6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
modrovous napsal(a):
Hanka M napsal(a):
My s muem ijeme u 10 let v podnájmu a nikdo z příbuzních nám nepomůe, ale obráceně mu by se pro rodiče rozkrájel, prostě ho zneuívají. Okolo nás vem rodiče pomáhají, jen k nám chodí jen s prací. Také jim závidím, prostě to tak je. Mu nechce děti, protoe si je z finančních důvodů nemůeme dovolit. Jsme zaměstnaní oba, já si delí dobu hledám práci domů jako přivídělek, ale zatím nic. Mám nemocné nohy, tak nemůu jít vykládat do prodejny zboí, nebo někde umývat podlahu, přes týden vstávám do práce před pátou a vracím se večer po 19. hodině. Snad tak mě nemrzí, e nám rodiče nepomáhají, jen mi schází ten pocit zadních vrátek, kdyby se člověk někdy dostal do úzkých.
Rodiče nejsou povinni se jakkoliv starat o svoje dospělé, soběstačné děti. Stejně tak děti se nemusejí nechat zneuívat svými rodiči.
Nejjistějí je spolehnout se sám na sebe a neočekávat nic. Nejspolehlivěji najde toti pomocnou ruku na konci svého ramene.
To, e si "nepořizujete" děti, kdy jste ve finanční tísni a nemáte vyřeené ani bydlení mi nepřipadá smutné, ale spí rozumné. Je spousta takových, kteří nemyslí, rodí a pak očekávají, e se někdo (stát, rodiče...) postará.
Moná je to rozumné nemít děti, kdy na ně nemáme, ale mě jako enské to velice mrzí, je to pro mě smutné. A o to hůř, kdy vím, e můj muský je velice ikovný, opraví auto, náklaďák, býval řidič MKD. Má monost jezdit po EU, nebo se mu nabídla i jiná lepí práce, ale bohuel "se mu nechce někde zase začínat". Tak se drí hůře placené práce, ale s pevnou pracovní dobou 7-15,30 hodin.
Není tady
Teď jsem náhodou četla Hani, ze pracujete jako manaerka v mení společnosti, to ale nemůe mít zase tak malý plat, aby jste nemohli mít miminko?
Není tady
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Je zajimave,ze se za 20 let nic nezmenilo i ja jsem mela problem umistit deti do matersky skolky.
Kdo to sleduje, ví, e změnilo. V letech, kdy bylo dětí málo. Teď zase nastoupily silnějí ročníky.
V dobe kdyz jsem byla mala a moji sourozenci, tak nas do skolky vzali az po nekolika letech. A to nebyla materska tak dlouha. Byla jen nekolik mesicu. Dali nas k babicce a ta musela odejit z prace predcasne.
Není tady
Obojí rodičové jsou stejní, nepomůou, ani morálně, ale pomoc očekávají.
Jak by sis takovou pomoc představovala?
Moná je to rozumné nemít děti, kdy na ně nemáme
Moná byste i měli, kdyby pan manel nebyl tak trochu sobeček... "see mu nabídla i jiná lepí práce, ale bohuel "se mu nechce někde zase začínat". Tak se drí hůře placené práce, ale s pevnou pracovní dobou"
Není tady
Hance M je přes 40 let a je zdravotně postiená, jestli si vzpomínám. Asi dost váně. V takovém případě je rozumnějí děti nemít.
Není tady
Eva. napsal(a):
Hance M je přes 40 let a je zdravotně postiená, jestli si vzpomínám. Asi dost váně. V takovém případě je rozumnějí děti nemít.
PROČ?
Není tady
Judyna napsal(a):
Eva. napsal(a):
PROČ?
pokud si přečte co o sobě hanka napsala, tak to zjistí. souhlasím s evou!
Není tady
Asi je rozumnějí v tomto případě deti nemít. Ja nevím na mě to trochu působí, ze ani Hanka zase tak moc neprahne po miminku i kdy rika opak.
Není tady
Myslím si, e v jejím věku, myslím 43 let, je rizikové mít první dítě i pro zdravou enu a to dítě. Nato pro enu s velkým zdravotním omezením. Take podle mého názoru tady u ani není co řeit. Nehledě na to, e u by moná v tomto věku ani nelo otěhotnět.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Je zajimave,ze se za 20 let nic nezmenilo i ja jsem mela problem umistit deti do matersky skolky.
Ono se to změnilo, ale trochu jinak. V naí kolce můe být max. 25 dětí, předpisy na prostor, hygienu atd. V době mých dětí jich tam bylo 45 běně a lo to, v té samé kolce, s tím samým zázemím. Moc tomu nerozumím, proč dnení dítě potřebuje víc metrů na jednoho ne před 20ti lety
Není tady
Hanko, jestli je vám s manelem kolem 40 jak jsem se tu dočetla, proč očekává pomoc od rodičů?ta by u měla směřovat opačným směrem - k rodičům. Moje děti mají přes 20, taky jim nijak finančně ani jinak nepomáháme, nevím proč bych to měla dělat. Navíc mají větí plat ne já :-))) take mi dopřávají dárky, který si přeju atd.
Není tady
Lamatko napsal(a):
Teď jsem náhodou četla Hani, ze pracujete jako manaerka v mení společnosti, to ale nemůe mít zase tak malý plat, aby jste nemohli mít miminko?
Tak ale na materskej a rodičovskej asi budú BEZ jej manaérskeho platu, nie?
Není tady
To ano, ale reagují na to ze Hanka psala, ze tak akorát vyjdou...
Není tady
Je spousta lidí, kterým rodiče začali pomáhat a kdy se jim narodila ta vnoučátka. Vak je nemusí podporovat finančně, stačí, kdy vnoučátka pohlídají, někam je vezmou, postarají se jim o program. Hančin manel by musel jezdit zase s kamionem, aby víc vydělal a Hanka by nesměla být natvaná, e není často doma. Dítě nepotřebuje drahé kočárky, postýlky, hračky, tablety, mobily, ani značkové oblečení, potřebuje lásku a podnětné prostředí, maminku, která se mu trpělivě a s láskou věnuje. Je spousta lidí, kteří nemají vlastní byt a bydlí v nájmu a bydlí tam spokojeně, Nejlepí je mít pronajatý byt od obce, tam se nedělají podrazy ve smyslu skokového zdraení nájmů, vypínání vody a tepla, kdy se chtějí zbavit nepříjemných nájemníků. Já být Hankou, tak bych to zkusila. Nala bych si na internetu skupinu podobných matek, abych nebyla tak sama a bez pomoci. No a hlavně zjistit, jestli jde otěhotnět jetě normálně, Já jsem měla od 39 let problémy a v 44 letech normální přechod.
Není tady
Lamatko napsal(a):
To ano, ale reagují na to ze Hanka psala, ze tak akorát vyjdou...
nevie, kožko zarába jej mu, kožko ona, akú majú hypotéku.... viem toho málo na nejaké závery.
Není tady
Hypotéku nemají asi ádnou, kdy bydlí v nájmu.
Nerozumím tomu, e ena po čtyřícítce s muem nejspí také v tomto věku, bydlící v nájmu, bez dětí a oba pracující, si stěuje, e má málo peněz. Co s těmi vydělanými penězi za tolik let dělají, e si aspoň troku neuetřili? Práci zase nemají/neměli tak málo placenou. Řidič kamiónu si vydělá poměrně hezké peníze. V tomto věku by u měli oni pomáhat rodičům. Hanba by mě fackovala, kdybych v tomto věku, dokonce bezdětná, chtěla pomoc od svých rodičů. To aby jim k jejich dvěma platům dávali rodiče jetě dalí peníze?
Upravil(a) Eva. (22. 2. 2015 8:16)
Není tady
Těko říct jak to Hanka myslela s tou pomoci od rodicu?
Není tady
Eva. napsal(a):
Nerozumím tomu, e ena po čtyřícítce s muem nejspí také v tomto věku, bydlící v nájmu, bez dětí a oba pracující, si stěuje, e má málo peněz. Co s těmi vydělanými penězi za tolik let dělají, e si aspoň troku neuetřili? Práci zase nemají/neměli tak málo placenou. Řidič kamiónu si vydělá poměrně hezké peníze. V tomto věku by u měli oni pomáhat rodičům. Hanba by mě fackovala, kdybych v tomto věku, dokonce bezdětná, chtěla pomoc od svých rodičů. To aby jim k jejich dvěma platům dávali rodiče jetě dalí peníze?
Myslím, e Hanka to ale celkom pekne opísala: skôr ne o peniaze ide o ten pocit, e sa má kam obráti... Ja som od rodičov nejakú pomoc nečakala, ale po rozchode mi dobre padlo, e som sa mala narýchlo kam vrtnú, aj so psom... kým sa znovu postavím na nohy.
Upravil(a) Selima (22. 2. 2015 12:08)
Není tady
Eva. napsal(a):
Tak s tim souhlasim.Nebo je to tak,ze oba maji velke dluhy ktere splaci a pro svoji nezodpovednost ted si nemohou poridit ani dite.Protoze 2 osoby s dvema platy musi jednoduse usetrit.Vidim to u sebe .Oba mame nevelky prijem a usetrime s toho
Není tady
Clovek by se mel spolehat sam na sebe ne na rodice.
Není tady
Hanko, co adopce?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Clovek by se mel spolehat sam na sebe ne na rodice.
To hovorí ty, čo si sa tu saovala, ako ti/vám otec nepomáhal a nepomáha?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nerozumím tomu, e ena po čtyřícítce s muem nejspí také v tomto věku, bydlící v nájmu, bez dětí a oba pracující, si stěuje, e má málo peněz. Co s těmi vydělanými penězi za tolik let dělají, e si aspoň troku neuetřili? Práci zase nemají/neměli tak málo placenou. Řidič kamiónu si vydělá poměrně hezké peníze. V tomto věku by u měli oni pomáhat rodičům. Hanba by mě fackovala, kdybych v tomto věku, dokonce bezdětná, chtěla pomoc od svých rodičů. To aby jim k jejich dvěma platům dávali rodiče jetě dalí peníze?Tak s tim souhlasim.Nebo je to tak,ze oba maji velke dluhy ktere splaci a pro svoji nezodpovednost ted si nemohou poridit ani dite.Protoze 2 osoby s dvema platy musi jednoduse usetrit.Vidim to u sebe .Oba mame nevelky prijem a usetrime s toho
Erem a proč si tady na bbn často stěuje, e nemá peníze na tohle a na tohle, a ted píe, e dokonce uetříte. Tak o co ti jde?
Není tady
dusička napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nerozumím tomu, e ena po čtyřícítce s muem nejspí také v tomto věku, bydlící v nájmu, bez dětí a oba pracující, si stěuje, e má málo peněz. Co s těmi vydělanými penězi za tolik let dělají, e si aspoň troku neuetřili? Práci zase nemají/neměli tak málo placenou. Řidič kamiónu si vydělá poměrně hezké peníze. V tomto věku by u měli oni pomáhat rodičům. Hanba by mě fackovala, kdybych v tomto věku, dokonce bezdětná, chtěla pomoc od svých rodičů. To aby jim k jejich dvěma platům dávali rodiče jetě dalí peníze?Tak s tim souhlasim.Nebo je to tak,ze oba maji velke dluhy ktere splaci a pro svoji nezodpovednost ted si nemohou poridit ani dite.Protoze 2 osoby s dvema platy musi jednoduse usetrit.Vidim to u sebe .Oba mame nevelky prijem a usetrime s toho
Erem a proč si tady na bbn často stěuje, e nemá peníze na tohle a na tohle, a ted píe, e dokonce uetříte. Tak o co ti jde?
dui, myslím, e jenom idiot nemyslí za zadní kolečka. je správné, e erem etří. nevím sice jak moc, ale něco pro strýčka příhodu, by měl mít kadý.
Není tady