Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 1. 2015 16:13

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Re: Manžel děvkař, sestra alkoholička

Eva. napsal(a):

Blanč, ještě se zeptám. Bylas opravdu u psycholožky, ne u psychiatričky? Psycholožka není doktorka. Hospitalizace a pobyt v PL je záležitost psychiatra, ne psychologa. Psychiatr je doktor. Obvykle bývá nejdříve hospitalizace na psychiatrickém oddělení, až tam rozhodují, jestli je to na PL. PL je obvykle nejméně na 3 měsíce.
Já bych zašla k psychiatrovi, ten by po svém uvážení nejspíše ve tvém stavu napsal antidepresiva, ta začnou zabírat tak po 3 týdnech. Abys mohla vůbec fungovat a nepropadla se do těžké deprese, kdy už je nutná hospotalizace. A pak řeš svou situaci, abys nemusela do nemocnice či do léčebny. Nemocnice ani PL ti ve tvém stavu nepomůže, jestli jsi ještě schopna trochu fungovat a řešit, ta jenom oddálí nutnost řešení. Antidepresiva jsou dobrá, pomůžou v nejhorším. Ale je to pořád chemie. Mně chyběly mé emoce, když jsem brala AD, cítila jsem se necitlivá a vypnutá. Ale pomohly mi, že jsem byla schopna svou situaci řešit k lepšímu.
K psycholožce choď i dál, jestli můžeš a jestli ti sedla. To tě bude podporovat, abys byla schopna svou situaci řešit.
Držím palce.

Evo, psychiatr a psycholog poměrně často spolupracují.
Myslím, že tvoje situace byla poněkud jiná.
Možností je víc a PL se (alespoň názvem smile) proměnily v PN.

Není tady

#27 15. 1. 2015 16:54

Blanč
♥------

Pravda, byla jsem včera u psychiatričky, ne u psycholožky, já ten rozdíl nikdy nijak nezkoumala.
Maminka měla byt od města, ten jsem musela vyklidit a předat.
Já nemám sílu teď cokoliv řešit, doktorka mi chtěla napsat neschopneku, ale já jí odmítla, protože nechci sedět doma, práci potřebuju, kdybych zůstala doma, bylo by to ještě horší. Proto taky uvažuju o pobytu v PL, uklidit se tam na pár týdnů a od všeho si odpočinout. Zas na druhou stranu se bojím právě toho, že pak to bude ještě horší.
Včera mi řekl manžel, že ze mě udělá nesvéprávnýho blba a konečně se mě zbaví. Achjo...

Není tady

#28 15. 1. 2015 17:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Včera mi řekl manžel, že ze mě udělá nesvéprávnýho blba a konečně se mě zbaví.
Se zlomyslným potěšením mu vzkazuju, že se šeredně mejlí... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png (ale radši si to nech pro sebe - nemusí vědět všechno, že).
Příslušný ustanovení NOZ § 55 a násl. tady
http://business.center.cz/business/prav … ast1h2d2o2
a vysvětlující komentář zde
http://www.businessinstitut.cz/omezeni- … -podle-noz

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 15. 1. 2015 19:03

Vlčice
♥------

Mě nechyběli emoce, necítila jsem se ani necitlivá, ani vypnutá, když jsem brala antidepresíva. Prostě byla jsem v pohodě, jako dřív.
To, že by se dalo v PL vypnout a od všeho odpočinout se mi jeví nepravděpodobné. Problémy se nezmenší, jen se jakoby odsunou. Jsi tam zavřená=léčená, ale nemůžeš dělat nic. Jen tam brát léky, ležet, sedět, snad by s tebou dělali nějakou terapii. Ale o léčení u nás v psychiatrických léčebnách jsem dávno ztratila veškeré iluze. A co když ten povedený manžel třeba v té době požádá Soud o zbavení tvé svéprávnosti (=zbavení tvé způsobilosti k právním úkonům), co když by mu Soud třeba vyhověl - u Soudu se nikdy nedá dopředu moc říct, jak to dopadne a co kdyby třeba sám prodal v době tvé hospitlizace Váš dům a peníze si někde ulil? Nic není nemožné. Měla bys pak kam jít a měla bys pak PROSTŘEDKY na jiné bydlení a na samostatný život bez něj?
                                                                                                   Dana

Není tady

#30 15. 1. 2015 19:08

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vlčice napsal(a):

Mě nechyběli emoce, necítila jsem se ani necitlivá, ani vypnutá, když jsem brala antidepresíva. Prostě byla jsem v pohodě, jako dřív.
To, že by se dalo v PL vypnout a od všeho odpočinout se mi jeví nepravděpodobné. Problémy se nezmenší, jen se jakoby odsunou. Jsi tam zavřená=léčená, ale nemůžeš dělat nic. Jen tam brát léky, ležet, sedět, snad by s tebou dělali nějakou terapii. Ale o léčení u nás v psychiatrických léčebnách jsem dávno ztratila veškeré iluze. A co když ten povedený manžel třeba v té době požádá Soud o zbavení tvé svéprávnosti (=zbavení tvé způsobilosti k právním úkonům), co když by mu Soud třeba vyhověl - u Soudu se nikdy nedá dopředu moc říct, jak to dopadne a co kdyby třeba sám prodal v době tvé hospitlizace Váš dům a peníze si někde ulil? Nic není nemožné. Měla bys pak kam jít a měla bys pak PROSTŘEDKY na jiné bydlení a na samostatný život bez něj?
                                                                                                   Dana

proboha proč ji strašíš???????? soud nezbaví svéprávnosti nikoho jen tak... že si to manžel přeje dumbom .
a jestliže jsi ty ztratila iluze a popisuješ své zážitky z minulého století, tak prosím nech si je pro sebe a nech blanch svobodně rozhodnout.

Není tady

#31 15. 1. 2015 19:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A co když ten povedený manžel třeba v té době požádá Soud o zbavení tvé svéprávnosti
Co kdyby ses někde seznámila s podmínkama zbavení svéprávnosti, než začneš předpovídat chmurnou budoucnost?
zbavení tvé svéprávnosti (=zbavení tvé způsobilosti k právním úkonům)
Nový občanský zákoník nezná pojem „zbavení způsobilosti k právním úkonům“.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#32 15. 1. 2015 19:29

Blanč
♥------

Já nemám strach ze zbavení svéprávnosti a už vůbec ne z toho, že by dům, prodal. Tím by mi jen udělal a laskavost. Já už mám dost jeho chování, ponižování a pohrdání mnou, už to trvá moc dlouho. Chtěla bych o tom s někým mluvit, všechno to ze sebe vysypat a hlavně si odpočinout.

Není tady

#33 15. 1. 2015 20:19

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

pokud dr. navrhla hospitalizaci , tak asi protože je nutná, aby se dostala z prostřední kde ji to ubíjí, aby přišla na jiné myšlenky (sebevražda), aby ji "nastartovali" a  ukázali cestu z problému.

vlčice - Blanč, taky si myslím, že by hospitalizace na PL nebyla to, co by Ti nejlépe pomohlo.
eva - Hospitalizace v nemocnici ani v PL ti nepomůže, když nevyřešíš příčinu.  (příčinu nevyřeší, když je labilní a přemýšlí o sebevraždě)

Hlavně by sis měla ujasnit, kdo je doktorka, než tady budeš napadat ty, co radí dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, protože si tím dokonce prošli oni sami, anebo jejich blízcí příbuzní.
Blanč píše, že byla u psycholožky a ne u psychiatričky. Psycholog není lékař, je to absolvent filozofické fakulty.
A taky si ujasni rozdíl mezi hospitalizací na psychiatrickém oddělení nemocnice a pobyt v psychiatrické léčebně.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#34 15. 1. 2015 20:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Blanč napsal(a):

Já nemám strach ze zbavení svéprávnosti a už vůbec ne z toho, že by dům, prodal. Tím by mi jen udělal a laskavost. Já už mám dost jeho chování, ponižování a pohrdání mnou, už to trvá moc dlouho. Chtěla bych o tom s někým mluvit, všechno to ze sebe vysypat a hlavně si odpočinout.

Blanč, má zkušenost je taková, že jsem si v nemocnici sice odpočinula, ale návrat do reality byl strašný. Bylo mi pak ještě hůř. Až dokud jsem své problémy nevyřešila.

Prosím tě, u kohos to byla? U psycholožky anebo u psychiatričky?
Už jsem si to přečetla, nevšimla jsem si, že příspěvky pokračují na další stránce.

Upravil(a) Eva. (15. 1. 2015 20:27)

Není tady

#35 15. 1. 2015 20:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

aprill napsal(a):

pokud dr. navrhla hospitalizaci , tak asi protože je nutná, aby se dostala z prostřední kde ji to ubíjí, aby přišla na jiné myšlenky (sebevražda), aby ji "nastartovali" a  ukázali cestu z problému.

vlčice - Blanč, taky si myslím, že by hospitalizace na PL nebyla to, co by Ti nejlépe pomohlo.
eva - Hospitalizace v nemocnici ani v PL ti nepomůže, když nevyřešíš příčinu.  (příčinu nevyřeší, když je labilní a přemýšlí o sebevraždě)

Hlavně by sis měla ujasnit, kdo je doktorka, než tady budeš napadat ty, co radí dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, protože si tím dokonce prošli oni sami, anebo jejich blízcí příbuzní.
Blanč píše, že byla u psycholožky a ne u psychiatričky. Psycholog není lékař, je to absolvent filozofické fakulty.
A taky si ujasni rozdíl mezi hospitalizací na psychiatrickém oddělení nemocnice a pobyt v psychiatrické léčebně.

Pravda, byla jsem včera u psychiatričky, ne u psycholožky, já ten rozdíl nikdy nijak nezkoumala.

já v tom jasno mám... koukám, že ty v tom tápeš!

Není tady

#36 15. 1. 2015 20:25

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Blanč napsal(a):

Blanč, má zkušenost je taková, že jsem si v nemocnici sice odpočinula, ale návrat do reality byl strašný. Bylo mi pak ještě hůř. Až dokud jsem své problémy nevyřešila.

Prosím tě, u kohos to byla? U psycholožky anebo u psychiatričky?

pokud umíš číst, tak si to přečteš!

Není tady

#37 15. 1. 2015 20:27

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

aprill napsal(a):

I ten psycholog je pro mě v tomto případě větší autorita než někdo, kdo trousí rádobyodborné rady na základě toho, že sám byl jednou v podobné situaci.
Psycholožka měla k tomu návrhu asi své důvody, které vyplynuly z toho, že s pacientkou mluvila.
Kdežto ty tady vaříš z několika řádek a vzpomínek, které v tobě vyvolaly.
Naprosto souhlasím s aprill. Odrazovat takhle někoho od hospitalizace doporučené odborníkem je mírně řečeno na ránu.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#38 15. 1. 2015 20:31

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Blanč napsal(a):

Já nemám sílu teď cokoliv řešit, doktorka mi chtěla napsat neschopneku, ale já jí odmítla, protože nechci sedět doma, práci potřebuju, kdybych zůstala doma, bylo by to ještě horší. Proto taky uvažuju o pobytu v PL, uklidit se tam na pár týdnů a od všeho si odpočinout. Zas na druhou stranu se bojím právě toho, že pak to bude ještě horší.
Včera mi řekl manžel, že ze mě udělá nesvéprávnýho blba a konečně se mě zbaví. Achjo...

V PL také  budeš přicházet o peníze. Mě při pobytu v nemocnici ta nevyřešená situace strašila a děsila a nemůžu říct, že jsem si tam odpočinula. Navíc, pokud budeš v nemocnici na oddělení psychiatrie a máš skutečně depresi, budou tě postupně posílat domů na víkendy, a ven na procházky, třeba každé odpoledne, nejdříve s příbuzným, pak se spolupacienty a pak i samotnou, aby ses postupně zase dostávala do normálního života. Nebude ti dobře, když na víkend pojedeš zase do toho svého pekla.
Jediné rychlé řešení pro tebe vidím v tom, že se okamžitě někam odstěhuješ. A souběžně budeš brát antidepresiva a najdeš si dobrou psycholožku nebo psychologa. Než tě to opravdu položí.

Není tady

#39 15. 1. 2015 20:31

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Blanč napsal(a):

.

Jasně. Tobě to nepomohlo, takže od toho můžeš klidně zrazovat i ostatní. Maminko, ty to vidíš! roll

Jan Werich

Není tady

#40 15. 1. 2015 20:33

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Blanč napsal(a):

V PL také  budeš přicházet o peníze. Mě při pobytu v nemocnici ta nevyřešená situace strašila a děsila a nemůžu říct, že jsem si tam odpočinula. Navíc, pokud budeš v nemocnici na oddělení psychiatrie a máš skutečně depresi, budou tě postupně posílat domů na víkendy, a ven na procházky, třeba každé odpoledne, nejdříve s příbuzným, pak se spolupacienty a pak i samotnou, aby ses postupně zase dostávala do normálního života. Nebude ti dobře, když na víkend pojedeš zase do toho svého pekla.
Jediné rychlé řešení pro tebe vidím v tom, že se okamžitě někam odstěhuješ. A souběžně budeš brát antidepresiva a najdeš si dobrou psycholožku nebo psychologa. Než tě to opravdu položí.

můjtysmutkukolenatý

Není tady

#41 15. 1. 2015 20:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Jasně. Tobě to nepomohlo, takže od toho můžeš klidně zrazovat i ostatní. Maminko, ty to vidíš! roll

Píšu za sebe a své zkušenosti, ale znám i zkušenosti jiných... Určitě o tom vím víc, než někdo, kdo nic takového nezažil a s lidmi, co to zažili, nepřijde do kontaktu. Vím o tom hodně, z vlastní zkušenosti, ze zkušeností těch, kteří tam se mnou byli a opakovaně se tam vraceli, z dvou a půlleté skupinové terapie a v neposlední radě i z literatury.

Není tady

#42 15. 1. 2015 20:34

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Eva. napsal(a):

Blanč napsal(a):

můjtysmutkukolenatý

Správně je to můjtyTONDOkolenatý! cool

Jan Werich

Není tady

#43 15. 1. 2015 20:39

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

modrovous napsal(a):

Píšu za sebe a své zkušenosti, ale znám i zkušenosti jiných... Určitě o tom vím víc, než někdo, kdo nic takového nezažil a s lidmi, co to zažili, nepřijde do kontaktu. Vím o tom hodně, z vlastní zkušenosti, ze zkušeností těch, kteří tam se mnou byli a opakovaně se tam vraceli, z dvou a půlleté skupinové terapie a v neposlední radě i z literatury.

Je to přesně jako s těmi porody. Kdybych nejen poslouchala, ale i dala na "zkušenosti" matek, které mi líčily své zkušenosti s porody a přečetla si k tomu ještě příslušnou literaturu, tak bych asi dneska byla bezdětná.

Prostě na to, abys tady udílela doporučení typu "hospitalizace ti nepomůže", tvoje ani zprostředkované zkušenosti nestačí, ať se ti to líbí nebo ne.
Jak praví klasik - na odbornou práci mají být odborníci.
Doufám, že Blanč je natolik rozumná aby věděla, že na internetu se může maximálně tak vypovídat, ale pro odborné rady si půjde tam, kde jsou k nim způsobilí.

Jan Werich

Není tady

#44 15. 1. 2015 20:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

modrovous napsal(a):

zkušenosti jsou nepřenosné. takže pokud to nepomohlo tobě (nedivím se ) nemůžeš tvrdit, že to nepomůže blanch. a pokud vím, ty jsi taky měla sebevražedné úmysly a věřím, že pobyt v PL tě "zachránil".

Není tady

#45 15. 1. 2015 20:48

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

zkušenosti jsou nepřenosné. takže pokud to nepomohlo tobě (nedivím se ) nemůžeš tvrdit, že to nepomůže blanch. a pokud vím, ty jsi taky měla sebevražedné úmysly a věřím, že pobyt v PL tě "zachránil".

Nebyla jsem v PL. A pobyt mě nezachránil, neboť jsem se do nemocnice dostala až po té, co jsem se o sebevraždu pokusila. Po návratu z nemocnice mě tady drželo to, že nechci už víc zažít, aby mě znovu vrátili zpět. Ale úmysly jsem měla ještě hodně měsíců po návratu. Vše se zlepšilo až po té, co jsem svou situaci vyřešila.

Blanč si určitě z našich rad vybere to, co ji osloví. A nepochybuji, že dá hlavně na svou intuici, na to, jak se ona sama cítí, jaká je aktuální situace u ní doma a na rady odborníka, se kterým setká osobně.

Není tady

#46 15. 1. 2015 20:50

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

aprill napsal(a):

Nebyla jsem v PL. A pobyt mě nezachránil, neboť jsem se do nemocnice dostala až po té, co jsem se o sebevraždu pokusila. Po návratu z nemocnice mě tady drželo to, že nechci už víc zažít, aby mě znovu vrátili zpět. Ale úmysly jsem měla ještě hodně měsíců po návratu. Vše se zlepšilo až po té, co jsem svou situaci vyřešila.

Blanč si určitě z našich rad vybere to, co ji osloví. A nepochybuji, že dá hlavně na svou intuici, na to, jak se ona sama cítí, jaká je aktuální situace u ní doma a na rady odborníka, se kterým setká osobně.

pomohl- pokus jsi neopakovala.

Není tady

#47 15. 1. 2015 20:50

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

já v tom jasno mám... koukám, že ty v tom tápeš!

Omlouvám se, nevšimla jsem si dalších příspěvků a upřesnění Blanč, že nebyla  psycholožky, ale u psychiatričky.

Není tady

#48 15. 1. 2015 20:52

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

pomohl- pokus jsi neopakovala.

Nic o tom nevíš, aprill. offtopic

Není tady

#49 15. 1. 2015 21:58

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Vlčice napsal(a):

Dana

Vlčice milá, samozřejmě, že se nedá v psychiatrické NEMOCNICI (léčebny už nejsou) od všeho odpočinout, ale Blanč má pravděpodobně jinou (a méně závažnou) diagnózu, než tvá sestra, takže pravděpodobně by i její terapie vypadala dost jinak.
Opravdu důležité je, aby rozpoznala ty pravé, skutečné problémy, a z nich potom ty, které jsou k řešení. A potom se pokud možno správně rozhodla o způsobu řešení. Dokud se tohle aspoň částečně neodehraje, může řešit nebo neřešit kdekoli, bude to šumafuk, akorát unavující.

Není tady

#50 16. 1. 2015 0:19

Vlčice
♥------

Blanč, podle mého názoru, ale je to opravdu jen můj názor, by ti nejvíce pomohlo užívání antidepresiv a ambulantní docházení k psychiatričce. Píši ti to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, podle toho, co já sama jsem zažila, když mi zemřela máma a když jsem se ocitla v podobné situaci, jako jsi teď  ty.
Samozřejmě že se musíš rozhodnout a rozhodneš se Ty sama, co by Ti nejvíc prospělo. Rozhodně nikoho nemám právo ani jsem neměla v úmyslu Tě odrazovat od jakéhokoliv způsobu léčby.

Možná Ti radím špatně i z toho důvodu, že já jsem teď bohužel nezaměstnaná a tím finančně závislá na svém manželovi. Je mi asi o něco víc let než Tobě a tak mě už do zaměstnání nikdo nechce přijmout a na nic nemám nárok i když mám odpracováno 30  let.  Můj manžel má předčasný důchod, který je větší, jak životní minimum pro dvě osoby, což je nyní cca  5850 Kč měsíčně. Protože jsme stále manželé, já už nemám na žádné další dávky, třeba od sociálky nárok. Ale promiň, že Tě tím vůbec obtěžuji, to já jen tak na vysvětlení, proč jsem Ti třeba radila to, co jsem radila.
Také při případném léčení v psychiatrické léčebně nebo na psychiatrickém oddělení nemocnice tato po určité době zastavuje vyplácení nemocenské, protože se vychází z jakéhosi předpokladu, že když je někdo v nemocnici, tak nemocenskou nepotřebuje, protože jí, spí a hřeje se v nemocnici. Že pak třeba nemá z čeho platit nájem nebo poplatky v domku nikoho nezajímá.

Takže Ti přeji všechno jen dobré a taky aby ses správně rozhodla.
                                                                                         Dana

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí