18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorraa napsal(a):
Kirina napsal(a):
Vím, e ze mě máte holky zmatek a ani se vám nedivím. Ale moná si to sama začínám ujasňovat.
Bez chlapa jsem byla spoustu let a bylo to fajn, tak by se svět nezhroutil, kdybych byla zase sama.
Co by mi vadilo je, kdybych byla za blba. V nejistotě a manelově nevěře jsem byla skoro 2 roky a bylo to nejhorí období mého ivota. Moná proto mám kolem sebe tolik obranných sítí. Situace byla tenkrát horí o to, e jsem měla 2 děti a malý plat. Dnes u "kopu" sama za sebe, tak bych to zvládla mnohem lépe.
Nechám tomu volný průběh, sama pro sebe se budu snait ten vztah uvolnit, protoe by tam nebylo dýchatelno pro mě ani pro něj.
Kdy byl ten vztah na počáteční úrovni, tak tam nebyly moje majetnické sklony, bylo tam víc volnosti a víc humoru. Teď je tam víc strachu a utajeného pláče, z toho, e takto nejsem astná.
Jetě jednou děkuji, e mi pomáháte to rozebrat :-)- Jo? A co PŘESNĚ by ti na tom vadilo? Co to JE být za blba? Jak to vypadá? A čím se platí za to NEBÝT za blba?
To já jsem za blba často a ráda. Vlastně jen u blbých lidí, protoe jejich představy prostě neovlivním a tak mi jsou umák. Se mnou toti nemají - ty představy - nic společného
- Jak TAKTO? Kdo je původcem toho tvého TAKTO? Kdo ho generuje a proč? Hm? K čemu to TAKTO vlastně potřebuje? Nebo přesněji: která tvá ČÁST ho potřebuje?
Já myslím, e Kirina nechce věřit, protoe pak by se mohlo stát, e by vichni věděly, e její přítel má jinou a ona jediná by to nevěděla. Pak by podle jejího názoru byla za blba. Tomu rozumím. Jak říká Pan, přijmout, e budu za blba.
Kdy si pak ale vezme, kdo je větí blb? Ten, co podvádí svoji přítelkyni nebo ta, co mu věří?
Upravil(a) Tulipánka (12. 2. 2015 16:49)
Není tady
"...kdo je větí blb? Ten, co podvádí svoji přítelkyni nebo ta, co mu věří?"
Tulip, podle mne ani jeden, ani druhý.
Není tady
podle mne ani jeden, ani druhý
Jako vdycky v ivotě... C je správně...
Není tady
Tak tak, helčo, přesně tak, Cé je správně, ale to jsem po zralé úvaze umazala, protoe na to si kadý musí přijít sám
Upravil(a) Pandorraa (12. 2. 2015 17:04)
Není tady
Podle mě je správně A, protoe ten blb má blbý zábavy. Ale je třeba stále soutěit?!?
Ale já tě Kirino chápu. Taky jsem mívala pocit, e nejsem co do vzhledu nic moc, spí hůř, ne líp. Ale e jsem docela inteligentní .......... A prd ho! To bylo smutku, pláče, kvikotu a debréze! Útroby se mi bolestí kroutily, e jsem templovaná blbka, blbka titulovaná a VICHNI TO VĚDÍ!!!!!
Není tady
protoe ten blb má blbý zábavy
Pokud "ten blb", jak říká Tulipánka, "podvádí svoji přítelkyni", pak ano...
Ale neměla by se pouívat presumpce neviny? O tomhle konkrétním pánovi víme jen to, e fotí akty, co jaksi bez nahatejch modelů nelze... a zřejmě to nebude jen kvůli tomu, e by se chtěl pokoukat nebo zahejbat. "Studuje si kolem toho dost materiálu, chodí na workshopy", píe Kirina - kdyby mu lo o něco z výe uvedenýho, tak by se na nějaký tudování vykalal a uetřenej čas vyuil "smysluplněji"
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Kirina napsal(a):
Vím, e ze mě máte holky zmatek a ani se vám nedivím. Ale moná si to sama začínám ujasňovat.
Bez chlapa jsem byla spoustu let a bylo to fajn, tak by se svět nezhroutil, kdybych byla zase sama.
Co by mi vadilo je, kdybych byla za blba. V nejistotě a manelově nevěře jsem byla skoro 2 roky a bylo to nejhorí období mého ivota. Moná proto mám kolem sebe tolik obranných sítí. Situace byla tenkrát horí o to, e jsem měla 2 děti a malý plat. Dnes u "kopu" sama za sebe, tak bych to zvládla mnohem lépe.
Nechám tomu volný průběh, sama pro sebe se budu snait ten vztah uvolnit, protoe by tam nebylo dýchatelno pro mě ani pro něj.
Kdy byl ten vztah na počáteční úrovni, tak tam nebyly moje majetnické sklony, bylo tam víc volnosti a víc humoru. Teď je tam víc strachu a utajeného pláče, z toho, e takto nejsem astná.
Jetě jednou děkuji, e mi pomáháte to rozebrat :-)- Jo? A co PŘESNĚ by ti na tom vadilo? Co to JE být za blba? Jak to vypadá? A čím se platí za to NEBÝT za blba?
To já jsem za blba často a ráda. Vlastně jen u blbých lidí, protoe jejich představy prostě neovlivním a tak mi jsou umák. Se mnou toti nemají - ty představy - nic společného
- Jak TAKTO? Kdo je původcem toho tvého TAKTO? Kdo ho generuje a proč? Hm? K čemu to TAKTO vlastně potřebuje? Nebo přesněji: která tvá ČÁST ho potřebuje?
u nekterych .. treba to Kirina vidi jinak ... byt za blba = investovat , duverovat nekomu , kdo to nevraci , je tam slaba zpetna vazba a nakonec te stejne posle nekam
Není tady
helena napsal(a):
Ale neměla by se pouívat presumpce neviny? O tomhle konkrétním pánovi víme jen to, e fotí akty, co jaksi bez nahatejch modelů nelze... a zřejmě to nebude jen kvůli tomu, e by se chtěl pokoukat nebo zahejbat. "Studuje si kolem toho dost materiálu, chodí na workshopy", píe Kirina - kdyby mu lo o něco z výe uvedenýho, tak by se na nějaký tudování vykalal a uetřenej čas vyuil "smysluplněji" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Já jsem to pochopila jako příklad a ne jako Kirinino konkrétno!
Není tady
Vdycky se snaím volit slova tak, aby to co nejvíce vyjadřovalo moje pocity. Být za blba se mi vak asi nepodařilo vystihnout správně. Spí v tom tenkrát byla lítost, e to, co se kdysi dostávalo mě (něnosti, objetí), má nyní jiná, ...e oni dva jsou spojenci a já jsem sama. V tom oslabení jsem nemohla, nebo spíe neuměla vztyčit hlavu a odejít středem. Byla jsem tedy za tu chudinku. Kdyby mi manel tenkrát řekl rozhodně:" odcházím, rozhodl jsem se pro jinou", byla bych vzteky bez sebe, ale časem bych to vstřebala. Ale on chtěl mít manelku, milenku děti, byt...a hlavně NIC neřeit!!! A to pro mě bylo zničující
Není tady
...
Upravil(a) Anna M (13. 2. 2015 22:57)
Není tady
Kirina napsal(a):
Ahoj
Nejdříve vysvětlím, proč toto zdánlivě psychologické téma dávám právě sem - protoe věřím na nějaké vesmírné zákony a na to, e pokud ON ke mě nael cestu, je tu od toho, aby mě něco naučil.
Vztah jsem neplánovala, ON přiel nečekán, nezván a vedl mě. A já jsem po 9ti leté absenci vánějího vztahu začala pociovat, e to není zlé, nechat se vést, být s někým.....
Máme společný humor, společného koníčka-focení, máme si co říct, je nám spolu fajn, intimní chvilky jsou skvělé.
Problém je v tom, e jsem árlivá. Jeho koníček je toti focení en a to často neoděných. Protoe sama občas fotím, tak vím, jak tenká můe být hranice mezi modelkou a fotografem.
Vím, e má svého koníčka rád a nikdy bych po něm nechtěla ústupek! Studuje si kolem toho dost materiálu, chodí na workshopy, není to jenom o tom vidět nahou enu. Ale já, protoe mám negativní zkuenost z manelství, které se rozpadlo kvůli jiné eně, jsem ostraitá, by nemám (zatím) ádný důvod.
Navíc sama nemám dostatek sebevědomí, take jsem si vědoma, e pochybuji předně sama o sobě!!
Chodíme spolu cca 10 měsíců, on je dost uzavřený, tak pro mě není zase a tak čitelný. Zajímavé je, e nemá téměř ádné přátele ze stran muů, ale díky svému koníčku se často kontaktuje se enami. Spíe virtuálně, pokud osobně, tak o tom (krom focení) nevím
Snaím se pracovat na svém sebevědomí a sebelásce meditacemi, vizualizacemi. Tak jsem jak na houpačce. Občas něco poléčím, a pak se vyvrbí dalí zkouka a já si říkám, jestli mám v tom vztahu vydret, kdy se opakovaně trápím, nebo jestli je to kola pro "nacvičování" sebevědomí .
Připadám si jako v pasti. Protoe kvůli svým pochybnostem nejsem ve vztahu astná, ale po partnerovi by mi bylo smutno, kdybych ses ním rozela. A pravděpodobně by se ke mě dostal někdo dalí, kdo by mi dal podobnou lekci.
Vím, e ON mě mám taky moc rád a vzalo by ho to.
Jak to vidíte vy?
JE to výzva, JE to práca na sebe - lebo okrem invalida upútaného na lôko (a mono aj na toho! ) by si asi iarlila na kadého. Keby nemal takéhoto koníčka, stýkal by sa so enami pracovne, apod. Na druhej strane - okrem práce na sebavedomí by som preskúmala, prečo mám tieto pocity - či to nie je aj niečím v jeho správaní, reči, gestách...
Není tady
Kirina napsal(a):
Heleno, vím, e je to ve mě a ne v těch svlečnách ))
Teď nevím, jestli to : "...(zatím) ani nenaznačuje" bylo ke mě, či citace.
To je právě to, čemu se chci vyhnout, aby se neprovalilo, e jsem árlivá a tím bych mohla působit, jako závislá chudinka. A to je myslím si ve vztahu na kodu!!
Je fakt, e pak jdu "přes sebe" a tvářím se, e jsem nad věcí. A pak fňukám tady
Energeticky to vo vzahu robí arapatu, aj keď sa to nepovie, neurobí - len myslí a cíti. Ak nie je padnutý na hlavu a otupený, tak tvoju iarlivos vycíti. A mmch - najviac to aj tak máva s tebou... so vzahom a s ním len druhotne.
Není tady
Barča napsal(a):
Podle mě je správně A, protoe ten blb má blbý zábavy. Ale je třeba stále soutěit?!?
Ale já tě Kirino chápu. Taky jsem mívala pocit, e nejsem co do vzhledu nic moc, spí hůř, ne líp. Ale e jsem docela inteligentní .......... A prd ho! To bylo smutku, pláče, kvikotu a debréze! Útroby se mi bolestí kroutily, e jsem templovaná blbka, blbka titulovaná a VICHNI TO VĚDÍ!!!!!
Jak si tímhle můe být tak jistá?
Co kdy je to ale úplně jinak?
Není tady
Grainne napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kirina napsal(a):
- Jak TAKTO? Kdo je původcem toho tvého TAKTO? Kdo ho generuje a proč? Hm? K čemu to TAKTO vlastně potřebuje? Nebo přesněji: která tvá ČÁST ho potřebuje?u nekterych .. treba to Kirina vidi jinak ... byt za blba = investovat , duverovat nekomu , kdo to nevraci , je tam slaba zpetna vazba a nakonec te stejne posle nekam
Investovat (nerovná se důvěřovat) a nebo očekávat?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Grainne napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
- Jo? A co PŘESNĚ by ti na tom vadilo? Co to JE být za blba? Jak to vypadá? A čím se platí za to NEBÝT za blba?
- Jak TAKTO? Kdo je původcem toho tvého TAKTO? Kdo ho generuje a proč? Hm? K čemu to TAKTO vlastně potřebuje? Nebo přesněji: která tvá ČÁST ho potřebuje?u nekterych .. treba to Kirina vidi jinak ... byt za blba = investovat , duverovat nekomu , kdo to nevraci , je tam slaba zpetna vazba a nakonec te stejne posle nekam
investovat myleno jako dovolit si cítit nějaké emoce a důvěřovat
Není tady
helena napsal(a):
Ale neměla by se pouívat presumpce neviny? O tomhle konkrétním pánovi víme jen to, e fotí akty, co jaksi bez nahatejch modelů nelze... a zřejmě to nebude jen kvůli tomu, e by se chtěl pokoukat nebo zahejbat. "Studuje si kolem toho dost materiálu, chodí na workshopy", píe Kirina - kdyby mu lo o něco z výe uvedenýho, tak by se na nějaký tudování vykalal a uetřenej čas vyuil "smysluplněji" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Helčo, znám desítky případu, kdy "ten blb" jasně na začátku vztahu deklaruje, e neumí být věrný jen jedné eně a "ta blbka" ve svatém přesvědčení, e její láska ho prostě změní, ho vůbec neposlouchá.....
Prostě označení "ten/ta blb/ka" mi tu obecně nesedí. Jsou to nálepky, které vdy vypovídají hlavně o tom, kdo je lepí
A myslím, e Kirina je ani nelepí, nevnímá to tak. Ona to celé vnímá jako svůj vlastní problém a to je dobrý předpoklad pro to, aby si ho vyřeila. Nezávisle na partnerovi, protoe jinak to ani řeit nejde.
Není tady
Grainne napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Grainne napsal(a):
u nekterych .. treba to Kirina vidi jinak ... byt za blba = investovat , duverovat nekomu , kdo to nevraci , je tam slaba zpetna vazba a nakonec te stejne posle nekamInvestovat (nerovná se důvěřovat) a nebo očekávat?
Jene tohle je prostě VDYCKY spojeno s rizikem, e si nabije nos, někdo tě zraní.
Pokud tohle riziko nepříjme, nemůe nikdy neúspěch - své drkopády svádět na toho "blba" - druhého člověka, který nese naprosto stejné riziko a větinou ho taky odmítá přijmout.
Stejné prostě přitahuje stejné a to vdycky končí nějakou společnou lekcí.
Jít do vztahu a domnívat se, e "ten druhý" mi zařídí nehynoucí těstí a ochranu, postará se o mé těstí a bude do smrti milovat jen MNĚ jedinou, nikdy mi nijak neublíí a neudělá nic, co by se mne MOHLO nějak dotknout, to je hodně, ale hodně nedospělé.
Do vztahu s takovýmhle nedospělcem jde obvykle jiný nedospělec a nakonec si vdycky vzájemně rozkopou bábovičky.
To prostě nemůe jinak dopadnout.
Není tady
"ten blb"
Počkej... jsem si s "blbem" nezačala, jen cituju
Ona to celé vnímá jako svůj vlastní problém
Vdy jo... taky se nepohoruju nad pánovým hobby a fakt v něm nevidím předpoklad pro nějakou zahejbačku... ta se dá pořídit levnějc, jak u jsem zmínila. A Kirině jsem psala cosi o kostlivci, kterýho přes jarmaru nevidí...
Pokud neinvestuje, nemůe nic dostat zpátky... a jít do vztahu s nedůvěrou je a) kontraproduktivní a b) docela nefér k tomu druhýmu.
Upravil(a) helena (14. 2. 2015 14:39)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Grainne napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Pokud tohle riziko nepříjme, nemůe nikdy neúspěch - své drkopády svádět na toho "blba" - druhého člověka, který nese naprosto stejné riziko a větinou ho taky odmítá přijmout.
Jít do vztahu a domnívat se, e "ten druhý" mi zařídí nehynoucí těstí a ochranu, postará se o mé těstí a bude do smrti milovat jen MNĚ jedinou, nikdy mi nijak neublíí a neudělá nic, co by se mne MOHLO nějak dotknout, to je hodně, ale hodně nedospělé.
Do vztahu s takovýmhle nedospělcem jde obvykle jiný nedospělec a nakonec si vdycky vzájemně rozkopou bábovičky.
Pěkně napsáno Pan
Já o sobě vím, e jsem nevyzrálej jedinec. A vechnu tuhle teorii vím, jen ji neumím ít. Pak se to ve mě mele.
Upravil(a) Kirina (14. 2. 2015 18:26)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Barča napsal(a):
Ale já tě Kirino chápu. Taky jsem mívala pocit, e nejsem co do vzhledu nic moc, spí hůř, ne líp. Ale e jsem docela inteligentní .......... A prd ho! To bylo smutku, pláče, kvikotu a debréze! Útroby se mi bolestí kroutily, e jsem templovaná blbka, blbka titulovaná a VICHNI TO VĚDÍ!!!!!Jak si tímhle můe být tak jistá?
Co kdy je to ale úplně jinak?
To je úplně moný, e je vechno jinak. Ale nemám se jak dozvědět jak .
Z příkladu, který jsi uvedla, vyplývá toto. Moná, e jsi při psaní myslela na Kirinu nebo někoho jiného. Mohu tuit, mohu se i domnívat, ...... ale to je asi tak vechno.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Grainne napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Investovat (nerovná se důvěřovat) a nebo očekávat?investovat myleno jako dovolit si cítit nějaké emoce a důvěřovat
jo to chápu
Není tady
Kirina napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Grainne napsal(a):
investovat myleno jako dovolit si cítit nějaké emoce a důvěřovatJene tohle je prostě VDYCKY spojeno s rizikem, e si nabije nos, někdo tě zraní.
To prostě nemůe jinak dopadnout.Pěkně napsáno Pan
Já o sobě vím, e jsem nevyzrálej jedinec. A vechnu tuhle teorii vím, jen ji neumím ít. Pak se to ve mě mele.
nápodobně
Není tady
Tak po tom týdnu, či dvou přemýlím, jak moc je ten můj pocit o árlivosti, či o jiných pochybnostech.
Vechno se samozřejmě vyvíjí. Někdy mám pochybnosti a árlím to ano, ale taky vím, e partner je celkem uzavřený a moc o něm vlastně nevím. V mnoha oblastech je pro mě tajemný. Neříká mi slovy, e mě má rád, ale je občas tak milý, e mě to dojímá. Jindy z něj mám pocit, e je nejdřív on, jeho potřeby, jeho koníček a pak moná nedořeená bývalá ena, (jejím jménem mě občas omylem osloví) a pak.....někde já. Jakoby mě on nechtěl k sobě citově pustit
U ostatních muů jsem byla zvyklá, e byli v komunikaci takoví romantičtějí. Dokázali napsat něco milostného do SMS nebo mailu, dávali najevo víc city, stesk, ale současný přítel je často v komunikaci, jako můj kamarád. Na netu kadopádně, protoe co je prý na netu je vude, (na to je a nezdravě opatrný co napíe do chatu nebo do mailu) .
Kdy spolu telefonujeme třeba 20-30 minut nikdo by nepoznal, e spolu chodíme. Vyloeně kamarádský rozhovor. Moná je to dobře, ale mě by občas potěilo nějaké důvěrnějí slůvko, oslovení, vzkaz, e mu chybím....
Moná tedy z toho mám pochybnosti, nevím
Není tady
Kirino, bydlíte od sebe daleko? Jak často se spolu vidíte?
Tys psala, e do něj nejspí nejsi zamilovaná a teď zase, e by nikdo nepoznal, e spolu chodíte, kamarádský rozhovor. Je takový i z tvé strany? Ty pouívá důvěrnějí slůvka, oslovení, vzkazy, e ti chybí?
To je divné, e tě jetě i teď oslovuje jménem své bývalé eny. Moná má opravdu nedořeený vztah k ní a ty jsi jen převoznice, e nechce být sám, anebo se zkouí tímto způsobem od ní odpoutat. To jsou jenom mé dedukce.
Miluje ho? Jestli ne, tak proč jsi s ním?
Není tady
Bydlíme od sebe cca 40 km, vidíme se větinou o víkendu, občas v týdnu na kafe....
Rozvedený je cca 1,5 roku a tenkrát ho to dost vzalo, bylo náhlé rozhodnutí jeho tehd. manelky.
Ano připadám si jako převoznice, to je trefné. Přesto je mi s ním často moc dobře, mám ho ráda, ale kdy přechází hranice mezi "mám ho ráda" a "miluji" ho, to nedokáu ohodnotit.
Není tady