|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Lamatko napsal(a):
Tak pokud ma nabídku na lepší praci a nechce to zkusit tak se asi boji změny nebo je to pohodlnost a mluvila jsi s nim o tom proč nezkusi jinou praci?
Ano, mluvila, prostě nechce začínat jinde od nuly.
Není tady
Tak pokud nechce s tím delat nic jiného tak ti nezbývá než to prijmout
Není tady
Postoj svého muze nezmenis tak proč se tím trápit...
Není tady
Záleží na tom, co je pro koho důležité. Pro někoho hodně peněz, pro druhého klid a pohoda, i když to znamená mírné uskromnění se.
Hanka i její manžel vydělávají - dva lidi mají dva příjmy.
Není tady
Ano s tím souhlasím. Buď se Hanka musí smířit s tím ze její muž vydělá méně nebo jít od něho což by jistě nebylo řešení. Ale vyčítat tomu druhému ze neni tak dravej neni dobre. Milovaného člověka bychom měli přijmout i s jeho chybyma pokud to nejsou zásadní chyby pro život a tohle snad zásadní chyba neni pokud Hanky muž chce zůstat v praci která mu po časové strance vyhovuje.
Není tady
pro druhého klid a pohoda, i když to znamená mírné uskromnění se
Máš recht... ale otázka zní, zda ten "klid a pohoda" není jen pro jednoho z těch dvou...
Není tady

Co se týká zaměstnání partnera, zastávám názor, že do toho partnerovi mluvit nemůžu. Protože tu práci vykonává on a ne já. Nemám právo rozhodovat za něj, jakou práci bude dělat nebo ne. Můžeme o tom mluvit, vzhledem k naší finanční situaci, ale poslední slovo musí mít jen on. To je stejné, jako kdyby za mě partner rozhodoval, jestli mám mít takové anebo jiné zaměstnání. Pokud je partner rozumný, tak se rozhoduje s ohledem na celou situaci.
(Nejenom) V tomhle ho musím brát takového, jaký je. Anebo se s ním halt rozejít, když se mi to zásadně nelíbí.
Nevidím problém v tom, že když Hanka M s partnerem nemají děti a mají dva platy sami pro sebe, proč by partner nemohl mít práci, do které chodí rád.
Není tady
Nevidím problém v tom, že když Hanka M s partnerem nemají děti a mají dva platy sami pro sebe, proč by partner nemohl mít práci, do které chodí rád.
Přesně tak.
Není tady
helena napsal(a):
Máš recht... ale otázka zní, zda ten "klid a pohoda" není jen pro jednoho z těch dvou...
No jasně, ale to už si musí ti dva domluvit mezi sebou. Vysoký plat partnera ti štěstí nezaručí.
Není tady
Vysoký plat partnera ti štěstí nezaručí.
Na to jsem ani nepomyslela... spíš mě napadlo (a vůbec ne jen pro tenhle konkrétní případ), že když oba dělají za relativně srovnatelnej plat, zda ten/ta s přívětivou pracovní dobou se třeba víc věnuje i tomu, co je potřeba doma udělat, nebo má od tří "osobní volno".
Není tady

helena napsal(a):
Môj bývalý mi tiež vyčítal, že zarábam oveľa menej ako on (čo bola pravda) a že som málo ambiciózna v tomto smere (čo je tiež pravda). Ale jednak taká proste som - a druhak si neuvedomoval, že keby som zarábala toľko, čo on a bola preč toľko, čo on, tak nám mladého vezme sociálka, lebo by sa vychovával sám (čo by sa jemu, hajzlíkovi malému, iste páčilo
). Vždy je to akosi niečo za niečo, to je proste fakt.
Není tady
Eva. napsal(a):
Co se týká zaměstnání partnera, zastávám názor, že do toho partnerovi mluvit nemůžu. Protože tu práci vykonává on a ne já. Nemám právo rozhodovat za něj, jakou práci bude dělat nebo ne. Můžeme o tom mluvit, vzhledem k naší finanční situaci, ale poslední slovo musí mít jen on. To je stejné, jako kdyby za mě partner rozhodoval, jestli mám mít takové anebo jiné zaměstnání. Pokud je partner rozumný, tak se rozhoduje s ohledem na celou situaci.
(Nejenom) V tomhle ho musím brát takového, jaký je. Anebo se s ním halt rozejít, když se mi to zásadně nelíbí.
Tak to je.
Vzhledem k tomu, že nechal na Hance rozhodnutí, zda budou mít dítě, přitom zvolil a volí méně placené zaměstnání a dítě nemají z finančních důvodů, myslím, že svůj názor a své přání pokud jde o dítě vyjádřil víc, než dostatečně.
Není tady
svůj názor a své přání pokud jde o dítě vyjádřil víc, než dostatečně
Ano... a on nic, on muzikant, protože "velkoryse" "nechal na Hance rozhodnutí" - aneb "miláčku, já ti přece nebráním, (ale svůj způsob života měnit nehodlám, poraď si, jak dovedeš)"...
Není tady

Není třeba nasazovat partnerovi Hanky psí hlavu. Nejdříve sice psala, že rozhodnutí nechal na ní. Ale pak psala, že partner jasně říká, že děti nechce.
Cituji:
Muž nechce děti, protože si je z finančních důvodů nemůžeme dovolit.
A jak tu už někdo psal, možná to taktně zakrývá finančními důvody, když Hanka není dost soudná na to, že už je jí nyní přes 40 a že má velké zdravotní handicapy. Možná jí nechce na rovinu říct, že ne kvůli tomu, že Hanka není zdravá. A nejenom pohybově omezená, psala i o jiných problémech, o srdci...
Upravil(a) Eva. (25. 2. 2015 9:07)
Není tady

Hanka M před rokem napsala:
Dnes mám oboustranou artrózu 3. stupně obou kolen, srdeční tachykardii, cévní potíže atd.
Není tady
Eva. napsal(a):
Není třeba nasazovat partnerovi Hanky psí hlavu. Nejdříve sice psala, že rozhodnutí nechal na ní. Ale pak psala, že partner jasně říká, že děti nechce.
Cituji:
A jak tu už někdo psal, možná to taktně zakrývá finančními důvody, když Hanka není dost soudná na to, že už je jí nyní přes 40 a že má velké zdravotní handicapy. Možná jí nechce na rovinu říct, že ne kvůli tomu, že Hanka není zdravá. A nejenom pohybově omezená, psala i o jiných problémech, o srdci...
Nemám potřebu něco zakrývat firnančními důvody, prostě je to tak. Ale je také pravda, že na tom zrovna zdravotně nejsem o.k. Být soudná znamená pochopit, že nikdy nebudu mít děti? A dá se to vůbec pochopit, nebo se s tím smířit?
Není tady
Teď určitě někdo napíšete, co vlastně chci, když je mi po 40.
Není tady

Jestli chce žena mít děti, měla by to zvládnout nejlépe do 35. roku svého věku. Maximálně ve výjimečných případech později. Kvůli sobě i kvůli dětem ze zdravotního hlediska. Čím starší žena, tím vyšší pravděpodobnost postižení dítěte.
Hanko, myslím, že u tebe už není co řešit. Nevím, proč se v tom vrtáš. Je čas to přijmout.
Anebo, jestli to přijmout nechceš, proč kurnik teda do toho nejdeš a neotěhotníš? Třeba s jiným mužem? Proč pro to teda nic neuděláš a jenom skuhráš? 
Není tady
Hanko jestli tak moc touzis po dítěti což chápu tak proč proto něco nedělas? Každy svého štěstí strůjcem.nemyslim si ze by nutné měla mít zena dite do 35 muze mít i dyl, ale čas letí. Tak ja nevím co chceš. Chceš dite? Tak proto něco dělej. Nebo proto tedy nedělej nic, ale pak se v tom nebabrej a přijmi to tak jak to je.
Není tady
A uvažovala jsi o adopci???
Není tady
Jak si to člověk v životě udělá takové to většinou ma!!!!
Není tady
Být soudná znamená pochopit, že nikdy nebudu mít děti?
Nebyla bys jediná...
Jenže taky se říká "kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody"...
Není tady
Mám stejný názor jako Eva a Lamatko.
Pokud Hani opravdu dítě chceš, už bys ho měla. Pokud to nejde ze zdravotních důvodů, je opravdu čas se s tím pomalu smířit. Takových žen je bohužel dost.
Není tady
Judyna napsal(a):
Mám stejný názor jako Eva a Lamatko.
Pokud Hani opravdu dítě chceš, už bys ho měla. Pokud to nejde ze zdravotních důvodů, je opravdu čas se s tím pomalu smířit. Takových žen je bohužel dost.
také souhlasím
Není tady

Hanka M napsal(a):
Eva. napsal(a):
Cituji:
A jak tu už někdo psal, možná to taktně zakrývá finančními důvody, když Hanka není dost soudná na to, že už je jí nyní přes 40 a že má velké zdravotní handicapy. Možná jí nechce na rovinu říct, že ne kvůli tomu, že Hanka není zdravá. A nejenom pohybově omezená, psala i o jiných problémech, o srdci...Nemám potřebu něco zakrývat firnančními důvody, prostě je to tak. Ale je také pravda, že na tom zrovna zdravotně nejsem o.k. Být soudná znamená pochopit, že nikdy nebudu mít děti? A dá se to vůbec pochopit, nebo se s tím smířit?
a máš ještě 3. možnost?
Není tady