1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Judyna napsal(a):
Mončo a jak to u vás je? Stará se o domácnost? Vaří apod.? Nebo to dělá tchyně?
Nastesti mame kazda svou domacnost, ale samozrejme sem si obcas prosla malym peklickem ja sem clovek, ktery chce s kazdym vyjit a nehadat se, ale v pripade tchyne to nebyl dobry krok, cim vic sem povolovala, tim vic ona ovladala rodinu.. jo je to moje blbost, ale to uz mam v povaze, ze se obcas bojim ozvat kor kdyz sem nemelazastani u muze. On si to vsechno uvedomuje, nenavidi se za to, ze me nechal celou dobu samotnou jen s ni, v jeden moment mi doslova vyrazil dech, kdyz rekl, ze si uvedomuje, ze zacina nenavidet vlastni matku
samozrejme sem mu to vymluvila, dokonce sem se ji zastavala, no nejsem blba? Proste to beru tak, ze sme kazda jina, ale je fakt, ze si obcas dost dovolovala a ja blba sem nic nerekla
Není tady
carpediem napsal(a):
Chlapi přece nebrečí........jenom zaité klié, nebo realita vedních dní?
Proč by nemohli? Jsou skutečně kvůli slzám méně hodni obdivu?
Záleí na situácii, prejavoch - a hlavne na miere. Ja som zaila chlapa zničeného rozchodom a neskôr rozvodom (ani jedno kvôli mne, podotýkam), ale u tak nejako s mierou... primerane a bez toho, aby to znemoňovalo imponovanie. A za primeranú dobu sa spamätal a fungoval. Zaila som plaka chlapov v situácii, e mi práve vďaka tomu imponovali - ale zďaleka to nemusí by pravidlo.
Není tady
Grainne napsal(a):
Eva. napsal(a):
Grainne napsal(a):
A co je na tom tak straného , kdy má dvě děti , na které musí také myslet ?Nerozumím. Kde čte, e je na tom (čem?) něco straného.
Čtu to ve vaich komentářích, e má odejít a stát se nezávislou bez ohledu na to , jak na tom bude , jak to dopadne s přítelem nebo manelem
No, to je asi ideálne rieenie - ale v reálnom ivote n to nie kadý má: odvahu, povahu, financie, úprimnos k sebe i druhým...
Je to prekérna situácia a je neviem, čo by som v nej robila. Zostáva v manelstve, ak je naozaj bez lásky, nie je bohviečo... a nie je to ani dobrý príklad pre deti. Deti si neberú príklad z toho, čo im povedia v kole alebo deklarujú doma, ale z toho, čo vidia okolo seba. Je a hrozné, aké programy sú deti schopné a ochotné prevzia ako "normálne" od rodičov. Na druhej strane - odís s dvomi demi takpovediac do prázdna tie nie je bohviečo. Ideálne mi fakt pripadá nájs si nejaký lacnejí podnájom blízko terajieho bydliska (s demi alebo bez nich, podža situácie) a prečka to obdobie, kým sa lepie spozná s frajerom, ten si vytvorí zázemie a potom sa uvidí.
Není tady
MončaVa napsal(a):
carpediem napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Třeba to nevnímá patně. To vůbec netvrdím. Vnímá to tak, jak to ve tvém světě chodí, tak, jak to má TY.
Tady prostě není CO vysvětlovat.
Zvlá kdy mně je opravdu jedno, co ty si o tom myslí a nemám sebemení chu tě přesvědčovat o nějaké své pravdě, BI.
Není to pro mne důleité a taky tu o to vůbec nejde.Proč ten konfrontační tón? Proč se vzteká?
Holkyyy :-) hlavne zadny hadky ;-) berte to tak, co clovek to nazor.
Mončo, buď bez obav. Já tenhle post úplně přehlédla, nebýt toho, e na něj reaguje ty, nevimla bych si toho.
Kadý má nejen svůj názor, ale i emoce a domněnky, kterými reaguje tam, kde se domnívá, e se chytí. A pochopitelně se často i domnívá správně, protoe to tam JE. Ale druhá věc je, v jaké to tam je FORMĚ.
Pro mne osobně je tohle "kostlivec", který mne dávno neděsí. Vím o něm a přijala jsem ho, dokonce ho mám ráda, protoe se mi často moc iknul, taky skrze něho vnímám stejné kostlivce druhých lidí a vím, jak reagovat.
Nu a pokud ho někdo i přes písmenka ze mne cítí a má potřebu reagovat PRÁVĚ TAKHLE, měl by se zamyslet nad tím PROČ to tak má. Protoe tím, kdo reaguje, je zase ten JEHO kostlivec, úplně stejný, moná jen nepřijatý a pořád vzteklý...
Take je to vlastně legrační - mnozí se toti ptají patně, táí se proč se vzteká, místo toho, aby se správně otázali: proč se vztekáM?
Čeho jsem si spí konečně vimla, to je reakce kalupinky. Napsala to moc hezky, souhlasím s ní.
Prostě nehledej ádné kličky a obezličky, podívej se na sebe a své chování bez rádoby mesiáských keců. Udělej, co potřebuje. Má nejvyí čas, protoe ten letí a u ho nikdy nevrátí.
Není tady
helena napsal(a):
A co je na tom tak straného , kdy má dvě děti , na které musí také myslet ?
Z toho, co tu zatím napsala, nejsou děti to, nač by myslela v první řadě.
Ale můu se mejlit...
Myslím, e se nemejlí. Kadý člověk v první řadě myslí sám na sebe a to dokonce i ten nejobětavějí.
Znám spoustu tzv. "profesionálních obětí", kterým ani tak nevadí, e obětovaly ivot někomu druhému, ale co je přímo drtí, to je jeho nevděk..to, e za to nebyly oceněny a pochváleny.
A tak se z oběti stává agresor, z agresora obě.... a tak dokola si hrajeme podivné hry a do té doby, dokud někdo jasně neřekne, co skutečně potřebuje, o co mu jde a unese fakt, e ho druzí nazvou sobcem.
Není tady
MončaVa napsal(a):
Eva. napsal(a):
MončaVa napsal(a):
No prave :-) kolik zenskych, co sou samy s detma, tre bidu s nouzi? V dnesni dobe byt na vsechno sama neni vubec sranda, to je taky jedna z veci, proc to neni jen tak osamostatnit se .
Jo, to sis ale měla rozmyslet dříve, ne jsi začala svého manela podvádět. e to tak můe dopadnout. Vak tě nikdo nenutí. To ty sama se chce zavěsit na krk dalímu, abys nebyla sama. Jene ten ani nemá práci.
Ty přece neřeí, e tře bídu s nouzí. Ty píe, jaká jsi chudinka, kdy jsi doteď nedbala na sebe, jenom na druhé.
Mončo, tvé dcery ví, e chce odejít? Co tomu říkají? Co bys dělala, kdyby s tebou nechtěly odejít?Ja se prece ale nelituju, jen sem chtela trochu vysvetlit svuj problem, jen bych proste nerada dopadla tak, ze az budu stara, zjistim, ze sem nezila svuj zivot, ale jen pro druhy, ktery to ve finale ani neoceni.. jo mozna se chovam jak pubertacka, asi proto, ze sem to nedtihla v dobe, kdy sem mela. Holky to zatim nevi, aspon myslim, nechci jim zatim motat kebulky
No bingo!
Take teď ti halt nezbyde ne se fakt pochlapit a sníst, co sis nadrobila. A to mám na mysli nejen to s tím přítelem, ale celkově vztah s manelem.
Zprvu to to moc nepojede, časem tomu přijde na chu a pokud bude pravdivá k sobě i druhým, tak to v poho stráví a najde sama sebe, klid, mír a moná i skutečnou lásku
Není tady
Lamatko napsal(a):
Sakra enský stát se to proste mue ze se člověk zamiluje a pokud cele ty roky obětoval rodině ma najednou úplně jiný pocit cítí ze mue zaít jetě něco daleko lepího. Je přeci normální ze člověk ztratí hlavu a samozřejmě ze Monika musí přemýlet i tak ze z jejího platu asi nevyzije. Některé veci si můete myslet ale psát to takhle hnusne!
Pravda bývá dost drsná, můe být i krutá, ale nikdy není hnusná.
Větinou bývá osvobozující a léčivá. Bohuel ale jen pro toho,kdo ji v těhle jejich podobách umí rozpoznat a přijmout....
Není tady
MončaVa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Nastesti mame kazda svou domacnost, ale samozrejme sem si obcas prosla malym peklickem
ja sem clovek, ktery chce s kazdym vyjit a nehadat se, ale v pripade tchyne to nebyl dobry krok, cim vic sem povolovala, tim vic ona ovladala rodinu.. jo je to moje blbost, ale to uz mam v povaze, ze se obcas bojim ozvat kor kdyz sem nemelazastani u muze. On si to vsechno uvedomuje, nenavidi se za to, ze me nechal celou dobu samotnou jen s ni, v jeden moment mi doslova vyrazil dech, kdyz rekl, ze si uvedomuje, ze zacina nenavidet vlastni matku
samozrejme sem mu to vymluvila, dokonce sem se ji zastavala, no nejsem blba? Proste to beru tak, ze sme kazda jina, ale je fakt, ze si obcas dost dovolovala a ja blba sem nic nerekla
Na rovinu? Se!
Ne proto, e mu to vymlouvá, ale proto, e tyhle jeho nedospělý kecy vůbec poslouchá.
Hraje s ním jeho hry - on chudák, který se nikdy nepustil maminčiny sukně a teď se chytá té tvojí...
Takhle nepomůe ani jemu a u vůbec ne sobě.
Není tady
Selima napsal(a):
carpediem napsal(a):
Chlapi přece nebrečí........jenom zaité klié, nebo realita vedních dní?
Proč by nemohli? Jsou skutečně kvůli slzám méně hodni obdivu?Záleí na situácii, prejavoch - a hlavne na miere. Ja som zaila chlapa zničeného rozchodom a neskôr rozvodom (ani jedno kvôli mne, podotýkam), ale u tak nejako s mierou... primerane a bez toho, aby to znemoňovalo imponovanie. A za primeranú dobu sa spamätal a fungoval. Zaila som plaka chlapov v situácii, e mi práve vďaka tomu imponovali - ale zďaleka to nemusí by pravidlo.
Mně to nevadí .. pokud to nejsou bolestínkové co pláčou nad vím ... naopak my to dává pocit, e to jsou tak lidi a mají také nějaké emoce
Není tady
ze se ani nedivis ze se deti otočily proti mamince která si nala nového mue??? Ty ví jak ta rodina ila nebo co?
Milá Lamatko, na to, abych se nedivila, fakt nepotřebuju znát "jak ta rodina ila"... na to mi stačí nějaký ty ivotní zkuenosti a znalost čtení nejen dámskejch plátků, ví.
Je přeci normální ze člověk ztratí hlavu a samozřejmě ze Monika musí přemýlet i tak ze z jejího platu asi nevyzije. Některé veci si můete myslet ale psát to takhle hnusne!
Soudím, e "ztratí hlavu" a "musí přemýlet" společně příli nelze
Co je "hnusnýho" na tom, kdy se jí snaíme ukázat i to, co by ji mohlo potkat a co teď díky svejm růovejm brejlím nevidí?
Mně by zas přilo docela "hnusný" chtít po manelovi "půlrok na rozmylenou" (a uívat veho, co je doma k dispozici) s tím, e tu dobu potřebuju proto, aby stihnul "miláček" připravit nový hnízdečko...
Čtu to ve vaich komentářích, e má odejít a stát se nezávislou bez ohledu na to , jak na tom bude , jak to dopadne s přítelem nebo manelem
Tak to ovem čte blbě, Grainne
Upravil(a) helena (15. 2. 2015 17:23)
Není tady
Helco, ale vdy treba ena si najde jiného muze proto ze si nerozumí, ze treba se k ni nechová dobre, ale to neznamená ze hned je jasny ze se deti otočí proti ni. V tom hraje roli moc faktoru. Nedá se říct ena si nala jiného tak se ani nedivím ze se deti otočily proti ni, tak se to proste podle mého názoru říct nejde. Treba tatínek muze deti ovlivňovat, kupovat si je nebo co ja vím co ve je moné. Zkratka kdy s tou rodinou neiji nemůu takto konkrétně soudit 😳
Není tady
treba ena si najde jiného muze proto ze si nerozumí, ze treba se k ni nechová dobre
Pokud se k ní chová patně, děti proti odchodu velkou větinou neprotestujou... dokonce to bývají ony, co říkají "maminko, rozveď se"...
Proti mamince se větinou otočí tehdy, kdy si najde někoho jinýho jen proto, e u se jí tatínek přestal líbit... a tuplem, kdy jim tvrdí, jak ten novej bude lepí, ne jejich táta...
Děti převáně fandí tomu, kdo je z jejich pohledu ten slabí.
Není tady
Mas pravdu ze deti fandí tomu kdo je z jejich pohledu ten slabí, ale přesto ja mam názor nebo bych neřekla ze se ani nedivím, ze se deti otočily proti mamince kdy si nala jiného.
Není tady
Lamatko napsal(a):
Helco, ale vdy treba ena si najde jiného muze proto ze si nerozumí, ze treba se k ni nechová dobre, ale to neznamená ze hned je jasny ze se deti otočí proti ni. V tom hraje roli moc faktoru. Nedá se říct ena si nala jiného tak se ani nedivím ze se deti otočily proti ni, tak se to proste podle mého názoru říct nejde. Treba tatínek muze deti ovlivňovat, kupovat si je nebo co ja vím co ve je moné. Zkratka kdy s tou rodinou neiji nemůu takto konkrétně soudit 😳
Bingo, presne tohle je pripad kamaradky, kor kdyz do toho kafraji tchani a ovlivnuji decka :-(
Není tady
helena napsal(a):
treba ena si najde jiného muze proto ze si nerozumí, ze treba se k ni nechová dobre
Pokud se k ní chová patně, děti proti odchodu velkou větinou neprotestujou... dokonce to bývají ony, co říkají "maminko, rozveď se"...
Proti mamince se větinou otočí tehdy, kdy si najde někoho jinýho jen proto, e u se jí tatínek přestal líbit... a tuplem, kdy jim tvrdí, jak ten novej bude lepí, ne jejich táta...
Děti převáně fandí tomu, kdo je z jejich pohledu ten slabí.
Blbé je, e ich pohžad je fakt "len" pohžad detí, ktoré nemajú skúsenosti a časti nevedia (občas kvôli ich dobru, v rámci ochrany rodiča či rodičov pred pravdou), čo je podstatou nespokojnosti mamy/manelky s partnerským vzahom. Aj mu, ktorý je výborný otec, môe by zároveň mizerný partner - no a z toho vyplýva dilema, ktorú nikomu nezávidím.
Prípadne otecko odmieta spa s mamičkou a má milenku/milenky, ale v rámci ochrany detí pred pravdou sa to tají - zato keď si mama nájde druhého, je to chápané, e si nala niekoho "len tak" a "len tak" odchádza od ich skvelého otecka.
Upravil(a) Selima (15. 2. 2015 23:58)
Není tady
ale přesto ja mam názor nebo bych neřekla ze se ani nedivím
No vidí... a já ti ho ani nevyvracím, ani neříkám, e je hloupej...
ale v rámci ochrany detí pred pravdou sa to tají
Pak se ovem rodiče nemůou divit, e...
Samozřejmě tím netvrdím, e by se mělo dětem vykládat, jakej je tatínek korouhevník a mimo to "odmieta spa s mamičkou" (případně naopak )... ale zas by se nemělo mlčet úplně a dítě/děti postavit před hotovou věc - "od zejtřka se stěhujeme ke strejdovi"...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
MončaVa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Nastesti mame kazda svou domacnost, ale samozrejme sem si obcas prosla malym peklickem
ja sem clovek, ktery chce s kazdym vyjit a nehadat se, ale v pripade tchyne to nebyl dobry krok, cim vic sem povolovala, tim vic ona ovladala rodinu.. jo je to moje blbost, ale to uz mam v povaze, ze se obcas bojim ozvat kor kdyz sem nemelazastani u muze. On si to vsechno uvedomuje, nenavidi se za to, ze me nechal celou dobu samotnou jen s ni, v jeden moment mi doslova vyrazil dech, kdyz rekl, ze si uvedomuje, ze zacina nenavidet vlastni matku
Na rovinu? Se!
Ne proto, e mu to vymlouvá, ale proto, e tyhle jeho nedospělý kecy vůbec poslouchá.
Hraje s ním jeho hry - on chudák, který se nikdy nepustil maminčiny sukně a teď se chytá té tvojí...
Takhle nepomůe ani jemu a u vůbec ne sobě.
Ono by bylo zajímavé slyet názor i druhé strany.........na mě teda působí i sama Monča hodně nedospěle, řekla bych, e si minimálně nemají co vyčítat.
Chtít po mui, který přijede jednou za čas domů, aby stavěl do latě matku v jejím vlastním domě na pokyn věčně nespokojené ufňukané manelky, jinak je slaboch a nedospělec ........kdoví, jak to vidí on, máme jen jednostranné informace.
Docela bych se vsadila, e Monča si svůj ivot sama nijak řeit nebude, akorát se moná plynule "převěsí" na krk milenci a za čas si bude stěovat zase na něco jiného.
Není tady
aby stavěl do latě matku v jejím vlastním domě na pokyn věčně nespokojené ufňukané manelky, jinak je slaboch a nedospělec
Moment... neshody snachy/zetě s rodičem by si fakt měly řeit jejich děti, tedy manel/ka toho "pronásledovanýho". Jestlie se na to vykalou nebo se dokonce s rodičem spojí, je něco patně.
Ale kdy mu (v tomto konkrétním případě) řekne, e "nenavidi se za to, ze me nechal celou dobu samotnou jen s ni... si uvedomuje, ze zacina nenavidet vlastni matku", tak se to skoro rovná tomu pláči, potamo citovýmu vydírání... "kdy vezmu vinu na sebe, třeba neodejde"...
Není tady
Jak říkám, máme málo informací, take nevíme, jakée příkoří se v tom domě Monče děje..........stejně tak jako zásadní věci to můou být naopak i úplné prkotiny..........já jen e z Monči taky nemám úplně nejlepí pocit. Ale můe to být jen dojem......jednostranný pohled bývá větinou zavádějící a pravda bývá obvykle někde uprostřed.
Není tady
Ale ono nemusí jít vdy o příkoří. Člověk se můe zamilovat do někoho jiného, ani by mu v současném vztahu bylo činěno příkoří.
Není tady
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
MončaVa napsal(a):
Nastesti mame kazda svou domacnost, ale samozrejme sem si obcas prosla malym peklickemja sem clovek, ktery chce s kazdym vyjit a nehadat se, ale v pripade tchyne to nebyl dobry krok, cim vic sem povolovala, tim vic ona ovladala rodinu.. jo je to moje blbost, ale to uz mam v povaze, ze se obcas bojim ozvat kor kdyz sem nemelazastani u muze. On si to vsechno uvedomuje, nenavidi se za to, ze me nechal celou dobu samotnou jen s ni, v jeden moment mi doslova vyrazil dech, kdyz rekl, ze si uvedomuje, ze zacina nenavidet vlastni matku
Na rovinu? Se!
Takhle nepomůe ani jemu a u vůbec ne sobě.Ono by bylo zajímavé slyet názor i druhé strany.........na mě teda působí i sama Monča hodně nedospěle, řekla bych, e si minimálně nemají co vyčítat.
Chtít po mui, který přijede jednou za čas domů, aby stavěl do latě matku v jejím vlastním domě na pokyn věčně nespokojené ufňukané manelky, jinak je slaboch a nedospělec........kdoví, jak to vidí on, máme jen jednostranné informace.
Docela bych se vsadila, e Monča si svůj ivot sama nijak řeit nebude, akorát se moná plynule "převěsí" na krk milenci a za čas si bude stěovat zase na něco jiného.
Nemají
Jen se spolu mohou něco naučit. Drme jim palce, aby to dali
Není tady
Člověk se můe zamilovat do někoho jiného, ani by mu v současném vztahu bylo činěno příkoří.
Jene Monča to tak podává...
"Zijeme v dome s tchyni o 40 let starsi, takze sme zakonite mely a obcas mame spolu spory, je to zenska generalka, skoro nic v tomhle baraku neni po mem, nemela sem ani u muze zastani, manzel celou dobu jezdi kamionem, takze z 90% neni doma. Kdyz dojel domu, chtel mit klid. Nejsem v tomhle baraku stastna... Uz parkrat sem si nemohla nevsimnout, jak se detem venuji jini tatinci a kolik casu venoval on jim..."
Není tady
Já vím, e to tak podává.
Ale mohou to být dvě odliné věci. Kdy je Ti činěno přikoří - řeí to tak, e odejde nebo bouchne do stolu.
Zamiluje se tehdy, pokud potká někoho, do koho se zamilovat dá. A pak buď dodatečně hledá "důvody" proč ses zamilovala do jiného nebo to řeí čestně - prostě stalo se, odcházím. Nebo nestojí mě to za to, zůstávám. Poud se tedy mimomanelský vztah provalí.
Mluvím teď obecně.
Není tady
Judyna napsal(a):
Ale ono nemusí jít vdy o příkoří. Člověk se můe zamilovat do někoho jiného, ani by mu v současném vztahu bylo činěno příkoří.
No to jistě........ale chce to nepodlehnout tomu a vyčkat, a člověk troku vystřízliví..........dělat nějaká rozhodnutí pod vlivem takovéhle zamilovanosti není dobré.........samozřejmě za předpokladu, e má člověk normálně funkčního spolehlivého partnera, který má jen tu "vadu", e je u trochu okoukaný........ nebo kdy jedna ije v domnění, e má v ivotě něco zmekáno...
Kadý máme své zkuenosti, moje je taková, e se vyplatí investovat do trvalého vztahu a nepodléhat iluzím......ono se to časem bohatě vyplatí.
Upravil(a) mia (16. 2. 2015 16:25)
Není tady
Jo Mio, myslím si toté.
Není tady