29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Maminky co říkáte na chození do různých kroužků s dětmi od 1,5 roku? Chtěla bych začít chodit s malou jednou týdně do kroužku, kde se zpívá, hrají různé pohybové hry, a zájmové aktivity. Některé maminky to odsuzují...
Není tady
Baru, jen to zkus. Já už jsem sice postarší maminka s dospělým dítětem, ale vím, že u nás existuje něco jako mateřské centrum, kde se maminky s malými dětmi scházejí a mají tam různé aktivity. Přímo kroužky tomu asi neříkají. Mají tam i různé přednášky pro maminky.
Zkus to a uvidíš, jak se ti tam Tobě a Tvé malé bude líbit.
Není tady
S takto starým dítětem můžeš třeba na bazén. V tomto věku si dítě ještě neumí hrát s ostatními dětmi , ale potřebuje jako partnera rodiče. Ale mateřské centrum je fajn věc, uvidíš různé náměty, co můžeš s dítětem pak dělat doma a budeš mít srovnání, jak tvé dítě reaguje a prosperuje.
Není tady
Jsem zastáncem, děti si v dnešní době nerozumí i z toho důvodu, že od malička nejsou s ostatními dětmi. Já si myslím, že je to pro dítě skvělá škola a něco, co ho připravuje do života. Počkala bych možná ještě do 2. roku, ale určitě je to dobrý nápad. Našla jsem ale i hudební školičku (Malý muzikant), kde berou děti od 18. měsíců, takže určitě i v tomto věku si dítě umí "hrát" s ostatními.
Není tady
Troufám si tvrdit., že se vývojová psychologie nemýlí. V tomto věku si děti hrají vedle sebe, ale ne spolu.
Není tady
Také neodsuzuji. Děti si vyloženě spolu hrát nebudou, ale ten kontakt je nenahraditelný. Vidím u starší dcery ve školce...plno dětí se k ostatním dětem vůbec neumí chovat, protože to neznají, neví jak na to. Já navštěvuji Acentrum a na dítěti jsem od začátku viděla, že je to pro něj něco zajímavého, od malička děti sledoval a přišel s nimi do kontaktu a teď nemá problémy se začleněním.
Není tady
Ahojte Já bych to taky neodsuzovala, ale řekla bych, že dítě tu společenskost bude mít vrozenou - introvertům to nic nedá, ani když se budou odmalička otrkávat, protože jsou od přírody zahledění do sebe (ne sobečtí, ale umějí se vnímat, sami se sebou se nenudí) a extroverty zase zajímá víc okolí. Oba typy si budou muset v životě zvykat i na to druhé, co jim zas až tak vlastní není, ale v takhle malém věku bych to ještě nelámala. Nač třeba nutit introverta, aby se koukal na ostatní děti, když si s nimi hrát ještě neumí, když ho z okolí zajímá akorát maminka, nebo tatínek? A malý extrovert za pozorování ostatních dětí zase bude vděčný.
Není tady
Jasně, je to prostě potřeba vyzkoušet a uvidí se.
Není tady
cicitlapicka napsal(a):
Jsem zastáncem, děti si v dnešní době nerozumí i z toho důvodu, že od malička nejsou s ostatními dětmi. Já si myslím, že je to pro dítě skvělá škola a něco, co ho připravuje do života. Počkala bych možná ještě do 2. roku, ale určitě je to dobrý nápad. Našla jsem ale i hudební školičku (Malý muzikant), kde berou děti od 18. měsíců, takže určitě i v tomto věku si dítě umí "hrát" s ostatními.
Jako že do něčeho tluče, na něco drnká, něco zpívá, to jistě. Pokud to shodou okolností dělají i další osmnáctiměsíční, tak spolu hrají (si). V tomhle věku ho do života připravuje zejména kontakt s rodinou, ale nic se nestane, když se uvidí i s dalšími dětmi a vymění si s nimi pár respiračních virů a bacilů .
Baruu, nevím, kolik umíš písniček, říkadel, tanečků, jak moc jsi ty a tvé okolí ochotná akceptovat zvukově rytmické projevy dětí ....... myslím, že takovýhle kroužek je fajn hlavně proto, že se tam můžete naučit ty i dcerka rytmická říkadla, písničky a tanečky, které vás budou bavit a budou vám svědčit .
Není tady
Stránky: 1