18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím vás o radu, názor, zkuenosti: za jak dlouho se sestěhovat - nebo zdali vůbec se sestěhovat s partnerem pokud vám je kolem 55 let. Nevím si rady, nechci se probouzet sama, ale neumím si představit, e je tady přítel pořád, zvykla jsem si docela na pohodu singl domácnosti. Tluče se to ve mne. Jsem zcela soběstačná. No, ale bez přítele bych asi dům sama nezvládla, furt něco opravuje montuje... .
Není tady
Naprosto tě chápu.Co takhle něco mezi tím? Bude tě navtěvovat a občas přespí.
Dle toho copíe,bydlí v rd sama - jak to vidí do budoucna,neuvauje třeba,e pak prodá dům a přestěhuje se do meního bytu?
Není tady
Jestli jsi sipova, tak pro tebe by bylo lepí se sestěhovat. Má tam toho habaděj. A navíc nebydlí sama, ale má dítě, které u tebe asi bude bydlet napořád. Take byste v podstatě byli taková rodina.
Pokud bys byla ena, co bydlí v bytě sama, bez dětí, tak to bych o tom uvaovala. Jestli není lepí zůstat kadý ve svém, pokud od sebe nebydlíme příli daleko.
Není tady
Jaku napsal(a):
Naprosto tě chápu.Co takhle něco mezi tím? Bude tě navtěvovat a občas přespí.
Dle toho copíe,bydlí v rd sama - jak to vidí do budoucna,neuvauje třeba,e pak prodá dům a přestěhuje se do meního bytu?
Jaku zatím to tak děláme, jezdí za mnou kdy mu to práce dovolí, někdy obden, někdy jednou týdně. Ale někdy bych chtěla aby zůstal. No a zase někdy se mi zdá, e jezdí moc.
Přestěhovat se nemůu, v půlce domu provozuji chráněné bydlení a syn nechce o stěhování ani slyet. Ale plánuji předat dům synovi-a moná se odstěhovat k příteli, ale to a za dlouho, letos syn teprve maturuje a jde na V.
Není tady
Eva. napsal(a):
Jestli jsi sipova, tak pro tebe by bylo lepí se sestěhovat. Má tam toho habaděj. A navíc nebydlí sama, ale má dítě, které u tebe asi bude bydlet napořád. Take byste v podstatě byli taková rodina.
Pokud bys byla ena, co bydlí v bytě sama, bez dětí, tak to bych o tom uvaovala. Jestli není lepí zůstat kadý ve svém, pokud od sebe nebydlíme příli daleko.
Evi jsem sipova. Ano. Syn chce v domě zůstat. A s přítelem si hodně sedl, rozumí si. Toho si straně cením.
Bydlíme od sebe 80 km, ale musela bych asi já k němu, protoe podniká a budoval podnik (styky ... ) 20 let. A to se mi nechce, já si tady také po rozvodu vybudovala chráněné bydlení a sklízím první ocenění.
Tak to asi předám pak synovi. Ale dostuduje za 5 let!
Je to past.
Holky "nepřechodíme" ná vztah? Někde jsem četla, e po dvou letech se dát dohromady, nebo rozejít. A já v kostech cítím, e moná čím déle to takto bude trvat, tím mení je ance na společný ivot. A to si plánujeme e na důchodový věk se odstěhujeme někam na jih (ale syn mi řekl, e nechce abych odela, asi fakt budeme bydlet spolu, nevím ...).
Nevím, nemám ani známé co takto ijí, ani zkuenosti. Jen se bojím, abych nezůstala sama na stáří kvůli tomu, e u nebudu schopná s někým ít.
Není tady
juliana napsal(a):
Evi jsem sipova. Ano. Syn chce v domě zůstat. A s přítelem si hodně sedl, rozumí si. Toho si straně cením.
Bydlíme od sebe 80 km, ale musela bych asi já k němu, protoe podniká a budoval podnik (styky ... ) 20 let. A to se mi nechce, já si tady také po rozvodu vybudovala chráněné bydlení a sklízím první ocenění.
Je to past.
Holky "nepřechodíme" ná vztah? Někde jsem četla, e po dvou letech se dát dohromady, nebo rozejít. A já v kostech cítím, e moná čím déle to takto bude trvat, tím mení je ance na společný ivot. A to si plánujeme e na důchodový věk se odstěhujeme někam na jih (ale syn mi řekl, e nechce abych odela, asi fakt budeme bydlet spolu, nevím ...).
Nevím, nemám ani známé co takto ijí, ani zkuenosti. Jen se bojím, abych nezůstala sama na stáří kvůli tomu, e u nebudu schopná s někým ít.
Myslím, e si protiřečí.
Je třeba vybrat si to, co má pro tebe více pozitiv. Take buď být sama, anebo s někým ít.
Ty sama nebude. Bude se synem, jestli má takové postiení, e nebude schopen ít sám anebo mít enu a děti a ít s nimi. A i tehdy můou ít s tebou v domě.
Chápu, jak to myslí s tou samotou, e nebude mít partnera. Ale něco jiného je ít ve stáří úplně sama v domácnosti a něco jiného ít sice bez partnera, ale se synem, případně i s jeho rodinou.
Upravil(a) Eva. (5. 3. 2015 13:30)
Není tady
Eva. napsal(a):
juliana napsal(a):
Je to past.
Nevím, nemám ani známé co takto ijí, ani zkuenosti. Jen se bojím, abych nezůstala sama na stáří kvůli tomu, e u nebudu schopná s někým ít.Myslím, e si protiřečí.
Je třeba vybrat si to, co má pro tebe více pozitiv. Take buď být sama, anebo s někým ít.
Neumím to jetě asi vyhodnotit. Je moná brzy. Jsme spolu asi rok a půl.
Ty sama nebude. Bude se synem, jestli má takové postiení, e nebude schopen ít sám anebo mít enu a děti a ít s nimi. A i tehdy můou ít s tebou v domě.
Chápu, jak to myslí s tou samotou, e nebude mít partnera. Ale něco jiného je ít ve stáří úplně sama v domácnosti a něco jiného ít sice bez partnera, ale se synem, případně i s jeho rodinou.
To je pravda.
Není tady
Já nechápu, proč je patné ít na stáří sama bez partnera? Já to tak budu mít a mám pocit, e je to daleko lepí ne si v celkem pozdním věku zvykat na někoho cizího.
Není tady
Ja,uz bych se nesestehovala,protoze v tomto veku,uz ma kazdy sve zvyky,nez kdyz je clovek mlady,lepe se prizpusobi.Spise bych zustala u tech navstev.Budete si vzacnejsi
Není tady
Ano,Ivi, dobře pises, ze to nechapes...
Já se staram o staré a nemocné lidi. Stáří neboli pozdní věk je podle mě 70 a více, tak si myslím, ze v 50-ti těko můe uvazovat o tom, jak se bude cítit a čemu bude dávat přednost ve stáří...
Mám spoustu klientu, kteří jsou sami, a stejně tak páry. Je mezi nima obrovský rozdíl... Páry bud se v tom věku velmi milujou a nadherne se jeden o druhého starají, anebo se docela provokuji, dělají si naschvály, ale ví, ty páry porad maji nějaký důvod a chu ít... Zato lide, kteří jsou sami... ti maji jenom jedno přání: ...a u přijde konec...
Není tady
Dorka napsal(a):
Já se staram o staré a nemocné lidi. Stáří neboli pozdní věk je podle mě 70 a více, tak si myslím, ze v 50-ti těko můe uvazovat o tom, jak se bude cítit a čemu bude dávat přednost ve stáří...
Mám spoustu klientu, kteří jsou sami, a stejně tak páry. Je mezi nima obrovský rozdíl... Páry bud se v tom věku velmi milujou a nadherne se jeden o druhého starají, anebo se docela provokuji, dělají si naschvály, ale ví, ty páry porad maji nějaký důvod a chu ít... Zato lide, kteří jsou sami... ti maji jenom jedno přání: ...a u přijde konec...
Mojer maminka ila sama 17 let a umřít si nepřála. Stále se jí líbilo na světě.
Není tady
Ivana napsal(a):
Dorka napsal(a):
Mám spoustu klientu, kteří jsou sami, a stejně tak páry. Je mezi nima obrovský rozdíl... Páry bud se v tom věku velmi milujou a nadherne se jeden o druhého starají, anebo se docela provokuji, dělají si naschvály, ale ví, ty páry porad maji nějaký důvod a chu ít... Zato lide, kteří jsou sami... ti maji jenom jedno přání: ...a u přijde konec...Mojer maminka ila sama 17 let a umřít si nepřála. Stále se jí líbilo na světě.
taky znám takové osůbky.
není důleité mít doma partnera, je důleité mít kolem sebe lidi, kteří tu "samotu" zahánějí.
Není tady
Dorka napsal(a):
Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....
Není tady
Ja za sebe mohu rict,ze jsem si tezko zvykala zit s partnerem po dlouhych letech samoty.A mohu rict,ze jsem si nezvykla dodnes.Byla jsem zvykla si vsechno delat sama,rozhodovat sama a najednou je tu nekdo kdo tohle vsechno narusi.Na druhou stranu je dobre,ze ten partner pomuze,uvari nez prijdu s prace....ale....
Není tady
eremuruss napsal(a):
Dorka napsal(a):
Mám spoustu klientu, kteří jsou sami, a stejně tak páry. Je mezi nima obrovský rozdíl... Páry bud se v tom věku velmi milujou a nadherne se jeden o druhého starají, anebo se docela provokuji, dělají si naschvály, ale ví, ty páry porad maji nějaký důvod a chu ít... Zato lide, kteří jsou sami... ti maji jenom jedno přání: ...a u přijde konec...Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....
no jo... kadý chce to co nemá. ty by jsi u do společného bydlení nela, eva se třese a se milý zajda nastěhuje...
Není tady
Ivana napsal(a):
Mojer maminka ila sama 17 let a umřít si nepřála. Stále se jí líbilo na světě.
Jasné. Já mluvila o vyhraněné skupině starích lidi: a/bez dětí a jiných příbuzných, nebo b/ s rodinou, která je nestrcila do nějakého zařízeni, ale peci svěřila organizaci. Obě skupiny ale maji nějaké zdravotní omezeni... Zdraví lide si zábavu aj "na stara kolena" najdou..." viz Tvá maminka - urcite jste za ni chodili a snejakyma narocnejsima vecma ji pomohli...
Ale kdy člověk zestarne a začne cítit, ze u vecko nemůe sam, kdy k tomu pribydou bolesti, a jeho přátele a lidi kolem umírají... Nevím. Já dokud jsem tyhle lidi nepoznala v jejich soukromí, nenapadlo by me to... Často jsou aj bohatí, ale oputění a neastní...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja za sebe mohu rict,ze jsem si tezko zvykala zit s partnerem po dlouhych letech samoty.A mohu rict,ze jsem si nezvykla dodnes.Byla jsem zvykla si vsechno delat sama,rozhodovat sama a najednou je tu nekdo kdo tohle vsechno narusi.Na druhou stranu je dobre,ze ten partner pomuze,uvari nez prijdu s prace....ale....
Taky bych si těko zvykala. Sama jsem přes 9 let a syn se mnou nebydlí 4 roky. Moc se mi líbí ta svoboda a pohoda a e prakticky nic nemusím, ve jenom můu, kdy chci.
(aprill, neplácej nesmysly. Neví nic. Neotravuj s tím jiné na jejich vláknech. Něco nebo někdo tě ere a nedovede se ovládat.)
Není tady
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Taky bych si těko zvykala. Sama jsem přes 9 let a syn se mnou nebydlí 4 roky. Moc se mi líbí ta svoboda a pohoda a e prakticky nic nemusím, ve jenom můu, kdy chci.
(aprill, neplácej nesmysly. Neví nic. Neotravuj s tím jiné na jejich vláknech. Něco nebo někdo tě ere a nedovede se ovládat.)
já můu plácat co chci, stejně jako ty. nebo snad NE? ere tě , e si jiný myslí co si myslí, neumí se ovládat?
Není tady
Vak si plácej.
Omlouvám se za
Není tady
Ivana napsal(a):
Já nechápu, proč je patné ít na stáří sama bez partnera? Já to tak budu mít a mám pocit, e je to daleko lepí ne si v celkem pozdním věku zvykat na někoho cizího.
Taky o tom přemýlím .. a jediná věc co mně napadá jsou finance .. z dvou důchodů se to asi lépe táhne
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja,uz bych se nesestehovala,protoze v tomto veku,uz ma kazdy sve zvyky,nez kdyz je clovek mlady,lepe se prizpusobi.Spise bych zustala u tech navstev.Budete si vzacnejsi
zrovna to tak trochu řeím a mám naprosto stejný názor
Není tady
Dorka napsal(a):
Mojí matce bude 76 ... 10 let je sama (vdova) a vypadá naprosto spokojeně
Není tady
aprill napsal(a):
Ivana napsal(a):
Dorka napsal(a):
Mám spoustu klientu, kteří jsou sami, a stejně tak páry. Je mezi nima obrovský rozdíl... Páry bud se v tom věku velmi milujou a nadherne se jeden o druhého starají, anebo se docela provokuji, dělají si naschvály, ale ví, ty páry porad maji nějaký důvod a chu ít... Zato lide, kteří jsou sami... ti maji jenom jedno přání: ...a u přijde konec...Mojer maminka ila sama 17 let a umřít si nepřála. Stále se jí líbilo na světě.
taky znám takové osůbky.
není důleité mít doma partnera, je důleité mít kolem sebe lidi, kteří tu "samotu" zahánějí.
lidi anebo něco co ivot naplnuje ... moje máma miluje chalupu ,přes zimu je vdycky chvilku v Praze a u je ted nahavená , kdy pojede zase na chalupu
Není tady
eremuruss napsal(a):
Dorka napsal(a):
Mám spoustu klientu, kteří jsou sami, a stejně tak páry. Je mezi nima obrovský rozdíl... Páry bud se v tom věku velmi milujou a nadherne se jeden o druhého starají, anebo se docela provokuji, dělají si naschvály, ale ví, ty páry porad maji nějaký důvod a chu ít... Zato lide, kteří jsou sami... ti maji jenom jedno přání: ...a u přijde konec...Moje teta ktera zila cely zivot s alkoholikem,ted je vdova je ji 76 let.A casto rika s neradem spatne,bez nerada jeste hur.Tak nevim....
Nai si nikdy nerozuměli a ta poslední léta s otcem byla obrovská zátě ... nemyslím, e by jí to nějak chybělo , spí naopak
Není tady
eremuruss napsal(a):
Já zase tak dlouhá léta samoty za sebou nemám , ale dobře se na to zvyká a přijde mi to straně problematické , celý ten proces sestěhování a pak třeba zjitění , e to není ono a celé to absolvovat zase znovu
Není tady