18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Souhlasím s Hankou uz několikrát jsem se přesvědčila ze to jak Jaku reaguje a urazí ostatní lidi tady ze s ni nebude něco v pořádku. Takové chování neni normální, aby někoho nazývala trubku a jetě k tomu neschopnou. A jetě psala ze ona je ta schopna. No kadopádně to na mě působí tak, ze sama Jaku zas tak spokojena nebude a ma opravdu nějaký problém.
Není tady
Hani, četla jsi patně. Jaku právě píe o tom, e se - kdy měli děti malé - moc dobře neměla a byli bez jakékoliv pomoci. Přes to to zvládli - sami. Podle pravidla - co tě nezabije, to tě posílí. A teď se dobře mají.
Upravil(a) Judyna (2. 3. 2015 11:58)
Není tady
Jsem z diskuse trochu tumpachová. Jen chci ujistit obě protistrany, e rozhodně nepíu proto, abych se někoho dotkla. To váně ne. A pokud to někdo vztáhne na sebe, nemyslím to zle, je to mnou blbě napsáno nebo tou, co to čte, blbě pochopeno.
kdy jsme u toho: Jednou se mě docela dotkla poznámka bývalé spoluačky. Kasala se, jak na děti za hluboké totality ila a pletla. Po pravdě jsem řekla, e jsem neila ani nepletla nikdy v ivotě. Její poznámka mě dostala. To je vidět, e neví, co s penězma. To ses asi vdycky měla a moc dobře, já tím hodně uetřila. Prohlásila. No, koupit látku, mít doma stroj, pak takové ty vechny potřebné věci, teď toho času, co to člověka stojí, mně by se to nevyplatilo, jaký jsem antitalent, ani kdybych měla být o suchém chlebu...tohle podle mě není měřítko. etřit se dá i jinými způsoby. Myslím, e málokdo by mohl říct, e se měl vdycky dobře a il v dostatku. Ale eny - nemehla jako jsem byla vdycky já by se do ručních prací rozhodně poutět neměly.
Není tady
Jestli to bylo na mě....pak bych s čistým svědomím chtěla říct, já jsem nijak patně neskončila, jsem na světě ráda. Někam jsem se posunula, někam to dotáhla a jetě nejsem u konce. Točím si prstama pěkně doma a líbí se mi tu. Kdy chci, sama nejsem a kdy chci, sama můu být kdykoli. Uívám si, e jsem povinnosti k rodině splnila, byly to hezké roky i přes tu vechnu práci...a teď mám zas hezké roky jinak. Párkrát jsem u moře byla taky, jinak mám v cizině pár kamarádů, s nimi se vzájemně navtěvujeme, neměnila bych s nikým, váně. Umím máknout i se fláknout. Jak se mi chce. Nemusím se nikomu zodpovídat, odkud jsem přila a kam půjdu. Kdy chci, něco si koupím a kdy ne, tak uetřím.
A nerada se hádám. ivot je na nějaké zbytečné sváry a naschvály krátkej. Jen pro zajímavost - znám i takové, co dopadly daleko hůř, ne já.
Není tady
Kalupinko - super. Hezký ivot.
Není tady
Kalupinko, taky se mi moc líbí, jak jsi to napsala.
Není tady
kalupinka napsal(a):
Jsem z diskuse trochu tumpachová. Jen chci ujistit obě protistrany, e rozhodně nepíu proto, abych se někoho dotkla. To váně ne. A pokud to někdo vztáhne na sebe, nemyslím to zle, je to mnou blbě napsáno nebo tou, co to čte, blbě pochopeno.
kdy jsme u toho: Jednou se mě docela dotkla poznámka bývalé spoluačky. Kasala se, jak na děti za hluboké totality ila a pletla. Po pravdě jsem řekla, e jsem neila ani nepletla nikdy v ivotě. Její poznámka mě dostala. To je vidět, e neví, co s penězma. To ses asi vdycky měla a moc dobře, já tím hodně uetřila. Prohlásila. No, koupit látku, mít doma stroj, pak takové ty vechny potřebné věci, teď toho času, co to člověka stojí, mně by se to nevyplatilo, jaký jsem antitalent, ani kdybych měla být o suchém chlebu...tohle podle mě není měřítko. etřit se dá i jinými způsoby. Myslím, e málokdo by mohl říct, e se měl vdycky dobře a il v dostatku. Ale eny - nemehla jako jsem byla vdycky já by se do ručních prací rozhodně poutět neměly.
Hm ... domácí pletení, háčkování a ití je v dnení době poměrně dost drahým koníčkem, kdyby se mu člověk chtěl věnovat pouze z důvodu "aby uetřil", tak by asi prodělal kalhoty. I kdy si pamatuji, e za hluboké totality tomu bylo jinak a tenkrát byly různé ruční práce v iroké oblibě - jednak aby se uetřilo, druhak aby se člověk svými módními kreacemi odliil od ostatního stáda
Není tady
koupit látku, mít doma stroj, pak takové ty vechny potřebné věci, teď toho času, co to člověka stojí, mně by se to nevyplatilo
Vdycky jsem tvrdila, e "z novýho to umí kadej píp"
Mnohem větí radost mi udělala, kdy jsem zpracovala různý zbytky na modýlek, kterej byl jedinej... a stál mě akorát ten čas...
Jinak se jetě vrátím ke kapesnýmu pro chlapa - já tenhle způsob neznám, tak se zcela váně ptám, zda kdy manel odevzdává celou vejplatu a enou je mu odděleno, by tentý model přijaly i ty manelky?
Není tady
helena napsal(a):
koupit látku, mít doma stroj, pak takové ty vechny potřebné věci, teď toho času, co to člověka stojí, mně by se to nevyplatilo
Vdycky jsem tvrdila, e "z novýho to umí kadej píp" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Mnohem větí radost mi udělala, kdy jsem zpracovala různý zbytky na modýlek, kterej byl jedinej... a stál mě akorát ten čas...
Jinak se jetě vrátím ke kapesnýmu pro chlapa - já tenhle způsob neznám, tak se zcela váně ptám, zda kdy manel odevzdává celou vejplatu a enou je mu odděleno, by tentý model přijaly i ty manelky?
Přesně takhle to fungovalo u naich. Tatínek přinesl výplatu i s výplatní páskou, vecko odevzdal mamince a ta mu oddělila "kapesné", z něho si kupoval cigarety, noviny apod. Uetřil z toho i na dárky. Kdy si koupil něco na oblečení nebo drogérii, tak to pak mamince vyúčtoval a ona mu to z přítí výplaty vrátila. Maminka hospodařila se vemi penězi, platila vecky poplatky, nakupovala, etřila na dovolenou a věci dlouhodobé spotřeby a rozhodně neutrácela za sebe, ona byla ta poslední, ktzerá si něco pro sebe koupila. Tatínek byl daleko více rozhazovačný a tak ho maminka drela troku na uzdě. Celých 39 let jejich manelství jim tento způsob hospodaření maximálně vyhovoval, nikdy se nehádali o peníze.
Není tady
Hanka M napsal(a):
Jaku napsal(a):
kalupinka napsal(a):
Emilie a Hanko,
asi ádný nemáme vechno, co bychom chtěli. Někdo děti nemá, a chtěl by je, jiný je má, a nevychází s penězi, dalí má třeba peníze i děti a nemá pro výchovu cit a k dětem patřičný vztah. Jde o to, být rád za to, co mám, kdy to jinak nejde. Mám děti u velké, taky si ale vzpomínám, e jim odely boty či bunda zrovna, kdy se to nejmíň hodilo. Dneska mám na starosti sama sebe a kdy vidím, e mladí nemají, jdu a koupím. Nečekám vděk ani oplátku, prostě to udělám. Moji rodiče neměli na to, aby mě nějak podporovali. Rodiče bývalého byli zcela opační, dávali ale i to, bez čeho bychom se byli obeli. Myslím, e v bytě a na sobě by člověk měl mít, co mu sedne a co se mu líbí, ne co vybral jiný. Vím, e se těko vyije z mateřské, vyívalo se těko vdycky, o tom není pochyb. Na druhou stranu, člověk jde pak do práce, ale...musí děti do té kolky a koly přece jen jinak obléknout, ne kdy byly celý den s mámou doma, zaplatit jim obědy, pomůcky, take bych se asi moc netěila. Místo mateřské 7 táců můu brát třeba 11,12, ale tase...kolka 1200, dojídění do práce nebo MHD, nějaký ten krouek ve kole, ve kolce, take ten rozdíl mezi mateřskou a platem spolknou asi zase ty nové poměry. Mívala jsem zamlada kolegyni, která mezi námi vynikala tím, e ila sama. Zatímco my měly kadá děti dvě a měly se co točit, i kdy jsme kadá měly doma chlapa a k dětem tátu /taky ten mu dá práci, jíst chce, vyehlit chce, kapesné chce, věnovat se mu musíte, take jedna z nás řekla - já ne - ta se má, má na starosti jen sama sebe, ta musí mít peněz...Tehdy jsem to tak nebrala, zase byla sama, ejo, ale dneska jsem si na to vzpomněla. Je to samozřejmě méně starostí, mám pro sebe celý plat, ale zas kdy bych neměla přítele, nebo na mě vichni příbuzní zapomněli, to je zas trochu smutný ivot. No mezi námi - kdybych dětem nedávala...tak se snad v těch penězích budu topit... ale neměnila bych. Ani tehdy, ani teď.Jeí,zas jeden ílený alozpěv. Byla jsem na dvou md po sobě,celkem 4 roky při obou dětech,ale nikdy jsem nepocítila nedostatek-bylo to koncem 80.let,manel byl při tom na vojně po v a já měla jen mateřskou,obojí rodiče 80 km od nás,bez telefonu,na polosamotě,kde občas nela elektřina a tuddí ani netekla voda,kdy netekla voda díky elektřině,tak někdy v létě prostě vyschla studna a zas nebyly pleny kde máchat...
ale byli jsme mladí a tak nějak jsme se přes tohle vechno díky přirozenosti mládí přenesli... aa dnes je to přesně dle přísloví,e co nás neporazilo,to nás posílilo. Nikdy jsme neměli potřebu natahovat ruku smwrem k rodičům a ani oni nám ádné finance nedávali;já byla pak sekretářka,manel učitel,přesto jsme naučili nae děti lyovat,jezdili s nimik moři,kupovali si vdy jen nové auto,etřili jsme na vechny 4 stavebka plnou plálku atd.Dnes díky tomu vemu,omalu točíme palcema v naem novém domečku na daleko lepím a lukrativnějím místě a nemusíme být za nic nikomu vděčni - na ve jsme dosáhli sami a v tomto duchu jsme vychovali i nae 2,dnes ji dospělé děti.
A opravdu - to co píe o těch muích - jsem s jedním ji 35.rokem,byt ne celou dobu manelé,je hodně divné,já se věnovat musela jen svým dětem,s manelem jsme se vdy spolu věnovali sami sobě,a dávat mu kapesné či na pivo? Hodně divné. No pak ty enské končí podobně jakoty.Jaku, jaký alozpěv? Kalupinka to napsala moc pěkně. Měla ses s malýma dětma dobře, ale ne kadý se tak měl a není na tom nic patného! Já proívala dětství v 80. letech, oblečení jsem dědila po starí sestře, od prarodičů nikdy nic nepřilo, na horách nebo v cizině jsem jako dítě nikdy nebyla, prostě na to nebylo! A mám se proto stydět za své rodiče, brát to jako nářky? To rozhodně ne, je to prostě fakt. Je to stejné jako dnes, někdo si mateřství uije jako prasátko, nemusí počítat a na vechno má, nebo obrací kadou korunu. Myslím e hlavně záleí, jak to dítě vychová. Já děti nemám a ani mít nebudu. A i kdybych děti měla, musela bych počítat kadou korunu, nemohla bych si dovolit to co popisuje Ty, Jaku. A nebyla bych proto horí ne ty ostatní!
Tyu si horí ne tady ti ostatní - typický sebestředný sobec!
Není tady
Jaku napsal(a):
Hanka M napsal(a):
Jaku napsal(a):
Jeí,zas jeden ílený alozpěv. Byla jsem na dvou md po sobě,celkem 4 roky při obou dětech,ale nikdy jsem nepocítila nedostatek-bylo to koncem 80.let,manel byl při tom na vojně po v a já měla jen mateřskou,obojí rodiče 80 km od nás,bez telefonu,na polosamotě,kde občas nela elektřina a tuddí ani netekla voda,kdy netekla voda díky elektřině,tak někdy v létě prostě vyschla studna a zas nebyly pleny kde máchat...
ale byli jsme mladí a tak nějak jsme se přes tohle vechno díky přirozenosti mládí přenesli... aa dnes je to přesně dle přísloví,e co nás neporazilo,to nás posílilo. Nikdy jsme neměli potřebu natahovat ruku smwrem k rodičům a ani oni nám ádné finance nedávali;já byla pak sekretářka,manel učitel,přesto jsme naučili nae děti lyovat,jezdili s nimik moři,kupovali si vdy jen nové auto,etřili jsme na vechny 4 stavebka plnou plálku atd.Dnes díky tomu vemu,omalu točíme palcema v naem novém domečku na daleko lepím a lukrativnějím místě a nemusíme být za nic nikomu vděčni - na ve jsme dosáhli sami a v tomto duchu jsme vychovali i nae 2,dnes ji dospělé děti.
A opravdu - to co píe o těch muích - jsem s jedním ji 35.rokem,byt ne celou dobu manelé,je hodně divné,já se věnovat musela jen svým dětem,s manelem jsme se vdy spolu věnovali sami sobě,a dávat mu kapesné či na pivo? Hodně divné. No pak ty enské končí podobně jakoty.Jaku, jaký alozpěv? Kalupinka to napsala moc pěkně. Měla ses s malýma dětma dobře, ale ne kadý se tak měl a není na tom nic patného! Já proívala dětství v 80. letech, oblečení jsem dědila po starí sestře, od prarodičů nikdy nic nepřilo, na horách nebo v cizině jsem jako dítě nikdy nebyla, prostě na to nebylo! A mám se proto stydět za své rodiče, brát to jako nářky? To rozhodně ne, je to prostě fakt. Je to stejné jako dnes, někdo si mateřství uije jako prasátko, nemusí počítat a na vechno má, nebo obrací kadou korunu. Myslím e hlavně záleí, jak to dítě vychová. Já děti nemám a ani mít nebudu. A i kdybych děti měla, musela bych počítat kadou korunu, nemohla bych si dovolit to co popisuje Ty, Jaku. A nebyla bych proto horí ne ty ostatní!
Tyu si horí ne tady ti ostatní - typický sebestředný sobec!
Nechápu, co je na mém příspěvku - názoru "sebestředně sobeckého"?
Není tady
Hanko to taky nechápu
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Vdycky jsem tvrdila, e "z novýho to umí kadej píp" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Jinak se jetě vrátím ke kapesnýmu pro chlapa - já tenhle způsob neznám, tak se zcela váně ptám, zda kdy manel odevzdává celou vejplatu a enou je mu odděleno, by tentý model přijaly i ty manelky?Přesně takhle to fungovalo u naich. Tatínek přinesl výplatu i s výplatní páskou, vecko odevzdal mamince a ta mu oddělila "kapesné", z něho si kupoval cigarety, noviny apod. Uetřil z toho i na dárky. Kdy si koupil něco na oblečení nebo drogérii, tak to pak mamince vyúčtoval a ona mu to z přítí výplaty vrátila. Maminka hospodařila se vemi penězi, platila vecky poplatky, nakupovala, etřila na dovolenou a věci dlouhodobé spotřeby a rozhodně neutrácela za sebe, ona byla ta poslední, ktzerá si něco pro sebe koupila. Tatínek byl daleko více rozhazovačný a tak ho maminka drela troku na uzdě. Celých 39 let jejich manelství jim tento způsob hospodaření maximálně vyhovoval, nikdy se nehádali o peníze.
Moji rodiče to měli také tak. Akorát s tím rozdílem, e taka nebyl rozhazovačný, ale toto bylo pro něj jednoduí. On se nechtěl o nic starat.
Není tady