|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Barča napsal(a):
Snad rozumím, takže paralelní vztah -nebo spíš milenecký vztah, za paralelní bych považovala, kdyby ta druhá byla bez partnera. Nesnaž se být nesobecká, člověk si lže do kapsy, co to je "nesobecká" tím způsobem, že je to to, co se mu zrovna hodí do jeho konstruktů.
Je dobré nežít podle předsudků, na druhou stranu jsou osvědčené modely, jejichž nepřijetím si člověk koleduje přinejmenším o určité strázně, které nemají s bouráním předsudků nakonec nic společného.
Příjde mi, že je přes tvou smířlivost a partnerovu ojedinělost a vzácnost někde něco v nepořádku. Kde?
Stav vypadá nevyvážený.
V nepořádku je současná sexuální nevyváženost toho vztahu.
Strázně přináší život z mnoha stran a tahle je nakonec ještě i docela příjemná. Jsme zdrávi, chudobou nestrádáme, možná člověk hledá problémy tam, kde nejsou.
E.
Není tady
Poslední dobou, kolem porodu a do teď po něm (5 měsíců) vyvstává, že jako milenka jsem spíš ta druhá.
Pro něj nebo sama za sebe?
Tento fakt ale vím opravdu dost dlouho, od začátku. Řekněme pět let.
Tak jak? Pět měsíců nebo pět let?
Není tady

Proč, když tvůj muž má 5 let vdanou milenku, s ním máš malé dítě, když nemáš to, že má tak dlouho milenku, v sobě vyřešeno? Anebo jsi myslela, že máš a teprve teď zjišťuješ, že je to jinak?
Není tady

Ještě přemýšlím nad tím, jak víš, že milenka je velká experimentátorka atd.? To ti vykládá tvůj manžel? Jestli ano, tak je to necitlivej vůl. Když už jsme teda na tom statku a on je tak úžasný, že umí dokonce zabít krávu. hm. krávu.
To mě napadají další věci. Ale ty máš malé dítě, ještě tě ovládají hormony z těhotenství, porodu, emoce... To ani teď nedokáže být k tobě ohleduplný? 
A ty místo toho, aby sis v sobě srovnala, co opravdu potřebuješ a chceš, tady vymýšlíš ptákoviny, jak tomu volovi umožnit mnohoženství. 
Upravil(a) Eva. (9. 2. 2015 14:15)
Není tady
Eva. napsal(a):
Ještě přemýšlím nad tím, jak víš, že milenka je velká experimentátorka atd.? To ti vykládá tvůj manžel? Jestli ano, tak je to necitlivej vůl. Když už jsme teda na tom statku a on je tak úžasný, že umí dokonce zabít krávu. hm. krávu.
To mě napadají další věci. Ale ty máš malé dítě, ještě tě ovládají hormony z těhotenství, porodu, emoce... To ani teď nedokáže být k tobě ohleduplný?
A ty místo toho, aby sis v sobě srovnala, co opravdu potřebuješ a chceš, tady vymýšlíš ptákoviny, jak tomu volovi umožnit mnohoženství.
Nemusí být experimentátorka sexuální, ale životní. Třeba.
Není tady

První ženo,
vím, že můj příspěvek nebude reakcí na Tvůj dotaz a dokonce nikoho, kdo by takto žil neznám, ale když tě tak čtu...
opravdu je Tvůj muž tak vyjímečný/ tím , co umí a jaký je, jak jsi psala/, že Ti stojí za to smířit se s milenkou, kterou Ti( ve své úžasnosti nezapírá)? Víš, že i jiní chlapi jsou fakt CHLAPI, kteří se umí postavit k práci, žít na statku, starat se o hospodářství a být šťastni s jednou ženou? Fakt Ti za to stojí, když víš, že jste dvě? Rozhodně neberu jako omluvu to, žes věděla od začátku, že je takto "uchylnej"( že mu nestačí jedna)...já vím, že tady nechceš o tomhle diskutovat, žes přišla s prosbou o jinou radu, ale nedá mi to....
Co ta druhá "Micina", jakpak to vidí ona?
Není tady
Tohle je moc zajímavé téma, už jsm o něm také uvažovala.
Vím, že správné je nechtít někoho vlastnit, a to ani tvého manžela. Pokud chceš, abys byla jeho jediná, ale on to nechce, buďto se s tík srovnáš nebo musíš odejít.
Logicky vím, že by bylo správné přijmout to, že manžel má vedle tebe i jiné ženy, ale u nás v ČR jsme vychovávané ve společnosti, kdy jsme pro toho našeho prince tou jedinou princeznou a to od svého partnera také očekáváme. Chceme mít blízkou osobu, se kterou můžeme sdílet dobré a špatné, která nás podrží a hlavně: pro kterou jsme ty nejdůležitější. Ale pokud má ten druhý partner vztah ještě s někým jiným, pak už nejsme ty nejdůležitější a málo kdo se s tím dokáže poprat.
Naše vztahy jsou stavěné na jednom partnerovi a na důvěře, budování vztahu dvou lidí. Ale někde jinde to může být jiný druh vztahu a je to tak v pořádku.
Já osobně bych to těžko zkousla....
Není tady

Barča napsal(a):
Mám podle textu za to, že to žena psala v souvislosti se sexem. Ale mohu se také mýlit.
Btw však může být experimentátorkou i ona a pak muž nebude hledat jinde... Jsou i jiné cesty, než cesta smířit se s mnohoženstvím partnera.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Tohle je moc zajímavé téma, už jsm o něm také uvažovala.
Vím, že správné je nechtít někoho vlastnit, a to ani tvého manžela. Pokud chceš, abys byla jeho jediná, ale on to nechce, buďto se s tík srovnáš nebo musíš odejít.
Logicky vím, že by bylo správné přijmout to, že manžel má vedle tebe i jiné ženy, ale u nás v ČR jsme vychovávané ve společnosti, kdy jsme pro toho našeho prince tou jedinou princeznou a to od svého partnera také očekáváme. Chceme mít blízkou osobu, se kterou můžeme sdílet dobré a špatné, která nás podrží a hlavně: pro kterou jsme ty nejdůležitější. Ale pokud má ten druhý partner vztah ještě s někým jiným, pak už nejsme ty nejdůležitější a málo kdo se s tím dokáže poprat.
Naše vztahy jsou stavěné na jednom partnerovi a na důvěře, budování vztahu dvou lidí. Ale někde jinde to může být jiný druh vztahu a je to tak v pořádku.
Já osobně bych to těžko zkousla....
Ano, právě že nechci být jeho jediná. Chci umět být jedna z mnoha, ale stále ta první. Chci se to naučit, protože nechci odcházet.
A nechci o tom teoretizovat. Chtěla bych o tom umění mluvit s někým, kdo to taky umí.
Není tady
Nechci být jeho jediná, pokud ho tím budu měnit a omezovat.
Není tady
Eva. napsal(a):
Barča napsal(a):
Mám podle textu za to, že to žena psala v souvislosti se sexem. Ale mohu se také mýlit.
Btw však může být experimentátorkou i ona a pak muž nebude hledat jinde... Jsou i jiné cesty, než cesta smířit se s mnohoženstvím partnera.
Evo, promiň, že ti neodpovídám na vše. Snad tím neporušuju nějaká místní nepsaná pravidla.
Je to smršť 
Experimentátorkou bych se stala ráda, ale nějak mi to nejde. Pokud pomineme to, že experimentem je i to společné žití.
Teď jsem po tom miminu nějak mimo, asi opravdu hormony.
Jsme spolu pět let, o trochu dýl je muž s tou druhou. Pět měsíců je miminu. Pěkné počty.
E.
Není tady
Jsme spolu pět let, o trochu dýl je muž s tou druhou.
Zase se budu ptát... cos očekávala, když jsi do takovýho vztahu šla?
Není tady

Prvni zena napsal(a):
Ano, právě že nechci být jeho jediná. Chci umět být jedna z mnoha, ale stále ta první. Chci se to naučit, protože nechci odcházet.
A nechci o tom teoretizovat. Chtěla bych o tom umění mluvit s někým, kdo to taky umí.
Ty sama sobě lžeš.
Narodila ses tady a teď, ve střední Evropě. Jsi taková, jaká jsi a chceš se kvůli chlapovi mermomocí předělávat. To nedáš.
Myslím si, že to tady a teď jen tak někdo neumí. Takovou nenajdeš.
A myslím, že ani u muslimů už ne. A tvůj muž není bohatý Arab... Chceš se srovnávat s nějakou muslimskou rodinou, ale tam je to jiná kultura, jiné náboženství, jiné finanční možnosti chlapa, který má více žen.
Není tady

Prvni zena napsal(a):
Jsme spolu pět let, o trochu dýl je muž s tou druhou. Pět měsíců je miminu. Pěkné počty.
E.
Proč jsi do takového vztahu vůbec šla, když milenka byla (a nejspíš i nyní je, minimálně v intimitě) první? Proč s ním máš dítě, když se s ní ani po tolika letech vašeho vztahu nerozešel? On nejspíš nebude na ženy, ale jenom na tu jednu. To jenom ty si bláhově namlouváš, že je na ženy.
Nemůže to být třeba i tak, že kdyby ona byla svolná rozvést se a žít s ním, ty bys zůstala na vedlejší koleji?
Jejda, mě ten chlap tak rozčílil 

Upravil(a) Eva. (9. 2. 2015 19:07)
Není tady

Já jsem také se ženatým mužem hodně let. Ale je to z nějakých důvodů, které pominou. A až pominou, tento stav se změní, ať už jakkoliv. Ale určitě se změní.
Když měl milenku můj muž a dozvěděla jsem se to, v podstatě dostal nůž na krk. Když se s ní rozejde, můžeme zkusit žít spolu dál a najít k sobě cestu. On si vybral rozchod.
Jsem dostatečně sebekritická a dostatečně se znám, abych tady a teď, v tom, v čem jsem byla vychovaná a jaká jsem, nežila celý zbytek života v trojúhelníku, protože vím, že to bych nedala. Na to nemám a nebudu se znásilňovat.
Proč ty se mermomocí znásilŇuješ, když už 5 let víš, že to nedáváš? Že na to zapomínáš, jak sama píšeš, jenom při práci? A začíná to být čím dál tím těžší pro tebe?
Mluvila jsi teď po narození vašeho dítěte, o tom se svým mužem? Naprosto otevřeně? Co ti vadí, co tě trápí a jestli by to nešlo změnit? Anebo si toho vola hýčkáš v bavlnce a raději děláš sama sobě násilí?
Upravil(a) Eva. (9. 2. 2015 19:53)
Není tady
helena napsal(a):
Jsme spolu pět let, o trochu dýl je muž s tou druhou.
Zase se budu ptát... cos očekávala, když jsi do takovýho vztahu šla?
Helo, prosím, jak se vymazává vzkazník?
Není tady
jak se vymazává vzkazník
Jednoduše - musíš sjet až dolů (pod reklamu), tam je chlíveček s textem "Smazat více zpráv", odklikneš, vpravo se objeví sloupeček se čtverečkama, ty označíš... Delete... ještě jednou se tě zeptá, jestli fakt chceš... klik... hotovo.
Není tady

Prvni zena napsal(a):
Ono je to složitější. Pokud se povzneseme nad kulturní zvyklosti střední Evropy, pak na tom nic špatného není.
Já jen potřebuji srovnat v hlavě pár drobností.
Není na tom nic špatného. Pokud to všichni zúčastnění zvládají a cítí se dobře.
Což tvůj případ evidentně není. A o tom to je.
Není tady
Já jsem také se ženatým mužem hodně let.
Hm... ten tvůj ženáč je už pár let v podstatě ve stejným postavení jako manžel pisatelky. Proč ho rovněž nenazýváš jménem kastrovanýho bejka?
Není tady
Protože
?)
1/ Když dva dělají totéž, není to totéž.
2/ Milý má trénink, Eva. není první, takže je to vlastně normální.
3/ Protože na tom není nic špatného, neb to dobře zvládá manželka, Eva. i M., tudíž se tak všichni cítí dobře a nebudou
na daném stavu nic měnit. Tudíž M. nemůže být kastrovaný býk.
4/ Protože to Evu. nerozčiluje, naopak jí daný stav přináší uspokojení.
To je ale jenom moje domněnka, často jsou věci jinak, než jsou prezentovány, nebo než jakými se zdají býti.
Není tady

Kdybys četla pozorně, heleno, tak by sis přečetla, že jsem ho nazvala stylově, když jsou na té farmě. My na farmě nežijeme. Btw první žena, to je jiná pohádka. Ten její vůl měl jinou ženu, pak si našel ji a pak si s ní pořídil dítě. Můj dojem je, že on by chtěl skutečně tu vdanou paní, kdyby chtěla ona jeho. Tak teď zatím se spokojil s "první ženou".
Není tady
jsem ho nazvala stylově, když jsou na té farmě
Má nemilá... nazývat někoho volem a obhajovat to jeho životem farmáře není vtipný. To je prachobyčejný hulvátství.
Ale ty máš k tomu skotu zřejmě blízko, když tak ráda používáš jména jeho druhů ve styku s lidmi... nebo ti dělá potíže rozlišovat?
Není tady
Moje kamarádka razila heslo: "Ztrapňujme se třikrát denně, staneme se vůči tomuto jevu imunními." 

Není tady

helena napsal(a):
jsem ho nazvala stylově, když jsou na té farmě
Má nemilá... nazývat někoho volem a obhajovat to jeho životem farmáře není vtipný. To je prachobyčejný hulvátství.
Ale ty máš k tomu skotu zřejmě blízko, když tak ráda používáš jména jeho druhů ve styku s lidmi... nebo ti dělá potíže rozlišovat?
Nepsala jsem, že je to vtipný. Ano, je to hulvátství. Ten pán se chová jako hulvát.
Není tady
Tak ještě jednou. 
Není tady