Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 3. 2015 14:18

mariann
♥♥-----

Přítelkyně je stále vdaná

Dobrý den,jsem sice muž,ale snad to nevadí.Je mi 48 let,mám už tři roky přítelkyni 45 let.Já jsem už osm let rozvedený,bývalá manželka si našla jiného muže a odstěhovala se k němu,dvě děti tenkrát 14 a 19 let zůstali žít se mnou.Teď už je dcera mimo domov a syn studuje na vysoké.Přítelkyně je vdaná,má dvě děti 22 a 24 let,které zatím obě studují na vysoké škole.Její manžel jí byl před pár lety nevěrný,měli se tenktrát rozvádět,ale nakonec se to prý nějak urovnalo,milenka ho vyhodila a on se vrátil domů a rozvod odmítl.On odešel pracovat do jiného města a jezdí jen na víkendy,přítelkyně se chtěla rozvést,ale on je velice mstivý člověk a ona má strach,jednak že by neutáhla finančně dvě studující děti,protože on je OSVČ a alimenty by prý platil minimální a navíc by její děti museli běhat po soudech,protože on řekl,že od něj neuvidí ani korunu,pokud se rozvedou.Takže žijí spolu,nebo spíš vedle sebe,jen o víkendech..komunikují jen minimálně,on jí dává peníze a ona mu pere a vaří,ale nežijí spolu jako manželé a nespí spolu,to samozřejmě tvrdí přítelkyně,ale já jí věřím.Říkala,že jak jí byl nevěrný,tak se jí zhnusil a že už by se ho nemohla ani dotknout.
Přítelkyně čeká,až obě děti dostudují,aby nebyla závislá na manželových penězích a aby jí nemohl dělat naschvály,pak se chce rozvést a definitivně ten divný svazek ukončit.
My se vidíváme jen v týdnu,o víkendech je doma,její manžel o mě neví,zatím se to neprovalilo.Mám ji moc rád,je hrozně hodná,hezká,pracovitá,pro děti by udělala první poslední,o mě se stará,vím,že mě miluje.Zatím čekám,až se rozvede,ale je to těžké,někdy mě přepadají velké chmury,jestli to dokáže,nechtěl bych o ni přijít.Já k ní přijet nemůžu nebo spíš nechci,mohl bych v týdnu,když její manžel není doma,ale řekl jsem jí,že přijedu,až bude rozvedená.Jezdí ona za mnou,tak dvakrát týdně,ale má náročnou práci,domů jezdí až k večeru,pak jede ke mě,udělá nám večeři,ještě mi často pomůže v domácnosti a ráno musí zase velmi brzy vstávat a jet do práce.Poslední dobou je vidíme čím dál méně,ona říká,že je hrozně unavená,ale já mám strach,jestli ji to už nepřestává bavit.Vy jste ženy,prosím jaký vy na to máte názor a co bych já měl podle vás dělat?

Není tady

#2 19. 3. 2015 14:28

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: Přítelkyně je stále vdaná

Vsechno to chapu.
JE unavena.
Udrzuje dve rodiny.
Smutne...

PS:    Nemuselo by to tak byt, ty studujici “deti“ jsou dospele, vpodstate nejsou na peci rodicu zavisle, staci to jen pravne osetrit...

Upravil(a) Dorka (19. 3. 2015 14:34)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#3 19. 3. 2015 14:31

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Asi jenom čekat. Nic jiného ti nezbyde. Je to na ní. Nakonec - o tom, že je zadaná a že zatím z manželství nechce odejít ti řekla.
Možná by bylo dobré, když je tak unavená (a věřím tomu, že je), tu večeři udělat sám. Připravit jí hezký večer. A ne vaření a ještě Ti pomáhá v domácnosti. Tomu nerozumím, když o ni tak stojíš a víš, že je vytížená, tak proč ji necháš pracovat ještě i u Tebe?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#4 19. 3. 2015 14:39

Lamatko
♥♥♥♥---

Ahoj Mariane, Judyna ma pravdu. Tvá přítelkyně toho ma moc. Zkus ji spis pomoci tím, ze připravit večeři a řekni ať ti v domácnosti nepomáhá, vždyť to jistě zvládneš sám. Nediv se, ze je pak tak unavená. Zena potřebuje byt taky opecovavana. Je mi trochu divny, proč se spolu nedohodnete a nezačnete bydlet spolu se vším co k tomu patři a o finance by jste se podělili. Deti ma uz dost velké. A podle toho co pises vás vztah neni žádný úlet.

Není tady

#5 19. 3. 2015 14:48

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Kolik let studia jejím dětem zbývá?

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#6 19. 3. 2015 15:07

mariann
♥♥-----

Dětem zbývají ještě půl roku a tomu druhému rok a půl studia.Já bych si moc přál,aby přítelkyně od manžela odešla a začala bydlet u mě,ona má strach,že by to finančně nezvládla dokud děti studují,taky do práce by musela dojíždět skoro čtyři hodiny denně.Rád bych,aby změnila práci,je z ní opravdu vyčerpaná,i tím dojížděním,má ji daleko a ode mě by ji měla ještě dál.Ona má strach,že jinou dobrou nenajde a že prý teď si nemůže dovolit riskovat měnit práci,když živí dvě děti.Nabízel jsem jí,že jí i finančně vypomohu,ať si řekne jestli potřebuje,ale ona je velmi hrdá,vůbec o tom nechce mluvit.Moc si jí vážím,ona ode mě dostává jen dárky k Vánocům a narozeninám,není jak jiná žena,vypočítavá,co očekává samý dárečky,pozvání na večeře.Já jsem hodně pracovně vytížený,nezapírám,že je hodně příjemné mít večer nachystanou večeři a příjemnou společnost,nerad chodím někam ven,do restaurací,za kulturou,mám rád klid po celém dni a strsu v zaměstnání.

Není tady

#7 19. 3. 2015 15:39

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Věřím, že máš rád klid - to já taky. Ale to neznamená, že musí vařit ona. Ona má taky náročnou práci - jak sám píšeš a navíc jí sebere čas cesta k Tobě.
Píšeš o tom, co vyhovuje Tobě. Ale pochybuju, že to vyhovuje jí, musí být opravdu  moc unavená. Zhotovení večeře by Tě snad nezabilo - pokud o ni stojíš.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#8 19. 3. 2015 16:04

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Moc nechápu, co ten váš vztah přináší tvé přítelkyni? Dělá servis manželovi, teď si k tomu přibrala ještě servis pro tebe, do toho náročná práce.
Nedivila bych se jí, kdyby to ukončila. Musí si připadat jako citron.
Věřím, že pohodlíčko je prima, ale ona by jistě uvítala taky trochu toho klidu a odpočinku, místo dělání hospodyně ve dvou domácnostech nádavkem k zaměstnání.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#9 19. 3. 2015 16:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tvé přítelkyni rozumím, proč chce zůstat doma , tam má totiž jistotu. A upřímně, takovéhle plahočení kvůli milování , někam na druhý konec města, potají, ještě si to odpracovat (večeře, nádobí atd) by mi tedy přestalo bavit. Proč ji nepozveš někam ven? Vidím to jako začátek konce.Víš proč si ženská hledá milence? Aby se aspon na chvíli odpoutala od starostí, chvíli na ně zapomněla.aby byla rozmazlována malinkými dárečky a pozváním na večeři (jno pozor, to není vypočítavost, ale asi máš na to jiný názor)  Ale zdá se, že ve tvé náruči to není pravé ořechové. Nedivím se, že je unavená. Možná chvilku jí to takhle vyhovovalo, ale v našem věku už bych raději ten "klid".

Upravil(a) dusička (19. 3. 2015 17:15)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#10 19. 3. 2015 17:20

Lamatko
♥♥♥♥---

Mariane holky maji pravdu. Neni nic horšího než pohodlný chlap. Ona se chudák často převaha tak pokud ti na ni záleží musíš i ty neco udelat. O vztah se musí pečovat. Je vidět ze tvá přítelkyně je velmi obětava zena

Není tady

#11 19. 3. 2015 19:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

prosím jaký vy na to máte názor
Názoru se vyvaruju... budu mluvit za sebe.
To bych musela bejt zatraceně osamělá nebo zoufalá, abych se tři roky(!) držela mužskýho, kterej by si ze mně za "jen dárky k Vánocům a narozeninám" udělal služku kombinovanou s kuchařkou (Mimochodem - kdo nakupuje pro tvoji domácnost a kdo to platí?) a konkubínou aa ještě si pochvaloval, že nejsem "jak jiná žena,vypočítavá,co očekává samý dárečky,pozvání na večeře"... argumentoval "nerad chodím někam ven,do restaurací,za kulturou,mám rád klid po celém dni a strsu v zaměstnání"... a nějaký moje večerní dojíždění a časněranní vstávání by mu bylo ukradený.
Taky proč, když bych byla "o víkendech doma" a mohla si odpočinout, že...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#12 19. 3. 2015 19:29

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Mam ji strasne rad a nechci ji ztratit.  Tak ona prijde po  praci je unavena a udela mi veceri ajeste se postara o domacnost....no to je hruza. usch

Proc muzi furt ocekavaji od pracujicich zen, ze jim automaticky budou slouzit.mad

Umis si Mariane predstavot, ze mas doma deti a domacnost se vsim vsudy po poraci  a jezdis za milenkou a obstaras ji domacnost a jeste ji varis veceri?  UPRIMNE prosim.

Ja jsem vdana a manzel nakupuje, luxuje, zehli, vari....a ma prace vic nez ja. Pracuje bezne 10 hodin. A nekdy i 6 dni v tydnu.  V zivote jsem mu nemusela rict ani slovo.

.Rád bych,aby změnila práci,je z ní opravdu vyčerpaná,i tím dojížděním,má ji daleko a ode mě by ji měla ještě dál

A to si fakt od ni nechas jeste varit? Me se orosilo celo vztekem.

Upravil(a) sahleb (20. 3. 2015 11:14)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#13 19. 3. 2015 23:13

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

mariann napsal(a):

Dětem zbývají ještě půl roku a tomu druhému rok a půl studia.Já bych si moc přál,aby přítelkyně od manžela odešla a začala bydlet u mě,ona má strach,že by to finančně nezvládla dokud děti studují,taky do práce by musela dojíždět skoro čtyři hodiny denně.Rád bych,aby změnila práci,je z ní opravdu vyčerpaná,i tím dojížděním,má ji daleko a ode mě by ji měla ještě dál.Ona má strach,že jinou dobrou nenajde a že prý teď si nemůže dovolit riskovat měnit práci,když živí dvě děti.Nabízel jsem jí,že jí i finančně vypomohu,ať si řekne jestli potřebuje,ale ona je velmi hrdá,vůbec o tom nechce mluvit.Moc si jí vážím,ona ode mě dostává jen dárky k Vánocům a narozeninám,není jak jiná žena,vypočítavá,co očekává samý dárečky,pozvání na večeře.Já jsem hodně pracovně vytížený,nezapírám,že je hodně příjemné mít večer nachystanou večeři a příjemnou společnost,nerad chodím někam ven,do restaurací,za kulturou,mám rád klid po celém dni a strsu v zaměstnání.

Nu, marianne, mně se zdá, že si mnoho věcí představuješ velmi jednoduše smile Je jasné, že dokud děti nedostudují a nepostaví se na vlastní nohy, tak Tvá přítelkyně od manžela odejít nemůže. Respektive odejít by mohla, ale vystavila by velmi pravděpodobně své nejbližší různým represáliím ze strany manžela a jí - jako vdané ženě - by odstěhování se od manžela k jinému muži ještě za doby trvání manželství také příliš neposloužilo.

Jinak plně chápu její obavy ohledně změny zaměstnání: pro ženu středního věku je dobrá práce něco jako výhra v loterii a je velmi bláhové myslet si, že druhou takovou najdu obratem ruky za měsíc stolt Doba je těžká, vůbec se jí nedivím, že se raději přidržuje svých jistot a odmítá své jisté zaměstnání měnit.

Mimochodem, marianne, jaké jistoty jsi připraven své přítelkyni nabídnout Ty?!? Chceš po ní, aby se odstěhovala od manžela a ještě ke všemu aby se vzdala dosavadního zaměstnání, což v praxi znamená, že v případě rozvodu by si pod sebou dokonale podřezala větev a ještě navíc by zůstala bez jakýchkoliv příjmů. Jestli toto všechno po své přítelkyni vyžaduješ a sám jsi jí ochoten nabídnout pouze soužití "na psí knížku" plus finanční výpomoc, nedivím se tomu, že na Tvé nabídky nereflektuje stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#14 19. 3. 2015 23:24

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

dusička napsal(a):

Tvé přítelkyni rozumím, proč chce zůstat doma , tam má totiž jistotu. A upřímně, takovéhle plahočení kvůli milování , někam na druhý konec města, potají, ještě si to odpracovat (večeře, nádobí atd) by mi tedy přestalo bavit. Proč ji nepozveš někam ven? Vidím to jako začátek konce.Víš proč si ženská hledá milence? Aby se aspon na chvíli odpoutala od starostí, chvíli na ně zapomněla.aby byla rozmazlována malinkými dárečky a pozváním na večeři (jno pozor, to není vypočítavost, ale asi máš na to jiný názor)  Ale zdá se, že ve tvé náruči to není pravé ořechové. Nedivím se, že je unavená. Možná chvilku jí to takhle vyhovovalo, ale v našem věku už bych raději ten "klid".

Mňo, dusičko - paní je stále vdaná a pokud je jen trochu myslící bytost, nebude se jako vdaná žena ukazovat nikde na veřejnosti ve společnosti cizího pána. Ono by se jí to totiž v případě rozvodu mohlo velmi šeredně vymstít, víme?!?

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#15 20. 3. 2015 6:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#16 20. 3. 2015 9:16

mariann
♥♥-----

Však já svoji přítelkyni chápu,že je unavená,já po ní nevyžaduji aby po večerech vařila,dělá to sama z vlastní vůle,mimochodem vaří i o víkendech svému manželovi,po tom všem co jí provedl,taky by to nemusela dělat a místo toho odpočívat.A že bych uvařil něco já,víte já na to bohužel vůbec nejsem,ale třeba v létě když jsme grilovali,tak to bylo v mé režii.A vzít ji do restaurace samozřejmě můžu,ale v týdnu když přijedu kolem osmé hodiny večer a přítelkyně dorazí ještě chvíli po mě je to docela problém,je už pozdě.A o víkendu je s rodinou.
Samozřejmě vím,že hledat v našem věku novou práci je problém,ale přítelkyně je velmi pracovitá,inteligentní žena a určitě by si něco našla.A pokud by od manžela odešla,rád ji nechám bydlet u sebe a samozřejmě pokud by potřebovala,tak i finančně vypomohu.
Moc rád bych,aby žila se mnou,abych měl zázemí,někoho kdo na mě bude doma čekat,když přijdu večer z práce domů,s kým bych mohl sdílet radosti i starosti co život přináší.
Chápu její starost o děti,proto jsem trpělivý a nic jí nevyčítám a zatím pořád čekám.Jen mám strach,že můžu čekat ještě dalšího rok a půl a co když ona ani pak nebude chtít manžela opustit?Co když ztrácím čas a ona pak se mnou stejně nebude?
Poslední dobou jezdí už třeba jen jednou týdně,říká že je unavená,někdy přijede z práce až po sedmé hodině a nestíhá už vůbec nic,chápu,že když je u mě,že spí jen čtyři hodiny a pak je v práci unavená.Tak mě napadlo,jestli třeba nemá problém s penězi,přece jen to má ke mě 20 kilometrů,benzín něco stojí a ještě doveze jídlo, které taky není zadarmo.Já bych jí peníze klidně dal,kdyby si řekla nebo naznačila,ale ona o tomto vůbec nechce mluvit.Taky bych samozřejmě mohl nakoupit já,ale mám problém se někam večer dostat do obchodu,pracuji dlouho do večera a přiznám se,že když u mě není přítelkyně,tak raději sám ani nevečeřím,abych nemusel někam cestovat do obchodu.
Opravdu mi někdy přijde,že by klidně mohla přijet,ale že se jí nechce že raději odpočívá doma.Mrzí mě to,moc mi chybí,mám ji rád a chci s ní být co nejvíc a opravdu mám strach abych o ni nepřišel.

Není tady

#17 20. 3. 2015 9:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mariann, četl sis ty odkazy, co sem dala helena? Není některá z těch žen tvá přítelkyně?
Btw nedivím se, že se jí nechce přijet a raději odpočívá doma. Ty se jí divíš, když popisuješ, jak to u vás funguje? Opravdu si necháš od ní platit jídlo? Tady nejde o to, že bys jí peníze klidně dal, kdyby si řekla nebo naznačila. Prostě jí peníze dej a hotovo. Kdybys chtěl, určitě bys nakoupit mohl, třeba o víkendu. Anebo cestou z práce.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#18 20. 3. 2015 9:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mariane - ty chudáčku dumbom
ona si musí říct? To jí ani třeba nenatankuješ plnou nádrž, aby za tebou mohla jezdit? O to by si měla říkat a prosit tě? A ještě se necháš od ní takhle vyživovat, ona přiveze jídlo, uvaří ti, uklidí ti, a ty si taková chudinka, že neumíš objednat domu ani tu blbou pizzu?
Teda řeknu Ti,že se jí ani nedivím,že za tebou přestává jezdit. Taky by mě to nebavilo roll

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#19 20. 3. 2015 9:49

Lamatko
♥♥♥♥---

Mariane mě přijde, ze jsi jako chlap trochu zabedneny, promiň. Pises pokud by chtěla rad ji nechám bydlet u sebe a samozřejmě pokud by chtěla i finančně vypomoci, jak to myslíš pokud by chtěla? Pokud dva lidi spolu bydlí, tak je normální, ze finance maji společný. Pises, ze domu chodíš pozdě tak nemůžeš udelat nákup. Ale přítelkyně chodí taky pozdě, ještě musí jet tu cestu k tobě, starat se o dve domácnosti. Neni problém zastavit se po praci v obchodě, koupit housky, šunku, sýry, nějakou zeleninu a udelat treba obloženy talíř. Další možnosti je treba po cestě koupit pizzu, dopředu zavolat a pak uz nemusíš cekat.Nebo pokud by jsi se chtěl naučit neco jednoduššího vařit koupit si kuchařku nebo mrknout na net a zkusit treba těstoviny. Chceš rady, tady je od nás mas. Mě ale připadá, ze se jen vymlouvas proč to či ono nejde. Jsi moc pohodlný a pokud se nezačnes snažit o přítelkyni přijdes. Platí benzin, jídlo, je mi ji moc líto. A nezapomeň, ze pro ženu je težké si o neco říkat!!!

Upravil(a) Lamatko (20. 3. 2015 9:50)

Není tady

#20 20. 3. 2015 9:51

Lamatko
♥♥♥♥---

Je dusicko, koukám jak jsme se shodli s tou pizzu atd... Mariane asi neni náhoda, ze s Dusickou píšeme ty samé veci!!!

Není tady

#21 20. 3. 2015 9:53

Lamatko
♥♥♥♥---

A přesně tak vem její auto když je u tebe zajed na benzinu a vem  ji plnou nádrž, ji to říkat nemusíš, stačí když řeknes, ze si na chvilku odskočis. Uvidíš jak bude rada.

Není tady

#22 20. 3. 2015 10:26

mariann
♥♥-----

Děkuji za vaše názory.Nechci abyste si mysleli, že jsem nějaký příživník,vůbec mi nejde o peníze za jídlo a benzín,ale jde  o to,že opravdu nemám moc možností někde nakoupit,nejezdím kolem žádného obchodu cestou z práce,musel bych do města a to stojí samozřejmě spoustu času a ten nemám.A přítelkyni se občas revanžuji tím,že třeba koupím kus masa od  známého sedláka nebo jsem jí na Vánoce chytil kapra ze svého rybníku a samozřejmě za to nic nechtěl.
Jinak s tím bydlením,ženit se už opravdu nechci po svých zkušenostech s rozvodem,ale moc rád bych, aby přítelkyně u mě buď bydlela nebo jezdila ke mě co nejčastěji,možná by bylo lepší mít každý svoji domácnost,chápu,že má děti a nebude chtít je nechat úplně samotné,i když jsou dospělé,také má starší rodiče,kterým musí občas vypomoci,nedělám si nárok,že u mě musí být každý den,ale vidět ji jen jednou týdně je pro mě opravdu málo.
A s tou prací u mě v domácnosti je to tak,že přítelkyně vždy doveze nebo přímo u mě uvaří nějaké jídlo,nádobí umyje myčka,většinou ale žehlí,to přiznávám,to opravdu nezvládám,pak sedíme a povídáme si,není to tak,že by někde do noci gruntovala celý dům,to po ní rozhodně nechci.

Není tady

#23 20. 3. 2015 10:30

mariann
♥♥-----

Taky jsem se díval na ty odkazy od Heleny,je pravda,že nějaké shodné prvky tam jsou,ale že by některý z nich psala přítelkyně, to se mi nezdá.

Není tady

#24 20. 3. 2015 10:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Osobně si myslím, že ludmila 21 je tvá přítelkyně. Že to přesně odpovídá.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#25 20. 3. 2015 10:40

Lamatko
♥♥♥♥---

Mariane ty nechceš poradit. Proč by deti nemohla pak nechat samotné, vždyť jsou dospele. A byt v dlouhodobým vztahu a mít každy jinou domácnost proč?? Aby zase jezdila znovu k tobě s jídlem atd....Mariane dost se vymlouvas proč to či ono nejde...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí