Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 1. 2015 7:08

emiliona
♥------

Chlap neumi vydelat

Mam manzela ,je hodny ,pracovity ,mame 2deti ,ale neumi vydelat penize. Dela na 3 smeny a domu nosi kolem 13 tisic.Ja jsem na rodicaku  a je to tak na prezivani ,ale ne na ziti. Bydlime v pronajatem byte ,bohuzel jsme oba dva z detskeho domova ,tak nemame pomoc zadnou a ani nic nezdedime a nikonam nema pomoci s financovanim nejake hypoteky.Snazime se zit poctive ,ale nevim ,zda tato cesta nekam vede.Jenom najem platime 8000 Kc.Nemam nikoho v mem okoli,kde by mladi museli zacinat uplne sami od nuly   .Kamaradkam pomahaji rodiny .Co s tim,co muzete poradit?Je to strasne tezke bez rodiny ,nam neda nikdo ani pancochace pro deti ,protoze nema kdo.Manzela mam rada ,on se snazi ,ale ta financni otazka nas strasne tizi,prosimo rady jak dal ...Je tu taky nekdo ,kdo nikdy nic nezdedil ,rodice nepomahali vubec a jak jste se z toho dostali.Dekuji

Není tady

#2 4. 1. 2015 7:26

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Chlap neumi vydelat

emi u nas je spousta chlapu,ktery si vic nevydelaji a ziji.Ja byla sama s detma muj plat byl 12 tisic a byt 7 tisic jsem platila za byt.Mate 2 deti a kdyz se k tomu pricte tvuj rodicak mate se stejne jako spousta dalsich lidi a never tomu,ze vsem detem cpou rodice.Ja od svych rodicu mela jen vajicka a jablka.Je spousta maminek co pri materske maji brigadu,zkus pridat do rozpoctu ty.

Upravil(a) eremuruss (4. 1. 2015 7:27)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 4. 1. 2015 10:12

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

emiliona napsal(a):

je hodny ,pracovity ,mame 2deti ,ale neumi vydelat penize. Dela na 3 smeny

myslím ale, že tohle je od tebe vůči němu dost ošklivé

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 4. 1. 2015 10:45

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Tady je rada těžká. Z tvého příspěvku není jasné, jak dlouho jsi už na mateřské, jaké jsou vaše souhrnné příjmy a náklady, zda bydlíte ve velkém městě nebo ne, v kraji s vysokou nezaměstnaností nebo ne. Jaké máte vzdělání, zda by bylo možné najít si výnosnější zaměstnání nebo přivýdělek, což se by se teoreticky mohlo týkat obou.

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#5 4. 1. 2015 11:04

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Pojem "neumí vydělat" je opravdu hodně relativní. I kdyby člověk makal na 4 směny, plat bude mít takový, jaký mu je jeho zaměstnavatel ochotný (a schopný) dát. A to může být - obzvlášť v některých regionech - dost velkej problém...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#6 4. 1. 2015 11:09

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Já bych to také viděla, aby si emi přivydělávala při mateřské. Já to také tak dělala a celkem to šlo. Pracovala jsem, když syn spal. Já měla obchůdek s hračkami na mimibazaru, přivydělala jsem si tak 2.000-3.000 Kč měsíčně. Ale pokud ti jde třeba šití, můžeš lidem upravovat oděvy nebo vytvářet šperky z korálků.... jde o to, co by tě bavilo a co umíš.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#7 4. 1. 2015 11:13

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

13 000 je u nás běžný plat.
Buď ráda, že má vůbec práci. Ale že se z toho těžko žije, to je pravda. Je smutné, že se mají špatně lidi, kteří pracují.
Ale jak už psali ti přede mnou - máš snad nějaký rodičovský příspěvek?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#8 4. 1. 2015 11:23

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

No vidíš - a pak se dočteš, že průměrný plat v ČR je 23 tisíc... roll

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#9 4. 1. 2015 11:33

šestka
♥♥♥----

Máte příspěvek na bydlení? Požádala jsi o něj? Myslím, že by jste aspoň 3000 mohli dostat.

Není tady

#10 4. 1. 2015 12:54

Soleil
♥♥♥♥♥--

Emi, co kdybys sama něco dělala, nenechávala finance jen na manželovi a neskuhrala, že vám nikdo nepomůže? Ani nám nikdo nepomáhal... O možnosti přivýdělku už ti přede mnou psali. Taky si myslím, že i s dvěma dětmi se dá pracovat (znám maminky, co pracují se 4 i s 5 dětmi). Taky můžeš studovat. Já jsem s prvním dítětem vystudovala první VŠ. Pak, když jsem pak byla na mateřské s druhým, dálkově jsem vystudovala druhou VŠ. Díky tomu mám teď lépe placené zaměstnání, které mě i víc baví.
Jestli tam kde bydlíte, není dobře placená práce, přestěhujte se tam, kde je. Z toho, co píšeš, mi vyplývá, že nejste vázáni ani rodiči, ani bydlením.

Není tady

#11 4. 1. 2015 12:56

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

šestka napsal(a):

Máte příspěvek na bydlení? Požádala jsi o něj? Myslím, že by jste aspoň 3000 mohli dostat.

asi těžko bude žádat o příspěvek na bydlení, když píše, že bydlí v pronajatém bytě. podmínkou pro příspěvek na bydlení je platná nájemní smlouva a trvalý pobyt v bytě.

Není tady

#12 4. 1. 2015 13:39

šestka
♥♥♥----

Emiliono, můžeš, prosím reagovat? Máš pronajatý byt na základě nájemní smlouvy?

Není tady

#13 4. 1. 2015 13:58

JuliePraha
♥♥♥♥♥--

taky jsme nic nezdedili ... no a? vedela jsem to, proto nejdrive VS a brigady, pak 6 let makacka a pak deti ...

Upravil(a) JuliePraha (4. 1. 2015 14:36)

Není tady

#14 4. 1. 2015 14:06

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

JuliePraha napsal(a):

taky jsme nic nezdedili ... no a? vedela jsem to, proto nejdrive VS a brigady a pak deti ...

správné rozhodnutí. jen málokdo takto uvažuje.

emi, můžeš napsat jaké vzdělání má manžel a co vlastně dělá a ty jsi na tom jak (vzdělání a před mateřskou jsi pracovala kde) ?

Není tady

#15 4. 1. 2015 15:10

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

emilio, dědí se obvykle až po té, co rodiče zemřou a to bývá díkybohu až ve vyšším věku. Je mi skoro 52 a mí rodiče ještě žijí a jsem za to moc ráda.
Také jsme od rodičů téměř nic nedostali, když jsme začínali. Počítali jsme každou korunu a bydleli jsme se dvěma dětmi na ubytovně. Auto jsme neměli hodně let. Ostatně, já ani teď auto nemám.
Chápu, že to nemáte lehké, ale myslím, že jsi vůči svému muži dost nevděčná.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#16 4. 1. 2015 15:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Judyna napsal(a):

Běžný plat v nějaké oblasti není průměrný.

Upravil(a) Eva. (4. 1. 2015 15:12)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#17 4. 1. 2015 15:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nemame pomoc zadnou a ani nic nezdedime a nikonam nema pomoci s financovanim nejake hypoteky
Tak podívej - na pomoc rodičů, příbuznejch či bůhvíkoho dalšího není žádnej nárok. Na dědictví sice ano, ale přijde mi docela fuj s něčím podobným počítat jaksi předem...
To, že "Kamaradkam pomahaji rodiny" je jen a jen jejich dobrá vůle - a asi to nebude (aspoň ne u všech) pomoc "s financovanim nejake hypoteky"... bych se dost divila.
Co s tim,co muzete poradit?... kdo nikdy nic nezdedil ,rodice nepomahali vubec a jak jste se z toho dostali
Rady jsi dostala - a když shrnu to, co je napsáno výše, vychází z toho jediný - a to je vlastní snaha. Máte určitou výhodu v tom, že vás nic nedrží na místě a za prací můžete prakticky kamkoliv.
Jedinej háček je v tom, cos nenapsala - co umíte dělat = kde a zda vůbec o vás bude zájem.
A ještě něco - shodou okolností asi před třema tejdnama vyšel tenhle článek
http://www.novinky.cz/domaci/356353-det … adaji.html
Nehodlám soudit, ale říkám si, zda to nemůže bejt jeden z důvodů tvojí nespokojenosti...

Ostatně, já ani teď auto nemám.
Jestli se nemejlím, Evo, tak ses kdesi tady zmiňovala, že o něj nestojíš... takže u tebe to zcela určitě finanční důvody nebudou wink

Upravil(a) helena (4. 1. 2015 15:40)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#18 4. 1. 2015 16:53

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, pro me "chlap neumi vydelat" je chlap, ktery se malo snazi zabezpecit rodinu, je flakac a nezodpovedny. Rozhodne bych takhle nemluvila o nekom, kdo se snazi, chodi poctive do prace a bere za to predem domluveny plat/mzdu.
Pisatelka preci musela vedet, kolik bude nosit jeji manzel domu. Proto mi tohle oznaceni prijde dost dehonestujici.
Jinak ke zlepseni situace: pisatelka si muze najit praci na doma, pokud umi jazyky, muze je doucovat. Muze taky treba hlidat deti jinym  maminkam za uplatu. Muze chodit nekam uklizet (zalezi na veku deti). Zapatrat, jestli nekde neni moznost levnejsiho bydleni nebo ziskat prispevek na bydleni.

Není tady

#19 4. 1. 2015 16:55

sandra
♥♥♥♥♥♥-

A pak samozrejme muze zmenit praci manzel - pokud ma nabidku a rodina je ochotna se treba i stehovat.

Není tady

#20 4. 1. 2015 19:17

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

emiliona napsal(a):

Mam manzela ,je hodny ,pracovity ,mame 2deti ,ale neumi vydelat penize. Dela na 3 smeny a domu nosi kolem 13 tisic.Ja jsem na rodicaku  a je to tak na prezivani ,ale ne na ziti. Bydlime v pronajatem byte ,bohuzel jsme oba dva z detskeho domova ,tak nemame pomoc zadnou a ani nic nezdedime a nikonam nema pomoci s financovanim nejake hypoteky.Snazime se zit poctive ,ale nevim ,zda tato cesta nekam vede.Jenom najem platime 8000 Kc.Nemam nikoho v mem okoli,kde by mladi museli zacinat uplne sami od nuly   .Kamaradkam pomahaji rodiny .Co s tim,co muzete poradit?Je to strasne tezke bez rodiny ,nam neda nikdo ani pancochace pro deti ,protoze nema kdo.Manzela mam rada ,on se snazi ,ale ta financni otazka nas strasne tizi,prosimo rady jak dal ...Je tu taky nekdo ,kdo nikdy nic nezdedil ,rodice nepomahali vubec a jak jste se z toho dostali.Dekuji

Jak jsi na tom ty s uměním vydělat peníze? Určitě mnohem lépe vzhledem kté kritice,takže se s mužem prostřídejte - ty běž do procesu za ten svůj královský peníz a manžel necht je s dětmi na rodičáku.To běžně dělají rodiny,kde žena má vyšší příjem.

Nám rodiče z obou stran taky nikdy necpali žádné peníze,ani našim dětem,na narozeniny i vánoce jsme každý dostali 500,-Kč vždy.Hlavně jsme se museli starat sami a nikdo nám do ničeho alespon nekafral.

Ono to vůbec není tak bájo,když děti dotují jejich rodiče - oni si pak ti rodiče taky dělaj právo na volný čas svých dospělých dětí.často slyším a čtu,jak jim říkají,že když oni se starají tak vyžadují,aby.... a když se ty jejich dospělé děti sprajcnou,tak jsou hned označeny za nevděčné atp.

Snad ještě nevěříš na pohádky - že by na tě čekal princ na bílém koni či v bílé limuzíně?Jo,jep rima se takhle zasnít občas:D

Není tady

#21 4. 1. 2015 23:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

emiliona napsal(a):

emiliono, něco Ti řeknu. Mně se zdá vůči Tvému muži silně nefér, že si tady na něj takhle stěžuješ a už hlavní nadpis Tvého vlákna je "Chlap neumí vydělat" usch Máš hodného a pracovitého muže, který se o vás stará, ale Tobě je to ještě pořád málo. Chápu, že 13.000,- Kč čistého není žádná sláva, chápu, že jako odchovanci dětského domova bez rodin to máte hodně těžké, ale o to víc byste měli být jeden druhému oporou a o to víc držet při sobě a ne si tady na manžela stěžovat, jak neumí vydělat peníze. Jsou regiony a profese, kdy se obyčejný člověk může třeba na hlavu postavit, ale víc než pár šupů si bohužel nevydělá. Takže jsi s takovou situací měla být dopředu srozuměna a naplánovat si děti tak, abyste měli na začátek třeba nejdřív něco ušetřeno (první varianta) nebo si pořídit děti tehdy, až si OBA zvýšíte kvalifikaci a OBA dosáhnete na lepší práci s vyšším platem (druhá varianta).

A budeš se tomu možná divit, ale po světě běhá víc lidí, kterým rodina nepomohla a nepomáhá vůbec v ničem ať už proto, že nechtějí, nebo proto, že nemohou a kteří nezdědili po předcích a příbuzných vůbec nic - a takoví lidé si musí v životě poradit sami, počítat s tím, že od nikoho nic nedostanou a spolehnout se tak pouze sami na sebe. Poradit Ti mohu jediné: buď ráda, že máš hodného a pracovitého muže, važ si toho a pokud se Ti nedostává peněz, zkus přiložit svoji vlastní ruku k dílu a hledej si k mateřské nějaký přivýdělek stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#22 5. 1. 2015 6:36

emiliona
♥------

Mozna spatne zvoleny nazev.meho muze mam rada a vazim si ho .Nebylo to myslene do slova ,muj muz se snazi a dela co nejlepe umi .Ja jsem vyucena prodavacka a on jako soustruznik .Bydlime v Jihomoravskem kraji.Ja jsem praovala v potravinovem retezci , ve svem oboru. Rodicak mam ,ale nic moc. Brigada tu pro mne neni ,bydlime na malem meste ,auto nemame ,ale od brezna budu  roznaset letaky misto kamaradky ,ji se to uz nechce  delat.Mame pronajaty byt,nez jsme mely deti bydlely jsme asi 6let na ubytovne a setrily jsme na vybaveni bytu.Prispevky nebereme zadne ,byli jsme vedeni samostatnosti a tak se to snazime zvladat sami.Chtela jsem prispevek na deti,ale dle vypoctu jsme nejakou stovkou presahly hranice a tak nam ho nepriznali. takze smula.Lina nejsem ,trochu je problem v tom,ze jsem trochu snedsi pleti a vypadam jako mensina CR .Takze mne nikdo nechce moc zamestnat. Prvni dite jsem mela ve 30 ti.Nezodpovedni nejsme,na VS nemam bunky .Zijeme normalne  akorat tech penez po zaplaceni najmu ,sipa ,telefonu se moc nedostava ,na konci mesice varim uz jen nudle a polevku .Myslim,ze hospodarit umim,ale ceny v obchodech absolutne neodpovidaji platum . Vidim jak kamaradkam pomahaji rodice ,taky by nektere vubec nevysly ,nezavidim ,ale spise to hodne zaboli .Spise jsem se chtela jen vyzpovidat ,dekuji za nazory

Není tady

#23 5. 1. 2015 8:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Fakt to asi nemáte ľahké.... ale takých ľudí bude asi viac. Len - keď okolo teba prevažujú tí, ktorým rodičia pomáhajú, príde ti to asi ľúto. Ja by som sa tým veľmi nezaoberala, ale skôr fakt skúsila vymyslieť nejakú drobnú brigádu, niečo na privyrobenie - niekedy stačí malé prilepšenie, ale psychicky to pomôže. Keď už budeš môcť do práce, bude lepšie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#24 5. 1. 2015 11:47

šestka
♥♥♥----

Emi, pokud máš nájemní smlouvu, tak si na státní sociálni pomoci požádej o příspěvek na bydlení.

Není tady

#25 5. 1. 2015 13:10

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Mikeš napsal(a):

Judyna napsal(a):

Neni to hrubeho? neboli superhrubeho...?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí