Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 2. 2015 7:24

MončaVa
♥♥♥----
Web

rozum nebo cit?

Preju vsem krasne rano, chtela bych znat vas nazor.I kdyz je mi trochu jasna odpoved vetsiny z vas. Jsem vdana patnact let a s manzelem sme spolu dvacet let. Zijeme v dome s tchyni o 40 let starsi, takze sme zakonite mely a obcas mame spolu spory, je to zenska generalka, skoro nic v tomhle baraku neni po mem, nemela sem ani u muze zastani, manzel celou dobu jezdi kamionem, takze z 90% neni doma. Kdyz dojel domu, chtel mit klid. Nejsem v tomhle baraku stastna. A ted hlavni problem. Byl to muj prvni kluk, 18 let sem mela nad hlavou svatozar. Ale pred dvema roky sem zacla trochu blbnout, mela sem par uletu, dva komplikovany vztahy, muz o tom samozrejme nevedel, aspon sem si to myslela, ale pred pul rokem sem poznala muze, ktery je mi pritelem, milackem, chtel by se mnou zit. Muj muz na to prisel a totalne se sesypal. Tak jak sem hoza celou dobu nevidela uronit slzu, ted mi porad breci, nespi, nema chut na jidlo, rozhodl se, ze bude bojovat, ze nas s holkama nechce ztratit, vsechno mu pry doslo az ted, jak spatne se staral o to, aby nam laska vydrzela. On me neskutecne miluje, zadnou jinou nechce, chce se zmenit, zacit znovu. Rekl ale, ze mi ve stesti branit nechce, abych s nim nezustala jen ze soucitu, pochopil, ze uz ho nemiluju, jsem ze vseho nestastna, vim, ze kdyz odejdu, znicim ho. Do toho to prozrazeni prislo ve spatnou dobu, pritel momentalne nema co nabidnout, resi praci, zatimbysme nemeli kde bydlet, potrebovala bych jeste cas, nez vsechno vyresi. Miluju ho moc, hlavne bych konecne zacala zit jinak, po svem. Samozrejme holky sou na prvnim miste, sou v puberte, nevim, co by to s nima udelalo. Cely zivot porad beru na nekoho ohledy a na sebe sem nehledela

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.

Není tady

#2 14. 2. 2015 8:03

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: rozum nebo cit?

MončaVa napsal(a):

Preju vsem krasne rano, chtela bych znat vas nazor.I kdyz je mi trochu jasna odpoved vetsiny z vas. Jsem vdana patnact let a s manzelem sme spolu dvacet let. Zijeme v dome s tchyni o 40 let starsi, takze sme zakonite mely a obcas mame spolu spory, je to zenska generalka, skoro nic v tomhle baraku neni po mem, nemela sem ani u muze zastani, manzel celou dobu jezdi kamionem, takze z 90% neni doma. Kdyz dojel domu, chtel mit klid. Nejsem v tomhle baraku stastna. A ted hlavni problem. Byl to muj prvni kluk, 18 let sem mela nad hlavou svatozar. Ale pred dvema roky sem zacla trochu blbnout, mela sem par uletu, dva komplikovany vztahy, muz o tom samozrejme nevedel, aspon sem si to myslela, ale pred pul rokem sem poznala muze, ktery je mi pritelem, milackem, chtel by se mnou zit. Muj muz na to prisel a totalne se sesypal. Tak jak sem hoza celou dobu nevidela uronit slzu, ted mi porad breci, nespi, nema chut na jidlo, rozhodl se, ze bude bojovat, ze nas s holkama nechce ztratit, vsechno mu pry doslo az ted, jak spatne se staral o to, aby nam laska vydrzela. On me neskutecne miluje, zadnou jinou nechce, chce se zmenit, zacit znovu. Rekl ale, ze mi ve stesti branit nechce, abych s nim nezustala jen ze soucitu, pochopil, ze uz ho nemiluju, jsem ze vseho nestastna, vim, ze kdyz odejdu, znicim ho. Do toho to prozrazeni prislo ve spatnou dobu, pritel momentalne nema co nabidnout, resi praci, zatimbysme nemeli kde bydlet, potrebovala bych jeste cas, nez vsechno vyresi. Miluju ho moc, HLAVNE bych konecne zacala zit jinak, po svem. Samozrejme holky sou na prvnim miste, sou v puberte, nevim, co by to s nima udelalo. Cely zivot porad beru na nekoho ohledy a na sebe sem nehledela

Jsi naivní a nerozumná, jestli si myslíš, že by sis začala žít jinak, po svém, s mužem, který nemá práci, nemáte kde bydlet a mᚠdcery, které ještě nejsou dospělé a samostatné. Není ten tvůj nezaměstnaný přítel bez zázemí pro tebe víc možnost úniku od tvé tchýně, než člověk, kterého miluješ? Teď jsi možná akorát tak zamilovaná a ještě nevidíš reálný stav. Na sebe můžeš hledět i jiným způsobem, než odejít s dětmi do takové nejistoty. A vlastně nemᚠpřece kam odejít. Tak co řešíš?
Po svém můžeš žít tehdy, když si najdeš své vlastní bydlení a odejdeš tam se svými dcerami, když nechceš žít se svm mužem. A i to je relativní, protože, jak už jsem psala, dcery nejsou dospělé a samostatné, takže po svém zase až tolik žít nemůžeš.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#3 14. 2. 2015 8:03

Lamatko
♥♥♥♥---

Ahoj Monco, jak dlouho znᚠnového přítele? Aby on to nebral jinak než ty?

Není tady

#4 14. 2. 2015 8:06

Lamatko
♥♥♥♥---

Ja bych neřekla, ze je to útěk od tchyně. Svého muže asi opravdu nemiluje. No ale ja bych dlouhodobě nemohla žít s člověkem kterého nemiluji.

Není tady

#5 14. 2. 2015 8:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Lamatko napsal(a):

Ahoj Monco, jak dlouho znᚠnového přítele? Aby on to nebral jinak než ty?

Monča napsala, jak dlouho ho zná...

Není tady

#6 14. 2. 2015 8:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Takže má rada, když to shrnu, je, pokud svého muže nemiluješ a nechceš s ním už žít, najdi si bydlení a odstěhuj se tam s dcerami. A přitom se můžeš stýkat s přítelem. Čas ukáže, jestli je mezi vámi láska a jestli vztah vydrží. A jestli ti nebude vadit, že ve tvém věku budeš možná s mužem bez práce a bez vlastního zázemí. Abys ho ještě nemusela živit.

Upravil(a) Eva. (14. 2. 2015 8:16)

Není tady

#7 14. 2. 2015 8:17

MončaVa
♥♥♥----
Web

Tenhle muz shani praci, neni to tak, ze by sedel doma a kaslal na to, delal stavbyvedouciho skoro na druhe strane republiky a domu jezdil miimalne, nevideli sme se treba mesic, ale volali sme si denne treba 4x, resili sme spolu moje i jeho starosti, stal se mi milackem a pritelem, pak tu praci vzdal, jeden z duvodu byl, ze chce byt mi bliz. Ted hleda neci pobliz, myslim ze je to otazka tak tri mesicu. S bytem to na tak, ze prodava dum pres realitku, ale nejde to tak, jak by melo. Rikam, potrebujem cas, jenze se to provalilo moc brzy. Chtela sem od muze tak pulrokna rozmyslenou, souhlasil, ale tusim, ze ten cas nezvladne. Sveho muze nemiluju, mam ho rada, zalezi mi na nem a uvedomuju si, jak moc sem mu ublizila, ale tak jak rikate, zit s nekym koho nemiluju.. zaslouzi si lepsi zenskou, jenze on chce me.. :-(

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.

Není tady

#8 14. 2. 2015 8:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

MončaVa napsal(a):

Tenhle muz shani praci, neni to tak, ze by sedel doma a kaslal na to, delal stavbyvedouciho skoro na druhe strane republiky a domu jezdil miimalne, nevideli sme se treba mesic, ale volali sme si denne treba 4x, resili sme spolu moje i jeho starosti, stal se mi milackem a pritelem, pak tu praci vzdal, jeden z duvodu byl, ze chce byt mi bliz. Ted hleda neci pobliz, myslim ze je to otazka tak tri mesicu. S bytem to na tak, ze prodava dum pres realitku, ale nejde to tak, jak by melo. Rikam, potrebujem cas, jenze se to provalilo moc brzy. Chtela sem od muze tak pulrokna rozmyslenou, souhlasil, ale tusim, ze ten cas nezvladne. Sveho muze nemiluju, mam ho rada, zalezi mi na nem a uvedomuju si, jak moc sem mu ublizila, ale tak jak rikate, zit s nekym koho nemiluju.. zaslouzi si lepsi zenskou, jenze on chce me.. :-(

Proč by tvůj muž bez tebe nezvládl? Nepodceňuj ho. Možná si jen namlouváš, že jsi víc, než doopravdy jsi. To není fér, čekat, než si tvůj nový přítel zařídí práci a bydlení. Když s mužem být nechceš,odejdi hned a netahej ho za nos.
A ty řečičky, že si zaslouží lepší ženskou, to má každý, kdo partnera podváděl a odchází. To si nech od cesty. smile

Není tady

#9 14. 2. 2015 8:26

Lamatko
♥♥♥♥---

Asi opravdu neni fér ze mas 6 měsíců na rozmyšlenou on bude doufat a trápit se. Ty jsi si jistá ze s nim byt nechceš, asi by bylo lepší začít řešit to bydlení co nejdříve. Manžel to snad zvládne, ale jestli je dost citlivý tak to nějakou dobu potrvá. Ale byt tebou najdu si bydlení, ale uz bych se trochu bála začít hned bydlet s novým přítelem, kor když mas deti

Není tady

#10 14. 2. 2015 8:27

MončaVa
♥♥♥----
Web

Eva. napsal(a):

MončaVa napsal(a):

Proč by tvůj muž bez tebe nezvládl? Nepodceňuj ho. Možná si jen namlouváš, že jsi víc, než doopravdy jsi. To není fér, čekat, než si tvůj nový přítel zařídí práci a bydlení. Když s mužem být nechceš,odejdi hned a netahej ho za nos.
A ty řečičky, že si zaslouží lepší ženskou, to má každý, kdo partnera podváděl a odchází. To si nech od cesty. smile

Muj nadpis zni Rozum nebo cit. To znamena, ze mam velky dilema, rozum ruka, zustan s muzem, miluje te, snesl by ti modre z nebe, mate dum, deti, penize.. ale cit rika, uz dost, nemuzu mu neco nalhavat, hlavne musim premyslet, on mi sice rika, ze mi to nikdy nevycte, zacnem znovu, ale vim ja, co bude? Zdrzim se nekde a ho to bude zase drtit, ty predstavy, ze sem nekde s jinym, je mi jasny, ze duvera ke me uz bude nalomena, nevim, co by bylo horsi ..porad rika, ze kdyz odejdem, ztrati smysl zivota.  Mam o nej strach

Není tady

#11 14. 2. 2015 8:28

Lamatko
♥♥♥♥---

Ono vždy když je člověk zamilovaný vidí veci jinak, ale ja to chápu kdo z nás nebyl ze wink

Není tady

#12 14. 2. 2015 8:32

Lamatko
♥♥♥♥---

To ze muž říká ze by to nezvládl to je trochu jeho vydírání. spoustu lidi mělo bolestnyrozvod i ja a zvládli to. O manžela se tak neboj on to zvládne. Ale asi bych to neprotahovala pokud jsi si jistá. Ale jak píše Eva, našla bych si bydlení ale nějakou dobu ještě potkala než bych začala bydlet s novým přítelem kvůli dětem. Dost málo jste si viděli píšeš. Tak bych pockala.

Není tady

#13 14. 2. 2015 8:33

MončaVa
♥♥♥----
Web

Lamatko napsal(a):

Ono vždy když je člověk zamilovaný vidí veci jinak, ale ja to chápu kdo z nás nebyl ze wink

A ja sem byla cely zivot symbol nejistoty a vahani, sem sice Beran, ale s rozhodovanim sem mela vzdy velky problem, porad premyslim, zvazuju pro a proti.  Chvili sem na jedne strane, pak na druhe, hrozna vlastnost.. asamostatny bydleni? Vydelavam 9600 :-(

Není tady

#14 14. 2. 2015 8:35

Lamatko
♥♥♥♥---

A snad ani nejde poradit jestli rozum nebo cit. Pokud budeš s manželem stejně se budete oba trápit on ti uz věřit nebude, nebyl by to vyrovnaný vztah na to uz je bohužel pozdě. A cit no můžeš byt se svým přítelem ale nebydlela bych s nim hned

Není tady

#15 14. 2. 2015 8:37

Lamatko
♥♥♥♥---

No tak s tím platem to je blby to chápu. No ale když se rozhodnespro svého  muže dokážeš se přestat stýkat s novým přítelem? Asi ne...

Není tady

#16 14. 2. 2015 8:40

Lamatko
♥♥♥♥---

Ja si stejně myslím ze bys nedokázala žít s někým koho nemilujes?

Není tady

#17 14. 2. 2015 8:46

MončaVa
♥♥♥----
Web

Je zvlastni, ze sem na to prisla az, kdyz sem potkala jeho. Mela sem milence, schazela se s nim jednou za 14-21 dnu, tehdy mi to jeste nedoslo v plne mire, ty schuzky pro me byly unik od reality, teprve, az sem potkala ho, zjistila sem, ze muze uz nemiluju a ze nejsem v tomhle dome stastna.  :-( nemela sem ho potkat

Není tady

#18 14. 2. 2015 8:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pred pul rokem sem poznala muze... jezdil miimalne, nevideli sme se treba mesic
Hm... takže jste se za toho půl roku viděli kolikrát?
shani praci... prodava dum pres realitku, ale nejde to tak, jak by melo...
Opustit zaměstnání proto, že "jeden z duvodu byl, ze chce byt mi bliz" zní romanticky, ale je dost nezodpovědný... jakýpak byly ty další důvody?
Když má střechu nad hlavou, proč se jí zbavuje? Proč tam nemůžete bydlet?
Chtela sem od muze tak pulrokna rozmyslenou
Nebo šest měsíců bez starostí, než si "miláček" najde práci a nový bydlení?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#19 14. 2. 2015 8:54

Lamatko
♥♥♥♥---

Protože jsi se opravdu zamilovala, proto svého muže uz nemilujes. Vždycky si říkám ze je Škoda když to dvoum dobrým lidem nevyjde, ze se spolu nemůžou těšit na vnoučata. Teď je to těžký si představit ze se s milencem rozejdes,ale co kdyby?

Není tady

#20 14. 2. 2015 8:54

MončaVa
♥♥♥----
Web

Lamatko napsal(a):

No tak s tím platem to je blby to chápu. No ale když se rozhodnespro svého  muže dokážeš se přestat stýkat s novým přítelem? Asi ne...

Samozrejme bych se musela rozhodnout pro jednoho z nich, oba mit nemuzu a kdyby to muz zjistil, uz by tak velkorysej nebyl

Není tady

#21 14. 2. 2015 9:02

MončaVa
♥♥♥----
Web

helena napsal(a):

pred pul rokem sem poznala muze... jezdil miimalne, nevideli sme se treba mesic
Hm... takže jste se za toho půl roku viděli kolikrát?
shani praci... prodava dum pres realitku, ale nejde to tak, jak by melo...
Opustit zaměstnání proto, že "jeden z duvodu byl, ze chce byt mi bliz" zní romanticky, ale je dost nezodpovědný... jakýpak byly ty další důvody?
Když má střechu nad hlavou, proč se jí zbavuje? Proč tam nemůžete bydlet?
Chtela sem od muze tak pulrokna rozmyslenou
Nebo šest měsíců bez starostí, než si "miláček" najde práci a nový bydlení?

Je pravda, ze sme spis milenci na telefonu, z prace odesel i z duvodu ciste praktickych, delali z neho vola, neplatili mu tolik, kolik meli, nejdriv mu dovolili jet domu, pak na posledni chvili mu prehodili svou praci.. a dum, co prodava, je asi 150 km odsud, je moznost tam jit, ale tim bych narusila zivot nejen me, ale i detem, maji tu skolu, kamarady..
To ze sem chtela pulrok, to uz bylo vyvrcholenim te situace.. za pulrok bych toho muze mohla jeste trochu vic poznat.  Nemuzu odejit a za mesic zjistit, ze to byla hloupost.. jen rikam, to ze se na to prislo, byla" cara pres rozpocet"

Není tady

#22 14. 2. 2015 9:13

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Napsala jsi, že mᚠsvého muže ráda, ale nemiluješ ho. Po dvaceti letech vztahu to není málo. Druhého muže jsi patrně viděla párkrát, ale často si telefonujete. To je dost málo na takové důležité rozhodnutí. Oba můžete do telefonátů promítat své projekce a současná i budoucí realita může být naprosto jiná.
Můžu jenom napsat, co bych udělala já: Snažila bych se zapracovat na současném vztahu manželském. Vztahy nejsou housky na krámě, odejít se zdá jako nejjednodušší řešení, ale myslím, že je to jenom iluze.  smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#23 14. 2. 2015 9:18

Lamatko
♥♥♥♥---

Carpediem to napsala rozumne. Ale těžko říct jak by se žilo vedle muže kterého nemilujes. Treba by se pak vás vztah zlepšil no ale nevím.

Není tady

#24 14. 2. 2015 9:19

Lamatko
♥♥♥♥---

No ale milenci po telefonu toho člověka vůbec neznáš. Teď jsi jen poblaznena.

Není tady

#25 14. 2. 2015 9:19

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Lamatko napsal(a):

Carpediem to napsala rozumne. Ale těžko říct jak by se žilo vedle muže kterého nemilujes. Treba by se pak vás vztah zlepšil no ale nevím.

Lamatko, jaký rozdíl vidíš mezi miluji a mám rád? smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí