6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
Člověk by řekl, že z jejího psaní čtu,že žije od výplaty k výplatě. A najednou tady píše, že i z výplaty ušetří.
Pokud potřebuju/chci ušetřit - ať už na novou pračku nebo na horší časy, tak si holt ten vejlet odpustím, když nebudu mít na oboje.
Tak zhruba toto jsem chtěla svým výlevem říct. Ty jsi to zvládla jednou větou.
Není tady
Řidiči kamionů mají dle mého názoru velmi těžkou práci. Je na zaměstnavatelích, jak je zaplatí, ale bohužel to často není nic moc. Díkybohu aspoň za to stravné.
Není tady
Osobně bych na místě Hanky M byla ráda, že můj muž už nedělá řidiče kamionu.
Není tady
Možná, že tady nejde o pomoc materiální ve smyslu peněžní, ale o pomoc fyzickou. Aby nemladá Hanka s určitým fyzickým hendikepem nebyla na všechno sama.
Navíc píše, že jim rodiče nejen nepomáhají, ale naopak pomoc vyžadují.
Připadá mi, že Hančinu manželovi se do dětí nechce a možná ani nikdy nechtělo a rodičovská nepomoc vypadá jako lepší důvod, než pohodlnost ......... a další pro Hanku méně přijatelné důvody. A nakonec, kdo by se o ty staroušky staral, kdyby se najednou objevilo péči vyžadující dítě, že?
Jinak, i kdyby Hanka byla mladistvá zdravá sportovkyně a její manžel netoužil po ničem jiném, než po dítěti, její pracovní doba je antikoncepční (nevím, kdo tu dával odkaz na rozhovor s doktorkou Máslovou).
Není tady
Eva. napsal(a):
aprill, nebudu ti sem dávat odkaz na příslušné paragrafy Zákoníku práce, kde je určená výše stravného.
to jsi strašně hodná, protože mě osobně to nezajímá. a tuším, že se zde nejedná o výši stravného , ale o to jak a kdo tuto částku nazývá.
Není tady
aprill napsal(a):
jako vždy, opět se mýlíš... vydělám pár šupů, diety mám slušné
To neva. Důležité je, že ty se nemýlíš. A tak je vše v pohodě.
Není tady
Barča napsal(a):
Možná, že tady nejde o pomoc materiální ve smyslu peněžní, ale o pomoc fyzickou. Aby nemladá Hanka s určitým fyzickým hendikepem nebyla na všechno sama.
Připadá mi, že Hančinu manželovi se do dětí nechce a možná ani nikdy nechtělo a rodičovská nepomoc vypadá jako lepší důvod, než pohodlnost ......... a další pro Hanku méně přijatelné důvody. A nakonec, kdo by se o ty staroušky staral, kdyby se najednou objevilo péči vyžadující dítě, že?
Jinak, i kdyby Hanka byla mladistvá zdravá sportovkyně a její manžel netoužil po ničem jiném, než po dítěti, její pracovní doba je antikoncepční (nevím, kdo tu dával odkaz na rozhovor s doktorkou Máslovou).
Mně se ta její pracovní doba nezdá. Nezmínila se, jak dlouho do práce a z práce dojíždí. A někdo je prostě workoholik a někomu třeba zase trvá z nějakých důvodů delší dobu udělat svou práci. Pak by to ale měl řešit, pokud je to dlouhodobá situace. Jestli má opravdu takovou pracovní dobu běžně, měla by být náležitě ohodnocena. Ale manažerka v malé firmě asi zase tolik práce nemá, pokud to není její vlastní firma a je zaměstnanec.
Upravil(a) Eva. (22. 2. 2015 18:14)
Není tady
Barča napsal(a):
No Barčo, ale proč Hanka píše o tom, že si nemůžou dovolit kvůli finanční stránce děti?
Ale je fakt,že jestliže Hanka nemá rodiče a rodiče jejího přítele jí neberou, že je vlastně sama.
Není tady
Selima napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Clovek by se mel spolehat sam na sebe ne na rodice.
To hovoríš ty, čo si sa tu sťažovala, ako ti/vám otec nepomáhal a nepomáha?
Ano ja,tim jsem chtela rict,ze jsem se naucila spolehat jen a jen na sebe.
Není tady
Eva. napsal(a):
Mně se ta její pracovní doba nezdá. Nezmínila se, jak dlouho do práce a z práce dojíždí. A někdo je prostě workoholik a někomu třeba zase trvá z nějakých důvodů delší dobu udělat svou práci. Pak by to ale měl řešit, pokud je to dlouhodobá situace. Jestli má opravdu takovou pracovní dobu běžně, měla by být náležitě ohodnocena. Ale manažerka v malé firmě asi zase tolik práce nemá, pokud to není její vlastní firma a je zaměstnanec.
Tak to tady dlouho nebylo.
Není tady
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Tak s tim souhlasim.Nebo je to tak,ze oba maji velke dluhy ktere splaci a pro svoji nezodpovednost ted si nemohou poridit ani dite.Protoze 2 osoby s dvema platy musi jednoduse usetrit.Vidim to u sebe .Oba mame nevelky prijem a usetrime s tohoErem a proč si tady na bbn často stěžuješ, že nemáš peníze na tohle a na tohle, a ted píšeš, že dokonce ušetříte. Tak o co ti jde?
duši, myslím, že jenom idiot nemyslí za zadní kolečka. je správné, že erem šetří. nevím sice jak moc, ale něco pro strýčka příhodu, by měl mít každý.
April presne si to vystihla.Muj pritel me naucil,ze je treba mit rezervu a ne vsechno rozfrcat.
Není tady
helena napsal(a):
Těžko říct jak to Hanka myslela s tou pomoci od rodicu?
Taky už jsem se zajímala... ale nereaguje...
Clovek by se mel spolehat sam na sebe ne na rodice.
No... někteří rodiče se chovají tak, že se potomek sám na sebe spolíhat nemusí, páč ví, že tu pomoéc vždycky dostane...
Ano i takovy rodice jsou bohuzel.Jednim z nich jsem ja.
Není tady
dusička napsal(a):
Barča napsal(a):
Jinak, i kdyby Hanka byla mladistvá zdravá sportovkyně a její manžel netoužil po ničem jiném, než po dítěti, její pracovní doba je antikoncepční (nevím, kdo tu dával odkaz na rozhovor s doktorkou Máslovou).No Barčo, ale proč Hanka píše o tom, že si nemůžou dovolit kvůli finanční stránce děti?
Ale je fakt,že jestliže Hanka nemá rodiče a rodiče jejího přítele jí neberou, že je vlastně sama.
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=50251&p=3 , myslím, že přítel má všech pět pohromadě a ví, že hanka by dítě nezvládla, když má problém sama se sebou a všechno ta péče o dítě by spadla na jeho berda.
Není tady
ale občas stojí za to si udělat radost a někam vyrazit, něco si koupit
Souhlas... jenže zase se člověk může přikrejvat jen kam peřina stačí...
Když budu vědět, že mi odchází pračka a na novou nemám v šupleti, ale musím ušetřiít, asi mi vejlet nebo nákup radost neudělá...
ale o pomoc fyzickou. Aby nemladá Hanka s určitým fyzickým hendikepem nebyla na všechno sama.
On manžel "nemladý Hanky" taky asi nemá rodiče mládím (a možná ani zdravím) kypící... a taky nevíme, co pro Hanku znamená "nepomáhají" a "pomoc vyžadují".
Upravil(a) helena (22. 2. 2015 18:24)
Není tady
dusička napsal(a):
Barča napsal(a):
Jinak, i kdyby Hanka byla mladistvá zdravá sportovkyně a její manžel netoužil po ničem jiném, než po dítěti, její pracovní doba je antikoncepční (nevím, kdo tu dával odkaz na rozhovor s doktorkou Máslovou).No Barčo, ale proč Hanka píše o tom, že si nemůžou dovolit kvůli finanční stránce děti?
To je tím, že jsi se (ještě) nedostala do situace, kdy bys podporovala rodiče. Ono je, myslím si, fajn mít děti včas, aby se ti nepřihodilo, že investuješ na obě strany. To je pak poměrně náročná záležitost, řekla bych. Měj své děti k odpovědnosti ve vztazích, mít pak na krku děti a vnoučata z rozpadlé rodiny a zároveň rodiče, to bych fakt nechtěla.
Není tady
Barča napsal(a):
dusička napsal(a):
Barča napsal(a):
Ale je fakt,že jestliže Hanka nemá rodiče a rodiče jejího přítele jí neberou, že je vlastně sama.To je tím, že jsi se (ještě) nedostala do situace, kdy bys podporovala rodiče. Ono je, myslím si, fajn mít děti včas, aby se ti nepřihodilo, že investuješ na obě strany. To je pak poměrně náročná záležitost, řekla bych. Měj své děti k odpovědnosti ve vztazích, mít pak na krku děti a vnoučata z rozpadlé rodiny a zároveň rodiče, to bych fakt nechtěla.
Barčo - ted vůbec nevím, na co reaguješ. Já jsem nikde nepsala zmínku o tom,že někdo investuje.
četla jsem zpětně Hanku, a píše, že jí přítele rodiče neberou, nebo spíš otec, že jí přehlíží jako by nebyla. Tak jestli jí nechybí takové to, přijd na kafíčko a tak. Vůbec nepíšu ted o penězích. Tak ti nerozumím, proč mi takhle odpovídáš.
Není tady
Ano i takovy rodice jsou bohuzel.Jednim z nich jsem ja.
Tak se taky můžeš "těšit", že si tvý potomci jednou možná budou otráveně stěžovat, že "ta máma zas chce s něčím pomáhat"...
Tak jestli jí nechybí takové to, přijd na kafíčko a tak.
Víš, ono očekávat, že mi tchánovci "naahradí" rodiče, který nemám, není nejlepší.
Když se ten vztah povede, je to fajn - ale pokud "přijd na kafíčko" neřeknou, nezbejvá, než se smířit -a dokonce i přesto jim pomoct, pokud je to doopravdy potřeba.
Upravil(a) helena (22. 2. 2015 18:30)
Není tady
dusička napsal(a):
modrovous napsal(a):
dusička napsal(a):
Modrovousi, já Erem nic nevyčítám je mi celkem jedno, jak žije.
Jen že si tady kolikrát stěžovala, jak nemůže jet na výlet, protože na to nemá peníze. Nebo že její druh platí vysoké alimenty a má malou výplatu. Nebo si nemůže koupit todle, protože to je drahý a nemá na to. Člověk by řekl, že z jejího psaní čtu,že žije od výplaty k výplatě. A najednou tady píše, že i z výplaty ušetří. Popravdě, to není vyčítání, spíš mi to nejde do hlavy.
Ale jsme lidi různí, někdo šetří, škudlí, někdo zase utrácí. Každej ty peníze strká někam jinam.Tak pokud musí vyjít s málem, což asi musela vždycky, když z jedné výplaty živila tři lidi, tak bude zvyklá každou korunu dvakrát otočit a ví, že na co nemá, to nepotřebuje.
Předpokládám, že teď, když má děti velké, tak má peněz trochu víc, takže si dělá rezervy, což je podle mého to nejrozumnější, co udělat může. Spousta věcí je pro ni drahá, tak je prostě oželí a radši si dá něco stranou. Pak se třeba nemusí zadlužit, až se jí odebere např. lednice do údolí stínů.
Mě to připadá normálnější než to, co obvykle vidím kolem sebe - spousty půjček na blbiny a pak pláč nad exekučním výměrem.Ale je Modrovousi, v tomhle s tebou souhlasím. Nekoupím si něco na co nemám a nebudu se zadlužovat. Ale přeci si nebudu ani stěžovat,že si nemůžu dovolit "drahé maso" když vím, že m ůžu z platu něco ušetřit, kdyby něco. A to je přece fajn.Píšu jak tatar
Drahe maso si skutecne nekoupim ,bud ho koupim ve sleve a nebo v akci.Jo a s masa varim denne.A nejsem jedina kdo to takto praktikuje.Pred nedavnem jsem resila koupi nove pracky,protoze se me rozbila a vybirala jsem podle ceny-tu nejlevnejsi.Zjistila jsem totiz,ze levna elektronika nemusi byt nutne spatna.Ja s ni mam dobre zkusenosti.
Není tady
dusička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Má našetřeno třeba proto, že si nekoupí drahé maso. Každý spoříme podle sebe a na čem uznáme za vhodné.
No vždyt jo, at spoří. Vždyt já ji to přeci neberu. A je fajn, že dokáží z platů něco uspořit. Ale proč si tedy stěžovat že nemám peníze ?
Nemam penize na zbytecne vyhazovani......
Není tady
dusička napsal(a):
Barča napsal(a):
dusička napsal(a):
No Barčo, ale proč Hanka píše o tom, že si nemůžou dovolit kvůli finanční stránce děti?
Ale je fakt,že jestliže Hanka nemá rodiče a rodiče jejího přítele jí neberou, že je vlastně sama.To je tím, že jsi se (ještě) nedostala do situace, kdy bys podporovala rodiče. Ono je, myslím si, fajn mít děti včas, aby se ti nepřihodilo, že investuješ na obě strany. To je pak poměrně náročná záležitost, řekla bych. Měj své děti k odpovědnosti ve vztazích, mít pak na krku děti a vnoučata z rozpadlé rodiny a zároveň rodiče, to bych fakt nechtěla.
Barčo - ted vůbec nevím, na co reaguješ. Já jsem nikde nepsala zmínku o tom,že někdo investuje.
četla jsem zpětně Hanku, a píše, že jí přítele rodiče neberou, nebo spíš otec, že jí přehlíží jako by nebyla. Tak jestli jí nechybí takové to, přijd na kafíčko a tak. Vůbec nepíšu ted o penězích. Tak ti nerozumím, proč mi takhle odpovídáš.
Psala jsem o jedné z možností, proč si Hanka nemůže z finančních důvodů dovolit dítě - část jejich vydělaných peněz padne na péči o rodiče. Doufám, že jsem to teď napsala srozumitelněji.
Jinak si myslím, poté, co jsem si přečetla odkaz Aprill, že by kvůli Hančině nemoci byly s dítětem nutné i investice do úpravy bytu a podobně.
A z toho odkazu na mě Hanka na první pohled nepůsobila úplně jako mateřský typ.
Není tady
Jo aha , dík Barčo za vysvětlení, ted už mi to dává smysl.
Není tady
Barča napsal(a):
dusička napsal(a):
Barča napsal(a):
To je tím, že jsi se (ještě) nedostala do situace, kdy bys podporovala rodiče. Ono je, myslím si, fajn mít děti včas, aby se ti nepřihodilo, že investuješ na obě strany. To je pak poměrně náročná záležitost, řekla bych. Měj své děti k odpovědnosti ve vztazích, mít pak na krku děti a vnoučata z rozpadlé rodiny a zároveň rodiče, to bych fakt nechtěla.Barčo - ted vůbec nevím, na co reaguješ. Já jsem nikde nepsala zmínku o tom,že někdo investuje.
četla jsem zpětně Hanku, a píše, že jí přítele rodiče neberou, nebo spíš otec, že jí přehlíží jako by nebyla. Tak jestli jí nechybí takové to, přijd na kafíčko a tak. Vůbec nepíšu ted o penězích. Tak ti nerozumím, proč mi takhle odpovídáš.Psala jsem o jedné z možností, proč si Hanka nemůže z finančních důvodů dovolit dítě - část jejich vydělaných peněz padne na péči o rodiče. Doufám, že jsem to teď napsala srozumitelněji.
Jinak si myslím, poté, co jsem si přečetla odkaz Aprill, že by kvůli Hančině nemoci byly s dítětem nutné i investice do úpravy bytu a podobně.
A z toho odkazu na mě Hanka na první pohled nepůsobila úplně jako mateřský typ.
prosím vysvětlit... pečovala jsem o rodiče, teď už jenom o matku a žádné velké finance mě to nestálo. jenom nafta na cestu
Není tady
Podle mého u Hanky nejde o finance. Také jsem si přečetla odkaz, co psala o postižení. A přítel možná neumí říct na rovinu, nemůžeme mít děti, protože seš zdravotně postižená, tak to schazuje na to,že nejsou peníze.
Upravil(a) dusička (22. 2. 2015 18:45)
Není tady
A přítel možná neumí říct na rovinu, nemůžeme mít děti, protože seš zdravotně postižená, tak to schazuje na to,že nejsou peníze.
"Ve svých 32 letech jsem poznala muže, tehdy řidiče kamionu, se kterým si rozumíme a mé postižení mu nevadí Jen mě trápí, že nemáme děti. Od počátku našeho vztahu nechal přítel toto rozhodnutí na mě."
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=50251
Není tady
helena napsal(a):
A přítel možná neumí říct na rovinu, nemůžeme mít děti, protože seš zdravotně postižená, tak to schazuje na to,že nejsou peníze.
"Ve svých 32 letech jsem poznala muže, tehdy řidiče kamionu, se kterým si rozumíme a mé postižení mu nevadí Jen mě trápí, že nemáme děti. Od počátku našeho vztahu nechal přítel toto rozhodnutí na mě."
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=50251
hm, tak to nebude mužem
Upravil(a) dusička (22. 2. 2015 19:25)
Není tady