18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bibi77 napsal(a):
Dobrý den,
potřebuji se poradit co s 10ti letou dcerou, která má svoje večerní rituály před usnutím. Začíná to tím,e večer kolem půl 8, 8 hodiny se umyje, navečeří a má jít spát (větinou ji to zabere do 9 hodin ) tzn.,e v 9 hodin odchází nahoru do koupelny si vyčistit zuby,nachystat postel na spaní (jak ona říká) a na wc. Potom mě zavolá a chce pusu a kříek na čelo nejen pro ní,ale i pro plyáka,se kterým spí. To by nebylo nic neobvyklého,ale ji tady tyto přípravy trvají hodinu, potom kdy mě zavolá,abych jí pusu a kříek dala, musí být vechno zase přesně podle rituálu (rozsvícené svělto na schodech,které ona zhasne jakmile přijdu, pusa musí probíhat podle pravidel : pusa,kříek,pusa jí, to samé i plyákovi, pak mi řekne a jí ráno vzbudím, opět následuje pusa,kříek,pusa a zase i plyákovi, následně řekne,e nám vem přeje dobrou noc.) Jakmile já do toho řeknu něco navíc,pole mě dolů a znovu jde do koupelny, na wc, upravit si postel nebo koberec. Poté mě opět zavolá a celé to s pusou na dobrou noc opakuje. Stává se také, e u pusa proběhla,ona přijde do pokoje a tam má opět pocit,e si musí něco upravit (postel,koberec,atd.) nebo má patně poltář pod hlavou. Tak opět vstane a celé se to opakuje znovu. Tak je to schopná dělat dokola i 3 hodiny. Ke konci je samozřejmě neastná a natvaná, protoe u chce spát a nemůe, jeliko ji něco pořád nutí dělat tyto rituály. Kdy je "natvaná" zuří, tříská dveřmi ,bouchá do nábytku nebo křičí. Máme jetě 3,5 letou dceru, která u v tu dobu spí a toto ji samozřejmě ruí, take na dceru naléháme a je zticha. Nepomáhá nic, já spí zakřičím,manel jí dal i na zadek ( s tím já nesouhlasím, ale stalo se). Včera její rituály zaly tak daleko,e od 9 hod. to trvalo a do 2 hod. do rána,kdy se konečně dostala do postele. Podotýkám,e celkem v klidu (akorát já jsem vstávala asi 5x , manel el spát radi do obýváku a mladí dceru ruila ze spaní tím,e pořád chodila do lonice) . Řekla jsem jí, e jestli bude zase třískat dveřmi, bouchat do nábytku a pořád nás ruit ze spaní, tak teda budu vzhůru s ní a do rána, a ví jaké to je ,kdy se člověk nemůe vyspat. Dělala jsem noční,take mi nedělá problém být vzhůru. Myslím, e jednou by to stačilo, zkusila by jak je hotová a byl by pro přítě klid. Není to asi nejlepí řeení,ale co dělat? Takto terorizuje ona nás. Podotýkám, e podobná situace se stala,kdy mladí dceři bylo asi půl roku. Poté co byla situace neúnosná, jsme li k psycholoce, ta nám řekla,e neárlí, je v pohodě, akorát chce aby se jí víc manel věnoval. Nicméně nakonec jí dal ná dětský lékař homeopatika Chamomilla 200ch, které brala denně 2 kuličky asi 5 měsíců . Situace se stabilizovala. Loni měla problém se strachem, nechtěla spávat ve svém pokojíku ( ten jsme museli nakonec přestěhovat), zavolala jsem kynezioloku a ta jí celkem pomohla - půl roku byl klid. Nevím v čem je problém, nechci udělat někde chybu, ale nevím jak to řeit. Podotýkám, e dcera asi od 2 let vidí duchy, teď i auru u lidí. Novostavba,kterou obýváme je postavená na místě,kde bývalo pohřebitě. Nebylo prý těsně pod barákem, ale v té lokalitě,kousek od naeho domu. Dcera je jinak přes den naprosto v pohodě, bez problémů, učí se dobře. Co dělat,aby se něco nepokazilo a zároveň jak jí pomoci? Za radu předem děkuji.
To vytučněné, e matka nenechá dívenku celou noc spát, je "skvělé" řeení.
Místo aby to u dávno řeila s odborníky.
Někdo tady zmiňuje, e si můe zamčená ublíit. A kdy je v pokoji sama a bouchá do nábytku,... to si také můe ublíit, kdy se rodiče snaí spát.
Rodiče by zaslouili, e to u dávno neřeí.
Upravil(a) Eva. (19. 1. 2015 20:04)
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Majko, ty jsi buď opravdu nemocná nebo neuvěřitelně bezcitná stvůra. Sorry, ale tohle je fakt neuvěřitelný.
Nenapadlo tě třeba, e by si v tomhle stavu to dítě mohlo ublíit? Zrovna tebe to nenapadne?
Ta "v podstatě u slečna" je DESETILETÉ DÍTĚ!
Dítě, které je moná psychicky nemocné a potřebuje pomoc, ne tvoje mantinely.Já píu, e ta slečna je nejspí psychicky nemocná. A její rodiče to měli řeit u dávno, a ne takhle pozdě, kdy u dcera opravdu nejspí není schopná zvládat sama sebe.
Take by s ní paní měla mazat k lékaři hned zítra, kdy to neudělala dneska.
Jasně. A do té doby bys ji zamkla v poschodí a se zbytkem rodiny odela někam, kde by tě neruila.
Má drahá, rodiče prostě musí zvládnout tlak, který pociují, kdy mají nemocné dítě. Musí zvládnout, kdy mají dítě postiené, dítě s rakovinou, leukémií, s psychickou poruchou. Prostě musí. To dítě se musí mít o koho opřít. má nárok mít vedle sebe oporu a ne sypající se trosku, která před ním uteče a nechá ho samotné.
Jo, ono to někdy bolí jak sviňa, ale tak to prostě je.
Jinak to není rodič, ale atrapa.
A buď si jistá, e mnohé z nás si dovedou představit věci, o kterých ty nemá ani ponětí.
Jdu radi na vzduch, nějak se mi z téhle debaty udělalo mdlo. A taky jsme poněkud mimo téma.
Není tady
modrovousi, rodiče by ádný tlak moná zvládat nemuseli, kdyby stav dívenky u dávno řeili důsledně a dlouhodobě. A ne e jdou k psychologovi jednou a ten řekne, e je to OK a pak dál nic neřeí, jen jí cpou práky, homeopatika, kterých účinky nejsou probádané a do dneku se neví, jak vlastně ne/léčí.
Ta holčina potřebuje psychiatra a psychologa a ne chemii. A homeopatika jsou stejná chemie, jako jiné léky.
Není tady
Bibi77 napsal(a):
Carpediem,úraz ani nehoda to určitě být nemohla, fyzická zátě taky ne. Napadá mě spí psychická zátě v souvislosti se kolou. Nastoupila teď do 5.třídy ,mají na kadý předmět jiného učitele, ona je navíc dyslektik ( to u se skoro úplně upravilo) a částečně dyskalkulik. Nějaké úlevy má, ale učí se výborně,teď to vypadá na dvě 2 (s učením to nijak nepřeháníme). Navíc je srpnové dítě,take větina spoluáků je starích. Teď si uvědomuju, e ty její problémy před 3 lety byly v době kdy chodila do 2.třídy a měla navíc krouek zpěvu a flétny - bylo toho na ní moc. Teď má jen flétnu, zpěv jsme zruili, nesedla si s učitelkou. A jak to řeila kamarádka? Dík za info.
Nestuduj, jak to řeila nějaká kamarádka, ale bě s dcerkou k lékaři a hledej odbornou pomoc lidí, kteří tvou dceru vidí naivo. Neexperimentuj s radami z internetu od lidí, kteří vás nikdy neviděli.
Jestli je dcera dyslektik a dyskalkulik, zamyslete se i vy, jako rodiče, jestli na ni nemáte vysoké nároky a ona je pak pod tlakem.
ŘETE S ODBORNÍKY, a to co nejdříve.
Upravil(a) Eva. (19. 1. 2015 20:11)
Není tady
Eva. napsal(a):
Bibi77 napsal(a):
Carpediem,úraz ani nehoda to určitě být nemohla, fyzická zátě taky ne. Napadá mě spí psychická zátě v souvislosti se kolou. Nastoupila teď do 5.třídy ,mají na kadý předmět jiného učitele, ona je navíc dyslektik ( to u se skoro úplně upravilo) a částečně dyskalkulik. Nějaké úlevy má, ale učí se výborně,teď to vypadá na dvě 2 (s učením to nijak nepřeháníme). Navíc je srpnové dítě,take větina spoluáků je starích. Teď si uvědomuju, e ty její problémy před 3 lety byly v době kdy chodila do 2.třídy a měla navíc krouek zpěvu a flétny - bylo toho na ní moc. Teď má jen flétnu, zpěv jsme zruili, nesedla si s učitelkou. A jak to řeila kamarádka? Dík za info.
Nestuduj, jak to řeila nějaká kamarádka, ale bě s dcerkou k lékaři a hledej odbornou pomoc lidí, kteří tvou dceru vidí naivo. Neexperimentuj s radami z internetu od lidí, kteří vás nikdy neviděli.
Jestli je dcera dyslektik a dyskalkulik, zamyslete se i vy, jako rodiče, jestli na ni nemáte vysoké nároky a ona je pak pod tlakem.
ŘETE S ODBORNÍKY, a to co nejdříve.
take rozhodně nedělej to co ti majka(eva) radí a spolehni se na odborníky.
Není tady
Samozřejmě, e se paní má urychleně obrátit na odborníky.
e bych včera dceru po druhém opakování zamkla, to bych udělala já podle toho, jak jsem dle popisu Bibi chování její dcery vyhodnotila. Ale to vůbec neznamená, e pokud bych to skutečně ila, chovala bych se podle skutečné situace.
Ale přece jenom mě moc zajímá, jak by Bibi udělala to, co tady popsala, e by dceru nutila být celou noc vzhůru. Opravdu si nedovedu představit, jak by takový podivný nápad na "vyléčení" své dcery prakticky realizovala.
To na tom dcerka asi teda nebude tak váně, jestli ji Bibi má v úmyslu "léčit" tímto způsobem.
Není tady
aprill napsal(a):
... divím se majko, e ti dcera svěří děti, já bych ti nesvěřila ani krysu!
Není tady
Bibi77: já bych na Tvém místě řeila situaci tak, e bych s dcerou co nejdříve navtívila odborníky. To, jak se to dítě chová je skutečně nestandardní a podle popisu večerních rituálů, které Tvoje dcerka vyaduje plnit mi to silně připomíná počínající obsedantně-kompulzivní poruchu
Rozhodně bych se to nesnaila řeit vlastními silami nebo pasivně vyčkávat, tady je třeba jednat rychle a ihned, dřív ne se dceřiny excesy začnou zhorovat Pokud se jedná o počínající známky onemocnění, je třeba to podchytit ihned v začátku, začít aktivně spolupracovat s lékaři a nenechat to dítě trápit
Není tady
Je mi uzko z nekterych reakci
Bibi prosim, nezamykej dceru nikde, nevoz ji v noci nikam a uz vubec ne na psychiatrii... Radeji si k ni lehni nebo ji vezmi k sobe do postele, je jeste mala. A v klidu se porad s nejakym dobrym odbornikem na detskou psychiku. Prasky jsou az uplne posledni reseni, vubec bych o nich v tomto veku a v teto situaci neuvazovala, krome tech homeopatik, aspon neublizi, kdyz nepomuzou.... Ona potrebuje Tvou podporu, lasku, pocit bezpeci (ten asi hleda v tech ritualech).
Není tady
Bloncko, dík za tvůj názor. Vidím to taky tak. Z některých příspěvků jsem docela v oku, viz. Eva. Rozhodně to u nás není taková katastrofa,abych dceru vozila někde po nocích na psychiatrii, tam ji napíchali oblbováky a udělali z ní trosku. Zajímalo by mě jestli bys tohle Evo udělala své dceři.
Neříkám, e nepůjdu k psychologovi, a rozhodně ji necpeme prákama po hrstech. Měla pouze pár kuliček Chamomilly (heřmánek).
Ve kole ten problém nebude, nijak na ni netlačíme, kolu má ráda i učitele (a na jednu druinářku, která je má ve výtvarce).
Tak jak mi radí ty dát jí víc lásky a poradit se s dobrým psychologem, bude snad řeení. Něco podobného mi dnes radila i kolegyně v práci. Napsala jsem do diskuze pouze proto, e jsem chtěla znát názory dalích lidí,to je ve. Určitě vím,e takhle to nechat nemůu.
Není tady
Bibi77 napsal(a):
Bloncko, dík za tvůj názor. Vidím to taky tak. Z některých příspěvků jsem docela v oku, viz. Eva. Rozhodně to u nás není taková katastrofa,abych dceru vozila někde po nocích na psychiatrii, tam ji napíchali oblbováky a udělali z ní trosku. Zajímalo by mě jestli bys tohle Evo udělala své dceři.
Neříkám, e nepůjdu k psychologovi, a rozhodně ji necpeme prákama po hrstech. Měla pouze pár kuliček Chamomilly (heřmánek).
Ve kole ten problém nebude, nijak na ni netlačíme, kolu má ráda i učitele (a na jednu druinářku, která je má ve výtvarce).
Tak jak mi radí ty dát jí víc lásky a poradit se s dobrým psychologem, bude snad řeení. Něco podobného mi dnes radila i kolegyně v práci. Napsala jsem do diskuze pouze proto, e jsem chtěla znát názory dalích lidí,to je ve. Určitě vím,e takhle to nechat nemůu.
Bibi, pokud mi dá svou adresu do zpráv, polu Ti nějakou literaturu k Tvému tématu. Navrhuju kontaktovat prof. MUDr. Praka, autora publikací, a zjistit, kdo by mohl dceři poskytnout nejlepí péči.
Bude to běh na delí tra, ale určitě to za to stojí.
Není tady
Ta holčina potřebuje psychiatra a psychologa a ne chemii. A homeopatika jsou stejná chemie, jako jiné léky.
Aha... a kdy "lékař dá injekci na uklidnění", tak to ádná "chemie" není. To jsem dodnes netuila
Mimochodem... kdybys o léčení psychických poruch měla jiný informace, ne jen ty, který jsi posbírala při svém vlastním, věděla bys, e v některých případech je ta "chemie" nejvhodnějí, protoe prostě dodá tělu chybějící látku (případně eliminuje přebývající), co sebelepí psychiatr prostě nedovede...
Upravil(a) helena (20. 1. 2015 7:00)
Není tady
Bibi77 napsal(a):
To není o tom, jestli bych to "udělala své dceři", jak píe. Udělala bych to pro svou dceru, kdyby to bylo nezbytně nutné a pomohlo by jí to z nezvladatelné situace. Napíchali jí oblbováky a udělali z ní trosku - to je nesmysl a představa lidí, kteří o tom nic neví. Akutní problém je lepí řeit s fundovanými lékaři, ne nechat dceru, aby sama sebe z/ničila. A následně hledat, co by dceři pomohlo.
Tohle není o mé dceři. Je o tobě, o vás. Vy u jste "udělali vaí dceři". Podle mého názoru ji dlouhodobě neřeíte její stav, její strachy a noční můry. Místo řeení se nechává vmanipulovat do jejich rituálů, které ji, jak sama píe, ničí, a hraje je s ní. Bude fajn pro vás pro vechny, kdy to rychle napravíte.
Upravil(a) Eva. (20. 1. 2015 7:39)
Není tady
Bibi77 napsal(a):
Ivana: No , já nevím. Nechci, aby jí narvali prákama na oblbnutí, kdy ten problém je třeba někde úplně jinde. Ona toti vidí duchy a auru a moná proto se bojí usnout. S tím mohou souviset i rituály.
Tak ak existuje nejaký odborník na toto - v Čechách nepoznám . najprv by som pracovala s tým... Ale myslím, rituály nie sú ani tak proti duchom, ako "proti" vám... Hoci to môe súvisie.
Není tady
helena napsal(a):
nechat se jako rodič od dítěte terorizovat takovým chováním
Co konkrétně bys provedla s desetiletou slečnou, která "Kdy je "natvaná" zuří, tříská dveřmi ,bouchá do nábytku nebo křičí." a to v noci, kdy ruí tátu a sestru, moná i sousedy?
Nechala ji bejt, a si dělá co chce?
A napadlo vám niekomu, e malá to nerobí vedome a naschvál? e takto mono skôr volá o pomoc...?
Není tady
modrovous napsal(a):
Majko, ty jsi buď opravdu nemocná nebo neuvěřitelně bezcitná stvůra. Sorry, ale tohle je fakt neuvěřitelný.
Nenapadlo tě třeba, e by si v tomhle stavu to dítě mohlo ublíit? Zrovna tebe to nenapadne?
Ta "v podstatě u slečna" je DESETILETÉ DÍTĚ!
Dítě, které je moná psychicky nemocné a potřebuje pomoc, ne tvoje mantinely.
Nehovoriac o takej banalite, e môe v noci potrebova na záchod... aj keby si neubliovala. To je fakt "žudomilné" rieenie.
Není tady
Podle mě je dcera psychicky nemocná, vidím to, znovu opakuji, na OCD. Pokud Bibi o této porue nikdy neslyela, o čem pochybuju, tak být na jejím místě si o tom něco přečtu. Léčit psychickou poruchu tím, e budu nemocného milovat, je blbost. Tím jí nepomůe. Ona potřebuje odbornou pomoc - lékařskou pomoc. Objednala bych ji k dětskému psychiatrovi nejlépe takovému, který se na OCD specializuje, nebo s tím má aspoň nějaké zkuenosti. A s tou chemií - to je taková kravina, jako bys při angíně řekla, nebudují do ní cpát ádnou chemii a nepodala jí antibiotika, nýbr by si k ní lehla do spostele a hladila ji po hlavičce. (Mimochodem, dcera by to těko snesla, ona potřebuje dělat svoje rituály naprosto přesně a nic jiného - to je přesně ta OCD). Na auru a duchy moc nevěřím, ale jsem ochotna připustit, e dcera je abnormálně citlivá a senzitivní, co můe být i příčina její duevní choroby.
Není tady
helena napsal(a):
Já píu, e ta slečna je nejspí psychicky nemocná.
Soudím, e medicína od dob svěracích kazajek poněěkud pokročila...
Ako kde - v Bíline alebo ÚL zjavne nie...
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
Není potřeba, aby docházelo k oku. Dceři bych srozumitelně vysvětlila, e její chování není v pořádku a e je nejspí nemocná a potřebuje pomoc a do nemocnice bych jela s ní a zůstala bych s ní. Určitě se to dá řeit etrněji, ne nechat dceru 5 HODIN v noci opakovat nějaké "rituály" a nechat ji samu sebe takhle stresovat. Navíc to nebylo poprvé, take kdyby to rodiče řeili včas, ke včerejku nemuselo vůbec dojít.
jsi směná. jak psychicky nemocné osobě srozumitelně vysvětlí, e jeho chování není v pořádku. tvé chování taky není v pořádku a stejně si nedá domluvit i přestoe s tebou málokdo (nikdo) souhlasí
Navye DIEAU!
Není tady
Selima napsal(a):
A napadlo vám niekomu, e malá to nerobí vedome a naschvál? e takto mono skôr volá o pomoc...?
To je přece samo sebou jasné, e takhle volá o pomoc. O tom není třeba se rozepisovat. e neví, co se sebou a volá o pomoc.
Jen rodiče to neslyí a místo řeení s ní hrají a jetě to tím zhorují. Hlavně máma nejspí...
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Já píu, e ta slečna je nejspí psychicky nemocná.
Soudím, e medicína od dob svěracích kazajek poněěkud pokročila...Ano, lékař dá injekci na uklidnění.
Nejspí si mnohé vůbec nedovedete představit, co je to za psychický tlak na rodiče, a jak patně na tom asi ta dívenka je. Proto nechápu, e to rodiče nechali zajít takhle daleko, jestli u to trvá od října a u se to stalo i před několika lety.
A TOTO má by rieenie jej problému? Tak to u aj krútenie kosou nad hlavou mi pripadá ako účinnejia liečba... Nehovoriac o homeopatii. Injekcia na upokojenie užaví rodičom, ale nie malej pacientke.
Není tady
Ivana napsal(a):
Podle mě je dcera psychicky nemocná, vidím to, znovu opakuji, na OCD. Pokud Bibi o této porue nikdy neslyela, o čem pochybuju, tak být na jejím místě si o tom něco přečtu. Léčit psychickou poruchu tím, e budu nemocného milovat, je blbost. Tím jí nepomůe. Ona potřebuje odbornou pomoc - lékařskou pomoc. Objednala bych ji k dětskému psychiatrovi nejlépe takovému, který se na OCD specializuje, nebo s tím má aspoň nějaké zkuenosti. A s tou chemií - to je taková kravina, jako bys při angíně řekla, nebudují do ní cpát ádnou chemii a nepodala jí antibiotika, nýbr by si k ní lehla do spostele a hladila ji po hlavičce. (Mimochodem, dcera by to těko snesla, ona potřebuje dělat svoje rituály naprosto přesně a nic jiného - to je přesně ta OCD). Na auru a duchy moc nevěřím, ale jsem ochotna připustit, e dcera je abnormálně citlivá a senzitivní, co můe být i příčina její duevní choroby.
Myslím, es to plně vystihla. Dcera opravdu potřebuje dlouhodobou a správnou odbornou pomoc.
Není tady
Selima napsal(a):
A TOTO má by rieenie jej problému? Tak to u aj krútenie kosou nad hlavou mi pripadá ako účinnejia liečba... Nehovoriac o homeopatii. Injekcia na upokojenie užaví rodičom, ale nie malej pacientke.
Nikde nepíu, e to je řeení jejich problému. To je řeení POUZE akutní nezvladatelné situace.
Nic neví o tom, jestli vhodný uklidňující lék uleví holčině v akutní situaci, kdy řádí, protoe neumí zvládnout své vnitřní běsy.
Upravil(a) Eva. (20. 1. 2015 8:40)
Není tady
Ivana napsal(a):
Ja pri angíne beriem antibiotiká tak raz za 5-8 rokov, väčinou si s tým viem rady inak a na antibiotiká ani nedôjde... Ale pri rakovine by som asi chemoterapiu brala, tipujem... hoci otcova sesternica, uznávaná lekárka, ju u pri recidíve choroby odmietla. Neexistuje jedno rýchle, účinné univerzálne rieenie pre vetkých.
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Nikde nepíu, e to je řeení jejich problému. To je řeení POUZE akutní nezvladatelné situace.
Nic neví o tom, jestli vhodný uklidňující lék uleví holčině v akutní situaci, kdy řádí, protoe neumí zvládnout své vnitřní běsy.
Tak ak ide o užavenie v akútnej situácii, to zasa pomôe aj úder kladivom po hlave - ide len o to, či to je najlepie rieenie.
Není tady