|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Pandorraa: nevím co jsi chtěla říct, pokud chci na něco reagovat tak se to snažím dělat pokud možno srozumitelně.
Není tady
Dorka napsal(a):
Jo, díváte se na to velmi pěkně a nazýváte "rovnováhou", uaaa, úžasné! Akorát teda nevím, jak by tato Mariannka doma vysvětlovala, odkud má ty dárečky či domácí vajíčka, hm, a schovávat to někde jenom proto, aby byl "revanš" zachován, no to by mi nestálo za to...
Nehodlám se tady hrdlit "o vajíčko", ale tobě přece nebere, aby sis zařídila vztah podle svého, jak to tobě vyhovuje.
Marian chtěl vědět, proč to nefunguje nebo přestává fungovat u nich. No asi proto, že jeho přítelkyni tento druh vztahu zjevně nevyhovuje.
Chtěl rady, tak je dostal. Jak s nima naloží, je jenom na něm. Tebe přece nikdo nenutí, abys měnila svůj světonázor.
Myslím, že je každému tak nějak puténka, jak dalece se obětuješ, pokud ti to tak vyhovuje.
Není tady
choysia napsal(a):
Tu paní nikdo nenutí, aby něco vozila, vařila uklízela - nebo se někde píše že jo?
Jasně, Choys, máš pravdu. Tohle ale je "Mariannovo" vlákno, Názor té druhé strany, tady té paní, tu nečteme téměř nikdy.
Všechny osoby jsou ale přece virtuální, takže tu vlastně padají jen různé názory na "co by, kdyby", "co si myslíte o....", a podobně.
Třeba o tom, jak je nějaká paní k smrti unavená, protože má vlastní domácnost a ještě často jezdí za milencem, je to daleko, a musí mu taky uvařit a postarat se, a chodit do práce.... bude další vlákno. 
Upravil(a) Daphné (24. 3. 2015 14:01)
Není tady
Připomínáš mi některé Američany. Ti taky mají pocit, že se lidé na celém světě musí naučit anglicky...
Není tady
Pandorraa: pokud má vztah fungovat, tak je ale mluvit jedním jazykem nutnost.
Není tady
Marianne, není to tak složíté a všechno už tady holky napsaly- přilož ruku k dílu, nečekej až si tvoje přítelkyně o něco sama řekne - asi by to ani neudělala.......
Udělej večeři, pozvi jí na večeři - pokud má váš vztah dobrý základ, tak to půjde 
Upravil(a) choysia (24. 3. 2015 14:12)
Není tady

mariann napsal(a):
Ale ty chceš, aby partnerka mluvila tvým jazykem a ona tak úplně nemluví...
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Jede jede mašinka, kouří se jí z komínka, jede jede do dáli, veze samý vož....
No nic, už mizím, už mizím :) :jojo:
V té mašince, vid?
Není tady
Tu paní nikdo nenutí, aby něco vozila, vařila uklízela - nebo se někde píše že jo?
Ne, asi "nenutí"...
Jenže jestli je pro ni mariann (zatím?) jeden z mála světlejch okamžiků, tak to všechno holt dělá, no.
Akorát mi přijde smutný, co jsou některý ženy ochotný skousnout a některý pánové brát jako samozřejmost...
Akorát teda nevím, jak by tato Mariannka doma vysvětlovala, odkud má ty dárečky či domácí vajíčka, hm
Ale běž... pár vajec bych snad ani nevysvětlovala - lépe řečeno by se mě na ně nikdo neptal... u tebe jo?
Nehledě k tomu, že při stavu jejího manželství by zřejmě nebyla nucena vysvětlovat nic. 
pokud má vztah fungovat, tak je ale mluvit jedním jazykem nutnost
Není... ale každej z páru by měl po/rozumět jazyku toho druhýho... a nevymlouvat se, že partner tím jeho nemluví a on se jeho nehodlá učit - a vždycky si najít důvod, proč to není možný.
Upravil(a) helena (24. 3. 2015 14:23)
Není tady
Souhlas
Není tady

modrovous napsal(a):
..... Tebe přece nikdo nenutí, abys měnila svůj světonázor.
Myslím, že je každému tak nějak puténka, jak dalece se obětuješ, pokud ti to tak vyhovuje.
To máš pravdu, že mě nikdo nenutí, tak jaksi nechápu, proč se se svým proslovem obracíš ke mně...
Není tady
Dorka napsal(a):
modrovous napsal(a):
..... Tebe přece nikdo nenutí, abys měnila svůj světonázor.
Myslím, že je každému tak nějak puténka, jak dalece se obětuješ, pokud ti to tak vyhovuje.To máš pravdu, že mě nikdo nenutí, tak jaksi nechápu, proč se se svým proslovem obracíš ke mně...
Třebas proto, žes psala mimo jiné:
Jo, díváte se na to velmi pěkně a nazýváte "rovnováhou", uaaa, úžasné! Akorát teda nevím, jak by tato Mariannka doma vysvětlovala, odkud má ty dárečky či domácí vajíčka, hm, a schovávat to někde jenom proto, aby byl "revanš" zachován, no to by mi nestálo za to...
Takže ano, máme (nebo mám, ať nemluvím za druhé) na to jiný náhled, názor. Tobě se zjevně nezamlouvá. No a proto píšu, že ani nemusí, protože po tobě nikdo nechce, aby ses podle něj chovala. Já tu taky neobracím oči v sloup nad ženami, které touží se muži obětovat. Je to jejich volba, a že já to mám jinak, na tom nic nemění.
Toť vše. Nebyl to útok, jestli to tak vyznělo.
Není tady
helena napsal(a):
Ne, asi "nenutí"...
Jenže jestli je pro ni mariann (zatím?) jeden z mála světlejch okamžiků, tak to všechno holt dělá, no.
Akorát mi přijde smutný, co jsou některý ženy ochotný skousnout a některý pánové brát jako samozřejmost...
Akorát teda nevím, jak by tato Mariannka doma vysvětlovala, odkud má ty dárečky či domácí vajíčka, hm
Ale běž... pár vajec bych snad ani nevysvětlovala - lépe řečeno by se mě na ně nikdo neptal... u tebe jo?
Nehledě k tomu, že při stavu jejího manželství by zřejmě nebyla nucena vysvětlovat nic.
Není... ale každej z páru by měl po/rozumět jazyku toho druhýho... a nevymlouvat se, že partner tím jeho nemluví a on se jeho nehodlá učit - a vždycky si najít důvod, proč to není možný.

Není tady
modrovous napsal(a):
helena napsal(a):
Ne, asi "nenutí"...
Souhlas, pokud ovšem není mariann jenom chiméra. 

Není tady

Jaku napsal(a):
Grainne napsal(a):
Judyna napsal(a):
Podle toho, co Marian zatím napsal, se obávám, že velká změna z jeho strany prostě nebude možná. Věřím, že nad tím přemýšlí, ale tak nějak po svém..... Takže se kloním k Hele. Ale nic ve zlém. Jenom trochu znám tento typ mužů.
tak oni ti soucasni padesatnici jsou docela beznadejni ... nepouzitelni
ty jo, a třicátníci a čtyřicátníci jsou na tom podle tebe jak
tricatniky nesleduji ..a ctyricatnici nekteri jeste ujdou 
Není tady
mariann napsal(a):
Tak to jistě. Jenže to nemusí být právě a jen tvůj jazyk.
Někdy je dokonce velmi přínosné smířit se včas s faktem, že žádný jeden společný jazyk ani neexistuje....
Není tady

choysia napsal(a):
No to je teda hodne ............ otazka. Ze to to k zivotu staci.
Není tady
sahleb napsal(a):
choysia napsal(a):
??????????? nerozumím tomu, co jsi napsala
Není tady
choysia napsal(a):
sahleb napsal(a):
choysia napsal(a):
??????????? nerozumím tomu, co jsi napsala
nejsi sama, kdo tomu nerozumí
Není tady

Tak ja vam to, devenky, prelozim do cestiny: Sahleb by pece o muze a domacnost pro zivot nestacila...
Není tady
choysia napsal(a):
Marianne, není to tak složíté a všechno už tady holky napsaly- přilož ruku k dílu, nečekej až si tvoje přítelkyně o něco sama řekne - asi by to ani neudělala.......
Udělej večeři, pozvi jí na večeři - pokud má váš vztah dobrý základ, tak to půjde
Tak tak. Tímto se vracíme k úplnému počátku diskuze. Nic jiného se totiž vymyslet nedá 
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
dusičko, to, že by ti milenec měl hradit cestu k němu, když jsi vdaná, mi taky přijde zvláštní
Bodejť, dusi... když si odskočíš zashookat, tak hezky za vlastní... teda i za manželovo, v rámci SJM... to musí milence obzvláště zahřát, ten pocit, za čí že to korunky za ním milenka jezdíI kdyby dusička vdaná nebyla, přišlo by mi to divné. Ona by mu taky hradila cestu, kdyby se přijel pomilovat k ní?
Majko - psala jsem,že mi to bylo trapný říct si o peníze třeba na tu dopravu, která mi vyšla draho. Neočekávala jsem proplacení, ale třeba nějaký revanč za to. Třeba zaplacení vstupného na akci, a ne každý za svý. Nelíbilo se mi to, tak jsem to skončila. To prostě ta ženská pozná, že chlap je lakomej. Nic jiného v tom nehledej.
A Marian mě utvrdil v tom,že je lakomej. Čeká že ho bude někdo doprošovat o vajíčka. 
Není tady
Dorka napsal(a):
Tak ja vam to, devenky, prelozim do cestiny: Sahleb by pece o muze a domacnost pro zivot nestacila...
Dorko - při tvém přesvědčení (který ti nikdo nebere) bych od tebe možná očekávala, že napíšeš,že milenka Mariana by měla být doma a být vzornou ženou svého manžela.
to znamená péče o svého muže a domácnost.
Není tady

Grainne napsal(a):
Jaku napsal(a):
Grainne napsal(a):
tak oni ti soucasni padesatnici jsou docela beznadejni ... nepouzitelni
ty jo, a třicátníci a čtyřicátníci jsou na tom podle tebe jak
tricatniky nesleduji ..a ctyricatnici nekteri jeste ujdou
čtyřicátníci jsou v největším rozpuku,ááááchch 
hele,ale když jsou 50níci beznadějní,tak je taky musíš sledovat,ne?Ale máš recht,40níci jsou nejlepší za všech okolností a v každém věku 
Není tady

mariann napsal(a):
Vy tady pořád píšete, že se mi přítelkyně stará o domácnost..vždyť jsem psal, že na úklid mám jinou paní a přítelkyně jen doveze to jídlo a občas vyžehlí,nedělám z ní žádnou uklízečku.
A co se té bývalé přítelkyně týká: přijde mi divný dávat dárky někomu koho jsem nikdy neviděl, myšleno její děti.
A ty zbytky jídel co mi vozila pro slepice by stejně vyhodila. A kdyby jen malinko naznačila že potřebuje vejce, rád bych jí je dal..nejsem lakový jak píše Eva, ale nějak mě to nenapadlo.
marianne, Ty jsi neskutečný ...
Ty ses opravdu nedovtípil, že by byla alespoň slušnost se zeptat přítelkyně, jestli by na cestu domů nechtěla přibalit karton vajec, když Ti opakovaně vozí z domova zbytky pro slepice
?!?
Není tady