19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Carpediem,ví o tom něco víc? Jak se to projevuje?
Není tady
Můe se to být reakce na nějaký úraz, nehodu nebo nějakou nečekaně silnou psychickou nebo fyzickou zátě, projevuje se údajně takto nutkavým chováním. Píu údajně, protoe sama s tím nemám osobní zkuenost, ale obdobné problémy jako líčí ty, měla moje kamarádka s dcerou.
Není tady
Carpediem,úraz ani nehoda to určitě být nemohla, fyzická zátě taky ne. Napadá mě spí psychická zátě v souvislosti se kolou. Nastoupila teď do 5.třídy ,mají na kadý předmět jiného učitele, ona je navíc dyslektik ( to u se skoro úplně upravilo) a částečně dyskalkulik. Nějaké úlevy má, ale učí se výborně,teď to vypadá na dvě 2 (s učením to nijak nepřeháníme). Navíc je srpnové dítě,take větina spoluáků je starích. Teď si uvědomuju, e ty její problémy před 3 lety byly v době kdy chodila do 2.třídy a měla navíc krouek zpěvu a flétny - bylo toho na ní moc. Teď má jen flétnu, zpěv jsme zruili, nesedla si s učitelkou. A jak to řeila kamarádka? Dík za info.
Není tady
Ivana napsal(a):
Připadá mi to jako obsedantně komupulzivní porucha. Rozhodně bych se vykalala na homeopatika, kineziologii a jiné pavědy a zala s dcerkou k pořádnému dětskému psychiatrovi.
Není tady
sahleb napsal(a):
Me to pripada taky patologicke. nekde je neco v neporadku. Mozna, ze tak reaguje na prichod mladsiho sourozence. Mozna, nevim.
Rekla bych, ze vas primo terorizuje. Otazka je PROC? Radim detskeho psychologa, tohle je az prilis. Nejdriv bych zkusila jeji radeni tvrde ignorovat.
milující rodič
Není tady
Bibi77 napsal(a):
Modrouvous: zkusili jsme dát jednu pusu, s tím ,e víckrát u za ní nejdem. Nepomohlo to. U psycholoky jsme byli před 3 lety,kdy se podobný problém objevil poprvé. Ta nám řekla,e je v pořádku, neárlí, a poté jsem jetě navtívila dětskéhjo lékaře, který nám dal homeopatika. Tentokrát jsem za náím byla taky, chtěl mi dát homeopatika na třy rituály ,ale jí si nejdříve vzala Chamomillu na vztek, která nám tenkrát pomohla ( dělala i podobné rituály) . Ty homeopatika se nesmí uívat zároveň, take teď nevím, které dávat jako první. Asi teda zkusíme ty na rituály.
Dovoluji si vstoupit do vaí debaty:
Kdykoliv se řeí potíe dítěte, nesmíme zapomínat na prostředí, v kterém vyrůstá, jaké jsou podmínky ve kole, ale nejvíce na dítě působí matka. Nesmíme zapomenout na otce, ten je sebevědomí dcery. Ve souvisí se vím!
Chamomillu bych v tomto případě neviděla zcela přesně doporučenou, nepovauji to více rozebírat.
Homeopatii bych vak v tomto případě v ádném případě nezavrhovala.
Kdy budeme brát v úvahu, e ve je ná odraz, musíme myslet hlavně na nae děti. Je nutno tolerovat a chápat nae děti, protoe to jsme my! Nesobeckost ve výchově, kde je vdy protkána láska a pochopení, vetinou ve samo napraví.
Omlouvám se, pokud jsem nezapadla do Vaeho mylení ......
Upravil(a) Anna M (19. 1. 2015 19:04)
Není tady
Ta dívčinka, v podstatě u slečna, je moná nemocná. Moná autistka nebo tak něco. Ale nezlob se na mě, bibi, nechat se jako rodič od dítěte terorizovat takovým chováním, od devíti večer do dvou v noci, to přehání. Ta holčina nezná hranice. Ani autista ani jinak nemocné dítě nemá ádné právo takhle terorizovat rodiče, pokud mu to rodič sám nedovolí. A ty to dovoluje.
Kdy bude skutečně důsledná, vyhledá skutečnou lékařskou pomoc, dobrého psychiatra a i psychologa, nepůjde k nim jednou a víckrát nic, ale podstoupíte skutečnou léčbu, a důrazně jí současně vysvětlí, e tyhle večerní hry s ní hrát dál nebude, změní se to.
Upravil(a) Eva. (19. 1. 2015 19:20)
Není tady
modrovous napsal(a):
sahleb napsal(a):
Me to pripada taky patologicke. nekde je neco v neporadku. Mozna, ze tak reaguje na prichod mladsiho sourozence. Mozna, nevim.
Rekla bych, ze vas primo terorizuje. Otazka je PROC? Radim detskeho psychologa, tohle je az prilis. Nejdriv bych zkusila jeji radeni tvrde ignorovat.Sahleb, proboha, četla jsi to vůbec? U psychologa u byli a chtěla bych v praxi vidět, jak bys něco takového "tvrdě ignorovala".
Pokud je to opravdu obsese, tak to dítě je v první řadě zoufalý samo ze sebe, a potřebuje odbornou pomoc; není to o ádném terorizování rodičů.
Sorry, toho psychologa jsem prehledla, antoz ten blok bez odstavcu se mi dost blbe cetl. Terorizovani to je. Takhle se to jmenuje. A uneco se v ni deje, odbornou pomoc urcite potrebuje.
Není tady
nechat se jako rodič od dítěte terorizovat takovým chováním
Co konkrétně bys provedla s desetiletou slečnou, která "Kdy je "natvaná" zuří, tříská dveřmi ,bouchá do nábytku nebo křičí." a to v noci, kdy ruí tátu a sestru, moná i sousedy?
Nechala ji bejt, a si dělá co chce?
Upravil(a) helena (19. 1. 2015 19:28)
Není tady
helena napsal(a):
Co konkrétně bys provedla s desetiletou slečnou, která "Kdy je "natvaná" zuří, tříská dveřmi ,bouchá do nábytku nebo křičí." a to v noci, kdy ruí tátu a sestru, moná i sousedy?
té jsem zvědavá na odpověď
Není tady
helena napsal(a):
Včera večer, po druhém opakování bych ji byla zamkla do jejího pokoje. S tátou a dcerou bych se přestěhovala do přízemí, táta to koneckonců udělal. Důrazně bych slečně vysvětlila, e odemknu a tehdy, kdy přestane řádit a přestane mě terorizovat. A hned dneska bych s ní mazala k dětské doktorce a nechala se co nejdříve objednat k dětskému psychiatrovi. A nevypisovala bych na babinet, ale hledala skutečnou pomoc pro psychicky nemocnou dceru, kdy u jsem to od října a jetě léta před tím nechala dojít takhle daleko, e holka u neví, co se sebou.
Jestli paní teda nepotřebuje v noci spát, kdy dělala ty noční, samozřejmě by se měla na holku chodit občas do pokoje podívat, co tam vyvádí. I kdy by tam randál byl, i kdy by bylo ticho. Pokud by zjistila, e holka u spí, nechala by odemčeno.
Pokud by to ani tak nelo, volala bych pohotovost. Na psychiatrii přiváeli i v noci pacienty, kteří si se sebou nevěděli rady. Tak by halt jela na psychiatrické oddělení hned a urgentně by se její stav řeil.
Upravil(a) Eva. (19. 1. 2015 19:36)
Není tady
Bibi77 napsal(a):
Carpediem,úraz ani nehoda to určitě být nemohla, fyzická zátě taky ne. Napadá mě spí psychická zátě v souvislosti se kolou. Nastoupila teď do 5.třídy ,mají na kadý předmět jiného učitele, ona je navíc dyslektik ( to u se skoro úplně upravilo) a částečně dyskalkulik. Nějaké úlevy má, ale učí se výborně,teď to vypadá na dvě 2 (s učením to nijak nepřeháníme). Navíc je srpnové dítě,take větina spoluáků je starích. Teď si uvědomuju, e ty její problémy před 3 lety byly v době kdy chodila do 2.třídy a měla navíc krouek zpěvu a flétny - bylo toho na ní moc. Teď má jen flétnu, zpěv jsme zruili, nesedla si s učitelkou. A jak to řeila kamarádka? Dík za info.
No asi se timto zpusobem nejak vzpira. Mozna. Chce neco jineho. Hlavne vyslo nahjevo, ze chce vice pozornosti od otce. Ale to nekdy dite nemuze dostat.
Není tady
Majko, ty jsi buď opravdu nemocná nebo neuvěřitelně bezcitná stvůra. Sorry, ale tohle je fakt neuvěřitelný.
Nenapadlo tě třeba, e by si v tomhle stavu to dítě mohlo ublíit? Zrovna tebe to nenapadne?
Ta "v podstatě u slečna" je DESETILETÉ DÍTĚ!
Dítě, které je moná psychicky nemocné a potřebuje pomoc, ne tvoje mantinely.
Upravil(a) modrovous (19. 1. 2015 19:43)
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Nechala ji bejt, a si dělá co chce?Včera večer, po druhém opakování bych ji byla zamkla do jejího pokoje. S tátou a dcerou bych se přestěhovala do přízemí, táta to koneckonců udělal. Důrazně bych slečně vysvětlila, e odemknu a tehdy, kdy přestane řádit a přestane mě terorizovat. A hned dneska bych s ní mazala k dětské doktorce a nechala se co nejdříve objednat k dětskému psychiatrovi. A nevypisovala bych na babinet, ale hledala skutečnou pomoc pro psychicky nemocnou dceru, kdy u jsem to od října a jetě léta před tím nechala dojít takhle daleko, e holka u neví, co se sebou.
Jestli paní teda nepotřebuje v noci spát, kdy dělala ty noční, samozřejmě by se měla na holku chodit občas do pokoje podívat, co tam vyvádí. I kdy by tam randál byl, i kdy by bylo ticho. Pokud by zjistila, e holka u spí, nechala by odemčeno.
Pokud by to ani tak nelo, volala bych pohotovost. Na psychiatrii přiváeli i v noci pacienty, kteří si se sebou nevěděli rady. Tak by halt jela na psychiatrické oddělení hned a urgentně by se její stav řeil.
to rada jak rychle a snadno vyvolat v dítěti velkou psychickou poruchu....
pokud holka spí to by zjistila velmi rychle... byl by klid. divím se majko, e ti dcera svěří děti, já bych ti nesvěřila ani krysu!
Není tady
modrovous napsal(a):
Majko, ty jsi buď opravdu nemocná nebo neuvěřitelně bezcitná stvůra. Sorry, ale tohle je fakt neuvěřitelný.
Nenapadlo tě třeba, e by si v tomhle stavu to dítě mohlo ublíit? Zrovna tebe to nenapadne?
Ta "v podstatě u slečna" je DESETILETÉ DÍTĚ!![]()
![]()
kombinace obojího
Není tady
Včera večer, po druhém opakování bych ji byla zamkla do jejího pokoje.
Hm... a taky by se mohlo stát, e ne bys zase stihla odemknou, mohla by ába zareagovat nějaakou oklivou zkratkou.
Není tady
modrovous napsal(a):
![]()
Já píu, e ta slečna je nejspí psychicky nemocná. A její rodiče to měli řeit u dávno, a ne takhle pozdě, kdy u dcera opravdu nejspí není schopná zvládat sama sebe.
Take by s ní paní měla mazat k lékaři hned zítra, kdy to neudělala dneska.
Upravil(a) Eva. (19. 1. 2015 19:48)
Není tady
Já píu, e ta slečna je nejspí psychicky nemocná.
Soudím, e medicína od dob svěracích kazajek poněěkud pokročila...
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
![]()
Dítě, které je moná psychicky nemocné a potřebuje pomoc, ne tvoje mantinely.Já píu, e ta slečna je nejspí psychicky nemocná. A její rodiče to měli řeit u dávno, a ne takhle pozdě, kdy u dcera opravdu nejspí není schopná zvládat sama sebe.
ví co majko, pi zase raději o svém milém. myslím, e tím napáchá méně kod.
Není tady
helena napsal(a):
Soudím, e medicína od dob svěracích kazajek poněěkud pokročila...
Ano, lékař dá injekci na uklidnění.
Nejspí si mnohé vůbec nedovedete představit, co je to za psychický tlak na rodiče, a jak patně na tom asi ta dívenka je. Proto nechápu, e to rodiče nechali zajít takhle daleko, jestli u to trvá od října a u se to stalo i před několika lety.
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Soudím, e medicína od dob svěracích kazajek poněěkud pokročila...Ano, lékař dá injekci na uklidnění.
Nejspí si mnohé vůbec nedovedete představit, co je to za psychický tlak na rodiče, a jak patně na tom asi ta dívenka je. Proto nechápu, e to rodiče nechali zajít takhle daleko, jestli u to trvá od října a u se to stalo i před několika lety.
chápe, e ten ok můe napáchat doivotní kody na mladém organismu????????
Není tady
Není potřeba, aby docházelo k oku. Dceři bych srozumitelně vysvětlila, e její chování není v pořádku a e je nejspí nemocná a potřebuje pomoc a do nemocnice bych jela s ní a zůstala bych s ní. Určitě se to dá řeit etrněji, ne nechat dceru 5 HODIN v noci opakovat nějaké "rituály" a nechat ji samu sebe takhle stresovat. Navíc to nebylo poprvé, take kdyby to rodiče řeili včas, ke včerejku nemuselo vůbec dojít.
Není tady
Eva. napsal(a):
Není potřeba, aby docházelo k oku. Dceři bych srozumitelně vysvětlila, e její chování není v pořádku a e je nejspí nemocná a potřebuje pomoc a do nemocnice bych jela s ní a zůstala bych s ní. Určitě se to dá řeit etrněji, ne nechat dceru 5 HODIN v noci opakovat nějaké "rituály" a nechat ji samu sebe takhle stresovat. Navíc to nebylo poprvé, take kdyby to rodiče řeili včas, ke včerejku nemuselo vůbec dojít.
jsi směná. jak psychicky nemocné osobě srozumitelně vysvětlí, e jeho chování není v pořádku. tvé chování taky není v pořádku a stejně si nedá domluvit i přestoe s tebou málokdo (nikdo) souhlasí
Upravil(a) aprill (19. 1. 2015 20:00)
Není tady
Matka píe, e dcera vidí duchy a auru, a to u velmi dlouho. Jestli se dcera toho, co vidí, bojí, neví, jak to přijmout, jak si to vysvětlit, nechápu, proč tohle rodiče s psychiatrem či psychologem u dávno neřeí, aby to s dcerou nedolo tak daleko, jako včera.
Není tady
Eva. napsal(a):
Matka píe, e dcera vidí duchy a auru, a to u velmi dlouho. Jestli se dcera toho, co vidí, bojí, neví, jak to přijmout, jak si to vysvětlit, nechápu, proč tohle rodiče s psychiatrem či psychologem u dávno neřeí, aby to s dcerou nedolo tak daleko, jako včera.
ano dcera se bojí a proto ji zamknu do její pokoje , to je výborný nápad!
Není tady