18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
aprill napsal(a):
helena napsal(a):
Kdy nemá zkuenosti rozvedené eny nad 40-50 let, která ije sama a uvauje o společné domácnosti s novým partnerem, nemůe tomu rozumět.
To je podobnej způsob uvaování, jako bys říkala, e gynekolog nemůe rozumět enskejm rozmnoovacím orgánům, protoe "ji" nemá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Co nic nemění na tom, e ne/souvislost výroků "proč bych se měla jetě v padesáti v první řadě ohlíet na to, co chce někdo jiný" a "uvauje o společné domácnosti" je lehce nesrozumitelná nejen mně...
bez toho, abys někoho napadala. Stejně jako helena. Tak si to uijte.
Ty, Evo - nebylo by v tvým případě efektivnějí vomejvání vlanou vodou? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gifmoná by stálo za zmínku, co si má vomejvat vlanou vodou, aby nedolo k omylu a výsledek se pak nedostavil
helena, aprill: Aúúúúú ...
Není tady
Grainne napsal(a):
Ivana napsal(a):
Já nechápu, proč je patné ít na stáří sama bez partnera? Já to tak budu mít a mám pocit, e je to daleko lepí ne si v celkem pozdním věku zvykat na někoho cizího.
Taky o tom přemýlím .. a jediná věc co mně napadá jsou finance .. z dvou důchodů se to asi lépe táhne
bohuel málokdy to vyjde tak,e oba se ocitnou na druhém břehu najednou; take ivotu o samotě se nevyhne spousta lidí a pro toho zbylého z páru je to o to bolestnějí,ne třeba pro ty dlouhdobě ijící singl,co je třeba i moje máti - ta často mluví o tom,e ted to u není ono,e a jí to bude hodně tvát,e to ukončí-podřee si íly v obýváku; já ji na to řekla,at si při tom radi vleze do vany,at nezaseká byt,to i takhle se bavíme,kdy nyní slavila 75 - můj mu měl z toho oči navrch hlavy:D,my 2 z toho měly jen krátké konverzační téma
Není tady
Mám přítele asi 17 let a máme dvě domácnosti. Nejdřív jsem děsně stála o to, abychom ili jako rodina- on syna, já dva kluky, přiměřeně stejný věk. Kvůli různým překákám nikdy k sestěhování nedolo--leta jsem byla natvaná, brala to jako nedostatek zájmu, sobeckost. Asi před 5ti roky( teprve) jsem si uvědomila výhody toho, e iju sama. S přítelem jsme, kdy chceme( nakonec tedy skoro pořád), na dny, kdy jsme kadý sám doma se vyloeně těím- větinou jen čtu, jdu s kámokama pokecat.., prostě mám čas jen pro sebe( kluci u jsou dospělí).
Take za mě- netlačila bych na pilu se stěhováním- naopak, pozvolna bych zkouela, jestli chci, aby přítel trávil víkend, svátky se mnou nepřetritě 24 hodin. Pak bych prodlouila interval společně proitého času třeba na týden...ale ROZHODNĚ bych do toho nela po hlavě- stěhuju se teď a tady mě má..taky proč někam spěchat, ejo?
A moc drím palce, aby to dopadlo:)
Není tady
eremuruss napsal(a):
sahleb napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....
Tohle nechapu, litobvat toho, ze nejsem s alkoholikem. Nikdy jsem nepochopila reci typu: Lepsi snezny muz, nezli zadny muz. To ja teda radsi zadny muz. Co na tech muzich je? I alkoholik je pro ne dulezity. Hruza.
Spise to,ze ji ubiji samota.Nikam nechodi,protoze spatne chodi a rodina prijde velice zridka.Ma jen kocoura.Chybi ji blizky clovek se kterym by mohla mluvit.Ja s ni mluvim jen pres telefon,casove bych take nezvladla za ni ject,protoze jsem porad v praci.Navic teta nema ani kamaradku,je to takovy uzavreny typ,ktery se cizim lidem nesveruje.Zla rozhodne neni,je prave,az moc hodna.
Jak ila, tak doívá. Její volba.
Není tady
Některá ena dokáe ít sama a některá bez chlapa ít neumí. Kdybych chtěla ít s muem, zkusila bych to. Já iju bez chlapa přes dvacet let a od rozvodu nikdy ádný chlap v mé domácnosti ani nepřespal. ádného doma nechci a e nikdy mít nebudu, to jsem doufala u kdy jsem se rozváděla. Povedlo se mi to a jsem za to ráda. Já obdivuju odvahu těch, co jdou do souití pořád znova a znova. Mě stačil jeden rozvod. Víc krachů bych neunesla.
Není tady
jarena napsal(a):
Některá ena dokáe ít sama a některá bez chlapa ít neumí. Kdybych chtěla ít s muem, zkusila bych to. Já iju bez chlapa přes dvacet let a od rozvodu nikdy ádný chlap v mé domácnosti ani nepřespal. ádného doma nechci a e nikdy mít nebudu, to jsem doufala u kdy jsem se rozváděla. Povedlo se mi to a jsem za to ráda. Já obdivuju odvahu těch, co jdou do souití pořád znova a znova. Mě stačil jeden rozvod. Víc krachů bych neunesla.
Má děti?
Není tady
mokory napsal(a):
Mám přítele asi 17 let a máme dvě domácnosti. Nejdřív jsem děsně stála o to, abychom ili jako rodina- on syna, já dva kluky, přiměřeně stejný věk. Kvůli různým překákám nikdy k sestěhování nedolo--leta jsem byla natvaná, brala to jako nedostatek zájmu, sobeckost. Asi před 5ti roky( teprve) jsem si uvědomila výhody toho, e iju sama. S přítelem jsme, kdy chceme( nakonec tedy skoro pořád), na dny, kdy jsme kadý sám doma se vyloeně těím- větinou jen čtu, jdu s kámokama pokecat.., prostě mám čas jen pro sebe( kluci u jsou dospělí).
Take za mě- netlačila bych na pilu se stěhováním- naopak, pozvolna bych zkouela, jestli chci, aby přítel trávil víkend, svátky se mnou nepřetritě 24 hodin. Pak bych prodlouila interval společně proitého času třeba na týden...ale ROZHODNĚ bych do toho nela po hlavě- stěhuju se teď a tady mě má..taky proč někam spěchat, ejo?
Mam stejny nazor,pekne napsane a dobre promyslene.
Není tady
jarena napsal(a):
eremuruss napsal(a):
sahleb napsal(a):
Tohle nechapu, litobvat toho, ze nejsem s alkoholikem. Nikdy jsem nepochopila reci typu: Lepsi snezny muz, nezli zadny muz. To ja teda radsi zadny muz. Co na tech muzich je? I alkoholik je pro ne dulezity. Hruza.Spise to,ze ji ubiji samota.Nikam nechodi,protoze spatne chodi a rodina prijde velice zridka.Ma jen kocoura.Chybi ji blizky clovek se kterym by mohla mluvit.Ja s ni mluvim jen pres telefon,casove bych take nezvladla za ni ject,protoze jsem porad v praci.Navic teta nema ani kamaradku,je to takovy uzavreny typ,ktery se cizim lidem nesveruje.Zla rozhodne neni,je prave,az moc hodna.
Jak ila, tak doívá. Její volba.
To mas pravdu.Teta byla skromna, hodna a rozdala by se pro druhe.Nikdy nezapomenu,kdyz me s brachou prinesla kazdemu v obalce 20 tisic po smrti me mamky.Prodala totiz pole ktere ziskala deditstvim po svem otci v roce 1972.Tehdy dostala barak a pole a moje mamka 25 tisic na stavbu domu.Penize nam rozhodne davat nemusela,nepatrili nam,ale ona je rozdelila mezi svoje dve deti a nas.Proc to udelala dodneska nevim.Snad jen mozna,ze ziskala mnohem,mnohem vic nez moje mamka.Kdyz penize rozdelila po kratke dobe rikala,ze se ji rozbila pracka a na novou nema,prala pradlo rucne.
Není tady
Kdyz penize rozdelila po kratke dobe rikala,ze se ji rozbila pracka a na novou nema,prala pradlo rucne.
Hm... a kdy je "rozdelila mezi svoje dve deti a nas", proč jste se jí třeba nesloili na novou?
Není tady
helena napsal(a):
Kdyz penize rozdelila po kratke dobe rikala,ze se ji rozbila pracka a na novou nema,prala pradlo rucne.
Hm... a kdy je "rozdelila mezi svoje dve deti a nas", proč jste se jí třeba nesloili na novou?
Jednak v tu dobu,uz jsem ty penize nemela,koupila jsem si za ne lednici a pracku a ona by si v zadnem pripade od nas ty penize nevzala.
Není tady
modrovous napsal(a):
carpediem napsal(a):
Na to u je ale dost stará......
ty umí teda potěit. Zrovna majku, která si tak zakládá na mladistvém zjevu.
Jak se to vezme, ten mladistvy vek...ja si to zrovna nemyslim.
Není tady
jarena napsal(a):
Ja jsem zila sama pres 15 let a vubec mi to nevadilo, naopak bylo mi to prijemny, ale studovala jsem a chodila do prace, takze zabavy az dost. A uz jsem nechtela zadny vztah, niucmene ted uz zase v jendom napevno ziju. A kdyby se neco stalo, znam se sama dostatecne, abych vedela, jak s rozchodem nalozit.
Není tady
carpediem napsal(a):
helena napsal(a):
Na to u je ale dost stará......
"Tak někdo zraje, někdo hnije věkem." Miroslav HorníčekAu.
Hornicka jsem mela vzdy rada....
Není tady
Jaňule77 napsal(a):
Řekla bych, e čím později se člověk sestěhuje, tím hůř si na to zvykne. e čím déle ije sám, tím méně je ochoten se druhému přizpůsobit. Protoe je opotřebovanějí, pohodlnějí, unavenějí. Čím déle jsme na světě, tím více asi zjiujeme, e povinností jsme měli mnoho a těch hezkých svátečních a odpočinkových dní málo. Je-li nám mezi 50 a 60, tak u víme, e pro spokojený ivot stačí fakt málo. Třeba někoho, s kým si rozumíme, potkat a trochu s ním pobýt. U nás asi opustily takové ty chutě na ivotní změny, zakládání pevnějích a trvalejích rodinných svazků, dalí vstupy do manelství, asi to musí člověk vidět sám, jak na tom je, ale líp se nesestěhovat, ne to udělat a pak litovat. Vdy se člověk s tím druhým můe vidět obden, přespat u sebe, jet si na výlet, a nemusí se kvůli tomu hend měnit občanka s adresou. Jo, e člověk není sám a e se mu moná líp hospodaří. Ale těch moných negativ...!
vidím to naprosto stejně
Není tady
helena napsal(a):
Ten bude brblat a do mého odchodu a rozloučí se větou: U nechoďte, to u doufám chcípnu...
Ale di... jako bys nevěděla, e ve větuně případů je to způsob, jak si (jetě chvíli) udret pozornost tvojí či jinýho... naučená strategie - a pokud funguje, tak ji staroukové vyuívají.
e čím déle ije sám, tím méně je ochoten se druhému přizpůsobit. Protoe je opotřebovanějí, pohodlnějí, unavenějí.
Nejen... přizpůsobuju-li se poadavkům okolí celej ivot, pak budu vděčná za dobu, kdy konečně nebudu muset http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
cestovani v tomto veku nedoporucuji ... vidim to v praci cely rok a fakt nechapu
Co přesně myslí tím "v tomto veku"?
Kamarádce, s kterou rajzujeme po světě, je přes sedmdesát a zvládá naprosto bez problémů...
Máme po větinu roku plný hotel amerických důchodců ... ílený ... u se těím za chvíli to vypukne
Není tady
modrovous napsal(a):
Eva. napsal(a):
Já teď trávím s přítelem čím dál tím víc času a cítím, jak si těce zvykám.
Nu, jeho ena by s ním třeba ráda trávila taky více času, a nemusela by si ani zvykat.
Nicméně k tématu: zdá se mi poněkud smutné, přemýlet o společném souití s milovaným člověkem v termínech jako "sice je bezva, e pořád něco montuje a opravuje, to by se mi teda hodilo, ale na druhou stranu mě nebaví o něj pořád zakopávat a přizpůsobovat se mu na stará kolena".
Připadá mi to prostě takové trochu vypočítavé.
To ne se takhle rozmýlet, to bych se radi vykalala na stěhování a na údrbářské práce bych si zjednala třebas hodinového manela.
Představa, e takhle o mě přemýlí můj potencionální budoucí partner, není zrovna veselá. "Sice bude fajn, kdy mi baba uvaří a vypere fusky, ale budu tady o ni pořád zakopávat a budu muset poslouchat ty její plky..."
Prostě radi nic, ne tohle.
A samotou a osaměním můe člověk lehce trpět i kdy toho partnera doma má. O to je to potom horí.
To můe být práve jedna z těch hlavních věcí , o kterých se přemýlí ... jestli to souití nechce jen z nějakých pragmatických důvodů .. např. vaření ...chlapi jsou tím, jak postiení nebo úspora financí ..a tak bych dopadnout nechtěla . Jistotu co je tím pravým důvodem nemá nikdy .
Není tady
modrovous napsal(a):
Eva. napsal(a):
Judyno, podle tvé teorie by se nemohl ptát nikdo na nic, nikdo by nemohl hledat radu. Protoe nikoho neznáme, neznáme přesně jeho situaci.
A podle tvé teorie zase Kdy nemá zkuenosti rozvedené eny nad 40-50 let, která ije sama a uvauje o společné domácnosti s novým partnerem, nemůe tomu rozumět., čím v podstatě vechny, kteří nevyhovují tvé poučce zařazuje do kategorie nezpůsobilých v dané situaci radit.
Take co?
no,ale to je pravda ... pokud s něčím nemá ádnou zkuenost , tak nemá ani představu , jak by to mohlo fungovat
Není tady
modrovous napsal(a):
helena napsal(a):
vztah je o kompromisech
Někdo má jinou představu... "Mouřenín splnil úkol, mouřenín můe jít" - jak praví klasik.
Aneb postará se dámě o potěení či nemovitost (dle jejího zaloení) a to vv rozsahu a čase, který ona uzná za vhodný. Odměnou mu budi to, e můe ve svém bytečku neomezeně vzpomínat, a ona opět zatouí bejt sama a bez ohledů...K takovému účelu vidím jako nejlepí pouít mouřenína enatého. Mouřenín poslouí, vypadne a neobtěuje praním fuseklí nebo vařením svíčkové, to u obstará jeho zákonitá.
Obslouená dáma pak můe svobodně naloit se svým časem i bytem, ani by se musela někomu přizpůsobovat.
No to taky není ono .... to není vztah se vím vudy ..krom toho bydlení
Není tady
mokory napsal(a):
přesně takhle bych to viděla i já , pokud bych něco takového zvaovala
Není tady
jarena napsal(a):
Tak mezi souitím a nenechat nikoho doma ani přespat je jetě hodně velký prostor
Není tady
Prostor k čemu?
Není tady
Máme po větinu roku plný hotel amerických důchodců ... ílený ... u se těím za chvíli to vypukne
Hm... ale oni, krom toho, e tě obtěujou, tě taky iví...
Co ti na nich konkrétně vadí?
pokud s něčím nemá ádnou zkuenost , tak nemá ani představu , jak by to mohlo fungovat
Ale prd a vořech...
To, e doma nemá parní lokomotivu jetě neznamená, e neví, proč jezdí - teda pokud má základní znalosti učiva ze Z
Upravil(a) helena (11. 3. 2015 8:07)
Není tady
Grainne, helena ve své jeitnosti a povýenosti stejně nepochopí, e je jiné něco si představovat a jiné skutečně to ít. Tomá Marný.
Není tady
Ano, něco jiného je představa, něco jiného můe být realita, nicméně nerozumím tomu, proč by někdo bez přímé zkuenosti nemohl mít ponětí o fungování čehokoli. Kdy to obrátím a zúím, někdo má opakovanou nepříli dobrou přímou zkuenost v partnerských vztazích, předpokládám tedy, e u ví, jak má co fungovat, ale realita tomu neodpovídá. Co z toho, prosím, vyplývá?
Není tady
carpediem napsal(a):
Prostor k čemu?
Prostor k různým typům vztahů ... nenechat ani přespat mi přijde zase docela opačný extrém ... kadý vztah je přece jiný co se týče trávení volného času , častosti kontaktů .. od jednou za čas se vidíme po scházení se několikrát týdně nebo být i delí čas spolu
Není tady