete, jak je těžké najít chlapa na vážný vztah,že vás všichni chlapi chtějí jen pro pobavení a vidíte,já ji přeji vážnou známost a také mám problém.Měl jsem už čtyři vážnější vztahy po rozvodu a zatím ani jeden nevyšel.Jsem tak náročný,když hledám hezkou hodnou a pracovitou ženu,která by mě měla ráda a nemyslela jen na peníze?Tentokrát to vidím nadějně,proto bych o přítelkyni nerad přišel jak jsem už několikrát psal,u ní vím,že jí záleží na mě a ne na tom,kolik vydělám, co jí koupím.Ona ani neví,kolik vydělávám a nikdy se na to neptala.Ženit se už opravdu nechci,ale to snad už není v našem vztahu důležité.Rád bych,aby bydlela u mě,ale vůbec by mi nevadilo,pokud by často jezdila domů nebo k rodičům,vím že jsou staří a potřebují pomoc a děti bude chtít samozřejmě také vidívat,v tom problém nemám.

Jsem tak náročný,když hledám hezkou hodnou a pracovitou ženu,která by mě měla ráda a nemyslela jen na peníze?
Jdes si sem pro radu, a pritom te vubec nenapadlo, i kdyz si presne popsal probelm u tve milenky, ze je strasne vycerpana. Ty si sam neuvaris protoze jsi vycerpan, ale od nic bez problemu vyzadujes (zrejme o tom ani nevis, co vse vyzadujes), aby zaplatila, dojela, uvarila, poklidila a to vse po narocnem zamestnani).

Zkus to tak 10x za sebou udelat sam. Uklidit doma a jeste nakoupit uvarit aa pak sedni do auta a udelej to znova. Ty si myslis, ze mas na vse pravo, protze jsi muz. A tve naroky povazujes za ELEMENTARNI na druheho partnera , proste chces jen a jen PRACOVITOU A HEZKOU aby te mela rada a neptala se na penize.....a ozenit se? No to prece ne.....

Ja bych zdrhla po par tydnech , tak po dvou....jsem zrejme ta NE-pracovita, ktera po PRACI-zamestnani, jeste PRACUJE ve vlastni domacnosti a NEHODLA v zadnem pripade uklizet. varit, nakupovat a zehlit u nejakeho pritele.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#163 23. 3. 2015 13:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Judyna napsal(a):

Kdyby sis nastěhovala? On by byl nesvéprávný? To by se snad musel chtít k tobě stěhovat i on a bydlet s tebou. A logicky domluvit nějaká pravidla po stránce materiální.

Evo, zbytečně chytáš za slovo. Podstatné je to, co jsem napsala o právních úkonech. Ale ty bys to třeba udělala jinak, proč ne?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#164 23. 3. 2015 13:11

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

No, to se dalo čekat .....................

Není tady

#165 23. 3. 2015 13:13

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Judyna napsal(a):

Přesně tak, chytáš lidi za slova a pritom píšeš o tom samém,cituji:" Pokud bych žila se svým přítelem, určitě bych to nějak zařídila, aby měl i on svou jistotu. " - a tvůj přítel je tedy nesvéprávný,že potřebuje něco od tebe zařizovat? dumbom

Není tady

#166 23. 3. 2015 13:21

mariann
♥♥-----

Eva: také doufám, že přítelkyně bude lepší partnerka než bývalá manželka, ta se zamilovala,odešla za jiným mužem a žádnou starost o děti neřešila, prostě zůstaly u mě. Proto si stávající partnerky vážím a nic jí ohledně dětí nevyčítám. Ale nevím proč komplikovat život dětem s nějakým věcnými břemeny.Přítelkyně by se měla kam vrátit a její dům bude také jednou jejích dětí bez jakýchkoli břemen vůdči mě.Samozřejmě pokud by neměla kam jít,tak by to mělo smysl a věcné břemeno bych jí nechal udělat.Ale co kdyby děti třeba v budoucnu chtěli dům prodat? Nezdá se mi férové je takto omezit.

Není tady

#167 23. 3. 2015 13:35

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

mariann napsal(a):

Vždycky jsem si myslel,jak bude jednoduché najít nový vztah,teď jsem osm roků po rozvodu a pořád sám.Vy ženy si pořád stěžujete, jak je těžké najít chlapa na vážný vztah,že vás všichni chlapi chtějí jen pro pobavení a vidíte,já ji přeji vážnou známost a také mám problém.Měl jsem už čtyři vážnější vztahy po rozvodu a zatím ani jeden nevyšel.Jsem tak náročný,když hledám hezkou hodnou a pracovitou ženu,která by mě měla ráda a nemyslela jen na peníze?Tentokrát to vidím nadějně,proto bych o přítelkyni nerad přišel jak jsem už několikrát psal,u ní vím,že jí záleží na mě a ne na tom,kolik vydělám, co jí koupím.Ona ani neví,kolik vydělávám a nikdy se na to neptala.Ženit se už opravdu nechci,ale to snad už není v našem vztahu důležité.Rád bych,aby bydlela u mě,ale vůbec by mi nevadilo,pokud by často jezdila domů nebo k rodičům,vím že jsou staří a potřebují pomoc a děti bude chtít samozřejmě také vidívat,v tom problém nemám.

Všiml sis, marianne, o čem pořád meleš dokola?
1/ 5P mojí partnerky=je třeba mít své vlastní pohodlíčko (Ty předchozí 4 "vážné známosti" dokonce něco chtěly, např. abych se staral nedej bože společně o malé dítě)
2/ peníze, které pořád skloňuješ ve všech pádech (joo, jsem dobrák, půjčil bych, ale ať koupí benzín, nakoupí žvanec a uvaří mi, tak je to správné!!!!)
3/ ať se přestěhuje ke mně, změní práci, ale neočekává žádné jistoty (nemohl jsem je poskytnout ani předchozím vážným adeptkám, ale mám tu holku pracovitou fáááákt rád, je skromnější než Lenin, ani nic moc nevyžaduje a já si užiju, teda, kdyby nebyla poslední dobou, nevím proč, utahaná)

RESUMÉ
1/ pod nickem mariann se schovává ženská a dobře se baví tím, jak čeří vody a jak se některé dámy vyjadřují nejen vůči mariannovi
2/  pod nickem mariann se skrývá naprosto nepoužitelný chlap, kterého bych nechtěla ani kdyby měl prachy Rotschildovy
3/ pod nickem mariann se skrývá robot, jehož stejné odpovědi jsou periodicky automaticky generovány

Upravil(a) carpediem (23. 3. 2015 13:36)

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#168 23. 3. 2015 13:45

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

Přesně tak, chytáš lidi za slova a pritom píšeš o tom samém,cituji:" Pokud bych žila se svým přítelem, určitě bych to nějak zařídila, aby měl i on svou jistotu. " - a tvůj přítel je tedy nesvéprávný,že potřebuje něco od tebe zařizovat? dumbom

Pokud bych měla svůj byt a přistěhoval by se ke mně přítel, určitě bych věci ohledně mého bytu musela zařizovat já. Jemu by to bylo houby platné, kdyby chtěl zařídit třeba věcné břemeno on, když je to byt můj... A nepíšu to samé, co Judyna. Já bych si přítele k sobě domů nenastěhovala. On by se nastěhoval sám, to by určitě zvládl.

Není tady

#169 23. 3. 2015 13:46

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mariann napsal(a):

Eva: také doufám, že přítelkyně bude lepší partnerka než bývalá manželka, ta se zamilovala,odešla za jiným mužem a žádnou starost o děti neřešila, prostě zůstaly u mě. Proto si stávající partnerky vážím a nic jí ohledně dětí nevyčítám. Ale nevím proč komplikovat život dětem s nějakým věcnými břemeny.Přítelkyně by se měla kam vrátit a její dům bude také jednou jejích dětí bez jakýchkoli břemen vůdči mě.Samozřejmě pokud by neměla kam jít,tak by to mělo smysl a věcné břemeno bych jí nechal udělat.Ale co kdyby děti třeba v budoucnu chtěli dům prodat? Nezdá se mi férové je takto omezit.

Nepsala jsem nic o konkrétním znění věcného břemena. Proč hned usuzovat, že by děti jednou v budoucnu dům prodat nemohly? Jsou různé druhy věcných břemen.

Není tady

#170 23. 3. 2015 13:48

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mariane, taky začínám mít pocit, že ty od partnerky akorát chceš, aby dávala ona tobě. Ale ty jí nedáš nic. Snažila jsem se být vůči tobě objektivní, porozumět tvému pohledu. Ale čím dál tím víc mám pocit, že je silně sobecký.

Upravil(a) Eva. (23. 3. 2015 13:49)

Není tady

#171 23. 3. 2015 13:53

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mariane, ještě mě zaujalo, že píšeš, že by ti nevadilo, kdyby tvá partnerka jezdila za svými rodiči a dětmi. A co ty, ty bys s ní za nimi jezdil, případně i něco pomohl? Jsou to přece rodiče a děti tvé partnerky...

Není tady

#172 23. 3. 2015 14:39

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Jaku napsal(a):

Pokud bych měla svůj byt a přistěhoval by se ke mně přítel, určitě bych věci ohledně mého bytu musela zařizovat já. Jemu by to bylo houby platné, kdyby chtěl zařídit třeba věcné břemeno on, když je to byt můj... A nepíšu to samé, co Judyna. Já bych si přítele k sobě domů nenastěhovala. On by se nastěhoval sám, to by určitě zvládl.

No chytání za slovíčka,furt,asi ti to jako cizince stále nedochází.

Není tady

#173 23. 3. 2015 15:19

mariann
♥♥-----

Eva:Pokud by přítelkyně potřebovala,tak bych samozřejmě pomohl,vím že jsem hodně v práci a sotva stíhám svůj dům,ale určitě bych se snažil vyjít vstříc..jen bych musel mít prostor,to teď bohužel nemám když tam žije ještě její manžel.

Není tady

#174 23. 3. 2015 15:49

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

mariann napsal(a):

Eva:Pokud by přítelkyně potřebovala,tak bych samozřejmě pomohl,vím že jsem hodně v práci a sotva stíhám svůj dům,ale určitě bych se snažil vyjít vstříc..jen bych musel mít prostor,to teď bohužel nemám když tam žije ještě její manžel.

lol aby ses pak v tom prostoru pro změnu nezačal ztrácet lol

Není tady

#175 23. 3. 2015 15:53

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

mariane, ještě mě zaujalo, že píšeš, že by ti nevadilo, kdyby tvá partnerka jezdila za svými rodiči a dětmi. A co ty, ty bys s ní za nimi jezdil, případně i něco pomohl? Jsou to přece rodiče a děti tvé partnerky...

Jo, to mne zaujalo taky. tummenupp

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí