Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 1. 2015 20:02

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Noční rituály

Bibi77 napsal(a):

Dobrý den,
potřebuji se poradit co s 10ti letou dcerou, která má svoje večerní rituály před usnutím. Začíná to tím,že večer kolem půl 8, 8 hodiny se umyje, navečeří a má jít spát (většinou ji to zabere do 9 hodin ) tzn.,že v 9 hodin odchází nahoru do koupelny si vyčistit zuby,nachystat postel na spaní (jak ona říká) a na wc. Potom mě zavolá a chce pusu a křížek na čelo nejen pro ní,ale i pro plyšáka,se kterým spí. To by nebylo nic neobvyklého,ale ji tady tyto přípravy trvají hodinu, potom když mě zavolá,abych jí pusu a křížek dala, musí být všechno zase přesně podle rituálu (rozsvícené svělto na schodech,které ona zhasne jakmile přijdu, pusa musí probíhat podle pravidel : pusa,křížek,pusa jí, to samé i plyšákovi, pak mi řekne a jí ráno vzbudím, opět následuje pusa,křížek,pusa a zase i plyšákovi, následně řekne,že nám všem přeje dobrou noc.) Jakmile já do toho řeknu něco navíc,pošle mě dolů a znovu jde do koupelny, na wc, upravit si postel nebo koberec. Poté mě opět zavolá a celé  to s pusou na dobrou noc opakuje. Stává se také, že už pusa proběhla,ona přijde do pokoje a tam má opět pocit,že si musí něco upravit (postel,koberec,atd.) nebo má špatně polštář pod hlavou. Tak opět vstane a celé se to opakuje znovu. Tak je to schopná dělat dokola i 3 hodiny. Ke konci je samozřejmě nešastná a naštvaná, protože už chce spát a nemůže, jelikož ji něco pořád nutí dělat tyto rituály. Když je "naštvaná" zuří, tříská dveřmi ,bouchá do nábytku nebo křičí. Máme ještě 3,5 letou dceru, která už v tu dobu spí a toto ji samozřejmě ruší, takže na dceru naléháme a je zticha. Nepomáhá nic, já spíš zakřičím,manžel jí dal i na zadek ( s tím já nesouhlasím, ale stalo se). Včera její rituály zašly tak daleko,že od 9 hod. to trvalo až do 2 hod. do rána,kdy se konečně dostala do postele. Podotýkám,že celkem v klidu (akorát já jsem vstávala asi 5x , manžel šel spát radši do obýváku a  mladší dceru rušila ze spaní tím,že pořád chodila do ložnice) . Řekla jsem jí, že jestli bude zase třískat dveřmi, bouchat do nábytku a pořád nás rušit ze spaní, tak teda budu vzhůru s ní až do rána, a ví jaké to je ,když se člověk nemůže vyspat. Dělala jsem noční,takže mi nedělá problém být vzhůru. Myslím, že jednou by to stačilo, zkusila by jak je hotová  a byl by pro příště klid. Není to asi nejlepší řešení,ale co dělat? Takto terorizuje ona nás. Podotýkám, že podobná situace se stala,když mladší dceři bylo asi půl roku. Poté co byla situace neúnosná, jsme šli k psycholožce, ta nám řekla,že nežárlí, je v pohodě, akorát chce aby se jí víc manžel věnoval. Nicméně nakonec jí dal nᚠdětský lékař homeopatika Chamomilla 200ch, které brala denně 2 kuličky asi 5 měsíců . Situace se stabilizovala. Loni měla problém se strachem, nechtěla spávat ve svém pokojíku ( ten jsme museli nakonec přestěhovat), zavolala jsem kynezioložku a ta jí celkem pomohla - půl roku byl klid. Nevím v čem je problém, nechci udělat někde chybu, ale nevím jak to řešit. Podotýkám, že dcera asi od 2 let vidí duchy, teď i auru u lidí. Novostavba,kterou obýváme je postavená na místě,kde bývalo pohřebiště. Nebylo prý těsně pod barákem, ale v té lokalitě,kousek od našeho domu. Dcera je jinak přes den naprosto v pohodě, bez problémů, učí se dobře.  Co dělat,aby se něco nepokazilo a zároveň jak jí pomoci?  Za radu předem děkuji.

To vytučněné, že matka nenechá dívenku celou noc spát, je "skvělé" řešení. dumbom
Místo aby to už dávno řešila s odborníky.
Někdo tady zmiňuje, že si může zamčená ublížit. A když je v pokoji sama a bouchá do nábytku,... to si také může ublížit, když se rodiče snaží spát.
Rodiče by zasloužili, že to už dávno neřeší. sad

Upravil(a) Eva. (19. 1. 2015 20:04)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#52 19. 1. 2015 20:03

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

modrovous napsal(a):

Majko, ty jsi buď opravdu nemocná nebo neuvěřitelně bezcitná stvůra. Sorry, ale tohle je fakt neuvěřitelný.
Nenapadlo tě třeba, že by si v tomhle stavu to dítě mohlo ublížit? Zrovna tebe to nenapadne?
Ta "v podstatě už slečna" je DESETILETÉ DÍTĚ! dumbom dumbom dumbom
Dítě, které je možná psychicky nemocné a potřebuje pomoc, ne tvoje mantinely.

Já píšu, že ta slečna je nejspíš psychicky nemocná. A její rodiče to měli řešit už dávno, a ne takhle pozdě, když už dcera opravdu nejspíš není schopná zvládat sama sebe. sad
Takže by s ní paní měla mazat k lékaři hned zítra, když to neudělala dneska.

Jasně. A do té doby bys ji zamkla v poschodí a se zbytkem rodiny odešla někam, kde by tě nerušila.

Má drahá, rodiče prostě musí zvládnout tlak, který pociují, když mají nemocné dítě. Musí zvládnout, když mají dítě postižené, dítě s rakovinou, leukémií, s psychickou poruchou. Prostě musí. To dítě se musí mít o koho opřít. má nárok mít vedle sebe oporu a ne sypající se trosku, která před ním uteče a nechá ho samotné.
Jo, ono to někdy bolí jak sviňa, ale tak to prostě je.
Jinak to není rodič, ale atrapa.
A buď si jistá, že mnohé z nás si dovedou představit věci, o kterých ty nemᚠani ponětí.

Jdu radši na vzduch, nějak se mi z téhle debaty udělalo mdlo. A taky jsme poněkud mimo téma.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#53 19. 1. 2015 20:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

modrovousi, rodiče by žádný tlak možná zvládat nemuseli, kdyby stav dívenky už dávno řešili důsledně a dlouhodobě. A ne že jdou k psychologovi jednou a ten řekne, že je to OK a pak dál nic neřeší, jen jí cpou prášky, homeopatika, kterých účinky nejsou probádané a do dnešku se neví, jak vlastně ne/léčí.
Ta holčina potřebuje psychiatra a psychologa a ne chemii. A homeopatika jsou stejná chemie, jako jiné léky.

Není tady

#54 19. 1. 2015 20:10

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Bibi77 napsal(a):

Carpediem,úraz ani nehoda to určitě být nemohla, fyzická zátěž taky ne. Napadá mě spíš psychická zátěž v souvislosti se školou. Nastoupila teď do 5.třídy ,mají na každý předmět jiného učitele, ona je navíc dyslektik ( to už se skoro úplně upravilo) a částečně dyskalkulik. Nějaké úlevy má, ale učí se výborně,teď to vypadá na dvě 2 (s učením to nijak nepřeháníme). Navíc je srpnové dítě,takže většina spolužáků je starších. Teď si uvědomuju, že ty její problémy před 3 lety byly v době kdy chodila do 2.třídy a měla navíc kroužek zpěvu a flétny - bylo toho na ní moc. Teď má jen flétnu, zpěv jsme zrušili, nesedla si s učitelkou. A jak to řešila kamarádka? Dík za info.

Nestuduj, jak to řešila nějaká kamarádka, ale běž s dcerkou k lékaři a hledej odbornou pomoc lidí, kteří tvou dceru vidí naživo. Neexperimentuj s radami z internetu od lidí, kteří vás nikdy neviděli.
Jestli je dcera dyslektik a dyskalkulik, zamyslete se i vy, jako rodiče, jestli na ni nemáte vysoké nároky a ona je pak pod tlakem.
ŘEŠTE S ODBORNÍKY, a to co nejdříve.

Upravil(a) Eva. (19. 1. 2015 20:11)

Není tady

#55 19. 1. 2015 20:12

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

Bibi77 napsal(a):

Carpediem,úraz ani nehoda to určitě být nemohla, fyzická zátěž taky ne. Napadá mě spíš psychická zátěž v souvislosti se školou. Nastoupila teď do 5.třídy ,mají na každý předmět jiného učitele, ona je navíc dyslektik ( to už se skoro úplně upravilo) a částečně dyskalkulik. Nějaké úlevy má, ale učí se výborně,teď to vypadá na dvě 2 (s učením to nijak nepřeháníme). Navíc je srpnové dítě,takže většina spolužáků je starších. Teď si uvědomuju, že ty její problémy před 3 lety byly v době kdy chodila do 2.třídy a měla navíc kroužek zpěvu a flétny - bylo toho na ní moc. Teď má jen flétnu, zpěv jsme zrušili, nesedla si s učitelkou. A jak to řešila kamarádka? Dík za info.

Nestuduj, jak to řešila nějaká kamarádka, ale běž s dcerkou k lékaři a hledej odbornou pomoc lidí, kteří tvou dceru vidí naživo. Neexperimentuj s radami z internetu od lidí, kteří vás nikdy neviděli.
Jestli je dcera dyslektik a dyskalkulik, zamyslete se i vy, jako rodiče, jestli na ni nemáte vysoké nároky a ona je pak pod tlakem.
ŘEŠTE S ODBORNÍKY, a to co nejdříve.

takže rozhodně nedělej to co ti majka(eva) radí a spolehni se na odborníky.

Není tady

#56 19. 1. 2015 20:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Samozřejmě, že se paní má urychleně obrátit na odborníky.
Že bych včera dceru po druhém opakování zamkla, to bych udělala já podle toho, jak jsem dle popisu Bibi chování její dcery vyhodnotila. Ale to vůbec neznamená, že pokud bych to skutečně žila, chovala bych se podle skutečné situace.

Ale přece jenom mě moc zajímá, jak by Bibi udělala to, co tady popsala, že by dceru nutila být celou noc vzhůru. Opravdu si nedovedu představit, jak by takový podivný nápad na "vyléčení" své dcery prakticky realizovala. dumbom
To na tom dcerka asi teda nebude tak vážně, jestli ji Bibi má v úmyslu "léčit" tímto způsobem. dumbom

Není tady

#57 19. 1. 2015 20:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

aprill napsal(a):

... divím se majko, že ti dcera svěří děti, já bych ti nesvěřila ani krysu!

tummenuppgodliketummenupp

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#58 19. 1. 2015 20:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Bibi77: já bych na Tvém místě řešila situaci tak, že bych s dcerou co nejdříve navštívila odborníky. To, jak se to dítě chová je skutečně nestandardní a podle popisu večerních rituálů, které Tvoje dcerka vyžaduje plnit mi to silně připomíná počínající obsedantně-kompulzivní poruchu hmm

Rozhodně bych se to nesnažila řešit vlastními silami nebo pasivně vyčkávat, tady je třeba jednat rychle a ihned, dřív než se dceřiny excesy začnou zhoršovat stolt Pokud se jedná o počínající známky onemocnění, je třeba to podchytit ihned v začátku, začít aktivně spolupracovat s lékaři a nenechat to dítě trápit pussa

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#59 19. 1. 2015 22:14

bloncka
♥♥♥♥---

Je mi uzko z nekterych reakci sad

Bibi prosim, nezamykej dceru nikde, nevoz ji v noci nikam a uz vubec ne na psychiatrii... Radeji si k ni lehni nebo ji vezmi k sobe do postele, je jeste mala. A v klidu se porad s nejakym dobrym odbornikem na detskou psychiku. Prasky jsou az uplne posledni reseni, vubec bych o nich v tomto veku a v teto situaci neuvazovala, krome tech homeopatik, aspon neublizi, kdyz nepomuzou.... Ona potrebuje Tvou podporu, lasku, pocit bezpeci (ten asi hleda v tech ritualech).

Není tady

#60 19. 1. 2015 22:58

Bibi77
♥------

Bloncko, dík za tvůj názor. Vidím to taky tak. Z některých příspěvků jsem docela v šoku, viz. Eva. Rozhodně to u nás není taková katastrofa,abych dceru vozila někde po nocích na psychiatrii, tam ji napíchali oblbováky a udělali z ní trosku. Zajímalo by mě jestli bys tohle Evo udělala své dceři.
Neříkám, že nepůjdu k psychologovi, a rozhodně ji necpeme práškama po hrstech. Měla pouze pár kuliček Chamomilly (heřmánek).
Ve škole ten problém nebude, nijak na ni netlačíme, školu má ráda i učitele (až na jednu družinářku, která je má ve výtvarce).
Tak jak mi radíš ty dát jí víc lásky a poradit se s dobrým psychologem, bude snad řešení. Něco podobného mi dnes radila i kolegyně v práci. Napsala jsem do diskuze pouze proto, že jsem chtěla znát názory dalších lidí,to je vše. Určitě vím,že takhle to nechat nemůžu.

Není tady

#61 20. 1. 2015 4:11

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Bibi77 napsal(a):

Bloncko, dík za tvůj názor. Vidím to taky tak. Z některých příspěvků jsem docela v šoku, viz. Eva. Rozhodně to u nás není taková katastrofa,abych dceru vozila někde po nocích na psychiatrii, tam ji napíchali oblbováky a udělali z ní trosku. Zajímalo by mě jestli bys tohle Evo udělala své dceři.
Neříkám, že nepůjdu k psychologovi, a rozhodně ji necpeme práškama po hrstech. Měla pouze pár kuliček Chamomilly (heřmánek).
Ve škole ten problém nebude, nijak na ni netlačíme, školu má ráda i učitele (až na jednu družinářku, která je má ve výtvarce).
Tak jak mi radíš ty dát jí víc lásky a poradit se s dobrým psychologem, bude snad řešení. Něco podobného mi dnes radila i kolegyně v práci. Napsala jsem do diskuze pouze proto, že jsem chtěla znát názory dalších lidí,to je vše. Určitě vím,že takhle to nechat nemůžu.

Bibi, pokud mi dᚠsvou adresu do zpráv, pošlu Ti nějakou literaturu k Tvému tématu. Navrhuju kontaktovat prof. MUDr. Praška, autora publikací, a zjistit, kdo by mohl dceři poskytnout nejlepší péči.
Bude to běh na delší tra, ale určitě to za to stojí.

Zpomal.

Není tady

#62 20. 1. 2015 6:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ta holčina potřebuje psychiatra a psychologa a ne chemii. A homeopatika jsou stejná chemie, jako jiné léky.
Aha... a když "lékař dá injekci na uklidnění", tak to žádná "chemie" není. To jsem dodnes netušila va
Mimochodem... kdybys o léčení psychických poruch měla jiný informace, než jen ty, který jsi posbírala při svém vlastním, věděla bys, že v některých případech je ta "chemie" nejvhodnější, protože prostě dodá tělu chybějící látku (případně eliminuje přebývající), což sebelepší psychiatr prostě nedovede... wink

Upravil(a) helena (20. 1. 2015 7:00)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#63 20. 1. 2015 7:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Bibi77 napsal(a):

To není o tom, jestli bych to "udělala své dceři", jak píšeš. Udělala bych to pro svou dceru, kdyby to bylo nezbytně nutné a pomohlo by jí to z nezvladatelné situace. Napíchali jí oblbováky a udělali z ní trosku - to je nesmysl a představa lidí, kteří o tom nic neví. Akutní problém je lepší řešit s fundovanými lékaři, než nechat dceru, aby sama sebe z/ničila. A následně hledat, co by dceři pomohlo.
Tohle není o mé dceři. Je o tobě, o vás. Vy už jste "udělali vaší dceři". Podle mého názoru již dlouhodobě neřešíte její stav, její strachy a noční můry. Místo řešení se nechávᚠvmanipulovat do jejich rituálů, které ji, jak sama píšeš, ničí, a hraješ je s ní. sad Bude fajn pro vás pro všechny, když to rychle napravíte.

Upravil(a) Eva. (20. 1. 2015 7:39)

Není tady

#64 20. 1. 2015 8:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Bibi77 napsal(a):

Ivana: No , já nevím. Nechci, aby jí narvali práškama na oblbnutí, když ten problém je třeba někde úplně jinde. Ona totiž vidí duchy a auru a možná proto se bojí usnout. S tím mohou souviset i rituály.

Tak ak existuje nejaký odborník na toto - v Čechách nepoznám . najprv by som pracovala s tým... Ale myslím, ž rituály nie sú ani tak proti duchom, ako "proti" vám... Hoci to môže súvisie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#65 20. 1. 2015 8:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

nechat se jako rodič od dítěte terorizovat takovým chováním
Co konkrétně bys provedla s desetiletou slečnou, která "Když je "naštvaná" zuří, tříská dveřmi ,bouchá do nábytku nebo křičí." a to v noci, kdy ruší tátu a sestru, možná i sousedy?
Nechala ji bejt, a si dělá co chce?

A napadlo vám niekomu, že malá to nerobí vedome a naschvál? Že takto možno skôr volá o pomoc...?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#66 20. 1. 2015 8:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Majko, ty jsi buď opravdu nemocná nebo neuvěřitelně bezcitná stvůra. Sorry, ale tohle je fakt neuvěřitelný.
Nenapadlo tě třeba, že by si v tomhle stavu to dítě mohlo ublížit? Zrovna tebe to nenapadne?
Ta "v podstatě už slečna" je DESETILETÉ DÍTĚ! dumbom dumbom dumbom
Dítě, které je možná psychicky nemocné a potřebuje pomoc, ne tvoje mantinely.

Nehovoriac o takej banalite, že môže v noci potrebova na záchod... aj keby si neubližovala. To je fakt "žudomilné" riešenie.

Brita

Není tady

#67 20. 1. 2015 8:33

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Podle mě je dcera psychicky nemocná, vidím to, znovu opakuji, na OCD. Pokud Bibi o této poruše nikdy neslyšela, o čemž pochybuju, tak být na jejím místě si o tom něco přečtu. Léčit psychickou poruchu tím, že budu nemocného milovat, je blbost. Tím jí nepomůžeš. Ona potřebuje odbornou pomoc - lékařskou pomoc. Objednala bych ji k dětskému psychiatrovi nejlépe takovému, který se na OCD specializuje, nebo s tím má aspoň nějaké zkušenosti. A s tou chemií - to je taková kravina, jako bys při angíně řekla, nebudují do ní cpát žádnou chemii a nepodala jí antibiotika, nýbrž by si k ní lehla do spostele a hladila ji po hlavičce. (Mimochodem, dcera by to těžko snesla, ona potřebuje dělat svoje rituály naprosto přesně a nic jiného - to je přesně ta OCD). Na auru a duchy moc nevěřím, ale jsem ochotna připustit, že dcera je abnormálně citlivá a senzitivní, což může být i příčina její duševní choroby.

Není tady

#68 20. 1. 2015 8:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Já píšu, že ta slečna je nejspíš psychicky nemocná.
Soudím, že medicína od dob svěracích kazajek poněěkud pokročila...

Ako kde - v Bíline alebo ÚL zjavne nie...

Brita

Není tady

#69 20. 1. 2015 8:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Eva. napsal(a):

Není potřeba, aby docházelo k šoku. Dceři bych srozumitelně vysvětlila, že její chování není v pořádku a že je nejspíš nemocná a potřebuje pomoc a do nemocnice bych jela s ní a zůstala bych s ní. Určitě se to dá řešit šetrněji, než nechat dceru 5 HODIN v noci opakovat nějaké "rituály" a nechat ji samu sebe takhle stresovat. Navíc to nebylo poprvé, takže kdyby to rodiče řešili včas, ke včerejšku nemuselo vůbec dojít.

jsi směšná. jak psychicky nemocné osobě srozumitelně vysvětlíš, že jeho chování není v pořádku. tvé chování taky není v pořádku a stejně si nedᚠdomluvit i přestože s tebou málokdo (nikdo) souhlasí

Navyše DIEAU!

Brita

Není tady

#70 20. 1. 2015 8:36

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

A napadlo vám niekomu, že malá to nerobí vedome a naschvál? Že takto možno skôr volá o pomoc...?

To je přece samo sebou jasné, že takhle volá o pomoc. O tom není třeba se rozepisovat. Že neví, co se sebou a volá o pomoc.
Jen rodiče to neslyší a místo řešení s ní hrají a ještě to tím zhoršují. Hlavně máma nejspíš...

Není tady

#71 20. 1. 2015 8:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

helena napsal(a):

Já píšu, že ta slečna je nejspíš psychicky nemocná.
Soudím, že medicína od dob svěracích kazajek poněěkud pokročila...

Ano, lékař dá injekci na uklidnění.
Nejspíš si mnohé vůbec nedovedete představit, co je to za psychický tlak na rodiče, a jak špatně na tom asi ta dívenka je. Proto nechápu, že to rodiče nechali zajít takhle daleko, jestli už to trvá od října a už se to stalo i před několika lety.

A TOTO má by riešenie jej problému? Tak to už aj krútenie kosou nad hlavou mi pripadá ako účinnejšia liečba... Nehovoriac o homeopatii. Injekcia na upokojenie užaví rodičom, ale nie malej pacientke. roll

Brita

Není tady

#72 20. 1. 2015 8:37

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Podle mě je dcera psychicky nemocná, vidím to, znovu opakuji, na OCD. Pokud Bibi o této poruše nikdy neslyšela, o čemž pochybuju, tak být na jejím místě si o tom něco přečtu. Léčit psychickou poruchu tím, že budu nemocného milovat, je blbost. Tím jí nepomůžeš. Ona potřebuje odbornou pomoc - lékařskou pomoc. Objednala bych ji k dětskému psychiatrovi nejlépe takovému, který se na OCD specializuje, nebo s tím má aspoň nějaké zkušenosti. A s tou chemií - to je taková kravina, jako bys při angíně řekla, nebudují do ní cpát žádnou chemii a nepodala jí antibiotika, nýbrž by si k ní lehla do spostele a hladila ji po hlavičce. (Mimochodem, dcera by to těžko snesla, ona potřebuje dělat svoje rituály naprosto přesně a nic jiného - to je přesně ta OCD). Na auru a duchy moc nevěřím, ale jsem ochotna připustit, že dcera je abnormálně citlivá a senzitivní, což může být i příčina její duševní choroby.

Myslím, žes to plně vystihla. Dcera opravdu potřebuje dlouhodobou a správnou odbornou pomoc.

Není tady

#73 20. 1. 2015 8:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

A TOTO má by riešenie jej problému? Tak to už aj krútenie kosou nad hlavou mi pripadá ako účinnejšia liečba... Nehovoriac o homeopatii. Injekcia na upokojenie užaví rodičom, ale nie malej pacientke. roll

Nikde nepíšu, že to je řešení jejich problému. To je řešení POUZE akutní nezvladatelné situace.
Nic nevíš o tom, jestli vhodný uklidňující lék uleví holčině v akutní situaci, když řádí, protože neumí zvládnout své vnitřní běsy.

Upravil(a) Eva. (20. 1. 2015 8:40)

Není tady

#74 20. 1. 2015 8:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Ja pri angíne beriem antibiotiká tak raz za 5-8 rokov, väčšinou si s tým viem rady inak a na antibiotiká ani nedôjde... wink Ale pri rakovine by som asi chemoterapiu brala, tipujem... hoci otcova sesternica, uznávaná lekárka, ju už pri recidíve choroby odmietla. stolt Neexistuje jedno rýchle, účinné univerzálne riešenie pre všetkých. wink

Brita

Není tady

#75 20. 1. 2015 8:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

Nikde nepíšu, že to je řešení jejich problému. To je řešení POUZE akutní nezvladatelné situace.
Nic nevíš o tom, jestli vhodný uklidňující lék uleví holčině v akutní situaci, když řádí, protože neumí zvládnout své vnitřní běsy.

Tak ak ide o užavenie v akútnej situácii, to zasa pomôže aj úder kladivom po hlave - ide len o to, či to je najlepšie riešenie.

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí