29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, po delší době se tu nacházím zas. V životě jsem se posunula dál. Jsem s přítelem už rok a půl on je rozveden, poznali jsme se až po rozvodu, každý s čistým štítem. Bydlíme každý v jiném městě, nebydlíme tedy spolu. V současné době stavíme dům, máme hypotéku. Už když jsem ho poznala bydlel se svojí exmanželkou, protože mají dvě děti teď 8 a 9 let (v péči je má ona) a ona má časově náročnou práci. On by byl rád vzorný otec, protože jako dítě si svého otce neužil a o své děti se také stará víc než leckterý jiný tatínek. To jsem na něm také zezačátku maximálně obdivovala. Bydlení s exmanželkou jsem sice nevítala, ale naskočila jsem do rozjetého vlaku, takže bylo na mě se rozhodnout zda do toho půjdu nebo ne. Vzhledem k tomu jaký je to šikovný rovný a čestný chlap, jsem neváhala. Postupem času mi jejich společné bydlení začíná víc a víc vadit. Nežárlím na něj vím, že spolu už asi 5 let nic neměli, problém je jinde. Jeho exmanželka si vzala do hlavy, že ho prostě žádné jiné ženské nenechá ani za nic. Terorizuje ho skrze děti, snaží se nám maximálně znepříjemnit život. Dětem namlouvá, že jim beru tátu, mám na ně špatný vliv, namlouvá jim že mají hodně zlobit aby se tatínek se mnou rozešel apod. Používá o něm před dětmi nepublikovatelné výrazy. Hádky jsou u nich velmi časté. Jakákoliv společná aktivita jeho se mnou a s dětmi se neobejde bez na poslední chvíli nabourávání dlouho domluvených věcí (jako jsou " ztracené" pasy před společnou dovolenou, které se náhle objeví, "prohlídka u doktora" v době kdy máme být s dětmi na jarních prázdinách atd. atd.). Ona ví, že on ty děti za žádnou cenu nechce nechat doma, takže má v ruce účinnou zbraň.
Teď jsem se dozvěděla, že například shání mojí fotku, přestože mě zná a již x-krát jsme se viděly. Začínám mít pocit, že její počínání zavání posedlostí řešením exmanželova vztahu. Nevím jak se k tomu mám postavit. Jestli mám čekat a mlčet až bude postavený dům a skončí to potom vůbec? Nebo jak jinak se tomu dá bránit pokud vůbec? Přítel nejenže v domě s exmanželkou bydlí, ale má tam i dílnu, která ho přes zimu živí, takže odstěhovat se do nějakého paneláku je pro něj momentálně nemyslitelné a odmítá na toto téma již diskutovat. Skončí to vždy tím, že stavíme "tak to už vydržíš", dům by měl být dostavěn na Vánoce, dohodli jsme se, že pokud dostavěn nebude, odstěhuje se od exmanželky, buď ke mě nebo do pronájmu, myslím že pochopil, že déle už čekat je pro mě opravdu neúnosné. Bojím se pokud to takhle půjde dál, že se jí nás opravdu povede rozdělit. Máte s tím někdo zkušenosti???
Není tady
Ahoj no mě se to cele nezdá. Měli by jste podle mého uz bydlet spolu. Vždyť to neni pro nikoho dobre ani pro ty deti, které musí poslouchat neustále hádky. On by se mel od manželky odstěhovat je dost zvláštní ze stavíte dum a přitom spolu nebydlite
Není tady
sasasa napsal(a):
Ahoj, po delší době se tu nacházím zas. V životě jsem se posunula dál. Jsem s přítelem už rok a půl on je rozveden, poznali jsme se až po rozvodu, každý s čistým štítem. Bydlíme každý v jiném městě, nebydlíme tedy spolu. V současné době stavíme dům, máme hypotéku. Už když jsem ho poznala bydlel se svojí exmanželkou, protože mají dvě děti teď 8 a 9 let (v péči je má ona) a ona má časově náročnou práci. On by byl rád vzorný otec, protože jako dítě si svého otce neužil a o své děti se také stará víc než leckterý jiný tatínek. To jsem na něm také zezačátku maximálně obdivovala. Bydlení s exmanželkou jsem sice nevítala, ale naskočila jsem do rozjetého vlaku, takže bylo na mě se rozhodnout zda do toho půjdu nebo ne. Vzhledem k tomu jaký je to šikovný rovný a čestný chlap, jsem neváhala. Postupem času mi jejich společné bydlení začíná víc a víc vadit. Nežárlím na něj vím, že spolu už asi 5 let nic neměli, problém je jinde. Jeho exmanželka si vzala do hlavy, že ho prostě žádné jiné ženské nenechá ani za nic. Terorizuje ho skrze děti, snaží se nám maximálně znepříjemnit život. Dětem namlouvá, že jim beru tátu, mám na ně špatný vliv, namlouvá jim že mají hodně zlobit aby se tatínek se mnou rozešel apod. Používá o něm před dětmi nepublikovatelné výrazy. Hádky jsou u nich velmi časté. Jakákoliv společná aktivita jeho se mnou a s dětmi se neobejde bez na poslední chvíli nabourávání dlouho domluvených věcí (jako jsou " ztracené" pasy před společnou dovolenou, které se náhle objeví, "prohlídka u doktora" v době kdy máme být s dětmi na jarních prázdinách atd. atd.). Ona ví, že on ty děti za žádnou cenu nechce nechat doma, takže má v ruce účinnou zbraň.
Teď jsem se dozvěděla, že například shání mojí fotku, přestože mě zná a již x-krát jsme se viděly. Začínám mít pocit, že její počínání zavání posedlostí řešením exmanželova vztahu. Nevím jak se k tomu mám postavit. Jestli mám čekat a mlčet až bude postavený dům a skončí to potom vůbec? Nebo jak jinak se tomu dá bránit pokud vůbec? Přítel nejenže v domě s exmanželkou bydlí, ale má tam i dílnu, která ho přes zimu živí, takže odstěhovat se do nějakého paneláku je pro něj momentálně nemyslitelné a odmítá na toto téma již diskutovat. Skončí to vždy tím, že stavíme "tak to už vydržíš", dům by měl být dostavěn na Vánoce, dohodli jsme se, že pokud dostavěn nebude, odstěhuje se od exmanželky, buď ke mě nebo do pronájmu, myslím že pochopil, že déle už čekat je pro mě opravdu neúnosné. Bojím se pokud to takhle půjde dál, že se jí nás opravdu povede rozdělit. Máte s tím někdo zkušenosti???
Myslím si, že se bojíš správně. Pokud je to takováto bestie a on s ní po rozvodu bydlí raději než s tebou, je to divné. Myslím si, že se neodstěhuje. máte společnou hypotéku? Dům bude vás obou? To by pak mohla dělat co by chtěla, je pro tebe rozhodnutý.
Není tady
Taky bych se bála ze se od te ex ne odstěhuje
Není tady
No já nevím. Juliana píše, že ona je bestie, ale co ten tvůj chlap? Neumí bouchnout do stolu? Proč to neřeší on? Protože jemu to takhle vyhovuje. Nechápu, proč spolu stavíte dům.
Není tady
ano dům bude napůl
dusička- ano neumí si bouchnout do stolu, veškeré věci dokáže vyřešit bez mrknutí oka, jen co se týče dětí, udělá všechno jen aby děti dostal, trpí utkvělou představou, že bude otec na nic když je nechá doma ve chvíli kdy si ona postaví hlavu, takže vymýšlí a zařizuje všechno tak aby nakonec ty děti mohl vzít s sebou. Já za ním jen vlaju a podřizuju se. Nelíbí se mi to. Defakto jsme spolu 4-5 dní v týdnu, ve všední den večer, víkendy celé. Takže je pomalu víc u mě, ale veškeré věci má v domě s exmanželkou.
Upravil(a) sasasa (2. 3. 2015 19:36)
Není tady
Holky, co si vlastně myslíte o situaci, kdy se pár nesestěhuje po roce, dvou, přestože můžou (jeden má svůj byt)? A ten druhý o sestěhování stojí.
Není tady
No to je zvláštní. Je to asi tak ze ten druhy co o to nestojí a ma možnost se nechce vazat
Není tady
juliana napsal(a):
Holky, co si vlastně myslíte o situaci, kdy se pár nesestěhuje po roce, dvou, přestože můžou (jeden má svůj byt)? A ten druhý o sestěhování stojí.
Dobrá otázka
Není tady
Nechápu, proč jsi s ním šla do stavby domu. To mi hlava absolutně nebere.
Není tady
Asi ji nasliboval hory doly. No taky se ale divím ja bych se bala
Upravil(a) Lamatko (2. 3. 2015 19:56)
Není tady
Nepochopím, jak jsou lidé důvěřiví. Znáš se s ním poměrně krátce, bydlí stále se svou exmanželkou a ty nemáš strach si vzít hypotéku a stavět s ním dům. Ale každý svého ne/štěstí strojvůdce. Ale pokud jsou v tom už velké peníze, to mi hlava nebere.
Není tady
Já se taky bojím, ale míním s tím člověkem zůstat, vždycky jsem šla do všeho naplno.
Není tady
sasasa napsal(a):
Já se taky bojím, ale míním s tím člověkem zůstat, vždycky jsem šla do všeho naplno.
Když si čtu, cos tady na babinetu napsala,nechápu, že ses po takových zkušenostech nepoučila. Asi si potřebuješ natlouct znovu a víc. Nu, každý si k poučení musíme dojít sám a svým vlastním způsobem. Někdo lehčeji, někdo těžce.
Není tady
A na co mam cekat? I kdyz jsem si nabila cumak (2x,) nelituju niceho. Dost me to posililo. Myslim, ze uz dokazu poznat kvalitniho cloveka. A urcite nejsem sama v podobne situaci. V mem veku uz ma kazdy nejakou historii, bud expartnera, nebo i deti. Kdyz budu chtit mit jistotu, tak budu sama, nemuze me pak od toho druheho nic prekvapit. Z hypoteky se muzu vyvazat, mame smluvne ujednano, ze v pripade rozchodu svoji pulku prepisu na nej a on bude souhlasit s vyvazanim. Zase nejsem tak naivni jak to vypada.
Upravil(a) sasasa (2. 3. 2015 20:56)
Není tady
Kdyby bylo vše v pořádku, jak se snažíš tady (sama sobě) namluvit, neotevřela by sis své vlákno.
Není tady
sasaso, máš děti?
Není tady
Mam dve deti. A vlakno jsem otevrela kvuli dusnu, ktery se snazi delat byvala manzelka, ne kvuli hypotece. Vim vim souvisi to s tim. Neni to v poradku, co se tyce byvale manzelky, nevim jak se k tomu postavit, ale co se tyce spolecneho bydleni je jasne stanoveny termin.
Upravil(a) sasasa (2. 3. 2015 21:59)
Není tady
Ahoj, taky jsem si myslela, že po dvou nabitích si čumáku to po třetí odhadnu a omyl třetí partner je zase na houby. Teď o sobě tvrdím, že seberu každý h.... na cestě, který potkám ( omlouvám se za hrubý výraz). Asi opravdu platí, že si hledáme pořád to stejné. Alespoň u mě ano. I když zdánlivě se to nezdá, teď zpětně tam nacházím naprosto stejné povahové rysy. Takže já už chlapa nechci, bylo by to to damé. Držím ti palce a mysli na svoje děti, jako myslí on na svoje. Těm tato situace nepřidá. Mám tři a nedovedu si představit je vláčet něčím takovým. Vím jak jsou ty moje na jakékoliv dusno velmi citlivé.
Není tady
sasasa napsal(a):
Mam dve deti. A vlakno jsem otevrela kvuli dusnu, ktery se snazi delat byvala manzelka, ne kvuli hypotece. Vim vim souvisi to s tim. Neni to v poradku, co se tyce byvale manzelky, nevim jak se k tomu postavit, ale co se tyce spolecneho bydleni je jasne stanoveny termin.
vůbec se jeho ex nezabývej. stavíte společný dům, máte termín sestěhování, vše je mezi vámi jasné. jen ať ex dělá dusno - o to víc boduješ ty, se kterou chce žít. a možná to jeho ex dělá ne proto aby tam s nimi zůstal, ale aby vypadl. a možná to vidíš černější než to je a není vše tak jak to vidíš (pasy hledám také někdy na poslední chvíli ... . a to ostatní nemusí být až tak pravda /že chce tvoji fotku/ - posedlá asi není, to ji vidíš možná takovou ty, protože si deprimovaná. vidíš vinu v ní, ale za to, že on s tebou nežije, může hlavně on. ON s tebou tráví večery v týdnu a víkendy - že se poté vrací domů je divné. kvůli dětem? ten čas, který s nimi může být - tak je stejně s tebou. dobře čicháš čertovinu - ale páchne asi on. on se nechce pustit. děti jsou záminka. nevěř tomu. muži nás dokáží přesvědčit.
znám podobný případ - také žije pořád s ex. už roky. přítelkyni namluví spoustu důvodů proč a jaká je ex bestie. tak nevím.
nedělej nic. neřeš to. termín sestěhování to rozsekne.
Není tady
Je pravda ze termín šestého ani to rozsekne. Do te doby bych se i připravovala na variantu, ze treba od ex zeny nakonec neodejde. Je vidět ze on ma své deti hodne rad.maji od soudu určeno jak je muze vídat pokud od nich odejde?
Není tady
sasasa napsal(a):
juliana napsal(a):
Dobrá otázka
ze tomu druhemu vyhovuje bydleni zvlast .. nic vic v tom byt nemusi
Není tady
romula11 napsal(a):
Ahoj, taky jsem si myslela, že po dvou nabitích si čumáku to po třetí odhadnu a omyl třetí partner je zase na houby. Teď o sobě tvrdím, že seberu každý h.... na cestě, který potkám ( omlouvám se za hrubý výraz). Asi opravdu platí, že si hledáme pořád to stejné. Alespoň u mě ano. I když zdánlivě se to nezdá, teď zpětně tam nacházím naprosto stejné povahové rysy. Takže já už chlapa nechci, bylo by to to damé. Držím ti palce a mysli na svoje děti, jako myslí on na svoje. Těm tato situace nepřidá. Mám tři a nedovedu si představit je vláčet něčím takovým. Vím jak jsou ty moje na jakékoliv dusno velmi citlivé.
Ja si ho musela nabit trikrat ... nekdo proste pomaleji chape .... pevne verim , ze to bylo naposledy
Není tady
Rozdíl je v tom, nabít si sama, psychicky, a vzít si hypotéku s partnerem, jakého má sasasa a zatáhnout do toho i své nejspíš nezletilé děti. Do smlouvy lze napsat leccos - viz vyvázání ze smlouvy v případě rozchodu. Partner může třeba tvrdit, že se nerozešli a je vymalováno...
Není tady
Vychazim taky z toho jak se v pripade rozchodu zachoval k exmanzelce ohledne hypoteky, doplatil ji. Prijde mi ze je na tom stejne, naivne dalotby se rict, jako v drivejsim vztahu. Stavi znova dalsi barak s dalsi zenskou, pricemz z prvniho domu mu nejspis bude vyplacena smesna castka z celkove hodnoty domu a dum zustane ji a detem. Soudne styk s detma urcen nema, bohuzel, maji to na dohode a to je kamen urazu jedine na cem se dokazou dohodnout je jeden vikend on jeden ona. Cas v tydnu pouziva jeho ex k vydirani.
Není tady