Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 16. 1. 2015 9:33

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jaky byl Vas porod?

Je necitlivé psát na tomto vlákně o interupci (z vlastního rozhodnutí?).

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#27 16. 1. 2015 9:55

babinetka211
♥♥-----

Ono je to těžké. Záleží vždy na okolnostech, osobním vnímání, šťestěně.  Já se na našeho chlapečka moc těšila. Ale opravdu neskutečně. Bohužel od počátku těhotenství mě provázely problémy, hodně času jsem strávila v nemocnici. Porod samotný já měla krásný, ale asi to bylo i tím, že syn se narodil předčasně a měl pouze 2,2 kg. Nechtěla jsem ani zkoušet své hrdinství a nechala si píchnout jeden epidurál. Ale na porod vzpomínám s láskou a úsměvem. Od prasknutí plodové vody a kontrakcí jsem porodila do 4 hodin, skoro to ani muž nestihl smile. Na porodním sále jsme si povídali, sem tam přišla PA zkouknout, jak na tom jsme, viděla, že je nám vesele, tak zase odešla. Samotná závěrečná fáze taky pohoda, 3 kontrakce a malý byl venku. Sice jsem i přes to, že byl malý malinký, byla dost šitá, ale ani to jsem necítila, už si nevybavuji, jestli to bylo tou eufórií, nebo jsem dostala injekci na znecitlivění big_smile. . Bohužel, peklo přišlo po porodu. Ale to už bych si nechala raději pro sebe.

Není tady

#28 16. 1. 2015 10:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

každý máme jiný práh bolesti
Mám ho poměrně vysokej, takže snesu leccos... ale nejhorší, na co mi - na rozdíl od porodů - zůstaly velmi škaredý vzpomínky, byl první zánět trojklannýho nervu. Jak bolest, tak to, že jsem nevěděla, kdy a zda to skončí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 16. 1. 2015 10:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Je necitlivé psát na tomto vlákně o interupci (z vlastního rozhodnutí?).

Asi si to spatne pochopila,ale na interupci z vlastniho rozhodnuti jsem nikdy nebyla.Byl to samovolny potrat.A diky tomu,ze me sestricka poslala na veceri tak me nemohli dat narkozu

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#30 16. 1. 2015 11:39

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Pro mě byl porod hodně děsivý zážitek, jeden ze dvou důvodů, proč už nechci mít žádné další dítě.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#31 16. 1. 2015 11:46

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Má prostřední sestra má taky kvůli hroznému porodu jenom jedno dítě. Nedokázala to překonat. Já ano, chtěla jsem mít víc, než 1 dítě. Ale děšila jsem se druhého porodu o to víc, co jsem věděla, jak je to strašlivé. Ale věděla jsem, že když to šlo dovnitř, musí i ven big_smile
Myslím si, že pro prvorodičky je celkem jedno, co si kde přečtou nebo uslyší, protože si to stejně nedovedou představit takové, jaké to skutečně je, tak je to příliš neovlivní. A rodičky dalších dětí už si udělají svůj vlastní názor podle svých vlastních zkušeností.
Tak to prostě je.

Není tady

#32 16. 1. 2015 11:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

To není o tom, že by příroda udělala úmyslně bolest z nějakého důvodu.
To je prostě normální materiální záležitost, že když se velké děťátko tlačí malými porodními cestami, tak to halt zcela logicky bolí
.
No, nesouhlasím. Já měla bolestivější porod při váze dítěte 2,40 a druhý porod oproti prvnímu snesitelnější a dítě 3,70
Ale řekla bych,že mě třeba k druhému porodu pomohlo pít kontryhel.  wink

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#33 16. 1. 2015 11:54

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Je obvyklé, že druhý porod je méně bolestivý, obzvlášť pokud následuje brzy po prvním porodu. Protože porodní cesty jsou ještě pružné z prvního porodu. Když žena rodí druhé dítě po mnoha letech, už to zase bývá horší. Stačí si o tom přečíst v odborné literatuře anebo jenom popřemýšlet. To jsou prostě fakta. Samozřejmě, je spousta dalších okolností, ale tahle je docela důležitá a často je to tak. U mě taky, druhé dítě bylo o kilo těžší než první a přitom druhý porod byl mnohem méně bolestivý.

Není tady

#34 16. 1. 2015 12:04

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já to vím Majko big_smile
reagovala jsem na to,že píšeš že když se velké dítě tlačí malými porodními cestami -
ne vždy totiž za "to" může váha dítěte, proto to píšu. tongue
Jo moje babička říkala, že každý sudý je snesitelnější.
Proto bych budoucí maminy nestrašila, jaká to je strašná bolest, a spíš bych jim popřála, at na ten porod dopředu nemyslí, nějak to dopadne, a až to přijde tak to přijde a budou mít u sebe nádherný miminko. hjarta A at jsou hlavně v pohodě a každý porod je individuální a prožitky nepřenosné

Není tady

#35 16. 1. 2015 12:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Ale já to vím Majko big_smile
reagovala jsem na to,že píšeš že když se velké dítě tlačí malými porodními cestami -
ne vždy totiž za "to" může váha dítěte, proto to píšu. tongue
Jo moje babička říkala, že každý sudý je snesitelnější.
Proto bych budoucí maminy nestrašila, jaká to je strašná bolest, a spíš bych jim popřála, at na ten porod dopředu nemyslí, nějak to dopadne, a až to přijde tak to přijde a budou mít u sebe nádherný miminko. hjarta A at jsou hlavně v pohodě a každý porod je individuální a prožitky nepřenosné

Já jsem to myslela tak, že běžně donošené dítě, možná i maličké kilové je velké oproti těm maličkým dirkám a vlastně skoro žádné v čípku dělohy, které tam máme, když už ti to musím říct takhle polopatě. tongue

Není tady

#36 16. 1. 2015 12:22

annie
♥♥♥♥♥♥-

Rodila jsem čtyřkilové dítě - největší bolesti trvaly asi 4 hodiny, žádné trauma z toho nemám. Nedokážu si ani plně vybavit tu bolest - je to už pět let a klidně bych rodila znova...

Není tady

#37 16. 1. 2015 12:22

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majko - ty maličké dírky se při porodu připravují a jsou elastické a pružné a dokážou se roztáhnout tak,že projde hlavička a není zapotřebí ani šití. Bolesti předporodní jsou z toho,že se ty cesty připravují a roztahují. Samozřejmě,že ne vždy je porod ukázkový podle knížek. Např . když dítě sestoupí ale cesty se neotevřou, tak je to komplikované. a můžou být další a další problémy.
Doporučuje se v těhu cviky na pánev, procházky, různé čaje ke konci těhotenství. Ted třeba se docela opouští k nástřihu, dřív fikali snad každou před preventivně,aby se nepotrhala.

Není tady

#38 16. 1. 2015 12:24

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Majko - ty maličké dírky se při porodu připravují a jsou elastické a pružné a dokážou se roztáhnout tak,že projde hlavička a není zapotřebí ani šití. Bolesti předporodní jsou z toho,že se ty cesty připravují a roztahují. Samozřejmě,že ne vždy je porod ukázkový podle knížek. Např . když dítě sestoupí ale cesty se neotevřou, tak je to komplikované. a můžou být další a další problémy.
Doporučuje se v těhu cviky na pánev, procházky, různé čaje ke konci těhotenství. Ted třeba se docela opouští k nástřihu, dřív fikali snad každou před preventivně,aby se nepotrhala.

dusičko, ale o tom já přece píšu. va

Není tady

#39 16. 1. 2015 15:58

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Před prvním porodem mi najednou přestaly porodní bolesti a přestěhovali mě z hekárny s břichem ještě na několik hodin na pokoj plný maminek a miminek. Byl to dost zvláštní pocit. Ale na vozíku po porodu, když jsem hmatala pod přikrývkou "břicho, co už tam nebylo", a myslela na svoje miminko, to jsem byla strašně šťastná.

Upravil(a) vrabčák (16. 1. 2015 18:45)

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí