Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 7. 2. 2015 14:54

Prvni zena
♥♥-----

Zkušenosti ze vztahu jednoho muže a více žen

Ahoj,

hledala jsem odpovědi po internetu ale nenacházím...
Nemáte některá zkušenosti s pozicí "první ženy"? Funguje někomu doma trojjediný vztah? Třeba ani ne společná domácnost, ale nějaký občasný spokojený harémek?
Potřebovala bych si (klidně soukromě, pište na mail) s nějakou, která to zvládá na pozici té první, legitimní ženy, která pustila do svého rajónu další ženu.
Připadá mi, že by to mohla být i multikulturní zkušenost od muslimky, ale možná se budu příjemně překvapená, že nejsem jedinej blázen... Vždyť pokud muže miluju, beru ho takového, jaký je. A pokud vím, že má rád i jiné ženy, respektuji to. Pokud ne, neměla jsem se k němu vůbec připoutat.
Jen bych si potřebovala pár věcí srovnat v hlavě.

Prosím, i pokud byste věděly o někom ve svém okolí, zkuste mě s ním spojit.
Díky předem.

Hezký den.
E.

Není tady

#2 7. 2. 2015 14:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Zkušenosti ze vztahu jednoho muže a více žen

No a pokud ho hodláš milovat "takového, jaký je", tak se klidně spokojíš i s pozicí ženy desáté..... gloria

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#3 7. 2. 2015 20:46

Lamatko
♥♥♥♥---

Tak takovýto vztah bych tedy vůbec nechtěla, nemohla bych. To bych raději byla sama. smile

Není tady

#4 7. 2. 2015 21:21

kopretina111
♥------

ani náhodou:co:

Není tady

#5 7. 2. 2015 22:17

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

První ženo, moc nerozumím tomu, o co ti jde.
Tady nepomůže žádná přenesená zkušenost, to si prostě musíš vyzkoušet, jak to budeš snášet. Jestli dokážeš být opravdu tak tolerantní a brát svého muže i s jeho "úlety". Samozřejmě bude hodně záležet i na muži - jestli bude neomalený a k tobě neuctivý nebo jestli bude v rámci možností ohleduplný a nebude mít další ženy tobě před očima.
Jestli ti o toho muže jde a máš pocit, že s ním můžeš být i s vědomím jeho dalších žen, tak to prostě zkus.

Jedna moje sousedka žila v takovém vztahu. O milenkách jejího muže věděl kde kdo - i jejich děti. Ona ovšem nikdy nepřipustila, že to tak je. Prostě to "neviděla". On jako manžel byl jinak dobrý, staral se o rodinu, děti. Takže jí to asi za to stálo.

Pak u nás na malém městě si vdaná paní přivezla z lázní domů dalšího pána. Žili spolu ve třech až do smrti.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#6 8. 2. 2015 10:30

Prvni zena
♥♥-----

Judyna napsal(a):

Tady nepomůže žádná přenesená zkušenost, to si prostě musíš vyzkoušet, jak to budeš snášet. Jestli dokážeš být opravdu tak tolerantní a brát svého muže i s jeho "úlety". Samozřejmě bude hodně záležet i na muži - jestli bude neomalený a k tobě neuctivý nebo jestli bude v rámci možností ohleduplný a nebude mít další ženy tobě před očima.
Jestli ti o toho muže jde a máš pocit, že s ním můžeš být i s vědomím jeho dalších žen, tak to prostě zkus.

Jedna moje sousedka žila v takovém vztahu. O milenkách jejího muže věděl kde kdo - i jejich děti. Ona ovšem nikdy nepřipustila, že to tak je. Prostě to "neviděla". On jako manžel byl jinak dobrý, staral se o rodinu, děti. Takže jí to asi za to stálo.

Pak u nás na malém městě si vdaná paní přivezla z lázní domů dalšího pána. Žili spolu ve třech až do smrti.

Díky.
Vyzkoušet - to už se zkouší. Je to velmi zjevné, naopak by mi vadilo, kdyby se to dělo za mými zády. S tím už jsem se vyrovnala.
Jsem smířená.
Ale občas mám takové smíšené pocity.
A myslím, že rozhovor s některou, která to dokázala přijmout, by mi pomohl. Tak jen tak sonduju internet, nevím kde jinde hledat.
Právě že hledám konkrétní přenesené zkušenosti.

Nekamenujte mě. Ani nepište, že to tak nechcete. Pro mě je to životní situace, před kterou jsem postavena. Chci se s tím nějak vyrovnat. A jsem na dobré cestě.
Díky.
E

Není tady

#7 8. 2. 2015 10:42

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych se s tím vyrovnala tak, že bych s takovým mužem nebyla. Neexistuje pouze způsob vyrovnání se, o jakém zřejmě mluvíš ty. Já bych řekla, že je to pro tebe spíš znásilnění sebe sama, než vyrovnání se, když tě čtu. Proč se znásilňuješ?
Btw proč si myslíš, že jsi první žena? Jenom podle toho, že jsi za něho vdaná? To nemusí nic znamenat.

Upravil(a) Eva. (8. 2. 2015 10:44)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#8 8. 2. 2015 10:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Prvni zena napsal(a):

Ahoj,

hledala jsem odpovědi po internetu ale nenacházím...
Nemáte některá zkušenosti s pozicí "první ženy"? Funguje někomu doma trojjediný vztah? Třeba ani ne společná domácnost, ale nějaký občasný spokojený harémek?
Potřebovala bych si (klidně soukromě, pište na mail) s nějakou, která to zvládá na pozici té první, legitimní ženy, která pustila do svého rajónu další ženu.
Připadá mi, že by to mohla být i multikulturní zkušenost od muslimky, ale možná se budu příjemně překvapená, že nejsem jedinej blázen... Vždyť pokud muže miluju, beru ho takového, jaký je. A pokud vím, že má rád i jiné ženy, respektuji to. Pokud ne, neměla jsem se k němu vůbec připoutat.
Jen bych si potřebovala pár věcí srovnat v hlavě.

Prosím, i pokud byste věděly o někom ve svém okolí, zkuste mě s ním spojit.
Díky předem.

Hezký den.
E.

Hmmmm. ono je to od prípadu k prípadu. Ja poznám prípady, keď to fungovalo - muž nebol veľmi zaľúbený do Druhej ženy, nerobil blbosti; Prvá žena ani Druhá žena si nenašli oného muža - akonáhle sa na obzore objavil tento vývoj , bolo po idylke; obidve ženy boli rozumné a mali niečo spoločné, ergo necítili navzájom nesmiernu nenávisť, rivalitu, zranené ego, závisť.... A hlavne - muž by sa mal správať k obom rovnako, žiadnu nezanedbávať (čo zvykne byť kameň úrazu  nielen v moslimských krjainách big_smile ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 8. 2. 2015 10:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Eva. napsal(a):

Já bych se s tím vyrovnala tak, že bych s takovým mužem nebyla. Neexistuje pouze způsob vyrovnání se, o jakém zřejmě mluvíš ty. Já bych řekla, že je to pro tebe spíš znásilnění sebe sama, než vyrovnání se, když tě čtu. Proč se znásilňuješ?
Btw proč si myslíš, že jsi první žena? Jenom podle toho, že jsi za něho vdaná? To nemusí nic znamenat.

Ty ale s takým mužom si - akurát ako Druhá žena. A pokiaľ si spomínam, aj bývalému mužovi si bola ochotná tolerovať milenku, len aby od teba neodišiel... Čiže ono razantné BY je len BY, nie realita.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#10 8. 2. 2015 10:52

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Tohle bych brala já před pár lety (ted už sekám "latinu"wink) a dovedla bych si to klidně představit iv praxi,ale zas manžel bohužel ne;).

Není tady

#11 8. 2. 2015 10:54

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Ty ale s takým mužom si - akurát ako Druhá žena. A pokiaľ si spomínam, aj bývalému mužovi si bola ochotná tolerovať milenku, len aby od teba neodišiel... Čiže ono razantné BY je len BY, nie realita.

Vzpomínáš si špatně. Nikdy jsem nebyla ochotna tolerovat svému manželovi milenku, jen aby ode mě neodešel. To si mě asi s někým pleteš.
Nežiju se svým mužem a jinou ženou ve společné domácnosti a ani bych nežila. Za to mi muž nestojí.

Upravil(a) Eva. (8. 2. 2015 10:57)

Není tady

#12 8. 2. 2015 11:00

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Prvni zena napsal(a):

Judyna napsal(a):

Díky.
Vyzkoušet - to už se zkouší. Je to velmi zjevné, naopak by mi vadilo, kdyby se to dělo za mými zády. S tím už jsem se vyrovnala.
Jsem smířená.
A myslím, že rozhovor s některou, která to dokázala přijmout, by mi pomohl. Tak jen tak sonduju internet, nevím kde jinde hledat.

Nekamenujte mě. Ani nepište, že to tak nechcete. Pro mě je to životní situace, před kterou jsem postavena. Chci se s tím nějak vyrovnat. A jsem na dobré cestě.
Díky.
E

Já tě chápu,ne vždy je v životě jen všechno bílé nebo černé a je určitě i  jiné východisko,než spálit všechny mosty a vlastně utéct misto řešit.

Není tady

#13 8. 2. 2015 11:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

nebyla a proč jsi?

Není tady

#14 8. 2. 2015 11:03

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

Vzpomínáš si špatně. Nikdy jsem nebyla ochotna tolerovat svému manželovi milenku, jen aby ode mě neodešel. To si mě asi s někým pleteš.
Nežiju se svým mužem a jinou ženou ve společné domácnosti a ani bych nežila. Za to mi muž nestojí.

hm, žijete ve dvou domácnostech. ty jsi taková veselá kopa lol .

Není tady

#15 8. 2. 2015 11:07

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Eva. napsal(a):

Já bych .... proč si myslíš, že jsi první žena? Jenom podle toho, že jsi za něho vdaná? To nemusí nic znamenat.

Majko,tlachas nesmysl - sama jsi tou treti ve vztahu,a predtim jsi taky “zarvala“ na trojku.Neni podstatne,jestli jsi,nebo jsi byla prvni,nebo druha zena.Kdyz ma chlap dve baby,je to,rsp.funguje to JENOM tak,ze se o ne stara stejnou a inteligentni mirou.Kdyz ne,vzdy se nektera zacne nejak cukat...A kdyz se podvoli,je ne ze znasilnena,ale sama se degraduje do role coury...
Tak ktera jsi ty?

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#16 8. 2. 2015 11:36

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dorko, přesně to říkám. Manželka nemusí být vždy první žena.

Není tady

#17 8. 2. 2015 11:58

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Prvni zena napsal(a):

Judyna napsal(a):

Díky.
Jsem smířená.

Díky.
E

Kdysi jsem psala jedna paní , která byla v takovém vztahu ... ale asi se to už nedá dohledat

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#18 8. 2. 2015 12:21

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Eva. napsal(a):

No,ja myslim,ze neni prvni nebo druha (pac “tolerovani“ te dalsi zeny musi byt NECIM VYVAZENO...),ale jenom symbioza.Jina kombinace = jedna na ukor druhe - tak to je  parazitizmus... usch

Upravil(a) Dorka (8. 2. 2015 12:23)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#19 8. 2. 2015 12:46

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Nevím, jestli Graine myslí tu paní, co myslím já. Psala sem kdysi manželka, jejíž manžel měl dvě rodiny. Ji a jejich děti a druhou ženu a s ní také děti. Paní se tvářila, že jí to nevadí, ale občas to z ní taky vyšlo, co sama před sebou schovávala, že to vadí. Jestli si dobře vzpomínám, vadilo  jí to pak už natolik, že to začala řešit. A pak už nepsala.

Není tady

#20 8. 2. 2015 12:55

Barča
♥♥♥♥♥♥-

První ženo, hádám, že jsi za toho muže vdaná, z jakého kulturního prostředí tvůj muž pochází? Hodlá s tebou a další/mi ženou/ženami sdílet společnou domácnost? Má ON nějak rozmyšlené fungování? Máte děti? Jak staré? S dalšími ženami má děti a jak staré? Mají další žen děti z jiných vztahů? Jak staré?
Uživí vás? Nechá se živit/vydržovat?

Není tady

#21 8. 2. 2015 12:59

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Zakladatelko já nemám tvoji zkušenost. a ty chytré řeči, že máš milovat tak, že mu dopřeješ svobodu, jinou lásku ... bla bla bla... a nemáš mít tendence ho vlastnit ..., ty nedávám. Buď jsi můj, nebo jdi. I když je to pro mne utrpení zůstat bez něj. Přebolí. Za dlouho, ale přebolí. Odměnou jsou nové, nečekané, úžasné věci, které bych nikdy neprožila.
Nebo mám pouze ráda, ale nemiluji a pak neřeším případnou druhou - ale pak klidně mám i já druhého.
Ale toto nevydrží dlouho, jeden se prostě dřív nebo později stane důležitější a ten druhý končí.
Záleží jen a jen na tobě: buď to dáš, nebo ne. Jen se k ničemu nenuť, nelámej. Zničila by ses. Nech to zatím plynout.
Jednou mi tady jedna holka napsala, že její babička ji radila: nevíš-li co dělat, nedělej nic. Klidně se vším souhlas - ale buduj zadní vrátka. Že to není čestné? A to, k čemu tě přivedl on, čestné je?
Myslím na tebe. Drž se. A neponižuj se. Takových jako on je! Jen to teď nevidíš. A neumíš (zatím) asi bez něj dýchat.
Vzpamatuješ se  - a poletí. A ta druhá mu udělá to samé. To mu přeji, debilovi.

Není tady

#22 8. 2. 2015 13:02

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Prostě si dej čas - a připrav plán B - Blbeček přes palubu!big_smile

Není tady

#23 8. 2. 2015 13:06

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Jinak, v jiných kulturách, kde je toto běžné: má 2, 3 ... ženy, ale ŽÁDNÁ NEPRACUJE !!! Takže možná ... pokud se přidají jiné okolnosti ..., já bych to brala!!! Žila bych si pro své hobby, kámošky, cestování ... . Svého pašu bych viděla jen občas - super. Fakt.

Není tady

#24 8. 2. 2015 13:06

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Hmm, stále ve své nízké, majetnické formě vztahu.roll

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#25 8. 2. 2015 13:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

Zakladatelko já nemám tvoji zkušenost. a ty chytré řeči, že máš milovat tak, že mu dopřeješ svobodu, jinou lásku ... bla bla bla... a nemáš mít tendence ho vlastnit ..., ty nedávám. Buď jsi můj, nebo jdi. I když je to pro mne utrpení zůstat bez něj. Přebolí. Za dlouho, ale přebolí. Odměnou jsou nové, nečekané, úžasné věci, které bych nikdy neprožila.
Nebo mám pouze ráda, ale nemiluji a pak neřeším případnou druhou - ale pak klidně mám i já druhého.
Ale toto nevydrží dlouho, jeden se prostě dřív nebo později stane důležitější a ten druhý končí.
Záleží jen a jen na tobě: buď to dáš, nebo ne. Jen se k ničemu nenuť, nelámej. Zničila by ses. Nech to zatím plynout.
Jednou mi tady jedna holka napsala, že její babička ji radila: nevíš-li co dělat, nedělej nic. Klidně se vším souhlas - ale buduj zadní vrátka. Že to není čestné? A to, k čemu tě přivedl on, čestné je?
Myslím na tebe. Drž se. A neponižuj se. Takových jako on je! Jen to teď nevidíš. A neumíš (zatím) asi bez něj dýchat.
Vzpamatuješ se  - a poletí. A ta druhá mu udělá to samé. To mu přeji, debilovi.

Tos vystihla přesně. Jeden se dříve nebo později stane důležitější. Anebo to nejméně jednomu dříve nebo později začne vadit a tím to také končí.
Mnohoženství je běžné v jiných kulturách, kde do toho člověk roste od narození. My vyrůstáme jinak, v jiném prostředí. Těžko se najednou v tomhle od základu předělat. A i Arabové už mnohoženství příliš nepraktikují, neboť, jak už tady někdo psal, musí se ke všem svým ženám chovat stejně a všechny stejně finančně zabezpečit. A to zvládnou jenom bohatí muži.

Upravil(a) Eva. (8. 2. 2015 13:08)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí