6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lupina montana napsal(a):
Barča napsal(a):
Májo, kdysi jsem před psychoterapeutkou začala řeit, zda mi dotyčný ubliuje proto, e chce, nebo proto, e neví, co dělá. Ona na mne vykulila oči a řekla: "A není to snad jedno?" Chvíli jsem na ni zírala s otevřenou hubou, pak jsem udělala pomyslný krok, slyela ránu zabouchnutých vrat za zády a vysvitlo slunko
Já si myslím, e to není úplně jedno pod podmínkou, e se s tím druhým dá komunikovat....kdy nedá, tak je to fuk, to je pravda.
Anebo jak říká Seli o stupínek výe.
Jasně, ale to u je dalí. A je to jakkoli, znamená to, e jsem to musela akceptovat a postavit se k tomu- a schéma mé akce je pak v podstatě stejné, snad jen některým krokům v tom či onom případě věnuji více či méně času a energie.
Není tady
Já čekala, e kdy se jí zeptám přímo, proč to tak je, e mi řekne své důvody...prostě čekala jsem za upřímnost upřímnost. Moje velká chyba je, e vdy čekám od druhého, e se zachová tak, jak bych se zachovala já...vím, e je to kravina, pracuji cíleně na odbourání tohoto nesmysl, který je ve mně zakořeněný. Někomu prostě nevadí ít v nevyjasněných vztazích, mně ano.
Není tady
Májo, ty vdy umí slovy vyjádřit své vlastní důvody, proč něco dělá? To přece ani nejde. Upřímnost pro někoho můe být třeba prostořekostí pro jiného. Ty jsi vdy a ke kadému upřímná? ivot je hlavně o nevyjasněných vztazích. Nikdo nemá v ivotě nalinkováno. Je v něm jediná jistota, a tou je změna.
Není tady
e kdy se jí zeptám přímo, proč to tak je, e mi řekne své důvody
A co by sis s tou znalostí počala?
Jsou důleitý "důvody" nebo chování?
Není tady
helena napsal(a):
Jsou důleitý "důvody" nebo chování?
Pro mě ty důvody důleité jsou. Můe se jednat o prkotinu, nedorozumění, nepochopení...proč kvůli nějaké kravině vechno zahodit?
A upřímnost? Myslím, e upřímná jsem, pokud se to týká mě a mohu mluvit za sebe.
Není tady
Mája33 napsal(a):
helena napsal(a):
Jsou důleitý "důvody" nebo chování?Pro mě ty důvody důleité jsou. Můe se jednat o prkotinu, nedorozumění, nepochopení...proč kvůli nějaké kravině vechno zahodit?
Myslím, e tě plně chápu, ale asi se nedočká odpovědi. Některé věci se tázaným patně vysvětlují.
Není tady
Pro mě ty důvody důleité jsou.
Tak jetě jednou - co by sis s tou znalostí počala?
Uírala by ses míň. kdybys najisto (s omezením, e ti stejně můe říct cokoliv) věděla?
Není tady
Mája33 napsal(a):
helena napsal(a):
Jsou důleitý "důvody" nebo chování?Pro mě ty důvody důleité jsou. Můe se jednat o prkotinu, nedorozumění, nepochopení...proč kvůli nějaké kravině vechno zahodit?
Jasně, e se můe jednat o prkotinu, klidně i o fatální věc. V ádném případě není problém to mezi přítelkyněmi/kamarádkami časem (a se vyfoukne, odurazí, vypláče, vyřeí problém, přejde PMS etc.) vyvětrat, omluvit se, zasmát se, nechat být,......... a přítomnost nebo naopak absence tohoto tvoří vztah. Take pokud ti tohle chybí, tak to není proto, e ona je taková a maková a ty jsi zase jiná, ale proto, e ten vztah přátelství prostě není. A kdy jedna z vás nechce, je jedno, proč nechce.
Není tady
helena napsal(a):
Pro mě ty důvody důleité jsou.
Tak jetě jednou - co by sis s tou znalostí počala?
Uírala by ses míň. kdybys najisto (s omezením, e ti stejně můe říct cokoliv) věděla?
Ano.
Není tady
Májo já tomu rozumím - mám to taky tak. Kdy se věci nevyjasní, trápím se tím zbytečně dlouho a říkám si - co kdy to byla nějaká prkotina, která se dala snadno uvést na pravou míru - a podobně.
Spousta lidí nechává spoustu věcví takříkajíc vyhnít - co je dobré pro to, e kdy opravdu vyhnijou, tak se k tomu u jedna nevrací....jen je to dost bolestivý proces, pokud ti na něčem záleí. Kdy se o tom mluví, tak je pořád nějaká ance.
Není tady
Barča napsal(a):
Jasně, e se můe jednat o prkotinu, klidně i o fatální věc. V ádném případě není problém to mezi přítelkyněmi/kamarádkami časem (a se vyfoukne, odurazí, vypláče, vyřeí problém, přejde PMS etc.) vyvětrat, omluvit se, zasmát se, nechat být,......... a přítomnost nebo naopak absence tohoto tvoří vztah. Take pokud ti tohle chybí, tak to není proto, e ona je taková a maková a ty jsi zase jiná, ale proto, e ten vztah přátelství prostě není. A kdy jedna z vás nechce, je jedno, proč nechce.
Ano, to je to, co jsem říkala zkraje, e opravdovou kamarádku napadne jako první "co to s tebou je?"
Moná je sousedkokamarádka taky trochu sociální trubka a prostě takové věci neumí
Není tady
Kdy se o tom mluví, tak je pořád nějaká ance.
Dodávám, e ochota k mluvení musí bejt oboustranná... jinak si člověk můe hubu rozrhnout a furt naráí na skleněnou stěnu...
Není tady
helena napsal(a):
Kdy se o tom mluví, tak je pořád nějaká ance.
Dodávám, e ochota k mluvení musí bejt oboustranná... jinak si člověk můe hubu rozrhnout a furt naráí na skleněnou stěnu...
Tak to nepochybně - tam je blbý právě to, e si člověčice leckdy říká, e se nejedná přímo o ne-ochotu, ale o nějaký infoum, případně.....nebo teda já to tak dělám. Mně trvá, ne se usnesu, e druhá strana fakt stojí za drek U jsem si tuhle říkala "holka, proč ty si nedá sama sobě příkaz třikrát a dost Kdy to tak pěkně fungovalo na děti, proč ne na sebe samotnou?"
Není tady
lupina montana napsal(a):
Barča napsal(a):
Ano, to je to, co jsem říkala zkraje, e opravdovou kamarádku napadne jako první "co to s tebou je?"
Moná je sousedkokamarádka taky trochu sociální trubka a prostě takové věci neumí
Dobře, třeba neumí. Co je tedy dělá kamarádku kamarádkou? Já si myslím, e kamarádství. Vztah. A pokud ten vztah není, a u z důvodu nechuti, nezájmu nebo sociální méněcennosti jedné nebo druhé strany, tak to spí není kmarádka, ne?
Sama jsem ze snahy o vztah (na základě výroku své psychoterapeutky) ustoupila ........... a díky tomu jsem zjistila, e jsem ába na prameni: věci, které se zdály být zoufalé a neřeitelné se najednou začaly samy rozmotávat a nepředstavitelné se stávalo skutky. I infoum musí dostat prostor, aby se mohl vyčistit a ne ho točit pořád dokola ........
Není tady
Kdy to tak pěkně fungovalo na děti, proč ne na sebe samotnou?
"U si umím poručit! Ale jetě se neumím poslechnout."
Není tady
helena napsal(a):
[i]"U si umím poručit! Ale jetě se neumím poslechnout."[/i] http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Není tady
Holky, vae názory mi dost pomohly utřepat si mylenky v hlavě. Pokud nahodím rozum do hlavy, jasně mi vyplyne, e kde je árlivost, nemůe být přátelství. árlivost jde ruku v ruce se závistí a méněcenností a to nejsou dobré stavební kameny kamarádství. Naopak mě docela překvapuje, jak mohlo nae kamarádství dlouho fungovat...asi to byla jen přetvářka z kamarádčiny strany. Nechávám to plavat, ono se to nějak vyvrbí. Končím ale s jejím kontaktováním. Kdy jí budu chybět, ozve se sama, pokud ne, není to kamarádka a není o co stát.
Blbé je, e se mi skoro vechny kamarádky odstěhovaly a my jsme se po přestěhování ocitli fakt skoro "na samotě u lesa". Tady se noví přátelé těko shání.
Upravil(a) Mája33 (2. 2. 2015 11:28)
Není tady
helena napsal(a):
"U si umím poručit! Ale jetě se neumím poslechnout." http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Není tady
Barča napsal(a):
Sama jsem ze snahy o vztah (na základě výroku své psychoterapeutky) ustoupila ........... a díky tomu jsem zjistila, e jsem ába na prameni: věci, které se zdály být zoufalé a neřeitelné se najednou začaly samy rozmotávat a nepředstavitelné se stávalo skutky. I infoum musí dostat prostor, aby se mohl vyčistit a ne ho točit pořád dokola ........
Hm....tohle vypadá dobře. Díky já jsem toti taková vztahová záchranářka a často jsem si říkala, e kdy někdo neumí, tak proč ho to nenaučit a podobně - ale je pravda, e u jsem na to troku stará a nemám u taky energie na rozdávání
Není tady
Mája33 napsal(a):
Holky, vae názory mi dost pomohly utřepat si mylenky v hlavě. Pokud nahodím rozum do hlavy, jasně mi vyplyne, e kde je árlivost, nemůe být přátelství. árlivost jde ruku v ruce se závistí a méněcenností a to nejsou dobré stavební kameny kamarádství. Naopak mě docela překvapuje, jak mohlo nae kamarádství dlouho fungovat...asi to byla jen přetvářka z kamarádčiny strany. Nechávám to plavat, ono se to nějak vyvrbí. Končím ale s jejím kontaktováním. Kdy jí budu chybět, ozve se sama, pokud ne, není to kamarádka a není o co stát.
Blbé je, e se mi skoro vechny kamarádky odstěhovaly a my jsme se po přestěhování ocitli fakt skoro "na samotě u lesa". Tady se noví přátelé těko shání.
Já jsem třeba pár skvělých přítelkyň nala zrovna tuhle na Babinetu Májo.
Není tady
Májo, drím palce. A rozhlídni se kolem sebe. Moná se je blízko tebe holka, která o kamarádství stojí. Pokud tedy nejsi na úplné samotě. Ale moná ani vedlejí dědina není moc daleko....
Není tady