6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj a pěkný den vem.
Má cenu mít spořící účet?
Jaké máte zkuenosti?
Který je nejvýhodnějí?
Do důchodu mám sice jetě 17 let, ale člověk na zadní kolečka myslet musí.
Děkuji.
Není tady
Zmiňuje se o důchodu. Pokud se ti jedná o finance na důchod, nejvýhodnějí je penzijní pojitění.
A jestli chce spořit a má na to finance, je jasné, e má cenu mít spořící účet. Co jiného bys s těmi penězi dělala? Moná investovala? Nebo nákup akcií?
Není tady
Eva. napsal(a):
Zmiňuje se o důchodu. Pokud se ti jedná o finance na důchod, nejvýhodnějí je penzijní pojitění.
A jestli chce spořit a má na to finance, je jasné, e má cenu mít spořící účet. Co jiného bys s těmi penězi dělala? Moná investovala? Nebo nákup akcií?
Ahoj,
penzijní pojitění mám.
Mám naetřené nějaké penízky,tak jsem si říkala,a je nemám doma na zdařbůh.
Není tady
Ve větině osvědčených bank mají bohuel velmi nízký úrok. A tam, kde ho mají vysoký, mi to přijde riskantní anebo na příli dlouhou blokaci financí. Tak těko říct. Taky si musí zváit, na jak dlouho chce peníze uloit a mít blokované anebo jestli je chce mít pořád přístupné.
Některé banky to mají zase tak, e mají vyí úrok na nií vklady, třeba Česká spořitelna ho má vyí, jen pokud nemá na spořícím účtu víc, ne 200 tisíc, Potovní spořitelna, pokud nepřesáhne 250 tisíc. Je to různé.
Na internetu na stránkách bank získá potřebné informace vzhledem k tvým poadavkům a výi částky, kterou chce uloit.
Není tady
Eva. napsal(a):
Ve větině osvědčených bank mají bohuel velmi nízký úrok. A tam, kde ho mají vysoký, mi to přijde riskantní anebo na příli dlouhou blokaci financí. Tak těko říct. Taky si musí zváit, na jak dlouho chce peníze uloit a mít blokované anebo jestli je chce mít pořád přístupné.
Některé banky to mají zase tak, e mají vyí úrok na nií vklady, třeba Česká spořitelna ho má vyí, jen pokud nemá na spořícím účtu víc, ne 200 tisíc, Potovní spořitelna, pokud nepřesáhne 250 tisíc. Je to různé.
Na internetu na stránkách bank získá potřebné informace vzhledem k tvým poadavkům a výi částky, kterou chce uloit.
Děkuji,mrknu se
Není tady
Kavasaki, moná bych zapřemýlela i nad stavebním spoření, pořád je tam příspěvek státu, který jiné spoření nemá a pokud by nevadila fixaxe vkladu, tak je to lepí, ne je doma nechat leet ve strooku
Není tady
Stavebko je taky fajn. Ale tam nelze jednorázově uloit vyí částku a pokud ji tam uloí, státní příspěvek na rok dostane stejně jenom na vklad do výe 20 tisíc. Úrok tam u taky není bůhvíjaký, myslím e momentálně 1,7 %, ale a po splnění nějakých podmínek a u je taky daněný. A je to vázané minimálně na 6 let.
Není tady
Nevím, jak velkou částkou Kavasaki disponuje. Zda si chce ukládat nadále pravidelně, nebo zhodnotit to, co má doma a hotovo kadopádně, v bance teď úroky taky nejsou moc vysoké, pohybují se kolem 1,5% pokud se nemýlím a beru bankovní ústavy, kterým alespoň trochu důvěřuji
Není tady
Eva. napsal(a):
Stavebko je taky fajn. Ale tam nelze jednorázově uloit vyí částku a pokud ji tam uloí, státní příspěvek na rok dostane stejně jenom na vklad do výe 20 tisíc. Úrok tam u taky není bůhvíjaký, myslím e momentálně 1,7 %, ale a po splnění nějakých podmínek a u je taky daněný. A je to vázané minimálně na 6 let.
Ne napíe nepradivé bláboly o konkrétním produktu,tak si o něm napřed něco zjisti - pomáhá to,to mi věř! Jeden nesmysl za druhým,co si napsala!
Není tady
Jaku, nejsem to já, kdo by si měl nastudovat... Zrovna v prosinci mi končila jedna smlouva a uzavírala jsem dalí.
Není tady
Zkus termínovaný vklad,ale nedjřív si načti podmínky.Ty jsou úročeny více ne na spoř.účtech.
Mít ale alespon jeden spoř.bezplatný účet jetaky fajn,byt jsou úroky téměř na 1%,protoe zde můe mít větí částku,která se ti stále úročí a přitom,kdyby si najednou penízky potřebovala,v pohodě a bez sankcí s penězi na spořáku můe kdykoli manipulovat.
Doufám,e nemá peníze na bú třeba u spořky nebo jakémkoli jiném placeném účtu,to by byla velká ostuda,pokud jse "internetově" gramotná!
Do stavebka bych moc nela,velké vstupní poplatky,velké roční nesmyslné poplatky za vedení účtu,nemonost si vybrat peníze dřív jak za 6 let a kdy tak se sankcemi.To co píe Eva o stavebku i o penzijku je vesměs nesmyslný blábol.
Penzijko je dnes jen pro fin.negramotné,je dobré jetě pro ty,jím tam zaměstnavatel posílá nějaké peníze,s úrokem je na tom stejně jako spořící účty a 90 - 230 měsíčně st.příspěvek,není ádným zajistěním na důchod! Četla jsem,e dokonce u penzijka uvaují,e bude mono vypovědět a v důchodu,nikoli předčasně jako ted.Stát je velmi patný hospodář a od toho se odráí ve.
Není tady
Eva. napsal(a):
Jaku, nejsem to já, kdo by si měl nastudovat... Zrovna v prosinci mi končila jedna smlouva a uzavírala jsem dalí.
Proč si jenom nenavýila stávající? Pokud si teda ty prachy z té staré nepotřebovala.Neměla bys tak znovu vechny peníze uvázané dalích 6 let(bez úvěru),ale u by byly kdykoli k dispozici.Nehledě na platbu za zase celou cílovku a jak jsem psala - mají velké poplatky za vedení,za smlouvu - PROČ to platit??? zkrátka kdy si ve spočítá,není to u zdaleko to,co to bývalo,jen vymývají mozky těm,co o tom nemaj blií potuchy.
A s těma vysokýma částkama si fakt mimo - radím stále,nastuduj si to,at nevysílá nesmysly do eteru.
Není tady
Udělala jsem to přesně tak, jak jsem chtěla.
V stavební spořitelně, kde mám smlouvu, jsem neplatila jednorázový poplatek za smlouvu - procento z cílové částky, protoe měli právě takovou akci...
Pravdu má v tom, e lze sloit celé spoření najednou, ale pak je vázané 6 let.
Není tady
Já mám stavebko, penzijní a investuju v podílových fondech. Co se týče stavebka, tak státní příspěvek dělá deset procent z ročního vkladu, + nějaké ten úrok. To je pořád sluné. Penzijní z podobného důvodu vychází taky dobře. No a ty podílové fondy (otevřené), tam u je to sázka do loterie - záleí, co si vybere, můe vydělat, ale i prodělat. Peníze jsou k dispozici do pár dnů. Případné zdtráty můe eliminovat pravidelnými měsíčními investicemi.
Není tady
Penzijko i stavebko jsou dobré. Na penzijku je prima i to, e je tam daňová odečitatelnost při ročním zúčtování daně z příjmu fyzických osob, pokud se spoří tak, aby bylo co odečíst. Stavebko má zatím také poměrně slunou výnosnost oproti jiným způsobům uloení financí. Tyto druhy spoření jsou i bezpečné.
Jsem ekonom a podílovým fondům nevěřím. Dneska peníze být můou a zítra můe být ve v tahu. Jsem konzervativní a opatrná a vyplácí se mi to. Take ve stejném duchu radím i ostatním.
Není tady
Jaku napsal(a):
Zkus termínovaný vklad,ale nedjřív si načti podmínky.Ty jsou úročeny více ne na spoř.účtech.
Mít ale alespon jeden spoř.bezplatný účet jetaky fajn,byt jsou úroky téměř na 1%,protoe zde můe mít větí částku,která se ti stále úročí a přitom,kdyby si najednou penízky potřebovala,v pohodě a bez sankcí s penězi na spořáku můe kdykoli manipulovat.
Doufám,e nemá peníze na bú třeba u spořky nebo jakémkoli jiném placeném účtu,to by byla velká ostuda,pokud jse "internetově" gramotná!Do stavebka bych moc nela,velké vstupní poplatky,velké roční nesmyslné poplatky za vedení účtu,nemonost si vybrat peníze dřív jak za 6 let a kdy tak se sankcemi.To co píe Eva o stavebku i o penzijku je vesměs nesmyslný blábol.
Penzijko je dnes jen pro fin.negramotné,je dobré jetě pro ty,jím tam zaměstnavatel posílá nějaké peníze,s úrokem je na tom stejně jako spořící účty a 90 - 230 měsíčně st.příspěvek,není ádným zajistěním na důchod! Četla jsem,e dokonce u penzijka uvaují,e bude mono vypovědět a v důchodu,nikoli předčasně jako ted.Stát je velmi patný hospodář a od toho se odráí ve.
Doufám,e nemá peníze na bú třeba u spořky nebo jakémkoli jiném placeném účtu,to by byla velká ostuda,pokud jse "internetově" gramotná! Nechápu to.
Upravil(a) Kavasaki (12. 1. 2015 8:29)
Není tady
Doporučuji spořící účet u Equa bank. Mají tam jeden z nejvyích úroků vůbec, zaloení účtu je zdarma a peníze má kdykoliv k dispozici. Sama jej pouívám a kadý měsíc tam posílám část výplaty. Vím, e kdy bych potřebovala, můu peníze kdykoliv přesunout a peníze mám k dispozici.
Není tady
napsal(a):
Já mám stavebko, penzijní a investuju v podílových fondech. Co se týče stavebka, tak státní příspěvek dělá deset procent z ročního vkladu, + nějaké ten úrok. To je pořád sluné. Penzijní z podobného důvodu vychází taky dobře. No a ty podílové fondy (otevřené), tam u je to sázka do loterie - záleí, co si vybere, můe vydělat, ale i prodělat. Peníze jsou k dispozici do pár dnů. Případné zdtráty můe eliminovat pravidelnými měsíčními investicemi.
Přesně jsem na tom podobně, zkusila jsem od ing fondů se stovkou a pomalu přidávala a za těch pár měsíců jsem na zhodnocení skoro 6 procent co je pro mě neuvěřitelné. Snad to poroste stejným tempem.
Koukám, e jetě platí ta akce s tím, e dostane 300 korun na vyzkouení http://www.sporiciucet.eu/ing-investice/ . V květnu jsem to právě hned vyuila. To ing se mi líbí v tom, e to mají opravdu jednoduché i pro naprostého laika a je to blbuvzodné
Není tady
jednoduché i pro naprostého laika a je to blbuvzodné
Jak pro tě stvořený...
Není tady