6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdá se mi, e mezi severskými zeměmi je Finsko trochu opomíjené a moc lidí tam nejezdí. Mně to ale z nějakého důvodu láká a tento rok bych se tam ráda podívala.
Byl jste někdo ve Finsku? A kde přesně a v kterém období je nejlepí tam jet? .... Chtěla bych spojit města i přírodu a vidět toho co nejvíc
Není tady
Studovala jsem tam 3 měsíce od září do prosince, tak toto období není nejlepí tam jet :-) Nejlepí je jet tam v létě, bude dlouhý den (ale asi i hodně komárů). Je to velká země s velkými vzdálenostmi. Byla jsem u Oulu, vude daleko :-), kromě Oulu a blízkého okolí jsem viděla Rovaniemi (vesnice Santy Klause na polárním kruhu), ostroy Hailuoto s písečnými pláemi (Finky se li v říjnu koupat) Helsinky při odletu a příletu... s návtěvou Estonského Tallinu trajektem. Skoro vude byla rovina. V září byla příroda krásně červená. V prosinci trval den asi 2 hodiny, jinak noc, párkrát jsem viděla polární záři. Celkově se mi tam líbilo, moc hezké vzpomínky mám. Hodně tam jezdí vude na kole místo MHD i v zimě.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Studovala jsem tam 3 měsíce od září do prosince, tak toto období není nejlepí tam jet :-) Nejlepí je jet tam v létě, bude dlouhý den (ale asi i hodně komárů). Je to velká země s velkými vzdálenostmi. Byla jsem u Oulu, vude daleko :-), kromě Oulu a blízkého okolí jsem viděla Rovaniemi (vesnice Santy Klause na polárním kruhu), ostroy Hailuoto s písečnými pláemi (Finky se li v říjnu koupat) Helsinky při odletu a příletu... s návtěvou Estonského Tallinu trajektem. Skoro vude byla rovina. V září byla příroda krásně červená. V prosinci trval den asi 2 hodiny, jinak noc, párkrát jsem viděla polární záři. Celkově se mi tam líbilo, moc hezké vzpomínky mám. Hodně tam jezdí vude na kole místo MHD i v zimě.
Jé já si vimla odpovědi a teď, ale děkuju za názory! Oulu je hodně na severu e? Předpokládám, e nejsnaí bude dostat se do Helsinek a odtud cestovat, ale asi je to ve daleko... Je lepí cestovat autem nebo vlakem po Finsku? Slyela jsem e doprava je tam dost drahá (vlaky/autobusy), ale zase asi spolehlivá (ne jak ČD). Láká mě nejvíc to léto, chtěla bych zaít polární den
Není tady
Finsko je krásné i na podzim - doporučuju koupit si letenku do Helsinek a pak tam odsud cestovat kamkoliv.
Sestra takhle letěla před 4 lety, strávili tam asi 3 týdny ale zase měla ubytování zadarmo u kamarádky.
Není tady
Ahoj holky, finsko je krásná země. Vůbec Severské země mám moc ráda. Dýchají zvlátní atmosférou, jejich architektura, hudba ve je trochu jiné. Mám za sebou Norsko. Letos to vyhráj konečně Island nemuu se dočkat na tuto zemi, která je pro mne prostě krásnej kus země. Akorát jsem si zaplatila zájezd a sjednala pojitění do zahraničí odkaz smazán tak se moc těím ......
Upravil(a) AndreaP. (21. 4. 2015 19:17)
Není tady