Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 1. 2015 15:05

emiliona
♥------

Re: Chlap neumi vydelat

šestka napsal(a):

Emi, pokud mᚠnájemní smlouvu, tak si na státní sociálni pomoci požádej o příspěvek na bydlení.

No to promyslim i kdyz ja nerada o neco zadam ,na uradech se kvuli memu vzhledu chovaji nekdy pekne hnusne.byva to ponizujici ,proto co nejmene.Jinak ,myslim ,ze az zacnu zase pracovat ,tak se to alespon o tech 5 tisic zvedne a bude lip. Vim sebelitost nevede nikam ,mne tyhle ty litosti prepadaji kvuli detem. Zrovna vcera,jsem videla od sousedky mamu ,jak nesla pro vnouce upeceny dort a darecky ,zaboli to poradne ,hlavne kvuli detstvi a mym detem .

Není tady

#27 5. 1. 2015 16:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

i kdyz ja nerada o neco zadam ,na uradech se kvuli memu vzhledu chovaji nekdy pekne hnusne
A nemohl by tam jít manžel?
Jasně... nemohl, je to mužskej http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ale - proč se vzdávat něčeho, na co byste případně měli nárok? Už kvůli dětem by se asi dalo leccos překousnout...
zaboli to poradne ,hlavne kvuli detstvi a mym detem
No... a teď si představ, že by to byla tvoje máma a taky "nesla pro vnouce" - akorát že ne pro tvoje...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#28 5. 1. 2015 17:22

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

proč se chovají hnusně kvůli vzhledu ? Tak tam jděte spolu, když nechceš jít sama. Ale jdi, každá koruna dobrá a nárok určitě máte.
Jinak se dají při mateřské nosit letáky, nebo nabídni hlídání dítěte za peníze, práci na pc..cokoliv

Nám holka taky nikdo nic nedal a jsem ráda, protože nás těší, že jsme si po pořídili za své a nemusíme být vděční. Jo, dárky dětem to je jiná..to babičky a dědové fungují (narozky, Vánoce).
Tak nevěš hlavu, bud ráda, že jste všichni zdravý a manžel že má práci...po mateřské bude líp

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#29 5. 1. 2015 19:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Emi, držím moc palce. Ty letáky jsou fajn - aspoň něco. Taky jsem z malého města a vím moc dobře, že brigáda na malém městě se shání opravdu špatně a zdaleka ne každý může studovat nebo někoho doučovat.

Ještě mě napadla jedna věc, která ale nesouvisí s penězi. Psala jsi o tom, že je Ti líto, když vidíš jít babičku za vnoučaty. Víš, existuje dost starších osamělých lidí, kteří dělají takovým rodinám jako jste vy náhradní prarodiče. Dokonce jsem i viděla inzeráty na toto téma.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#30 5. 1. 2015 20:18

andy75
♥♥♥----

Já mám rodiče, ale doma to bylo hrozné, otec mě psychicky týral i matku, sestru méně, byl o dost mladší a ji označil za mongola a bylo.
Vystudovala jsem vš,ale musela jsem doma platit při studiu na nájem a jídlo,jinam by mě vystěhovat,vždycky matce da o nějakou částku méně na jídlo a matka za mnou chodila pro zbytek,ponižoval i ji a ona se mě nikdy nezastala,vždycky mi říkala, nezlob se, co mám dělat - slepice jedna.
Pak jsem odešla a nedali mi nic, jak se mi narodily děti,ze začátku se trochu snažili, nemohu nic říct,ale když měli vyjíměčně děti na víkend a on už tam děti nechtěl,řekl matce, a mi už děti přivede, jinak jí omlátí hlavu o zem....

Po letech otec prohrál celý byt v hazardu a ještě pořád mají velké dluhy a tak bydlí v podnájmu a nemají peníze na nic, ani k nim nemohu na oběd s dětma,prostě nic.
mamka mi ale chodí hlídat,pomáhá ,jen děti nikam nevezme a nic jim nekoupí...

Mám taky komplex,že mají všichni více,závidím hodně

tady jsem psala už hodně, ostatní mě označují za rozmazlenou,která si pořád stěžuje a je na peníze, ale já autorku vlákna chápu, že 13 000 kč na chlapa na směny je málo, taky by mi to vadilo,absence zázemí je hodně důležitá,uskromnit sedá, jen většina pisatelek je tady starších a ony vychovávaly děti v jiné dopbě a tam tolik nevadilo žít trochu skroměji,byly menší rozdíly a jiné možnosti.
taky bych chtěla, aby naši měli třeba chatu a vzali nás tam někdy nebo děti,za tuhle ideu mě tady ale odsuzují....
Když mᚠděti jen u sebe a nemᚠty babičky,tak všechno platíš,babičky přece jenom pomohou,ale to jim nevysvětlíš tady.
Včera mi syn poprvé řekl, že závidí spolužákům, že jsou o prázdninách na chatě u babičky,jak mi asi je?
Být tebou, promluvím s manželem o práci a taky sama hledám ale možnosti brigády nebo studia,stejně ti nic jiného nezbývá.
mě k tomu navíc tíží samota a druhý postižený syn a jak se říká, když nemᚠzážitky s přáteli, tak jseš za zábavou za peníze s dětma,můžu dělat, co chci a taky jsem zoufalá a naříkám,jenže lidi to otravuje, chtějí jen pozitivní lidi,dokud budou mít zazemí,nikdy pocity prázdnoty a absence rodiny nepochopí.

Není tady

#31 5. 1. 2015 22:04

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

emiliona napsal(a):

Mozna spatne zvoleny nazev.meho muze mam rada a vazim si ho .Nebylo to myslene do slova ,muj muz se snazi a dela co nejlepe umi .Ja jsem vyucena prodavacka a on jako soustruznik .Bydlime v Jihomoravskem kraji.Ja jsem praovala v potravinovem retezci , ve svem oboru. Rodicak mam ,ale nic moc. Brigada tu pro mne neni ,bydlime na malem meste ,auto nemame ,ale od brezna budu  roznaset letaky misto kamaradky ,ji se to uz nechce  delat.Mame pronajaty byt,nez jsme mely deti bydlely jsme asi 6let na ubytovne a setrily jsme na vybaveni bytu.Prispevky nebereme zadne ,byli jsme vedeni samostatnosti a tak se to snazime zvladat sami.Chtela jsem prispevek na deti,ale dle vypoctu jsme nejakou stovkou presahly hranice a tak nam ho nepriznali. takze smula.Lina nejsem ,trochu je problem v tom,ze jsem trochu snedsi pleti a vypadam jako mensina CR .Takze mne nikdo nechce moc zamestnat. Prvni dite jsem mela ve 30 ti.Nezodpovedni nejsme,na VS nemam bunky .Zijeme normalne  akorat tech penez po zaplaceni najmu ,sipa ,telefonu se moc nedostava ,na konci mesice varim uz jen nudle a polevku .Myslim,ze hospodarit umim,ale ceny v obchodech absolutne neodpovidaji platum . Vidim jak kamaradkam pomahaji rodice ,taky by nektere vubec nevysly ,nezavidim ,ale spise to hodne zaboli .Spise jsem se chtela jen vyzpovidat ,dekuji za nazory

1. z barvy tvé pleti si nic nedělej,protože jsou to hlavně romové,kteří jsou na sociálce jak doma a umí perfektně čeerpat dávky a  ještě mnohem více. A potom v životě už to tak chodí i u lidí,kteří nejsou z děcáku,že holt někdy musíme překročit svůj vl.stín a dělat i to,co je nepohodlné,nepříjemné

2. poplatíš sipo a tel a jste na huntě? Když se tak zeptám,na co vlastně máte ten telefon a kolik provoláte? Náklady je třeba eliminovat a narovinu ti řeknu,že takoví lidé,jako vy,kteří mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou,by si neměli dovolit protelefonovat víc měsíčně než max. za 100,-Kč.

Není tady

#32 5. 1. 2015 22:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Emi, Andy Ti napsala svůj názor a jistě to myslela dobře. Ale já ze svého pohledu - a taky upřímně - ti říkám - nenech se užírat závistí. To ublíží víc než nedostatek peněz. Protože vždycky se najdou lidi, kteří budou mít víc než ty, nikdy bys nebyla spokojená. Já moc dobře vím, že peníze jsou moc důležité - je to základ, bez nich to nejde, ale zkus si na své situaci najít nějaké to plus.
Píšeš, že jste oba z děcáku. Přesto jste si dokázali po 6 letech na ubytovně našetřit na vybavení bytu. Ani jeden jste se neflákali. Máte (doufám) zdravé děti, mᚠmanžela, který se stará. Podle toho, jak píšeš, jsi načisto šikovná baba.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#33 5. 1. 2015 22:23

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Emi, Andy Ti napsala svůj názor a jistě to myslela dobře. Ale já ze svého pohledu - a taky upřímně - ti říkám - nenech se užírat závistí. To ublíží víc než nedostatek peněz. Protože vždycky se najdou lidi, kteří budou mít víc než ty, nikdy bys nebyla spokojená. Já moc dobře vím, že peníze jsou moc důležité - je to základ, bez nich to nejde, ale zkus si na své situaci najít nějaké to plus.
Píšeš, že jste oba z děcáku. Přesto jste si dokázali po 6 letech na ubytovně našetřit na vybavení bytu. Ani jeden jste se neflákali. Máte (doufám) zdravé děti, mᚠmanžela, který se stará. Podle toho, jak píšeš, jsi načisto šikovná baba.

Správný přístup. smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#34 5. 1. 2015 23:23

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

emiliona napsal(a):

šestka napsal(a):

Emi, pokud mᚠnájemní smlouvu, tak si na státní sociálni pomoci požádej o příspěvek na bydlení.

No to promyslim i kdyz ja nerada o neco zadam ,na uradech se kvuli memu vzhledu chovaji nekdy pekne hnusne.byva to ponizujici ,proto co nejmene.Jinak ,myslim ,ze az zacnu zase pracovat ,tak se to alespon o tech 5 tisic zvedne a bude lip. Vim sebelitost nevede nikam ,mne tyhle ty litosti prepadaji kvuli detem. Zrovna vcera,jsem videla od sousedky mamu ,jak nesla pro vnouce upeceny dort a darecky ,zaboli to poradne ,hlavne kvuli detstvi a mym detem .

emi, ne vždycky a ne všude jsou takové idylické vztahy samozřejmostí ... par

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#35 6. 1. 2015 6:20

emiliona
♥------

Jaku napsal(a):

emiliona napsal(a):

Mozna spatne zvoleny nazev.meho muze mam rada a vazim si ho .Nebylo to myslene do slova ,muj muz se snazi a dela co nejlepe umi .Ja jsem vyucena prodavacka a on jako soustruznik .Bydlime v Jihomoravskem kraji.Ja jsem praovala v potravinovem retezci , ve svem oboru. Rodicak mam ,ale nic moc. Brigada tu pro mne neni ,bydlime na malem meste ,auto nemame ,ale od brezna budu  roznaset letaky misto kamaradky ,ji se to uz nechce  delat.Mame pronajaty byt,nez jsme mely deti bydlely jsme asi 6let na ubytovne a setrily jsme na vybaveni bytu.Prispevky nebereme zadne ,byli jsme vedeni samostatnosti a tak se to snazime zvladat sami.Chtela jsem prispevek na deti,ale dle vypoctu jsme nejakou stovkou presahly hranice a tak nam ho nepriznali. takze smula.Lina nejsem ,trochu je problem v tom,ze jsem trochu snedsi pleti a vypadam jako mensina CR .Takze mne nikdo nechce moc zamestnat. Prvni dite jsem mela ve 30 ti.Nezodpovedni nejsme,na VS nemam bunky .Zijeme normalne  akorat tech penez po zaplaceni najmu ,sipa ,telefonu se moc nedostava ,na konci mesice varim uz jen nudle a polevku .Myslim,ze hospodarit umim,ale ceny v obchodech absolutne neodpovidaji platum . Vidim jak kamaradkam pomahaji rodice ,taky by nektere vubec nevysly ,nezavidim ,ale spise to hodne zaboli .Spise jsem se chtela jen vyzpovidat ,dekuji za nazory

1. z barvy tvé pleti si nic nedělej,protože jsou to hlavně romové,kteří jsou na sociálce jak doma a umí perfektně čeerpat dávky a  ještě mnohem více. A potom v životě už to tak chodí i u lidí,kteří nejsou z děcáku,že holt někdy musíme překročit svůj vl.stín a dělat i to,co je nepohodlné,nepříjemné

2. poplatíš sipo a tel a jste na huntě? Když se tak zeptám,na co vlastně máte ten telefon a kolik provoláte? Náklady je třeba eliminovat a narovinu ti řeknu,že takoví lidé,jako vy,kteří mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou,by si neměli dovolit protelefonovat víc měsíčně než max. za 100,-Kč.

Ja nejsem Romka ,ale vypadam tak ,manzel neni take ciste bily.Jinak s mentalitou Romu nemame nic spolecneho ,ale vysvetluj to druhym....
Naklady mamerozpoctene tak ,aby jsme proste na ten mesic vysly,mame i internet ,ten taky potrebujeme hlavne i kvuli praci .Telefon je nezbytny ,kdyby se neco stalo s detmi atp...Ale i z toho mala vychazime. Dluhy nemame a zasadne nedelame.

Není tady

#36 6. 1. 2015 6:23

emiliona
♥------

Judyna napsal(a):

Dekuji za podporu,zdrave deti mame, myslim ,ze mne to tak ubiji ,protoze jsem na MD .Jeste tak rok a pujdu zase do prace .A urcite se to potom zlepsi.

Není tady

#37 6. 1. 2015 6:25

emiliona
♥------

Kiara napsal(a):

emiliona napsal(a):

šestka napsal(a):

To je taky pravda,nejsme na nikym vazani.

Není tady

#38 6. 1. 2015 6:27

emiliona
♥------

Jeste jsem se chtela zeptat ostatich maminek na MD jak to delate vy ,kdyz finance se zmensily? A nebo i ti starsi ,jak jste to resily na MD?

Není tady

#39 6. 1. 2015 6:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

většina pisatelek je tady starších a ony vychovávaly děti v jiné dopbě a tam tolik nevadilo žít trochu skroměji,byly menší rozdíly a jiné možnosti
A na tos, andy, přišla sama, nebo ti to někdo vyprávěl?

Jeste tak rok a pujdu zase do prace .A urcite se to potom zlepsi.
To víš, že jo... už teď ti držím pěsti http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#40 6. 1. 2015 8:39

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Emi, držím pěsti, podle Tvých příspěvků děláte, co můžete tummenupp Když se mrknu kolem sebe, je velmi málo lidí, kteří dokážou ušetřit na vybavení atd. aniž by si brali půjčku (někteří si berou půjčky i na dovolenou, což je pro mě absolutně nepochopitelné). Už jen z tohoto důvodu bych na sebe byla pyšná, že zvládnu uživit rodinu bez půjček. A taky máte krásné zdravé děti, což je v této době taky zázrak.

Držím vám pěsti, a se vám daří a brzo bude líp smile

Není tady

#41 6. 1. 2015 8:54

JuliePraha
♥♥♥♥♥--

Emi, jsem na RD ... sice manzel teda ma vetsi plat, ale vydaje taky mame o neco vetsi .... Setrim tak, ze uz jsem si nic co jsem na RD nekoupila ani manzel, jen detem ... jinak detem kupuji veci prevazne na MMB, na Vanoce meli kazdy jednu hracku, telefon jsem prevedla na CEZ a platime dohromady 200 Kc mesicne, nekourime, nepijeme a stejne jsme kazdy mesic na nule smile taky si slibuji, ze po navratu do prace, bude lip smile

Není tady

#42 6. 1. 2015 9:52

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

emiliona napsal(a):

šestka napsal(a):

A ne vždy je to tak idyllické pořád,vidíš jenom malý kousek Emi. - jak nese dort.

Není tady

#43 6. 1. 2015 10:00

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

emiliona napsal(a):

Jeste jsem se chtela zeptat ostatich maminek na MD jak to delate vy ,kdyz finance se zmensily? A nebo i ti starsi ,jak jste to resily na MD?

Já na MD byla hodně ráda,už tehdy mi vyhovovalo,že si život řídím já sama a nikdo (šéf poblbaný)mi nerozkazuje.A to jsme neměli net,ani tel a bydleli jsme na polosamotě,kdy na nejbl.pevnou linku to byl dobrý 1 km k sousedce.Když jsem chtěla něco zavařovat jako 23 letá mladá mamina,tak jsem se musela ptát sousedky jak na to,protože než bych to vykorespondovala s mojí matkou (80 km daleko),tak by se ovoce zkazilo.To jen at víš,jak jsme si to taky jako ty dřívější matky užívaly!
I když jsem byla na md,nepocítila jsem nedostatek,naopak jsme i normálně peníze ušetřili- neměla jsem ani nemám potřebu si na sebe kupovat nákladnoou kosmetiku,pořád nové hadry,to jsem na procházky s kočárem si vzala v poho pod bundu starý svetr a víc neřešila.Dělala se jednoduchá jídla,by ne vždy dle dnešních měřítek asi úplně nejzdravější,ujížděli jsme třeba na chlebu s oprančených lunčem a cibulí...wink,no pořád jsme zdraví,i po 26 letech.

No a jednoduchá rada - když se zmenší finance,je tomu třeba přizpůsobit i ty náklady a je vždy x možností,kde to lze nákladově omezit.

Není tady

#44 6. 1. 2015 12:01

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

Kiara napsal(a):

emiliona napsal(a):

A ne vždy je to tak idyllické pořád,vidíš jenom malý kousek Emi. - jak nese dort.

Presne tak,zdani klame a to hodne.big_smile

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#45 6. 1. 2015 15:02

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

emiliona napsal(a):

Judyna napsal(a):

Dekuji za podporu,zdrave deti mame, myslim ,ze mne to tak ubiji ,protoze jsem na MD .Jeste tak rok a pujdu zase do prace .A urcite se to potom zlepsi.

proč se nevrátíš do práce dříve?

Není tady

#46 6. 1. 2015 15:11

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

emiliona napsal(a):

Jsem na MD se 3 dětmi a když je chlap doma po směně, mezi směnami, já pracuju. Hlavně jste asi měli zůstat jen u jednoho dítka, když na to moc nemáte. Já nejdříve měla jedno neplánované a pak až po 5-ti letech, když už jsme měli vyřešené bydlení a finance, tak pak další 2 a pracuji i při MD od roka druhého dítka.

Není tady

#47 6. 1. 2015 15:19

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

emiliona napsal(a):

no prosim te , dnes uz jsou tak vyhodne tarify , ze telefon nemuze hrat zadnou roli

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#48 6. 1. 2015 19:59

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

emiliono, já bych na tvém - vašem místě požádala o všechny sociální dávky, na které máte nárok. Není se za co stydět, pokud je situace taková, jak píšeš. Vážím si všech, kteří žili v dětském domově a pak se dokázali postavit na vlastní nohy. Držím palce.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#49 7. 1. 2015 9:49

annie
♥♥♥♥♥♥-

april - a jak se může vrátit dřív do práce, když ti do školky nevezmou ani tříleté dítě, natož mladší, soukromá školka - jesle stojí tolik, že při běžném zaměstnání by většinu platu nechala za to, navíc - kdo by hlídal děcka - když manžel dělá na 3 směny...
Jasně, že to bude muset stejně za čas řešit, ale myslím, že teď by jim to v ničem nepomohlo...
Ale ten roznos letáků, by nic moc placený, je dobrý začátek...

Emil - myslím, že až skončí mateřská, tak pokud se ti podaří najít práce, bude vám líp. Ono doma je to takový jiný svět, pořád všechno kolem dětí, pořád dokola, člověk si může udělat menší změnu, ale nakonec je to pořád to samé.
Jak vypadneš mezi lidi, odpočineš si od dětí, když budou ve školce, bude ti líp.
Máte to asi složitější než většina, ale bojujete statečně. :-)

Není tady

#50 7. 1. 2015 17:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

annie napsal(a):

april - a jak se může vrátit dřív do práce, když ti do školky nevezmou ani tříleté dítě, natož mladší, soukromá školka - jesle stojí tolik, že při běžném zaměstnání by většinu platu nechala za to, navíc - kdo by hlídal děcka - když manžel dělá na 3 směny...
Jasně, že to bude muset stejně za čas řešit, ale myslím, že teď by jim to v ničem nepomohlo...
Ale ten roznos letáků, by nic moc placený, je dobrý začátek...

Emil - myslím, že až skončí mateřská, tak pokud se ti podaří najít práce, bude vám líp. Ono doma je to takový jiný svět, pořád všechno kolem dětí, pořád dokola, člověk si může udělat menší změnu, ale nakonec je to pořád to samé.
Jak vypadneš mezi lidi, odpočineš si od dětí, když budou ve školce, bude ti líp.
Máte to asi složitější než většina, ale bojujete statečně. :-)

mé kolegyni vzali dítko do školky ve věku 2,5 roku. jde o to chtít

vím, že emi psala, že za rok se chce vrátit do práce, ale už nepsala jestli se bude vracet do práce ve třech letech dítěte nebo ve čtyřech...

Upravil(a) aprill (7. 1. 2015 18:00)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí