27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Dorka napsal(a):
Ano,Ivi, dobře pises, ze to nechapes...
Já se staram o staré a nemocné lidi. Stáří neboli pozdní věk je podle mě 70 a více, tak si myslím, ze v 50-ti těko můe uvazovat o tom, jak se bude cítit a čemu bude dávat přednost ve stáří...
Mám spoustu klientu, kteří jsou sami, a stejně tak páry. Je mezi nima obrovský rozdíl... Páry bud se v tom věku velmi milujou a nadherne se jeden o druhého starají, anebo se docela provokuji, dělají si naschvály, ale ví, ty páry porad maji nějaký důvod a chu ít... Zato lide, kteří jsou sami... ti maji jenom jedno přání: ...a u přijde konec...Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....
Nai si nikdy nerozuměli a ta poslední léta s otcem byla obrovská zátě ... nemyslím, e by jí to nějak chybělo , spí naopak
Nai se měli docela rádi, hodně se sblíili za poslední 2 roky, kdy měl táta rakovinu a mamince se po něm hrozně stýskalo. Ale nikdy ani na vteřinu ji nenapadlo, e by chtěla bydlet s někým jiným, ani s námi ne. Byla spokojená sama a a do smrti byla úplně soběstačná. Občas se viděla se mnou a s dětmi, měla si 2-3 kamarádky, chodila na procházky, hodně četla, poslouchala rádio, televize ji tak nebrala.
Já si neumím představit, e bych si měla zvykat na někoho cizího, jsem ráda, e mám svůj byt sama pro sebe a můu si dělat co chci a kdy chci. U bych se nechtěla nikomu přizpůsobovat a u vůbec ne se o někoho starat. Doufám, e kdybych na stáří onemocněla, e se postarají buď děti, nebo nějaká pečovatelka. Ale stejně si pořád myslím, e se nějakého moc vysokého věku nedoiju, v naí rodině vichni umírali krátce po edesátce.
Není tady
Ivana napsal(a):
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....Nai si nikdy nerozuměli a ta poslední léta s otcem byla obrovská zátě ... nemyslím, e by jí to nějak chybělo , spí naopak
Nai se měli docela rádi, hodně se sblíili za poslední 2 roky, kdy měl táta rakovinu a mamince se po něm hrozně stýskalo. Ale nikdy ani na vteřinu ji nenapadlo, e by chtěla bydlet s někým jiným, ani s námi ne. Byla spokojená sama a a do smrti byla úplně soběstačná. Občas se viděla se mnou a s dětmi, měla si 2-3 kamarádky, chodila na procházky, hodně četla, poslouchala rádio, televize ji tak nebrala.
Já si neumím představit, e bych si měla zvykat na někoho cizího, jsem ráda, e mám svůj byt sama pro sebe a můu si dělat co chci a kdy chci. U bych se nechtěla nikomu přizpůsobovat a u vůbec ne se o někoho starat. Doufám, e kdybych na stáří onemocněla, e se postarají buď děti, nebo nějaká pečovatelka. Ale stejně si pořád myslím, e se nějakého moc vysokého věku nedoiju, v naí rodině vichni umírali krátce po edesátce.
Mně vyhovuje něco mezitím , dostatečně akční vztah , aby naplnil moje potřeby , ale zase mít i ten čas pro sebe , kdy se nevidíme .. rozhodnout si sama, jestli uvařím a pozvu ho na oběd nebo jestli se na to vykalu a budu raději celý den sama
Není tady
Grainne, vyhovuje mi to teď stejně, jako tobě. Ale kdoví, jak to bude v důchodu, jestli doiju. Jestli bych pak třeba nechtěla i společné bydlení. Anebo vůbec ádný vztah. Čas to ukáe.
Ráda teď koukám na seriál Vechny mé lásky na Primě. Hlavní hrdinka je v naem věku a zůstala sama.
Upravil(a) Eva. (6. 3. 2015 12:33)
Není tady
Eva. napsal(a):
Grainne, vyhovuje mi to teď stejně.
Ráda teď koukám na seriál Vechny mé lásky na Primě. Hlavní hrdinka je v naem věku a zůstala sama.
Taky na to koukám Obzvlát mně pobavil díl s cyklistou ... můj současný přítel je bývalý aktivní cyklista , take dobrý
Není tady
eremuruss napsal(a):
Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....
Tohle nechapu, litobvat toho, ze nejsem s alkoholikem. Nikdy jsem nepochopila reci typu: Lepsi snezny muz, nezli zadny muz. To ja teda radsi zadny muz. Co na tech muzich je? I alkoholik je pro ne dulezity. Hruza.
Není tady
sahleb napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....
Tohle nechapu, litobvat toho, ze nejsem s alkoholikem. Nikdy jsem nepochopila reci typu: Lepsi snezny muz, nezli zadny muz. To ja teda radsi zadny muz. Co na tech muzich je? I alkoholik je pro ne dulezity. Hruza.
Spise to,ze ji ubiji samota.Nikam nechodi,protoze spatne chodi a rodina prijde velice zridka.Ma jen kocoura.Chybi ji blizky clovek se kterym by mohla mluvit.Ja s ni mluvim jen pres telefon,casove bych take nezvladla za ni ject,protoze jsem porad v praci.Navic teta nema ani kamaradku,je to takovy uzavreny typ,ktery se cizim lidem nesveruje.Zla rozhodne neni,je prave,az moc hodna.
Upravil(a) eremuruss (6. 3. 2015 13:00)
Není tady
Ano, přesně tak to je, ta samota ubíjí, a to mnohem víc,ne nějaké zlobení se s alkoholikem, mrzoutem, či tak podobne- chybí ten kontakt s člověkem, fyzický, telefon či vebkamera ho nenahradí.....
Není tady
Dorka napsal(a):
Ano, přesně tak to je, ta samota ubíjí, a to mnohem víc,ne nějaké zlobení se s alkoholikem, mrzoutem, či tak podobne- chybí ten kontakt s člověkem, fyzický, telefon či vebkamera ho nenahradí.....
Tim chces rict , ze radeji byt s kymkoliv nez sam ?
Není tady
Grainne napsal(a):
Ano. V situaci, kdy je člověk nějak nemocný,nebo nesobestacny, tak ano. Aj kdy jsou třeba nemocní oba, na pomoc si vezmou pecovatele, objednají třeba donasku jídla, ale to osamoceni je vrazedne, teda "samovrazedne", vaně!
Rozhádaný pár uklidním během chvilky, ale starého nemocného nasr. dědečka ne-e... Ten bude brblat a do mého odchodu a rozloučí se větou: U nechoďte, to u doufám chcípnu... -
Není tady
Dorka napsal(a):
Grainne napsal(a):
Ano. V situaci, kdy je člověk nějak nemocný,nebo nesobestacny, tak ano. Aj kdy jsou třeba nemocní oba, na pomoc si vezmou pecovatele, objednají třeba donasku jídla, ale to osamoceni je vrazedne, teda "samovrazedne", vaně!
Rozhádaný pár uklidním během chvilky, ale starého nemocného nasr. dědečka ne-e... Ten bude brblat a do mého odchodu a rozloučí se větou: U nechoďte, to u doufám chcípnu...-
No jo , ale byt nemocna a jeste s nekym , kdo je treba protivnej a otravnej ... chce peci jen pro sebe , ale vraci minimum ... neprijde mi to jako nejlepsi napad
Není tady
Já tě chápu, můe takhle uvaovat, ptz. jsi mlada, zdravá a nechybí ti sociální kontakt... Myslím, ze si to osamocení ani neumí představit.
Neříkám, ze je "dobrý nápad", aby se dva staří nemocní lide dávali dohromady, i kdy nejsem proti..., jen se snaím vysvětlit, jak je to osamocení ve stáří děsivé... Rozumím Juliane, proč uvauje, jestli vůbec, a kdy, se sestehovat.
Za mne: Co nejdřív. Tak se rychleji pozná, jestli to vyhovuje, nebo ne...
Není tady
Nemyslím si, e je to děsivé. Je to takové, jaké to máme ve své hlavě. Kdo to chce mít děsivé, má to děsivé. Kdo to tak mít nechce, zabaví se.
Není tady
Řekla bych, e čím později se člověk sestěhuje, tím hůř si na to zvykne. e čím déle ije sám, tím méně je ochoten se druhému přizpůsobit. Protoe je opotřebovanějí, pohodlnějí, unavenějí. Čím déle jsme na světě, tím více asi zjiujeme, e povinností jsme měli mnoho a těch hezkých svátečních a odpočinkových dní málo. Je-li nám mezi 50 a 60, tak u víme, e pro spokojený ivot stačí fakt málo. Třeba někoho, s kým si rozumíme, potkat a trochu s ním pobýt. U nás asi opustily takové ty chutě na ivotní změny, zakládání pevnějích a trvalejích rodinných svazků, dalí vstupy do manelství, asi to musí člověk vidět sám, jak na tom je, ale líp se nesestěhovat, ne to udělat a pak litovat. Vdy se člověk s tím druhým můe vidět obden, přespat u sebe, jet si na výlet, a nemusí se kvůli tomu hend měnit občanka s adresou. Jo, e člověk není sám a e se mu moná líp hospodaří. Ale těch moných negativ...!
Není tady
Kolik jsi, Majko, takových starých osamocených lidi viděla, u nich doma, jak se jim ije, hledá a praktikuje ta "zábava", o které mluvis?
Není tady
Dorka napsal(a):
Já tě chápu, můe takhle uvaovat, ptz. jsi mlada, zdravá a nechybí ti sociální kontakt... Myslím, ze si to osamocení ani neumí představit.
Neříkám, ze je "dobrý nápad", aby se dva staří nemocní lide dávali dohromady, i kdy nejsem proti..., jen se snaím vysvětlit, jak je to osamocení ve stáří děsivé... Rozumím Juliane, proč uvauje, jestli vůbec, a kdy, se sestehovat.
Za mne: Co nejdřív. Tak se rychleji pozná, jestli to vyhovuje, nebo ne...
to mi prijde jako prilis velky risk
Není tady
Jaňule77 napsal(a):
Řekla bych, e čím později se člověk sestěhuje, tím hůř si na to zvykne. e čím déle ije sám, tím méně je ochoten se druhému přizpůsobit. Protoe je opotřebovanějí, pohodlnějí, unavenějí. Čím déle jsme na světě, tím více asi zjiujeme, e povinností jsme měli mnoho a těch hezkých svátečních a odpočinkových dní málo. Je-li nám mezi 50 a 60, tak u víme, e pro spokojený ivot stačí fakt málo. Třeba někoho, s kým si rozumíme, potkat a trochu s ním pobýt. U nás asi opustily takové ty chutě na ivotní změny, zakládání pevnějích a trvalejích rodinných svazků, dalí vstupy do manelství, asi to musí člověk vidět sám, jak na tom je, ale líp se nesestěhovat, ne to udělat a pak litovat. Vdy se člověk s tím druhým můe vidět obden, přespat u sebe, jet si na výlet, a nemusí se kvůli tomu hend měnit občanka s adresou. Jo, e člověk není sám a e se mu moná líp hospodaří. Ale těch moných negativ...!
Není tady
Ano, Janule, tak nějak, az na to, ze v tech 70-ti, 80-ti, s hulkama, ev. inkontinentnima kalhotkama a pod., cestovat za svoji stejné starou oputěnou kamarádkou...
Není tady
Ja souhlasim s Dorkou,samota je hrozne moc zla.Vidim to i u sveho taty,ktery ma dlouholete pratele ktery ho vezmou autem po cele republice,ale jsou takovy,ze mu zatelefonujou za 5 minut jsme u tebe jedeme do Budejovic.Tata vypne sporak necha rozdelane jidlo a bezi se oblikat,kdyz jsem mu rekla,ze se me vubec nelibi jejich chovani,tak me odpovedel a to mam cely dny koukat do zdi a cekat na smrt?Proste se jim vzdycky prizpusovi....
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja souhlasim s Dorkou,samota je hrozne moc zla.Vidim to i u sveho taty,ktery ma dlouholete pratele ktery ho vezmou autem po cele republice,ale jsou takovy,ze mu zatelefonujou za 5 minut jsme u tebe jedeme do Budejovic.Tata vypne sporak necha rozdelane jidlo a bezi se oblikat,kdyz jsem mu rekla,ze se me vubec nelibi jejich chovani,tak me odpovedel a to mam cely dny koukat do zdi a cekat na smrt?Proste se jim vzdycky prizpusovi....
cestovani v tomto veku nedoporucuji ... vidim to v praci cely rok a fakt nechapu
Není tady
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
cestovani v tomto veku nedoporucuji ... vidim to v praci cely rok a fakt nechapu
To nechapu....proc by otec nemohl byt jako spolujezdec?
Není tady
Dorka napsal(a):
Kolik jsi, Majko, takových starých osamocených lidi viděla, u nich doma, jak se jim ije, hledá a praktikuje ta "zábava", o které mluvis?
Nepočítám je, take ti nemůu říct, kolik.
Není tady
No, taky odpověď. Já moná u kolem stovky... Zadnej z tech, co byl sam, si ve svém osamoceni neliboval. Prostředku k "zábavě" mel větinou dostatek, ale nevyuíval je... Neshledaval v tom toti radost, kdy nebylo, s kým by ju sdílel...
Upravil(a) Dorka (6. 3. 2015 18:30)
Není tady
Jsou i lidé, kteří nemají potřebu sdílet. Nebo ili dlouho sami, kdy jetě nebyli staří a nemohoucí, a u si zvykli a necítí se osamělí. Lidé jsou různí, myslím, e nelze paualizovat.
Není tady
Dorka napsal(a):
No, taky odpověď. Já moná u kolem stovky... Zadnej z tech, co byl sam, si ve svém osamoceni neliboval. Prostředku k "zábavě" mel větinou dostatek, ale nevyuíval je... Neshledaval v tom toti radost, kdy nebylo, s kým by ju sdílel...
Takto to cítím.
Děkuji vem které píí jak to vidí. Cítím to jako Dorka. Jen se toho bojím, jestli je to opravdu ON. Nechci po pár letech znova zůstat sama. Ta bolest z rozvodu byla příerná a znova bych to nechtěla u zaít. Cítím, jak si na něj zvykám, ale pořád hledám důkaz e mě zklame. Ani to moc před ním nemaskuju. Jsem tím rozvodem asi poznamenaná.
Já mám kolem sebe rodinu, syna, kamarádky - ale ty nejsem schopná vnímat a nikdy nebudu vnímat jako partnerství. Usínám a probouzím se sama.
Není tady
Ten bude brblat a do mého odchodu a rozloučí se větou: U nechoďte, to u doufám chcípnu...
Ale di... jako bys nevěděla, e ve větuně případů je to způsob, jak si (jetě chvíli) udret pozornost tvojí či jinýho... naučená strategie - a pokud funguje, tak ji staroukové vyuívají.
e čím déle ije sám, tím méně je ochoten se druhému přizpůsobit. Protoe je opotřebovanějí, pohodlnějí, unavenějí.
Nejen... přizpůsobuju-li se poadavkům okolí celej ivot, pak budu vděčná za dobu, kdy konečně nebudu muset
Co přesně myslí tím "v tomto veku"?
Kamarádce, s kterou rajzujeme po světě, je přes sedmdesát a zvládá naprosto bez problémů...
Není tady