Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 20. 2. 2015 15:14

Hanka M
♥♥-----

Re: Chlap neumi vydelat

modrovous napsal(a):

Hanka M napsal(a):

My s mužem žijeme už 10 let v podnájmu a nikdo z příbuzních nám nepomůže, ale obráceně muž by se pro rodiče rozkrájel, prostě ho zneužívají. Okolo nás všem rodiče pomáhají, jen k nám chodí jen s prací. Také jim závidím, prostě to tak je. Muž nechce děti, protože si je z finančních důvodů nemůžeme dovolit. Jsme zaměstnaní oba, já si delší dobu hledám práci domů jako přivídělek, ale zatím nic. Mám nemocné nohy, tak nemůžu jít vykládat do prodejny zboží, nebo někde umývat podlahu, přes týden vstávám do práce před pátou a vracím se večer po 19. hodině. Snad tak mě nemrzí, že nám rodiče nepomáhají, jen mi schází ten pocit zadních vrátek, kdyby se člověk někdy dostal do úzkých.

Rodiče nejsou povinni se jakkoliv starat o svoje dospělé, soběstačné děti. Stejně tak děti se nemusejí nechat zneužívat svými rodiči.
Nejjistější je spolehnout se sám na sebe a neočekávat nic. Nejspolehlivěji najdeš totiž pomocnou ruku na konci svého ramene.

To, že si "nepořizujete" děti, když jste ve finanční tísni a nemáte vyřešené ani bydlení mi nepřipadá smutné, ale spíš rozumné. Je spousta takových, kteří nemyslí, rodí a pak očekávají, že se někdo (stát, rodiče...) postará. hmm

Možná je to rozumné nemít děti, když na ně nemáme, ale mě jako ženské to velice mrzí, je to pro mě smutné. A o to hůř, když vím, že můj mužský je velice šikovný, opraví auto, náklaďák, býval řidič MKD. Má možnost jezdit po EU, nebo se mu nabídla i jiná lepší práce, ale bohužel "se mu nechce někde zase začínat". Tak se drží hůře placené práce, ale s pevnou pracovní dobou 7-15,30 hodin.

Není tady

#77 20. 2. 2015 15:40

Lamatko
♥♥♥♥---

Teď jsem náhodou četla Hani, ze pracujete jako manažerka v menší společnosti, to ale nemůžeš mít zase tak malý plat, aby jste nemohli mít miminko?

Není tady

#78 20. 2. 2015 17:11

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Eva. napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Je zajimave,ze se za 20 let nic nezmenilo i ja jsem mela problem umistit deti do matersky skolky.

Kdo to sleduje, ví, že změnilo. V letech, kdy bylo dětí málo. Teď zase nastoupily silnější ročníky.

V dobe kdyz jsem byla mala a moji sourozenci, tak nas do skolky vzali az po nekolika letech. A to nebyla materska tak dlouha. Byla jen nekolik mesicu.  Dali nas k babicce a ta musela odejit z prace predcasne.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#79 20. 2. 2015 18:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Obojí rodičové jsou stejní, nepomůžou, ani morálně, ale pomoc očekávají.
Jak by sis takovou pomoc představovala?
Možná je to rozumné nemít děti, když na ně nemáme
Možná byste i měli, kdyby pan manžel nebyl tak trochu sobeček... "see mu nabídla i jiná lepší práce, ale bohužel "se mu nechce někde zase začínat". Tak se drží hůře placené práce, ale s pevnou pracovní dobou"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#80 20. 2. 2015 19:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Hance M je přes 40 let a je zdravotně postižená, jestli si vzpomínám. Asi dost vážně. V takovém případě je rozumnější děti nemít.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#81 20. 2. 2015 21:34

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Hance M je přes 40 let a je zdravotně postižená, jestli si vzpomínám. Asi dost vážně. V takovém případě je rozumnější děti nemít.

PROČ?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#82 20. 2. 2015 21:39

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Judyna napsal(a):

Eva. napsal(a):

PROČ?

pokud si přečteš co o sobě hanka napsala, tak to zjistíš. souhlasím s evou!

Není tady

#83 20. 2. 2015 21:52

Lamatko
♥♥♥♥---

Asi je rozumnější v tomto případě deti nemít. Ja nevím na mě to trochu působí, ze ani Hanka zase tak moc neprahne po miminku i když rika opak.

Není tady

#84 20. 2. 2015 22:00

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím si, že v jejím věku, myslím 43 let, je rizikové mít první dítě i pro zdravou ženu a to dítě. Natož pro ženu s velkým zdravotním omezením. Takže podle mého názoru tady už ani není co řešit. Nehledě na to, že už by možná v tomto věku ani nešlo otěhotnět.

Není tady

#85 20. 2. 2015 22:17

Lamatko
♥♥♥♥---

Asi ano

Není tady

#86 21. 2. 2015 9:34

holcina
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Je zajimave,ze se za 20 let nic nezmenilo i ja jsem mela problem umistit deti do matersky skolky.

Ono se to změnilo, ale trochu jinak. V naší školce může být max. 25 dětí, předpisy na prostor, hygienu atd. V době mých dětí jich tam bylo 45 běžně a šlo to, v té samé školce, s tím samým zázemím. Moc tomu nerozumím, proč dnešní dítě potřebuje víc metrů na jednoho než před 20ti lety

Není tady

#87 21. 2. 2015 9:42

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Hanko, jestli je vám s manželem kolem 40 jak jsem se tu dočetla, proč očekávᚠpomoc od rodičů?ta by už měla směřovat opačným směrem - k rodičům. Moje děti mají přes 20, taky jim nijak finančně ani jinak nepomáháme, nevím proč bych to měla dělat. Navíc mají větší plat než já :-))) takže mi dopřávají dárky, který si přeju atd.

Není tady

#88 21. 2. 2015 21:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Lamatko napsal(a):

Teď jsem náhodou četla Hani, ze pracujete jako manažerka v menší společnosti, to ale nemůžeš mít zase tak malý plat, aby jste nemohli mít miminko?

Tak ale na materskej a rodičovskej asi budú BEZ jej manažérskeho platu, nie?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#89 21. 2. 2015 22:07

Lamatko
♥♥♥♥---

To ano, ale reagují na to ze Hanka psala, ze tak akorát vyjdou...

Není tady

#90 21. 2. 2015 23:10

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Je spousta lidí, kterým rodiče začali pomáhat až když se jim narodila ta vnoučátka. Však je nemusí podporovat finančně, stačí, když vnoučátka pohlídají, někam je vezmou, postarají se jim o program. Hančin manžel by musel jezdit zase s kamionem, aby víc vydělal a Hanka by nesměla být naštvaná, že není často doma. Dítě nepotřebuje drahé kočárky, postýlky, hračky, tablety, mobily, ani značkové oblečení, potřebuje lásku a podnětné prostředí, maminku, která se mu trpělivě a s láskou věnuje. Je spousta lidí, kteří nemají vlastní byt a bydlí v nájmu a bydlí tam spokojeně, Nejlepší je mít pronajatý byt od obce, tam se nedělají podrazy ve smyslu skokového zdražení nájmů, vypínání vody a tepla, když se chtějí zbavit nepříjemných nájemníků. Já být Hankou, tak bych to zkusila. Našla bych si na internetu skupinu podobných matek, abych nebyla tak sama a bez pomoci. No a hlavně zjistit, jestli jde otěhotnět ještě normálně, Já jsem měla od 39 let problémy a v 44 letech normální přechod.

Není tady

#91 21. 2. 2015 23:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Lamatko napsal(a):

To ano, ale reagují na to ze Hanka psala, ze tak akorát vyjdou...

nevieš, kožko zarába jej muž, kožko ona, akú majú hypotéku.... viem toho málo na nejaké závery.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#92 22. 2. 2015 8:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Hypotéku nemají asi žádnou, když bydlí v nájmu.
Nerozumím tomu, že žena po čtyřícítce s mužem nejspíš také v tomto věku, bydlící v nájmu, bez dětí a oba pracující, si stěžuje, že má málo peněz. Co s těmi vydělanými penězi za tolik let dělají, že si aspoň trošku neušetřili? Práci zase nemají/neměli tak málo placenou. Řidič kamiónu si vydělá poměrně hezké peníze. V tomto věku by už měli oni pomáhat rodičům. Hanba by mě fackovala, kdybych v tomto věku, dokonce bezdětná, chtěla pomoc od svých rodičů. To aby jim k jejich dvěma platům dávali rodiče ještě další peníze?

Upravil(a) Eva. (22. 2. 2015 8:16)

Není tady

#93 22. 2. 2015 8:55

Lamatko
♥♥♥♥---

Těžko říct jak to Hanka myslela s tou pomoci od rodicu?

Není tady

#94 22. 2. 2015 12:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Nerozumím tomu, že žena po čtyřícítce s mužem nejspíš také v tomto věku, bydlící v nájmu, bez dětí a oba pracující, si stěžuje, že má málo peněz. Co s těmi vydělanými penězi za tolik let dělají, že si aspoň trošku neušetřili? Práci zase nemají/neměli tak málo placenou. Řidič kamiónu si vydělá poměrně hezké peníze. V tomto věku by už měli oni pomáhat rodičům. Hanba by mě fackovala, kdybych v tomto věku, dokonce bezdětná, chtěla pomoc od svých rodičů. To aby jim k jejich dvěma platům dávali rodiče ještě další peníze?

Myslím, že Hanka to ale celkom pekne opísala: skôr než o peniaze ide o ten pocit, že sa mᚠkam obráti... Ja som od rodičov nejakú pomoc nečakala, ale po rozchode mi dobre padlo, že som sa mala narýchlo kam vrtnú, aj so psom... kým sa znovu postavím na nohy.

Upravil(a) Selima (22. 2. 2015 12:08)

Brita

Není tady

#95 22. 2. 2015 13:03

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Tak s tim souhlasim.Nebo je to tak,ze oba maji velke dluhy ktere splaci a pro svoji nezodpovednost ted si nemohou poridit ani dite.Protoze 2 osoby s dvema platy musi jednoduse usetrit.Vidim to u sebe .Oba mame nevelky prijem a usetrime s toho

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#96 22. 2. 2015 13:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Clovek by se mel spolehat sam na sebe ne na rodice.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#97 22. 2. 2015 14:01

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Hanko, co adopce?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#98 22. 2. 2015 14:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Clovek by se mel spolehat sam na sebe ne na rodice.

To hovoríš ty, čo si sa tu sažovala, ako ti/vám otec nepomáhal a nepomáha? va

Brita

Není tady

#99 22. 2. 2015 15:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

eremuruss napsal(a):

Eva. napsal(a):

Tak s tim souhlasim.Nebo je to tak,ze oba maji velke dluhy ktere splaci a pro svoji nezodpovednost ted si nemohou poridit ani dite.Protoze 2 osoby s dvema platy musi jednoduse usetrit.Vidim to u sebe .Oba mame nevelky prijem a usetrime s toho

Erem a proč si tady na bbn často stěžuješ, že nemᚠpeníze na tohle a na tohle, a ted píšeš, že dokonce ušetříte. Tak o co ti jde?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#100 22. 2. 2015 16:01

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

dusička napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Eva. napsal(a):

Erem a proč si tady na bbn často stěžuješ, že nemᚠpeníze na tohle a na tohle, a ted píšeš, že dokonce ušetříte. Tak o co ti jde?

duši, myslím, že jenom idiot nemyslí za zadní kolečka. je správné, že erem šetří. nevím sice jak moc, ale něco pro strýčka příhodu, by měl mít každý.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí