18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
estka napsal(a):
Emi, pokud má nájemní smlouvu, tak si na státní sociálni pomoci poádej o příspěvek na bydlení.
No to promyslim i kdyz ja nerada o neco zadam ,na uradech se kvuli memu vzhledu chovaji nekdy pekne hnusne.byva to ponizujici ,proto co nejmene.Jinak ,myslim ,ze az zacnu zase pracovat ,tak se to alespon o tech 5 tisic zvedne a bude lip. Vim sebelitost nevede nikam ,mne tyhle ty litosti prepadaji kvuli detem. Zrovna vcera,jsem videla od sousedky mamu ,jak nesla pro vnouce upeceny dort a darecky ,zaboli to poradne ,hlavne kvuli detstvi a mym detem .
Není tady
i kdyz ja nerada o neco zadam ,na uradech se kvuli memu vzhledu chovaji nekdy pekne hnusne
A nemohl by tam jít manel?
Jasně... nemohl, je to muskej
Ale - proč se vzdávat něčeho, na co byste případně měli nárok? U kvůli dětem by se asi dalo leccos překousnout...
zaboli to poradne ,hlavne kvuli detstvi a mym detem
No... a teď si představ, e by to byla tvoje máma a taky "nesla pro vnouce" - akorát e ne pro tvoje...
Není tady
proč se chovají hnusně kvůli vzhledu ? Tak tam jděte spolu, kdy nechce jít sama. Ale jdi, kadá koruna dobrá a nárok určitě máte.
Jinak se dají při mateřské nosit letáky, nebo nabídni hlídání dítěte za peníze, práci na pc..cokoliv
Nám holka taky nikdo nic nedal a jsem ráda, protoe nás těí, e jsme si po pořídili za své a nemusíme být vděční. Jo, dárky dětem to je jiná..to babičky a dědové fungují (narozky, Vánoce).
Tak nevě hlavu, bud ráda, e jste vichni zdravý a manel e má práci...po mateřské bude líp
Není tady
Emi, drím moc palce. Ty letáky jsou fajn - aspoň něco. Taky jsem z malého města a vím moc dobře, e brigáda na malém městě se shání opravdu patně a zdaleka ne kadý můe studovat nebo někoho doučovat.
Jetě mě napadla jedna věc, která ale nesouvisí s penězi. Psala jsi o tom, e je Ti líto, kdy vidí jít babičku za vnoučaty. Ví, existuje dost starích osamělých lidí, kteří dělají takovým rodinám jako jste vy náhradní prarodiče. Dokonce jsem i viděla inzeráty na toto téma.
Není tady
Já mám rodiče, ale doma to bylo hrozné, otec mě psychicky týral i matku, sestru méně, byl o dost mladí a ji označil za mongola a bylo.
Vystudovala jsem v,ale musela jsem doma platit při studiu na nájem a jídlo,jinam by mě vystěhovat,vdycky matce da o nějakou částku méně na jídlo a matka za mnou chodila pro zbytek,ponioval i ji a ona se mě nikdy nezastala,vdycky mi říkala, nezlob se, co mám dělat - slepice jedna.
Pak jsem odela a nedali mi nic, jak se mi narodily děti,ze začátku se trochu snaili, nemohu nic říct,ale kdy měli vyjíměčně děti na víkend a on u tam děti nechtěl,řekl matce, a mi u děti přivede, jinak jí omlátí hlavu o zem....
Po letech otec prohrál celý byt v hazardu a jetě pořád mají velké dluhy a tak bydlí v podnájmu a nemají peníze na nic, ani k nim nemohu na oběd s dětma,prostě nic.
mamka mi ale chodí hlídat,pomáhá ,jen děti nikam nevezme a nic jim nekoupí...
Mám taky komplex,e mají vichni více,závidím hodně
tady jsem psala u hodně, ostatní mě označují za rozmazlenou,která si pořád stěuje a je na peníze, ale já autorku vlákna chápu, e 13 000 kč na chlapa na směny je málo, taky by mi to vadilo,absence zázemí je hodně důleitá,uskromnit sedá, jen větina pisatelek je tady starích a ony vychovávaly děti v jiné dopbě a tam tolik nevadilo ít trochu skroměji,byly mení rozdíly a jiné monosti.
taky bych chtěla, aby nai měli třeba chatu a vzali nás tam někdy nebo děti,za tuhle ideu mě tady ale odsuzují....
Kdy má děti jen u sebe a nemá ty babičky,tak vechno platí,babičky přece jenom pomohou,ale to jim nevysvětlí tady.
Včera mi syn poprvé řekl, e závidí spoluákům, e jsou o prázdninách na chatě u babičky,jak mi asi je?
Být tebou, promluvím s manelem o práci a taky sama hledám ale monosti brigády nebo studia,stejně ti nic jiného nezbývá.
mě k tomu navíc tíí samota a druhý postiený syn a jak se říká, kdy nemá záitky s přáteli, tak jse za zábavou za peníze s dětma,můu dělat, co chci a taky jsem zoufalá a naříkám,jene lidi to otravuje, chtějí jen pozitivní lidi,dokud budou mít zazemí,nikdy pocity prázdnoty a absence rodiny nepochopí.
Není tady
emiliona napsal(a):
Mozna spatne zvoleny nazev.meho muze mam rada a vazim si ho .Nebylo to myslene do slova ,muj muz se snazi a dela co nejlepe umi .Ja jsem vyucena prodavacka a on jako soustruznik .Bydlime v Jihomoravskem kraji.Ja jsem praovala v potravinovem retezci , ve svem oboru. Rodicak mam ,ale nic moc. Brigada tu pro mne neni ,bydlime na malem meste ,auto nemame ,ale od brezna budu roznaset letaky misto kamaradky ,ji se to uz nechce delat.Mame pronajaty byt,nez jsme mely deti bydlely jsme asi 6let na ubytovne a setrily jsme na vybaveni bytu.Prispevky nebereme zadne ,byli jsme vedeni samostatnosti a tak se to snazime zvladat sami.Chtela jsem prispevek na deti,ale dle vypoctu jsme nejakou stovkou presahly hranice a tak nam ho nepriznali. takze smula.Lina nejsem ,trochu je problem v tom,ze jsem trochu snedsi pleti a vypadam jako mensina CR .Takze mne nikdo nechce moc zamestnat. Prvni dite jsem mela ve 30 ti.Nezodpovedni nejsme,na VS nemam bunky .Zijeme normalne akorat tech penez po zaplaceni najmu ,sipa ,telefonu se moc nedostava ,na konci mesice varim uz jen nudle a polevku .Myslim,ze hospodarit umim,ale ceny v obchodech absolutne neodpovidaji platum . Vidim jak kamaradkam pomahaji rodice ,taky by nektere vubec nevysly ,nezavidim ,ale spise to hodne zaboli .Spise jsem se chtela jen vyzpovidat ,dekuji za nazory
1. z barvy tvé pleti si nic nedělej,protoe jsou to hlavně romové,kteří jsou na sociálce jak doma a umí perfektně čeerpat dávky a jetě mnohem více. A potom v ivotě u to tak chodí i u lidí,kteří nejsou z děcáku,e holt někdy musíme překročit svůj vl.stín a dělat i to,co je nepohodlné,nepříjemné
2. poplatí sipo a tel a jste na huntě? Kdy se tak zeptám,na co vlastně máte ten telefon a kolik provoláte? Náklady je třeba eliminovat a narovinu ti řeknu,e takoví lidé,jako vy,kteří mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou,by si neměli dovolit protelefonovat víc měsíčně ne max. za 100,-Kč.
Není tady
Emi, Andy Ti napsala svůj názor a jistě to myslela dobře. Ale já ze svého pohledu - a taky upřímně - ti říkám - nenech se uírat závistí. To ublíí víc ne nedostatek peněz. Protoe vdycky se najdou lidi, kteří budou mít víc ne ty, nikdy bys nebyla spokojená. Já moc dobře vím, e peníze jsou moc důleité - je to základ, bez nich to nejde, ale zkus si na své situaci najít nějaké to plus.
Píe, e jste oba z děcáku. Přesto jste si dokázali po 6 letech na ubytovně naetřit na vybavení bytu. Ani jeden jste se neflákali. Máte (doufám) zdravé děti, má manela, který se stará. Podle toho, jak píe, jsi načisto ikovná baba.
Není tady
Judyna napsal(a):
Emi, Andy Ti napsala svůj názor a jistě to myslela dobře. Ale já ze svého pohledu - a taky upřímně - ti říkám - nenech se uírat závistí. To ublíí víc ne nedostatek peněz. Protoe vdycky se najdou lidi, kteří budou mít víc ne ty, nikdy bys nebyla spokojená. Já moc dobře vím, e peníze jsou moc důleité - je to základ, bez nich to nejde, ale zkus si na své situaci najít nějaké to plus.
Píe, e jste oba z děcáku. Přesto jste si dokázali po 6 letech na ubytovně naetřit na vybavení bytu. Ani jeden jste se neflákali. Máte (doufám) zdravé děti, má manela, který se stará. Podle toho, jak píe, jsi načisto ikovná baba.
Správný přístup.
Není tady
emiliona napsal(a):
estka napsal(a):
Emi, pokud má nájemní smlouvu, tak si na státní sociálni pomoci poádej o příspěvek na bydlení.
No to promyslim i kdyz ja nerada o neco zadam ,na uradech se kvuli memu vzhledu chovaji nekdy pekne hnusne.byva to ponizujici ,proto co nejmene.Jinak ,myslim ,ze az zacnu zase pracovat ,tak se to alespon o tech 5 tisic zvedne a bude lip. Vim sebelitost nevede nikam ,mne tyhle ty litosti prepadaji kvuli detem. Zrovna vcera,jsem videla od sousedky mamu ,jak nesla pro vnouce upeceny dort a darecky ,zaboli to poradne ,hlavne kvuli detstvi a mym detem .
emi, ne vdycky a ne vude jsou takové idylické vztahy samozřejmostí ...
Není tady
Jaku napsal(a):
emiliona napsal(a):
Mozna spatne zvoleny nazev.meho muze mam rada a vazim si ho .Nebylo to myslene do slova ,muj muz se snazi a dela co nejlepe umi .Ja jsem vyucena prodavacka a on jako soustruznik .Bydlime v Jihomoravskem kraji.Ja jsem praovala v potravinovem retezci , ve svem oboru. Rodicak mam ,ale nic moc. Brigada tu pro mne neni ,bydlime na malem meste ,auto nemame ,ale od brezna budu roznaset letaky misto kamaradky ,ji se to uz nechce delat.Mame pronajaty byt,nez jsme mely deti bydlely jsme asi 6let na ubytovne a setrily jsme na vybaveni bytu.Prispevky nebereme zadne ,byli jsme vedeni samostatnosti a tak se to snazime zvladat sami.Chtela jsem prispevek na deti,ale dle vypoctu jsme nejakou stovkou presahly hranice a tak nam ho nepriznali. takze smula.Lina nejsem ,trochu je problem v tom,ze jsem trochu snedsi pleti a vypadam jako mensina CR .Takze mne nikdo nechce moc zamestnat. Prvni dite jsem mela ve 30 ti.Nezodpovedni nejsme,na VS nemam bunky .Zijeme normalne akorat tech penez po zaplaceni najmu ,sipa ,telefonu se moc nedostava ,na konci mesice varim uz jen nudle a polevku .Myslim,ze hospodarit umim,ale ceny v obchodech absolutne neodpovidaji platum . Vidim jak kamaradkam pomahaji rodice ,taky by nektere vubec nevysly ,nezavidim ,ale spise to hodne zaboli .Spise jsem se chtela jen vyzpovidat ,dekuji za nazory
1. z barvy tvé pleti si nic nedělej,protoe jsou to hlavně romové,kteří jsou na sociálce jak doma a umí perfektně čeerpat dávky a jetě mnohem více. A potom v ivotě u to tak chodí i u lidí,kteří nejsou z děcáku,e holt někdy musíme překročit svůj vl.stín a dělat i to,co je nepohodlné,nepříjemné
2. poplatí sipo a tel a jste na huntě? Kdy se tak zeptám,na co vlastně máte ten telefon a kolik provoláte? Náklady je třeba eliminovat a narovinu ti řeknu,e takoví lidé,jako vy,kteří mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou,by si neměli dovolit protelefonovat víc měsíčně ne max. za 100,-Kč.
Ja nejsem Romka ,ale vypadam tak ,manzel neni take ciste bily.Jinak s mentalitou Romu nemame nic spolecneho ,ale vysvetluj to druhym....
Naklady mamerozpoctene tak ,aby jsme proste na ten mesic vysly,mame i internet ,ten taky potrebujeme hlavne i kvuli praci .Telefon je nezbytny ,kdyby se neco stalo s detmi atp...Ale i z toho mala vychazime. Dluhy nemame a zasadne nedelame.
Není tady
Judyna napsal(a):
Dekuji za podporu,zdrave deti mame, myslim ,ze mne to tak ubiji ,protoze jsem na MD .Jeste tak rok a pujdu zase do prace .A urcite se to potom zlepsi.
Není tady
Kiara napsal(a):
emiliona napsal(a):
estka napsal(a):
To je taky pravda,nejsme na nikym vazani.
Není tady
Jeste jsem se chtela zeptat ostatich maminek na MD jak to delate vy ,kdyz finance se zmensily? A nebo i ti starsi ,jak jste to resily na MD?
Není tady
větina pisatelek je tady starích a ony vychovávaly děti v jiné dopbě a tam tolik nevadilo ít trochu skroměji,byly mení rozdíly a jiné monosti
A na tos, andy, přila sama, nebo ti to někdo vyprávěl?
Jeste tak rok a pujdu zase do prace .A urcite se to potom zlepsi.
To ví, e jo... u teď ti drím pěsti
Není tady
Emi, drím pěsti, podle Tvých příspěvků děláte, co můete Kdy se mrknu kolem sebe, je velmi málo lidí, kteří dokáou uetřit na vybavení atd. ani by si brali půjčku (někteří si berou půjčky i na dovolenou, co je pro mě absolutně nepochopitelné). U jen z tohoto důvodu bych na sebe byla pyná, e zvládnu uivit rodinu bez půjček. A taky máte krásné zdravé děti, co je v této době taky zázrak.
Drím vám pěsti, a se vám daří a brzo bude líp
Není tady
Emi, jsem na RD ... sice manzel teda ma vetsi plat, ale vydaje taky mame o neco vetsi .... Setrim tak, ze uz jsem si nic co jsem na RD nekoupila ani manzel, jen detem ... jinak detem kupuji veci prevazne na MMB, na Vanoce meli kazdy jednu hracku, telefon jsem prevedla na CEZ a platime dohromady 200 Kc mesicne, nekourime, nepijeme a stejne jsme kazdy mesic na nule taky si slibuji, ze po navratu do prace, bude lip
Není tady
Kiara napsal(a):
emiliona napsal(a):
estka napsal(a):
A ne vdy je to tak idyllické pořád,vidí jenom malý kousek Emi. - jak nese dort.
Není tady
emiliona napsal(a):
Jeste jsem se chtela zeptat ostatich maminek na MD jak to delate vy ,kdyz finance se zmensily? A nebo i ti starsi ,jak jste to resily na MD?
Já na MD byla hodně ráda,u tehdy mi vyhovovalo,e si ivot řídím já sama a nikdo (éf poblbaný)mi nerozkazuje.A to jsme neměli net,ani tel a bydleli jsme na polosamotě,kdy na nejbl.pevnou linku to byl dobrý 1 km k sousedce.Kdy jsem chtěla něco zavařovat jako 23 letá mladá mamina,tak jsem se musela ptát sousedky jak na to,protoe ne bych to vykorespondovala s mojí matkou (80 km daleko),tak by se ovoce zkazilo.To jen at ví,jak jsme si to taky jako ty dřívějí matky uívaly!
I kdy jsem byla na md,nepocítila jsem nedostatek,naopak jsme i normálně peníze uetřili- neměla jsem ani nemám potřebu si na sebe kupovat nákladnoou kosmetiku,pořád nové hadry,to jsem na procházky s kočárem si vzala v poho pod bundu starý svetr a víc neřeila.Dělala se jednoduchá jídla,by ne vdy dle dneních měřítek asi úplně nejzdravějí,ujíděli jsme třeba na chlebu s oprančených lunčem a cibulí...,no pořád jsme zdraví,i po 26 letech.
No a jednoduchá rada - kdy se zmení finance,je tomu třeba přizpůsobit i ty náklady a je vdy x moností,kde to lze nákladově omezit.
Není tady
Jaku napsal(a):
Kiara napsal(a):
emiliona napsal(a):
No to promyslim i kdyz ja nerada o neco zadam ,na uradech se kvuli memu vzhledu chovaji nekdy pekne hnusne.byva to ponizujici ,proto co nejmene.Jinak ,myslim ,ze az zacnu zase pracovat ,tak se to alespon o tech 5 tisic zvedne a bude lip. Vim sebelitost nevede nikam ,mne tyhle ty litosti prepadaji kvuli detem. Zrovna vcera,jsem videla od sousedky mamu ,jak nesla pro vnouce upeceny dort a darecky ,zaboli to poradne ,hlavne kvuli detstvi a mym detem .emi, ne vdycky a ne vude jsou takové idylické vztahy samozřejmostí ...
A ne vdy je to tak idyllické pořád,vidí jenom malý kousek Emi. - jak nese dort.
Presne tak,zdani klame a to hodne.
Není tady
emiliona napsal(a):
Judyna napsal(a):
Píe, e jste oba z děcáku. Přesto jste si dokázali po 6 letech na ubytovně naetřit na vybavení bytu. Ani jeden jste se neflákali. Máte (doufám) zdravé děti, má manela, který se stará. Podle toho, jak píe, jsi načisto ikovná baba.Dekuji za podporu,zdrave deti mame, myslim ,ze mne to tak ubiji ,protoze jsem na MD .Jeste tak rok a pujdu zase do prace .A urcite se to potom zlepsi.
proč se nevrátí do práce dříve?
Není tady
emiliona napsal(a):
Jsem na MD se 3 dětmi a kdy je chlap doma po směně, mezi směnami, já pracuju. Hlavně jste asi měli zůstat jen u jednoho dítka, kdy na to moc nemáte. Já nejdříve měla jedno neplánované a pak a po 5-ti letech, kdy u jsme měli vyřeené bydlení a finance, tak pak dalí 2 a pracuji i při MD od roka druhého dítka.
Není tady
Jaku napsal(a):
emiliona napsal(a):
no prosim te , dnes uz jsou tak vyhodne tarify , ze telefon nemuze hrat zadnou roli
Není tady
emiliono, já bych na tvém - vaem místě poádala o vechny sociální dávky, na které máte nárok. Není se za co stydět, pokud je situace taková, jak píe. Váím si vech, kteří ili v dětském domově a pak se dokázali postavit na vlastní nohy. Drím palce.
Není tady
april - a jak se můe vrátit dřív do práce, kdy ti do kolky nevezmou ani tříleté dítě, nato mladí, soukromá kolka - jesle stojí tolik, e při běném zaměstnání by větinu platu nechala za to, navíc - kdo by hlídal děcka - kdy manel dělá na 3 směny...
Jasně, e to bude muset stejně za čas řeit, ale myslím, e teď by jim to v ničem nepomohlo...
Ale ten roznos letáků, by nic moc placený, je dobrý začátek...
Emil - myslím, e a skončí mateřská, tak pokud se ti podaří najít práce, bude vám líp. Ono doma je to takový jiný svět, pořád vechno kolem dětí, pořád dokola, člověk si můe udělat mení změnu, ale nakonec je to pořád to samé.
Jak vypadne mezi lidi, odpočine si od dětí, kdy budou ve kolce, bude ti líp.
Máte to asi sloitějí ne větina, ale bojujete statečně. :-)
Není tady
annie napsal(a):
april - a jak se můe vrátit dřív do práce, kdy ti do kolky nevezmou ani tříleté dítě, nato mladí, soukromá kolka - jesle stojí tolik, e při běném zaměstnání by větinu platu nechala za to, navíc - kdo by hlídal děcka - kdy manel dělá na 3 směny...
Jasně, e to bude muset stejně za čas řeit, ale myslím, e teď by jim to v ničem nepomohlo...
Ale ten roznos letáků, by nic moc placený, je dobrý začátek...
Emil - myslím, e a skončí mateřská, tak pokud se ti podaří najít práce, bude vám líp. Ono doma je to takový jiný svět, pořád vechno kolem dětí, pořád dokola, člověk si můe udělat mení změnu, ale nakonec je to pořád to samé.
Jak vypadne mezi lidi, odpočine si od dětí, kdy budou ve kolce, bude ti líp.
Máte to asi sloitějí ne větina, ale bojujete statečně. :-)
mé kolegyni vzali dítko do kolky ve věku 2,5 roku. jde o to chtít
vím, e emi psala, e za rok se chce vrátit do práce, ale u nepsala jestli se bude vracet do práce ve třech letech dítěte nebo ve čtyřech...
Upravil(a) aprill (7. 1. 2015 18:00)
Není tady