Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 16. 1. 2015 0:34

Vlčice
♥------

Re: Manžel děvkař, sestra alkoholička

Barčo, samozřejmě že JSOU Psychiatrické léčebny, třeba ve: Šternberku, v Olomouci, ve Velké Bíteši, v Dobřanech, v Písku, v Červeném Dvoře, v Bohnicích atd. Mimo Psychiatrických léčeben jsou Psychiatrická oddělení ve vetších nemocnicích, třeba ve Vojenské nemocnici v Olomouci atd. Blanč jsem psala podle SVÝCH problémů, to, že jsem k tomu měla nemocnou sestru jsem uváděla jen jako ekvivalent k tomu, že Blanč psala, že má sestru alkoholičku.
Blanč již rozpoznala problémy, které má a jistě jsou to ty pravé, také ví, co by chtěla a má v tom jasno, je objektivní a srovnaná. Jen je to těžké provést a vědět jak. K tomu potřebuje klid a pohodu, kterou já jsem ZÍSKALA po asi třítýdenním užívání těch správných antidepresiv. Nejprve jsem dostala nějaké, které mi nevyhovovaly, měla jsem po nich žaludeční a střevní problémy, byly velice levné a zřejmě nekvalitní. Až po té, co jsem přesvědčila psychiatričku, aby mi předepsala jiné a až jsem ty nově předepsané užívala cca ty tři týdny, pak mi bylo dobře.
Problémy se musí ovšem řešit tam, kde jsou. Nejdou vyřešit v třeba 30 km vzdálené nemocnici s uzavřeným režimem.

Není tady

#52 16. 1. 2015 0:44

Vlčice
♥------

Modrovous a Eva

Mužete mi vy dva vysvětlit, jaký je rozdíl mezi hospitalizací a pobytem?
Podle mě je to úplně to stejné, jen hospitalizace je cizí slovo, pobyt je to česky .

Není tady

#53 16. 1. 2015 0:54

Vlčice
♥------

aprill

Já nikoho nestraším ani nechci strašit, Blanč vůbec ne. Jen je bohužel skutečnost, že třeba její povedený manžel může Soudu podat návrh na Omezení její svéprávnosti, třeba z toho důvodu, že je hospitalizovaná (nebo má pobyt) v Psychiatrické léčebně nebo na Psychiatrickém oddělení nemocnice a třeba to může žádat z toho důvodu, že podle něj není schopna rozhodovat o domě, ve kterém bydlí. Věř mi, že pokud je někdo v uzavřeném oddělení léčebny nebo nemocnice, že se proti tomu brání těžko. A omylů lékařů - těch už bylo - víme to i ze sdělovacích prostředků.

Není tady

#54 16. 1. 2015 1:05

Vlčice
♥------

Heleno

Nový občanský zákoník sice neuvádí pojem "zbavení způsobilosti k právním úkonům", ale zná a uvádí se "OMEZENÍ ZPůSOBILOSTI K PRÁVNÍM ÚKONůM", což je v podstatě totéž! Jen se to nevztahuje na celého člověka, ale třeba na část úkonů, nebo na jednotlivý úkon, třeba na disponovaní s rodinným domem.  Já nikoho a vůbec ne Blanč nechci strašit, ale toto je všechno  možné a chci ji nebo i ostatní v podobné situaci varovat, že to prostě lze, že se to může stát. A štěstí PŘEJE PŘIPRAVENÝM!

Není tady

#55 16. 1. 2015 5:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vlčice napsal(a):

Blanč, podle mého názoru, ale je to opravdu jen můj názor, by ti nejvíce pomohlo užívání antidepresiv a ambulantní docházení k psychiatričce. Píši ti to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, podle toho, co já sama jsem zažila, když mi zemřela máma a když jsem se ocitla v podobné situaci, jako jsi teď  ty.
Samozřejmě že se musíš rozhodnout a rozhodneš se Ty sama, co by Ti nejvíc prospělo. Rozhodně nikoho nemám právo ani jsem neměla v úmyslu Tě odrazovat od jakéhokoliv způsobu léčby.

Možná Ti radím špatně i z toho důvodu, že já jsem teď bohužel nezaměstnaná a tím finančně závislá na svém manželovi. Je mi asi o něco víc let než Tobě a tak mě už do zaměstnání nikdo nechce přijmout a na nic nemám nárok i když mám odpracováno 30  let.  Můj manžel má předčasný důchod, který je větší, jak životní minimum pro dvě osoby, což je nyní cca  5850 Kč měsíčně. Protože jsme stále manželé, já už nemám na žádné další dávky, třeba od sociálky nárok. Ale promiň, že Tě tím vůbec obtěžuji, to já jen tak na vysvětlení, proč jsem Ti třeba radila to, co jsem radila.
Také při případném léčení v psychiatrické léčebně nebo na psychiatrickém oddělení nemocnice tato po určité době zastavuje vyplácení nemocenské, protože se vychází z jakéhosi předpokladu, že když je někdo v nemocnici, tak nemocenskou nepotřebuje, protože jí, spí a hřeje se v nemocnici. Že pak třeba nemá z čeho platit nájem nebo poplatky v domku nikoho nezajímá.

Takže Ti přeji všechno jen dobré a taky aby ses správně rozhodla.
                                                                                         Dana

dumbomdumbomdumbom

Není tady

#56 16. 1. 2015 5:10

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Vlčice napsal(a):

aprill

Já nikoho nestraším ani nechci strašit, Blanč vůbec ne. Jen je bohužel skutečnost, že třeba její povedený manžel může Soudu podat návrh na Omezení její svéprávnosti, třeba z toho důvodu, že je hospitalizovaná (nebo má pobyt) v Psychiatrické léčebně nebo na Psychiatrickém oddělení nemocnice a třeba to může žádat z toho důvodu, že podle něj není schopna rozhodovat o domě, ve kterém bydlí. Věř mi, že pokud je někdo v uzavřeném oddělení léčebny nebo nemocnice, že se proti tomu brání těžko. A omylů lékařů - těch už bylo - víme to i ze sdělovacích prostředků.

strašíš a zbytečně!

Není tady

#57 16. 1. 2015 7:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

V PL také  budeš přicházet o peníze.
Mohla bys prosím upřesnit, jakým způsobem?

Nový občanský zákoník sice neuvádí pojem...
Milá Vlčice - máš dojem, že potřebuju vysvětlení těchto rozdílů? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
manžel může Soudu podat návrh na Omezení její svéprávnosti, třeba z toho důvodu, že je hospitalizovaná (nebo má pobyt) v Psychiatrické léčebně
Možná by sis ten NOZ měla aspoň přečíst... pobyt na psychiatrii sám o sobě NENÍ důvodem k podobnýmu rozhodnutí soudu.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#58 16. 1. 2015 7:42

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Vlčice napsal(a):

Modrovous a Eva

Mužete mi vy dva vysvětlit, jaký je rozdíl mezi hospitalizací a pobytem?
Podle mě je to úplně to stejné, jen hospitalizace je cizí slovo, pobyt je to česky .

My dva? Já jsem žena, ne chlap. big_smile
Mé zkušenosti jsou takové, že když jsem byla na psychiatrickém oddělení nemocnice, kde je i spousta jiných oddělení, lékaři to nazývali hospotalizací. A o psychiatrické léčebně mluvili, že půjde o pobyt v PL, tak to psali i do karty pacientů.
Hospitalizace v nemocnici s jinými odděleními (od slova hospital? smile ) byla taková, jako na jiných odděleních nemocnice. Akorát nebyla povinnost být v pyžamu či noční košili. Byli jsme celý den uvnitř, jen některé diagnózy měly odpoledne povolené vycházky a některé diagnózy je měly dokonce nařízené - jako ta má - těžká deprese. Abychom se dostali do běžného života a pomalu si na něj zase zvykali. To ale až po nějakém čase bez vycházek.
Pobyt v psychiatrické léčebně (všimla jsem si, že některé jsou přejmenované na psychiatrické nemocnice) se liší tím, že celé zařízení je pouze pro psychiatrické diagnózy a je tam jiný režim. Je to "barák" se zahradou. Depresivní pacienti se tam léčí hlavně pracovní terapií, pracují na zahradě, v kuchyni, uklízejí, pohybují se po celém areálu, nejsou zavření uvnitř a jejich kontaktem z vnějškem nejsou jenom odpolední vycházky mimo areál, jako je tomu ve všeobecné nemocnici.
Takže tak.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#59 16. 1. 2015 7:44

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

V PL také  budeš přicházet o peníze.
Mohla bys prosím upřesnit, jakým způsobem?

heleno, Blanč psala, že nemůže být na nemocenské, že potřebuje peníze. Když bude v nemocnici nebo v PL, bude také na nemocenské a bude mít menší příjem, než když chodí do práce. Nic jiného za tím nehledej. Kdo chtěl, tak pochopil, co jsem tím myslela.

Není tady

#60 16. 1. 2015 7:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Blanč psala, že nemůže být na nemocenské, že potřebuje peníze
Ne, nepsala "že potřebuje peníze"...
Napsala "doktorka mi chtěla napsat neschopneku, ale já jí odmítla, protože nechci sedět doma, práci potřebuju, kdybych zůstala doma, bylo by to ještě horší".
Možná si to chybně vykládám a Blanč mě opraví... ale dělá to na mě dojem, že spíš potřebuje "mezi lidi" a něco dělat, než zůstat doma mezi čtyřma zdma úplně sama,

Není tady

#61 16. 1. 2015 7:57

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Je možné, že jsem to nesprávně pochopila.

Není tady

#62 16. 1. 2015 8:19

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jen ještě doplním, že člověk s diagnózou těžké deprese může chtít chodit do práce. Ale tahle nemoc mu to neumožní. Člověk s těžkou depresí není schopen jít do práce, není schopen vykonávat běžnou pracovní činnost, aby něco nezkazil, není schopen zařizovat běžný provoz domácnosti, s opravdu těžkou depresí už jen leží a není schopen si dojít ani na WC. Nevěřila jsem tomu, co píše odborná literatura, dokud jsem to sama nezažila. A Blanch hned ve svém prvním příspěvku píše, že už problém má. Ne tak akutní, ale má. A bude se to nejspíš zhoršovat, pokud nezačne brát antidepresiva, která jí sednou a pomůžou a pokud svou situaci nebude řešit.

Není tady

#63 16. 1. 2015 8:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Blanč napsal(a):

Nevim už co si počít, nemám nikoho komu to všechno povědět. Poslední dobou jsem jako zombie, jen chodící monstrum. Z práce domu, z domu do práce. Šílený stereotyp.

Před pár měsíci zemřela maminka, jediný člověk, který mi byl vším, se kterým jsem si sedla a o všem popovídala, člověk, co mi byl oporou, vyslechl mě, poradil, utřel slzy. A pak najednou jednoho rána odešla. Z ničeho nic. Na infarkt. Pár let po tátínkovi, co zemřel úplně stejně. A mně zbyla sestra co se roky potýká s alkoholem a po smrti matky je to o 100% horší, navíc si nedokáže svůj problém přiznat a jakákoliv poznámka o alkoholu ji naštve. No a manžel - který se mnou jen žije v jedné domácnosti, ale to je všechno, jeho závislost na sexu, která ho nutí střídat jednu milenku za druhou z nás udělala jen spolubydlící, co je drží pohromadě společný dům a hypotéka.
Jsem poslední dobou vyčerpaná a mám obrovský problém vstát a jít do práce. Často brečim a myšlenky na sebevraždu jsou čím dál intenzivnější.

Jsem objednaná k psycholožce, ale nevím, zda tam jít, už jednou jsem to vzdala. Vím, že to je ale jedinou možnou cestou jak jít dál.

Tady je to patrné a alarmující.

Není tady

#64 16. 1. 2015 8:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tady je to patrné a alarmující.
Dle mého názoru další důvod pro hospitalizaci... minimálně kvůli určitýmu dohledu a zajištění pravidelný medikace.

Není tady

#65 16. 1. 2015 8:29

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Blanč je schopná dodržet pravidelnou medikaci i bez hospitalizace.
Pravda je, že tam bude mezi lidmi. Ale taky je pravda, že z nemocnice nic nevyřeší, akorát to oddálí a v nemocnici nemůže zůstat do smrti. I když... někteří to pak tak řeší. A časem mají i invalidní důchod kvůli depresi. Ale Blanč má depresi kvůli své životní situaci. Takže tady to lze "lehce" léčit tím, že situaci, která jí depresi přivozuje, změní, vyřeší. A jde to, není to nemožné. Vždy může odejít, pronajmout si malou garsonku a řešit rozvod a barák s odstupem, z dálky. Malé děti nemá, syn domů nejezdí, nic ji v tom pekle nedrží, jen ona sama sebe ve své hlavě.
Vím, lehce se to píše a těžce koná, ale jde to. I já jsem toho příkladem.

Není tady

#66 16. 1. 2015 10:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ty jsi její ošetřující lékařka?

Není tady

#67 16. 1. 2015 13:30

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Ty jsi její ošetřující lékařka?

zase jsi zapomněla, že  všechno ví, všechno zná, všude byla, někde i 2x a kde nebyla tam se chystá?

Není tady

#68 16. 1. 2015 13:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Pravda je, že tam bude mezi lidmi. Ale taky je pravda, že z nemocnice nic nevyřeší, akorát to oddálí a v nemocnici nemůže zůstat do smrti. I když... někteří to pak tak řeší. A časem mají i invalidní důchod kvůli depresi. Ale Blanč má depresi kvůli své životní situaci. Takže tady to lze "lehce" léčit tím, že situaci, která jí depresi přivozuje, změní, vyřeší. A jde to, není to nemožné. Vždy může odejít, pronajmout si malou garsonku a řešit rozvod a barák s odstupem, z dálky. Malé děti nemá, syn domů nejezdí, nic ji v tom pekle nedrží, jen ona sama sebe ve své hlavě.
Vím, lehce se to píše a těžce koná, ale jde to. I já jsem toho příkladem.

jj, přesně tak, ty jsi příkladem toho, že ne všechno je vyléčitelné kapitulation .
u tebe to bylo jednodušší, protože tě manžel opustil...

Není tady

#69 16. 1. 2015 14:00

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

No jo, něco jako lžipsychiatr.....

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#70 16. 1. 2015 15:47

Blanč
♥------

Peníze vůbec nejsou můj problém, vydělávám si a něco mám našetřeno. Neschopneku jsem nechtěla z toho důvodu, že bych musela být doma a to já nemůžu, nemůžu se 24 hodin denně dívat na člověka, co mi psychicky ubližuje.
Dnes jsem obvolávala inz. nabízející pronájem bytů, dva z toho by byly volné ihned, zítra se na ně jdu podívat. Nechci už v tom domě bydlet s ním, nemám na to dostatek sil, podráží mi to nohy, necítím se tam dobře a z jeho společnosti mám deprese. Chtěla bych zkusit bydlet sama, docházet na psychiatrii a dál se uvidí. Pak vyřešit dům a hypotéku a chlastem se ubíjející sestru, což mi rve srdce, obzvlášť, když nikoho jiného už nemám. Bratr se před několika lety zabil v autě, to byla taky strašná rána. Pořád se něco sype. Už to nedávám, už nevim jak dál. Sama nevím, jestli je PL to správné řešení, komu by se tam chtělo dobrovolně. To byl takový nápad na podnět doktorky, jak od všeho utýct a na to všechno na pár chvil zapomenout.

Není tady

#71 16. 1. 2015 16:20

flink
♥♥♥♥♥--

Blanč napsal(a):

Peníze vůbec nejsou můj problém, vydělávám si a něco mám našetřeno. Neschopneku jsem nechtěla z toho důvodu, že bych musela být doma a to já nemůžu, nemůžu se 24 hodin denně dívat na člověka, co mi psychicky ubližuje.
Dnes jsem obvolávala inz. nabízející pronájem bytů, dva z toho by byly volné ihned, zítra se na ně jdu podívat. Nechci už v tom domě bydlet s ním, nemám na to dostatek sil, podráží mi to nohy, necítím se tam dobře a z jeho společnosti mám deprese. Chtěla bych zkusit bydlet sama, docházet na psychiatrii a dál se uvidí. Pak vyřešit dům a hypotéku a chlastem se ubíjející sestru, což mi rve srdce, obzvlášť, když nikoho jiného už nemám. Bratr se před několika lety zabil v autě, to byla taky strašná rána. Pořád se něco sype. Už to nedávám, už nevim jak dál. Sama nevím, jestli je PL to správné řešení, komu by se tam chtělo dobrovolně. To byl takový nápad na podnět doktorky, jak od všeho utýct a na to všechno na pár chvil zapomenout.

Při všech hrůzách, které doprovází Tvůj život, je to celé postavené na tom, kolik věříš sama sobě. Nejde celý život věřit neuvěřitelnému jen pro pocit, že okolí by to tak chtělo: Zahoď konvence a udělej si život ke svému obrazu

Není tady

#72 16. 1. 2015 16:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To byl takový nápad na podnět doktorky, jak od všeho utýct a na to všechno na pár chvil zapomenout.
Jestli jsi schopná "zdrhnout" do novýho bytu, byla by to lepší možnost, než  PN... pokud ti přestěhování pomůže.
Za zkpušku to určitě stojí - taky jsem původně myslela, že nemáš kam jinam odejít.

Není tady

#73 16. 1. 2015 19:01

shakalka007
♥------

Blanč, podle mě postupuješ úplně nejlépe a nejsprávněji, jak ve své situaci můžeš.
Běž se zítra podívat na ty dva byty a pokud Ti některý z nich bude vyhovovat, hned se s pronajímatelem domluv a pokud by Ti mohl hned dát klíče, hned si vezmi svoje nejnutnější věci, věci bez kterých nechceš ani jednu noc být a hned si je tam přestěhuj. A hlavně všechny doklady s sebou. Bylo by dobře, kdybys měla někoho, kdo Ti pomůže, hlavně psychicky, nějakou kamarádku, které by ses mohla v místě bydliště svěřit. Rozhodně se svým manželem dál nebuď, nesvěřuj se mu ani s tím, kde budeš bydlet, bude lépe, když to nebude vědět.
To zvládneš, neboj. U Tebe žádná psychiatrická léčebna ani nemocnice není nutná. Docházej ambulantně za tou psychiatričkou a užívej léky, které Ti předepíše. Pokud by ti nevyhovovaly a měla jsi po nich nějaké zdravotní problémy, domluv se s tou lékařkou, ať Ti je změní. Zaberou tak za 3-4 týdny pravidelného užívání a podle zkušeností všech by se Ti po té době mělo moc ulevit. Pokud jsi schopná i při tom pracovat, je to moc dobře. Pokud vím, tak nejpozději po 3 měsících, možná teď i dříve se po hospitalizaci či pobytu v PL administrativně zastavuje nemocenská, je prostě možné, že bys pak neměla vůbec žádný příjem a úspory by se mohly lehce rozplynout za nájemné a za služby spojené s bydlením.  Také všichni zaměstnavatelé nebývají tak vstřícní, aby si nechali nemocného zaměstnance.
Od všeho se nedá utéct a do PL by to ani nebyl útěk od všeho, to by bylo jen odsunutí problémů. Myslím si, že to v tvém případě není třeba, že to dobře zvládneš sama, bez PL. Paní doktorce poděkuj a s vyjímkou té PL se dál řiď jejími radami.

Mě tady spoludiskutující tak trošku nadávali, že Tě straším a tak jsem se z diskuze odhlásila, abych Ti třeba nechtíc neubližovala a pak jsem se musela znovu přihlásit, pod původní Vlčičí mi to nešlo a tak jsem si dala přezdívku podle přezdívky našeho staršího syna - mu říkali a říkají od mala šakal a on se všude píše jako SHAKAL007, tak jsem si dala shakalka007.

Já bych to měla ještě trošku složitější, kdybych chtěla být sama. Já totiž tak úplně sama nejsem. Mám celkem 7 (slovy sedm) čistokrevných koček a velkého psa, bernského salašnického. To nepočítám čistokrevného králíka velké činčily, kohouta a slepice. takže bych se musela rozhodovat i za ně a vzít si je s sebou, což by do bytu asi ani nešlo.
Nejstarší zvířata mají 15 let a zdravotní problémy, tak by je nešlo jen tak někomu dát, musím se o ně postarat do jejich - nebo své - smrti.  Taky čtyři poslední kočky - tedy dva kocouři a dvě kočky jsou zvyklé chodit i ven a jsou zvyklé kolem domku, asi by v bytě nebyly šťastné a na domek bych si sama  netroufala. 

Blanč, děláš to dobře, vydrž a bude líp! Věř tomu.
                                                                            Dana

Není tady

#74 16. 1. 2015 19:04

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

shakalka007 napsal(a):

Blanč, podle mě postupuješ úplně nejlépe a nejsprávněji, jak ve své situaci můžeš.
Běž se zítra podívat na ty dva byty a pokud Ti některý z nich bude vyhovovat, hned se s pronajímatelem domluv a pokud by Ti mohl hned dát klíče, hned si vezmi svoje nejnutnější věci, věci bez kterých nechceš ani jednu noc být a hned si je tam přestěhuj. A hlavně všechny doklady s sebou. Bylo by dobře, kdybys měla někoho, kdo Ti pomůže, hlavně psychicky, nějakou kamarádku, které by ses mohla v místě bydliště svěřit. Rozhodně se svým manželem dál nebuď, nesvěřuj se mu ani s tím, kde budeš bydlet, bude lépe, když to nebude vědět.
To zvládneš, neboj. U Tebe žádná psychiatrická léčebna ani nemocnice není nutná. Docházej ambulantně za tou psychiatričkou a užívej léky, které Ti předepíše. Pokud by ti nevyhovovaly a měla jsi po nich nějaké zdravotní problémy, domluv se s tou lékařkou, ať Ti je změní. Zaberou tak za 3-4 týdny pravidelného užívání a podle zkušeností všech by se Ti po té době mělo moc ulevit. Pokud jsi schopná i při tom pracovat, je to moc dobře. Pokud vím, tak nejpozději po 3 měsících, možná teď i dříve se po hospitalizaci či pobytu v PL administrativně zastavuje nemocenská, je prostě možné, že bys pak neměla vůbec žádný příjem a úspory by se mohly lehce rozplynout za nájemné a za služby spojené s bydlením.  Také všichni zaměstnavatelé nebývají tak vstřícní, aby si nechali nemocného zaměstnance.
Od všeho se nedá utéct a do PL by to ani nebyl útěk od všeho, to by bylo jen odsunutí problémů. Myslím si, že to v tvém případě není třeba, že to dobře zvládneš sama, bez PL. Paní doktorce poděkuj a s vyjímkou té PL se dál řiď jejími radami.

Mě tady spoludiskutující tak trošku nadávali, že Tě straším a tak jsem se z diskuze odhlásila, abych Ti třeba nechtíc neubližovala a pak jsem se musela znovu přihlásit, pod původní Vlčičí mi to nešlo a tak jsem si dala přezdívku podle přezdívky našeho staršího syna - mu říkali a říkají od mala šakal a on se všude píše jako SHAKAL007, tak jsem si dala shakalka007.

Já bych to měla ještě trošku složitější, kdybych chtěla být sama. Já totiž tak úplně sama nejsem. Mám celkem 7 (slovy sedm) čistokrevných koček a velkého psa, bernského salašnického. To nepočítám čistokrevného králíka velké činčily, kohouta a slepice. takže bych se musela rozhodovat i za ně a vzít si je s sebou, což by do bytu asi ani nešlo.
Nejstarší zvířata mají 15 let a zdravotní problémy, tak by je nešlo jen tak někomu dát, musím se o ně postarat do jejich - nebo své - smrti.  Taky čtyři poslední kočky - tedy dva kocouři a dvě kočky jsou zvyklé chodit i ven a jsou zvyklé kolem domku, asi by v bytě nebyly šťastné a na domek bych si sama  netroufala. 

Blanč, děláš to dobře, vydrž a bude líp! Věř tomu.
                                                                            Dana

z čeho čerpáš? prosím o odkaz na oporu v zákoně

Není tady

#75 16. 1. 2015 22:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

aprill napsal(a):

Eva. napsal(a):

Blanč napsal(a):

Já nemám strach ze zbavení svéprávnosti a už vůbec ne z toho, že by dům, prodal. Tím by mi jen udělal a laskavost. Já už mám dost jeho chování, ponižování a pohrdání mnou, už to trvá moc dlouho. Chtěla bych o tom s někým mluvit, všechno to ze sebe vysypat a hlavně si odpočinout.

Blanč, má zkušenost je taková, že jsem si v nemocnici sice odpočinula, ale návrat do reality byl strašný. Bylo mi pak ještě hůř. Až dokud jsem své problémy nevyřešila.

Prosím tě, u kohos to byla? U psycholožky anebo u psychiatričky?

pokud umíš číst, tak si to přečteš!

Nekriiiiiiič! wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí