19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
A k tématu - já miluju lidi, kteří sice vůbec nechápou proč a jak iju, přesto mají potřebu mi "pomáhat".
Tedy lépe řečeno natlačit mě do SVÉ představy o tom, jak by ivot (pokud mono vech) měl vypadat.
Není tady
Proč vůbec hledat partnera?
třeba pro to, abych se necítila sama? ( i kdy ta samota není o tom, mít či nemít někoho). Ale v tu danou chvíli je
Není tady
concolora napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych znala vá názor proč ena v následující situaci (popsaná níe) hledá partnera?
Situace:
ena krátce po rozvodu po 24 letech manelství (důvod rozvodu - manelova nevěra, kdy milenka a její rodina vyhroovala manelce a dětem způsobením újmy , prosím dále nerozebírat) opět hledá partnera. Ta ena má 2 sice dospělé ale studující děti, které s ní stále bydlí. Ačkoli vztahy s manelem nebyly moc dobré ( manel byl trochu hysterický) stále se z rozvodu nevzpamatovala ale přitom brouzdá na seznamkách a domlouvá si rande a emailuje si s různými mui.
Přitom je to ena, která je odborník ve svém oboru, je samostatná, chytrá, zajitěná, přátelská, děti se snaí být jí oporou.
Je fakt, e se přestala věnovat svým koníčkům (kultuře a sportu) a má i méně přátel ne dříve. Myslíte , e hledá přátele (ne přítele) na seznamce? Proč kdy ted má více času se rozvíjet (bádát dál v oboru) znova se věnovat koníčkům, chce ztrácet čas s chlapem?
Předem děkuji za odpovědi
Můj názor na partnerství je , e chlapa k ivotu nepotřebuji (nikdy jsem o ně neměla zájem, intimita se mi hnusí a děti nikdy nechci) jsem samostatná a údrbáře domu nepotřebuji (zvládnu spoustu věcí sama) a baví mně moje práce zájmy a ke těstí mi stačí přátelé a spí jsem samotářský introvert. Proto bych ráda věděla co se takové eně,kterou jsem popsala můe v tuto chvíli v hlavě vířit za mylenky, případně jak jí pomoci.
Takej ene - ak len nechce vybi klin klinom, to by bolo neastné - mono chýba citový, sexuálny a spoločenský partner. Niekomu chýba viac, niekomu menej. Keď nechýba, netreba hžada. Keď chýba, treba necha hžada... (Ako jej chce pomôc - ty si chlap? Ak nie, ako by si jej asi tak mohla pomôc? Da sa preoperova? Ani tak by si asi nemala muskú energiu - a to je to, čo jej zrejme chýba.) Proste by jej kamarátkou a zmieri sa s tým, e okrem kamarátky potrebuje aj mua, jeho náruč, vtipy, správanie, energiu... to, čo ty nemá a ma nemôe. Má jej čo iné ponúknu.
Upravil(a) Selima (30. 12. 2014 8:33)
Není tady
concolora napsal(a):
Můj názor na partnerství je , e chlapa k ivotu nepotřebuji (nikdy jsem o ně neměla zájem, intimita se mi hnusí a děti nikdy nechci) jsem samostatná a údrbáře domu nepotřebuji (zvládnu spoustu věcí sama) a baví mně moje práce zájmy a ke těstí mi stačí přátelé a spí jsem samotářský introvert. Proto bych ráda věděla co se takové eně,kterou jsem popsala můe v tuto chvíli v hlavě vířit za mylenky, případně jak jí pomoci.
Dík, e jsi sem napsala i o sobě. Zdá se, e nemá některá vazebná místa, která má tvoje přítelkyně, zdá se, e má i poněkud jiné priority a jiné základní směřování. Pravděpodobně ti i chybí osobní zkuenost s takovýmto dlouhodobějím souitím. Pochopit ji kvůli tomu asi bude moci hlavně racionálně a bedlivým přátelským pozorováním. Pomoci jí můe trpělivým, přijímajícím, nenátlakovým přátelstvím a upřímným zájmem.
O co jde kromě jiného asi taky teď: Dlouhodobějí párový vztah, a je jakkoli ne/vydařený se v čase začne na venek prezentovat, jako jeden celek, a začne tak být i přijímán a vyvolává reakce jako jeden člen, jeden celek (koule obsahující 2 kuličky, okolí se vztahuje ke kouli, a jsou na tom vnitřní kuličky vzájemně jakkoli). Teď se koule rozpadla na kusy a vude jsou přetrhané nitě vztahů, které není na co navázat. ena pravděpodobně pociuje ty nitě, na kterých byla zavěena ta její vnitřní kulička jako nedostatečně pevné a bohaté a je pravděpodobné, e jí tohle mimoděk dává znát i její okolí, které taky najednou skončilo s cáry nití a není mu to příjemné ........ A tak vznikne mimoděk nápad svině se rozhlédnout po jiné vnitřní spolukuličce, jako by se navenek nic moc nestalo.
Zaujalo mě tvé zdůvodnění svízelností souití hysterií partnera, dovedu si to dost ivě představit, jen nevím, jestli nejsem úplně mimo.
Není tady
"......je to moná její způsob jak zapomenout, je to něco nového, doposud pro ní, vdanou enu zakázaného.
myslím, e doposud ila pro rodinu, práci ... . nikdy ji nenapadlo, e ji ten nejblií podkopne a najednou je ve jinak. musí si na to ve zvyknout. úplně ji rozumím. ani moc o ty chlapy nejde. myslím, e člověk v její situaci hledá znova pocit bezpečí - to toti ztratil a patří k základním lidským potřebám. pomoz ji tím, e bude při ní. ve vem, za nic ji neodsuzuj, i kdy pro tebe je to třeba nepochopitelné. má právo na čas hájení. a nikdo neví kolik ho bude potřebovat. kadý to má jinak nastaveno - jinak ve proívá, hrabe se z toho....."
Souhlasím s tím, co napsala Juliana. I s tím, co napsala Sandra.
Já jsem rozvedená u dlouho, ale moje známá je po třiceti letech manelství v podobné situaci a řeí to taky tak. Je to moná opravdu ten velice dlouholetý vztah - najednou je sama. Moná si i dokazuje, e je o ni jetě zájem (taky jí manel odeel na mladí). Prostě a dělá, co dělá, je to "to její". Nikdo jiný tomu rozumnět nemusí, hlavně, e jí to pomáhá nebo něco dává. Jestli jí chce opravdu pomoct, stůj při ní(ani tomu nemusí rozumnět) a neříkej jí, co by měla a neměla. Příjde na to sama.
Mimochodem - ta moje kamarádka si přítele nala, ale najednou říká(asi zhruba po roce), e jí bude asi lépe samotné. e se jí ta samota docela zalíbila.
Není tady
Taky se tomu můe říkat "ze řetězu utrená"...
A aby nedolo k omylu... nemám jí to za zlý, beru to jako "experiment". Vdy si představte, e po skoro čtvrtstoletí je najednou vechno jinak... taky byste asi zkouely, co vechno je moný... co si ne/můete dovolit a podobně.
Není tady
helena napsal(a):
Taky se tomu můe říkat "ze řetězu utrená"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
A aby nedolo k omylu... nemám jí to za zlý, beru to jako "experiment". Vdy si představte, e po skoro čtvrtstoletí je najednou vechno jinak... taky byste asi zkouely, co vechno je moný... co si ne/můete dovolit a podobně.
hmm ... no to koukam
Není tady
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
Taky se tomu můe říkat "ze řetězu utrená"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
A aby nedolo k omylu... nemám jí to za zlý, beru to jako "experiment". Vdy si představte, e po skoro čtvrtstoletí je najednou vechno jinak... taky byste asi zkouely, co vechno je moný... co si ne/můete dovolit a podobně.hmm ... no to koukam
ano, Helena má pravdu...........jsem se tam nala
rozvedla jsem se v 57..........di tí doby jsem lapala brázdu, děti, práce, rodina
najednou něco skončilo.............objevila jsem nový ivot...........přátele, koníčky atd.
a převozníček mi v této době moc pomohl.............iju stále jinak, z převozníka se stal parák na cesty,děkuji osudu, e mi dal tuto anci................
Není tady
vera napsal(a):
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
A aby nedolo k omylu... nemám jí to za zlý, beru to jako "experiment". Vdy si představte, e po skoro čtvrtstoletí je najednou vechno jinak... taky byste asi zkouely, co vechno je moný... co si ne/můete dovolit a podobně.hmm ... no to koukam
ano, Helena má pravdu...........jsem se tam nala
rozvedla jsem se v 57..........di tí doby jsem lapala brázdu, děti, práce, rodina
najednou něco skončilo.............objevila jsem nový ivot...........přátele, koníčky atd.
a převozníček mi v této době moc pomohl.............iju stále jinak, z převozníka se stal parák na cesty,děkuji osudu, e mi dal tuto anci................
To bych nenazvala jako "ze řetězu utrená"
Není tady
To bych nenazvala jako "ze řetězu utrená"
Grainne, zopakuj si, kdy se píou uvozovky...
Není tady
Heleno, ty jsi punas. ti tu vadí na uvozovkách?
Není tady
ti tu vadí na uvozovkách?
Mně nic... nakonec jsou to moje uvozovky...
Není tady