Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 22. 3. 2015 20:32

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Re: Přítelkyně je stále vdaná

Eva. napsal(a):

Manželka má základní vzdělání a pracuje za minimální mzdu. Takže přítel živí nejenom syna, ale v podstatě i ji.

V manželství jsou příjmy společné. Muž většinou vydělává víc, ale to neznamená, že ženu "živí". O synovi nemluvě.

Není tady

#127 22. 3. 2015 20:32

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Někde je navždy a zákonem dáno, že se s přítelem nemůžu rozejít já?
Stejně jako že se s přítelkyní nemůže rozejít marian, když tak uzná za vhodné?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#128 22. 3. 2015 20:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pro ženy a pro muže je rozdílné měřítko? Proč?
Ale není... jenže autor jaksi úkorně nese, že se přítekyně nehodlá rozvést hned - a navíc mu schází "záruka", že to po dostudování dětí udělá. Mimo to ten (konkrétní) pán by po případným odchodu měnil nanejvejš adresu, zatímco Marianova přítelkyně by si byla taky nucena hledat nový zaměstnání (a neznáme možnosti ani její ani regionu). Krom toho taky neznáme Marianův postoj k jejím dětem teď... a co je podstatnější, jak by na ně hleděl po jejím přistěhování. Ona by šla podle mě do větší nejistoty.
Mně by vůbec nevadilo mít bohatého muže, co by nás dobře uživil a být ženou v domácnosti.
Bych se zbláznila, bejt na někom závislá do posledního halíře... ale jsme lidé různí...
Takže přítel živí nejenom syna, ale v podstatě i ji.
Možná si přečti občanskej zákoník... vissla

Upravil(a) helena (22. 3. 2015 20:34)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#129 22. 3. 2015 20:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Ale není... jenže autor jaksi úkorně nese, že se přítekyně nehodlá rozvést hned - a navíc mu schází "záruka", že to po dostudování dětí udělá. Mimo to ten (konkrétní) pán by po případným odchodu měnil nanejvejš adresu, zatímco Marianova přítelkyně by si byla taky nucena hledat nový zaměstnání (a neznáme možnosti ani její ani regionu). Krom toho taky neznáme Marianův postoj k jejím dětem teď... a co je podstatnější, jak by na ně hleděl po jejím přistěhování. Ona by šla podle mě do větší nejistoty.

Však tady některé jedubabky mají taky problém se mnou, že mi přítel nedává záruku, že po dostudování syna bude se mnou žít. lol
Zajímavé. Jak rozdílná měřítka...

Není tady

#130 22. 3. 2015 20:42

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

helena napsal(a):

Však tady některé jedubabky mají taky problém se mnou, že mi přítel nedává záruku, že po dostudování syna bude se mnou žít. lol
Zajímavé. Jak rozdílná měřítka...

Teď nechápu. Rozdílná měřítka koho v čem? smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#131 22. 3. 2015 20:46

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

To určitě můžete. A možná by to nebylo od věci, protože vaše priority se zdají být komplementární a mohli byste se dát dohromady a šťastně spolu v porozumění žít (pokud je Mariann dostatečně bohat, aby se vám život na takové úrovni líbil). Myslím si, že už jsi toho asi prožila dost různého a náročného, aby sis zasloužila a užila odpočinek a spočinutí a nadechnutí. stolt

Není tady

#132 22. 3. 2015 20:47

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Barčo, to sis vysvětlila úplně jinak, než jsem to já napsala.

Není tady

#133 22. 3. 2015 20:49

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

big_smile big_smile big_smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#134 22. 3. 2015 20:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Barčo, já si v mém věku a právě proto, co jsem prožila, určitě ponechám jistotu svého panelákového bytečku. To, co jsem popsala, by se mi líbilo od mládí a s otcem mých dětí. A ne v 52 letech a po tom, co jsem prožila.

Není tady

#135 22. 3. 2015 20:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Barča napsal(a):

Eva. napsal(a):

To určitě můžete. A možná by to nebylo od věci, protože vaše priority se zdají být komplementární a mohli byste se dát dohromady a šťastně spolu v porozumění žít (pokud je Mariann dostatečně bohat, aby se vám život na takové úrovni líbil). Myslím si, že už jsi toho asi prožila dost různého a náročného, aby sis zasloužila a užila odpočinek a spočinutí a nadechnutí. stolt

S Mariannom? Sme asi čítali každá iné vlákno alebo čo....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#136 22. 3. 2015 20:59

Barča
♥♥♥♥♥♥-

To je klidně možné, ale stejně bych ti přála něco vřelého, jednoznačného (ve smyslu neúhybného) a bezpečného. Něco jako vyhřátá pláž u mírného moře, svěží trávník (bez klíšťat a spol. smile). Nějaké bezpodmínečně laskavé občerstvující objetí. Mám takový pocit, že by se hodilo.

Není tady

#137 22. 3. 2015 21:00

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Barča napsal(a):

Eva. napsal(a):

S Mariannom? Sme asi čítali každá iné vlákno alebo čo....

Možná stejné jinak. To je v pořádku, ne?

Není tady

#138 22. 3. 2015 22:59

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

Eva. napsal(a):

Judyna napsal(a):

Máš pravdu Evo, to jsem přehlédla.
Ale pozor - já netvrdím, že je neschopný! Jenom prostě říkám, že znám tento typ mužů, kteří žijí v hodně tradičním světě. Ve světě, kde role ženy a muže jsou dané.
Což ale nemusí být vždy špatné. Protože ty role jsou opravdu odlišné. Jde jen o jakousi přizpůsobivost, nebo ochotu se přizpůsobit a o toleranci.
Každý, kdo si začně se zadaným, by měl počítat s tím, že se bude muset přizpůsobovat hlavně on.

Mně by vůbec nevadilo mít bohatého muže, co by nás dobře uživil a být ženou v domácnosti. Starat se o děti, dům, zahradu, pečovat o manžela. Vyhnout se stresům v pracovním životě.
Bývalá kolegyně takhle žije, čekala na svého milého 8 let, než odešel od manželky, než syn dospěl. Mají spolu dvě děti, postavil jí dům, ten původní dům nechal bývalé manželce. Bývalá kolegyně je maximálně spokojená a její muž, bývalý majitel firmy, kde jsem pracovala, také. Přál si mít manželku, co bude pečovat o rodinu, dům, o něj, a on se bude moct naplno věnovat kariéře. Proč ne, když to tak oběma vyhovuje.

No vidíš, na takovéhle priority bych tě vůbec netipovala. smile

No taky koukám jak vejr,neřekla bych to do Evy, nicméně jak jsem schopná vydělávat velmi pěkné peníze,tak si to takto,jak píše Eva,taky umím představit. Ne tedy,že bych chtěla neustále vyvářet,uklízet a nakupovat,to vše jen v nezbytné mířewink,ale nemám problém být sama se sebou a organizovat si svůj čas a už vůbec mi nechybí to klasické zaměstnání kde skáču,jak nějaký kretén píská a dělám na cizí. I když jsem byla na MD,tak jsem nepocítila absenci tzv.sociál ních kontaktů,že bych se nudila,nebo něco podobného,pořád bylo co dělat,organizovat,na co se těšit a tak dál,tyhle ženské,co skuhrají,že zapomenou mluvit v dneší době už vůbec nechápu.A myslím si o nich něco hodně nelichotivého.wink

Není tady

#139 22. 3. 2015 23:05

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Grainne napsal(a):

Judyna napsal(a):

Podle toho, co Marian zatím napsal, se obávám, že velká změna z jeho strany prostě nebude možná. Věřím, že nad tím přemýšlí, ale tak nějak po svém..... Takže se kloním k Hele. Ale nic ve zlém. Jenom trochu znám tento typ mužů.

tak oni ti soucasni padesatnici jsou docela beznadejni  ... nepouzitelni

yikesyikes ty jo, a třicátníci a čtyřicátníci jsou na tom podle tebe jak dumbom

Není tady

#140 23. 3. 2015 11:14

mariann
♥♥-----

Dobrý den,zdravím všechny v novém týdnu a děkuji vám za všechny reakce.
Hodně jsem přes víkend přemýšlel,hodně se tady přítelkyně zastáváte a obhajujete ji, chápu to jako ženskou soudržnost,ale ve spoustě věcí máte asi pravdu.
Chápu její únavu, vím že žena která vstává v pět ráno,cestuje celkem tři hodiny denně do práce,vrátí se po šesté hodině,má obstarat svoji domácnost a pak jede ke mě,tak chápu že asi musí být unavená. Proto si myslím,že změnit práci by bylo určitě řešením,vím že se toho obává, ale jak jinak pak můžeme nějak rozumně fungovat?
Také vím, že až se rozvede, zůstane bez peněz a bez auta.Dům je totiž jejích rodičů,odejít bude muset manžel, ale ona ho bude muset vyplatit,něco na domě rekonstruovali, takže by mu musela prý nechat všechny peníze na účtu a auto.
Proto má asi strach,jak by to pak finančně zvládala,žila by jen od výplaty k výplatě a musela by navíc koupit auto,bez toho být nemůže.Nabízel jsem jí, že ji můžu na auto aspoň něco půjčit, může u mě bydlet, ale asi se i tak toho bojí. Opravdu začínám mít poslední dobou strach, jestli od manžela vůbec dokáže odejít.

Není tady

#141 23. 3. 2015 11:29

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Daphné napsal(a):

Eva. napsal(a):

Manželka má základní vzdělání a pracuje za minimální mzdu. Takže přítel živí nejenom syna, ale v podstatě i ji.

V manželství jsou příjmy společné. Muž většinou vydělává víc, ale to neznamená, že ženu "živí". O synovi nemluvě.

To  je takova fama o tom, jak muzi jsou zivitele, prave kvuli tomu dostavaji a dostavaly  zeny vzdy mensi platy.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#142 23. 3. 2015 11:53

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ano. Sahleb má pravdu.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#143 23. 3. 2015 11:56

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Možná by stálo za to pozorně si přečíst, na jakou otázku jsem odpovídala. Než tady vykřikovat a vytahovat zákony... wink

Není tady

#144 23. 3. 2015 12:14

mariann
♥♥-----

Vždycky jsem si myslel,jak bude jednoduché najít nový vztah,teď jsem osm roků po rozvodu a pořád sám.Vy ženy si pořád stěžujete, jak je těžké najít chlapa na vážný vztah,že vás všichni chlapi chtějí jen pro pobavení a vidíte,já ji přeji vážnou známost a také mám problém.Měl jsem už čtyři vážnější vztahy po rozvodu a zatím ani jeden nevyšel.Jsem tak náročný,když hledám hezkou hodnou a pracovitou ženu,která by mě měla ráda a nemyslela jen na peníze?Tentokrát to vidím nadějně,proto bych o přítelkyni nerad přišel jak jsem už několikrát psal,u ní vím,že jí záleží na mě a ne na tom,kolik vydělám, co jí koupím.Ona ani neví,kolik vydělávám a nikdy se na to neptala.Ženit se už opravdu nechci,ale to snad už není v našem vztahu důležité.Rád bych,aby bydlela u mě,ale vůbec by mi nevadilo,pokud by často jezdila domů nebo k rodičům,vím že jsou staří a potřebují pomoc a děti bude chtít samozřejmě také vidívat,v tom problém nemám.

Není tady

#145 23. 3. 2015 12:26

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mariane, když bude přítelkyně bydlet s tebou a ne u tebe, jak nesprávně píšeš, podělíš se s ní i právně o svůj dům? Alespoň nějaké věcné břemeno, aby, kdybys náhodou nebyl, ji tvé děti nevyhodily ze dne na den na ulici? Když už si ji nechceš vzít?

Není tady

#146 23. 3. 2015 12:36

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

mariann napsal(a):

Vždycky jsem si myslel,jak bude jednoduché najít nový vztah,teď jsem osm roků po rozvodu a pořád sám.Vy ženy si pořád stěžujete, jak je těžké najít chlapa na vážný vztah,že vás všichni chlapi chtějí jen pro pobavení a vidíte,já ji přeji vážnou známost a také mám problém.Měl jsem už čtyři vážnější vztahy po rozvodu a zatím ani jeden nevyšel.Jsem tak náročný,když hledám hezkou hodnou a pracovitou ženu,která by mě měla ráda a nemyslela jen na peníze?Tentokrát to vidím nadějně,proto bych o přítelkyni nerad přišel jak jsem už několikrát psal,u ní vím,že jí záleží na mě a ne na tom,kolik vydělám, co jí koupím.Ona ani neví,kolik vydělávám a nikdy se na to neptala.Ženit se už opravdu nechci,ale to snad už není v našem vztahu důležité.Rád bych,aby bydlela u mě,ale vůbec by mi nevadilo,pokud by často jezdila domů nebo k rodičům,vím že jsou staří a potřebují pomoc a děti bude chtít samozřejmě také vidívat,v tom problém nemám.

Mě by teda moc neuklidnilo,že mi na auto půjčíš.... a že bydlet mohu u tebe,to už bych radši bydlela ve svém a spolu bychom se vždy vídali za účelem rozptýlení,zábavy,výletů,dělat posluhovačku a služku dalšímu chlapovi - proč? To by ona odešla jen z deště pod okap.
A ano,objevil si zeměkouli - je velmi těžké a zároven velké štěstí najít tu správnou kompatibilní dušičku,která se akorát tak hodí a doplnuje tu moji/tvoji. Se stávající partnerkou ale štěstí a životní pohody za stávajících tvých požadavků a nároků nedojdete,pokud tedy ona neni úplně blbá.

Není tady

#147 23. 3. 2015 12:43

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

mariann napsal(a):

Ano, jak prase,tak moc si náročný; prosím tě,komu se chce dnes ještě pracovat i doma,zvlášt v době netu a žhavých diskusí na něm,to nemyslíš vážně?

Hele,nehledáš ty dle toho tvého zadání marfušinu sestru? Ten popis by seděl. Jé, to je dneska sranda lol

Upravil(a) Jaku (23. 3. 2015 12:43)

Není tady

#148 23. 3. 2015 12:44

mariann
♥♥-----

Eva: přítelkyně by ale měla pořád svůj dům, zdědí ho po rodičích..tudíž by se měla kam vrátit kdyby nám vztah nevyšel. Mimochodem, Ty by jsi udělala věcné břemeno na dům který pak zdědí Tvé děti nějakému muži, se kterým by jste se pak třeba rozešli a byli by s tím jen komplikace pro Tvé děti?

Není tady

#149 23. 3. 2015 12:45

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud bych žila se svým přítelem, určitě bych to nějak zařídila, aby měl i on svou jistotu.
Přítel je přece úplně stejný partner, jako byl ten první - manžel, se kterým jsme měli děti. A možná lepší, protože manžel odešel. Ty jsi také rozvedený, tak nerozumím tomu, proč každou další případnou partnerku, přítelkyni, nebo i manželku pasuješ do role, že už je to jen takové něco na uspokojení VŠECH TVÝCH požadavků, bez jakýchkoliv práv?

Upravil(a) Eva. (23. 3. 2015 12:47)

Není tady

#150 23. 3. 2015 12:46

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Slovíčkaření .....taky říkám i po 15 letech, že bydlíme s přítelem u mně ...on má svůj byt, já svůj, ale prostě bydlíme u mně.....Nevím, proč vás to tak žere.......nikdy jsem nenarazila na někoho, kdo mi tohle slovní spojení hned vmete. roll

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí