29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je necitlivé psát na tomto vlákně o interupci (z vlastního rozhodnutí?).
Není tady
Ono je to těžké. Záleží vždy na okolnostech, osobním vnímání, šťestěně. Já se na našeho chlapečka moc těšila. Ale opravdu neskutečně. Bohužel od počátku těhotenství mě provázely problémy, hodně času jsem strávila v nemocnici. Porod samotný já měla krásný, ale asi to bylo i tím, že syn se narodil předčasně a měl pouze 2,2 kg. Nechtěla jsem ani zkoušet své hrdinství a nechala si píchnout jeden epidurál. Ale na porod vzpomínám s láskou a úsměvem. Od prasknutí plodové vody a kontrakcí jsem porodila do 4 hodin, skoro to ani muž nestihl . Na porodním sále jsme si povídali, sem tam přišla PA zkouknout, jak na tom jsme, viděla, že je nám vesele, tak zase odešla. Samotná závěrečná fáze taky pohoda, 3 kontrakce a malý byl venku. Sice jsem i přes to, že byl malý malinký, byla dost šitá, ale ani to jsem necítila, už si nevybavuji, jestli to bylo tou eufórií, nebo jsem dostala injekci na znecitlivění
. . Bohužel, peklo přišlo po porodu. Ale to už bych si nechala raději pro sebe.
Není tady
každý máme jiný práh bolesti
Mám ho poměrně vysokej, takže snesu leccos... ale nejhorší, na co mi - na rozdíl od porodů - zůstaly velmi škaredý vzpomínky, byl první zánět trojklannýho nervu. Jak bolest, tak to, že jsem nevěděla, kdy a zda to skončí.
Není tady
Eva. napsal(a):
Je necitlivé psát na tomto vlákně o interupci (z vlastního rozhodnutí?).
Asi si to spatne pochopila,ale na interupci z vlastniho rozhodnuti jsem nikdy nebyla.Byl to samovolny potrat.A diky tomu,ze me sestricka poslala na veceri tak me nemohli dat narkozu
Není tady
Má prostřední sestra má taky kvůli hroznému porodu jenom jedno dítě. Nedokázala to překonat. Já ano, chtěla jsem mít víc, než 1 dítě. Ale děšila jsem se druhého porodu o to víc, co jsem věděla, jak je to strašlivé. Ale věděla jsem, že když to šlo dovnitř, musí i ven
Myslím si, že pro prvorodičky je celkem jedno, co si kde přečtou nebo uslyší, protože si to stejně nedovedou představit takové, jaké to skutečně je, tak je to příliš neovlivní. A rodičky dalších dětí už si udělají svůj vlastní názor podle svých vlastních zkušeností.
Tak to prostě je.
Není tady
To není o tom, že by příroda udělala úmyslně bolest z nějakého důvodu.
To je prostě normální materiální záležitost, že když se velké děťátko tlačí malými porodními cestami, tak to halt zcela logicky bolí.
No, nesouhlasím. Já měla bolestivější porod při váze dítěte 2,40 a druhý porod oproti prvnímu snesitelnější a dítě 3,70
Ale řekla bych,že mě třeba k druhému porodu pomohlo pít kontryhel.
Není tady
Je obvyklé, že druhý porod je méně bolestivý, obzvlášť pokud následuje brzy po prvním porodu. Protože porodní cesty jsou ještě pružné z prvního porodu. Když žena rodí druhé dítě po mnoha letech, už to zase bývá horší. Stačí si o tom přečíst v odborné literatuře anebo jenom popřemýšlet. To jsou prostě fakta. Samozřejmě, je spousta dalších okolností, ale tahle je docela důležitá a často je to tak. U mě taky, druhé dítě bylo o kilo těžší než první a přitom druhý porod byl mnohem méně bolestivý.
Není tady
Ale já to vím Majko
reagovala jsem na to,že píšeš že když se velké dítě tlačí malými porodními cestami -
ne vždy totiž za "to" může váha dítěte, proto to píšu.
Jo moje babička říkala, že každý sudý je snesitelnější.
Proto bych budoucí maminy nestrašila, jaká to je strašná bolest, a spíš bych jim popřála, at na ten porod dopředu nemyslí, nějak to dopadne, a až to přijde tak to přijde a budou mít u sebe nádherný miminko. A at jsou hlavně v pohodě a každý porod je individuální a prožitky nepřenosné
Není tady
dusička napsal(a):
Ale já to vím Majko
reagovala jsem na to,že píšeš že když se velké dítě tlačí malými porodními cestami -
ne vždy totiž za "to" může váha dítěte, proto to píšu.
Jo moje babička říkala, že každý sudý je snesitelnější.
Proto bych budoucí maminy nestrašila, jaká to je strašná bolest, a spíš bych jim popřála, at na ten porod dopředu nemyslí, nějak to dopadne, a až to přijde tak to přijde a budou mít u sebe nádherný miminko.A at jsou hlavně v pohodě a každý porod je individuální a prožitky nepřenosné
Já jsem to myslela tak, že běžně donošené dítě, možná i maličké kilové je velké oproti těm maličkým dirkám a vlastně skoro žádné v čípku dělohy, které tam máme, když už ti to musím říct takhle polopatě.
Není tady
Rodila jsem čtyřkilové dítě - největší bolesti trvaly asi 4 hodiny, žádné trauma z toho nemám. Nedokážu si ani plně vybavit tu bolest - je to už pět let a klidně bych rodila znova...
Není tady
Majko - ty maličké dírky se při porodu připravují a jsou elastické a pružné a dokážou se roztáhnout tak,že projde hlavička a není zapotřebí ani šití. Bolesti předporodní jsou z toho,že se ty cesty připravují a roztahují. Samozřejmě,že ne vždy je porod ukázkový podle knížek. Např . když dítě sestoupí ale cesty se neotevřou, tak je to komplikované. a můžou být další a další problémy.
Doporučuje se v těhu cviky na pánev, procházky, různé čaje ke konci těhotenství. Ted třeba se docela opouští k nástřihu, dřív fikali snad každou před preventivně,aby se nepotrhala.
Není tady
dusička napsal(a):
Majko - ty maličké dírky se při porodu připravují a jsou elastické a pružné a dokážou se roztáhnout tak,že projde hlavička a není zapotřebí ani šití. Bolesti předporodní jsou z toho,že se ty cesty připravují a roztahují. Samozřejmě,že ne vždy je porod ukázkový podle knížek. Např . když dítě sestoupí ale cesty se neotevřou, tak je to komplikované. a můžou být další a další problémy.
Doporučuje se v těhu cviky na pánev, procházky, různé čaje ke konci těhotenství. Ted třeba se docela opouští k nástřihu, dřív fikali snad každou před preventivně,aby se nepotrhala.
dusičko, ale o tom já přece píšu.
Není tady
Před prvním porodem mi najednou přestaly porodní bolesti a přestěhovali mě z hekárny s břichem ještě na několik hodin na pokoj plný maminek a miminek. Byl to dost zvláštní pocit. Ale na vozíku po porodu, když jsem hmatala pod přikrývkou "břicho, co už tam nebylo", a myslela na svoje miminko, to jsem byla strašně šťastná.
Upravil(a) vrabčák (16. 1. 2015 18:45)
Není tady