21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1
Prosim, nevite nekdo, jestli existuji nejake stranky, kde jsou jednoduche ukoly s touto tematikou?
Nebo literatura k okopceni, nebo tak neco...
PS:Omlouvam se,ze mi ten dotaz proklouzl do zverince
Upravil(a) Dorka (27. 2. 2015 21:24)
Není tady
http://alzheimernf.cz/pro-pecujici-a-pa … y-a-lecby/
...třeba tam něco najde....
Není tady
Diky, Judy, skvely material k prostudovani, moc se mi hodi...
Není tady
Nevím, jestli se na to pouívají podobné metody jako na afázii - vyzistím a kdytak napíu, protoe na to máme doma odborníka. Ale třeba se to nebude dát pouít, to nevím.
Není tady
Diky, Lupi, predem... Mela jsem pomerne dobre pracovni listy od klientu, ale ja koza je se stareckem vyplnila, misto abych je okopcila.... Pro dalsi adepty...
Není tady
Tady by s Ti mohlo něco hodit, jsou tam i materiály k procvičování mozku ke staení v PDFku.
http://www.vzpominkovi.cz/laicka-verejn … -pecujici/
Není tady
Myslím, e je důleitá kadodenní orientace v časoprostoru - kde jsem, co tam dělám, den v týdnu, měsíc,, roční období, rok, datum, jaká část dne a kolik je hodin. Vdycky jsem byla překvapená, jak hodně lidí, zvlá dlouhodobě připoutaných na lůko/k televizi, atd. toto naprosto, nebo alespoň částečně neví, a jak, kdy jsme to pravidelně (nejlépe kadodenně) společně probrali, se jim tohle povědomí vrátilo, a jak jim pomohlo. A najít si body v časoprostoru, ke kterým lze vztahovat. Třeba tvoje návtěvy v týdnu, Dorko. Záleí na pacientech, co je a bylo pro ně důleité a co jim v paměti zůstalo a není nepříjemné.
Pokud mohou chodit, je fajn, kdy se co nejvíce pohybují, vnímají okolí a hovoří o tom.
Rozpoznávat tváře a jména, navazovat k nim příběhy a události. Připojit jim k sobě příběh a rozvíjet ho, spojovat kadého bliího s příběhy, událostmi.
Někdo rád lutí kříovky, jiný rád sleduje slevové akce, to vechno je výborné. Kříovky lepí, ne sudoku, ale zapla pánbůh za vechno.
Číst/předčítat známé kníky. Pracovat rukama, spravovat, zaívat, ehlit. V mozku je obrovská oblast pro pohyb, zejména ruky.
Připomínat a slavit svátky (duičky, advent, Mikuláe, Vánoce, Nový rok, čínský nový rok, masopust, půst, ......), sledovat, co se děje, hlavně místně.
Není tady
Díky vem, za odkazy, za rady, prosmejdila jsem a nala dobré věci, hm, taky studuju nejakou odbornou literaturu, tak díky moc...
Není tady
Stránky: 1