|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Axi napsal(a):
Eva. napsal(a):
Dorko, přesně to říkám. Manželka nemusí být vždy první žena.
Hmm, stále ve své nízké, majetnické formě vztahu.
No a co?
Máš s tím nějaký problém?
Důležité pro tebe je, aby tys byl spokojený v životě. Do mého života ti nic není. 
Když si tě čtu poslední dobou na politickém, taky vidím, že jsi v nízké formě vztahů k jiným lidem. Hlavně co se slušnosti týká. Nu, i tak se dá. Časem zase třeba bude dobře, až se vybouříš z toho, co tě žere.
Není tady

juliana napsal(a):
Jinak, v jiných kulturách, kde je toto běžné: má 2, 3 ... ženy, ale ŽÁDNÁ NEPRACUJE !!! Takže možná ... pokud se přidají jiné okolnosti ..., já bych to brala!!! Žila bych si pro své hobby, kámošky, cestování ... . Svého pašu bych viděla jen občas - super. Fakt.
Přesně tak.
To by se mi také líbilo. 
Není tady
Eva. napsal(a):
Evo, častokrát na neštěstí pro ni je manželka VŽDYCKY první žena, i kdyby bába na čertu jezdila. Už proto, že v jakémkoli případě musí, krom ronění slzí řešit spoustu dalších věcí. U mohamedánů jsou na to maximálně 4 ženy, ale ta první toho má vždycky nejvíc. Smiř se s tím, příjmi to.
Není tady

Barča, píšeme každá o něčem jiném.
Důležité je, V ČEM je která žena první.
Vím, o čem mluvím. Také jsem před mnoha lety byla podle papíru o manželství první žena.
Upravil(a) Eva. (8. 2. 2015 13:20)
Není tady
Eva. napsal(a):
juliana napsal(a):
Jinak, v jiných kulturách, kde je toto běžné: má 2, 3 ... ženy, ale ŽÁDNÁ NEPRACUJE !!! Takže možná ... pokud se přidají jiné okolnosti ..., já bych to brala!!! Žila bych si pro své hobby, kámošky, cestování ... . Svého pašu bych viděla jen občas - super. Fakt.
Přesně tak.
To by se mi také líbilo.
Viď Evi. A to bych Pašovi předvedla lásku, že by mě zase dlouho nepotřeboval a měla bych holaj solaj! No jo, ale jak se znám, toto bych dlouho také nevydržela, zamilovala se a bylo by.
Není tady

Eva. napsal(a):
Nevím, jestli Graine myslí tu paní, co myslím já. Psala sem kdysi manželka, jejíž manžel měl dvě rodiny. Ji a jejich děti a druhou ženu a s ní také děti. Paní se tvářila, že jí to nevadí, ale občas to z ní taky vyšlo, co sama před sebou schovávala, že to vadí. Jestli si dobře vzpomínám, vadilo jí to pak už natolik, že to začala řešit. A pak už nepsala.
To bude ta samá, ten závěr už si nepamatuju ..nick byl něco jako Tora ?
Není tady
Manželka nemusí být vždy první žena.
Pravdu díš... někdy ta samá bejvá druhá jako manželka i jako milenka... 
Ovšem z ryze právního hlediska je manželka ta "první žena" téměř vždycky.
Není tady

Nemám na mysli právní hledisko.
Grainne, ano, byl to nick tora. Jsi dobrá, že sis vzpomněla.
Není tady
Nemám na mysli právní hledisko.
Vím, že ne... to bylo všeobecný připomenutí... ne jenom pro tebe...
Není tady
To se to tu pěkně rozjelo, děkuji.
Zkusím odpovědět všem, kteří se na něco ptají.
E.
Není tady
Eva. napsal(a):
Já bych se s tím vyrovnala tak, že bych s takovým mužem nebyla. Neexistuje pouze způsob vyrovnání se, o jakém zřejmě mluvíš ty. Já bych řekla, že je to pro tebe spíš znásilnění sebe sama, než vyrovnání se, když tě čtu. Proč se znásilňuješ?
Btw proč si myslíš, že jsi první žena? Jenom podle toho, že jsi za něho vdaná? To nemusí nic znamenat.
Znásilňování to není.
První jsem, protože to říká a jedná podle toho. Ano, jsme sezdaní a máme malé dítě.
Není tady
Jaku napsal(a):
Prvni zena napsal(a):
Judyna napsal(a):
První ženo, moc nerozumím tomu, o co ti jde.
Tady nepomůže žádná přenesená zkušenost, to si prostě musíš vyzkoušet, jak to budeš snášet. Jestli dokážeš být opravdu tak tolerantní a brát svého muže i s jeho "úlety". Samozřejmě bude hodně záležet i na muži - jestli bude neomalený a k tobě neuctivý nebo jestli bude v rámci možností ohleduplný a nebude mít další ženy tobě před očima.
Jestli ti o toho muže jde a máš pocit, že s ním můžeš být i s vědomím jeho dalších žen, tak to prostě zkus.
Jedna moje sousedka žila v takovém vztahu. O milenkách jejího muže věděl kde kdo - i jejich děti. Ona ovšem nikdy nepřipustila, že to tak je. Prostě to "neviděla". On jako manžel byl jinak dobrý, staral se o rodinu, děti. Takže jí to asi za to stálo.
Pak u nás na malém městě si vdaná paní přivezla z lázní domů dalšího pána. Žili spolu ve třech až do smrti.Díky.
Vyzkoušet - to už se zkouší. Je to velmi zjevné, naopak by mi vadilo, kdyby se to dělo za mými zády. S tím už jsem se vyrovnala.
Jsem smířená.
Ale občas mám takové smíšené pocity.
A myslím, že rozhovor s některou, která to dokázala přijmout, by mi pomohl. Tak jen tak sonduju internet, nevím kde jinde hledat.
Právě že hledám konkrétní přenesené zkušenosti.
Nekamenujte mě. Ani nepište, že to tak nechcete. Pro mě je to životní situace, před kterou jsem postavena. Chci se s tím nějak vyrovnat. A jsem na dobré cestě.
Díky.
EJá tě chápu,ne vždy je v životě jen všechno bílé nebo černé a je určitě i jiné východisko,než spálit všechny mosty a vlastně utéct misto řešit.
No právě - není to v žádném případě černobílé.
Hele, já vím od začátku, jaký ten muž je. Že sní o životě ve třech (a více). Není to tento konkrétní případ, ta Druhá je taky vdaná a má dítě a spokojený život jinde.
Pálit mosty nechci. Dámy, žiju na konci světa, pracuju na dálku, dobrej plat. K tomu hospodářství, pastviny, deset krav, nějaký koně. Tenhle muž je z rodu mužů, kteří už asi vyhynuli. Umí se postavit k práci, umí zabít krávu, nevadí mu žít na konci světa a miluje mě.
To, k čemu má sklony, vím od začátku. Přece mu to nebudu zakazovat? To by vedlo jedině k nespokojenosti a případně i k rozchodu.
Myslím, že jsem radši, když jsme se vyhnuli "klasické" nevěře, kde je všechno tajné.
Jen se mi s miminem asi nějak pohlo něco v hlavě. Opravdu bych to ráda probrala s někým, kdo to takhle měl. Nemyslím, že se to dá bez osobní zkušenosti pochopit. Neberte to zle... Díky.
Není tady
Dorka napsal(a):
Eva. napsal(a):
No,ja myslim,ze neni prvni nebo druha (pac “tolerovani“ te dalsi zeny musi byt NECIM VYVAZENO...),ale jenom symbioza.Jina kombinace = jedna na ukor druhe - tak to je parazitizmus...
Tohle určitě není parasitismus, za tím si stojím
Ne, opravdu.
Není tady
Barča napsal(a):
První ženo, hádám, že jsi za toho muže vdaná, z jakého kulturního prostředí tvůj muž pochází? Hodlá s tebou a další/mi ženou/ženami sdílet společnou domácnost? Má ON nějak rozmyšlené fungování? Máte děti? Jak staré? S dalšími ženami má děti a jak staré? Mají další žen děti z jiných vztahů? Jak staré?
Uživí vás? Nechá se živit/vydržovat?
Vdaná ano.
Kulturní prostředí zcela běžné Čechy, i když lehce nonkonformní povaha.
Společnou domácnost sdílí se mnou. Tahle konkrétní druhá má domácnost svou a dítě s jiným. 5 let.
Případná polygamní domácnost je asi spíše sen... Praktik jsem já, takže mě napadá spousta praktických otázek, na které ale nehledám odpovědi. Myslím, že najít ženu do společné domácnosti je opravdu velmi nepravděpodobné. To budu řešit, až to nastane. Pokusy tu byly, ale jen ve stádiu návrhů nezadaným, které neklaply.
Děti máme jedno, 5 měsíců.
Další děti nemá.
Není tady

Prvni zena napsal(a):
No právě - není to v žádném případě černobílé.
Hele, já vím od začátku, jaký ten muž je. Že sní o životě ve třech (a více). Není to tento konkrétní případ, ta Druhá je taky vdaná a má dítě a spokojený život jinde.Pálit mosty nechci. Dámy, žiju na konci světa, pracuju na dálku, dobrej plat. K tomu hospodářství, pastviny, deset krav, nějaký koně. Tenhle muž je z rodu mužů, kteří už asi vyhynuli. Umí se postavit k práci, umí zabít krávu, nevadí mu žít na konci světa a miluje mě.
To, k čemu má sklony, vím od začátku. Přece mu to nebudu zakazovat? To by vedlo jedině k nespokojenosti a případně i k rozchodu.
Myslím, že jsem radši, když jsme se vyhnuli "klasické" nevěře, kde je všechno tajné.
Jen se mi s miminem asi nějak pohlo něco v hlavě. Opravdu bych to ráda probrala s někým, kdo to takhle měl. Nemyslím, že se to dá bez osobní zkušenosti pochopit. Neberte to zle... Díky.
Nevím, proč tady teda píšeš, jak píšeš, když ta žena nebydlí s vámi a případně s ní nemá tvůj muž dítě/děti. Tohle je klasická nevěra a milenka. To není žádná první ani xtá žena, ale jenom obyčejný nevěrník.
Není tady
juliana napsal(a):
Zakladatelko já nemám tvoji zkušenost. a ty chytré řeči, že máš milovat tak, že mu dopřeješ svobodu, jinou lásku ... bla bla bla... a nemáš mít tendence ho vlastnit ..., ty nedávám. Buď jsi můj, nebo jdi. I když je to pro mne utrpení zůstat bez něj. Přebolí. Za dlouho, ale přebolí. Odměnou jsou nové, nečekané, úžasné věci, které bych nikdy neprožila.
Nebo mám pouze ráda, ale nemiluji a pak neřeším případnou druhou - ale pak klidně mám i já druhého.
Ale toto nevydrží dlouho, jeden se prostě dřív nebo později stane důležitější a ten druhý končí.
Záleží jen a jen na tobě: buď to dáš, nebo ne. Jen se k ničemu nenuť, nelámej. Zničila by ses. Nech to zatím plynout.
Jednou mi tady jedna holka napsala, že její babička ji radila: nevíš-li co dělat, nedělej nic. Klidně se vším souhlas - ale buduj zadní vrátka. Že to není čestné? A to, k čemu tě přivedl on, čestné je?
Myslím na tebe. Drž se. A neponižuj se. Takových jako on je! Jen to teď nevidíš. A neumíš (zatím) asi bez něj dýchat.
Vzpamatuješ se - a poletí. A ta druhá mu udělá to samé. To mu přeji, debilovi.
Ono je to složitější. Pokud se povzneseme nad kulturní zvyklosti střední Evropy, pak na tom nic špatného není.
Já jen potřebuji srovnat v hlavě pár drobností.
Zadní vrátka mám. Vlastním pozemky, dům, zvířata, hospodářství je můj majetek a moje starost. Mám dobrou práci.
Snažím se nechávat to plynout, nedělat nic je velmi dobrá rada. Momentálně ji i praktikuji. Jen se dívat a sledovat dobře tu situaci. Myslím, že kdyby se z toho stala všední věc, vše se úplně změní.
Umím bez něj dýchat a neponižuji se.
Chci být nesobecká a nechovat se podle předsudků.
Dávám si na sebe pozor, mám špatné zkušenosti jiného rázu. Ale tenhle chlap stojí za to, aby člověk kvůli němu překonával překážky. Rozhodně to není debil zralej na plán B 
E.
Není tady

Jak rozdílná jsou měřítka. Pro mě třeba vůbec není důležité, jestli můj muž umí zabít krávu... No, popravdě, spíš bych to neocenila, kdyby zabíjel krávy...
Ale chápu, jak jsi to myslela, pro tebe s tvým způsobem života to důležité je.
Není tady

Prvni zena napsal(a):
Ono je to složitější. Pokud se povzneseme nad kulturní zvyklosti střední Evropy, pak na tom nic špatného není.
Zadní vrátka mám. Vlastním pozemky, dům, zvířata, hospodářství je můj majetek a moje starost. Mám dobrou práci.
Snažím se nechávat to plynout, nedělat nic je velmi dobrá rada. Momentálně ji i praktikuji. Jen se dívat a sledovat dobře tu situaci. Myslím, že kdyby se z toho stala všední věc, vše se úplně změní.
Dávám si na sebe pozor, mám špatné zkušenosti jiného rázu. Ale tenhle chlap stojí za to, aby člověk kvůli němu překonával překážky. Rozhodně to není debil zralej na plán B
E.
Ale my v reálu žijeme ve střední Evropě s jejími kulturními zvyklostmi a o tom to je.
Ale hlavně je to o tom, že ty s tím máš evidentně problém. Sama to píšeš, že se v tobě něco hnulo, založila sis vlákno... Ve tvém životě jde především o tebe. A pokud ty máš s něvěrným mužem problém, tak máš potřebu ho řešit tak, aby ses zase cítila dobře. A ne se znásilňovat a přijmout, jaký je, pokud se tak dobře necítíš.
Upravil(a) Eva. (9. 2. 2015 13:35)
Není tady
juliana napsal(a):
Hele, a tohle je možná zrovna věc, kterou jsem si neuměla pojmenovat.
Zasekla jsem se na sexuální rovině toho problému. Přitom ale mám práce a hobby nad hlavu, chtěla bych závodit s koněma a vystavovat dobytek, místo toho ale řeším malichernosti...
Není tady

Prvni zena napsal(a):
juliana napsal(a):
Hele, a tohle je možná zrovna věc, kterou jsem si neuměla pojmenovat.
Zasekla jsem se na sexuální rovině toho problému. Přitom ale mám práce a hobby nad hlavu, chtěla bych závodit s koněma a vystavovat dobytek, místo toho ale řeším malichernosti...
Ale ty pracuješ...
Není tady
helena napsal(a):
Manželka nemusí být vždy první žena.
Pravdu díš... někdy ta samá bejvá druhá jako manželka i jako milenka... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Ovšem z ryze právního hlediska je manželka ta "první žena" téměř vždycky.
Jsem ta první pro život, pro společnej život s dětma a hospodářstvím.
Poslední dobou, kolem porodu a do teď po něm (5 měsíců) vyvstává, že jako milenka jsem spíš ta druhá. Tento fakt ale vím opravdu dost dlouho, od začátku. Řekněme pět let. Od začátku s tím tak trochu polemizuju ve své vlastní hlavě. Ale od začátku se s tím taky umím vyrovnat pro všední den a práci. Ale teď jsem nějaká rozhozená a tohle trochu malicherně řeším.
Druhá je sexy micina, která to s ním ještě ke všemu dost umí. A je odvážná experimentátorka. Já jsem tak trochu konzerva 
Takže nechci být malichernej sobec, ale poslední dobou mi to nějak nejde.
Ale opravdu spíš než obecnou diskusi hledám tímto způsobem někoho, kdo si tím taky prošel. Díky.
E.
Není tady
Snad rozumím, takže paralelní vztah -nebo spíš milenecký vztah, za paralelní bych považovala, kdyby ta druhá byla bez partnera. Nesnaž se být nesobecká, člověk si lže do kapsy, co to je "nesobecká" tím způsobem, že je to to, co se mu zrovna hodí do jeho konstruktů.
Je dobré nežít podle předsudků, na druhou stranu jsou osvědčené modely, jejichž nepřijetím si člověk koleduje přinejmenším o určité strázně, které nemají s bouráním předsudků nakonec nic společného.
Příjde mi, že je přes tvou smířlivost a partnerovu ojedinělost a vzácnost někde něco v nepořádku. Kde?
Stav vypadá nevyvážený.
Není tady
Eva. napsal(a):
Prvni zena napsal(a):
E.Ale my v reálu žijeme ve střední Evropě s jejími kulturními zvyklostmi a o tom to je.
Ale hlavně je to o tom, že ty s tím máš evidentně problém. Sama to píšeš, že se v tobě něco hnulo, založila sis vlákno... Ve tvém životě jde především o tebe. A pokud ty máš s něvěrným mužem problém, tak máš potřebu ho řešit tak, aby ses zase cítila dobře. A ne se znásilňovat a přijmout, jaký je, pokud se tak dobře necítíš.
Ano, já se ale ptám na odpovědi proto, že hledám konstruktivní řešení. Problém je silný slovo, spíš brouk v hlavě.
Věřím tomu, že se mohu cítit dobře i v současném trojjediném vztahu.
Jen jsem se chtěla zkusit spojit s někým, kdo to zažil, pro určitou inspiraci. Nebo jak to nazvat...
Není tady

Prvni zena napsal(a):
Jsem ta první pro život, pro společnej život s dětma a hospodářstvím.
Poslední dobou, kolem porodu a do teď po něm (5 měsíců) vyvstává, že jako milenka jsem spíš ta druhá. Tento fakt ale vím opravdu dost dlouho, od začátku. Řekněme pět let. Od začátku s tím tak trochu polemizuju ve své vlastní hlavě. Ale od začátku se s tím taky umím vyrovnat pro všední den a práci. Ale teď jsem nějaká rozhozená a tohle trochu malicherně řeším.
Druhá je sexy micina, která to s ním ještě ke všemu dost umí. A je odvážná experimentátorka. Já jsem tak trochu konzerva
Takže nechci být malichernej sobec, ale poslední dobou mi to nějak nejde.
Ale opravdu spíš než obecnou diskusi hledám tímto způsobem někoho, kdo si tím taky prošel. Díky.
E.
A o tom tady hned od začátku píšu. Milenectví je totiž podstatnou částí vztahu. Bez milenectví to není partnerský vztah, ale přátelství. No vida, jak to z tebe leze.
Není tady

Prvni zena napsal(a):
Ano, já se ale ptám na odpovědi proto, že hledám konstruktivní řešení. Problém je silný slovo, spíš brouk v hlavě.
Věřím tomu, že se mohu cítit dobře i v současném trojjediném vztahu.
Jen jsem se chtěla zkusit spojit s někým, kdo to zažil, pro určitou inspiraci. Nebo jak to nazvat...
To není trojjediný vztah. Ta paní má manžela.
V tom případě mám trojjediný vztah já. Můj přítel, se kterým jsem 6 let a vídáme se téměř každý den a v kontaktu jsme každý den, je ženatý.
Vy žijete ve čtyřce.
Upravil(a) Eva. (9. 2. 2015 13:52)
Není tady