6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Těko říct jak to Hanka myslela s tou pomoci od rodicu?
Taky u jsem se zajímala... ale nereaguje...
Clovek by se mel spolehat sam na sebe ne na rodice.
No... někteří rodiče se chovají tak, e se potomek sám na sebe spolíhat nemusí, páč ví, e tu pomoéc vdycky dostane...
Není tady
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Tak s tim souhlasim.Nebo je to tak,ze oba maji velke dluhy ktere splaci a pro svoji nezodpovednost ted si nemohou poridit ani dite.Protoze 2 osoby s dvema platy musi jednoduse usetrit.Vidim to u sebe .Oba mame nevelky prijem a usetrime s tohoErem a proč si tady na bbn často stěuje, e nemá peníze na tohle a na tohle, a ted píe, e dokonce uetříte. Tak o co ti jde?
dui, myslím, e jenom idiot nemyslí za zadní kolečka. je správné, e erem etří. nevím sice jak moc, ale něco pro strýčka příhodu, by měl mít kadý.
Ale jo April, ale řekla bych, e svět je plný idiotů, kdy tedy nepočítám penzijko. To by měl mít snad kadý. Ale těko enská na mateřský uetří z výplaty.
Ale jde o to, e spíe slyím nářky a stěování, jak je vechno drahý, jak si nemůou nic dovolit atd od těch, co si sedí na penězích.
Není tady
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
Erem a proč si tady na bbn často stěuje, e nemá peníze na tohle a na tohle, a ted píe, e dokonce uetříte. Tak o co ti jde?dui, myslím, e jenom idiot nemyslí za zadní kolečka. je správné, e erem etří. nevím sice jak moc, ale něco pro strýčka příhodu, by měl mít kadý.
Ale jo April, ale řekla bych, e svět je plný idiotů, kdy tedy nepočítám penzijko. To by měl mít snad kadý. Ale těko enská na mateřský uetří z výplaty.
Ale jde o to, e spíe slyím nářky a stěování, jak je vechno drahý, jak si nemůou nic dovolit atd od těch, co si sedí na penězích.
jj, kadý si stěuje a jak si říká moje babička - kdo si stěuje, tomu jetě ubrat. ale odloit si kačku na to co kdyby mi odela pračka, lednička, opozdí se výplata je správné. mám kolegy, kteří spravují peníze nesvéprávných a soc. slabých a věř, e i z toho mála jim dokáou pár kaček uspořit.
je rozdíl kudlit a etřit.
Není tady
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
Erem a proč si tady na bbn často stěuje, e nemá peníze na tohle a na tohle, a ted píe, e dokonce uetříte. Tak o co ti jde?dui, myslím, e jenom idiot nemyslí za zadní kolečka. je správné, e erem etří. nevím sice jak moc, ale něco pro strýčka příhodu, by měl mít kadý.
Jsem z toho tvého psaní trochu zmatená. Co vlastně Erem vyčítá?
Není tady
Selima napsal(a):
Eva. napsal(a):
Hypotéku nemají asi ádnou, kdy bydlí v nájmu.
Nerozumím tomu, e ena po čtyřícítce s muem nejspí také v tomto věku, bydlící v nájmu, bez dětí a oba pracující, si stěuje, e má málo peněz. Co s těmi vydělanými penězi za tolik let dělají, e si aspoň troku neuetřili? Práci zase nemají/neměli tak málo placenou. Řidič kamiónu si vydělá poměrně hezké peníze. V tomto věku by u měli oni pomáhat rodičům. Hanba by mě fackovala, kdybych v tomto věku, dokonce bezdětná, chtěla pomoc od svých rodičů. To aby jim k jejich dvěma platům dávali rodiče jetě dalí peníze?Myslím, e Hanka to ale celkom pekne opísala: skôr ne o peniaze ide o ten pocit, e sa má kam obráti... Ja som od rodičov nejakú pomoc nečakala, ale po rozchode mi dobre padlo, e som sa mala narýchlo kam vrtnú, aj so psom... kým sa znovu postavím na nohy.
Tak ona je pomoc a pomoc. Rozdíl je, kdy ti rodiče pomůou v situaci, ve které ses ocitla ty (bydlení a dočasné "oklepání se") nebo kdy dospělé a samostatné dětičky očekávají permanentní přísun financí případně hlídací slubu pro vnoučata kdykoliv k dispozici jako samozřejmost. (myleno obecně, nemyslím tím nikoho konkrétního tady).
Není tady
kdy dospělé a samostatné dětičky očekávají permanentní přísun
čehokoli, co zrovínka "nutně potřebujou" a "musejí mít" a cejtí se bejt "vokrádaný", kdy to hned nedostanou... případně to rodičům vosolí třeba tím, e "nemůeme přijet a dětma, protoe nemáme na benzín".
Ovem toté platí i v opačným gardu - některejch tatínků a (hlavně) maminek je taky dost...
(Rovně obecně myleno - aby si to náhodou někdo nevzal za svý.)
Není tady
Modrovousi, já Erem nic nevyčítám je mi celkem jedno, jak ije.
Jen e si tady kolikrát stěovala, jak nemůe jet na výlet, protoe na to nemá peníze. Nebo e její druh platí vysoké alimenty a má malou výplatu. Nebo si nemůe koupit todle, protoe to je drahý a nemá na to. Člověk by řekl, e z jejího psaní čtu,e ije od výplaty k výplatě. A najednou tady píe, e i z výplaty uetří. Popravdě, to není vyčítání, spí mi to nejde do hlavy.
Ale jsme lidi různí, někdo etří, kudlí, někdo zase utrácí. Kadej ty peníze strká někam jinam.
Není tady
helena napsal(a):
kdy dospělé a samostatné dětičky očekávají permanentní přísun
čehokoli, co zrovínka "nutně potřebujou" a "musejí mít" a cejtí se bejt "vokrádaný", kdy to hned nedostanou... případně to rodičům vosolí třeba tím, e "nemůeme přijet a dětma, protoe nemáme na benzín".
Ovem toté platí i v opačným gardu - některejch tatínků a (hlavně) maminek je taky dost...
(Rovně obecně myleno - aby si to náhodou někdo nevzal za svý.)
Není tady
Hanka M napsal(a):
modrovous napsal(a):
Hanka M napsal(a):
My s muem ijeme u 10 let v podnájmu a nikdo z příbuzních nám nepomůe, ale obráceně mu by se pro rodiče rozkrájel, prostě ho zneuívají. Okolo nás vem rodiče pomáhají, jen k nám chodí jen s prací. Také jim závidím, prostě to tak je. Mu nechce děti, protoe si je z finančních důvodů nemůeme dovolit. Jsme zaměstnaní oba, já si delí dobu hledám práci domů jako přivídělek, ale zatím nic. Mám nemocné nohy, tak nemůu jít vykládat do prodejny zboí, nebo někde umývat podlahu, přes týden vstávám do práce před pátou a vracím se večer po 19. hodině. Snad tak mě nemrzí, e nám rodiče nepomáhají, jen mi schází ten pocit zadních vrátek, kdyby se člověk někdy dostal do úzkých.
Rodiče nejsou povinni se jakkoliv starat o svoje dospělé, soběstačné děti. Stejně tak děti se nemusejí nechat zneuívat svými rodiči.
Nejjistějí je spolehnout se sám na sebe a neočekávat nic. Nejspolehlivěji najde toti pomocnou ruku na konci svého ramene.
To, e si "nepořizujete" děti, kdy jste ve finanční tísni a nemáte vyřeené ani bydlení mi nepřipadá smutné, ale spí rozumné. Je spousta takových, kteří nemyslí, rodí a pak očekávají, e se někdo (stát, rodiče...) postará.Moná je to rozumné nemít děti, kdy na ně nemáme, ale mě jako enské to velice mrzí, je to pro mě smutné. A o to hůř, kdy vím, e můj muský je velice ikovný, opraví auto, náklaďák, býval řidič MKD. Má monost jezdit po EU, nebo se mu nabídla i jiná lepí práce, ale bohuel "se mu nechce někde zase začínat". Tak se drí hůře placené práce, ale s pevnou pracovní dobou 7-15,30 hodin.
Ale abych nebyla to o Erem bylo spí k zamylení.
k Hance - Hani - spí by ses měla zamyslet nad tím, co má doma za chlapa, kdy tě nechá dřít a on má havaj. Ostatní lidi - příbuzní a okolí ti v tomhle nepomůou.
Není tady
dusička napsal(a):
Jen e si tady kolikrát stěovala, jak nemůe jet na výlet, protoe na to nemá peníze. Nebo e její druh platí vysoké alimenty a má malou výplatu. Nebo si nemůe koupit todle, protoe to je drahý a nemá na to. Člověk by řekl, e z jejího psaní čtu,e ije od výplaty k výplatě. A najednou tady píe, e i z výplaty uetří. Popravdě, to není vyčítání, spí mi to nejde do hlavy.
Ale jsme lidi různí, někdo etří, kudlí, někdo zase utrácí. Kadej ty peníze strká někam jinam.
Tak pokud musí vyjít s málem, co asi musela vdycky, kdy z jedné výplaty ivila tři lidi, tak bude zvyklá kadou korunu dvakrát otočit a ví, e na co nemá, to nepotřebuje.
Předpokládám, e teď, kdy má děti velké, tak má peněz trochu víc, take si dělá rezervy, co je podle mého to nejrozumnějí, co udělat můe. Spousta věcí je pro ni drahá, tak je prostě oelí a radi si dá něco stranou. Pak se třeba nemusí zadluit, a se jí odebere např. lednice do údolí stínů.
Mě to připadá normálnějí ne to, co obvykle vidím kolem sebe - spousty půjček na blbiny a pak pláč nad exekučním výměrem.
Není tady
dusička napsal(a):
erem se nikdy netajila tím, e spoří..
Není tady
Hůře placená práce nemusí být nutně patně placená práce. Moná jen si nevydělá tolik, jako kdy pracoval jako řidič kamionu. Vzhledem ke zdravotnímu handicapu Hanky si nemyslím, e dře a e ji dokonce nechá dřít její partner.
To je prima, e se erem daří etřit a e u si můe i něco dopřát. Třeba ten výlet do Prahy. To je fajn a moc jí to přeji.
Upravil(a) Eva. (22. 2. 2015 17:57)
Není tady
Člověk by řekl, e z jejího psaní čtu,e ije od výplaty k výplatě. A najednou tady píe, e i z výplaty uetří.
Pokud potřebuju/chci uetřit - a u na novou pračku nebo na horí časy, tak si holt ten vejlet odpustím, kdy nebudu mít na oboje.
Není tady
Eva. napsal(a):
Hůře placená práce nemusí být nutně patně placená práce. Moná jen si nevydělá tolik, jako kdy pracovat jako řidič kamionu. Vzhledem ke zdravotnímu handicapu Hanky si nemyslím, e dře a e ji dokonce nechá dřít její partner.
jako řidič kamionu taky neměl kdovíjaké výplaty, naskočilo mu to dietama
Není tady
helena napsal(a):
Člověk by řekl, e z jejího psaní čtu,e ije od výplaty k výplatě. A najednou tady píe, e i z výplaty uetří.
Pokud potřebuju/chci uetřit - a u na novou pračku nebo na horí časy, tak si holt ten vejlet odpustím, kdy nebudu mít na oboje.
tak tak... ale občas stojí za to si udělat radost a někam vyrazit, něco si koupit
Není tady
Vím, e jako řidič kamionu má stravné, kdy jede do zahraničí, tak v cizí měně.. Diety ne, diety mají nemocní lidé anebo člověk, co ji sám chce z nějakých důvodů dret. Kdy u máme být přesní.
Upravil(a) Eva. (22. 2. 2015 17:59)
Není tady
modrovous napsal(a):
dusička napsal(a):
Ale jsme lidi různí, někdo etří, kudlí, někdo zase utrácí. Kadej ty peníze strká někam jinam.Tak pokud musí vyjít s málem, co asi musela vdycky, kdy z jedné výplaty ivila tři lidi, tak bude zvyklá kadou korunu dvakrát otočit a ví, e na co nemá, to nepotřebuje.
Předpokládám, e teď, kdy má děti velké, tak má peněz trochu víc, take si dělá rezervy, co je podle mého to nejrozumnějí, co udělat můe. Spousta věcí je pro ni drahá, tak je prostě oelí a radi si dá něco stranou. Pak se třeba nemusí zadluit, a se jí odebere např. lednice do údolí stínů.
Mě to připadá normálnějí ne to, co obvykle vidím kolem sebe - spousty půjček na blbiny a pak pláč nad exekučním výměrem.
Ale je Modrovousi, v tomhle s tebou souhlasím. Nekoupím si něco na co nemám a nebudu se zadluovat. Ale přeci si nebudu ani stěovat,e si nemůu dovolit "drahé maso" kdy vím, e m ůu z platu něco uetřit, kdyby něco. A to je přece fajn.Píu jak tatar
Upravil(a) dusička (22. 2. 2015 18:01)
Není tady
Má naetřeno třeba proto, e si nekoupí drahé maso. Kadý spoříme podle sebe a na čem uznáme za vhodné.
Není tady
Eva. napsal(a):
Vím, e jako řidič kamionu má stravné, kdy jede do zahraničí, tak v cizí měně.. Diety ne, diety mají nemocní lidé anebo člověk, co ji sám chce z nějakých důvodů dret. Kdy u máme být přesní.
říká se tomu tak hovorově ví... jetě jsem neslyela ádného kamioňáka, který říká, e má stravné
Není tady
Eva. napsal(a):
Má naetřeno třeba proto, e si nekoupí drahé maso. Kadý spoříme podle sebe a na čem uznáme za vhodné.
No vdyt jo, at spoří. Vdyt já ji to přeci neberu. A je fajn, e dokáí z platů něco uspořit. Ale proč si tedy stěovat e nemám peníze ?
Upravil(a) dusička (22. 2. 2015 18:03)
Není tady
aprill napsal(a):
říká se tomu tak hovorově ví... jetě jsem neslyela ádného kamioňáka, který říká, e má stravné
A hovorově se také říká, e kamioňák má velkou výplatu. Nerozliuje se, e má mzdu a stravné.
Není tady
Eva. napsal(a):
http://board.proridice.eu/viewtopic.php?f=9&t=1031
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/ … ji-si.html
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/on … ranit.html
stačí nebo mám jetě pokračovat?
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
http://board.proridice.eu/viewtopic.php?f=9&t=1031
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/ … ji-si.html
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/on … ranit.html
stačí nebo mám jetě pokračovat?
hovorově se říká, e dostane diety rovná se cesták.
Není tady
aprill, nebudu ti sem dávat odkaz na přísluné paragrafy Zákoníku práce, kde je určená výe stravného.
Není tady
Eva. napsal(a):
aprill napsal(a):
A hovorově se také říká, e kamioňák má velkou výplatu. Nerozliuje se, e má mzdu a stravné.
jako vdy, opět se mýlí... vydělám pár upů, diety mám sluné
Není tady