29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte (teda doufám, že tak tuctové oslovení všem nebude bráno jako vstupní nezdvořilost)...
Vlastně uznávám, že sem ani snad nepatřím, ale to, že jsem se nakonec registroval zde na fóru i přes to že jsem muž je pouze další pokus, jak se někde dopomoci k radě a řešení mé situace.
Jsem ženatý. Sice už podruhé, ale se svou současnou ženou žijeme spolu už 10 let. Moje žena je naprosto úžasná, věřím, že mě má ráda a navíc i když je nám oběma už přes 40, je velice hezká ženská. A já ji po celou tu dobu našeho vztahu miluji stejně, jako na začátku našeho vztahu. Zdá se to sice dost idylické a nepravděpodobné, ale trmácíme se spolu životem a ona je mou ikonou krásy, touhy, sexu a prostě všeho. Co víc si přát, měl bych být spokojený a šťastný chlap. Je v tom háček... přestala mít zájem být ženou. Přestala se malovat, přestala se hezky oblékat, přestala registrovat vše ženské a krásné. Má dvoje džíny do práce a tepláky na domácí pobíhání, a stím si vystačí. Marně ji tahám po NewYorkerech a podobných obchodech, snáším jí do kabinky sukně a jiné kusy na oblečení, které jsou aspoň dle mého hezké. Stejně to skončí u džín a trika, doma u šusťáků. A o sex přestala mít zájem úplně, s bídou se nechá umluvit jednou za měsíc. Erotické spodní prádlo jsem neviděl už rok.
Situace je o to horší, že jezdím na kamionu a jsem doma jen o víkendu, tedy v době, kdy ona nemusí do práce, takže jí nevadí ani mastné vlasy stažené gumičkou, které si myje až v pondělí ráno, než jde do práce (pracuje jako zdravotní sestra), tedy zrovna když já opět na týden odjíždím na tůru.
Není nad moudrý přístup a pokud je problém, tak by si dva o tom měli otevřeně promluvit. I o toto jsem se pokoušel, a ne jednou. Vždy to ale končí tím, že se jí pokus o takovouto rozpravu velice dotkne. Důvod jejího dotčení nedokážu určit, něco jako argument ve tvaru, jestli už ji nemiluji takovou, jaká je a pod. Je mi to ale dost nepříjemné, to poslední co bych chtěl je, jakkoliv jí ublížit. Přitom jako partnerka je naprosto perfektní, starostlivá, každý den mi volá a povídá co v práci, chce vědět co nového na evropských dálnicích a pod., takže nemá pocit, že bychom si neměli co říct, spíš naopak, když chceme, dokážeme se bavit hodiny. A netvrdil bych, že domácnost jí bere veškerý čas, nakupovat jezdíme jednou za týden autem, pečení a vaření dělá protože to sama chce, návrhy aby v neděli nevařila že se půjdeme někam najíst odmítá.
A proč jsem se svým křížkem přišel sem? Protože v chlapských komunitách jsem nakonec dospěl k závěru, že bych ji měl nechat a najít si jinou podle mých představ, třebas i jako bokovku. To já ale naprosto zavrhuji a odmítám. Jednám vždy tak, abych se kdykoliv komukoliv mohl podívat do očí a lhát vlastní ženě, kterou navíc opravdu miluji, to by mě nešlo. Styděl bych se sám před sebou. Když něco nefunguje, tak se to má nechat běžet a nehrát divadlo. Já ale chci, aby to fungovalo, a nechci ale hrát komedii.
A teď má každá rada cenu zlata. Snad mě odsud admin nevyrazí.
Není tady
Asi neporadím, jak na ni. Řekls jí přesně to, co jsi tady napsal?
Já si myslím, že má asi nějaký problém: když mně není dobře, také nemám náladu o sebe pečovat, strojit se, raději jdu v teplákách a mikině. Možná má nějaké deprese.... a nebo jen problémy, o kterých nechce mluvit.
Možná by pomohlo udělat si i jen několik dní sami pro sebe, někam si zajet - pěkný penzion, wellness.... a popovídat si o tom, co tě trápí. Říci jí, že to trápí tebe a nedávat vinu jí, že o sebe nepečuje. Je to její právo být taková, jaká chce...
Až si o tom promluvíte a ona se bude cítit dotčená, zeptej se jí, co se jí dotklo, abys věděl, čeho se vyvarovat... možná je jí samotné blbé, že se o sebe nestará, že to nedokáže, třeba jí není dobře....
Není tady
Možná je opravdu unavená. Jsi celý pracovní týden pryč, domácnost je na ní. Nepíšeš nic o dětech. Jestli se stará i o děti a je na vše sama, možná začala být unavená, když přijedeš jen na víkend, kdy ona chce odpočívat po náročném pracovním týdnu a "musí" se navíc starat ještě i o tebe. Nepíšeš, kolik práce děláš o víkendu v domácnosti ty, jestli bydlíte v domě... Je to možná opravdu únava a možná rozčarování, že je v podstatě sama, vše musí řešit sama, když jsi daleko a nepočká to na víkend.
Já o víkendu taky raději odpočívám v domácím oblečení a pohodlí, nedovedu si představit, jak se mám o víkendu před mužem, který přijede jen na víkend,producírovat v sukýnkách a pod... Nemaluju se vůbec, nikdy. Nechápu, proč by se tvá žena měla o víkendu malovat, když chce odpočívat a třeba ani nikam kromě nákupu nejedete.
Možná je to mimo, ale zarazilo mě tvé vyjádření, že se trmácíte. Možná si to ani neuvědomuješ, žes takové slovo použil, že netančíte lehce životem, nebo alespoň nejdete, ale trmácíte se... Podvědomí možná z tebe mluví. Proč trmácíte? Je to tak těžké?
Upravil(a) Eva. (22. 1. 2015 14:01)
Není tady
Děkuji za reakce, nečekal jsem takovou rychlost, takže jen upřesním, máme špuntíka 7 let, ostatní děti opustili hnízdo. Žijeme v domku i s babičkou, její matkou, ale vztahy v tomto směru naprosto skvělé.
Samozřejmě chápu i to, že určitou roli hraje třeba únava nebo domácí pohodlí, žena se nemusí doma strojit jako baronka, i to chápu. Ale jak jsem psal, únava a nechuť přetrvávají déle jak rok, a neochota k řešení taktéž. To by asi bylo moc jednoduché vysvětlení. I tak děkuji za názor
Není tady
Eva:
Trmácení životem - bylo v tomto směru opravdu použito pouze jako metafora , něco jako táhnout káru. Pokud máš na mysli existenční problémy, tak určitě ne. Spíš naopak.
Není tady
To bohužel vůbec není jednoduché vysvětlení. Únava, která se tvou neustálou nepřítomností zvětšuje, znechucení, jestli žena chce žít jinak a mít tě doma denně, přicházející deprese...
Není tady
Templer napsal(a):
Eva:
Trmácení životem - bylo v tomto směru opravdu použito pouze jako metafora , něco jako táhnout káru. Pokud máš na mysli existenční problémy, tak určitě ne. Spíš naopak.
No právě. Táhnout káru. Já raději jdu, občas si poskočím, někdy tančím. Nevnímám život jako tažení káry... Asi ti to neumím vysvětlit, abys pochopil, jak to myslím. To vychází z podvědomí. Někdy je dobré poslouchat sám sebe, co vlastně píšu, říkám, člověk je pak někdy hodně překvapený, co z nej "leze".
Není tady
Bohužel, já vnímám život jako tažení káry, a to doslova :-) . Stále za sebou něco táhnu, na čem je naloženo 20 tun, a občas se s tím zahrabu ve sněhu a potom se trmácím a potím. V tom jednom slově bych řešení opravdu neviděl. A i kdyby, pokud bych věděl, co můžu udělat abych to změnil, udělám to. I tu káru bych zahodil do rybízu a zůstal doma s pracovní dobou od - do. Ale to jsme probírali, to ona nechce, takhle jí to vyhovuje.
Budu-li doslovný, tak ten život, co teď vedem je snad i trmácení....aspoň pro mě.
Není tady
Tvá žena je nejspíš opravdu unavená a únava se zvětšuje. Není se co divit. Celý pracovní týden, včetně večerů a nocí sama, na starosti dům, možná zahrada, maminka, která je možná už v důchodu, malý syn, který možná chodí do školy. Vůbec se nedivím, jestli je o víkendu tak vyřízená, že nemá ani pomyšlení na to, být ženou, jak ty to nazýváš. V duchu možná starost o dospělé děti, o kterých píšeš, o jejich starosti a nalézání místa v životě, hledání partnerů... A k tomu jen telefon s tebou, žádné obejmutí, blílzkost.
Ale jestli je vůbec možné nějaké řešení. Práci nelze jen tak změnit, navíc, jestli vás tvá práce slušně živí. Nevím, proč s tebou tvá žena nechce mluvit o tom, co ji trápí... Tomu nerozumím. Možná se "nesprávně" ptáš? Možná jen chceš - aby byla ženská, upravená, namalovaná, milovací, a ona přitom potřebuje, abys dával ty... Abys jí pomohl. Tak se zabejčí a nechce o tom ani mluvit. Nevím, jakým způsobem, tónem hlasu, s ní mluvíš, když chceš rozebírat to, co tě trápí. Možná ten způsob změnit?
Není tady
souhlasím s EVou únava a stereotyp otrávilo nejedno manželství. Večerní hovory nic neudělají.
Pošli sya to dětského tábora nebo školy v prirode nebo něam kdo se o něj postará, vezmi manželku na romantickou dovolenou a po týdnu si s ní promluv. aždý týden ji někam vem. do společnosti se jinak oblékne uvidíš.
Možná někdy odmítne pak se obrať na její kamarátku o pomoc. Poslední štace je manželská poradna. ale ty pouze fungují přes týden.
Bude to okej. Stereotyp dokáže zabít vše.
Není tady
Dej jí tohle přečíst ;-)
Není tady
Ahoj
Trochu to bude vypadat,ze jsem na straně muzu.
Některé ženy o sebe opravdu nerady dbají a je to skoda.
Já mám deti tři a také chodím do práce, ale každé ráno se trochu namaluji a na doma také nosím někdy tepláky ale i rifle. Není to tak, ze bych byla bůhví jak naparadena, ale trochu se snazim. Takže si nemyslím, ze to je únavou, ale proste ze některé ženy o sebe opravdu nedají. Stačí jen trochu chtit.
Není tady
přestala mít zájem být ženou
Napadá mě, jestli to není počínající klimakterium... někdy to holt přijde dřív... a tvoje psaní to téměř na puntík vystihuje.
Přestává být ženou = "přestala mít zájem být ženou"... a i to, "že se jí pokus o takovouto rozpravu velice dotkne... jestli už ji nemiluji takovou, jaká je" by tomu mohlo nasvědčovat - pánové o podobnejch problémech taky mlčí i kdyby je nožem píchali
Ale asi taková nebylaa od začátku... kdy se změnila? Možná by mohl klíč bejt někde v tý době.
Upravil(a) helena (22. 1. 2015 17:49)
Není tady
Je ale taky možné ze je to pohodlnost, ze třeba nechce se sebou něco dělat.😉 Templer píše, ze ani na oběd s nim nechce jít. To je zvláštní místo aby si od vaření odpočinula. Opravdu mi to přijde trochu jako pohodlnost.
Není tady
Zajimavy prispevek do diskuze.
Jak to vidim ja? Za prve je hrozny, kdyz v panske komunite radi vzit si milenku nebo ji opustit. To je trchu prilis a sam to Templere citid, ze?
Tobe vasi jedna vec, ze se nelici a ze se ne patricne obleka. Jinak je uzasna, mas ji rad, a je stale hezka. Jake to bylo driv? taky se fintila, malovala, chodila ke kadernikovi? A pak byl konec? Treba na to proste nema chut? ja jsem trab typ, ktery na shoppoing moc nehledi a povazuji nakupovani a modeni se za zbytecnost. Eroticke pradlo u me fakt ne. To by me urazilo. Ale to jsem hold ja. Propada mi to povrchni.
Tohle by ti mnozi muzi asi hodne zavideli:
"Marně ji tahám po NewYorkerech a podobných obchodech, snáším jí do kabinky sukně a jiné kusy na oblečení, které jsou aspoň dle mého hezké. "
Ja jsem mela takove problemy s mym prvnim muzem. Ve Florencii me nadaval, ze nic nekupuju, zadny shopping jako jeho drivejsi pritelkyne, bezne ovesene taskami. Ale ja byla a stale jsem stastna, nikdy jsem se to nenaucila.
Mysim, ze tvoje zena ma jine prrednosti. Mozna, ze se citi unavena tim, ze je sama ( i ja jsem mela muze na tyden mimo a vzdy jsem si na nej musela trochu zvykjnout- a vikend byl pryc) a muez byt ubnavena tbymi -podle ni mozna nesmyslnymi naroky na nakupy. Mel bys ji mozna ocenit.
"Co víc si přát, měl bych být spokojený a šťastný chlap." No vzdyt jo, copak fakt zalezi na mnozstvi noveho obleceni?
Upravil(a) sahleb (22. 1. 2015 17:54)
Není tady
Lamatko napsal(a):
Je ale taky možné ze je to pohodlnost, ze třeba nechce se sebou něco dělat.😉 Templer píše, ze ani na oběd s nim nechce jít. To je zvláštní místo aby si od vaření odpočinula. Opravdu mi to přijde trochu jako pohodlnost.
Me ne, nemusi byt z toho zrovna na vetvi. Mel by ji uvarot on......nebo neco velmi dobreho obstarat a pripravit na ten obed nebo veceri.
Není tady
Jak sám píšeš, tak máš skvělou ženu a ty rady chlapů jsou velice krátkozraké a hloupé. Až ji dáš vale, tak kromě rozvodu a dělení majetku třeba seženeš ženu, která se bude šlechtit, strojit, zdobit, ale nebude se starat o domácnost, děti a tebe. Ale to hlavní, co jsem si z tvého příspěvku vzala je to pro mě. Zítra se do práce namaluji, dám si záležet s výběrem oblečení a sobotu si nechám nabarvit hlavu. Jo, ty když jste spolu, tak jsi nastrojený, oholený, voňavý?
Není tady
Tak to, že se paní Templerové nechce nikam na oběd nebo večeři, bych docela chápala........pokud pracuje jako zdravotní sestra, tj. celé dny je v kontaktu s lidmi a v podstatě nezavře ústa, je logické, že si ve svém volnu od nich ráda odpočine (tomu rozumím, mám to podobně). Na rozdíl od pana Templera, který tráví celé dny o samotě v kabině auta...
Že paní nemá zájem o sex......jsou lidi, co ho tolik nepotřebují a to odloučení tomu taky neprospívá.......to bývá častý problém v rodinách řidičů, lidi si na odloučení zvyknou a naopak si odvyknou od sebe. Paní si prostě zvykla žít sama.
Pokud o sebe dříve dbala a teď ne je zvláštní......v tomto přístupu k sobě samé se ženy většinou nemění, snad ani s příchodem klimaktéria........může to být únava, vyčerpání, stereotyp, rezignace..........a nebo to tak měla vždycky a pán si toho pod vlivem rozbouřených hormonů dříve nevšiml...
Není tady
Nezájem o milování, to už vidím jako problém. A tam bych chápala, že pokud to bude dlouhodobé, chlapi radí chlapovi najít si milenku anebo jinou ženu, se kterou bude vztah celý, ne jenom poloviční, bez milování. Tam bych to radila i já, pokud jednomu z páru milování hodně chybí a druhý ho neposkytuje (téměř) vůbec.
Bylo to dříve jiné? Ráda se milovala a ráda se parádila? Kdy se to změnilo? Co se tehdy stalo?
Píšeš, že má jen dvoje džíny do práce. Jestli se dříve ráda parádila, kde je to ostatní oblečení, co měla? To mě zaujalo.
A taky mě zaujalo - erotické spodní prádlo jsem neviděl už rok. Není žádný zákon, že ženy používají erotické prádlo... Nahota milované ženy je nejhezčí erotické prádlo. Nebo to byl jen příměr?
A ještě mě napadlo, jak dlouho děláš řidiče kamionu? Od začátku, co se znáte, anebo až později?
Upravil(a) Eva. (22. 1. 2015 19:03)
Není tady
Nahota milované ženy je nejhezčí erotické prádlo.
Někdo má rád vdolky, jinej holky... a další si potrpí na prádýlko...
Bych si nedovolila posuzovat cizí intimní soužití...
Ano, máš pravdu - "Není žádný zákon, že ženy používají erotické prádlo"... ale proč neudělat milovanému muži radost?
Upravil(a) helena (22. 1. 2015 19:21)
Není tady
Je pravda, ze drobné radosti by si ti dva měli dělat občas navzájem. Ale ten sex je opravdu problém. To se pak ženy co s mužem témeř nesleduji nemůžou divit když jim to ujede někde jinde😳 Ale je to těžký když chlap není doma a jezdí jen na víkendy to se lidi opravdu lehce odcizi.
Není tady
To se pak ženy co s mužem témeř nesleduji nemůžou divit když jim to ujede někde jinde
A ještě by se jim měly omluvit, ne?
Není tady
chudák Templer úplně ho tady rozeberem😉 No co si uvařil si taky sní 😄
Není tady
Myslela jsem nesexuji. sex je pro muže potřeba jako každá jiná neříkám ze pro ženy ne ale pro chlapy asi více ze😛
Není tady
Jistý kompromis se udělat dá když oba chtějí a navzájem jim na sobě zalezi
Není tady